- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kingabo
őstag
Khm, ezt írtad: "Analog pelda: netan az aktualis JVM lassabban futtatja a regi progikat, mint az 5 evvel ezelotti?
Akkor a Sun mar reg lehuzhatta volna a Javat a WC-n, senki sem fejlesztene ra."
Ha nem is futatja (ami sokkal rosszabb,mint a lassabban), akkor mit csináljon a java-val?Bocs a többiektől a sok off-ért.
-
kingabo
őstag
Nem tudom miket változtattak és azok mennyire befolyásolták a régebbi dolgokat. De ha egy plusz dolgot beleteszel egy fv-be az valószínűleg lassítani fog. És ha Te ezt az fv-t akarod használni... Persze nyilván ettől még a videók lehetnének ugyanolyan gyorsak, mint régen.
Java-t azért használ mindenki mert oprendszer független és nincs vetélytársa. Ez viszont kompenzálja a lassulást. (ha már java, ma adtunk le egy java progit, ami egy robotot vezéreltés pont a sebesség miatt kellett 1.3as javat használni ) Illetve a hasonlathoz: a sun sokkal jobban összerakta a java-t, mint az adobe a flasht.
-
spidersoft
senior tag
duffbeer: *ugyanazok* a flash videok,amik egy éve tökéletesen mentek úgy fél éve lejátszhatatlanok, kivéve, ha letöltöd őket és valami flash plyert megkerülő cuccal játszod le őket, mint az mplyer (mpui/smplayer bőrrel használom, de az mind1). Egyszóval tényleg csak optimalizálni kéne vissza arra a szintre, ahol volt.
kingabo: sok mást is kell csinálnia a proginak Ha az a feladat, hogy egy flash videot kell lejátszani, akkor miért akar mindenféle más dolgokat is csinálni?
El se tudom képzelni, hogy mi egyebet tud kitalálni egy videolejátszó egyik verzióról a másikra, mi pluszt akar csinálni, és honnan veszi, hogy neki azt csinálnia kell, ha ugyanazt a videot kell neki lejátszania...
9es playerrel meg egy halom oldal nem szimpatizál, próbáltam... aszongyák tegyek tizest :/ No jól elvittem a topicot az atom témáról, bocsánat
-
Honkydoo
őstag
Igen, nem túl gyakori olyan eber akinek 3 hdd kell, de volt egy kolléga vagy itt vagy az ionos topicban akinek olyan ház kellett amibe 2 vagy netán 3 hddt is bele tud rakni.
Nem gondoltam volna hogy van olyan ház mini itxben amibe 3 hdd fér, de mégis.A bővítőkártya hely nekem személy szerint nem hiányzik, de biztos van akinek igen.
-
CHIPman
nagyúr
PicoPSU-t lehet magyarhonban kapni? Én a Mercury(65W)-Codegen 300W tartományra gondoltam. A 300W-os gondolom rendes ATX táp, de a Mercury 65W-osa is?
duffbeer: Köszi, de ez elég drágácska. Akkor már ASRock+N330, és még a házban sincs feleslegesen egy tápom. De jó alternatíva, ilyen N330-cal nincsen? -
Laca 012
őstag
Hát ennyire nem akartam szétbombázni, de elsőnek tényleg jó lenne ha egy laptopkijelzővel elindulna, hogy ha nincs kijelzés akkor ne kelljen kétfele tapogatni, úgyhogy lehet nem lesz más..
Egyébként ez a google-s keresgélés... Amit vettetem háznak, abban a kijelzőt eredetileg egy Mstar nevű cég MST720C-T-LF chip-je hajtja. Namost mivel a kijelzőn található ZC-070MG-307JA tipusra semmi találat, ezért a chiphez próbálok leírást hajtani, hogy a gyári panel segítségével kihámozzam a lábkiosztást. De sehol nem találok. A találatok 99%-a kínaiul van, és ha azokon bármi le is lenne tölthető, a kixkraxokból nem látom hova kéne klikkelni.. -
Laca 012
őstag
Elsőnek pont ilyesmire gondoltam, de majd még kiderül.. Alternatíva van bőven.
Az intel assistant-al egyébként tényleg lehet a biost minimálisan módosítani (kezdőkép, bizonyos funkciók letiltása...stb), de az LCD vezérlőt csak egy másik bios fogja életre kelteni..
Láttam egy.két cég csinál ebből a lapból vízhatlan ipari pc-ket touchscreen-nel, azokban olyan bios van ami nekem kell, remélem meg tudom szerezni valahonnan..Egyébként feltettem egy ubuntu server 9.10 et, és a telepítés végén lepődtem meg, hogy nincs grafikus felület... Aztán először rajta pötyögtem, majd beléptem ssh-n, és ugyanúgy működik, mint a routerem, úgyhogy elvileg nagyon jó lesz!!
Bár az igaz, hogy első bökkenőnek a wifi kártya nem csatlakozik, de sztem csak valami beállítás lesz..
(sosem csatlakoztam még wifire linux parancssorból..)
-
Hát igen...persze jó lenne tudni hogy a szórakozóhelyen milyen körülmények közt ment.
Mi is szoktunk kirakni iparban rendes pc-t. Szokott is baj lenni belőle. Nem véletlenül ipariak az ipari dolgok. Márpedig a gclf(2) meg egyéb kisfogyasztású minitx dolgok kifejezetten csábítóak...Ami picit (sokkal) jobban megnövelt mtbf értékkel rendelkezik, az egyedül a gsejt. De az láthatóan embedded vonalra van kialakítva, mint sem desktop. -
Jah igen, a vga is. Csípett is már meg elég keményen engem is
Bizsergés itt a panelben folyamatos. Rendes földelés nincs a Kádár lakóparkok többségében.
Földelés csak akkor van itt ha a radiátorra kötöm rá saruval a gépeket. De ez nem rendes földelés, és nem is illik. Most épp nincs rákötve jobbára semmi -
nyunyu
félisten
P700-10L 52+fa
Vegulis, lehet nemsokkalnagyobb Z510-es Atomot is kapni 62+faert. (csak tudnam, mitol 83+fa a Z530-as tesoja?)
-
-
DarkByte
addikt
-
solarix45
senior tag
Egy ismerősnek sikerült (bár notira azt hiszem, nem Atomos gépre) felrakni, itt le is írta, hogy: [link]
De én is így próbáltam kapásból, és nekem nem ment. Sárga felkiáltójel van az eszköz mellett, hogy nem sikerült elindítani, vagy ilyesmi. Akárhogy próbálom, nem ment. Windows 2003-mal simán megy ugyan ez a módszer.
-
spidersoft
senior tag
ZM-NB32K?
Üdv,
Megérkezett a két Zalman borda... a chipset 60-62 fok között állt be átlag használat (firefox) közben (eredeti bordával+ventivel, 30%os PWM kitöltéssel (ugye speedfan szerint 70%) 50 fok alatt volt. Mivel én ezt a 60-at sokallom, ezért felkerül rá egy kis venti, amíg nem lesz meg az új, légkeringetős ház...
A procira elég nehézkes volt rágyógyítani: át kellett alakítani a leszorító rugót. Az Intel tervezői okosak voltak, nehogy véletlenül valaki összecserélje a két bordát, a prociét kisebbre készítették, s vele együtt a rugó hajlítását is beljebbre tervezték, hogy fogja oldalról a bordát. Ez mind szép és jó, amíg valaki el nem kezdi gányolni
Nomármost ez a távolság majdnem elég ahhoz, hogy bele tudjam tenni a Zalman bordába... kb. 2mm híján. Tehát vagy levágok pár bordatüskét, vagy kiegyenesítem a rugódrótot és meghajtom kicsit odébb... ez utóbbi mellett döntöttem
Most meg megyek keresni egy akármilyen ventit... csak van itthon halkabb, mint az eredeti... bár attól minden halkabb
-
PCI busz 32bites, 33MHz orajelet hasznal, igy az elmeleti maximalis sebessege 133MB/sec.
Ha egy kicsit visszabb is olvastal volna, ezt most nem irtad volna le, valamint azt se hogy az osszes PCI eszkoz osztozik a savszelessegen, mert az is 50 hsz-en belul le volt irva mar egyszer.
Amugy meg nyilvan idealis esetrol beszelek, amikor nincs TV-tuner, hangkartya.. stb.
Nem kell mindenbe belekotni, birja a gigabitet es kesz, ez van, ha nem tetszik, be emo. -
spidersoft
senior tag
Mert ez van, média tömörítgetéshez nem valami sokat konyítok :-) Ajánlj jobbat ;-)
(lehetőleg efféle konfigurálhatót, a csillivilli, de beállításaiban csak LO-MED-HI kaliberű progikat nem szeretem
)
Előre is köszi
Jah és tudjon mpeg2-t ;) Egy csomó prg nem tud beszívni mpeg2-t mindenféle jogokra hivatkozva... :-/
-
kukulec
őstag
köszi szépen. igaziból olyan május környékén akarok gépet venni (tudom addig rengeteg minden változik), és ezt a két procit néztem ki. vélhetően 5200-as lesz, meg egy 4670es ati, mert elég sokat fotózok és elkell a többlet teljesítmény, csak annyira szimpi az atom 0 hangja és alacsony fogyasztása, pláne miután az én hálás kis p4-em bazira kerreg és az áram számlán is igen csinos összeg szokott szerepelni.
-
nyunyu
félisten
Most vagy az osszes GCLF IDE csatija szar, vagy kifogtunk egy hibas vinyoszeriat.
Ja, raadasul a tobbsegukben nem is vinyo van, hanem 256MB-s DOM...Konkret gepben pont vinyo volt, masnapra mar kepet sem adott a gep, alaplapcsere utan erdekes modon megjavult.
Szoval nagyon rossz az eddig felhasznalt 14 GCLF+3 GCLF2 statisztikaja:
-3 be se kapcsol (egyik gyari zacskobol kiveve volt halott)
-1-nek szar a PCI portja
-2-nek az IDE-je szallt elEz eddig 35% selejt, alig 4 honap alatt
Ugyhogy reszunkrol Atom helyett Epia ML6000+PCI fordito+RTL8139C bele. (Via-nak meg az integralt 10/100 haloja megbizhatatlan
)
-
nyunyu
félisten
Kollegak lassan naponta jarnak oda valamit szerelni
Hurra, kollega elobb hivott, hogy megint lehalt a tegnap altalam hergelt Atom gep adatbazisa.
Raadasul nem csak azon az egyen szall el notoriusan, hanem a tobbin is.
Most vagy az osszes GCLF IDE csatija szar, vagy kifogtunk egy hibas vinyoszeriat.
Ja, raadasul a tobbsegukben nem is vinyo van, hanem 256MB-s DOM...Jut eszembe, eredetileg ugy volt, hogy nem is lesz adatbazis a gepeken, ezert raktunk DOM-okat vinyo helyett.
Csak aztan olyan jol epitettek ki a halozatot (switch a romos padlason, egy szal nejlonszatyorba csomagolva, mint esoviz+galambok elleni vedelem...), hogy total megbizhatatlan+lassu volt az adatforgalom, aztan kollegak atvarialtak a rendszert, hogy minden gep sajat adatbazissal dolgozzon, ne akadjanak ki allandoan halozati hibaval.Azert az furcsa, hogy a DOM-ok alig 4 honap utan kezdik megadni magukat, elvileg parszazezer irasi ciklust ki kene birniuk szektoronkent.
Na mindegy, visz helyette uj vinyot, aztan meglatjuk.
Ha azzal is szar, akkor a GCLF szeria teljesen elasta magat nalunk. -
nyunyu
félisten
Kozben voltak meg olyan otletek is ceges szinten, hogy az MS-DOS 7.0 (=Win98 grafikus felulet nelkul) birja a 64 bitet, illetve a kulfoldi kollegaktol kaptunk egy azon a gepen allitolag jol mukodo DR-DOS 7.03 beallitast is, ghost formatumban.
Eddig tul sok mindenre igertek mar azt, hogy frankon mukodik, aztan letoltottuk, kiprobaltuk, fele sem ment, ahogy szerettuk volna.
Valahogy mindig mi vagyunk a beta-teszterek, mi szivunk elsonek az uj hardverekkel...Juhuu, most az anyacegunk is berendelt 200 Vias ipariPC-t raktarra
Ugyhogy most megy a matekozas, hogy az altaluk "letesztelt" gep vajon miert nem mukodik azokkal a beallitasokkal, amire a supportjuk azt mondta, hogy franko, en meg az osszes ceges forumon anyaztam, hogy az ebben a formaban eselytelen...
Nem hittek nekem
Kozben mi teljesen lealltunk roluk, inkabb az eggyel dragabb 1GHz-s celeronos tesojat hozzuk, azzal nem kell szopni cimszoval.
Ja, hogy ez az Atom topik?
Sebaj, pont most mehettem ki romkocsmaba Atomot hergelni, mert az egyik gep vinyojan valamiert leserult az adatbazis.
Uj adatbazis felmasol, jeee elindul a program.Kollegak lassan naponta jarnak oda valamit szerelni
-
duffbeer
őstag
Szerintem nem sok az az 55fok. Lehet az a problémád a P35-el, hogy vízzel hűtöd a procit. Hallottam olyan esetről ahol a környező alkatrészek melegedtek túl, mert vízzel hűtötték a procit, ezért körülötte nem volt "huzat". Sokszor tapasztalhattuk, hogy a valami légmozgás lényegesen több a semminél...
-
duffbeer
őstag
Ja tényleg. Régebben nekem is ADSLem volt és valóban ez volt a jelenség. Hozzáteszem, hogy a jelenlegi netemmel (20/10 Mbit) elindítok egy torrentet azon a gépen amin netezni szeretnék és nagyon belassul a net még így is. Viszont ha másik gépen fut torrent akár full sávszéllel fel+le, akkor a PCmen alig érzek sebességcsökkenést böngészés közben. Szóval jó munkát végez a router.
-
New Age
csendes tag
Hát igen azért az Kontron alaplap 100e HUF körüli összegért kicsit meredek.
De nem is az ár leginkább a gondom. Inkább az, hogy lassan elérhetők ezek az alaplapok. Általam várt MSI és Kontron alaplapok csak december körül várhatók és akkor még sehol sincs a kétmagos Atom ilyen formában (ultraalcsony fogyasztás).
-
Hoqspok
tag
Szia !
Én csak egy mezei HomeUser vagyok..és boldog tulajdonosa egy Intel D945GCLF2 lapon lévő két magos Atom procinak. Csendes otthoni letöltő gép + Netezés + sorozat nézegetés .avi S-VIdeo kimeneten..szóval ez a cél és ennél több nem kell. Szépen csendbe megy és semmi bajom vele ( miután a ventit fordulatot leszabályoztam )
De érdekelne hogy ezt a lapot milyen Inteles P4 hez lehetne teljesítménybe hasonlítani ?
Thx -
nyunyu
félisten
Hopp, elneztem a meretet, 115x165mm nem fer bele az altalunk hasznalt PCbe, csak az eggyel nagyobb modellbe, ami meg feleslegesen draga. (+1kg aluminium
)
De ahogy elnezem, a nekem szukseges 105x145 meretben is gyartanak Atomot.
Parhuzamos port hianya meg nem szokott gondot jelenteni, mert az anyacegunk rajuk mordul, hogy kene ezer darab, aztan a kovetkezo szerian maris ott figyel a tuskesor.(Most valami ilyesmi Via van a gepben. Uuuuuuuuuuuuuuuuutalom....)
-
spidersoft
senior tag
Az enyémmel tegnap ért ide a futár, 18.845 lett a végösszeg, amit fizetnem kellett.
Annyi, hogy ez nem a dobozos változat, hanem olyan, hogy 10-esével van csomagolva, és abból kapsz egyet. Ekkor nem jár a gyönyörűszép kék doboz meg a Quick Reference Poster. Elvileg 3 év garival kaptam.
-
DarkByte
addikt
Ha lehet hinni a webshop -ok adatainak (mármint hogy készleten van) akkor azért lehet venni csak időben le kell csapni rá. Pl. itt ma érkezett készlet az új árral. Sajnos tudom hogy a válság tesz be ennek is. Lehet várnom kellene, hátha megint el kezd mérséklődni az ára. Kár érte mert az őszi szünetben ezzel akartam bütykölni.
-
nyunyu
félisten
Atommal nem volt baja, de a b*zi Via ceakarhany 1000-tol igen nagy hatast dobott a DR-DOS himem.sys-e, illetve az MS-DOS memmaker-e
Ma csak sikerult megeroszakolni a Via C7-et egy erosen nem hivatalos MS-DOS 7.10-zel, azzal erdekes modon JOL mukodik...
(Mar csak arra kene rajonnom, hogy a rakba lehet lekapcsolni a Win98 logot boot kozben
)
Kulfoldi kollegak altal osszerakott DR-DOS 7.03 image termeszetesen nem mukodik, bar ezen nem sikerult meglepodnom
-
azbest
félisten
highmem.sys helyett más alternatíva?
http://www.unet.univie.ac.at/~a0503736/php/drdoswiki/index.php?n=Main.MemoryManagers
-
-
solarix45
senior tag
Most már igen.
Én amúgy a Médiamárktban vettem egy S-video - RCA átalakítót. Ez ilyen merev cucc, nem kábeles, kb 3cm hosszú. Elég drága volt, talán közel 2k, viszont ez volt az egyetlen átalakító, amivel a másik gépem TV-tunere színesben tudott felvenni. Ez van nekem az Atomra kötve, meg egy 7m-es nagyon gyenge minőségű kábel, TV-n egy RCA - SCART átalakító, és szép színesben megy a kép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Motoros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Vicces képek
- MotoGP & WSBK
- További aktív témák...
- Lenovo M10 HD 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest