- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz
nfsu17 #36298 üzenetére
" nem huntol ide-oda, lenyomom az expo gombot félig, várok egy gondolatnyit, majd shutter."
Mondjuk ha MC11el nem is, de nyomsz egy közepes sorozatot, akkor azt mozgó célnál kb. tudja úgy tartani, hogy valami mozog feléd, 10ből 7 még simán jó lesz és követi.
"Egyszerűen olyan sima témákat, mint hogy egy ember beszél egy mikrofon mögött, csomószor nem tudta megugrani. Milliószor a mikrofon lett az éles."
Ezt nem is egészen értem, mert úgy ragaszkodik a szeméhez, mintazállat. 70-180al is van pár expónk. Elvetni nem kell, akármi is lehet, akadt itt már olyan furcsaság, hogy két teljesen egyforma, gyári reset után azonos FWvel felvértezett vázon különbözőképpen működött, azon nyilván pislogtunk és érdekes.
Egy ilyen Tamron 70-180at néha elviselnék ha lenne, aztán hobbira elég ritkán használnám és sokszor csak cipelném feleslegesen. Megint itt van, hogy minden napra szinte teljesen más felszerelések kellenek és tök más az utcán kódorgás meg a repülő fotózás, mint a jéghoki meg a gyerök karate versenye. Bár kölökkel is küzdenem kell, nem érti miért mennék be edzésekre fotózni meg ilyesmik, anyja is fújja a magáét, bláááá.
-
válasz
nfsu17 #36244 üzenetére
Át is keresztelték szerintem, mert most Fotográfia a csomag neve, eddig meg Fotós csomag volt. A tárhelyet nem vettem észre, azt hittem csak áramelés meg átnevezés volt, és így "szűnt meg" a régi lehetőség.
sixpak: nem tudom, hogy lehet ekkora különbség az árakban, jó eséllyel az is számít, hogy az első megrendelés milyen áron történt. Mindegy, nem annyira érdekel, ezt a pár kattintást kibírtam, a 10.15-ös árat meg már 2021-ben is kibírtam, most is ki fogom. Kérdés, mi lesz jövőre...
-
-
válasz
nfsu17 #36182 üzenetére
Ilyen egy szart, most próbálom lemondani, és kötni új évest, havi fizetéssel.
Azt mondja várjak és mutat valamit.
Most akkor az első micsoda???
Mert csak accept order van, de details nincs!
Azt sem írja, hogy a 3. hónaptól mennyi vagy hogy továbbra is havi teljesítés-e...
Én így nem merek rányomni.
Esetleg valaki csinált ilyet mostanában?
Jó lenne tudnom, hogy mennyit fizetek és mikor... -
Jahno
veterán
válasz
nfsu17 #36212 üzenetére
"Ilyen egy éles kép?"
Egy szint felett látszik a színe és minősége is, ez ilyen. Régebben nem volt szemem hozzá, most azért ha ugyanott fotózzuk ugyanazt vagy nálam van egy alsó polcos gép meg valami jobbféle és a jobbfélén még jobbféle obik is, hát ja. Meg nyaff, mikor nézem a számokat.
És itt van ilyen undorító dolog a Canonnál, hogy a 7D azért annak idején egész jó volt, pár év múlva jött az újabb szenzor, eltelt 10 év ami összesen már kb. 15, ahogy mondod és most a polcon lévő új 2000Dben van ugyanez a szenzor, ami már 15 éves technológia. És van pofája árulni.
És itt kezdett gyanús lenni az obim, hogy valami baja van, kicsit takony, furcsán homályos volt a képe, de hetekig gondolkoztam, hogy most behaluztam-e vagy sem, nincs nekem laborom és tesztörnyezetem, majd addig nézegettem, míg megfejtettem, hogy szerintem gombás. Kívülről alig látszódott, megbontva meg csak pislogtam, olyan rendesen megette.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
nfsu17 #36182 üzenetére
Egyelőre marad meglévőknek a Photography Plan, de legyetek biztosak abban, hogy az Adobe ki fogja találni a módját, hogyan lehetetlenítsenek el (ha mást nem, lassan hozzáemelik árban az All Apps csomaghoz, ami szinte folyamatosan 35 euró környékére van akciózva, igaz a második évtől már 70 €).
Az örökérvényű licenc tulajdonosokat is megcumiztatták azzal, hogy lelőtték az aktiváló szervereket. Cinikusan azt mondják erre, hogy még mindig te vagy a licenc tulajdonosa, csak hát ők nem adnak már aktiválási lehetőséget, szóval használhatatlan ha új gépre költözöl vagy oprendszert telepítesz újra.
De a kereskedőket is azzal hitegették, hogy nem veszik el tőlük a kereskedési jogot a Creative Cloud bevezetésével, aztán szépen lassan 1% környékére csökkentették az árrést, amiből még a banki költségek sem jönnek ki. Szóval vagy árulod drágábban, mint ők vagy kiszállsz a bizniszből magadtól.
Az Adobe nagyon érti a cinikus görénykedést. Remélem a pokolban égnek el mind.
-
válasz
nfsu17 #36182 üzenetére
Nagyon köszi.
Nálam esélytelen a telefonos ügyfélszolgálat, nem értem az india meg pakisztáni angolt.
Live chat van remélem, írni/olvasni nagyon tudok angolul.
Amúgy rosszul emlékeztem, március 7-én jár le az egy évem.
Szerintem elengedem ezt a 2 hónapot, és másik email címre előfizetek egy évre, havi fizetéssel.
Amúgy a 12-13 €-t simán kifizetném, ha maradna ez a csomag, de 20-at nem fogok. -
válasz
nfsu17 #36178 üzenetére
Most akkor hogy van?
A fotós csomag megszűnik teljesen?
Tehát az enyém lejár 2 hónap múlva, akkor vége?
Vagy drágábban mehet tovább?
Láttam olyan csomagot is, amiben 1 tetszés szerint kiválasztott program van 10€-ért.
Az nekem a LR classic lenne...Szerk.: én egy hónapban kb 2 órát használom, nekem már ez is luxus, ami most van.
Szerk 2: akkor ugrik az androidos LR is?
Azt azért használom.Szerk 3: egy új email címre előfizethetek a fotós csomagra 10,15€-ért?
Legfeljebb bukom ezt a két hónapot.
2 acc nem fog galibát okozni windows-on? -
nfsu17
veterán
válasz
nfsu17 #36177 üzenetére
Timer
Még egy utolsó ehhez, mert hasznos lehet még másoknak is.
Végül nem mentem bele, hogy majd febr-tól az emelt áron menjen lejárat után...
Már majdnem létrehoztam az új acc-ot, amikor redditen olvastam, hogy chat-en többeknek sikerült kialkudni ezt azt.
Nem nagy az angolom, de mondom megpróbálom.
Sok perc AI bot csetelés után végül eljutottam egy élő emberhez...és végülis megértette mit akarok...a 10,15 EUR árat.
Igazából nem kellett sokat győzködni, felajánlotta az eredeti (12,69 EUR) árat újabb egy évre a jelenlegi acc-omra.
Elment egy kis időre...majd visszajött, hogy akkor mégis elintézte a 10,15EUR árat újabb egy évre...elfogadom-e.Naná.
Most már mutatja is a "plan" alatt a 10,15-öt.
Kicsit lelkifurkám van azért, hogy ezért 40 percet feltartottam az ipsét.(de így 70EUR a zsebemben maradt)
-
válasz
nfsu17 #36174 üzenetére
"Ha nekem febr.6 az évforduló, és az a szabályuk, hogy az utolsó 30 napon belül tudod felmondani a meglévőt ráfizetés nélkül, akkor én jan.14-én ha felmondom, kötbér nélkül megszűnik a mostani (10.15eur) és akkor a 13 eur-ra akkor én még elő tudok fizetni egy évig?"
Elvileg igen, nekem is ez a tervem.
-
Jahno
veterán
válasz
nfsu17 #36164 üzenetére
"Ezen van egy helyen valami fémnek kinéző kis fém b*zb*sz,"
Lehet nem is azon van, hanem csak a fotón, mert illik a géphez.
"10kg-ot a két szíjnak el kell szerinte bírnia...nekem fele is elég lenne."
Ezt is úgy számold, mint az állványt. Van varrás, illesztés, sokszor a műanyagok nem bírják, meg a pánt is dinamikus terhelést kap. Nem mindig mérvadó a szám.
Alisak jók, nekem sok van,egy időben vettem vastagabbat is, azok minimál használtan és vadi újan most számolódnak fel. Jó ötlet volt de néha azzal együtt rakom táskába, oda meg sok. Éppen ezeket rendezem most Aliról és az állványomnak kellene kitalálni valamit.
Géphez ilyet vettem fél marokkal, hogy legyen Canikonos meg mindenféle márkás és irágmintás is. Fuji és Sony feliratosat már elajándékoztam haveroknak, többi a felirat miatt pusztán trollkodásnak is jó
[link]
-
Jahno
veterán
válasz
nfsu17 #34643 üzenetére
ezt mondom az eleje óta, Sonyra van a legnagyobb új és főleg használt választék is, ergó az még nyomja lefelé a piacot. Ráadásul vannak olyanok, amik másra nincsenek, 1 obival néha 2-3at ki lehet váltani, az sem mindegy.
Canonra semmi nincs, régen is írtam, nem értem az egész üzletpolitikáját, de hát ahol még polcon lehet tükrös gépet árulni újonnan 10 éves érzékelővel és az új MILCek paramétereknek sokszor gyengébbek, mint az előtte lévő és lecserélésre váró 10 éves tükröse, ott sok minden el van baszva. Cserébe van rá dögivel 10-18as nagylátó fruttiért, ami Fujinál nem is létezik és ezért vettem Fujira először adaptert, aztán kis vergődés után hajítottam ki az egészet a fenébe, mert T4-5 körül is mindig azt magyarázták, hogy "ez már jobb lett, mint az előző", holott előtte még az előzőnél is az ment, hogy minek jobb és ez mindent tud, ennél jobb nem kell, most meg már a H2nél tartunk és nem vagyok benne biztos, hogy az is utoléri az A7-IIIast, árban meg obikkal viszont simán. Csak akkor minek nézzem? Olyan, mint a Z8, 3-4szer annyiért majdnem annyit tud és még obi sincs rá :-D
-
*Ropi*
félisten
-
BEE
addikt
Valószínűleg túl messze van az alany a géptől. ( 70-200 )
Hiába a nagyvaku, a távolság miatt nagyon kicsi szögben éri a fény a szemét.
Ugyanezzel a cuccal tekerj 70mm-re és töltsd ki a képet az arccal
és valószínűleg nem lesz vörös a szeme.BEE
Vedd le a gépről a vakut és tedd oldalra nagyobb szögben.
-
Segnior_Barthez
senior tag
Azt látnod kell ha kettőt villan. elég gyorsan csinálja. Valahol 1/10-1/100 között. Érzésre.
Ezt alá támaszthatja az is hogy a pupillának is kell idő mire összeszűkül.
Nem tudom hogy van-e a gépeden beépített vaku. Először azzal próbálkoznék. Utána a vázon alapértékre állítani az összes beállítást (default setting)... Lehetséges, hogy elállítottál valamit. De a márkatársaid biztos tudnak segíteni -
Segnior_Barthez
senior tag
Kiegészítve Simenon kartárs ismeretanyagát - A vörösszem csökkentése a pupilla összehúzásának előídézésével érjük el. Technikailag ez a fővillanást megelőző villanás lesz. A vaku /fény/ hatására a pupilla összehúzódik, és már a kis pupillánál jön a fővillanás. Ez min. két villanást takar. Szóval ebbe az irányba kell keresni a megoldást. Sajnos nekem külön vakum nincs, de minden autó állásba, csak a vázon állítani a red-eye-t...
-
simenon
tag
A vörösszem attól van hogy a vakú fénye direktben levilágít a szemfenékbe és az ott lévő vékony érhálózat adja a vörös visszavert színt. És ha az optikába ez a fény bekerül akkor hiába állítasz bármit vörös lesz a szem. Ilyenkor azt kell elkerülni hogy a szemtengely vakú és optika tengelye közel legyen egymáshoz. Réggen a fényképészeket amikor vakú még nem is volt úgy tanították hogy a személy ne nézzen mereven a gépbe hanem fordítsa a fejét kissé jobbra balra fel le. Vagy az is megoldás ha a vakúval nem egyenesen direkt világítunk hanem valamerre elfordítva, klasszikus a plafonra villantás annál is inkább mert az legtöbbször fehér tehát a legtöbbet ver vissza. Ilyenkor lehet használni egy ezüst derítőlapot a személy arcához.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bestbuy játékok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Háztartási gépek
- Társasjáték topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest