Hirdetés
- Új, hardveres funkcióval várható a Pixel 11 széria
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
llacee.
tag
válasz
Laca 012
üzenetére
Nekem is Gsejt van és a freenas helyett végül véglegesre egy ubuntu szervert tettem fel.
A tárhelyet egy linux által üzemeltetett raid-1 -el két 1TB WD green szolgáltatja.
A gondom az, hogy így hogy ezen a tárhelyen van az OS is nem tudom inaktívitás után leállítani a vinyókat és így meg állandóan kattognak/fogyasztanak..
Most az jutott eszembe, hogy egy gyorsabb pendrivera installálom a linuxot és a házon belül egy usb-be teszem.
Bár most megtetszett ez a plusz sata a meglévő 2.5 ata helyett is.
Mit szóltök az usb-s megoldáshoz?
Egyébként ezzel a transmissionnal szívok egyszerüen a gui nem akar futni nem érem el böngészőből.

-
Laca 012
őstag
Az az "izé" jelen pillanatban az átalakító. csak a 2,5-es aljzat meg a 3,5-es tüskesor el van csúsztatva.. Ez ilyen fajta..

Ezt lehetne neked átalakítani úgy, hogy a 3,5-es tüskesort kiforrasztani és beletenni egy 90fokos tüskesort, ha feltétlenül el kell fordítani.

Ezzel előre állna a tüskesor .
Bár esetedben szerintem az átalakító meg a CF adapter közé csak egy nagyon rövid (akár Pár cm-es) ide kábel kellene, mert az ide tüskesor pont lefelé néz.
Az átalakító 2k körül szokott lenni..
-
-
Laca 012
őstag
Újabb képbeszámolóval jelentkezem! (Ha túl sok a kép szóljatok rám!!!
)Úgy néz ki, a gsejt-el is végigjárom azt amit a WL500gP routerrel már egyszer megtettem.. (2USB port van gyárilag kivezetve, de pendrive-hdd-nyomtató...stb. tehát ki kellett vezetni a másik 2 USB-t is)
Tegnap megérkezett Hong-kong-ból a dupla IDE-SATA átalakító, postával együtt kb. annyiért, amennyiért itthon a "szimplát" kaptam... (9$)
(Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy most csináltattam Pay-pal miatt VISA kártyát ami plusz 4eHUF -ba került, de ez idővel eloszlik ha rendelgetek még pár dolgot..)Szóval gyorsan ki is próbáltam atz átalakítót és 4db SATA eszközt "akasztottam" a gsejt-re.
Mint látszik mindent felismer tökéletesen..és bootol is mindegyik portról mint SATA meghajtókról..
A dobozom "szűkössége" miatt muszáj lesz átalakítót maratnom hozzá, mert így nem fog beférni..
Most kicsit kusza a dolog, de az átalakítóról le kell szednem a SATA csatlakozókat és direktbe a kábelek rá lesznek forrasztva, illetve az IDE csati is lejön és direktbe ráforrasztom a 2,5-es átalakítóra (nem erre, hanem amit én maratok majd) be is fogom fordítani az alaplappal párhuzamosan.
Az előlap kis ajtaja mögé is elkészült egy "tesztpanel", ami az előlapi csatlakozókat fogja befoglalni ha "kifúrkálom-kireszelgetem":
A negyedik SATA a hátlapon lesz.
-
duffbeer
őstag
válasz
Predator666
üzenetére
A Z520 harmatgyenge (viszont legalább alacsony a fogyasztása), de a hozzá tartozó chipset (US15W) gyorsít HD videókat.
Attól függ mire akarod használni. Ha nem nézel HD videókat, akkor nem ajánlanámN450 teszt (legalábbis az van benne
)
Ezek közt van Z520 különböző órajellel. -
Predator666
aktív tag
Sziasztok, két netbook között vacillálok, amelyekben különbözik a proci. Nem nagyon találtam összehasonlítást. Az egyik n450-es atom a másik z520as atom.
Az előbbi 1,66 a második 1,33 ghz. Az n450-nek 5,5w a fogyasztása míg a z520-nak csak 2. Az első 2010es a második 2008-as.
Ebből az derül ki, hogy az n450 jobb proci, viszont akörül van a roszabb gép, tehát 1 gb memória, 10colos képernyő. Míg a z520ban van 2 giga ram és 11 colos képernyő.
Szerintetek van lényegi különbség a két proci között, vagy megéri a régebbi processzorral szerelt, de az egyéb paramétereiben ütősebb gépet venni? A win7 vajon simán futna-e a z520-an?Köszi előre is.
-
student
őstag
a 330atomon is szenved a windows 7 home vagy azon már használható teljesen?
-
Fidel76
tag
Üdv
Segítséget(infot) kérnék vásárlás elött.
Jelenleg egy acer r3610es kisgépen futtatok 1 programot 1024x768ban. Ami fontos, hogy flash-es oldalon fut és így 24 w-ot fogyaszt kb ami havi 700huf. Összeakarok rakni 1 másik kisgépet ami kevesebbet fogyaszt és 1024x768ban viszi a flash-t. Valaki tudna adni tanácsot vagy linket ahol fogyasztás és teljesítmény összehasonlítás van a jelenleg kapható atomos lapokról? Van olyan egymagos atomos alaplap ami ilyen felbontás mellett megbírkozna gond nélkül a flash-el?(ja xp-t futtatnék a gépen)
d410pt,d510mo,d945gclf és gclf2es alaplapokat tudnám "kedvezményesen" beszerezni. 1giga ram-mal és 1 táppal olyan 20k-23k körül kijönne majdnem mind1ik. Az op rendszert usbről indítanám és oda is mentenék. A 4 közül melyik fogyasztja a legkevesebbet, miközben a flash futtatására is képes 1024x768ban?u.i: Probáltam p3as 1ghz procival 512m sdram-os gépen és futtatni futtatja a flasht, de 100%on megy a proci és 70Wot eszik meg. Ez a gép lenne 5000 huf. Nem tudom a mostani árakat, de az biztos, hogy 1 évig menne 24h-ban a gép ami olyan +18000 huf lenne ha a p3ast megvenném és azon futtatnám.
-
törölt tag
Ha esetleg valakit érdekelne egy ATX tápcsatis N270 / 945GSE alaplap:[link]
-
-
sb
veterán
Az Asrock Ion 330 alaplapom kegyetlenül sípol, ha auto fan vezérlést állítok be és nem 100%-on pörög.
Másnak is ilyen? -
Laca 012
őstag
Visszatérve:
"de atheros oldalán azt olvasom hogy ennek AR5001-nek kéne lennie szal itt sem minden tiszta"Szóval ez úgy működik, hogy ezeknek a kártyáknak van egy hosszabb és egy rövidebb kódnevük és általában 1 vagy 2db chip (chipset).
A 2 chipesnél az egyik az ethernet vezérlő, a másik a rádió.
Pl:
Hosszú kódnév: AR5BXB72
Rövid kódnév: AR5008
Ethernet chip: AR5418 (vagy AR5416)
Rádió chip: AR5133De azért keveredés lehet, mert az AR5001-ből is volt pár verzió (chipset)..

Még esetleg itt szemezgethetsz..
-
quby
őstag
válasz
Laca 012
üzenetére
Egyenlöre kliensem sincs (még) N-el. Viszont a fent emlitett hiba miatt akarom cserélni, de akkor már nem rakok vissza egy g-st. Szal nem égetöen sürgős mert már igy használom vagy fél éve, nomeg lassan már az asszony is le tudja futtatni az újrainditó szkriptet
.
De köszi a tippet -
Laca 012
őstag
Lejárt a mod idő..
Lehet érdemesebb lehet az AR5BXB92 / AR9280 tipusú kártyát venni,egyrészt csak 2 antenna kell hozzá, másrészt talán nincs az említett buktató.. Minőségre nem tudom jobb vagy rosszabb lehet-e...

-
Laca 012
őstag
Vaterán az enyémeket fogod megtalálni lassan, de az neked nyilván nem lesz jó, mert nem windows alatt akarod kliensként használni.
(Ezt direkt bele is írom majd)
Egyébként meg ebay-ről rendelhető 20-25$-ért, csak Te is belefuthatsz abba, hogy ugyanúgy az "alkalmatlan" verziót kapod...
Szóval nem tudok tuti tippet sajnos! -
Laca 012
őstag
Elviekben mindegyik AR5008, azaz AR5BXB72..
Épp most próbálom megnézni, hogy meg lehet-e flash-elni a régi kártyákat, de úgy néz ki, hogy még az eeprom olvasás is tiltva van bennük..root@D945gsejt:/home/laca/flash/ath_info# lspci | grep Atheros
02:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR5008 Wireless Network Adapter (rev 01)root@D945gsejt:/home/laca/flash/ath_info# ath_info $athmem
sleep_ctl reg 000005df reset_ctl reg 00000000
-==Device Information==-
MAC Revision: 5418 (0xca)
Unable to read EEPROM Magic value!Ez a régi kártya...

Még kicsit próbálkozok vele, aztán megy vissza a másik (a jó)
-
quby
őstag
válasz
Laca 012
üzenetére
A mostani kártyámhoz sem kell az is simán megy ath5k+hostapd-vel, csak néha tök spontán nem tud csatlakozni. És akkor vagy 15 percig nem engedi be de csak azt a kártyát, azt a MAC-et. Mert ugyanekkor monnyuk a telefonnal rudok netezni. Persze a telefonommal is csinálja de a kettö sosem egy idöben, szal nem megfagy vagy ilyesmi. Közben a logban:
May 22 10:12:47 sejtserver hostapd: wlan0: STA 00:1d:92:c5:ed:0e IEEE 802.11: disassociated due to inactivity
May 22 10:12:48 sejtserver hostapd: wlan0: STA 00:1d:92:c5:ed:0e IEEE 802.11: deauthenticated due to inactivityA szerveben lévö kártya AR5BXB63. lspci szerint:
02:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR5212 802.11abg NIC (rev 01)
de atheros oldalán azt olvasom hogy ennek AR5001-nek kéne lennie szal itt sem minden tiszta
Milyen is pontosan ez a kari amit most beletettél??
-
Laca 012
őstag
Nálam pedig megoldódni látszik a driver dolog.. Sikerült egyik topictársunktól beszerezni egy másik 5008-as (AR5BXB72) kártyát.. Ő másikat használ már. (AR5BXB92 AR9280)
Fizikailag tök ugyan az az én régi 2db 5008-as kártyám, illetve a mostani 5008, úgyhogy tutira csak firmware különbség van:Szóval azért vannak érdekes dolgok...

-
Bandi18
tag
Sziasztok.
Találtam egy lapot (számomra) feltűnően olcsón, 3 év garival az Aquaban, méghozzá ezt itt ni
Kérdésem mitől ilyen baromira olcsó és hogy érdemes-e venni egy ilyet? (Szerver lenne belőle)Köszi Bandi
-
misimagaki
aktív tag
Jó reggelt Mindenkinek!
Megoldódott a Medionos kérdés. Elmentem az Aldiba (ezren voltak), legalább megnézni, hátha olyan szép, hogy egyből rámtör a birtoklás vágya.

Aztán egy darab sem volt....

Így marad a saját építés öröme. Már csak az a kérédés, hogy mikor?
Látom végig fogom olvasni a fórumot még a nyárig.

-
-
Magnat
veterán
válasz
duffbeer
üzenetére
Ööö ... lehet, h nem írtam le elsőre elég értelmesen ... nem azt nem hiszem el, h azon a lapon 230-as van, hanem kérdezem, h vajon egyáltalán létezik 200-as Atom vagy sem? A _nem_ létezést megerősítendő még hozzá is tettem, h 1ébként tényleg nem nagyon olvasni máshol 200-as prociról.
-
Magnat
veterán
válasz
misimagaki
üzenetére
Sorry ha már ki volt tárgyalva, de ha a 230 a leglassabb, akkor a 200-assal mi a helyzet? [link]
-
duffbeer
őstag
válasz
misimagaki
üzenetére
Annyit korrigálnék, hogy jelenleg a Z-s atomok között vannak a leggyengébbek.
-
quby
őstag
válasz
misimagaki
üzenetére
Nekem volt már "gyári medion gépem" Franciaországban vettem még amikor megérte onnan hozni 6GB-s vinyóval meg Athlon 900-al
. Garra nem került sor, de nagyon jól összerakott massziv gép volt. Minden szepontból igényes kivitel. Persze ez 10 éve volt, és nem a is helyi Lidl-ben vettem...mod:Ja bocs. Ez Aldi ban van. ugy már mindjárt más....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
canniball
nagyúr
válasz
misimagaki
üzenetére
Nekem van egy 6-7 éves Medion DVD játékosom, olyan lemezeket is beolvas amiket a gépben lévő Pio nem.

-
misimagaki
aktív tag
válasz
canniball
üzenetére
Már nézegettem az 510-es lapokat. Mert itt a fórumban azt ajánlották már korábban.
Most nem néztem meg az árakat, de úgy sejtem én is, hogy az is megáll 60 körül.
(Ház, HDD, RAM, alaplap)
Monitor meg van most is. Wifi is, igaz csak G-s, de a router sem tudd többet, meg az 5Mb-es net sem indokolja a nagyobb sebességet. Másolni meg még az életben nem másoltam rá hálózaton keresztül.
Egyébként sincs tapasztalatom a Medion cucokkal, bár a 3 év gari biztató, de ki tudja ilyen feltételek mellett.
-
misimagaki
aktív tag
Osztom a véleményed, meg nem is. Korábban már körüljártam ezt a témát.
Akkor ezt a választ kaptam itt a fórumban:230-as proci van rajta, ami leglassabb egymagos Atom, de a sokat evő chipkészlettel. Ezen garantáltan nem fogsz élvezhető minőségű avikat nézni.
Akkor szempont volt az avi is.
Nagy lánynak szánta az Anya, jövőre egyetem meg ilyesmi.Jelenleg egy nforce2-es lap 2600+ TBred-del van neki.
Most még sok msn, meg net, office, meg youtube. Amiért nem tudom, hogy belevágjak-e, az hogy a munkahelyi HP P4 Prescott magos 3 GHz-es gépeink is felbőgnek egy egy komolyabb flashes oldalnál. Tudom, hogy ez sem egy komoly gép már, de mégis....
Mit csinálna akkor a kis atom? -
Magnat
veterán
válasz
misimagaki
üzenetére
Attól függ, miből áll a felhasználói élmény. Átlag otthoni nem gamézós usernek netezni, képet nézni, meg officet használni kb tökéletes. Cserébe kicsi, halk, keveset fogyaszt. (ha van mellette egy bivaly géped, akkor egy ilyen gép másodlagosnak az asszonynak/gyereknek tökéletes és ha letöltőnek is használod, pikk-pakk visszahozza az árát tartós üzemben) Kikapcsolt monitorral ezek a gépek elvannak 25-35 wattal, míg egy erősebb asztali gép simán bekajálja a 3-4-szeresét 0 terhelés mellett.
-
canniball
nagyúr
válasz
misimagaki
üzenetére
"Nagy teljesítmény
1 GB DDR2 SDRAM"
Ennyiből amúgy saját kezűleg is össze lehet dobni, erősebb atommal (persze csak a gépet).
-
misimagaki
aktív tag
Még mindig csak nézegetem az Atomos dolgot, mert a legutóbbi próbálkozás után kifulladt a dolog., de most a legfőbb kerékkötő mutatott egy ajánlatot:
Az ALDI nyitási akcióban ad egy nettopot:Nagyon szép, hogy 59990 Ft, annyit meg is ér, monitor, N-wifi, eredeti XP stb.
Csak a felhasználói élmény csorbulna erősen. a 230-as Atom miatt.
A három év gari is szép, de mégis...
A Medion honlapján is egyéves a cucc.
Szerintem...
-
sb
veterán
Nálam új lap (és ezzel alaplapi lan) került az asztali gépbe.
Most sima Win7 megosztásban:
PC -> Ion: 46MB/s (Egy lassabb Green vinyó van benne, ráadásul eléggé telítve, a végére írhat már...)
Ion -> PC: 77MB/s (raid0-ás tömbre ment az írás)Az előző PC-vel kevesebb volt. Ott 4K volt a max MTU (Ionon 9K). Most a PC-n is 9K.
Az FTP is javult némileg, 40 és 50MB/s a két irány.
Ez már elviselhető.

-
neverless
tag
köszi a tippet, akkor mindenképpen felrakom amennyire csak lehet.
Csak előbb meg kell cserélnem a kocka integrált lanját az asszem edimax pci-e-es kártyával.
Mármint most az integrált megy a net felé, a külön kártya meg a lan felé. az integrált tudja a 9k-s, a külön kártya a 4k-s míg az asztalim integráltja a 7k-s MTU-t.
A net felé elég a 4k-s (ott tökmindegy) és akkor lanon mehet a 7k-s MTU, amit az asztalim korlátoz 7k-ra.kicsit offtopic:
Annó számolgattam -igaz biztos rosszul- hogy mekkora gyorsulást várhatok attól hogyha nagyobb az mtu, de a számolás alapján nagyon keveset. Adott ugye a header, és a "payload". Már nem emlékszem az értékekre, de ugye a nagyobb mtu csak a payload nagyságát növeli, így egy csomagban relatív több lesz a hasznos adat, de a sebesség így ali alig nő. Lehet tök nagy baromságot számolgattam
-
Stoto
tag
válasz
neverless
üzenetére
Jah, annyi hogy feltolod az mtu -t maxra

Nyugodtan told fel a kockán is és a gépeden is maxra, mindig az aktuális legkisebb mtu-val rendelkező adapter mtu-jával fog menni a kommunikáció.
Ha linuxod van a kockán akkor ennyi az egész: ifconfig eth0 mtu 9000
Ha nem bírja akkor kifogja írni egyből, ekkor szépen csökkentsd.Mindenképpen érdemes nagy mtu-t választani gigabites hálózaton, mert ez további 10-20 mb/s sebesség növekedést hozhat.
-
neverless
tag
Sziasztok
Láttam, hálón másolós sebességadatokról volt szó. Nemrég én is csináltam egy mérést az asztali gépem (E8400 win7) és a szerverem alias kocka (ASUS AT3IONT-I DELUXE; win7) között.
Dlink DGS1005-ös switch, kb 2x25 méteres általam szerelt cat5e kábellel, ramdisk-ramdisk szkenárióval:sry a post hoszsúsága miatt

Fileméret : 1,980,771,816 B
Forrás és cél : 2 GB-os Ramdrive
Időértékek : másodpercben
Mérések száma : minden esetben 3 szor**********************************************************************************
Asztaliról kiadva a másolás parancsot (1-es számú régi kábellel)
**********************************************************************************kocka -> asztali (egyenletes másolási sebesség, amint 100% lett a másolási csík, valóban vége is lett a másolásnak)
38,8
41,1
40,6asztali -> kocka (Folyamatjelző csík elrohan kb 33% ig, és a sebesség eközben a kezdeti 200-400 MBps ről kb 50-80 MBps ra esik vissza. Ezután normál sebességgel halad tovább, a végén a 100% után még kell 4-8 mp, míg valóban véget ér a másolás)
34,2
33,8
33,5**********************************************************************************
Kockáról kiadva a másolás parancsot (1-es számú régi kábellel)
**********************************************************************************kocka -> asztali (Folyamatjelző csík elrohan kb 33% ig, és a sebesség eközben a kezdeti 120-200 MBps ről kb 40-60 MBps ra esik vissza. Ezután normál sebességgel halad tovább, a végén a 100% után még kell 3-6 mp, míg valóban véget ér a másolás)
32,7
31,5
32,5asztali -> kocka (egyenletes másolási sebesség, amint 100% lett a másolási csík, valóban vége is lett a másolásnak)
45,8
46,4
46,0**********************************************************************************
Asztaliról kiadva a másolás parancsot (Általam szerelt kábellel #1)
**********************************************************************************kocka -> asztali (egyenletes másolási sebesség, amint 100% lett a másolási csík, valóban vége is lett a másolásnak)
42,5
43,0
38,9asztali -> kocka (darabos ugyanúgy mint az 1es kábellel, de számokat itt már nem jegyeztem fel)
35,0
33,9
33,5**********************************************************************************
Kockáról kiadva a másolás parancsot (Általam szerelt kábellel #1)
**********************************************************************************kocka -> asztali (darabos ugyanúgy mint az 1es kábellel, de számokat itt már nem jegyeztem fel)
32,4
31,6
31,1asztali -> kocka (egyenletes másolási sebesség, amint 100% lett a másolási csík, valóban vége is lett a másolásnak)
45,4
46,0
45,9**********************************************************************************
legrosszabb idő : 46,4 sec -> 42,69 MBps
legjobb idő : 31,1 -> 63,69 MBpsMég a jumbo frame-ek használatát akarom megnézni, kíváncsi vagyok, hoz e valami gyorsulást majd. Sajnos a 2 gépem összsen 3 hálókártyája 3 különböző nagyságú jumbo framet támogat, így a 9k-s jumbo helyett max 7k-sat tudok beállítani.
Jumboval van valakinek tapasztalata? -
Osibaa
senior tag
Sziasztok!
Egy ASUS AT3N7A-I lap vásárlásán gondolkodom. Azt olvastam róla, hogy a hűtője elég hangos. Valaki meg tudná mondani, hogy 5 cm-es hűtő venti felszerelhető-e a 4 cm-es gyári helyére? Illetve kérdés még, hogy a gyári 4 cm-es leszabályozva mennyire zavaró (morgós, zörgős, ciripelős, stb)?
Köszi!
-
quby
őstag
Akkor jó nagy kessem van
vagy lassan telik meg. Egyszerü teszt. 8130 megás image (ghost fájl) 1:43. alatt. Az 103 sec 8130/103=78.9. Ezek szerint enyi dö alatt nem telik meg a kess. Nekem ez jó. Ettöl nagyobb fájlokat ugysem mozgatok. És nem Ramdrive-ból Ramdrive-ba. amit sosem használsz amúgy
. Hanem egy életszerü helyzetben amit mindennap használok.A falmeletti poénod alapját képezö részletes leirás pedig csak arra próbált rámutatni, hogy van a láncban egy falicsati is ami ronthatja a kábeles kapcsolatot.

-
quby
őstag
Új rekord:
PC (win7)-> 5m kábel->legrand falicsati->20m kábel(falban) DLink DGS1008-as switch GSEJT (ubuntu10.04 server) 79Mb/sec vinyórol vinyóra
Énnyerteem 
-
Stoto
tag
válasz
duffbeer
üzenetére
Nekem D945gclf2 lapom van, ftp-vel 50 Mb/s körüli sebességet értem el a kis debian server és a macbookom között routeren át.
Kipróbáltam AFP sharingel is és hatalmas meglepetésemre:macbook - > atom 95 Mb/s
atom -> macbook 105 Mb/sPersze ezt úgy mértem, hogy mind a kettő gépen létrehoztam egy ramdisket és ramdiskről ramdiskre ment a transzfer.
-
canniball
nagyúr
Ha esetleg valaki vágyna egy garis ModeCom Feel202+Scythe Kaze Jyu Slim kombóra vagy lenne egy eladó Silverstone SG05-je.

-
sb
veterán
Erről még nem hallottam. Mondjuk az is igaz, hogy nem is feszegettem a témát, mivel hála a hálózati eszközök fejlődésének, kb. 10 éve kötöttem össze két gépet direktbe.
-
Csicsóka
őstag
Köszi az infót!
A BIOS-ban van ugyan RAM beállítási lehetőség, de csak listázza azt amit kiolvas a modulból, beállítani nem lehet semmit, minden inaktív (szürke).
DOS-os verzióra nem gondoltam, de indítottam Linux Grub alól, és úgy is hogy letöltöttem a lgfrisebb USB-s img-t majd dd-vel ráhúztam egy pendrive-ra. Egyik változat sem megy.
A régi DOS-os emm386 és hasonló módokat meg már szinte el is felejtettem oly régen is volt...
-
válasz
Csicsóka
üzenetére
"Sajnos e progi ami eddig még mindenütt tette a dolgát, indítás után csonta fagy"
Sajnos ez jellemző, sokszor megesik. Nem a memtest hibája (vagy nem feltétlenül), memória beállítástól függ. Bootos freedos floppyt húzzál le pendrivera (azt hiszem odin néven futnak), és az alá másold be a memtest dosos verzióját.
Aztán próbálkozz boot közben a kompatibilitás opciókkal. Kezdd elejéről, stb. Van ahol 8086 módban megy nekem, de van olyan gép ahol csak 286 módban fut.
Pl. hirens alól már egyáltalán nem fut nekem szinte sehol.
-
Csicsóka
őstag
Sziasztok!
GSEJT alapú NAS-t üzemeltetek Debian Sid alapokon. Művelt pár érdekességet e deszka a napokban. A jelek egyértelműen RAM problémára utaltak, ezért a már bevált Memtest 86-hoz fordultam. Sajnos e progi ami eddig még mindenütt tette a dolgát, indítás után csonta fagy.
Semmi használható infót nem ad. A RAM nem tök rossz, mert napokig megy néha minden probléma nélkül vele a rendszer.Van erről vkinek infója, vagy esetleg akinek ilyen deszkája van, kipróbálná a memtest86-ot hogy megy e?
Tud e vki arról, hogy ez a lap erősen válogatós lenne meróia ügyben?
Jelenleg egy Kingmax KSDD48F-B8KU5 van benne. Lehet h nem teljesen szereti ezt?Köszi!
-
Én pl. bedobozoltam m350-be már a gsejtet. Pofás.
-
duffbeer
őstag
Csend van és hullaszag...

-
duffbeer
őstag
Atom -> PC max 55MB/s
PC -> Atom max 25MB/sPC->Atom rész XP miatt van, azt még nem sikerült kiküszöbölnöm. de nem is érdekel, mert arra alig van "mozgás". Win7-el, vagy Linux-al az is kb 55MB/s volt.
Hozzáteszem sima share-el ennyi. FTP kapcsolattal kb 18MB/s.
Szerk.:
Múltkor írtam, próbáltad már azóta kiiktatni a routert? -
duffbeer
őstag
Ezeket a finomságokat én is eljátszottam anno. A kábelnek semmi köze hozzá. Én is vettem CAT6 kábeleket, majd visszaraktam kíváncsiságból a Cat5 madzagokat és nem volt még 5% sebességcsökkenés sem.
Az iperf nálam nem jött be, se most sem akkor. 200-300Mbit-et ír, ami helyből baromság.Ha igazán le akarod próbálni a tempót, ajánlom hozz létre mindkét gépen egy-egy ramdisk-et, és oszd meg őket. Én csak egy kb 250 megásat tudtam létrehozni az atomon, arra rátoltam egy 250 megás fájlt, ami 2-3 másodperc alatt át is szaladt a PC ramdisk-re... Ez kb 80-90MB/sec.
-
duffbeer
őstag
válasz
ferkoo78
üzenetére
Kitömörítésre én is használom az atomot, Én ilyen szempontból ráérős vagyok, de hát nem túl gyors szegénykém. A videó konvertálással gondjaid lesznek. Még régebben próbáltam ki de egy örökkévalóság. Én csak simán avit konvertáltam WMV-be, vagy fordítva nem tudom, de a 10 perces filmet kb 20 percig csinálta, ha jól emlékszem.
-
ferkoo78
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Raknák össze gépet, és Atom processzorok szimpatikusak, csak van egy kis kételyem is.
Amit csinálnék a géppel az fölég munka, avval szinte biztos nem gond, amitől tartok, az a DIVX -> DvD konvertálás. VSO ConvertXtoDvD programot használom.
Megtudná nekem mondani valaki, vagy netán lemérni, hogy Divx -> DvDre mennyi időt vesz igénybe a konvertálás.És a másik gond a tömörítések... Főleg kicsomagolok, így arról is kellene egy kis infó.
A többi melóra elég biztosan... Képek szerkesztése, és kisebb irodai melók és letöltés.
Köszönöm.
-
sb
veterán
válasz
Laca 012
üzenetére
Nem semmi eredmény...
Nálam Win7 Ultimate x64 van fent mindkét gépen.
Most ott tartok, hogy a lan driverekben az Ionon visszakapcsoltam a cuccokat, az asztali gépen meg ki.Iperf már 450-480mbit/s oda-vissza. Az ftp viszont nem sokat javult. 36-38MB/s az Ionra, 41-42 lefelé. Az iperf alapján már 50-60MB-nál kéne járni.
(A vinyókkal sincs gond, az asztaliban raid0 van, az Ionban csak egy 5400-es WD Green, de gépen belül lehet másolni 70-80MB-tal.
-
Laca 012
őstag
Nem tudom milyen oprendszerrel próbálkozol. Viszont találtam egy érdekes fórumot a HUP-on , ahol egy még érdekesebb hsz-ben
( bsh | 2010. január 7., csütörtök - 22:19 )
szerintem elég jó értékeket mért a srác, ráadásul n270-es procival (Asus EeeBox b202 ami tudtommal nem sokban különbözik egy gsejt-től) -
sb
veterán
Nah, méregettem és próbálkoztam, de nem sokra jutottam.
Iperf mindkét irányba 260mbit/s. Tehát amit FTP-n is tapasztaltam: 32-35MB/s.Ezután:
1. Kábelcsere: az egyik kábel Cat5E volt, ami elvileg jó kell, hogy legyen gigabitre, de mivel volt otthon Cat6 is így kicseréltem. Változás semmi.
2. Router fw csere, DD-WRT került fel, hátha a gyári szar.
Változás nincs.
3. Letöltöttem az Stibor által ajánlott speedguide.net-es cuccot, nem mélyedtem bele, csak nyomtam rá egy auto optimize-ot. Ettől az iperf 180mbit/s-re visszaesett. Ami fura, hogy az FTP viszont maradt 32MB/s.
4. Azután visszavarázsoltam a beállítást, helyreállt a 260mbit iperfben is.
5. Elkezdtem állítgatni a hálókártya beállításokat a két gépben. Konkrétan sorra letiltogattam egy rakás dolgot: Flow Control, IP Checksum/Large Send/TCP/UDP checksum offload-ok...
ezzel elértem egy 360mbit/s-es iperf eredményt.
De ez még mindig lófütty. Nem ezért vettem.Ja és volt még egy cFosSpeed uninstall is mindkét gépen nehogy bezavarjon. A Jumbo frame mindkét hálókártyán 4 ill. 9k-ra állítva (az egyiken 4k a max). Néztem a procihasználatot az Ion-on, olyan 40-60% körül volt max, de inkább 40 végig.
Jó lenne valami konkrét útmutatás miket kellene állítgatni.Amit ki tudok még próbálni:
- Össze tudok pakolni egy másik normál gépet így meg tudom nézni az Ion nélkül mit tudnak. (Két alaplapi integrált gigabites lan)
- Van egy PCIE gigabites lan kártyám tesztelni. -
Laca 012
őstag
kb egy hete vettem észre, hogy lefagy a gsejt pár óra működés után..
Már legutóbb egy rádióstream-et is bekapcsolva hagytam, meg a kijelző energiatakarékosságát átállítottam, hogy halljam-lássam, hogy mikor csinálja.
Volt, hogy fél napot, volt, hogy pár órát ment, aztán "kiadta magából"..
produkálta és el sem indult többet. Kivettem a g-s wifikártyát és betettem az n-est. (ugyebár működni még mindíg nem működik ezzel) viszont most megy folyamatosan pár napja. Mi történhetett szerintetek? -
-
gabx76
senior tag
Sziasztok!
Régen írtam ide, de most aktuális.
Kicsit más okból vettem atom-os lapot, mint az itt fórumozók többsége. Egy Asrock 330GC-re esett a választásom a két memóriaslot + tuning miatt.
Alapvetően egy HD filmlejátszásra alkalmas gépet szerettem volna, amire tulajdonképp elég is volt. Viszont a digitális HD kábeladások esetén már kevés volt pusztán a proci ereje. (pl. DigisportHD)
Mivel csak PCI slot volt rajta, így a bővítés kissé nehézkes volt, de ma megoldódott egy ilyennel.
Láthatóan sokat javult a helyzet, bár még finomítgatom a rendszert.Ha valaki hasonló cipőben jár, ajánlom neki is ezt a lépést. (használtan olcsóbban beszerezhető, bár nehezen)
Ha van rá érdeklődés, még írok a fejleményekről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Arena Breakout: Infinite
- BestBuy topik
- Új, hardveres funkcióval várható a Pixel 11 széria
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LEGO klub
- Gumi és felni topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- 27% - ÚJ Samsung Odyssey G5 S27FG506SU QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 180Hz / G-Sync / FreeSync
- Apple iPhone 13 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4366
- 58.5 mm full fém tamper
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

)

(Ezt direkt bele is írom majd)

Azt meg majd ő eldönti ér-e neki annyi pluszt, amennyivel többe kerül a feleakkora fogyasztás.