Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Garmin topik
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
canniball
nagyúr
Ha ragaszkodsz a jó minőségű táphoz akkor itt már megtettem.
Ha a picopsu-ra gondolsz azt én is ebayről rendeltem, 75W-os külső adaptert itt vettem hozzá (köszönet Laca 012 úrnak).duffbeer!
Ahogy a TV-ben szokták mondani az általad írtakat sem megerősíteni sem cáfolni nem kívántam (ezért is írtam hogy nem tudom a paneltáp vagy a külső tehet a különbségről), csupán mellétettem egy mérést hogy ezzel is segítsek a kollégáknak a döntés meghozatalában.
-
-
canniball
nagyúr
válasz
duffbeer
üzenetére
"...PicoPSU+adapter "csomag""
Annyival kiegészíteném, hogy ebayen ezekhez (legalábbis amit láttam) "amerikás végű kábel" van, tehát nem elfelejteni hogy gondoskodni kell megfelelő kábelről/átalakítóról is."Az ilyen kínai házakhoz adott tápok jók lehetnek, de a hatásfokuk bőven nem éri el szerintem a 80%-ot."
A Modecom Feel 202 házamhoz kapott paneltáp+adapter párossal (bár igaz az azt hiszem nem kínai hanem talán lengyel
) ugyanazon rendszer kb. 4W-tal evett többet, mint a jelenlegi picopsu+3kHuf-os külső adapter kombóval. Hogy a paneltáp vagy a külső volt a ludas azt meg nem mondom... -
montezuma
tag
Hello,
az adott linken van csomagban külső+paneltáp, 8-9K egy külső 120W-os.
Egyetértek Duffbeerrel, a Pico jó megoldás, nekem sajnos számla kell, és a külföldről rendelt áru számláját nem szívesen fogadja be a cég, ezért keresek hazai megoldást. Egyébként van 120-as Pico is, és ha csomagban rendeled külső táppal, néhol az is olcsóbb. -
-
-
-
Laca 012
őstag
válasz
ambipur
üzenetére
Inkább azért nem megy, mert a nem chipes riser kártyák általában egy speciális, ilyen kártyákat támogató lapban működnek csak.
(általában nem is szabvány ATX-ITX méretű lapok, én pl. régi fekvő házas dell kliensgépekben láttam, amiket ausztriából hurcoltak be a "lomisok")
Én próbáltam anno több félét még a chipesek közül is, de ha nincs chip, akkor ugyan mi címezné külön a 2 kártyát??
Chip nélküli GSEJT-ben nem fog működni az tuti.
Most egy ilyenem van, bár konkrétan nincs beszerelve. Valószínűleg a következő ITX-es szerzeménynél lesz csak felhasználva..
Minden esetre egy darabig működött úgy, hogy egy gigabites hálókártya és egy SB Audigi II hangkártya volt benne.
-
ambipur
tag
Halihóóó Emberek!
PCI riser kártya témában kérem a segítségeteket. ebay - en rendeltem egy 2 PCI csatlakozós riser kártyát. Nincs benne semmi elektronika, csak a csatlakozók, meg pár kondi. Se chip, se jumper, se semmi. Az első nagyon durván karcos volt, nem is működött csak az egyik PCI csatlakozója. Megreklamáltam, erre küldött az ipse ingyen egy második ugyanolyat. Ez csak egy kicsit karcos, de ennek is ugyanabban a csatlakozójában megy a hálókártyám. Két azonos TG-3269 kártyám van, RTL8169SC chipes. Az alaplapom D945GSEJT, RTL8111D a hálózati vezérlője. Ubuntu 10.10 Server x86 az operációs rendszerem. A két hálózati kártya újak és működnek. Az interfaces file - ban a szokásos bridge technikát használom. Ráadásul ez a konfiguráció jól működött a 10 éves alaplapomban (Athlon 1333 MHz-es proci volt benne), amelyikben PCI busz volt bőven, nem kellett hozzá riser kártya. A /etc/udev/rules.d/70-persistent-net.rules - ból kitöröltem eth1 és eth2 sorait majd újraindítottam. Valaki írta itt a fórumon korábban, hogy hálókártya telepítés utáni utólagos beépítésekor ez a teendő. Újraindítottam hogy felismerje. Újraindítás után az ifconfig kiírja eth1 - et és eth2 - őt is, de egy idő után kifagy a gép, és addig is, amíg kifagy, IP címet a riser kártya egyik csatlakozójába dugott hálókártyán keresztül kap az asztali gépem. Ha a másik csatlakozóba dugom át a hálókártyát (az asztali gép marad erre kötve!), akkor az asztali gép nem kap IP címet. Mi a túró lehet ennek az oka? Én csinálok valamit rosszul, vagy mindkét riser kártya azért nem megy, mert karcosak? Előre is köszönöm, ha ezt valaki megfejti nekem!
-
válasz
duffbeer
üzenetére
Hmm... ahogy elnézem igazad van:
a linkeden a lap 15900 Ft+1 GB noti DDR3 3200 Ft -> 19.100 Ft
510-es lap Ipon-nál ua. árban, a ram meg drágább... hmm.
OS-nek linux lesz az biztos. Vagy egy Ubuntut átszabok némileg, vagy vmi spéci médiacenter disztrót kap, netezni ezekkel is lehet. Köszönöm! Meggondolom mit lehetne.Tápra van vmi javaslat? Nézegettem házakat táppal, mint ez és ez. csak azért egy FSP 350 W-os tápban jobban bíznék...
-
bumi
tag
Hello!
Elnézést, az elöbb OFF voltam!
Szóval vettem egy Zotac GF 6200 PCI-t az atomba.
Az analóg tv sima, jó. Az analóg monitoron viszont el-el tünedezik a kép, mintha a bios kék képe látszodna egy pillanatra amikor visszajön!
Sajnos kikapcsolni nem lehet az alaplapi vga-t, elsődleges a zotac.
Minden más vga driver program letörölve, registry takarítással.
Vajon van erre megoldás?
-
duffbeer
őstag
Én Kingmax SO-DIMM-el használom a GSEJT-et 24/7-ben gond nélkül már talán másfél éve 1 GB rammal, igaz XP-vel. Nem tudom milyen rendszerrel akarod használni, XP-hez bőven elég az 1 giga, Win7-hez kell a 2.
Mindenesetre ha venni kell, jelenleg a DDR3 olcsóbb, mint a DDR2! -
-
Sziasztok!
Otthonra szeretnék építeni gépet. Alapvetően kis fogyasztású kell, mert ezt a többi gép mellett NAS-ként, "print serverként" használnám (ezek az elsődleges funkciók).
Néha netezés (farmerama fusson a páromnak
), filmnézés (nem fullHD, csak gyerekfilmek), Skype/MSN webcam.Ehhez keresgélek alaplapot. Néztem ezt illetve itt nézelődök. a 425 és 410 között nem tudom mi a különbség...
Linux disztró kerülne rá, vagy egy Ubuntu lecsupaszítva, vagy vmi HTPC edisön... USB-ről futna, esetleg ha kapok vmi kis SSD-t olcsón, akkor onnan.
HDD-nek a jelenlegi Samsung 750 GB-set váltaná majd Samsung 1,5 terrás ecogreen (elvileg ez OS-től függetlenül is takarékoskodik).
Kb. ennyi. "fjúzsönt" is nézegettem, de az 10k-val több, és talán nincs is rá szükség.
VIA-s vékonykliens lenne ócón az aprón, de IDE-s, visszafelé nem akarok fejleszteni, meg a jelenlegi 2. HDD-m -ami sata2- kerülne bele a gépbe.
Véleményeket, javaslatokat várok, köszönöm előre is!
-
ljungberg
tag
Sziasztok!
Nem tud alaki eladó GSEJT-et véletlenül?
Előre is köszi!
-
GerykO
aktív tag
Tedd fel hardverapróra ugyanezzel a szöveggel, a megfelelő termékcsoportba.

Ott többen látják, és ott a helye. Ha valamelyik topikba is be akarod tenni, azt illene off-ban, és inkább linkkel.
-
bumi
tag
Sziasztok!
Van egy eladó ati 7000-es PCI-os vga kártyám.
Az atomhoz vettem, de nem bírja a win7-et. Az xp-t igen.
Originál volt. Én bontottam ki hétfőn. Próbálkoztam, de hiába.
4000-ért vettem, ha valakit érdekel 3000-ért elpostázom.
1órát nem használtam!Üdv.
-
duffbeer
őstag
Azért így a hatalmas érdeklődés előtt, szerintem várjátok meg az árat! Egyáltalán nem biztos, hogy olyan jó vétel, sok ilyen "ipari" lapot láttunk már...
Szerk:
440 EUR... Hááát pöttyet drága... -
Laca 012
őstag
válasz
ambipur
üzenetére
Én akkor is a WD-t venném, bár a seagate elég jól fejlődik, a WD nem véletlenül ad 5év garit!
Ebből kifolyólag viszont pont javaslom, hogy körültekintően vásárolj, mert a WD linken található bolt is felül 2évet ír (ami röhely, mert minimum 3év mindegyik WD-re jár), de alul a specifikáció végén a WD által biztosított 5évet írja!! Erre nagyon oda kell figyelni és inkább kérdezni rendelés előtt!
A 7200-as Skorpio Black 500GB-osokat is direkt olyan boltban vettem ahol ráírták az 5 évet!! (ipon) Mert ugyan nem kellett volna átmásznom a város túloldalára, meg aznap megvehettem volna, de itt mellettünk az Aqua-ban csak 3évet adtak volna mellé, ami azért gáz, mert ha a 3év lejár és meghal, akkor keresgélheted Te a WD ügyfélszolgálatot, hogy mi legyen és nincs közvetítőd...
-
Warter
addikt
-
ambipur
tag
válasz
Laca 012
üzenetére
Szia Laca!
Megjelent a WD7500BPKT: [link]
de eléggé drága, majdnem 27 kFt! Viszont van a Seagate - nek is 7200 rpm - es, 16 MByte cache ill. 750 GByte - os laptop vinyója:
[link]
Ez egy kicsit olcsóbb, majdnem 25 kFt. Annyival jobb a WD? Melyik lehet a gyorsabb? Te melyikre szavaznál? Köszönettel,
ambipur -
duffbeer
őstag
-
canniball
nagyúr
válasz
duffbeer
üzenetére
Nekem is van media playerem, de közel sem vagyok vele annyira elégedett mint egy HTPC-vel lennék. Hogy csak egy alapvető dolgot említsek: DVD lemezek lejátszása (a "régi" lemezeimet azért nem fogom kidobni, két (három) eszköz meg nem tetszik a TV mellett).

Persze ha valaki csak ripeket néz/hallgat, annak tökéletes alternatíva lehet. -
duffbeer
őstag
válasz
canniball
üzenetére
Hát épp ez az! Ezért egy izmos PC-t üzemeltetni, ha már kismillió, a PC töredékét fogyasztó alternatíva van, szerintem jelenleg teljesen felesleges. Összeraknak atomreaktorokat, felnyomnak rá egy XBMC-t, vagy iMedian-t és néha néznek rajta egy-egy filmet...
Amikor elindult ez a HTPC őrület (mikor én is építettem) még nem voltak ilyen jó media playerek, max a divx-es DVD lejátszók. Akkor volt létjogosultsága, de most már erősen kétlem.
Van egy barátom, mondhatjuk, hogy audiofil. márványlapok a végfokok alatt, sok tízezres méteráron kábelek, stb. Ő is HTPC-t használ (legalábbis a nemtomhánysokezres DVD dekken kívül) és egyszer kérdeztem tőle, végülis mire használod? Hááát filmet nézek rajta, meg végülis FLAC-ot hallgatok... Mondom neki odaadom a WDTV-t, az is tud FLAC-ot, meg van rajta optikai kimenet is, próbáld ki, hallasz-e különbséget. Ááá az nem jó, mert HTPC kell. Rendben van, de mondj pár indokot miért, mert én tudok az enyém mellé érveket, mondj te is párat. CSAK!... Aztán vége lett a beszélgetésnek
Kihangsúlyoznám mégegyszer, hogy mindez alól kivételt képeznek azok a HTPC-k, amikkel rögzítenek TV adást, esetleg tényleg "konzolként" használják és játszanak rajta, stb.Mindehhez hozzátartozik, hogy sokan hallani sem akarnak a media playerekről, mert vakon állítják, hogy "ááá biztos olyan gagyi a menüje, mint a Tesco-s DVD lejátszónak... nekem nem kell", úgy, hogy még életükben nem látták, max a TeCSŐ-n. Ilyen véleményeket is hallottam.

-
duffbeer
őstag
válasz
fgordon
üzenetére
Most már azért elkanyarodtunk a topicról...
Innentől kezdve ez már ízlés kérdése melyik házat veszed. Nem vagyok benne biztos, hogy mindegyik házba belemegy a normál táp, a chieftec esetében legalábbis ránézésre nem. 460 wattos tápot venni egy olyan gépnek, ami még 100-at sem fog fogyasztani, tök felesleges. Mint írtam, egy 120-as PicoPSU bőven kielégíti a vágyakat (az említett konfiggal persze). Megbízhatóságáról annyit, hogy másfél, vagy két évig használtam 24/7-ben gond nélkül és tudtommal az új tulajnak sem volt vele gondja.
-
fgordon
senior tag
válasz
szponzor
üzenetére
Ezekbe a házakba elvileg belefér a 2 x 3,5 HDD:
THERMALTAKE Ház Mini ITX Element Q 200W Táppal, Fekete
vagy ebbe:
CHIEFTEC Ház Mini ITX 180W BT-02B
vagy:
PoV ITX PVRCTOKYOB fekete ház 180W
vagy:
Codegen MX-31-A2 ITX 300W házCodegen esetén kidobom/eladom a normál tápot, és veszek bele normálisat...
Az összes fenti házban normál méretű táp megy bele, jól tudom?Enermax fma2-eg465ax-ve 465W-os tápot már ismerem, nagyon megbízható, halk, és az egyetlen ventilátorának a fordulatszámát lehet állítani, letekerni, és akkor szinte néma.
Az más, hogy indokolatlanul nagy teljesítményű, de ez sem számít, a megbízhatóság fontosabb. -
szponzor
senior tag
válasz
duffbeer
üzenetére
Vagy veheted a sima 2100-as procit is, az kicsit többet fogyaszt, de több erő is van benne, árban kicsit olcsóbb (kb. 26-27). Alaplap szempontjából én Giga párti vagyok, a Gigabyte H67N-USB3 kb. 25 körül van.
ODD-ből én slimet javasolnék, a PicoPSU-hoz vagy paneltáphoz meg szükséged lesz egy átalakítóra, mert ha jól tudom, akkor azon csak egy SATA tápcsatlakozó van.
Mi miatt kell a RAID? Mert a 2 3,5"-os vinyó miatt majdnem az összes ITX ház kiesik, de pl. az enyémbe mehet egy 3,5"-os meg egy 2,5"-os (SilverStone SG06).
Érdemes lenne amúgy érdeklődnöd a miniITX topikban is, user137-nek van egy eladó Lian Li háza. Abba talán belemegy a 2 HDD és a ház is szép szerintem.Ami járható út lehetne még, hogy egy nagy borda a procira, ami közel lenne a táp ventijéhez. A táp 12 centis ventije meg szívná a prociról a levegőt.
(nem tudom, hogy a Sandy-ket lehet-e alulfeszelni, de a tuning az le van tiltva)
-
duffbeer
őstag
válasz
fgordon
üzenetére
Szerintem:
Veszel egy i3 procit, amit szponzor ajánlott, elég izmos lehet az igényeid kielégítésére alacsony TDP miatt szerintem egy izmos passzív hűtő elég neki, VGA-ra nincs szükséged, mert ahogy írtad, a proci tartalmazza.
Belezsúfolod ebbe az Intel mini-ITX lapba és veszel mellé egy 120 wattos PicoPSU-t, így a táp is teljesen passzív lesz és 90%-os hatásfok felett fog működni (bár ez téged nem érdekel
).
A ház innentől kezdve bármi lehet, amibe belefér két HDD és egy 5,25-ös meghajtó. Én spec ITX házat vennék, ha már a lap is pici. -
fgordon
senior tag
válasz
duffbeer
üzenetére
szponzor, duffbeer!

Köszönöm az infóitokat. A keretbe belefér az i5, és úgy tervezem, hogy sokáig nem kell majd a géphez nyúlni, 3-5 évre gondoltam, azért i5.
Komolyabb dolgokra is fogom használni azt a HTPC-t, de azért hívom így, mert csendesnek akarom és maximum micro méretű házban.Ha jól tudom a dolgokat, ki lehet ebből hozni: lesz egy alaplap, abban i5, a prociban van grafikus mag, rakok bele 2x2 gb-ot, 2 hdd-t raid mirror üzemmódban, meg dvd írót. Ennyi.
Ez úgy néz ki, kb 1 hónap múlva, kb májusban lesz megvásárolva, majd konkrét vásárlás előtt újra kérdezni fogok, hogy amit találtam, annál tudtok-e jobbat.
Amit viszont nem találtam még megfelelőt: olyan ház, amin van 1 db 5,25-ös hely a dvd írónak, valamint amibe egy normálisabb, csendes táp is belefér.
A másik, a processzor hűtő, hogy mi lehet az, ami ki fog bírni 3-5 évet. Passzívban gondolkozom, csak a passzív nem-e lesz túl magas a micro házhoz... Meg eleve lehet-e passzívan i5-öt hűteni, ez is kérdéses...
-
duffbeer
őstag
válasz
szponzor
üzenetére
Ebben sok igazság van, de ott a véleményem a hozzászólásod végén!

PC-nek jelenleg én csak 1155-öt vennék, de HTPC-ről beszélünk. Ha nem játszik rajta az ember, minek a plusz sok tízezer? Renderelni nem fogsz rajta. Csak azért, hogy elmondhassam, hogy i5 van a HTPCmben egyszerűen nem éri meg, mindegy honnan közelítjük meg.Nekem volt HTPC-m, de rájöttem, hogy nem használom ki. Minek legyen egy PC lassú boottal, ha egy egyszerű jobb minőségű media player kielégíti a filmnézési és zenehallgatási igényeimet? Volt az enyémben is imon VFD, meg távirányító, meg minden csilli-villi finomság, de akkor is csak média lejátszásra volt leginkább használható, nem neteztem rajta, nem fészbúkoltam rajta stb.
Most WDTV Live-ot használok több mint egy éve, maximálisan meg vagyok vele elégedve, kb tizenhatod akkora mint egy HTPC, az Atomos gépemmel szolgálom ki (NAS) és 1080p-s lejátszásnál 13wattot kajál... -
szponzor
senior tag
válasz
duffbeer
üzenetére
Tény, hogy a Brazos elég arra, amire kell, de Sandy-ből is lehet jó HTPC-t építeni. Most jött ki a 2100T processzor, ami 2,5 GHz-en üzemel, 2 mag + HT, közben a max TDP-je 35W. Ebben biztos, hogy több erő van, mint a Brazos-ban, és nem is nagyon melegedhet/fogyaszthat.
Az én első generációs i5 661-em fogyaszt prime95 teszt alatt kis alulfeszeléssel 85 W-ot, idle kb. 39 W.
Ha kell egy kis plusz erő, akkor én biztos, hogy a 2100T-t venném. Ha nem, akkor Brazos, de abból csak az AsRock-ot, mert szerintem az a lap az, ami megéri az árát. Azon van egy 4 centis hűtő, ami egy idő után zavaró lehet, de pl. egy LC Power 1360Mi háznál én készítenék egy új oldallapot, amire fúrnék fel egy 12 centis ventinek helyet, a 4 centiset meg leszedném az alaplapról. 12 centis venti 700-as fordulaton szerintem abszolút nem zavaró, mégis megvan a légáramlás.
Persze az sem mindegy, hogy a 2100T+lap jó, ha megvan 60-ból, míg az AsRock lapja kb. 25 procival együtt. -
duffbeer
őstag
válasz
fgordon
üzenetére
Én még nagyon régen építettem HTPC-t és engem nagyon zavart, ha zúgott.
A fogyasztás dolgot azért írtam, mert hiába fogyaszt a Sandy Bridge idle-ban 30-35 wattot, akkor lehet, hogy halk, de ha terheled, akkor 100 watt fölé megy és az bizony melegszik és vele együtt hangosabb lesz. Ezért fontos a fogyasztás a Te esetedben. A Fusion is max 30-35 wattot fogyaszt, de terhelés alatt, szóval nem melegszik, ergo nem fog zúgni semmi venti.1155-öt esetleg folyadékhűtéssel, passzívan tudnám elképzelni csendesnek, de az nem túl olcsó megoldás. Persze nem látok bele a pénztárcádba, de én biztos olcsóbb megoldást választanék. HTPC legmegterhelőbb felhasználás a fullHD filmek lejátszása.
Ha ezt elvégzi egy pici, passzív, nulla hangú alaplap, nulla hangú táppal, akkor nem gondolkodnék tovább.Egyébként ez a topic többek között pont alacsony fogyasztású és halk gépekről szól, szóval másról itt nem nagyon fogsz hallani!

-
fgordon
senior tag
válasz
duffbeer
üzenetére
Köszönöm duffbeer az infóid, látom Te képben vagy ezekről.
A tesztet nem olvastam még, de már átnéztem.
Engem a Sandy Bridge-es megoldás is érdekel 1155-ös tokozással, ezt ki lehet hozni úgy, hogy ne legyen túl hangos? Lehet, furán hangzik, de a fogyasztás nem érdekel, a melegedés sem, ha üzembiztos... Ha kicsit zúg nagy terhelésnél, az sem katasztrófa, de alapból jó lenne, ha csendes lenne.
-
duffbeer
őstag
válasz
fgordon
üzenetére
Az ION lényege, hogy nem a proci erőlködik a filmmel, hanem a GPU, ezért ilyen szempontból a CPU mindegy. Amit írtál az gondolom még nem az ION2. Jelenlegi felállásban még az ION2-nél is sokkal jobb választás egy AMD Fusion alaplap.
Olcsóbb és izmosabb. Itt egy teszt róla.Ha HTPC-ben gondolkodsz igenis fontos a fogyasztás, ha a csöndes gépet akarsz. A fenti konfiggal gyárt az ASUS teljesen passzív lapot is, HTPC-nek tökéletes. HDMI, USB3, TOSLINK, stb... Vagy van USB 3 nélküli változat olcsóbban.
Másik alternatíva az Intel Sandy Bridge lapjai (pl i5 1155-ös tokozás), de ebbe nem megyek bele. Nagyon alacsony fogyasztás miatt halk lehet, de ha meghajtod, akkor melegszik és zajosabb lesz.
-
fgordon
senior tag
Mit bír ez az ASROCK ION-os Atom Dual Core 330 proci, 720p-s filmet is elvisz, vagy 1080p-t is? Azért ide írom, mert proci kérdés, bár az alaplapba integrált.
HTPC-re milyen procit javasoltok? Én i3/i5-re gondoltam, csak a hűtése kérdéses, a fogyasztás nem számít.
-
bumi
tag
Csak beszélgetünk.

Igaza van Laca 012-nek. -
GerykO
aktív tag
Hát ez nagyon komoly beszélgetés volt. Leestem a székről, vagyis puffról, mikor elolvastam mit műveltetek utánam.

-
Laca 012
őstag
válasz
duffbeer
üzenetére
Szerintem kicsit elbeszéltek egymás mellett..
Szerintem csak azt mondja, hogy mszl amit linkelt, abban az intel D525-tel szerelt lap ION-os..Viszont aminél meg Te állítottad, hogy szó sem volt ION-os lapról azt mszl már másodjára linkelte...
Szóval szerintem nem egyről beszéltek..

-
duffbeer
őstag
Namost végképp elvesztettem a fonalat...
Végül is most mit szeretnél közölni velem?
Azt, hogy a D525 az valójában ION?A D525, az egy intel Atom processzor. Az, hogy ION lesz belőle, az csak a plusz nvidia GPU miatt lesz ION, nem a d525 miatt. Normál esetben van mellette egy NM10-es chipset és akkor már nem ION...
Amit most linkeltél tesztet, ott egy ION2 lapot teszteltek, amit történetesen D525-ös CPU-val szereltek, de attól még nem lesz minden D525-ös procival szerelt lap ION. -
duffbeer
őstag
Te erről a tesztről beszélsz amit mszl linkelt? Mert abban az AMD Fusion-t tesztelik ION-ról még csak szó sem esik!
-
GerykO
aktív tag
Igen, az a 11.1-es catalistal volt tesztelve, de most már a 11.4 rc is kint van, de a stabilból a 11.3, ami bizony ennyi pluszt előszedett az architektúrából. Amikor kidobták, még nem volt jó alá a catalist.
Ezért is kérdezték a teszt-nél, amit olvastál, hogy milyen catalistot használ, utolsó oldalon fel is van tüntetve!
-
mszl
aktív tag
Sziaszok!
Lefutattam egy Call Of Pripyat Benchmark tesztet összehasonlításképpen a 18 w cs. izom teszt ellenében, hát siralmasan elkeserített az eredményem 3-11 fps.
Segítséget, ötleteket szeretnék kérni, mert szerintem valami beállítási problémám lesz a BIOS-ban v. WIN7-ben.
Ekkorra különbség szerintem nem lehet a procik és az az alaplapok közt sem, átnéztem több netes tesztet is és eléggé fej-fej mellett végeztek.
A sajátom egy Gigabyte GA-D525TUD, Intel GMA 3150 256 MB video memcsivel, 2GB rammal, WD 2,5" SATA Winyó, WIN7 ULT.
Valami ötlete valakinek, hogy mitől ez a nagy különbség?Előre is köszi az ötleteket!!
a megindító link: [link]
Üdv.
Laci -
Laca 012
őstag
Szia!
Az előzményeket gondolom itt már elolvastad, mert rákeresve a touchscreen szóra láttam már régebben is foglalkoztatott a dolog..

Szóval már nem akartunk itt offolni, úgyhogy végül inkább az Ubuntu/Debian Home Server topikban tárgyaltuk quby -val..
Gondolom nagyjából Te is ezekre a kérdésekre gondoltál.Üdv!
-
Laca 012
őstag
válasz
üzenetére
Ezért írtam, hogy itt írd be a keresőbe...
Mert akkor kidobja ezt a találati oldalt, ahol pl. ebben vagy ebben a hozzászólásban csak rá kell klikkelni a hivatkozásra és bedobja ezt...
Ha ez a bolt nem felel meg, akkor a hardveraprón javaslom szintén a keresőt, én is csak azt tudnám tenni

A kártya egyébként a legerősebb amivel valaha találkoztam, 2sávos és A/B/G/N (Mimo 3x3 - 300Mbit/s) üzemmódokat is tud.
Kliensként 100% tökéletes, AP-ként nekem és pár emberkének tökéletes, mások nyűglődnek vele, de még nem tisztázott, hogy esetleg hardver avagy beállítás-e az ok..
-
törölt tag
-
törölt tag
Üdv!
Van egy atomos 330+ion lapom...[link]
Az lenne a kérdésem hogy ebbe milyen mini-pci expresses wifi bővítőt vegyek, amihez adnak is egy antennát, vagy kettőt... ?
bocsánat de ebben nem vagyok otthon

bár lehet hogy a HTPC topikba kellett volna, azért remélem nem baj

-
Laca 012
őstag
Lám-lám idáig is eljutottam... (már, hogy a fél éve ígért képeket feltegyem...)

-
Laca 012
őstag
Kipróbáltam, de nekem sem müxik.. (el is játszottam vele hajnal 4-ig..
)Próbáltam a saját szerverem phpsysinfo-jára is linkelni, meg a http://phpsysinfo.sourceforge.net/phpsysinfo/index.php?disp=dynamic linkjét is (természetesen a /xml.php -re mutató hivatkozással..)
Pedig tényleg elférne az asztalon, de én nem hiszem, hogy kínlódok vele többet...
-
Warter
addikt
válasz
Laca 012
üzenetére
Találtam egy másikat, ehhez is kell server oldali progi, igaz csak egy letölthető phps cucc, de valamiért nekem nem akar müködni, ha valakinek sikerülne életet lehelni bele, mondja el, hogy hogyan. Valamirt az istennek nem tölti le az adatokat, pedig jó helyre kapcsolódik és a webszerver logjából is látszik a kapcsolat, de mégse jelennek meg az adatok.
-
Warter
addikt
Valaki nem tudja véletlen, hogy ezt a widgetet, hogy hívják illetve, hogy le lehet-e ezt tölteni valahonnan külön vagy csak a nashoz van?
-
bumi
tag
Sziasztok!
D510mo-t multimédiára használom w7-el. 2gb memcsivel.
Szerintetek ér valamit még 2gb memória ennél az egycsatornás vezérlésnél?
Köszi.Üdv.
-
Laca 012
őstag
Úgy látszik az intel nem kapkodja el az Atom fejlesztéseket...
Ráadásul most minden gyártó a grafikus teljesítménnyel van elfoglalva, eszükbe sem jut alacsonyabb fogyasztású megoldásokban is gondolkozni..
Végül is ha az irodában a csajok nem tudják megnézni a youtube videókat fullHD-ben munka helyett, az már csökkenti a processzorgyártók népszerűségét..
-
mszl
aktív tag
-
ratkaics
senior tag
válasz
Laca 012
üzenetére
Az az igazság, hogy nem én választottam a cuccot. Ez egy ilyen kis irodai fájlszerver szerver lett, van benne még egy hálókartya és erről megy az internet megosztás is. 7/24-ben üzemel.
Ha rajtam múlik a döntés, akkor én ezt választottam volna, mert így két HDD-vel ezért eléggé zsúfolt lett ez a kis foxconn házikó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Okos Otthon / Smart Home
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tanuljunk angolul!
- Garmin topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- További aktív témák...
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
hatásfokra a fene tudja, gondolom 70-80% körül lehetnek. Ezek gondolom megfelelőek egy Atom deszka + ~8W-10W fogyasztású Samsung Ecogreen HDD + USB-re dugott pendrive + venti "kombóhoz". Vélemény? 

) ugyanazon rendszer kb. 4W-tal evett többet, mint a jelenlegi picopsu+3kHuf-os külső adapter kombóval. Hogy a paneltáp vagy a külső volt a ludas azt meg nem mondom...
(általában nem is szabvány ATX-ITX méretű lapok, én pl. régi fekvő házas dell kliensgépekben láttam, amiket ausztriából hurcoltak be a "lomisok")

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
), filmnézés (nem fullHD, csak gyerekfilmek), Skype/MSN webcam.

)