- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
*Ropi* #16017 üzenetére
nem kifizetődő bevásárolnotok csak ezért az egy körért
Jogos gondolat, viszont műteremben kapott édesapám olyan
ajánlatot, hogy 5K egy képe, és a végeredmény minőségéért
nem vállalnak felelősséget... Máshol meg vmi olyat mondtak,
hogy 25K, ha kettőt fotóznak, de ott sincs garancia.
(Ezek ilyen "félinfók": elköltöztem otthonról, így csak hetente
futunk össze, aztán néha meg vagyok kérve, hogy próbáljam
lefotózni a képet, de megvilágítás nélkül én sem vállaltam.)
A lényeg az, hogy elég sok időt/pénzt el lehetne tapsolni erre
az egy körre is. És amúgy van egy csomó régebbi festménye.
Szóval szívesen megcsinálnám neki az összeset, ha lenne rá
technikám. Viszont sok száz K-t valóban nem tudok rászánni.Kb. tudsz valamit ajánlani lámpára, softboxra? Esetleg gépre?
(Rákerestem az 5D3-ra, az valóban messze-messze túl van a
projekt költségvetésén, ill. ilyen amatőr kézbe, mint az enyém
nem is való... Nyilván nem csak a gép, hanem a hozzáértés is
megfizetendő - vagy megfizethetetlen! - adott esetben. Pár éve
egy profi fotós rokon lőtt egy képet - ami szuper lett. Csak hát
az is többszázezres masinéria volt: "kisebbekkel" nem lehet?)Megvilágításra ötlet/alternatíva (ár?
) mindenképp érdekelne,
mert amúgy videózgatok, és beltérben nem ártana vmi jó fény. -
bazsee83
tag
válasz
*Ropi* #15970 üzenetére
Na akkor kezdjük:
WD 120GB.
Jó kis XP volt fenn.
A hiba a következő képen zajlott:
Pár napja kicsit belassult a gép sokat gondolkodott, én ezt betudtam a sok ideiglenes fáljnak és kicsit kicsit kitakarítottam a gépet (már többször volt ilyen), de a helyzet nem változott.
Újra húztam a gépet de az érintett partíciót nem bántottam. Miután ezzel mind megvoltam akkor is be volt lassulva. Folytattam a driverek telepítését a megszokott módon és egyszer csak kék halál.
Restrat és szintén kék halál.
Ekkor már kezdtem aggódni. Átraktam a vinyót egy másik notiba, de nem láttam egyik partíción sem semmit, mintha üres lett volna. Megnéztem, hogy mennyi terület foglalt vagy szabad a vinyón de az összes terület szabad volt.
Ekkor kezdtem meg az adatok vissza állítását, amit meg is talált a software.
Lementettem egy másik vinyóra és akkor szembesültem a ténnyel, hogy valami nem frankó.
Pedig elméletileg én nem bántottam az adott partíciót amin az adatokat tároltam.
Mint már írtam GetDataBack-et használtam a helyreállításhoz és a terület ellenőzéséhez Paragon Partition managert.
Partition managerrel nem csináltam semmit csak ellenőriztem.
Elméletileg nem történt írás a vinyóra. -
Lassú Víz
addikt
válasz
*Ropi* #15883 üzenetére
Így van. Az élesség érzete erősen függ attól, hogy milyen felbontású képet milyen távolságból figyelünk.
http://www.cambridgeincolour.com/tutorials/depth-of-field.htmHa végtelen felbontású képet néznénk a végtelen felbontású szemünkkel akkor minden esetben csak egy pontszerű sík lenne éles.
A kalkulátorban az advanced módot kiválasztva lehet látni, hogy print méret, nézési távolság, szemünk felbontása, a szenzor mérete, és a blende együttesen határozza meg. (A lencse felbontását most tekintsük ideálisnak)
-
BigBlackDog
veterán
válasz
*Ropi* #15881 üzenetére
Valószínűleg nem kifejezetten a hiperfokális távolsággal kapcsolatban van konkrétan a kérdésem. Na akkor még egyszer megpróbálom.
Ha beállítom a fókusztávolságot a hiperfokális távolságra (tehát a fókuszt ráállítom egy, a kiszámolt távolságra lévő pontra, ez legyen 10 méterre), akkor miért lesz (jelentősen) élesebb a fókuszált pont környezete, mint pl. az 500 méterre lévő tárgyak?
a.) Így természetes, a mélységélesség tartományán belül is változik az élesség.
b.) Rossz műszaki, technikai paraméterek; alacsony minőségű obi, túl nagy rekesz, stb.
c.) Nem igaz az állítás, csak én látok valamit rosszul
d.) Egyéb indoklás
Remélem sikerült más számára is érthetően kinyögnöm a kérdésem. -
Damage
senior tag
válasz
*Ropi* #15761 üzenetére
"A frontlencse cseréje ~80.000 Ft"
Azt hiszem marad úgy, ahogy van. A képminőségen nem változtat.
Én fejemben is megfordult a szalagkábel hibája (tudom, hogy a váz és obi közti komm. hibájára utal az ERR01), de akkor mitől lehet, hogy az egyik vázon többször jelez hibát, mint a másikon?!
Több helyen is ajánlották az általad is említett úriembert. Meg fogom keresni, köszönöm a tippet! -
tabu3x
tag
válasz
*Ropi* #15655 üzenetére
köszi
a 40-es felé húzok...
a cél egyébként az, hogy a legtermészetesebb eredményt kapjam, már ami a kapott képeket illeti. a perspektíva nyilván csak egyik nézőpont (ebben a 40-esé a pont, szerintem), a képszög pedig másik (itt viszont a 35-ösé a pont). melyik a fontosabb?:-) -
rii
nagyúr
-
rii
nagyúr
válasz
*Ropi* #15649 üzenetére
nagyon köszönöm!!!
ennek fényében akkor teljesen át kell dolgoznom a recycle fotóstáskámat ...
(van egy szakadt táska, amibe szivacsot vágok.)
azt még megkérdezhetem, hoy a kettő megmaradt módszer közül melyik lenen a jobb?
- hátsó LCD panelon tárolós? (persze így nagyon nehéz kivenni, hiszen az ojjektív felfele néz.)
- vagy állítva tárolós? (itt meg persze nagyon precizen kell megcsinálni, hogy ne az objektív tartsa a vázat.) -
rii
nagyúr
válasz
*Ropi* #15647 üzenetére
" .... ugyanis bajonettel lefele a tükröt tartó rugó lelazul, ami miatt a tükör lógni fog és az autofókusz elállítódik. ..... "
bocsánat az értetlenkedésért
tehát mint akkor a fotóstákskákban van az a rossz módszer? -
Andrew31
senior tag
válasz
*Ropi* #15620 üzenetére
Az is "csak gripben" működő volt?
pigsty: (majdhogynem) bármi reális lehet, ez csak ár függvénye, fejlődik az ipar, nincs megállás, de ennek ára van, ha nincs ára, akkor... Amit én vettem, 2500-as, de hamarabb lemerült. Lehet megvan az a szufla (nem mértem ki), de ha munka alatt elszökik vagy nem tudom, akkor nem sokra megyek vele. Az alacsony ár lehet kecsegtető, szóval ne feltétlenül higgy ennek az értéknek, az árat szem előtt tartva dönts!
Nekem pl. simán megérte így, hogy 2db. is töredéke volt az eredetinek...
-
Andrew31
senior tag
válasz
*Ropi* #15618 üzenetére
Általában... De hát a leírást meg kell nézni, csukott szemmel amúgy sem találsz el az ebayre.
én ilyet vettem, és a seggemet összeszorítva dugtam be, mert már volt balul elsült adaptervásárlásom és ezért néztem mindenképp töltővel, mert nem akartam egy új gyárit venni, ha esetleg úgy sülne el (szó szerint).
De semmi baja és töltöttség visszajelzés is van, ahogy a leírás is aszongya. A gyári 808 képet bírt, ez 647-et talán, tehát nem olyan rosszak. Mindezt ~3000-ért, a gyári ~15.000 helyett.De ez csak az én tippem, mindenki azt vásárol, amit csak jónak gondol.
-
rii
nagyúr
válasz
*Ropi* #15568 üzenetére
marcsa
szerintem 3rd .-)
Meike vagymi ...
ő vett egy 650D-t, és amit adtak hozzá vadi új kitobit, azt kaptam a géphez ... 3 akku, 8+8 GB CF kártya, meg még elem-betétet is, ha lemerítené az ember az összes akku-t, és van nála AA-s akkumulátor... de ez velem nem hinném, hogy elő fog foruldni .-D lehet még a portré markolat is sok nekem ,.... szóval elég sokgminden kaptam a géphez .-) -
rii
nagyúr
válasz
*Ropi* #15520 üzenetére
nagyon zsíros váz .-)
ebben már van kedvem "M" módban kutakodni ... kis kompaktnál nincs .-)de hogy tud olyan is, hogy egyszerre ment RAW -ot is meg JPG-et is .-O
hajnal 1ig olvasgattam a manual-t .... .-)
köszi ... benézek oda .-)
pont nézegettem én is a LR-ot, hogy meg kőne' tanulni ... könnyebb lehet mint a PS-el elérni ugyanazt ... -
törölt tag
válasz
*Ropi* #15441 üzenetére
Persze, minden telepítés után.
Itt egy .orf, akinek van kedve/ideje, megnézné h neki van e bélyegkép?
Hősök tere.orf -
törölt tag
válasz
*Ropi* #15436 üzenetére
AMD, 4 magos. Mindjárt kipróbálom amit belinkeltél...
Hát, pont ez az egyik amit telepítettem, s semmi :/ Annyi változott, hogy nem üres file-t mutat, hanem kis rajz-festményeket az .orf file-k helyén :S
Pedig kb 4 éve (akkor vettem a gépet, s akkor volt telepítve utoljára a win7) találtam a neten valamit amit akkor felraktam, s a mai napig működött :/
-
-
copass
veterán
-
The DJ
addikt
válasz
*Ropi* #15151 üzenetére
Közben kattintgattam párat odakinn. Mennyire gáz az, ha csak blendeprioritásos vagy manuális módban használom ezt az obit 4,5-6,7-es blendével? Van ennek értelme? Egyelőre semmi komoly célom nincs vele, csak random kattintgatni, tanulni a fotózást. Szervizbe küldeni nem hiszem, hogy megérné.
Fandango: Hidd el, nem csak ennyi hangzott el a számból először.
-
-
rii
nagyúr
válasz
*Ropi* #15088 üzenetére
" .... A 40D alacsony ISO-n jobb, az 50D meg magas ISO-n: 800-nál van a határ, ahol fordul a kocka. A 40D-ket rendszeresen használtam 1600-on, .... "
akkor a 40D-t használtad magas ISO-n?
lehet tudok kölcsönbe kapni egy 350D-t (vagy a munkatársnőmét, vagy a cégest fogom nyúzni, mindkettő egy 350D) .-)
de akkor elkezdem tanulni az alapoktól .-) -
flash-
veterán
válasz
*Ropi* #14878 üzenetére
na idáig tudtam eljutni én is.de ennél tovább nem
értem hogy akkor éles a kép ha a felső és az alsó része a körnek egy képet alkot(a felső az egyik prizmát az alsó a másikat?),de mért van külön?ha egyszer egy pontra "néz" a gép akkor hogy nem ugyanúgy van beállva eleve a két félkőr?vagy a két élesség prizma a gépben egy síkban helyezkedik el? -
sanzi89
addikt
válasz
*Ropi* #14858 üzenetére
Na, most olyan kérdeztél, amiről gőzöm sincs.
AutoFocus bekapcsolva ami Többmezős beállításon van. Van még Középpont, Szelektív meg Témakövető. Lenyomom a gombot, aztán fókuszál a gép oda, ahova akar, nem nagyon tudom befolyásolni. Van manuális fókusz is elvileg, de nem bírtam vele zöld ágra vergődni. Belenagyít a képbe, ami egy zajos mosott szar, amin kb semmi se látszik, pláne nem az, hogy mennyire éles a képrészlet. -
Tomcy7
tag
válasz
*Ropi* #14804 üzenetére
Köszi a tippet, megnézem amint lesz időm!
Ahogy néztem máshogy nem is nagyon lehet beletenni a kártyát, mert kb 6-7cm mélyre kell beletenni ahova más szögbe bele sem megy a kártya.
Köszönöm a segítségeteket, megpróbáljuk kihozni belőle a maximumot(vagy is ez esetben a minimumot
) .
-
peti_s
addikt
válasz
*Ropi* #14778 üzenetére
Nekem is van ilyen hibát produkáló fényképezőm, nappal a szabadban hófehér a kép, egyébként csíkos, ez egy Panasonic LS80, de videó alatt semmi baja, illetve sötétben vaku esetén is jó képet csinál. Az én esetemre amúgy optika szalagkábel/panelcserét mondtak Panasonic szervizben.
-
zgospel
őstag
válasz
*Ropi* #14746 üzenetére
nem spórolok, de ha a 10 ezres is megvédi az uszoda medencéjében akkor nem akarom arra az 1-2 alkalomra a kétszer drágábbat venni.
mindenesetre ha megvettem ki fogom próbálni, hogy beleteszek valami tárgyat és lemegyek vele hosszabb időre a víz alá, hogy biztosan bírja-e, még mielőtt élesben a kamerával próbálom.köszi
-
zgospel
őstag
válasz
*Ropi* #14741 üzenetére
hát igen, ez így kinézetre is komolyabb, pláne az ujjaknak a bebújtatok a zoomgyűrűhöz meg az expo gombhoz nem rosszak.
keresgéltem tovább, habár én ebayezni nem szoktam és nem is tudok onnan rendelni, ez ami neked van olyan 20-25 körül megy ebayen, annyit már nekem nem ér a dolog. a lélektani 10 ezres határt nem akarom átlépniitthon ahogy láttam boltban nem nagyon árulnak ilyeneket... na még alszom rá egyet
-
válasz
*Ropi* #14708 üzenetére
a sony z1/z7 ismerős nekem, valamennyi gyakorlatom is van velük, de egyikrők másikra váltás után rendszeresen gondolkoznom kell, hogy hol lehet bekapcsolni
átlagjózsef (érdemei elismerése mellett) jellemzően infarktust kap, amikor meglátja a sok gombot, és akkor még szó se volt arról, hogy pár másodperc alatt kellene íriszt nyitni és fehéregyensúlyt változtatni
-
copass
veterán
válasz
*Ropi* #14708 üzenetére
de tegyük fel hogy ismeri aeszközt, bedöglik vmi akkor mivan?!kuka megint.
megint sztori: videós mondja hogy esküvő, menyasszonytánc, esküvő csúcsa ugye utána mindenki merevreissza magát, azt már nem kell venni!a másik videós rég elment haza, erre elég egy kamera is, megy a felvétel 10 perc után megdöglik az obi, beáll homályba, tartalék semmi. úgy kérte el egy vendégtől a kitobit.
-
copass
veterán
válasz
*Ropi* #14706 üzenetére
fontos esemény elbaltázásához egy rossz példa:
- haverom kérdezi kétségbeesve, hogy lehet-e vmit csinálni az elmosódott videóval, hát mondom, messziről kell nézni amúgy semmit. na azt mondja akkor megöli a sógorát, ő videózta az esküvőjüket, 10 perc után, véletlenül kinyomta az autófókuszt és az egész lagzi totál homály lett. -
válasz
*Ropi* #14693 üzenetére
bár értem a veszélyeket, amiket írsz, én nem zárnám ki a dolgot egészen. ha valakinek nem a lakossági szolgáltatás a fő profilja, akkor a hírnév nem akkora probléma, és meg lehet egyezni, hogy hogyan legyen kiírva az operatőr neve, ha egyáltalán. a világ mozgóképeinek nagy részét nem az szokta vágni, aki felvette
ha meg van beszélve, hogy az ügyfél milyen anyagot kér, megcsinálom-kifizetik-helló, én gond nélkül elvállalom, sosem volt még ebből problémám, igaz ezek jellemzően nem esküvők voltak.más kérdés, hogy a hat óra nyersanyagot soknak tartom, és az én privát hülyeségem az is, hogy egy esküvőből negyedórásnál sokkal hosszabb filmet nem érdemes készíteni (nyilván egyeztetni kell, egy klipszerű filmhez készült anyaggal bajok lesznek, ha egy lassú, hosszú videót akarnak belőle vágni). de örömmel, amit az ügyfél óhajt
-
atok666
őstag
válasz
*Ropi* #14687 üzenetére
Jol tudom/gondolom, hogy ez a koveto fokusz valojaban prediktiv modon dolgozik, azaz megprobalja elore kiszamolni, hogy merre mozog az alany es oda fokuszal ahol szerinte a targy lesz? Ezert nem is lehet az osszes koveto af fokusszal keszitett kep eles, meg ezert vannak bajban a kontraszt alapu af renszerek koveto modban?
Atok
-
törölt tag
válasz
*Ropi* #14656 üzenetére
Elolvastam az oldaladon több mindent, köztük a "hogyan válasszunk jó fotóst" részt. Pár dolog érdekel, mert fejben nem áll össze a kép.
Ha jól számolom a leírásod alapján, akkor egy vidéki esküvő kipihenéssel együtt 2 nap, és ezután jön valamikor az utómunka. Gondolom aki nagyon profi azért 500 képet 1 nap alatt általánosan meg tud retusálni + mondjuk még 50-100 egyedi kép amivel kicsit több időd van. Ebből jó esetben gondolom kettő fér bele egy héten. Ahogy levezetted a költségeket, ebből a heti kettőből nem tudom elképzelni hogy fenntartson valaki egy ilyen gépparkot. Jól gondolom, hogy nem ebből tud megélni egy olyan fotós, aki 100% ban ebből szeretne megélni?
-
törölt tag
-
-
törölt tag
válasz
*Ropi* #14628 üzenetére
Nyilván mindkét fél tisztában van a helyzettel. Én sem hitegettem senkit. De megnéztem amit tavaly csináltak róluk,és elég selejt volt, mellesleg még fizettek is érte. Megkérdezték hogy van e kedvem egy próbára, mondtam hogy persze, de ne várjanak csodát.
Aztán ha nem tetszik nekik, még mindig fizethetnek érte ha jobbat akarnak...
Nem azt kérdeztem, hogy visszamondjam-e vagy sem,de azért köszönöm.
Illetve a 0 tudást sem feltétlenül venném magamra, de belátom hogy kezdő vagyok.
Gondolom senki nem született úgy, hogy már 30 csoportot lefotózott, vagy Te tudsz ilyenről? -
flash-
veterán
válasz
*Ropi* #14570 üzenetére
én alapvetően kérdeztem hogy illik-nem illik..
hát ez azért vicces...
még egy profitol aki albumokat,könyveket ad ki gondolom senki nem kérdezi hogy születtek a képei,hanem mindenki ámul-bámul,és egy Scott Kelbynek sem fogja szerintem egy kiadó sem feltételül szabni hogy nem használhat utómunkát, egy amatőrnek be kell tartania minden ilyen szabályt
bár ez az élsportban is így van.kezdő ne doppingoljon mert úgyis kiderül,még a profik csinálhatják nyugodtan mert olyan csapat van mögöttük akik úgyis fedezik a dolgot,sőt ha nem szedik a cuccot,kereshetnek más csapatot...
Új hozzászólás Aktív témák
- PayPal
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Napelem
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Nyaralás topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest