- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca 012
őstag
Lehet nem így lesz ahogy én képzelem, de ha egy gyártó csinál vele egy jó lapot, amin márcsak neked kell megmondani(beállítani egy SDK szoftverrel), hogy a tüskesorok közül melyik legyen a 4db SATA2 port, melyik a 2-3-4db...Gigabit port, hány db USB legyen, hány db PCIe, soros port...stb. Azért ott már beindul a fantázia...
Vagy pl lecseréled a SATAII merevlemezedet SATAIII-ra, és csak átkapcsolod BIOS-ban, meg csatlakozó adaptert cserélsz.. -
Laca 012
őstag
Elolvastam és érdekes... Kíváncsi vagyok milyen lapok jönnek ki majd ezekkel az új Atom procikkal. Remélem fogyasztásban is jók lesznek és direkt "home szerver-router-médialejátszó"-nak valót is csinálnak majd!
(több SATA+eSATA, 2db gigabites hálókártya, 2db miniPCIe aljzat...)
Lennének ötleteim, de szerintem nem csak nekem.. -
duffbeer
őstag
Szerinted egy laikus (aki alapból nem tudja mi miért kell) számol a szóban forgó kalkulátorral, az figyelembe fogja venni a lista végén szereplő Watt értéket?
Nem hiszem. Ha valaki nincs tisztábban azzal mit miért tesz, az kérdezzen meg inkább egy hozzáértőt, vagy itt a fórumon.
Ezen felül az Ohm törvény teljesen elég ehhez, mivel emberünk a 12V-os ágat csapolja, nem az alaplapi szabályzott venti kimenetet. A PWM vezérelt kimenetre én sem aggatnék ellenállást... Az ellenállás méretezése pedig valóban oda kell figyelni.
-
Laca 012
őstag
Hát igen az kemény...(ha egy oldalon) Elismerésem..
Lehet nálam is megoldható lenne elvileg, bár az ilyen nyákokat inkább megtervezném OrCad-del 2-nél több rétegűben és legyártatnám... (Persze ha idő engedi)
Egyszer sok időm lesz (sosem lesz) kipróbálom mi a max. 1 raszteren.. Bár áramerősséget ne kelljen nagyon átvinnie... Meg azért az IC lábát is be kell forrasztani ugye.. -
-
-
-
Laca 012
őstag
Mindössze annyit szerettem volna mondani hogy a bios az a felső limitet állítja, nem az alsót.
Hmmm.
Szerinten, ha így van (lenne), az elég gáz(lenne)..
Akkor pl. ha a User (looser) "lelövi" a felső határt 50%-ra, és jobban terheli a procit, vagy kánikula (is) van akkor elvileg előfordulhat az a sajnálatos eset, hogy megfőzzük az egészet, holott a ventillátorban még lenne elég tartalék, hogy visszahűtse...
Ezt a gyártók nem hinném, hogy megreckíroznák...
Ha már lassan füstöl a proci, akkor lehet fontosabb, hogy megvédje a leégéstől, mint hogy csend legyen..Különben a gsejt tuti, hogy nem a felső limitet állítja..
Az alsót állítja, mégpedig úgy, hogy "hideg" procinál is pörögjön fullon, alacsony fordulaton, avagy álljon is le..
Meleg procinál pedig nyugodt lehetsz, hogy ha kell, akkor akár a +12V-ot is megkapja a ventillátor, hogy vissza tudja hűteni és ne füstöljön el! -
én csak válaszoltam egy kérdésre, nem értem a kioktató hangnemet. különösebben nem is érdekel a dolog, nekem tökéletesen megfelel így ahogy van 50%-on 1200-as rpm-mel. viszont az tény, hogy ha a D510MO-n bios-ban így beállítottam azt a speedfannal csak 50-100% között tudtam állítani. 50% alatt bármire tekertem, maradt az 1200 körüli minimum fordulatszám, a venti nem lassult tovább.
a másik opció a bios-ban, ha automatára állítod az rpm szabályzást, akkor viszont semmilyen hatással nem volt rá a speedfan. más program lehet működik vele, nem tudom, csak leírtam a tapasztalatomat a lappal, mert éppen ma próbálgattam. ha segíteni akarsz Cannibal-nak (mert ő kérdezte), írd meg hogyan és mivel lehet leállítani a D510MO alaplapon a ventit.
részemről ennyi.
-
DarkByte
addikt
Ha tehetném, és saját házat tudnák építeni (de nincs szerszámom így csak teória a dolog) akkor úgy oldanám meg hogy egy 12cm-es Noctua lassú fordulaton tudja forgatni a levegőt az egész házban. Kb. egy 18cm-es oldallapú kockát csinálnék, ezt kiluggatnám minden oldalán (kivéve alul) és az egyik oldalra be a hűtőt, szemközti oldalra pedig a vinyókat felrakni valamilyen függesztésekre, lehetőleg úgy hogy a kábelek ne álljanak a levegő útjába. Alaplap pedig mehet a kocka aljába valahogyan úgy hogy szintén beleessen a ventilátor által keltett légfolyosóba. Minimális hangja lenne, viszont az a levegő mennyiség pont lehűtené a lap és a két notivinyó kedélyeit. Legalább is gondolom én, egy 12cm-es ventillátornak még lassú fordulaton is elég kellemes légszállítása van.
Kár hogy még csak ismerősöm sincs aki ilyen területen dolgozik, pedig tippre nem sok munka lenne kivágni a lemezlapokat és összeszegecselni/csavarozni. -
DarkByte
addikt
"A két 4cm-es ventilátor egy keretbe megy bele."
Igen, ezt látom is. A kérdés arra irányult hogy egy ventilátorokkal megpakolt keret jár-e a házhoz vagy ha vinyót plusz hűtést is akarok mindenképpen kell vennem egy plusz keretet plusz 40mm-es ventilátorokat is?Mod: a kézikönyvből most már látom hogy az előlapra is tettek egy ventillátor helyet. Akkor két vinyóval is lehet egy kis szellőztetést csinálni.
#3415: M350-be 3,5"-osat? Ezt is meg lehet oldani?
-
canniball
nagyúr
Köszönöm a részletes választ.
"2. ion + atom + rajta agyoncsillapított ventilátor...mert ugye passzívan már igen forró, alapjáraton meg szobahős a borda."
Ezt nem igazán értem: "alapjáraton" "szobahős", ha meghajtod akkor forró? Vagy a venti van alapjáraton és így "szobahős" a borda a passzív forró helyett? Amúgy meg a szobahős az olyan mint a szuperhős, csak a szobában ténykedik?"...ha tényleg valami tanyán laknák. De ott meg a rovarok esti zaja még erősebb is mint itt a külvárosi panel csöndje a magasban"
Bár nem tanyán lakok "csak" falun, de biztosíthatlak róla hogy ezekben a "gyönyörű" mínuszokban semmiféle rovarzaj nem hallatszik.(#3036) adalbert1!
"...a beszerezhetetlensége miatt félek csak én is a gariztatástól..."
Próba szerencse, talán jövő év elején hoznak még belőle."...ha jól tudom akkor a többi atomos lap már sima DDR2-vel megy, nem notebookosal ugye?"
Én is csak erről tudok (persze ez nem zárja ki hogy ne lenne másik)... -
lyzzard
aktív tag
@mercutio: nem, nem a benchek miatt vettem, csak ha kétszer annyiba került az ION, akkor meglepett, hogy semmi különbség a memkezelésben.
@DBob: köszönöm az infót, bár egy kissé meglepett, amit mondtál. Direkt arra vásároltam a gépet, hogy 0-24 ben fusson, legyen alkalmas remotera, meg torrentre, meg otthoni megosztónak. Ennyi. Erre viszont tökéletesen almalmas, halk, és keveset fogyaszt. Nekem legalábbis
-
Laca 012
őstag
Én most jöttem meg a melóból...
Igen emiatt gondolkodunk mindketten ebben az Ubuntu 9.10 dologban, mert mindketten a WL500gP routerünket váltanánk le ezekkel a konfigokkal, csak egyelőre a hardveres akadályok leküzdésén fáradozunk..
A WL500gP-ken is linux kernel fut (igaz csak 2.4) , azért tudtuk torrentkliensként, webszerverként,fájlszerverként...stb használni..
-
Laca 012
őstag
"Valakinek sikerült már működő stabil Ubuntu 9.10-et csinálnia Atomon?"
Szerintem Oyabun kicsit szűken fogalmazta meg a kérdést...Valójában valószínűleg erre lenne kíváncsi:
"Valakinek sikerült már működő stabil WIFI ROUTERT csinálnia Ubuntu 9.10-el Atomon?"
Ez a kérdés már bennem is felmerült, pláne úgy hogy a pppoe kapcsolatra mintha valaki instabilitást jelzett volna.. Ugyanis neki és nekem is erre van szükségünk a DIGI-hez..
-
kingabo
őstag
"Pont ezért nincs -> elfogy."
Najó, de más cuccokból amit sokan keresnek miért nincs hiány? Vagy kérdezem úgy, hogy azokból miért tudnak többet is behozni? Avagy ha valamit sokan keresnek akkor miért keveset hoznak be? Ha elvinnének 100at is akkor nyilván a 10 is elfogy. (nyugi költői kérdések a 2. mondatodban Te is ezt írod) -
CHIPman
nagyúr
"Sajnos a grafikus kártyát hiába tuningoltuk nagy sikerrel (450/1100 @ 575/1250 MHz), a driver állandóan elszállt annak ellenére, hogy képhibákat egyáltalán nem produkált a GeForce 9400M. Vígasztaljon minket a tudat, hogy a pár éves játékokban annyira lassú volt már alapból is a gép, hogy sokat nem változtatott volna ez a 20% körüli VGA tuning."
Kép link
Az a jó, hogy az 1,2-es P3-ak verik a 2,4-es P4-eket állítólag, nekem nem volt erős P3-am.
szerk.: Az alkatrészek nem melegednének fel nagyon a Giga házban, ha nem rakok bele ventit?
Ha az adatlapomon lévő #1 cfg mellett a meleg miatt nem tudtam aludni, akkor ennél mire számítsak? -
duffbeer
őstag
Biztos lehet aktiválni, mert OEM felhasználók számára van "fenntartva", akik a system integrator-al piszkkálhatják a lapot. Lásd: Intel® Integrator Assistant.
Ezzel a progival lehet módosítani pl a BIOS splash screent mondjuk DBob-PC Kft-re. -
olahjana
tag
filmlejátszásban mi a max amit elvárhatok? avi, vagy esetleg 720p? netán 1080p? mert ezek ugye 20.000ft alatti lapok.
Fogyasztásban 1 kutya az asrock ion 330 géppel vagy risszabb mert ez nem ionos?
milyen táp vagy ház kell ehhez? házi barkács ház is jó nekem csak akkor milyen táp kellene?
ez a lap: [link] -
törölt tag
Ha futárszolgálattal küldik a csomagot, akkor futár is hozza...
Ha postával küldik, akkor meg a postás hozza...A vámon / levélkicserélő üzemben, csak akkor akad el, ha bizonyos érték felett van a csomag értéke. Az e-bay topikban valaki részletesen leírta, hogy melyek az értékhatárok. Egyik limit felett (50 usd?) áfát kell fizetni, a másik limit (200 usd?) felett meg vámot és áfát. Szerencsére a számtech. cuccoknak 0%-os a vámja. De a +25% ÁFÁ-val tutira lehet számolni, ha egyszerre 10 dobozt akartok behozatni... meg ez egy-két hetes extra macera.
-
törölt tag
Nálam már többször előfordult, hogy a méregdrága postaköltség csak a levélkicserélő üzemig tartott. Onnan különdíjat kellett fizetnem, hogy a posta házhoz hozza. Valamint az ÁFÁ-t is le kellett perkálnom, még a méregdrága külföldi postaköltségre is!!! Mert ugye a csomag értékén a cucc+postaköltség együtt szerepelt...
-
duffbeer
őstag
Biztos, hogy futár hozza? Én eddig akármit rendeltem, külföldről, az mindig postán jött, ott meg nem kell, hogy otthon legyen senki.
Én decemberben járok legközelebb Sopronban, akkor is átutazóban. Egyébként miért kéne elmenni Sopronba? Elküldheted postán. Ha 750 és 2000g között van egyenként, annak 615Ft a postaköltsége. Ha könnyebb, akkor olcsóbb Mivel úgyis mindenki elutalja neked az értéket, hozzácsapja ezt az összeget és kész.
Itt a probléma valóban a vám lehet, mert ez már nagyobbacska csomag és lehet, hogy belekukkantanak.
Mindenesetre, ha összejön a rendelés, akkor én személyszerint még rendelnék a házikóhoz ezt-azt.Szerk.:
Bocs, dabadab-nak ment. -
szaszlaci
addikt
Köszi a válaszokat mindenkettötöknek, lehet akkor a kártyaolvasóval van a baj. USB 2.0-ás, de több kártyával is 900-940 kbps olvasást és írást produkál, ráadásul egy másik PC-nél is. (Bár ott nem emlékszem, hogy raktam volna USB drivert, pedig kellene asszem..)
Újabb BIOS-al nem ment olyan jól az FHD videó (nem mintha érdekelne), de visszaraktam inkább az előzőt.
Ezen kívűl Everest memória olvasás és - írás gyorsabb lett egy kicsit, viszont a memória másolás kb a felére csökkent az új BIOS-al.Mindenesetre megkeresem a mostani legújabbat, és megnézem azzal is, hátha.
-
duffbeer
őstag
A gyártó a mini-box. A mitxpc-n ugyanannyi mint a mini-box-on, viszont a mini-box-on 10db felett már csak 35$, 40$ helyett.
A mini-box -nál nagyon sok a posta 100 - 120 $ feletti, mert UPS-el küldi, míg a mitxpc postán.
Ebből én arra jutottam, hogy ha rendelünk a mini-box-on 10db-ot (ha összejön annyi), akkor ott is kb 47-50$-ra jön ki postával együtt per darab ( 10 X 35$ + ~130$ posta = 480/10 ). Szerintem az egész elfogadható... -
nyunyu
félisten
PCI busz elmeletileg 132MB/sec-et tud atvinni (32bit*33MHz), ez oszlik el az osszes PCI eszkoz kozott.
Ahogy elnezem, az integralt hangkrehacs PCI-n ul, meg a soros/parhuzamos/PS/2 portokert felelos I/O chip is, tehat ezek mindenkeppen elvisznek a rendelkezesre allo savszelessegbol.
Integralt halokartya viszont PCI-E, mivel mas driver kellett az RTL81x1-hez, mint az amugy vele kompatibilis, de PCI-s RTL8139-hez.
-
gabx76
senior tag
Nem szeretném én sem tuningolni. Egyszer megnézem mit tud, aztán visszaállítom eredeti órajelekre. A NB-ről pedig lekapom a ventillátoros hűtést és megy rá egy ilyen, ha már van itthon elfekvőben. Fölé egy 8cm SBlade, ami az oldallapról szívja a levegőt és kész is.Gondolkodtam intelen (illetve a Gigabyte is szóbajött), de nekem minden szempontból jobb az Asrock:
- A TV-n DSub bemenet van (meg HDMI, de az nem bírja a natív felbontást)
- Dual DDR2
- "Pöckös" bordarögzítés kampós helyett
- Mivel főleg HD filmeket nézek majd rajta, az erősebb proci is elkél.
- Itt a faluba' méd olcsóbb is volt, mint a másik 2.nyunyu: Gondolom a processzor terhelése nem lehet gond, főleg hogy csak erre kell a lap. A sávszélesség (amennyire tudom ~120MB/s) elvileg még elég is lehet. Ugyanakkor tényleg szükségtelen, hacsak nem Gigabites üfegszálon jön a net.
-
nyunyu
félisten
-
duffbeer
őstag
-
Stoto
tag
Akkor az 1 perces standby valóban nemjó, mert az a standby amire én gondolok le is állítja a lemez pörgetését. Mondjuk 20 percre állítva a standby időt, már legrosszabb esetben is óránként 3x történik meg.
A cf kártyás dologhoz mit szólsz? Megéri, vagy felesleges pénzkidobás?
-
canniball
nagyúr
"...a 0dB zajhoz képest a minimális, mondjuk 15dB-es zaj is sok."
Ez tény. Ugyanakkor véleményem szerint már egy olyan gép is "kielégítő" tud lenni, amiben leszabályozott venti és notiHDD van...ha nem az arcod előtt tartod. Persze ízlések és fotonok..."Csak a hdd-k "zajonganak"."
SSD-t neki! -
canniball
nagyúr
A "külön" szót jelen esetben (passzív lap lévén) nem tudom hová tenni, de ha úgy érted hogy van-e a lap mellett venti akkor a válaszom: még nincs, de tervbe van véve. Egyszer megtapogattam, úgy éreztem elég melegek a bordák. De több külföldi "tesztben" is hűtés nélkül mutatják (pl. az általad eredetileg kinézett házzal), így könnyen előfordulhat hogy vígan megvan anélkül is.
-
nyunyu
félisten
mivel földelést nem kap sehonnan.
VGA kabel is foldel, mint mar sikerult megtapasztalnom.
Eloszor csodalkoztam, miert bizserget ennyire a kulsotapos Morex haz, hiszen a 12V-nek nem ilyen a fogasa, mire leesett, hogy a monitor tapja tolhatta ra a 115V-t a kabel arnyekolasan at a haz fem vazara, mert a balf@sz villanyasz rossz helyre kototte a foldelest a konnektor szerelesekor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik
- Apple Watch
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hardcore café
- Melyik a legerősebb Low Profile VGA kártya?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-12700 12-Core 3.6GHz LGA1700 (25M Cache, up to 4.90 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen R5 2400G
- Intel Core i5-14500 14-Core 2.6GHz LGA1700 (24M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 12GB Zalman N5 MF Be Quiet 650W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Eladó Apple iPhone Xs Max 256GB / 12 hó jótállással
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest