Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
szimpali #19912 üzenetére
Én ezt a képet ahogy van kidobnám és megfotóznám újra a helyedben. Egyszerűbb, mint LR / PS-ben reszelgetni.
Egyébként Lightroomban a "basic" fülön lévő szabályzókkal tudod finomhangolni.
Egy világító felületre kellett volna tenni a csokit: így a legkönnyebb megoldani a háttér kiégetését.
-
*Ropi*
félisten
válasz
szimpali #19874 üzenetére
Zárójelben jegyzem meg, hogy azért mondtam a vakukat, mert azt hittem mostanában kell megfotózni.
Ha Te fotózod, akkor (mivel mindig helyben vagy) akár esőnapot is betervezhettek rossz idő esetére, így a kültéri napfényes beállítást veheted alapul. Tudni kellene az iskola fekvését, hogy a terep adottságaival tisztában legyünk: ha például van egy nagy világos falfelület amivel szembe tudod állítani a társaságot miközben a hátuk mögött van a nap (délután 3-tól érdemes ezzel próbálkozni), akkor a falat softboxként felhasználva vaku nélkül tudsz deríteni és nyert ügyed van.
A 18-55 IS-nek egész jó képe van, Lightroomban megtekerve elfogadható eredményt lehet belőle kihozni. A 8 MP meg sok mindenre elég: megfelelő nézési távolságból 90*120 cm is kijön belőle.
"Szerintem 10x15-ös méretben, fuji fotópapírra, de azt már majd fotós intézné, én csak a képet csinálnám meg."
Ööö...Most akkor ki a fotós, ha Te nyomod a gombot?
(#19880) Pityu.: Nem az volt a kérdés, hogy megpróbálnád-e, hanem, hogy 100%-osan meg tudnád-e oldani a feladatot a jelenlegi tudásoddal.
-
matyi012345
őstag
válasz
szimpali #19874 üzenetére
Vegyél 2 villanj körte szettet, elég erősek egy kisebb csoporthoz ha emelsz az iso-n egy kicsit. 30D régi de 10*15-be még 800-at is el tudnék képzelni tőle, oda meg elég a két körte az áteresztőernyőkkel. Díszítőfénynek meg bedobod hátra a rendszervakudat és kész is a világítás, csak áram kell.
-
-
*Ropi*
félisten
válasz
szimpali #19861 üzenetére
- Hány fő szerepel majd a képeken?
- Világítás szempontjából milyen a helyszín?
- Pontosan milyen felszerelésed van?Ezeket 2 (vagy 3: már nem emlékszem) stúdióvakuval készítettem. Nagyobb csoport esetén több vaku kell az egyenletes megvilágításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest