Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kingabo
őstag
Hali!
Linoxos szervernek mit ajánlatok csak pár portot kéne figyelnie, logolnia,,nem kell semmi spec dolog. 1GB rammal menne, tehát nem kell 2 slot, számla kell róla, szóval használt nem jó. Egy jó ideje sajnos nem követem az atomos lapokat, nem tudom melyiket éri meg mostanában venni.
Régen a ModeCom Feel 202/302 volt az "ajánlott" ház hozzá, azóta kibővült új házzal? -
kingabo
őstag
"Csak az a lényeg, hogy keveset fogyasszon."
Ha a legkisebb fogyasztást akarod elérni, akkor gsejt, ahogy már írták mobil chipset van rajta, notiramot használ, többen is 24W-os táppal hajtják a teljes gépet. Ha hd videót is akarsz rajta nézni, akkor jobb választás az ion. Vagy gsejt + wdtv (5-6W terhelve ha jól tévedek fullhd alatt is), vagy hasonló lejátszó, bár ez a legdrágább, de a fogyasztásbeli különbség sok használat esetén hamar vissza tud jönni.

-
kingabo
őstag
-
-
kingabo
őstag
Ja csak, amikor az atomban lévő szenzor */- 20fokot téved, az északi hídban lévő ennyit talán nem, akkor nehéz a lapra bízni a vezérlést pláne, ha csak 1 ventit tud vezérelni.
(gclf2-vel én ezt tapasztaltam) Ekkora házba meg még egy ventivezérlőt is belepréselni, hááát....
Illetve ha jól sejtem nem is 4cm-es venti tesz a Te gépedben szolgálatot, így könnyű halknak lenni.
-
kingabo
őstag
Bocs az off-ért.
Van egy még foliás! modecom feel 202-es házam, ami eladóvá vált.[link]
Hátha valaki keresne egy ilyet. -
kingabo
őstag
Khm, ezt írtad: "Analog pelda: netan az aktualis JVM lassabban futtatja a regi progikat, mint az 5 evvel ezelotti?
Akkor a Sun mar reg lehuzhatta volna a Javat a WC-n, senki sem fejlesztene ra."
Ha nem is futatja (ami sokkal rosszabb,mint a lassabban), akkor mit csináljon a java-val?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bocs a többiektől a sok off-ért.

-
kingabo
őstag
Nem tudom miket változtattak és azok mennyire befolyásolták a régebbi dolgokat. De ha egy plusz dolgot beleteszel egy fv-be az valószínűleg lassítani fog. És ha Te ezt az fv-t akarod használni... Persze nyilván ettől még a videók lehetnének ugyanolyan gyorsak, mint régen.
Java-t azért használ mindenki mert oprendszer független és nincs vetélytársa. Ez viszont kompenzálja a lassulást. (ha már java, ma adtunk le egy java progit, ami egy robotot vezérelt
és pont a sebesség miatt kellett 1.3as javat használni ) Illetve a hasonlathoz: a sun sokkal jobban összerakta a java-t, mint az adobe a flasht. -
kingabo
őstag
válasz
spidersoft
üzenetére
Marha egyszerű: a flash-t NEM videó lejátszásra találták ki, az egy dolog, hogy arra is képes. Pont emiatt kerülnek bele új dologok, amikre szüksége van a programozóknak.
Igen emiatt kell több dolgot csinálnia a flash playernek. -
kingabo
őstag
válasz
spidersoft
üzenetére
"Így tanul meg az ember kódot optimalizálni"
Vagy összegányol valamit, hogy minnél hamarabb szabaduljon a sz@rtól.Ha 3évvel ezelötti gépeket adnál a fejlesztőknek, akkor a fejlődés megállna... Attól, hogy azt hiszed, hogy nincsenek optimalizálva a kódok lehet (inkább biztos), hogy sok mást is kell csinálnia a proginak. A fordítónál jobban meg senki sem tud optimalizálni.

-
kingabo
őstag
válasz
spidersoft
üzenetére
De jó is volt atomos gépen flash beadandót készíteni.

-
kingabo
őstag
válasz
spidersoft
üzenetére
Nemrég beszéltünk vagy itt vagy a gclf2 topikban valakivel, hogy a plusz vga fogyasztana majdnem annyit, mint a lap.
Ráadásul pci jöhet csak szóba, ami elég ritka. Én 5k-ért vettem használt 9250-et, de ez még dx9-et sem tud, így a flash gyorsításra sem lenne képes szerintem. (nameg nincs hozzá vistás/w7-es driver sem)
Én úgy tudom a többmagos procit továbbra sem fogja támogatni (ez még viccnek is rossz, amikor ennyi atomos gépet adnak el
), a vga-t fogja felhasználni, de azt nem tudom, hogy pontosan mi kell majd hozzá. Valamikor jövőre fog talán kijönni. 
-
kingabo
őstag
"Pont ezért nincs -> elfogy."
Najó, de más cuccokból amit sokan keresnek miért nincs hiány? Vagy kérdezem úgy, hogy azokból miért tudnak többet is behozni? Avagy ha valamit sokan keresnek akkor miért keveset hoznak be? Ha elvinnének 100at is akkor nyilván a 10 is elfogy. (nyugi költői kérdések a 2. mondatodban Te is ezt írod) -
kingabo
őstag
válasz
duffbeer
üzenetére
Én erre írtam: "cartft.com:
49euro + 14euro posta = 17000Ft
linitx.com:
56euro + 24euro = 22000Ft......"
Tehát valaki kimegy Németo-ba és hoz 10et, vagy amennyi kell és nem lesz nagy a pk mint amit a miniitx-nél számoltatok és a vámtól se kell félni. Usá-ba kivinni egy kocsit meg több lenne, mint amennyit sporolhatnátok
-
kingabo
őstag
válasz
CHIPman
üzenetére
Egy 5v-on hajtott 8cmes ventit szerintem nem hallasz meg, de mégis van egy kis légmozgás.
"N270 támogatja a VT-t? "
Atomba vt?
Szép is lenne."Memfoglalatból mennyi van rajta?"
Google a barátod! Itt a lap hivatalos oldala. Egyébként 1 so-dim van"Mikrofonbemenet hogy oldható meg? "
Lásd a fenti linken! "Front panel microphone/headphone header" -
kingabo
őstag
válasz
szaszlaci
üzenetére
Az össz usb beállítás amit találtam az az Advanced fülön az USB Configuration ezen belül minden Enabled-re van nálam állítva. Most a 229-es bios van fenn, de az elötte lévőkkel sem volt semmi gondom az usb-kkel, akár a hátlapi akár az előlapi usb-t használtam.
Esetleg azt probáld meg, hogy eszközkezelőbenprobáld ki a hardware változások keresése -t (nem tudom mire fordították magyarul az angol w7-ben: Scan for harrdware changes van) -
kingabo
őstag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Akkor ennyi erővel ki se cseréljék...
Sőt jobbat mondok rakjanak bele még rosszabbat. 
-
kingabo
őstag
"Szóval maradok a GCLF2D (egyébként a D vagy nem D az mit jelent?)."
A D-sről lemaradt az s-videó kimenet.Házas témához: olvass vissza rengeteg ház van itt linkelve! Mondjuk olyan nem rémlik amibe 2db 3,5"os vinyó is elfér, de kis moddinggal megoldható. 2,5"osokból a sokat emlegetett M350 házba 2 is belefér.
-
kingabo
őstag
1. ha lelógnak a kép szélei arra elvileg a gépen a videókártya beállításainál kéne lennie valami beállításnak. (legalábbis úgy rémlik, régen volt már nvidiás kártyám) Esetleg az is lehet, hogy a tv-d nem 16:9-ben jeleníti meg a képet, hanem valamilyen másik képarányt használva ezért nem jelenik meg jól.
2. elvileg be kéne állítani, hogy optikán küldje ki a hangot. Ezt vagy mpc hc-ban itt: beállítások: playback/output: DirectShow Audio és itt kéne a digitális kimenetet kiválasztani, vagy a hangkártya driverjében. -
kingabo
őstag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Miért? Egy sima gclf + picopsu van legalább ennyi, viszont az alacsonyabb fogyasztású északi híd miatt hosszútávon mindenképpen jól jársz.
-
kingabo
őstag
A mobil proci és gch van rajta így alig fogyaszt valamit, dvi kimenet, rajta van a táp a lapon... Specifikáció
-
kingabo
őstag
válasz
BigBear
üzenetére
Olvass vissza itt, vagy pl a gcl2, vagy az ion topikjában tele van linkkel, hogy itt ott lehet venni ilyen olyan néven és senkit sem figyelmeztettek, vagy bannoltak!

Azt hogy a sejt helyett arra keressenek rá guglival, hogy xy meg végképp nem értem miért nem volt megosztható, de mind1, mostmár tudjuk.(#2116) canniball : fel kell venni az adatbázisba egy plusz mezőt, és meg van oldva a probléma. (egy jól megtervezett programnál ez nem lehet nagy dolog)
-
kingabo
őstag
válasz
duffbeer
üzenetére
Pl északi, déli híd, memória is eszik még, sok bővítő kártya van még a gépben, meg tudod sok kicsi sokra megy! A vga meg 75W-ot kap a laptól is.
Egyébként máshol írták, hogy a forrasztásoknál nagyobb terhelés esetén eléggé át tud forrósodni a csatlakozó.
Nameg jobb félni mint megijedni.
-
kingabo
őstag
válasz
Bandi18
üzenetére
Ez lényegtelen ez a lap nem vesz fel annyit, hogy szükség legyen a +4 tápcsatira. ha jól rémlik azért vezették be, mert a vezetékeken túl nagy áram folyt volna amit a szabvány már nem engedett meg. Ettől függetlenül én egy core2es (e6400) gépet hasztáltam 20 pines táppal >3 évig amin 24pines tápcsati volt, aztán jött az atom
-
kingabo
őstag
válasz
Bandi18
üzenetére
"Igen szeretném a Dual-t használni. És szerintem mivel pénz szűkében vagyok marad az Asrock"
Akkor el van döntve.
"S-video és hasonló nem kell monitorom 22-es azon minden szép
."
Csak írtam, hogy sokan így kötik össze a gépet a tv-vel.
velem már volt olyan, hogy a vásárlás után jött elő egy új használati lehetőség amihez egy másik cuccon volt meg minden... -
kingabo
őstag
válasz
Bandi18
üzenetére
Attól függ, hogy használnád-e a dc-t? Tavaly októberben 1 hónappal a gari lejárta elött ment tönkre egy giga lapom, tehát az sem jelent semmit a minőségről, hogy giga. Azaz 1 év plusz gari viszont biztos jól jön! Szerintem más sem fog ennél konktétabb infót mondani, Neked kell döntened mi a fontos. Ha htpc-nek akarnád venni, akkor egy intel 945gcl2vel jobban jársz mert azon van s-video kimenet is. Én legalábbis egyik lapon sem láttam: giga, asrock
Jaa + pont a déli hídon lévő bordáért a gigának.
-
kingabo
őstag
-
kingabo
őstag
válasz
duffbeer
üzenetére
Köszi a linket. A fogyasztás adatoknál dobtam egy hátast, aztán vettem észre, hogy a teszt írója egy 1200W-os!!!!!! táppal tesztelte!
most komolyan hogy lehet így tesztelni egy gépet?
Illetve van egy nagyobb problémám: gclf2 sebességű gép kéne nekem HD lejátszással HDMI-n keresztül. Eddig 3 megoldást találtam:
- WD TV: olcsó, nem kell beállításokkal szenvedni és maradna mellette a mostani gép, viszont kell neki egy vinyó meg ha nem visz egy videót az külön szenvedés. Tehát minimum + lesz még egy pata -> usb adapter is... ~26-28k + adapter
- Point of View Ion 330: jó dolog benne : ion-ra épül, meg van egy pci-e 16x (amibe elvileg késöbb tehetek akár tv-tunert is) rossz: a sodim ramok ami plusz kiadás (normál ddr2 ramom van) ~35-37k + sodim ram
- Zotac Ion Itx D: ugye szinte ugyanaz mint a fenti, csak nincs pci-e16x, viszont normál ram megy bele, meg van e-sata, viszont kb egy tizessel több, wifim meg már van, ami felesleges plusz. ~43-46k
Utobbi 2 árát csökkenti a gcl2 ára, ha sikerül értelmes áron eladni. Kb egy szinten van a 3 lehetőség és nem tudok dönteni.
5let, hogy melyiket válasszam? 
-
kingabo
őstag
válasz
szabi__memo
üzenetére

-
kingabo
őstag
Nekem inkább azért tetszik mert olcsóbb mint a zotac-é, wifim meg 90w-os tápom pedig már van azokért nem fizetnék pluszba, meg ddr2-s ramom nekem is van, de sodimes nincs. A pcie16x azért lehet jó, mert bele lehet tenni pl egy tv tunert...
(#1965) szabi__memo: már milliószor le lett írva, hogy nem akar az intel magának még nagyobb konkurenciát csinálni egy még erősebb atommal, így is elég sokat szív el már most is az alsó szegmensből... Van ulv celeron is az sem eszik sokat, erősebb mint az atom, csak nyilván drágább is... (ha a hordozható gépeket nézzük)
-
kingabo
őstag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Arra ott a celeron...
-
kingabo
őstag
Kapható -elvileg- a Point of View ion-ja is: [link] A zotac-éhoz képest a különbség, hogy van +1 sata csatalakozó, mobil rammal működik és van egy pci-e 16x csatolója is. A 2magos 36k a zotac-é ~44k-ról indul.

-
kingabo
őstag
válasz
gprspeter
üzenetére
Az ion topikjában 35+fát írnak...
-
kingabo
őstag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Köszi! Sajnos kb pont annyi infó van itt is mint az eboltnál.
A belsejére lennék kiváncsi meg a tápra. Mondjuk nem valószínű, hogy lecserélem a modecom házam. 
-
kingabo
őstag
válasz
üzenetére
Elvileg az akarna lenni, szerintem. Mini-itx-en van egy teszt a 2 magosról, ahol 330-as procit írnak, illetve a linkelve is az van.
szerk: anadtech-es tesztben is az 'N' nélküli atomok szerepelnek. Itt van még 1-2 nagyobb oldalon lévő tesztre link, amiket megnéztem egyik helyen sem volt 'N'-es változat... -
kingabo
őstag
válasz
duffbeer
üzenetére
Én a tv-tunerhez kaptam távirányítót is.
Én 2 "htpc progit" probáltam, de ennyi elég is volt ahhoz, hogy elegem legyen az 1 progi lejátszik/megjelenít mindent dologból. Tudom bennem van a hiba, de nekem jobb a minden témára (képnézegetés, videó-, zenelejátszás) egy-egy progi.
Miért akarsz 1080p-s videóban tekerni? Nem vágták ki a reklámokat?
A hackelt Fw-kről nem tudtam, de majd utána nézek. -
kingabo
őstag
-
-
kingabo
őstag
válasz
duffbeer
üzenetére
Ha volt róla ph!-s hír miért kell az iponosat belinkelni? Ingyen reklám nekik?
Link rá: NVIDIA Ion: a Point of View is támogatja a platformot -
kingabo
őstag
Na végre egy igazi ion teszt. Katt!
-
kingabo
őstag
válasz
New Age
üzenetére
"Ha jól látom PCI(e) sincs semmi."
Egy másik topicban én is ezt írtam és beszóltak, hogy nem igaz... A wifi kártya elfoglalja az egyetlen bővítési lehetőséget.
Nem jut eszembe a port pontos típusa: mini vagy mobil pci(e). Ennél (szerintem) még a pci is jobb! Abban vga-t, tv-tunert, hangkártyát tudtam eddig használni, ebbe viszont igaziból egyiket sem lehet és még csak nem is olcsók a bővítő kártyák. 
-
kingabo
őstag
Atom meghajtású tengeralattjárók és anyahajók után itt az atom meghajtású NAS.
bocs a szóviccért
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Energiaital topic
- Sweet.tv - internetes TV
- nVidia tulajok OFF topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Ryzen 5 1600X dobozos CPU
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core I7 13700K - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.02.02. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4518, 100% Akksi
- 27% - Samsung S32DM700UU Smart M7 Monitor! 3840x2160 / 4ms / 60hz / 4K
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8/256GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Azt meg majd ő eldönti ér-e neki annyi pluszt, amennyivel többe kerül a feleakkora fogyasztás.

[ironia]De ha ennyire érdekel olvasd el a két doksit 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Eddig tartott? 

."