- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
samugalaxys
tag
Üdv!
Le tudná nekem írni valaki, hogy mit jelentenek a számok az objektíven..
Sajnos nem tudom, hogy hogy hívják azt a számlapot, ami fokuszálás közben forog.
Az még világos, hogy láb-ban és méterben vannak rajta értékek, de nem sikerült kiderítenem, hogy alatta, a nem forgó részen, a gyujtótávolsag jelzőpontjával egybeeső jelzéstől jobra és balra szimmetrikusan növekvő számok mit jelentenek és, hogy hogyan kell leolvasni őket. -
samugalaxys
tag
válasz
atok666 #14727 üzenetére
És te mint gondolsz erről a hozzáálasról?
Szerinted mennyire profi a srác?
Úgy hallottam, nem kevés fotós dolgozik iMac-en, vagy más apple gépen. Ahégy én tudom az iMac pl. sRGB-hez hasonló színtérrel rendelkezik.
Csak mert még mindíg nem tudtam eldönteni, hogy milyen configot állítsag össze képszerkesztéshez... -
samugalaxys
tag
azt meg megkerdeznem itt, hogy a dell U2412M-nel ez mit jelent?
Color Gamut 82% (CIE 1976)
Valamennyire csak köze van a fotozashoz, hogy ki min szerkeszti a kepeit es a monitoros topicban erre nem kaptam valaszt. -
samugalaxys
tag
válasz
qnadam #14716 üzenetére
"ha elkezded látni, hogy mi kevés" -ezt hogy erted? a monitoron latottak es a kep keszitesekor "igazibol"
latottak közti különbsegre gondolsz?
azt ertem, hogy nem a monitoron mulik az atalakitas milyensege, csak azt nem hogy hogyan küszöböli ki a felmerülö problemakat egy halado, vagy profi es ez mekkora kihivast jelent olyan valakinek, aki korabban nem foglalkozott kepek szerkesztesevel -
samugalaxys
tag
Sziasztok!
A konfigos es a monitoros topicban is zaklattam mar a nepet a bajommal,de nem sokkal vagyok elörebb.
Szoval dslr vasarlasra adtam a fejem es mivel csak egy netbookom van, gondoltam utanajarok, hogy milyen gepre es monitorra lenne szüksegem, ki tudja talan nem mindegy.
Addig sikerült eljutnom, hogy nagyon nem mindegy, van am a monitornak mas tulajdonsaga is, mint felbontas, meg valaszidö, ugyhogy a 24"es Benq RL50HT-mtöl meg kell valjak. A fotos boltban az elado nem javasolta 10bites monitor hasznalatat, inkabb lebeszelt rola, azt mondvan, hogy jo lesz nekem az sRGB.
Itt a monitoros forumon inkabb a 10bites megjelenitök iranyaba orientaltak.
Igazabol nem ismerem a teljes kinalatot, eizo nekem tul sokba kerül. igy a szükös ismeretim alapjan kb 2 monitorra sikerült leszükitenem a keretet.
1 BenQ BL2411PT , allitolag 100% sRGB, 16:10, DisplayPort (ez talan mindegy is), kb 270€-ert
2 Dell U2413 99% AdobeRGB ... stb ... (8bit+fcr, ami nem tudom, mit jelent), 420€ es kb ez lenne a felsö keret.
Ha minden igaz az elsöhoz mehet barmilyen videokari, a Dellnek, meg ha szeretnem kihasznalni az 1,07milliard arnyalatat, akkor kene valami quadro 410, 600 fele a 10bites szinnenkenti kimenethez.
Ez igaz eddig?
Tenyleg annyira el lehet fuseralni az atvaltast egyik szinterböl a masikba, ertem ezalatt a kep konvertalasat, hogy kezdökent tenyleg jobban jarok az sRGB-vel? Merthogy eddig nem volt dolgom fenykepezögeppel.
Valakinek mond valamit a Jared Polin nev? Mostanaban nezegetem a videoit es ö allitolag egy 27"es iMac-en dolgozik, amit nem is kalibraltatott soha? Ez szamit valamit, vagy az igazi profik azert ennyire nem "adjak alabb"?
Sorry, hogy ha offoltam, meg hosszura is sikerült, de szeretnek mar iranyba kerülni....
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest