Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Magisk
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
Új hozzászólás Aktív témák
-
duffbeer
őstag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Windows alatt sambára nem igazán van szükséged, egyszerűen csak megosztod a mappákat. Nagyjából ennyi dolga egy NAS-nak, az FTP adott. Ha htpc-ként is akarod használni, akkor XBMC-t ajánlom. Mobilnettel gondolom torrentezni nem akar, így az tárgytalan. Ha nincs routere, akkor valami tűzfal sem ártana. A múltkor linkelt Comodo alkalmas lehet e célra. Esetleg egy logmein-t is raknék a gépre, hogy legyen távoli elérés. Hálózaton belül pedig teljesen jó az RDP.
Ja én még dropbox klienst is használok a kisgépemen. párszor már hasznos volt, de az nem szükséges, főleg nem mobilnettel.
Wifi AP részemről passz...
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
duffbeer
üzenetére
Pl. NAS-os eléréshez szükséges dolgokra gondoltam. Samba, a wifi AP-ként való használatához valami okosság. Igazából nem is gondoltam át, hogy hirtelen mi kellhet, de még ma kéne telepitenem egy ismerős gépére pár dolgot ilyen célbóól, és mivel csak mobilnetje van gondoltam nálam letöltök mindent addig ami fontos.
Bármi ami szóbajöhet és nem túl erőforrásigényes, de szükség lehet rá egy otthoni kis htpc+nas gépnél. -
duffbeer
őstag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Nem teljesen értem a kérdésed, de vírusirtónak Avira-t és Comodo-t használok, ftp szervernek nekem a filezilla jött be legjobban.
Egyébként milyen témában vársz ötleteket? Hálózaton belül mire vagy kíváncsi? -
szabi__memo
nagyúr
Atom procira milyen virusirtó, FTP szerver ajánlott ma win7 alá? Nem vagyok képben.
Egyéb támában (pl hálózat) is szivesen várok ötleteket (videó, zene témában képben vagyok).
Privátban jöhet nyugodtan, ne floodoljuk a listát
Köszi szépen!!! -
birrbert
tag
Helló. Ma úgy határoztam, hogy - vasárnapi szórakozás gyanánt - újratelepítek mindent a szerveren. Az történt ugyanis, hogy elkezdett figurázni. Például kétszer is megtörtént, hogy kikapcsolt a gép. Csak úgy magától, mintha kiadta volna valaki a "halt" parancsot. A másik, ami nem volt helyénvaló viselkedés az volt, hogy nem osztott IP címet a laptopoknak.
Nem tudom, hogy miért történtek ezek a dolgok, de leformáztam, és újrakonfiguráltam mindent. Egyelőre okés. Per pill telepítve van az alaprendszeren kívül: Midnight Commander, hddtemp, rtorrent, openssh és a proftpd. Esetleg pár tipp, hogy mi akaszthatja ki ekképp a gépet?
Újratelepítés előtt a BIOS-ban visszaállítottam mindent alapbeállításra, a Load optimal performance opcióval azt hiszem, és ezzel együtt a merevlemez vezérlő IDE módba állítódott AHCI helyett. Lehet-e abból gond, ha ismét AHCI módba kapcsolom? Egyrészt, mert mintha lomhább lenne a gép, másrészt, mert a Windows pl. nem szereti, ha ilyent csinálsz vele. Kíváncsi lennék, hogy a Linux hogyan reagál rá. Van valakinek tapasztalata?
-
Brogyi
őstag
Így van.Fölösleges a grafikus felület, csak emészti a géped erőforrásait.Legjobb a torrentra a transmission.Nem kell apache,mysql, és társai.Kevés memot használ.A grafikus felülete ronda, de a transmission remote egész jól hasonlít az utorrentre.Kevés ismerettel ubuntu server+transmission daemon.Rendkivül kevés linux ismeret kell hozzá.Ja, és samba. Na, az majd szivja a kis géped vérét.A kis gépben tápkábel, és LAN kábel van.
-
mszl
aktív tag
Persze egy idő után el lesz hagyva a grafikus felület, amikor csak töltöget, a torrenteket beállítom grafikus felületen és utána már ki lehet lépni belőle és hagy töltögessen.
De ha ébresztő óra lesz, netrádió hozzá egy kb 10w erősítő, kb 2*10 cm átmérőjű hangfalakkal, hasonlóan mint egy "logitech squeeze box"
a lap középen, előtte egy kis touch sreen (ha meg lesz a keret rá
) két oldalán a hangfalakkal akkor azért már nem rosz egy kis grafikus felület. öszedobni a lejátszási listát, amire elalszom, beállítani az ébresztő órát.....De gondolkodom egy winCE rendszerben is, mert ehhez hegesztettek, már a GPS-s PNA őrültek frankó kis konfigurálható felületeket, persze már csak akkor amikor meglesz a képernyő, erősítő....
De ha addigra megtollasodom akkor biztos visszatérek 3.5" sbc vagy inkább picoITX x86 alapra, ha nem barátkozom meg az ARM-al.
mert a lényeg nekem a kis fogyasztás, igaz a mostani kis D525 lapom is kevesebbet fogyaszt, mint a nagy gépem, de azért még mindig faragnám lefelé.DE lehet hogy megbékélek a linux-al és megmaradok nála, főleg ha még lesz időm összehozni az Audrinóval, mert ez az év a tanulás éve
lesz a terveim szerint!!! -
Vladi
nagyúr
Megoldható igen. Belépsz ssh-n indítasz egy vnc szervert és kész, arra rá tudsz csatlakozni win alól.
Kérdés, hogy minek? Ha már ssh-n belépsz, terminálban mindent meg tudsz oldani. Gondolom csak azért kéne rá az xfce is, hogy úgy grafikusan vezéreld.
Régen nekem is így ment a gépem, aztán lassan rájöttem, hogy nem is kell oda vnc.
-
raidx
őstag
válasz
Laca 012
üzenetére
@Laca 012
Ma húztam fel egy új WIn 7-et bekapcsolt Uefi mellett és lényegesen gyorsult a boot. A Bios indulás ugyan nem látványosan de csökkent. A Windows 7 indulása viszont lényegesen gyorsabb lett. Eredetileg a Windows virág 5-5,5 pulzálásig volt látható most 2,5-3 pulzálás van csak és ahogy bejön az asztal szinte azonnal üzemkész a rendszer. -
mszl
aktív tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem kimondottan Atom téma, de látom itt sokan használnak Linux-ot.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy Windows -> Linux remote desktop dolog működik-e.
A LInux gép menne "perifériák" nélkül így erre kellene bejelentkezni az asztali windowsos gépről.
Esetleg még ha a linuxon futna valami kis grafikus felület, pl. xfce és így is megoldható lenne akkor nagyon örülnék.
Mert távlati ötleteim között feltűnt, hogy egy OMAP DM3730@1000Mhz kis embedded board v, egy Beagleboard, Pandaboard valamelyiken futna egy kis linux SDCARD-on, USB vinyóval bővítve töltögetne torrentet csendben(kb 20-30 torrent meg egyszerre). Menetközben pedig előlépne még netrádió és ébresztő órás rádió szerepre, persze addigra kapna egy kis 7" touchscreent.
Az MX31 házikó pedig nagyon frankó kis házikó, nekem is ilyenben megy egy D525 Gigabyte lap, semmi zavaró hangja nincs. De ha kicseréled a tápot egy paneltápra akkor még ennyi hangja sem lesz és lesz egy csomó helyed még vinyóknak!
Előre is köszi a tanácsokat!!
-
bumi
tag
Ha az Atomnak 24 pines a csatlakozója, a tápnak meg 20+4, akkor, hogy kell összedugni?

-
bumi
tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
-
raidx
őstag
válasz
Laca 012
üzenetére
Engedélyeztem és egérrel továbbra sem működik, a felület is változatlan maradt. Talán bootkor nem molyol annyit sem a Bios sem a Win. De nem valami egetrengető a külömbség. Egy srác a Brazos lapnál csak a win 7 újrahúzása után tapasztalt komolyabb gyorsulást, ott csak Efi van. Lehet megpróbálom egy másik winyóra felrakott friss Win 7-el ha lessz időm a hétvégén. Nem emlékszem rá, hogy ezt a beállítást eredetileg láttam volna. Most tűnt fel, hogy gondom volt az Ide to Sata átalakító miatt a Biossal és frissítettem.
-
raidx
őstag
@Laca 012
Most fedeztem fel a D510MO Biosába egy Uefi Enable/Disable kapcsolót.
Ez eredetileg is benne volt, vagy a Bios frissítéssel jött? Tudsz róla valamit?
-
szponzor
senior tag
Nem akarok beleszólni, meg lehet, hogy hülyeséget is írok/kérdezek: minek a 44,1KHz-et 192KHz-re konvertálni? Bár nem nagyon értek a témához, de az nem 192kbps? Már maga a 44,1KHz is elég széles frekvencia, mert a hangszórókra általában 20KHz-es felső frekvenciát írnak, de ha jól értem és fel is konvertálod, attól nem lesz részletesebb a zene, mivel a konvertálás nem ad pluszt a zenéhez és általában a konvertálás minőségromlással jár.
Ha elírtad, és 192kbps, az meg azért rossz, mert az ugye elég gyenge bitráta, ha high-end zenehallgatás, akkor FLAC, helyspórolás szükségében esetleg 320kbps MP3. Leírnád pontosan, hogy mire gondolsz itt? -
-
bumi
tag
válasz
duffbeer
üzenetére
Köszi a választ!
A honlapon azt írják, hogy 44,1khz-ról konvertáljunk mindent 192khz-ra. Bárki bármit is mond! Ehhez kell a nagy teljesítményű CPU. Nagy cache-el. 2MB+
WAV,Fack. A honlapon az alaplap H55, első generációs i3-mal. MicroATX.
1db ramot ír, 1GB. Gondoltam a 4GB-ből nem lesz baj. Win7 x64.
Azt is tudom, hogy a számítástechnikában a 2db ramot ajánlják.
Ezt írja, hasonlóan szeretném megépíteni.De, hogy atom is legyen
, ha minden jól megy ,a jövő héten belepasszírozok egy 510 Magyar Országot egy ilyen házba.
Netezni, levelezni, stb. . -
Laca 012
őstag
De készültek, csak a kep.tar.hu bezár és már nem lehet feltölteni.

Most valami új ingyenes tárhelyet kellene találnom ami a 3-4-5MB-os 10,2Mpixeles képeimet eredeti méretben képes kezelni anélkül, hogy átméretezgetné, ráadásul nincs lekorlátozva 1-2GB-ra userenként és lehetőleg pár évig elérhető..
Így is amit onnan linketem valószínűleg "x-es" lesz itt a fórumban, nem hinném, hogy egy moderátort rá tudnék venni, hogy átírja a linkeket..
Talán a Flickr alkalmas lesz..
Megnézem, aztán ha alkalmas, akkor linkelek.. -
kisza25
félisten
ha valakit érdekel: TOSHIBA mini NB250 netbook teszt
-
duffbeer
őstag
válasz
birrbert
üzenetére
Szerintem a vezetékes LAN-on még lehet gyorsítani.
Nekem a GSEJT -> PC közt (HDD-HDD) 50MB/s fölé megy, de átlagban a 45-50 MB/s megvan. Ramdisk-ramdisk esetében kb 80MB/s.
A GSEJT-en XP van, 2,5"-os HDD, PC-n Win7 3,5" HDD. Annyi a problémám, hogy PC -> GSEJT felé max 25MB/s, de ez az XP sara. Linux-szal oda vissza ment kb 55MB/s. -
birrbert
tag
válasz
birrbert
üzenetére
Újracsináltam a teszteket, és ezúttal profibban

A felálltás: egy D510MO home szerver és egy Acer Aspire Timeline 3410 laptop N-es (300 megabites) wireless-el, gigabites ethernettel, mint kliens. Szoftverek: proftpd a szerveren és FileZilla a kliensen.
Home szerver és kliens között, 1 GB-os fájl
Kábeles letöltés:
- első próba: 28 mp (átlag 35,6 megabájt/mp)
- második próba: 25 mp (átlag 40,9 megabájt/mp)Kábeles feltöltés:
- első próba: 29 mp (átlag 35,3 megabájt/mp)
- második próba: 28 mp (átlag 35,6 megabájt/mp)Wireless letöltés, akadály nélkül, kb. 1,5 méter távolról:
- első próba: 53 mp (átlag 19,3 megabájt/mp)
- második próba: 54 mp (átlag 18,9 megabájt/mp)Wireless feltöltés, akadály nélkül, kb. 1,5 méter távolról:
- első próba: 100 mp (átlag 10,2 megabájt/mp)
- második próba: 101 mp (átlag 10.1 megabájt/mp)Wireless letöltés, egy falon át, kb. 6 méter távolról:
- első próba: 82 mp (átlag 12,4 megabájt/mp)
- második próba: 90 mp (átlag 11,3 megabájt/mp)Wireless feltöltés, egy falon át, kb. 6 méter távolról:
- első próba: 114 mp (átlag 8,9 megabájt/mp)
- második próba: 117 mp (átlag 8,6 megabájt/mp)Kliens és belföldi FTP szerver között, a home szerver közvetítésével, 1 GB-os fájl
Kábeles letöltés:
- egy próba: 120 mp (átlag 8,5 megabájt/mp)Wireless letöltés, akadály nélkül, kb. 1,5 méter távolról:
- egy próba: 170 mp (átlag 6 megabájt/mp)Wireless letöltés, egy falon át, kb. 6 méter távolról:
- egy próba: 212 mp (átlag 4,8 megabájt/mp)Egy kézzelfogható tesztet tudok még mutatni, amit wget-el vittem véghez: KLIKK!
Az 1 gigás fájl letöltése ugyanarról a belföldi szerverről történt, és azt szerettem volna megtudni, hogy a home szerver maga körülbelül mekkora sávszéllel gazdálkodhat. A screen shot-on látszik, hogy a szolgáltató egész jól produkálja a beígért sebességet, ami papíron 100 megabit/mp.Mit szóltok ezekhez a számokhoz? Reálisak-e? Lehet-e javítani rajtuk?
-
bumi
tag
Sziasztok!
Tudom,hogy nem atom, de mITX és intel!
A másik fórumban konkrét választ nem kaptam, azért írtam ide is!
Nos, igazából cMP2-nek építem egy honlap alapján, ezért ez a lap ( ott egyébként mATX). Ezért lenne jó a pico psu (kevés kábel, táp egy része kint).
A lapra integrált kártya ATI 42xx vagy azzal egyenértékű. Így jön ide a HDMI.
Még egy XMBC lesz rajta.
Ez a kettő, semmi más.
Mekkora tápot vegyek?
Egy "HIGH-END" zenelejátszó lesz.
-
-
bumi
tag
Sziasztok!
Ez a táp elbír egy h67 alaplapot i3-al full hd-ben? SSD, 4GB ddr3, PCIe hangkártya.
ODD nem lesz.
Köszi. -
raidx
őstag
válasz
Laca 012
üzenetére
Alaplap D510MO, 80 Gigás Barracuda 7200.7 Sata II. mellé tettem be a digimókus féle kütyüt és rádugtam a 10000 RPM-es 40 gigás winyót majd indítottam a gépet. Az indítás eredménye általában a bios kb. hardverteszt részénél totális befagyást eredményezett. Csak áramtalanítással lehetett megszüntetni a fagyást. Egyszer sikerült indításkor a biosba belépni de nem látta a csatlakoztatott HDD-t. Többször próbáltam kivárni, hátha egyszer elindul a rendszer. Egyszer meg is történt kb. 30 perc várakozás után de a Windows amikor eljut a négy színes pöttyig és azok megmozdulnak jön a kék halál. Oknak vagy boot vírus (kizárt! szűz rendszer!) vagy HDD vezérlő meghibásodást írt ki. Ezt követően az átalakító eltávolítása után is jött a kék halál. Lemezképből történő helyreállítás is csak ideiglenesen segített. Rövidesen jött a kék halál. Bootoláskor a bios a megszokottól teljesen eltérő dolgokat jelenített meg a képernyőn. Frissíteni először csak egy korábbi verzióra lehetett, majd verzióról verzióra haladva a legfrissebbre. Teljesen úgy viselkedett, mint ha vírusos lenne a bios. Volt, hogy ott hagytam boot közbe, lementem a kutyával sétálni. Eltelt több mint egy órahossza de semmi nem történt. Még a reset sem működött csak az áramtalanítás.
Visszaküldtem digimókusnak a kütyüt. Ő azt mondja nála hibátlanul működik oda vissza. Tehát valamiért nem fér össze a rendszeremmel. Több HDD kombinációval is próbáltam de eredménytelenül. -
Laca 012
őstag
Hát ezt sehogy sem értem..

Nekem is, meg másnak is működik MiniITX-ben is.
Én az enyémek közül (3-ból 2félét) 3 ITX lapban próbáltam:
GSEJT (40/44-es átalakítóval)
GCLF2
D510UDÉs hibátlanul ment mindegyik..
(a digimókus féle oda-vissza 1portos is)A Wireteket nem próbáltam még, de az meg elvileg még jobb, mert üresen sincs boot ideje a tapasztalatok alapján..
Azt meg pláne nem értem, hogy a BIOS-ba hogy tett kárt..

-
raidx
őstag
Na ezt jól megszívtam!
Vettem egy IDE to SATA - SATA to IDE átalakítót és nem működik a D510MO lapba.
Úgy hazavágta a rendszert, hogy HDD teljes törlés, újra particionálás és bios újratöltés volt szükséges.
Más gépekbe (ABIT,ASUS, nem Mini ITX) a kütyü jól működik oda vissza.
Ki érti ezt?
-
birrbert
tag
válasz
Laca 012
üzenetére
Jó. Hát mégis müxik
Nem tudom hogyan és miként, de a reboot használt, és tavaly ilyenkor két ember 
Még egyszer emelem kalapom Laca előtt

szerk: Telepítettem a proftpd-t, de csak 2000-2400 kilobájtos maximális sebességgel tudok másolgatni. Kipróbáltam egy külső FTP szerverről másolni, és ott már 5000 kilobájtot is elérte; az átlag 3500 körül volt. Total Commander-t használtam, és a munkahelyi laptopomon próbáltam, mert abban van N-es kártya, azaz a kapcsolat 300 megabitet jelez. Az Internet kapcsolatom papíron 100 megabites. Mivel lehet magyarázni ezeket a különbségeket?
szerk2: torrentet még nem tudtam fullban kipróbálni, mert nem jöttem még rá hogyan tudom aktív módba tenni a kapcsolatot, azaz a port forward (vagy iptables) Ubuntu alatt nekem egy kicsit még magas.
-
-
birrbert
tag
válasz
Laca 012
üzenetére
Vagyis csak szúrjam be a kábelt és működnie kellene reboot után? Van egy olyan érzésem, hogy nem fog működni... Mindenesetre megpróbálom bemásolni az üzit, amit kidob a networking restart parancsra. Szerintem reboot-nál is ugyanaz történik (az 192.168.3.1-es címtől várja az IP-t, azaz a router-től).
-
birrbert
tag
válasz
birrbert
üzenetére
Időlimit lejárt... Még annyit tennék hozzá, hogy a szolgáltató egyszerű ethernet-en keresztül oszt mindent: IP címet, gateway-t, subnet mask-ot, DNS szervert, stb. stb. Amikor a szervert a router-hez csatlakoztattam, semmit nem kellett állítsak, megkapta automatikusan az IP címet.
-
birrbert
tag
Helló. Egy nagy gondom van: ha a szolgáltató kábelét dugom be, akkor nem kap IP címet az eth0. Amikor indítom újra a hálózatot az /etc/init.d/networking restart paranccsal, akkor még mindig a router-nél próbálkozik, és persze nem sikerül neki, azaz összeesik a hálózat. Hogy lehet beállítani rendesen?
Megjegyzés: a router az 192.168.3.x tartományban oszt IP címeket, a szerver pedig a 192.168.8.x tartományban. Még fontos info, hogy a szolgáltató MAC cím szűrést alkalmaz, de ez nem kellene akadály legyen, mert az eth0 címét beállíttattam velük ma, mint másodlagos MAC cím.
Az interfaces fájl tartalma: http://pastebin.com/0ci1zAFf
Az ifconfig jelenleg ezt dobja ki: http://pastebin.com/Trs93fSNKöszi!
-
DavidDay
csendes tag
válasz
birrbert
üzenetére
Birrbert, mivel a konfigunk közel azonos, elküldenéd a konfig fileokat, beállításokat az általad használt programokhoz?
hostapd, bridge-utils, dnsmasq, interfaces, stb. és tűzfal setup.
Én még nem jutottam el a linux serverig, de ha minden jól megy, akkor a héten megoldom. Jól jönne a segítség.
Melyik disztribuciót használod?
üdv,
D -
birrbert
tag
Üdv. Ismét jó hírekkel jelentkezek

Ma kaptam kézhez az antennákat, amiket rendeltem. Sérülésmentesen megérkeztek. A beszerelés is okés volt. Laca segítségével pedig sikerült beállítani, hogy AP módban menjen (hostapd, bridge-utils, dnsmasq, interfaces, stb.). A tűzfallal volt egy kisebb gond, de sikerült megoldani.
Ez már nagyon nagy haladás kérem. El se hiszitek mennyire örvendek

A legújabb fotósorozat megtekinthető ITT! Lehet szörnyülködni az antennák méretén... Derékszögben nem fér a plafon miatt
Pár fotón látszik a Bytton Topex GPRS router. Attól kapja most a netet a szerverem.Laca:

-
mszl
aktív tag
Sziasztok!
Igaz nem atomos lapok, lapocskák, de valaki ismer ezekhez hasonlókat éspedig gondolok itt a Gumstix, BeagleBoard -okra.
Vagy 2,5" méretben csak a pITX-SP 2.5" SBC lapok vannak ATOM procival??
Keresnék egyenlőre információ szerzés ügyben 3,5", 2,5" Atom-os lapokat, infókat róluk.Előre is köszi!
Üdv. Laci
-
Laca 012
őstag
válasz
montezuma
üzenetére
Kb így néz ki a dolog..
Az alaplapit, nem, hogy használni lehet, hanem én ki sem tudtam kapcsolni..
Nem tudom máshol miért panaszkodnak, mert eddig 2 ilyen gépet raktam össze, az egyik gclf2-vel ment ami "régebbinek" számít, mégsincs vele baj..
A másik meg egy Gigabyte D510UD... -
montezuma
tag
-
raidx
őstag
válasz
montezuma
üzenetére
Igen, úgy értem! Sajnos a mini PCI-e aljzatba a Wifi-n kívül nem sok hasznosat lehet találni.
Valami ilyennel már elmenne: [link]
Ház függvényében egy fordító lehet, hogy szükséges hozzá.
Egyébként létezik Mini PCI-E to PCI-E átalakító, bár nálunk nem kapható és kicsit drága. Ha visszabogarászol itt a fórumban, korábban linkeltem is be.
-
montezuma
tag
-
mszl
aktív tag
De egy ATOM525 3,5" SBC-n sem lenne rossz

vagy majd az AMD Fusion 3,5" SBCEsetleg valami ötlet valakinek az árakról??
De nekem a fogyasztása miatt tetszik a ATOM Z530.Letöltőgépnek(már majdnem mindennek!) nekem egy Gigabyte GA-D525TUD ketyeg kicsit herélt WIN7-el!!! és az MKV-v kívül minden megy szépem pedig a háttérben fut a utorrent és van amikor még netezek is, stb..
Sima irodai, otthoni munkára én elégedett vagyok a teljesítményével.
A nagy gépem csak azért van bekapcsolva mert azon van a filmek nagy része.+ a rajzoláshoz
Tudom, hogy lehetne más is de ez volt hirtelen. -
mszl
aktív tag
Szia!
Valahonnan EU-n kívülről kéne szerezni, USA, Távolkelet, mert ott nem bombáznak a VAT-al,
de EU-n kívül még nem találtam, régóta gondolkodom ,egy logitech squeezebox szerűségen,
ébresztőórának, kis zenegépnek,(XP embedded, Centrafuse,RoadRunner)...... esetleg még torrent is menne amikor üres járata lenne...és még esetled autóba is be lehetne építeni egy kis 7" érintőképernyővel, USB GPS....
De ezek csak gondolatok, mert majdnem válság van.
De dollárban adnék ennyit érte.
ÉS persze a barkács... feeling -
duffbeer
őstag
-
duffbeer
őstag
A Z-s Atom harmatgyenge, de a GPU legalább lehetővé teszi, hogy HD tartalmakat lejátszon... Értelmét a lapnak nem látom hacsak nem érzed úgy, hogy neked megér 100e forintot...
Cserébe viszont kb 5 wattot fogyaszt. Egyébként nem kell WinCE, simán elfut rajta bármi. netbookokat adtak el ezzel a konfiggal, nem is olcsón. -
-
mszl
aktív tag
Sziasztok!
Ehhez a kis lapocskához mit szóltok? Na persze nem HTPC-nek.
http://emea.kontron.com/products/boards+and+mezzanines/embedded+sbc/pitx+25+sbc/pitxsp.html

De letöltögetni, internet rádiónak, ébreszgetni, meg persze a barkácsolás örömére, mert tudom lehet venni ezt-azt ezekre a feladatokra....
Esetleg egy kis winCE, vagy Linux rá... gyengécskébb ablak kezelőve ICEWM..
De az ára biztos nem bizalom gerjesztő lesz

-
raidx
őstag
Kár, hogy az USB 3.0 nem támogatott az ASROCK lapocskán.
24 órán belül (eddig a legolcsóbb): [ASROCK lapocska]
-
raidx
őstag
válasz
canniball
üzenetére
Jellemző az AMD-re, hogy mindennel késik. A Brazos mini ITX lapok, Asrock február eleje, a többi február végére - március várható.
Az Intel Sandy Bridge lapjait már egy hete lehet venni.Addig még csak nyálat csorgatunk, felesleges külön topikot nyitni a Brazos lapoknak.
-
kisza25
félisten
válasz
canniball
üzenetére
a mini itx topikban igen sokat foglalkoznak ezekkel
-
ambipur
tag
Halihóóó Emberek!
Sikerült kikapcsolni és visszakapcsolni a wifi kártyát. A teljesítménymérőmön láttam, hogy kb. 1,5 W - al csökkent a fogyasztás, teh. Ezeket a parancsokat használtam:
iwconfig wlan0 txpower off
iwconfig wlan0 txpower on
/etc/init.d/hostapd restartHogy lehetne azt megoldani, hogy a cron hajnali 1:00 - kor ezzel a paranccsal lekapcsolja, majd mondjuk reggel 8:00 - kor visszakapcsolja a wifi kártyát?
A másik kérdésem az, hogy van egy 108 Mbit - es TP-LINK wifi kártyám az egyik laptopban, de csak 54 Mbit - es kapcsolat jön létre. Mit lehetne tenni, hogy a kapcsolat 108 Mbit - es legyen?
-
quby
őstag
válasz
birrbert
üzenetére
Persze tudom tudom! Nap mint nap szerelek kábelt. Van is műszer amivel kimérjem. Ez volt az első. Amugy cat7 (a 6-ost utálom szerelni
) Nem menedzselhető egyszerü 3k-s switch, de ugy tünik az adott port beadta az unalmast. 100-on megy csak. Nem baj megy oda egy beltéri, az ugy is csak 100-at tud. -
kisza25
félisten
ilyenre gondolok
azbest: ebay-en én is láttam, de nem vásároltam még onnan,
amiket írtál nem hangzanak valami túl jól,
azt miből gondolod, hogy 1080p-t 720p-re kódolja?
bár igazából 1440x1024 a max felbontás amit tud a gma 3150, tehát nincs is igazi jelentősége, csak annyi, hogy letudná játszani a fellelhető összes videót,
ion2 nem is tudom, hogyan viselkedne a gépembe, lehet azt utólag nem is lehet beletenni(netbook) -
azbest
félisten
Lehet még manapság kapni dc-in tápellátásos itx lapot vagy ma csak atx táposakat?
(#5508) kisza25:
nekem pár hete van egy broadcom hd bcm70015 kártyám, ebay-ről tudtam beszerezni (60usd). Azért nem mondanám még tökéletesnek. Váltottsoros videóval hadilábon áll (pl dvb-t hd adás) mert alacsony felbontásban dekódolja. Ezt kipróbáltam win xp, win7 és xbmc live 10 alatt is, egyformán viselkedett a váltottsoros videóval, szerintem firmware bug (a fw a driver része, futásidőben tölti be).
Ezen kívül win alatt úgy tapasztaltam hogy 720p-re downscale-zi dekódoláskor az 1080p videókat. -
raidx
őstag
válasz
kisza25
üzenetére
Ha erről közelebbit is tudnánk "mini pcie csatis ion2" könnyebb lenne válaszolni. Konkrét tipus?
Például az ASUS passzív hűtésű, de mivel általában a HDD is a kuckóba található annak a melegét ajánlatos egy házhűtő ventivel elszívni.
A másik kérdésre nehéz lessz választ kapni. Eddig csak notikba beépítve találkoztam vele a neten.
-
kisza25
félisten
halihó
olyan kérdésem lenne, hogy mini pcie csatis ion2-nek van e szüksége külön hűtésre
és honnan lehetne beszerezni?
vagy esetleg Broadcom crystal HD-t tudna valaki linkelni, mert én nem találtam sehol kis hazánkban sajnos
-
Laca 012
őstag
válasz
birrbert
üzenetére
A többi port működik neki ugyanazzal a kábellel...

Szerintem is a port adta be az unalmast, bár nem néztem, hogy nem menedzselhető-e, mert akkor esetleg egy beállítás esetleg firmware csere... De szerintem nem menedzselhető, akkor meg gari...
(DG1008-at nem is találtam hirtelen, csak DGS10008-at...
) -
birrbert
tag
Lenne egy tippem, nem tudom tudsz-e kezdeni vele valamit... Nézd meg milyen a hálókábel, rendben vannak-e az erek és a kábel végén a dugó mert. Gigabites kapcsolathoz CAT5E vagy CAT6 hálókábel kell, illetve mind a 8 ér jól be kell legyen kötve. Infók itt: Gigabit Ethernet Wiki vagy Category 6 cable Wiki .
-
Laca 012
őstag
-
Laca 012
őstag
válasz
ambipur
üzenetére
Üdv!
Örülök a sikereknek, már ideje volt a sikerélménynek.."Szebb megoldás"..
Hát nálam az a szebb megoldás, hogy ha az interfaces-ben lefut a kártyák inicializálása, (az összes) és akkor utána már létrejöhet a br0, mert bár a rádió nincs bekapcsolva, de a WLAN0 már létezik! Ha nálam működik, nálad is kellene.Nálam ez konkrétan ("szépen") így néz ki:
# The network interface
auto lo eth0 eth1 wlan0 br0
iface lo inet loopback
iface eth0 inet manual
iface eth1 inet manual
iface wlan0 inet manualHa nem ez a gond akkor azt tudom elképzelni, hogy mivel nálam a második szekció az ADSL, lehet az pont elég idő ahhoz, hogy elinduljon hostapd..
# ADSL
auto dsl-provider
iface dsl-provider inet ppp
pre-up /sbin/ifconfig eth1 up # line maintained by pppoeconf
provider dsl-providerAzt nem tudom, hogy ide esetleg bele lehetne-e tenni egy ""wait"-ot, vagy pl abridge_maxwait nem erre szolgálhat-e a br0 létrehozásánál az interfaces-be? Már hogy vár addig, amíg nem inicializálódik az a 2 interfész ami meg van adva, de max ennyit???
Lehet hülyeséget beszélek, de mindenkinél működik, nálad is kellene...
-
grisa2005
csendes tag
válasz
Laca 012
üzenetére
Szia Laca!
1. A gep "termeszetesen" egy gsejt
. Van benne egy 2.5 seagate 5400rpm 320GB, meg egy
samsung 3.5 1.5TB green vinyo, ezek mind "felfuggesztve", hogy csokkentsem
a vibraciot. Van meg egy usb-s dvb-c tuner kartya, amit a vdr kezel, es remote geprol
xbmc-vel TV-zunk rajta ( Digi Kabel )atalakito:
csak egyszer probaltam ki, meg nem megy elesben.
nekem is kell meg egy 90 fokos forditot epitenem hozza, mert nem fer be a hazba.2. 2 led valoban az aktivitast jelzi, plusz valamelyik led talan folyamatosan vilagitott.
3. hotplugot sem volt alkalmam meg kiprobalni, de latom, mar kutakodtal a temaban

van egy esata pendriveom, azzal majd kiprobalom, mikor kesz leszek az 90 fokos atalakitoval.ide-sata atalakitohoz:
Itt van egy kernelparameter dokumentacio:
http://www.mjmwired.net/kernel/Documentation/kernel-parameters.txta "libata"-ra keressetek ra, es ott megtalalhato, hogyan kell forceolni az egyes portok bizonyos parametereit.
peldakent:
libata.force=1.0:udma6,1.0:80c
ami az 1. port, 0. device-t udma6-ba, illetve 80 eres kabelre forceoljami a port, meg mi a device? irjatok be hogy "dmesg | grep ata", és latni fogjatok

nalam peldaul:
[ 2.129382] ata1: PATA max UDMA/100 cmd 0x1f0 ctl 0x3f6 bmdma 0xf100 irq 14
[ 2.129401] ata2: PATA max UDMA/100 cmd 0x170 ctl 0x376 bmdma 0xf108 irq 15
[ 2.456355] Write protecting the kernel read-only data: 1840k
[ 2.740544] ata3: SATA max UDMA/133 abar m1024@0xffe40000 port 0xffe40100 irq 28
[ 2.740553] ata4: DUMMY
[ 2.740561] ata5: SATA max UDMA/133 abar m1024@0xffe40000 port 0xffe40200 irq 28
[ 2.740568] ata6: DUMMY
[ 3.056171] ata5: SATA link up 1.5 Gbps (SStatus 113 SControl 300)
[ 3.056234] ata3: SATA link up 1.5 Gbps (SStatus 113 SControl 300)
[ 3.058040] ata3.00: ATA-8: ST9320325AS, 0002SDM1, max UDMA/133
[ 3.058055] ata3.00: 625142448 sectors, multi 16: LBA48 NCQ (depth 31/32)
[ 3.060422] ata3.00: configured for UDMA/133
[ 3.063119] ata5.00: ATA-7: SAMSUNG HD154UI, 1AG01118, max UDMA7
[ 3.063131] ata5.00: 2930277168 sectors, multi 16: LBA48 NCQ (depth 31/32), AA
[ 3.069861] ata5.00: configured for UDMA/133grub-ban a kovetkezokeppen lehet beallitani ezt a parametert:
------------------- /etc/default/grub
...
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="libata.force=1.0:udma6,1.0:80c quiet splash"
...
--------------------Bocsanat, ha kicsit zavaros amit irok, de csak most volt idom leirni,
es hat kicsit keso van..:-SUdv,
Gr. -
ambipur
tag
válasz
Laca 012
üzenetére
Szia Laca és Csicsóka!
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget, de ma végül összejött a wifi összeköttetés WPA2 titkosítás mellett és a laptop 54 Mbit - es wifi kártyájával.
Az interfaces fileból kivettem a wifire vonatkozó részeket, csak a bridge portjai között van felsorolva a wlan0. A dnsmasq konfigfilejában a Laca által javasolt változtatásokat a read-ethers kivételével végrehajtottam. A fő gond azonban az volt, hogy a bridge portjai között ténylegesen nem szerepelt a wlan0 port, feltehetően, mert a bridge korábban jön létre, mint ahogy a hostapd elindul. Erről abrctl show
parancs segítségével győződtem meg. Kézzel hozzáadtam a wlan0 - át a bridge - hez a
brctl addif br0 wlan0
parancs segítségével. A dnsmasq konfigjában nekem az interface=br0 sorral volt megadva, hogy hova adjon IP címet. Ehelyett az except-interface=eth0 sorral adtam meg, hogy csak az eth0 - nak ne adjon IP címet, mert az a WAN port, és az a szolgáltatótól kap IP címet dhcp - vel. Most már csak a wlan0 - nak a br0 - hoz való hozzáadását kellene megoldani úgy, hogy újraindítás után is megmaradjon. Beírhatnám az rc.local - ba is, de van ennél szebb megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Köszi szépen!!!
a lap középen, előtte egy kis touch sreen (ha meg lesz a keret rá

, ha minden jól megy ,a jövő héten belepasszírozok egy 510 Magyar Országot egy

Pár fotón látszik a Bytton Topex GPRS router. Attól kapja most a netet a szerverem.