- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
-
Vajdy
csendes tag
válasz
*Ropi* #20164 üzenetére
Sikerült megoldani a dolgot, igaz nem OTG-vel, és nem is gyertyafényes vacsorával
. Még keresem a hiba forrását, de egyelőre nem kommunikál OTG-n a D600.
Ugyanakkor beszereztem hozzá egy WU-1b wifi adaptert, amin keresztül már teljes mértékben elérem az SD tartalmát, és DSLRDashboard-dal is teljesen jól kommunikál, így vezeték nélkül vezérelhetővé vált a gép.
Régóta gondolkodtam a wifi modul beszerzésén. Kár, hogy nem tettem meg hamarabb.
Terepen dolgozóknak nagy szabadságot ad.
-
Vyndree
őstag
válasz
*Ropi* #20155 üzenetére
Az ellenőrzés előtt a táskából ki kell venni a nagyobb elektronikai eszközöket (tábkagép, laptop). Amennyiben nyitásra kerül a csomagod, a rtg átvilágítás után és nem folyadék miatt kerül a csomagod nyitásra, abben az esetben a táska teljes tartalmát ki kell pakolni.
A vizsgálat előtt "minden elektronikai cuccot" és a csomagnyitáskor "az egész poggyász ki kell pakolni" nem ugyanaz. Nem nyitják ki minden utas táskáját.Byk01: kérdezd csak meg tőle, de ilyet nem fogsz tőle hallani hogy "minden elektromos készüléket" Azt fogja mondani, hogy minden mobiltelefonnál nagyobb készüléket.
FLx: ott a pont, ez a gyakorlat (a szabály szerint a táblagépet, olvasót is ki kéne, de napi 18k utasnál akiknek a fele nem beszélni madjar és englisül elég nehéz lenne megértetni)
-
Vyndree
őstag
válasz
*Ropi* #20149 üzenetére
Ha nem folyadék van a táskában, úgyis az egész poggyász ki kell pakolni. Nincs jelentősége a táska melyik részébe teszi. Az ott dolgozó emberek akik havonta 8-12 ezer képet néznek, el tudod képzelni hogy nem láttak még ilyen szerkezetet? Akik az elsők között kezdtek 17. éve ezt csinálják, az állomány fele több mint 8 éve ott dolgozik, talán van már benne némi rutinjuk.
Byk01: jesszusom, így terjednek a rémhírek. Ezt kitől hallottad? Nem vetetnek ki minden elektronikai cuccot, az kéne még csak.
FLx: az akku szállításra van egy külön szabály, de akármennyit vihetsz készülék nélkül is az nincs szabályozva. Ha jól tudom 160 wattóra a max. (azokat be kell jelenteni, és az IATA veszélyes árukra vonatkozó szabályainak megfelelően rakományként kell szállítani)
-
-
lsebestyen
addikt
válasz
*Ropi* #20091 üzenetére
Köszi a válaszokat! Este az ágyban gondolkoztam a dolgon, aztán eszembe jutott, hogy jó nagy marha vagyok, mert a fehéregyensúly auto-n volt, és ez zavart meg (meg a pia
) Ugyanis én nagyrészt egyénin szoktam hagyni és mikor bekapcsolom egyből kéri hogy adjam meg az új fehéregyensúlyt és akkor beállítom megint. Szóval ez FAIL volt
Amúgy Kelvint sajnos nem lehet állítani, van viszont fehéregyensúly eltolás, ezzel is egész jól lehet variálni amúgy. Szóval most minden király...
ps.: és mint kiderült tegnap nem a fehéregyensúlyt állítottam hanem a fényérzékenységet...
De mára kipihentem magamat.
-
lsebestyen
addikt
válasz
*Ropi* #20089 üzenetére
Hmm, köszi, erre én is gondoltam, állítgattam is, de csak hangyányit lett jobb...Azon is gondolkoztam, hogy vajon eddig is ilyen volt-e de nem rémlik
Régebbi képeket majd előveszem, aztán kiderül. Igazából csak a fehér színeken vehető észre. Amúgy a vaku ilyen, legegyszerűbb külső vaku kb.
-
Tikakukac
titán
válasz
*Ropi* #20035 üzenetére
Jöhet az ipari is, csak azt mondátok mit hozzak. Ha csinálnak Magyarországon akkor lesz hozzá kapcsolat nem túl drágán ez szinte fix. A legtöbb villanyszerelési eszközt és egyebek harmadáron kapjuk, nem lesz az annyira csúnya szerintem. Van ledes refi is, de amíg nem tudom mit küldjek megnézésre addig meg vagyok lőve
De valamivel világítani kell, ha tényleg nagyon nem-nincs-hagyd akkor veszek még 2 reflektort és kézcsókolom
-
Tikakukac
titán
válasz
*Ropi* #20031 üzenetére
Szerencsére nem lesz bőrszínű semmi, mert bőr az nem lesz fényképezve abszolúte továbbra sem, az a fotósok dolga
Eldöntöttem, hogy építés lesz, tehát olyan elektronikával és olyan LED-et rakok össze amilyet akarok, legyen már előnye egy villamosmérnök-mérnökinfó kombónak
Cuccok továbbra is csak softboxban lesznek lőve, nekem ez a fotós karrier.
-
-
Pityu.
nagyúr
válasz
*Ropi* #19892 üzenetére
Őszintén meg mondom,nem is érdekel a dolog,engem nem érint ki mit fotóz,én csinálom amit csinálok,magamnak,mindíg fejlődik az ember pláne új dolgok kipróbálásával,nekem is vanmég mit tanulni,az meg aki azt hiszi,hogy csak nyomni kell a gombot az meg is érdekli.Hál isten az én gyerekeimről nem készülnek ilyenfotók,ha csak örökbe nem fogadok vagy kettőt
A fotós dologgal az a baj túl sok ember csinál jó képet a világon,meg túl sok ember csinál szar képet,mint szakma meg pont olyanmint a többi,felhígult.Nekem is van ismerősöm aki ezzel foglalkozik hogy aztán milyenek a képei döntse el mindenki maga,kicsit ilyen egyen szakma ez az egész,én pl nem vagyok oda annyira a szabályokért de erről nem is nyitok vitát,mindenki azt csinál amit akar vagy amiért megfizetik. -
Colonel993
senior tag
válasz
*Ropi* #19878 üzenetére
Bakker Ropi... ha egyszer nekem dobnál ilyen magaslabdát...
Bár fényformálóknak jobb örülnék mint vakkantóknakLassan itt is felformálódunk FF-re, de D700-al fog indulni a téma... amit itt-ott már erősen kinőtt a mostani technika de a 36mm-es képsíknak azért meglesz a varázsa.
-
szimpali
csendes tag
válasz
*Ropi* #19881 üzenetére
Nyomtatni nyilván nem én fogom, én csak megcsinálom a képet, kiválasztjuk a legjobbat és majd osztályfőnök elintézi a nyomtatást, ha megvan kinek miből mennyi kell.
Lightroomban egyébként miket szoktak állítani az ilyen képeken, mert én még soha nem utómunkáztam a képeimen.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
*Ropi* #19878 üzenetére
Én erre azt mondom,nem jártam fotós iskolába ,meg csak hobby fotós vagyok,de ha ahogy írtad,ide adnád a felszerelésed azért meg próbálnám,mert ha valamit nem csinálsz sosem tudod meg,hogy lenne e hozzá tehetséged esetleg,vagy hogy neked való e a dolog,vagy hagyd a francba.Próba szerencse,na meg a kutya is a próbán döglött meg
#matyi012345
Na de gondolj bele,mi van ha ez nem egy vérkomoly felkérés,és tisztában vannak azzal ,hogy a srác mennyire van otthon a dolgokban,ha meg ezzel sőórolni akarnak,akkor az az ő saruk ha a végeredménnyel nem elégedettek.Ennyi erővel én sem próbálhattam meg volna sok mindent mondhattam volna magamnak,hogy á nekem ez úgy semmegy.
-
szimpali
csendes tag
válasz
*Ropi* #19868 üzenetére
Pontosan nem tudom megmondani, tanárokkal együtt olyan 20 körülire mondanám, 25 max.
A helyszínt elfelejtettem megemlíteni, de az iskola udvarára van tervezve, de a fotózás csak valamikor április vége fele lesz, ezért ez időjárásfüggő leginkább, én felkészülnék a kinti és a benti fotózásra egyaránt (valamint a kinti, de borult időben történő fotózásra is).
Egészen pontosan egy Canon EOS 30D gépem van, rajta egy 18-55 IS lencsével, normális állványom nincs, csak egy [ilyen], de ezzel semmire sem megyek.Byk01: Szerintem 10x15-ös méretben, fuji fotópapírra, de azt már majd fotós intézné, én csak a képet csinálnám meg.
-
Raz3r
tag
válasz
*Ropi* #19740 üzenetére
vszeg ps lehet, hisz 1 garazsban nem nagyon tud mozogni az autocska, max nagyon de nagyon lassan, megfelelo zarido mellett talan elerheto lenne szvsz az effekt.
de szerintem is ps lehet.van esetleg valakinek barmifele tutorialja vagy egyebe(akar youtube vagy barmi mas), vajon hogy keszithetnek el egy ilyet?
-
válasz
*Ropi* #19674 üzenetére
Adott tehat egy FX es egy DX gep, ugyanabban a pozicioban, azonos objektiv es a targy azonos tavolsagra.
Az FX F16-on maga a targy es a mogotte levo terulet ugyanolyan eles lesz, mint DX-en F11-en?Tehat egy FX gep pl. F2,8-on sokkal jobban mossa a hatteret mint egy DX... es forditva, tehat FX magasabb F ertek kell, mert ff es nem crop. Jol gondolom?
-
maxika2004
őstag
-
maxika2004
őstag
válasz
*Ropi* #19646 üzenetére
Igaz ennek csak a felét értettem :-) de köszi !
Hát igen, ez a hülye gyerekeknek van,,,
ez van a varázslóban... + kép, + zene, (utána ez ! ) .. és kész is !
elvileg hozzá igazitja a zenéhez, vagy mifene,
de ez nem is annyira fontos, de az egész hosszát állitja... (ez kellene)
Amit irtál az nekem nem csinál semmit..már persze a kész projekten....
ha ujrakezdem akkor igen......Gondolom én bénázom el, de nemtom hol !
-
Novics
senior tag
válasz
*Ropi* #19590 üzenetére
Egy kicsit ellenkezek. Vagyis inkább megvillantam a másik oldalt. Én, mint kocafotós teljesen elégedett vagyok a ~110k-ból - igaz jórészt használt cuccokból - összerakott gépemmel, és a 50k-s monitorommal. Nem mondom, én is szívesen költöttem volna 3x ennyit a cuccra, csak egyrészt nem volt annyi szabad cashflow-m, másrészt ez a teljesítmény az én igényeimet tökéletesen kielégíti. Persze nem fotózok sokat, nem kell több száz képet feldolgoznom határidőre, de még csak határidő nélkül sem.
Amikor én tavaly tavasszal elkezdtem asztalit nézni, akkor az AMD mellett tettem le a voksomat. Nem teljesen racionális alapon.
Monitor: Dell P2314H
Alaplap: ASUS A88X-PLUS
Proci: AMD A10-6800k (hardverapró)
Hűtő: be quiet! shadow rock topflow (hardverapró)
RAM: 2x4GB Corsair DDR3-2000MHz (hardverapró)
Táp: FSB Aurum 400W (hardverapró)
Ház: Xigmatek MidgardII (hardverapró)
SSD: 60GB Kingston v300 (ezt még a notiból mentettem át)
HDD: 300GB (ezt meg a munkahelyről menekítettem)
Mivel nem fotózok sokat, ezért nem kell óriási tárhely, ami tetszik, azt fellövöm felhőbe, ezért RAID-re sincsen szükségem. PS+LR helyett RT+Gimp, így arra sem kellett költenem. Win 8.1 suli miatt ingyenes. Egyáltalán nem állítom, hogy ez a követendő példa, az Intel procikról tényleg jobbakat lehet olvasni számítási kapacitás terén, de nekem fontos volt, hogy ha esetleg végre kipróbálom a Skyrimet, vagy a TESO-t, akkor azok is elfussanak külön grafikus kártya nélkül.
Ha lett volna még 200k-m, amit gépre költhettem volna, azt hiszem inkább valami frankó obira vertem volna el.Ezzel egyáltalán nem Ropi hozzáértését vonom kétségbe
, csak a kocafotós oldalt is bemutattam a pro mellett.
-
grigo
őstag
válasz
*Ropi* #19590 üzenetére
De te esküvőzöl és ezzel keresel. Én hobbi-koca vagyok, arra gondoltam megtúrok egy asztali gépet kis extra memóriával valami erősebb processzor és akkor tudom kímélni a notebookomat. Ráadásul a tévém még színhelyesebb is lesz talán.
Viszot ha már szó van róla, belinkeled mid van? -
kiskornel
addikt
válasz
*Ropi* #19330 üzenetére
"A szűkebb munkarekeszből adódik a leginkább a nagylátó üvegeknél jelentkező "fókuszdrift" is, amikor a tágabbtól a szűkebb felé haladó blendeállásoknál elcsúszik a fókuszsík: ez a szükséges rossz, ami vele jár."
Ez Canon gyári rendszerben korrigálva van.
Az első ilyen obi a CZJ középformátumú 180 / F2,8 volt (ha jól emlékszem). Ahogy állítva volt a rekeszérték, állított a fókuszon. Ez még mechanikus megoldás volt.
-
Studi
veterán
válasz
*Ropi* #19345 üzenetére
Ezt értem, de az szerintem nem annyira pontatlanság, mert valamire bizony élesre áll. De a Canon nem is rendelkezik nagy tapasztalatokkal ezen a téren. Próbálj ki egyszer egy újabb Panát, nagyon kicsire vehető az AF mezeje, az egész képernyőn szabadon választhatóan elhelyezhető, akár tapiképernyőn. És ha ez sem elég, akkor van "hairpin" AF funkciója, amivel tényleg néhány négyzetpixel területen keres csak AF pontot.
Sajnos ezt a rugalmasságot még az Olymus vázai sem hozzák amúgy.
-
válasz
*Ropi* #19330 üzenetére
Kössz, az infót!
Egy Pentaxforum-os cikkben azt írják, hogy ez a hiba a lencsén múlik, és nem is említik a vázat, mint lehetséges hibaforrást. A pentaxoknál sem mér rá utólag a helyes fókuszra?Régebbi Olympus DSLR vázatknál először ide-oda tekerte a lencsét, és a végén, amikor élesnek gondolta, akkor csipogott. Ha nem tudta élesre állítani, akkor nem csipogott. Sőt, chip-es m42 adaptereknél is tudott csipogni, vagyis ott mérnie kellett folyamatosan, hogy éles-e a kép a megadott fókusz pontban.
Épp emiatt nehezen tudtam eddig elképzelni, hogy miért nem lehet korrigálni ezt a dolgot, de akkor pl. a Canon tudja korrigálni.Három új kérdés merült fel bennem a válaszodat olvasva:
a.) - A vázakban lévő AF finomhangolás csak a lencse pontatlanságát, vagy a vázét is tudja korrigálni?
b.) - Az ilyen hibák mekkora része adódik a DSLR váz hibája, illetve a lencse hibája miatt? Illetve mely rendszereket érint leginkább a probléma, mármint ha függ a rendszertől. Van ezekről köztudott infó?
c.) - Jól gondolom, hogy pl. Sony MILC vázaknál az érzékelőre rakott AF szenzorok mellett is ugyanúgy lehetséges back és front fókuszos egy lencse a rekesz állításból fakadó eltolódás miatt? -
|AP|
veterán
válasz
*Ropi* #19131 üzenetére
Hát igen, erre már rájöttem
Az van, hogy ha a CMYK-ban elmentett képet ACDSee-vel nézem, akkor sz@r... ha PS-ben nyitom meg, akkor oké. Ha Infranview-t használok, akkor is jó. Tehát függ attól, hogy a képnéző szoftver milyen színmódot használ. Nekem valahogy azt kellene elérnem, hogy biztosan, mindenhol jól jelenjen meg.Megpróbálom a PS topikban is.
-
maxika2004
őstag
válasz
*Ropi* #19105 üzenetére
Köszi !
sajna ezektől megrendeltem az összeset... de még azt se szállitották ki már vagy 2 hete.....
" Akár jók akár nem: ez van, ezt kell szeretni "
azért is kérdeztem, érdemes e sanyót keresgélni ami esetleg régebbi, és benntragadt valamelyik raktárban, vagy jobb az uj .. ?
-
matyi012345
őstag
válasz
*Ropi* #19035 üzenetére
Láttam már olyat is, hogy a mobil lencséjére vízcseppet helyeztek és azzal makróztak, szóval ahhoz képest persze hogy lehet, azért is írtam a fordító és közgyűrűsort mert azok értelemszerűen jók a kitobihoz is.
De olyat is láttam ahol a kitobit egyszerűen kézzel a gép elé rakták fordítva, aztán folytathatnám a mikroszkópra erősített gépvázzal...stb
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
*Ropi* #18943 üzenetére
Szóval nem lehetetlen.
Ennek ellenére, talán az egystzerűbb megoldást választottam, elmentem megint fényképezni. Most is olyan világos volt vagy még világosabb, mitn a múltkor. Ennek ellenére nem lett rózsaszín a világos rész. Mitől lehet, hogy egyszer olyan lesz, aztán meg jól működik?Viszont lett 2-3 fénykép, ami eléggé fakó. És 5-10mp különbségekkel fényképeztem. Tehet a jót követte ez a pár darab fakó - kis tulzással: mintha vékonyan tejjel leöntötték volna képet - majd utána megint jók lettek. Pedig mindig háttal álltam a napsütésnek.
Létezik, hogy a fényerő és miegyéb állító mechanika sem működik már jól? Automata módban fotóztam.
Új hozzászólás Aktív témák
- PayPal
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Napelem
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Nyaralás topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- További aktív témák...
- Canon Extender RF 2x telekonverter RF objektívekhez - Újszerű -
- Új! Canon CF-R20EP hűtőventilátoros markolat (R5, R6, R5 II, R6 II)
- Canon EF-EOS R adapter Drop-In Variable ND szűrővel -Újszerű-
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 ( Canon ) - Újszerű -
- Sigma 24-35mm f/2 DG HSM Art ( Canon ) - Újszerű -
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest