Hirdetés
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca 012
őstag
válasz
adalbert1
üzenetére
Pont ebből az elgondolásból nálam most egy 4GB-os USB pendrive-ról fut a 9.10 Ubuntu.
Cd-ről telepítve a pendrive-ot adtam meg telepítési helynek.. A CF akár még gyorsabb is lehet, mivel IDE-porton kommunikál mint egy hdd.. (Bár jelentősége nálam nem nagyon van, mert max kicsit lassabban indul a rendszer, de ez elvileg nem sűrűn lesz újraindítva) -
adalbert1
veterán
válasz
Laca 012
üzenetére
Kösz! Igazából nem is számítottam ilyen gyors ügyintézésre... A vicc az egészben, hogy ráért volna január elejéig is, ugyanis az ünnepek alatt nem igazán lesz időm foglalkozni a dologgal.
Én is erre jutottam elméleti síkon, miszerint ha pont felette (a ház oldallapján) van a venti és fújja rá azzal jutok a legjobb eredményre.Közben arra jutottam, hogy úgy járok a legjobban, ha az OS CF-ről fog menni, ugyanis úgy ha nem muszáj nem kell pörögni a HDD-nek. Be is rendeltem pár átalakítót a dealextreme-ről, ha bejön ez a CF móka, akkor lehet hogy a laptopomba is inkább azt rakok HDD helyett (elég lassú disk van benne, 1.8"-as 4200 rpm-es ZIF csatis hdd, ssd horror árban lenne). Ugye CF-re nem csak live linuxot lehet tenni, hanem rendesen hard drive-nak fogja látni? Tudom hogy láma kérdés, de még sose csináltam ilyet.

-
Laca 012
őstag
Valaki akinek gsejt-je van és csak 1+1 sípolás van bekapcsoláskor, árulja már el, hogy melyik bios van fent neki? vagy aki még nem frissítette..
Lehet rossz a RAM-om valamiért? gclf leírása a 3 bipp-re memóriahibát mond..
Viszont nekem bios frissítés óta csipog ilyet... Akkor most mi a pálya??
Szerk.: A RAM párjával is csinálja...
-
nyunyu
félisten
Ez szerintem eleg konkret negativ tapasztalat.
Azota elhullott meg 2-3 masik is.
-
adalbert1
veterán
Tegnap megkaptam a csere GSEJT-et, fóliás új csomag volt.
Ezek szerint legalább garis cserére van még elkülönítve annak aki behozta (vagy csak pont most jött új készlet
).
Tegnap be is üzemeltem, szerencsére most megy rajta az Ethernet csati.
Amúgy új projectbe kezdtem ezzel kapcsolatban, habár csak januárban fogja magát teljesen kiforni (új HDD-t is akkor gondolom olcsóbban lehet venni majd).
Az egészet már eleve egy régi Cooler Master eLite házba szereltem be (így jobban elfér az asztal alatt, mint a kis giga házban), hogy a jövőbeni HDD-k és a lap ne fűtsön olyan kis helyen.Jelenleg az a fő kérdés, hogy egy 12 cm-es ventit hova tegyek a hába: oldallap úgy hogy kintről befele fúj a venti, esetleg fordítva, vagy hátsó ventihely, úgy hogy kintről befele fúj a venti (vagy ez is fordítva). 2 ventit semmikép nem akarok, ezt is vagy ellenállásal tervezem berakni (van otthon egy 1200 RPM-es Scythe S-Flex, viszont a szélzaja zavaró).
-
BigBear
senior tag
Tényleg el kell dönteni, mi is a cél.
Letölteni elég, de lehet találni kisebb fogyasztású eszközt is.
HTPC-nek kevés.
Sima DivX, XviD az megy vele, 720p már erősen necces (van amelyik még megy, de van ami nem), 1080 felejtős.
Összességében mozizni szerintem nem az igazi. Engem legalábbis bosszant, hogy ha épp meg akarok nézni valami izmosabb 720-as netán 1080-as filmet, akkor be kell röffenteni a nagy gépet. Ezért gyakorlatilag nem is használom a Gsejtet.Én emiatt egyre inbább ION párti vagyok. Elég alacsony fogyasztás, mozizni tökéletes, ha kell, letölteni is ott lehet hagyni, mert egy rendes gépnél azért nagyságrenddel kevesebbet fogyaszt.
Nagyon jó ez a GSEJT lapocska, de tudni kell, mire elég.
-
sanzi89
addikt
válasz
duffbeer
üzenetére
Újabb összetett komment.

Igazad van, a "ventiket" tedd egyesszámba.

A házban is igazatok lehet, hogy tényleg túlzás amit linkeltem, de akkor se szeretném nagyon kicentizni a dolgot. Inkább férjen bele kényelmesen, mint kényelmetlenül. Én inkább azon a véleményen vagyok, hogy legyen kicsit nagyobb, elfér a szobában. Legyen hely benne egy második HDD-nek, egy 12cm-es ventinek, egy előlapi "kimenetes-kijelzős-állítgatós-kártyaolvasós" hülyeségnek. Egy szónak is száz a vége, olyat szeretnék amibe nem kell minden milimérter kisakkozni.@Laca 012
A vízhűtést egyelőre sztórnóznám, de sose lehet tudni, hova fejlődik a technológia.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A házzal nincs baj, csak mint írtam vidéki vagyok. Ebben a webshop-ban kb 2000Ft súlytól függően a szállítás. Ha mondjuk megveszem a házat egy helyen, egy másik boltban az alaplapot máris buktam 2e Ft-ot. Ezért kellene vagy 1db boltból rendelni mindent, vagy helyi - Szeged/Békéscsaba - üzletekből összehalászni a dolgokat.@Mindenki
A fogyasztás témához meg úgy állok, ha csak nagyon nagy pénzösszeg beinvesztálásával lehetne minimális fogyasztáscsökkenést elérni akkor nincs értelme. De mint fentebb néztem árban kb egálban lennének a dolgok. Így - szerintem - nem is kérdés a kérdés.u.i.: Inkább 24/7-es üzem, mint HTPC. De azért remélem a DivX-el azért elbánik.

-
Laca 012
őstag
Mert abból indultunk ki, hogy Sanzi89 kollégának mindenes gépre lenne szüksége..24/7 üzem, viszont HTPC..
Mondjuk ettől függetlenül ha HTPC-t építenék akkor is nézném a fogyasztását, főleg ha napi rendszerességgel azon TV-znék...stb, de ott nyílván erősebb szempont, hogy ne akadjon a HD..
-
DBob
őstag
Van alternatíva!
Vegyetek Asus 1101HA-t
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
~5w fogyasztás ÉS teljeskörű hd gyorsítás, miközben nincs gond a beszerzéssel sem

-
Laca 012
őstag
válasz
duffbeer
üzenetére
Triplájával 16,5k... Hát igen.. ezért indultam ki az elején abból, hogy az ember vagy kis fogyasztású letöltőgépet avagy HTPC-t épít.. A kettő együtt nem nagyon megy.

Én sem állok neki versenyezni az 1,7szívódiesel 57Le-s kadettommal, de 5,5l-t eszik.
Amíg 525-ös BMW-m volt, azzal leketett a 200Le-vel. 13-14l-es fogyasztás árán.. -
duffbeer
őstag
válasz
Laca 012
üzenetére
Osztom a véleményed. Ennél a kategóriánál igenis számít minden watt. A PC-m nem érdekel mennyit fogyaszt, soha nem gondolkodtam el rajta, mert ott a teljesítmény a lényeg. Ez a kis masina viszont megy 24/7-ben, itt nem mindegy mennyi a fogyasztás.
GCLF2:
atom 330 8W
945GC 22W
Akárhogy számolom ez 30WEz így kb 9W
A járulékos motyókkal számolva minimum a tripláját eszi.
Jelenlegi árakkal számolva a GSEJT évi fogyasztása kb 5500Ft-ba kerül. Ha triplával számolunk, az évi 10k plusz... -
Laca 012
őstag
válasz
BigBear
üzenetére
Ok maradjunk abban, hogy 15W vs. 25W.
(Bár az én gsejtem +2hálókártyával hdd-vel 12-14W között mutat a fogyasztásmérőn, de legyen 15W, illetve olvastam itt pl.: 40W-os GCLF fogyasztásról, de ebben a tesztben is ez és ez az érték jött ki.)De ne hasogassunk szőrt legyen igazad, ha 15/25-tel számolunk, akkor is az a 66,6%-os többletfogyasztás igen is sok. (Akkor nem 2x-es, hanem jóval több mint 1,5x-es)
Ez a 10W egy 150W-os gépnél tényleg jelentéktelen és mindegy, hogy 150W vagy 160W még a 10%-ot sem éri el.. de ha Ft-osítva nézzük, akkor nem mindegy, hogy valamiért 1000Ft-ot avagy 1666Ft-ot adsz!!! (szerintem)

Persze lehet azt is nézni, hogy gyorsabb...stb, de ennyi erővel egy 4magos asztali gép meg méggyorsabb és itt nem ez volt a kérdés!!
-
Laca 012
őstag
válasz
sanzi89
üzenetére
A fogyasztás miatt eldöntöttem, hogy nem ATX-es tápot fogok használni, így alapból kilőve azok a házak amikhez táp van. Vagy legyenek olcsóbbak táppal mint nélküle.
Erre linkeltem neked azt a házat amihez ugyanezért a pénzért még nem ATX-es tápot is adnak..
Azért néznék ilyen nagy házat, mivel talán nincs olyan dolog amit jobban utálok annál, mint amikor egy házban nincs hely.
Na jó, ezt megértem, ízlések és pofonok, de verébre ágyúval???

Amit linkeltem pl az is 226 x 62 x 314 mm méretűAhoz képest, hogy én most egy 200x50x220 mm-es házba szerelem (úgy, hogy benne van egy második hálókártya riser-rel, meg egy 2,5-es hdd), és itt is elfér az 50mm-es vastagságban egy 12cm-es ventillátor a CPU+chipset fölé.
Nem tudom milyen (mekkora) hűtést akarsz.. Vízhűtésen gondolkodtál már?
-
BigBear
senior tag
válasz
Laca 012
üzenetére
Nem eszi a dupláját.
PicoPSU-van a DGCLF2 is megáll (koplett minimál cucc) 25W körül. A GSEJT pedig 15W körül. Ha erősebb gépet építesz, azaz több cucc megy bele, akkor se fog nagyon nőni a különbség. (Persze ez idle értendő.)
Persze, az 10W-tal több, de a gép is jóval erősebb. Akkor pedig tényleg nem olyan sok az a +10W. -
duffbeer
őstag
válasz
sanzi89
üzenetére
A legtöbb ITX-es házban DCDC táp van (mint a PicoPSU), nem "szokványos" ATX.
Ha halk gép kell, akkor mit akarsz ventikkel? Ha pl GSEJT-et veszel nem kell telerakni a házat ventikkel. Egy db elég. Nekem egy pici házam van és valóban nincs nagy hely benne, de miért is kell? Összerakod a konfigot és kész. Az alaplap alatt lesz egy valag helyed, ahol normál esetben a kártyák vannak... Azzal mit csiálsz? Kávéfőzőt, vagy vízhűtést nem akarsz belerakni gondolom...
Ha ilyen lapokban gondolkodsz, a bővítés is ki van lőve, mert egy db PCI slot van a lapon, azt meg sok mindenre nem fogod használni. Ha igen, egy riserrel+IO shield-el az is megoldható, plusz van rajta két SATA csati, amit szintén ellősz, ha ráaggatsz egy HDDt + egy ODDt (ismét GSEJT esetében).Szóval a lényeg, nekem mindegy, de ha megvetted elég murisan fog kinézni az a parányi lap ebben a házban, főleg, hogy még fele olyan magas is, mint a szabvány.
-
sanzi89
addikt
válasz
Laca 012
üzenetére
Üdv.
Válaszolgatnék akkor egyesével mindenkinek.

@Laca 012
Egy gond van, hogy vásárlásnál a boltok tekintetében eléggé meg van kötve a keze. Szóval vagy Szegeden/Békéscsabán kellene találni valami jó ház+táp kombót vagy pesten, de ott 1 boltban kéne akkor venni mindent a posta miatt. Mondjuk az iPon-ban mindent.Inkább az első fajta gép kellene. Nagy LCD TV-m még úgysincs, és jelenlegi anyagi helyzetemet látva egy darabig nem is lesz.
@duffbeer
Azért néznék ilyen nagy házat, mivel talán nincs olyan dolog amit jobban utálok annál, mint amikor egy házban nincs hely. Egy kis moddal ebbe nagyon sok minden belefér, lehet bele lassú ventiket tenni, és mivel kicsit nagyobb kevésbé melegítené be egy passzív hűtés. Meg ugye ha találok valami olcsóbb nagyobb passzív bordát akkor az is férjen el. A polcon meg elfér.
A fogyasztás miatt eldöntöttem, hogy nem ATX-es tápot fogok használni, így alapból kilőve azok a házak amikhez táp van. Vagy legyenek olcsóbbak táppal mint nélküle.

@BigBear
Tudom, hogy elég lenne vékonyabb ram is, de ez volt a legolcsóbb. -
Laca 012
őstag
válasz
BigBear
üzenetére
Így van. Ezért zabál gyakorlatilag 2x annyit PicoPSU-val is mint a GSEJT.
A proci Pl 2W vs. 8W, tehát a 4x-esét!!
Tehát az nem fedi a vaóságot amit írtál, hogy
"PicoPSU-van azért nem fog olyan nagyon sokkal többet enni a 2. sem. Bár valamivel mindenképpen."
Mert az hogy a dupláját, az nagyon sok.
És erre kérdezett rá duffbeer kolléga..
Meg egyébként a RAM is többet zabál, ha asztali kell bele...stb.. -
BigBear
senior tag
válasz
sanzi89
üzenetére
Nem számolsz rosszul, sajna ez kb. ennyi. Bár a GSEJT-hez nem kell 800-as mem. Elég a 667-es vagy 533-as, hátha azokból találsz olcsóbbat.
PicoPSU-van azért nem fog olyan nagyon sokkal többet enni a 2. sem. Bár valamivel mindenképpen. Kérdés, mire is szeretnéd használni.
HTPC-nek egyébként szerintem nem az igaziak. Akkor inkább valami ION-os cucc egy kisebb házzal. Az a ház elég nagyocska.
(Priv.)
-
duffbeer
őstag
válasz
sanzi89
üzenetére
Miért nézel ilyen kicsi laphoz ekkora batár házat? Ha HTPC-t szeretnél, az nem ez a kategória. Max az ION.
Ha HTPC jellegű masina kell, akkor én ezt venném:
ASUS ION 33k
INWIN BM639BS 120W táppal 16k
RAM 2X 1GB 7,6kEz így 56k +HDD. Kicsi, pofás és gyorsít HD filmeket, ha az kell
-
Laca 012
őstag
válasz
sanzi89
üzenetére
Nem számolsz rosszul, de azért vedd hozzá azt is, hogy karácsony van, és az euro az egekben!
Én még 24.300-ért vettem a gsejt-et,
A 2GB-os ramok 6-7eFt-ért mentek..
A táp ára reális, a házon lehet még spórolni esetleg,
Lehet pl. olyat venni ugyanennyiért, amihez tápot is adnak..
Meg olcsóbban is sokkal puritánabbakat..Véleményem szerint azt kombósítani, hogy HTPC & kis fogyasztású letöltőgép+NAS+Server, csak nagyon nagy kompromisszumok árán megvalósítható, és az eredmény egy olyan gép, ami se nem kis fogyasztású igazán, se nem igazi HTPC, mert pl HD videót azért manapság már illene lejátszania egy HTPC-nek..
Erre 2 gép való:
1. GSEJT, a legalacsonyabb fogyasztással, zajjal...stb. Router+NAS+file- web- SQL-...stb. server-nek.
2. Egy pl.atom330as procival 2db RAM-mal, hd-s videóval integrált lap, ami ugyan fogyaszt ha nézed, de aztán kikapcsolod úgy is..A későbbiekben lehet lesz olyan lap, amiben összeintegrálják a keveset fogyasztó, netán passzív komponenseket , meg a jobb videókártyát, de jelenleg ennek szándékát (talán marketing okokból) sem látom a gyártóknál.
-
törölt tag
válasz
sanzi89
üzenetére
Az előbb néztem, hogy az ebay-en van fent pár darab KEMX-2030-as, ami egy Atom N270-est és 945GSE chipsetes lapot takar. Külső tápos csatlakozóval. 88 dollárért nem rossz vétel, viszont nincs rajta DVI/HDMI csak LVDS. ( Különben én is elgondolkodnék a vételén. )
2x SATA 3 Gb/s, 8x USB 2.0, 1x Fast Ethernet (Optional GbE)
4x COM ports, 4x DI/DO
DDR2 SO-DIMM Socket, total up to 2 GB
Intel® 945GSE / ICH7-M
Intel® Atom™ Processor N270
Mini PCI Socket, PCI slot, PCIe riser for 4x PCIe x1
Supports Dual Display, VGA,18/24-bit LVDS
Watchdog Timer, Hardware Monitor, TPM 1.2szerk.: Természetesen passzív hűtéssel.
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89
üzenetére
Csaináltam egy kis összegzést, hogy mégis kb mennyi lenne az annyi.
1. variáció:
- Intel D945GSEJT 27000Ft.
- CSX 2048Mb Notebook DDR2 800Mhz 10513Ft.
- Tápegység 12V 5A ~ 3300Ft.
- POV M2-Station HTPC ház 11200Ft
Összesen: 52013Ft+HDD2. variáció jóval nagyobb fogyasztással:
- INTEL D945GCLF2 + Atom N330 20113Ft.
- BUFFALO 2048Mb DDR2 800Mhz 10374Ft
- Tápegység 12V 5A - bár lehet már kicsi is -~ 3300Ft.
- Plusz PicoPSU ~ 10000Ft.
- POV M2-Station HTPC ház 11200Ft
Összesen: 54987Ft+HDDA második konf a PSU-val még drágább, mint az első mindamellett, hogy jóval többet fogyaszt. Szóval ha kis fogyasztást akar az embr akkor csak a GSEJT jöhet számításba?
Viszont én azért kicsit drágállom az az összeget. Mondjuk egy nagyobb -1TB- HDD-vel már 70e ft környékét nyaldossa. Ezért már elég komoly gépet össze lehetne rakni, igaz nagyobb fogyasztással. Valamit rosszul számolok? -
Oyabun
tag
válasz
sanzi89
üzenetére
Hali
Proc fogyasztás: Nincsen nagy különbség a a procik között. Az N270 kb 2W, N230 kb 4W, a 330-as ~8W.
Ami viszont fontos, hogy milyen chipset van az alaplapon. A GSEJT-en az alacsony fogyasztású Mobile Intel 945GSE Express Chipset van. ami viszont közel 10 wattal kevesebbet fogyaszt mint a desktop párja. Így lehet, hogya a rendszer teljes fogyasztása 30W feletti helyett 12-15W körülire csökkent.Memőria fogyasztás: Nem számottevő a különbség, 1w alatti megtakarítás. Ld. fent.
Van egy-kettő másik lap is amit lehet notebook tápról használni közvetlenül, de nem általános. Tekintve, hogy egy 350w-os ATX táp üresen is elég rendesen eszik és a legjobbak is max 85% hatásfokkal működnek (és azt is a max terhelés közelében) túl sok a veszteségük. További előnye a GSEJT-nek, hogy integrált PSU-ja van, tehát csak egy 12V-ot kell neki adni a többit feszt saját maga állítja elő.
A GSEJT passzív. A többin általában egy kicsi ventilátor van a bordán.
A 230-270 egy magos 1,6 gigás, a 330 kétmagos ugyanekkora órajelen - a párhuzamosítható feladatoknál kb kétszeres a teljesítmény.
Mire akarod használni? -
duffbeer
őstag
válasz
sanzi89
üzenetére
Procik fogyasztása.
Minden lapot lehet notebook tápról üzemeltetni, csak van amelyikre gyárilag integrálva van egy DCDC átalakító és van amelyikhez kell egy PicoPSU. Gyárilag a GSEJT-re integrálva van és pl néhány Zotac ION lapra is.
Ezeknek a motyóknak jobb a hatásfokuk mint egy "átlagos" ATX tápnak.
A passzív üzemet én személy szerint nem ajánlom. Nem tudsz olyan passzív környezetet létrehozni a lakásban, hogy a procid ne melegedjen. Természetesen elmegy, valszeg nem is fog túlmelegedni, de magasabb hőfokon fog járni. A GSEJT-nek nem kell feltétlenül venti, ha nem zárod be egy pici dobozba, viszont BIOSban beállíthatod, hogy csak akkor kappcsoljon be a venti, ha tényleg szükség van rá. Hozzátenném, hogy nálam állandóan megy a venti, de olyan lassan pörög, hogy gyakorlatilag nem hallom.
Fogyasztás és melegedés erősen függvénye, (atom lapok esetében) a chipset-nek. 945GSE chipsettel pl nem kapsz 330-as procit, csak 945GC-vel ami a proci 8W-os fogyasztása mellet megkajál kb 25wattot. Így az ION esetében is.
Nemrég kidobták az US15W chipsetet. Egy olyan chipset N270-el kb 5 wattot kajál kompletten nettó.Szerk.:
Teljesítményben nem sok különbség van. KB elmondhatjuk szintetikus tesztek alapján, hogy az egymagos atom pont a fele a kétmagosnak. Nemrég canniball kollégával összemértük az atom 230-at az N270. Szinte kottára ugyanannyit teljesített (szintetikus tesztben), néhol pár ponttal az N270 vezetett. -
sanzi89
addikt
Üdv.
Még zöldfülű vagyok az Atom témában, de lenne pár kérdésem.
Azonos konfiguráció mellet az, hogy N230/N270/N330-as proci van a lapon milyen mértékben befolyásolja a fogyasztást?
A GSEJT-ben notebook memória foglalat van. Ez a fogyasztást milyen mértékben befolyásolja?
Csak a GSEJT lapot lehet notebook tápegységről üzemelni vagy más lapot is? Azt olvastam, hogy monduk egy 350W-os ATX-es tápegység a tápegység rossz hatásfoka miatt nagyon nagy mértékben megnöveli a fogyasztást.
Ha mondjuk egy nagyobb házba - mATX - teszem a konfigurációt melyik processzoros megoldást lehet teljesen passzívra alakítani?
Teljesítményben milyen különbségek vannak a fent említett processzorok között? -
duffbeer
őstag
válasz
joey8507262
üzenetére
Én FSP-t vettem a vaterán 4500-ért.
A csatikról annyit, hogy ennek az adapternek a gyári oldalán azt írják, hogy 5.5/2.5 mm és boldogan rajta figyelt a 2.1 mm-es csati. Szóval, lehet, hogy tákolnod kell, ha Te is így jársz. Vagy személyesen veszed meg és belepróbálod. -
quby
őstag
válasz
joey8507262
üzenetére
Én ezt vettem. Erröl megyaz ionos lap. A két szélsö érték (9 és 24V) nem anyira stabil de a 12V igen! 6k volt a mediában
(#3155) Laca 012
Ha az asztalibol kiveszem az 5.25-t azzal nekem sem csak ezzel. A ház amiben lakik csak slimet fogad.
-
Laca 012
őstag
Nincs ötletem. Nekem SATA-n van rádugva egyelőre amíg telepítgetek-legyalulok egy Asus DRW-2014L1T.
Nekem ugyanolyan gyorsan indul ha rajta van, ha nincs.. -
Laca 012
őstag
válasz
joey8507262
üzenetére
Igen, ez jónak tűnik!
Bár lehet ha jobban körülnézel, akkor találhatsz olcsóbban.
Mindenesetre ez elég jó minőségűnek néz ki! -
joey8507262
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
A csatlakozót el is felejtettem rendesen megnézni.
Találtam egy másikat, 5.5*2.5-ös a csatlakozója.
12V/5A
Ez jó lenne (mondjuk azt írja lcd monitor adapter, de ha a csati meg a fesz jó, akkor gondolom mind1)?
Nem akarok barkácsolni, ha nem muszáj. -
Laca 012
őstag
válasz
joey8507262
üzenetére
Én is a 4A-est venném, bár a csatlakozója sem annak, sem a 2A-esnek nem jó a gsejt-hez.. 5,5/2,5-ös csatlakozó kell hozzá. Ha ami van rajta azt levágod és forrasztasz rá másikat, akkor meg ugrik a garancia..(Én így tettem!) Szóval meggondolandó.Telepítés közben egyébként billentyűzettel, egérrel,hdd-vel és sata desktop dvd-rw-vel mutatott 29W-ot is a teljesítménymérőm.(Max 2x egy-egy pillanatra) De utánna és azóta is 12-14W-ot mutat..
-
quby
őstag
Már korábban is tapasztaltam hogy a GSEJT bizonyos esetekben az inteles bootscreen alatt vagy megáll, vagy csak nagyon sokára megy tovább. Ezt elöször USB-s CD jelenlétében csinálta - ha bizonyos cd-k voltak benne akkor egyáltalán nem indul (pl freenas telepitö) - de nem tulajdonitottam neki nagy jelentöséget mivel az adott cd mással is szarakodik gondoltam az lesz a hunyó. Most azonban egy IDE-s slim cd egy ilyen adapterrel SATA-ra kötve kb 2 percig áll az elején. Más alaplaban nem csinálja az adott meghajtó. Ha a SATA modot ahci -re állitom akkor nem (de ugy nem megy az XP), de a 3 perces boot idö nem tetszik

Valakinek 5let? -
duffbeer
őstag
válasz
joey8507262
üzenetére
Én is a nagyobbat venném. A GSEJT tápja 60Wattot tud, tehát 12V/5A amit max igényelhet. Soha nem tudhatod mit hoz a jövő. Netán csak egyszer kell rádugnod egy optikai meghajtót és meg vagy lőve.
-
Oyabun
tag
válasz
joey8507262
üzenetére
GSEJT RAMmal együtt elvileg beéri 12W-tal
Újabb átlag 2,5-ös HDD max 3,5W,
USB max 2,5W
Ez így összesen kb 18W alapon= 1,5A 12V-ról.Ezek szerint elvben elég lenne a 2A-es, de én biztosan a nagyobbat venném. Nem nagyon szeretik a kapcsoló üzemű tápok ha folyamatosan erősen vannak hajtva. (bár itt a legnagyobb a hatásfokuk)
Nem utolsó sorban a 2 amperes táp már ránézésre is gyengének tűnik. vedd a nagyobbat.
-
joey8507262
csendes tag
Üdv!
Szeretnék kérni egy kis segítséget/tanácsot!
Úton van a GSEJT lapom, de még nincs tápom hozzá és nem tudom milyet és hol vegyek. Találtam egy boltot, talán pont ebből a topikból szedtem a linket, meg tudná mondani valaki az alábbiak közül jó-e valamelyik a laphoz?
12v/2A
12v/4A
Külföldi topikban írták, hogy a 12v/2A is elegendő lehet a lapnak, bár nekem ez kicsit kevésnek tűnik.
A gépben 1db 2.5"-os sata lemez lenne+1 usb-s eszköz(kevesebbet fogyaszt, mint a lemez)+egér és bill a telepítés idejére.
Ha van valakinek egyéb javaslat ne tartsa magában!
Előre is köszönöm a segítséget!!!! -
adalbert1
veterán
Nincs már meg, megadta magát sajna...

Azon gondolkoztam, hogy mehetne penről a rendszer (tényleg, installálva is futnak róla az oprendszerek, nem csak live usb-s drivenak megcsinálva?), és akkor mehetne mindkét SATA csatira HDD adattárolásra...Laca 012 : azt mondta az a kollégájuk akivel beszéltem hogy cserélve lett... Mindenesetre holnap kiderül...
Mindenesetre amit kaptam mailt tőlük, abban egy szó sincs a gariztatásról, csak annyi hogy az ön által rendelt termék megérkezett, tehát egy totál sablon rendelés értesítő levél... SMS-ben dettó semmi bővebb infó... -
shabbarulez
őstag
Asus' Eee PC 1005PE [link]
-
adalbert1
veterán
válasz
shabbarulez
üzenetére
Szerintem a negatívumok:
-Home Servernek még mindig túl magas a fogyasztása a GSEJT-hez képest (ugye majd 50%-kal több a silentpcreview adatait hasonlítva a GSEJT kb. 12 Wattos fogyasztásához).
-DVI hiánya, ill. multimédiás felhasználáshoz HDMI hiánya
-Még mindig túl gyenge IGP
-Az előző generációhoz képest nem igazán nőtt a teljesítményPozitívumok:
-Gyárilag passzív lap, így legalább nem kell moddolni ha passzív működést akar valaki
-Az előző generációhoz képest csökkentett fogyasztás.Én speciel ennél nagyobb dobást vártam, ill. nagyobb ugrást az előző generációval összehasonlítva... Mondjuk túl nagy ugrással meg már túl erős ellenfél lett volna a CULV cuccoknak...
-
adalbert1
veterán
Piros pont az e-boltnak, mára már le is lett gariztatva a GSEJT-em.
Pech hogy ilyen gyors ügyintézésre nem számítottam, így a garihoz kellő papirok még otthon pihennek és emiatt csak holnap tudom átvenni...Amúgy szerintetek mi a legjobb választás az oprendszer tárolására? HDD, SSD, Pendrive?
Jelenleg pendrive-on gondolkozom, hogy ne pazaroljam az SATA csatlakozókat... Ill. elvétve láttam a minipci-e slotba rakható ssd-t, kérdés hogy tud-e róla bootolni, ill. milyen árban van.
Valaki írta itt, hogy a Corsair pendrive-ok támogatnak wear levelinget... Ez a gyakorlatban miben nyílvánul meg? Mennyi idővel bírná tovább mint oprendszer egy sima Kingston pendrivhoz képest (ráadásul a Corsair-rel elég rossz tapasztalataim vannak, eddig 2-ből 2 hullott el nálam)? -
Oyabun
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Szép.
Viszont érdekes, hogy idáig mindíg ennél magasabb értékeket láttam fogyasztásra vonatkozóan. -
shabbarulez
őstag
Intel D510M0 Motherboard: Atom 2.0 [link]
-
vrbst
tag
Sziasztok!
Létezik olyan ATOM-mal és ION-nal szerelt alaplap amin van SVIDEO kimenet? Ha van mellette HDMI is az hab a tortán. Egyelőre csak CRT TV-m van, de szeretnék egy kisfogyasztású HTPC-t építeni...
Köszönöm a válaszokat előre is!
-
freddirty
senior tag
Megvan, hogy miért esett vissza a sebesség samba megosztásról olvasáskor az atomos gépről.
Olvasáskor elkezd a linux őrülten cache-elni. Ez még OK, de amikor már elfogyott a memória akkor swapra kezdte a írni disk cache-t! Egyenlőre nem tudom, hogy samba vagy oprendszer hiba-e, de a swap kikapcsolása egyértelműen megoldotta a gondot. Most már csak a 25 mbyte/sec-et kellen felturbózni 50-re és rendben is vagyunk
Próbaképpen telepített win7 alól és ubuntu live alól is megy az 50-60 mbyte/sec FTP-vel. Majd meglátjuk mit tudok kihozni az XP-ből... -
freddirty
senior tag
Nem hiszem, hogy hálózati probléma lenne mivel akkor az iperf sem menne megfelelő teljesítménnyel. Inkább valami samba vagy linux kernel tcp autotune probléma okozhatja a drasztikus átviteli esést. Végső esetben nekiesem wireshark-al és bitvadászok.
Egyébként a hup-on találtam egy nagyon pöpec kis threadet ahol a kedves résztvevők soksoksok óra elvesztegetése után arra a következtetésre jutottak hogy a linuxos samba sebesség szempontjából egy kalap ... Várhatóan az újabb samba kiadások SMB2 támogatása megoldja ezt a kb. évtizedes problémát...Ja, és a jumbo frame-ek olyan sokat nem dobának a hálózaton ha a desktop pc-m ki tud 780 megabitet tolni magából anélkül is. Ha a samba menne stabilan 400megabittel az már nekem elég lenne.
-
quby
őstag
válasz
Laca 012
üzenetére
Már nálam van egy ideje az AR5212chippes atheros kártya, és próbálgtom csak a mster módot. nyugodt vagyok mert tuti mennie kell (már ez többeknél müxik internetszerte
) de mindig valami hibába ütközök. A linuxot semmilyen szinten nem vágom, tehát a leirásokat követem, de ha valami nem sikerül, csak a legritkább esetben sikerül megoldjam. Ez a helyzet most is már vagy 5 rendszert raktam de valahol mindig elakad a dolog...
olyan hibaüzikkel amivel nem tudok mit kezdeni..minden ifnot szeretettel várok. lassan én is ráérek. (megszünik a munkahelyem
) -
Oyabun
tag
válasz
freddirty
üzenetére
Én is most léptem giga switchre, de a 100-megás netet nekem nagyon szépen telepakolja.
Meg kéne nézni a csomagokat. Nekem úgy tűnik, mintha valami akadás lenne a rencerben. PL mindenki úgyanúgy van beállítva a jumbo frame kezelésre? Esetleg nézted a proc terhelést ilyenkor másolás közben? Milyen processek futnak közben? (ugy ubuntu server van felrakva, GUI nélkül?)
SMB általában nem a legjobb teljesítménnyel megy - Linuxus rendszerek sokkal jobban szeretik az NFS-es megosztásokat amennyire tudom.
-
duffbeer
őstag
válasz
freddirty
üzenetére
Nekem most egy gigabit routerem van GSEJT és PC között. Érdekes jelenségek övezik körül a sebességet, de optimális esetben, ha nincs terhelve egyik gép sem, 50-60 MB/s amit elértem HDD-ről HDD-re. Ha nincsenek töredezve az állományok, akkor ezt szépen tartja is. Ramdisk - ramdisk asszem 80-90 MB/s körül volt, de nem emlékszem pontosan. Mindez GSEJT->PC irányba. Visszafelé nem sikerült 20-24MB/sec fölé mennem, csak amikor Ubuntu volt a GSEJT-en.
Az érdekes jelenség annyi, ha PCn valami médiát játszok le (zene, video, youtube, stb.), akkor levágódik a sávszélesség 100Mbit-re valamiért, amire még nem sikerült rájönnöm miért teszi....
PC-n Vista SP2 fut, GSEJT-en XP SP3.Szerk.:
Ja és még annyi, hogy a kábel majdnem mindegy milyen. CAT6 kábellel alig érek el többet, ha egyáltalán fölé megy, mint CAT5-el. CAT5e-t nem próbáltam még. -
freddirty
senior tag
Most cseréltem le a régi 100 megás switch-emet egy gigabitesre. Egyenlőre azonban még szopóágon vagyok az atomos ubuntuval.
iperf-el mérve az átvitelt default buffermérettel olyan 430Mbit körül van ha az atomos gép küldi a csomagokat. /Ellenkező irányban olyan 780Mbit./ Ez idáig OK is. Azonban FTP-vel mérve már csak 220MBit, Sambás megosztásról másolva ugyanazt a többgigás állományt ugyanennyi de 10-30 másodperc után visszaesik 10mbit körül értékre!
Ez elég gáz. A régi fast ethernet switchen legalább stabil 90mbit volt az olvasás. Nem hiszem hogy a switch vagy kábel lenne a hibás mert akkor az iperf is hibázna. Valami más hibádzik... -
Laca 012
őstag
Most, hogy vége a vizsgáimnak, nekiugrok rendesen!
Atherosos kártyám már van, Gigabites hálókártya benne figyel az átalakitott RISER-rel, ház nem pálya, ráér..
Szerintem pár nap alatt varázsolunk belőle működő routert..
Oyabunnak működik az egész elvileg, igaz ő wifit egyelőre nem használ...
Szóvalfel a fejjel!!!
-
törölt tag
Ha valakit érdekel, akkor itt lehet kapni M350-est bruttó 12ezer forintért: [link]
-
Oyabun
tag
Teljesen On a sok Off között.
Nem értem az embereket.
Mivel mindenki sírt, hogy magyarországon nem lehet GSEJT-et kapni és nekem is kellett egy ha már kint voltam Bécsországban hoztam kettőt. A másodikat, hogy másnak is legyen mivel szöszmötölni a krácsonyfa alatt.
Kirakom a hirdetést erre még azok is eltűnnek a kereslet oldalról akik idáig érdeklődtek.
Nem értem.
-
Stoto
tag
válasz
kingabo
üzenetére
Nyunyunak van igaza, rengeteg korábbi Java-ra írt alkalmazás nem fut 1.6 alatt. Ezért sok cégnél még mindig régi javát használnak, mert annak idején arra lett megírva a rendszerük.
Az meg, hogy valaki egyszercsak észreveszi hogy java update után nem megy a progi saját hibája. Ha fejleszti a környezetet (jelen esetben updateli a java-t) akkor igenis szóljon a fejlesztőknek, hogy nézzék meg.
1 verzióváltást követően még mindig futni fog, de már warningokkal bombáz (konzolban), hogy figyelj oda ez a függvény, osztály akármi következő verzióban már nem fog működni, helyette nézz utánna ennek.....
Ezek a tipikus Deprecated warningok, szerintem már mindenki látott ilyet fejlesztés közben
-
kingabo
őstag
Khm, ezt írtad: "Analog pelda: netan az aktualis JVM lassabban futtatja a regi progikat, mint az 5 evvel ezelotti?
Akkor a Sun mar reg lehuzhatta volna a Javat a WC-n, senki sem fejlesztene ra."
Ha nem is futatja (ami sokkal rosszabb,mint a lassabban), akkor mit csináljon a java-val?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bocs a többiektől a sok off-ért.

-
nyunyu
félisten
válasz
canniball
üzenetére
Erről jut eszembe: ti ezeken a gépeken CF-re toljátok az OS-t?
Csak akkor hasznalunk CF-et, ha kettonel tobb ipari gep van a halozatban, mivel akkor mindenkeppen Windows gep kell szervernek. (DOS alatt nincs eleg memoria kettonel tobb gep halozati forgalmahoz.
)
Maga a program csak a szervernek kijelolt gepre ir, igy ha egyik gep sem szerver, akkor felesleges a vinyo, eleg belejuk a CF is.
Ha csak 1 gep van, mint az esetek tobbsegeben, akkor szigoruan vinyo, illetve penztargepnek eladott konfigoknal is muszaj a vinyo az elektronikus naplo napi archivalasa miatt.Elvileg van ipari CF is (mar nem talalom a Kingston weblapjan
), de fonokom nem ennyire finnyas, mindig az olcsobbra bukik 
-
kingabo
őstag
Nem tudom miket változtattak és azok mennyire befolyásolták a régebbi dolgokat. De ha egy plusz dolgot beleteszel egy fv-be az valószínűleg lassítani fog. És ha Te ezt az fv-t akarod használni... Persze nyilván ettől még a videók lehetnének ugyanolyan gyorsak, mint régen.
Java-t azért használ mindenki mert oprendszer független és nincs vetélytársa. Ez viszont kompenzálja a lassulást. (ha már java, ma adtunk le egy java progit, ami egy robotot vezérelt
és pont a sebesség miatt kellett 1.3as javat használni ) Illetve a hasonlathoz: a sun sokkal jobban összerakta a java-t, mint az adobe a flasht. -
canniball
nagyúr
"...úgy, ahogyan a gyárból kitolták."
Tehát passzívan. Utána meg kapcsolhatja a ventit. Vagy?(#3101) nyunyu!
Erről jut eszembe: ti ezeken a gépeken CF-re toljátok az OS-t? Mert ugye ez elvileg nem erre van kitalálva, kíváncsi lennék ha így van hogy bírják a bevetést. Vagy van valami ipari-CF? -
nyunyu
félisten
Egyébként pl. az az iEi ipari alaplap amivel először kezdtem kisérletezni bár drága de meggyőző volt. Sokkal több csatlakozási lehetőség mint a GSEJT-en (bár egyik pluszra sincsen szükségem) és -25 től +60C-ig működési tartomány. Ez utóbbi azért lehet, hogy értelmesebb mint a GSEJT max +35-ös értéke...
Nem jelent semmit, IEI WAFER-C400 siman szarrafagyott, mikozben BIOSban alig 52C-t mutatott.
Az mas teszta, hogy elobb hullott ki alola a bootasra hasznalt Kingston CF, pedig arra 70C van irva.
(Ugyfelet meg jol leb@sztam, hogy ne jarassa egesz nap az ipari kenyerpiritot a gep mellett.)
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- EA Sports WRC '23
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- LEGO klub
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Hálózati / IP kamera
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955, 100% Akksi
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Rampage SHIVA DEEPCOOL 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)