- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zgospel
őstag
válasz
jjeahh #19126 üzenetére
nem azért mondom, de ha mondjuk 10-15 év múlva az lesz az elterjedt felbontás, akkor aztán bánkódhat mindenki, hogy volt lehetősége nagy felbontásban elmenteni a képeit, és mégsem tette
mondom ezt úgy, hogy én is csak 2880-ra állítom a hosszú oldalt, szóval én leszek az egyik aki majd szidni fogja a múltbéli önmagát
-
zgospel
őstag
válasz
jakotsbela #19121 üzenetére
én úgy szoktam beállítani hogy a hosszú oldal legyen 2880 pixel (tehát attól függ hogy álló vagy fekvő), hogy azoknál is értelmes méretben jelenjen meg a kép akik full hd-nál nagyobb felbontású monitoron nézik, plusz ha mondjuk 4-5 év múlva a nagyobb, mondjuk 4K felbontású kijelzők elterjednek akkor ne kelljen már magamat átkozni, hogy a 20 megapixelből miért csak egy full hd-t tartottam meg
bár az apple most kihozott egy olyan felbontású kijelzőt hogy lassan már nem is lehet vágni a képekből...
-
zgospel
őstag
"Az exkluzivitásnak akárhogy is, de ára van"
igazad van, de nem mindegy hogy az az exklúzív valamire csak azt mondták sznobok hogy exklúzív, vagy valóban az is.
mármint, oké, a Leica általában valóban az, de ennek most kb olyan szaga van, hogy nem tudtak jobbat kitalálni, és akkor most feltalálták a spanyolviaszt hogy lehagyták a kijelzőt. az iphone 5 illetve 6 bemutatója jut róla eszembe folyton, mert pl ők is a spanyolviaszt hypeolják már az utóbbi 3 modelljükkel, míg azelőtt valóban diktálták a piacot.
na mindegy nem folytatom -
zgospel
őstag
válasz
Digger #18890 üzenetére
nekem erről a leicáról az utóbbi időkben folyton a hype jut eszembe... canon vagy nikon kiadna egy ilyet ez menne mindenhol "ezt a szart, ki az a hülye aki ilyet vesz"
ellenben ha a leica kiadja "azta mekkora ötlet fú de zsír, most azonnal kell" persze 20-szor drágábban mint amennyit ér, a leica meg röhög mert megspórolt egy lcd-t.
az apple jut róla eszembe -
zgospel
őstag
válasz
Fotonhámozó #18744 üzenetére
szerintem az iso3200 még bőven vállalható ha azon múlik, 550D-n is az volt, akkor gondolom a 650D-n rosszabb semmiképp sem lehet.
-
zgospel
őstag
válasz
copass #18565 üzenetére
azért ez így elég elhamarkodott kijelentés szerintem.
32 giga nagyon kényelmes egy hosszú nyaralás során például, nem kell cserélgetned, nem kell találgatnod hogy most melyik kártyán van az a kép amelyiket meg akarsz hirtelenjében mutatni valakinek, nem fordul elő hogy véletlen otthonhagyod / nem találod mert szinte mindig a gépben van az az 1 kártya, illetve 1 db 32 gigás az olcsóbb mint 2x16 giga.
a családi/általános felhasználás szemszögéből nézve nekem legalábbis az 1 nagy kártya sokkal praktikusabb.a másik részével egyetértek.
-
zgospel
őstag
(#18559) A Zéé és (#18560) *Ropi* köszönöm, nagy segítség ez
alszom még rá egyet-kettőt. meg még egyelőre várom a részletesebb igényeket is. de lehet hogy inkább azt fogom nekik javasolni hogy kérjenek fel valakit, akinek van némi tapasztalata a témában...
mégegyszer köszi!
-
zgospel
őstag
egy ismerős felkért temetésen való fotózásra, amin először nagyon meglepődtem, aztán gugliztam egy kicsit és úgy tűnik csak én voltam lemaradva, mert márpedig ilyen kategória van.
szóval egyelőre azzal is gondban vagyok hogy elvállaljam-e, egyrészt mert eddig szerencsére össz-vissz 2 temetésen voltam életemben azokon is már vagy 10 éve, másrészt morálisan ez nekem egy kicsit furcsa. Pl a szertartás részét még csak-csak értem, diszkréten mintha ott se lennék, de pl a halotti toron ugye már jobb az emberek kedve, ott olyan képeket adjak át egy "temetési csomagból" amiken mosolyognak? Vagy ha összeállnak csoportképre akkor kérjem meg őket a mosolyra?
nektek van tapasztalatotok ilyen témában?
-
zgospel
őstag
válasz
*Ropi* #14746 üzenetére
nem spórolok, de ha a 10 ezres is megvédi az uszoda medencéjében akkor nem akarom arra az 1-2 alkalomra a kétszer drágábbat venni.
mindenesetre ha megvettem ki fogom próbálni, hogy beleteszek valami tárgyat és lemegyek vele hosszabb időre a víz alá, hogy biztosan bírja-e, még mielőtt élesben a kamerával próbálom.köszi
-
zgospel
őstag
válasz
*Ropi* #14741 üzenetére
hát igen, ez így kinézetre is komolyabb, pláne az ujjaknak a bebújtatok a zoomgyűrűhöz meg az expo gombhoz nem rosszak.
keresgéltem tovább, habár én ebayezni nem szoktam és nem is tudok onnan rendelni, ez ami neked van olyan 20-25 körül megy ebayen, annyit már nekem nem ér a dolog. a lélektani 10 ezres határt nem akarom átlépniitthon ahogy láttam boltban nem nagyon árulnak ilyeneket... na még alszom rá egyet
-
zgospel
őstag
az ilyen féle termékekkel kapcsolatban van valakinek személyes tapasztalata? az a 20m vízállóság valóban vízálló? igazából ha már 10-ig bírja azzal én bőven elégedett lennék, sőt, de szeretném biztonságban tudni a cuccom. mennyire megbízható ez?
gondolom a gép kezelhetősége valamilyen szinten megmarad, legalábbis 550D-nél a gombokat tudom nyomogatni ahogy nézem, nem? a tárcsa nem érdekes.uszodában szeretnék csinálni pár vízalatti meg vízfelszíni képett és pénzben kb ezt a 4-6 ezer forintot érné meg nekem rászánni, de egy kicsit félek tőle. a Mountex túraboltban egy hasonló terméket láttam még tavaly 20 vagy 25 ezerért (már nem emlékszem) és akkor jött az ötlet hogy megnézem neten is, a 20-hoz képest az 5 azért jelentős különbség, vajon ez minőségben is érződik? talán annyi hogy 20 helyett 30m volt ráírva.
-
zgospel
őstag
válasz
*Ropi* #13773 üzenetére
na az engem is érdekelne
tegnap azt vettem észre, hogy amint kikapcsoltam vagy a vakut vagy a gépet hogy obit cseréljek, egyből elfelejtette a gép hogy 2. redőnyre van állítva a vaku. természetesen ezt csak akkor vettem észre, amikor bő 60-70 képet elkattintottam és tudatalatt beugrott, hogy csak 1 villanás volt, úgyhogy ránéztem a beállításra... "fasza" - mondtam magamban, van rá mód hogy megjegyezze a gép, vagy ezt mindig figyelnem kéne előtte?
-
zgospel
őstag
sziasztok, ismerőstől kaptam egy felkérést hogy holnap a kávézójukban (értsd: kocsma
) fotózzak végig egy estét, szóval nem egy táncolós hely, viszont állandóan tele van. pár tippre lenne szükségem.
amit már tudok korábbi 2 alkalomból: (csak akkor haverokat fotózni indultam eredetileg, de amint meglátták hogy valaki nem ájfónnal hanem rendes fényképezővel fotóz, rögtönzött fotós lettem + jól be is rúgtam
)
- a pultnál zöld és magenta színű fények dominálnak
- a bejárattól a pultig alacsony a beltér, kb 3m, itt tudok a plafonra vakuzni
- a pulttól hátrafelé kb 2-3-szor magasabb a beltér és alig vannak fények, néhány ikeás állólámpa, tehát a vakut hiába küldöm a plafon felé, alig jön vissza fény, megdöntve és a beépített derítőlapot kihúzva használom
- kb 11 után érik el a vendégek azt az italozottsági állapotot, hogy maguk kérik hogy fotózzam őket, vagy a zárkózottabb fajtát sem zavarja ha fényképezikamim van:
- 550d + kit obi
- samyang 8mm halszem f3,5
- youngnou yn468 vakubármilyen tippet/tapasztalatot köszönök előre is, illetve még lenne egy kérdésem ami egy számomra friss info, mégpedig hogy érdemes a vaku mellé mondjuk iso 800-at és egy hosszabb záridőt választani pl 1/6, és a vakut második redőnyre állítani. nagyjából van sejtésem hogy mi lenne az eredmény egy mozgó fényekkel teli tánctéren, de nem tudom, hogy ilyen kisebb helyen érdemes-e ezt használni?
sajnos még nem volt alkalmam kipróbálni és azt sem szeretném, ha ott bénáznék ezzel a vendégek előtt "te, bocsi, álljatok már be mégegyszer mert most próbálom ezt először". persze valamennyire kénytelen leszek ott tesztelgetni, de legalább a jó irányba induljak már az elején. -
zgospel
őstag
válasz
trialboj #9353 üzenetére
60, de azt ha pl 24 fps-en játszod le akkor 40%-ra tudod lassítani framevesztés nélkül.
Van egy twixtor nevű plugin ami további lassításokat is lehetővé tesz úgy, hogy közben számol a képkockák között és majdnem olyan lesz, mintha eredetileg is annyival lett volna felvéve a film. Persze nyilván helikopter propellert nem tudsz vele belassítani. -
zgospel
őstag
válasz
pcMANiac #9349 üzenetére
Ha csak a videós funkciókat nézzük, akkor a 7D és az 550D között gyakorlatilag semmi különbség. Sőt, bizonyos szituációkban az 550D videóján még alacsonyabb is a zajszint mint a 7D-n.
Youtubeon van pár összehasonlító videó.Szvsz filmezésre az 550D-nél egyelőre nincs jobb ár/érték arányú gép.
-
zgospel
őstag
Szia,
Az FZ45-ben CCD érzékelő van, a 100-asban pedig CMOS. Ez persze nem indokol árkülönbséget, pláne nem ekkorát (szerintem). A 100as Full HD-ban is tud felvenni, a 45-ös csak HD-ban. Ez talán 15 ezer ft-ot már indokolhat. A 45-ös a gyári adatok szerint több mint 100 képpel tud többet készíteni egy feltöltéssel. Ez sem indok az árkülönbségre.
Egyértelmű, hogy az a kijelző is megdobja, na meg persze az, hogy újabb modell
Ha a forgatható kijelző és a Full HD filmrögzítés nem tétel számodra, akkor én bizony sörre költeném azt a lóvét.. -
zgospel
őstag
válasz
Jamby18 #9065 üzenetére
A csillagos égbolt módban sem működik? 100% hogy valamelyik éjszakára vonatkozó SCN módban van a megoldás!
OK látom már megvan.
Én a mi kompaktunkkal F1-es autókat is fotóztam a célegyensben sport üzemmódban, és ha a kép készítése közben követtem a kamerával az autót akkor elég szépen lekapta, és a háttér mosódott egy picit. Ez a sport üzemmód kb annyit tesz, hogy gyorsabb záridőket használ a gép, de csak olyan mértékben, hogy az expozíció a megfelelő maradjon, ne legyen túl sötét.
Napos időben mindenképpen jó, árnyékos, fényszegényebb helyeken én maradnék a normál módnál és inkább követném az autókat a kamerával miközben lenyomom a gombot. -
zgospel
őstag
válasz
Jamby18 #9061 üzenetére
Szia,
Ilyen kompaktoknál a módválasztó tárcsán nincs se M se hasonló üzemmód mint az előző hozzászóló írta, az inkább a bridge és tükörreflexes gépekre jellemző.
Nekünk is van egy Panasonic Lumix kompaktunk, és a 15, 30 és 60 másodperces záridőt úgy lehet elérni, hogy SCN-re tekered a tárcsát (elvileg ez a legutolsó), ahol a különféle jelenetek közül az éjszakai tájképet választod. Utána feldobja lehetőségként, hogy hány másodpercig legyen nyitva a zár. A miénken csak 15, 30 és 60 közül lehet választani, gyanítom ez a többi Lumixnál is hasonló.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest