- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Netfone
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
batagy
őstag
válasz
Laca 012 #7870 üzenetére
Ez az OS tárhely téma engem is érdekel.
Nekem Asus AT5NM10T-I porosodik (Intel D525 chip). Amikor használtam, az OS egy USB2 pendrive-ról futott.
Ezek támogatják az SSD-t a SATA porton? A TRIM parancshoz kell hardveres támogatás a lapban, vagy az csak pusztán az OS-től függ? -
duffbeer
őstag
-
freddirty
senior tag
válasz
Laca 012 #7782 üzenetére
Vszleg elég kevesen vesznek már atomos lapot és kevesen vannak akik nem akarnak htpc-t _is_ csinálni az otthoni szerverükből. A gsejt elég jó vétel-lap volt, máig sem nagyon van ami megszorongatja a hűtés nélküli- atx táp nélküli kategórában. Nem is tudom lehetne-e ma hasonló modernebb de ugyanígy 10w-ot fogyasztó pc-t összerakni.
Egyébként ez a htpc is csak múló hóbort, tulajdonképpen kényszermegoldás a HD-3D tartalom iránti igény miatt. Amint a beépített és egyéb lejátszók hoznak egy kritikus ár-teljesítmény szintet, akkor újra elfelejtődik a felhasználók 90%-ánál. De az otthoni szerver iránti igény azért megmarad
Ja és szerintem az ubuntu utoljára 2010-ben volt használható azóta lejtőn vannak. Nem baj, van ezer másik disztrib, bár jelenleg még nekem is a ubu 2010-es lts van még a gsejten. -
mszl
aktív tag
válasz
Laca 012 #7627 üzenetére
De szerintem ezeket nem is igazán arra tervezték amire mi használjuk.
A wireless-bolt.hu, wlan-ok.hu
[link]Az új N-es routerekbe már szerintem nincs foglalat azt tényleg én is csak a jó öreg wl500g-kben láttam.
(újakat nem igazán akartam még szétszedni.)
Rákeresve a googlin is csak bedrótozva dobja a képeket, mondjuk az a helytakarékosabb mód.
De mindegy eléggé elkalandoztunk. Nemsokára kipróbálom a debit is és ha hozzám kerül a RouterBoard R52Hn azzal is teszek majd próbákat ahogy időm engedi. -
mszl
aktív tag
válasz
Laca 012 #7625 üzenetére
Szia!
Én a "nem divatot" a minipci express-re irtam nem az atherosra, mert az atherost nagyon sokan használják és szerintem is OK.
Esetleg köze lehet a melegedéshez, hőleadsához is ami a sokkal kisebb minipcie-n gond lehet.
Elég sokat keresgéltem mindenféle wifi építős site-okon, de csak 1-2 minipciE-t találtam.
A legtöbb még mindig minipci a MIkrotik-nél és az Ubiquti-nél is. -
mszl
aktív tag
válasz
Laca 012 #7622 üzenetére
Hello!
Kutattam ez miatt a TX power mizéria miatt, és találtam pár doksit AR9380-as kártyákról és ott találtam. Belinkelek 2 doksit amit találtam azokban megvan adva pát TX power amire képes lehet a kártya. NEm mondom, hogy minden gyártó tartja, de lehet, hogy akik leírták azok erre a teljesítményre adnak "garanciát".
Ebből kiindulva lehet esetleg, hogy az újabb kernelekben csak ennyit tudunk engedélyezni.
Olvass bele a két pdf-beés látod, hogy ém miről beszéltem.
Amúgy nekem csak ez az első próbálkozásom, és találgatok, tanulgatok, minden építő jellegű tanácsot és kritikát elfogadok és örülök is a segítségeknek amit eddig is kaptam itt.IGEN és egyetértek veled!!!ahogy írtad: Ebből kiindulva, biztosra veszem, hogy némelyik kártya sokkal többet is tudna. vagy legalább is a chipset.
Amúgy ez csak az atheros kártyákat fogja vissza vagy a többi is??
Mert gondolkozom egy ilyenen is :
[link] -
mszl
aktív tag
válasz
Laca 012 #7599 üzenetére
Szia!
A www.logicsupply.eu-tól vettem, 37 jó euróért, ez volt majdnem a legdrágább darabja a készülő kis gépnek.
Ezek azok a részek amik csak nekünk éri meg akik hobbiból készítjük ezeket a gépecskéket.
Amúgy elindult a gép G megy simán, de az N kapcsolódási sebességem csak 65Mb/s, feljebb nem megy egyik win kliens sem ir többet.Keresnék valami linux progit ami hasonlóan kiirja az aktuális kapcsolódási sebességet mint a win7 amikor a wifi hálózat tulajdonságait lekérem
Igaz elsőre feldobtam egy Zentyalt + hostapd, hogy lássam a bridge beállításokat.
Még a 192.168.1.0 (tplink 1043d) hálózatból nem érem el a 192.168.2.0 (n550 router, ez a tplinktől kapja dhcp-n a "WAN"-t ) hálózatot, fordítva elérek minden samba megosztást, netet,...
Várok minden jó ötletet.
Elviekben engedélyezve van minden bejövő kapcsolat a 192.168.2.0 hálózatba. -
-
Honkydoo
őstag
válasz
Laca 012 #7550 üzenetére
Szerintem a htaccess arra való, hogy saját 404-es oldalt csinálj magadnak, ne egy ál hibát generáltass.
Megoldás lehet a problémára ha mondjuk megcsinálod a saját 404-es oldalad. (Lemented a böngésződből mondjuk, és ráteszed a serverre) és azt mondod neki, ha valamilyen tartományba jár írja ki a lementett 404-es oldalt.
Régen foglalkoztam már htaccess-el, de én valahogy így csinálnám.
-
quby
őstag
válasz
Laca 012 #7539 üzenetére
Ugyanez a helyzet....Az első amit megnézek grafikus környezetben, hogy hol találok egy terminált.
De itt ifconfigban sem láttam (sőt...lspci-al sem) a NIC-eket amig killall -9 NetworkManager-el ki nem lőttem a NM-t
Ezt még túléltem volna...amugy csak felidegesitett és ezért leszedtem.
Mindenesetre a problémám megoldásán dolgozva, olvastam pár helyen hogy ez a 3.2xxx (nem is tudom pontosan melyik) kernelen még van mit gyúrni. -
ambipur
tag
válasz
Laca 012 #7521 üzenetére
Szia Laca!
A sources.lst módosításával sikerült feltenni a 2.6.32-42 kernelverziót. A
https://launchpad.net/ubuntu/+source/linux
leírás szerint, a legalján a Lucidnak (10.04) ez a kernelverziója. A grub - ot viszont sajnos nem sikerült úgy módosítani, hogy a kívánt 2.6 - os kernel legyen az alapértelmezés. Pedig a /etc/default/grub - ban a GRUB_DEFAULT=0 - át átírtam 6 - ra. Négy kernelem van, ebben a sorrendben: 3.5, 3.2, 3.0 és 2.6, ezekből van sima és recovery ill. a memtest. Tehát összesen 9 menüpont. A sima 2.6 - os a 7., de mivel a sorszámozás 0 - ától indul, ezért 6 - ra írtam át. update-grub meg a reboot megvoltak, de még mindig a 3.5 - ös kernel indul el magától. Mit rontok el? Monitor és billentyűzet nincs a gépen, és macerás lenne, mivel a gép a szekrény tetején van, ezért mindenképp ssh - n keresztül kéne beállítani. Grafikus felület nincs.
-
ambipur
tag
válasz
Laca 012 #7511 üzenetére
Szia Laca!
Nem tudom, olvasod-e még, de egy másik, számomra egyszerűbb megoldást választottam: ppa tárolóból feltettem a quantal kerneljét: 3.5.0-10-generic (SMP) i686. Ezt a leírást követtem:
http://packages.qa.dev.stgraber.org/qatracker/milestones/223/builds/16284/downloads
Bár ez még nem a végleges kernel verzió, de egyelőre működik. Az alap txpower most is 18 dBm. Az alábbi parancsra
iwconfig wlan0 txpower 20dBm
ezt a hibaüzenetet kapom:
Error for wireless request "Set Tx Power" (8B26) :
SET failed on device wlan0 ; Invalid argument.Szerintem jó a szintaxis. 3.2 - es kernellel ugyanez volt a válasz. Vagy ugyanaz az atheros kernel modul van benne, mint a 3.2 - es kernelben, vagy még nem javítottak rajta. Lehet, hogy régebbi kernelt kellene visszatenni, bár ha működne is 20dBm - el, mégis visszalépésnek érezném.
-
ambipur
tag
válasz
Laca 012 #7509 üzenetére
Szia Laca!
Szerintem nem minden, egyébként lefordított modul van belefordítva a kernelbe. Nekem még a 300 - as kártyám van, tehát az egyelőre nem lenne baj, ha a 450 - est nem tudná, de legalább 130 helyett 300 Mbps lenne a kapcsolódási sebesség, vagy nagyobb lenne az adóteljesírmény. Viszont találtam egy leírást backport wireless driverekről:
http://wiki.ubuntuusers.de/WLAN/Linux-backports-modules
Ez a leírás ugyan németül van, de azért remélem látszik, hogy miről szól. A packages.ubuntu.com - on elég sok ilyen backportos wireless driver van, úgyhogy nem tudom, melyik kéne. Egy biztos, hogy a leírásbeli
apt-get install linux-backports-modules-wireless-lucid-generic
utasítás azt mondja, hogy nincs ilyen csomag. A packages.ubuntu.com - ról letöltve egy ilyen meta package - et, majd mc - vel belenézve, alig van benne valami. Van ötleted, hogy hogy megy ez az egész, vagy hogy kéne hozzáfogni?
-
ambipur
tag
válasz
Laca 012 #7502 üzenetére
Szia Laca és Kitakat!
Az rendben van, hogy tudjuk az Ubuntu verziókat és a hozzájuk tartozó adóteljesítményeket, de olyanokra gondoltam, hogy az egyes Ubuntu verziókon belül a használt kernel verziószáma ill. a hostapd verziószáma is hasznos lehetne. Pl. mi van akkor, ha a 12.04 - es Ubuntu - hoz feltennénk a 10.04 - es Ubuntu - ban használt hostapd verziót, esetleg az ott használt kernelt? Mondjuk a régi kernel visszatétele nyilván visszalépés lenne más egyéb szempontokból, pl. javítások.
-
Warter
addikt
válasz
Laca 012 #7454 üzenetére
Ha csak a teteje/alja fehér, azt akár át is festheted vagy rakhatsz rá matricát is. Illetve vannak cégek akik csinálnak neked rá komplett mitázatot is. Egyébként nem értem, hogy mér probléma, hogy nincs magyar billentyűzet. A netbookomon sincs magyar billentyűzet, de eddig sose hiányzott valahogy. Talán a í az egyetlen amit sose találok meg, szóval minden csak megszokás kérdése. Na meg ha nagyon hiányzik az, hogy lásd, hogy mit ütsz, lehet venni fillérekért matricát amit rá tudsz ragasztani az angol billre.
-
válasz
Laca 012 #7434 üzenetére
átállítottam.. 130mbps
Intel Centrino Advanced-N 6205
Dual-stream (2x2), dual-band (2.4 GHz and 5.0 GHz), 802.11a/g/n Wi-Fi adapter that delivers best speed (up to 300 Mbps),1 range, and reliability. Includes support for a host of Intel innovative features and business solutions, including Intel® Wireless Display and Intel® vPro™ Technology. -
raidx
őstag
válasz
Laca 012 #7425 üzenetére
Elvileg ez a fősuli dolga lenne (ha lenne neki miből
) Legalábbis erre felénk Gamf, Kertészeti, Bánki, stb. nagyjából így működik. Tanár felpakol, diák leszed megold visszapakol, tanár értékel. Igaz, ami jól működik az egy egy tanár saját munkáját dicséri mert csak a szerver adott legtöbb esetbe. De ismerek olyan fősulis tanárt aki a saját gépén futtat szervert a diákjai számára.
-
-
Warter
addikt
válasz
Laca 012 #7422 üzenetére
Nem értem én ezt a lassú lesz dolgot. De biztos bennem van a hiba.
Mennyi adatot mentesz amihez feltétlenül kell azaz ide-sata átalakító?
Nálam sima usb-n van feldugva egy Mybook és az automount felpakolja, ha hozzáakarok férni, amúgy meg csendesen alszik a szerver mellett. A backup megy a sima vinyóra, hajnalba meg onnan átcsurog az usb-n. Néhány GB esetén ez nem lehet gond. Ezért _szerintem_ felesleges szenvedni az ide-sata átalakítóval. Ez az USB-s monitor para meg mondjuk tényleg elég gázos. Intelnél is úgy látszik, hogy mostanság nincsenek a helyzet magaslatán. -
-
Sir Psycho
aktív tag
válasz
Laca 012 #7411 üzenetére
Nagyon leírták magukat a gyártók nálam, ha az ITX-es brazos lapokkal így elbántak.
A kis Turion II tujda a PowerNow!-t. Itt és itt is tesznek említést róla.
-In the minimum performance state (P-state) the processor runs at 800 MHz
-Thermal Design Power in the minimum P-state is 8 WattHm, ez a 8W elég pofás érték.
-
Sir Psycho
aktív tag
válasz
Laca 012 #7408 üzenetére
1 kérdés, milyen brazos lapban próbáltál pcie x1es kártyát? Ha jól rémlik E35M1-I DELUXE lapod volt.
Ebben a lapban volt használva ez a PCI-E tuner ment minden gond nélkül. Ugylátszik eltolták rendessen ezeket a lapokat, mert a chipset egyezik és a matx lap tudja. Hasonló gondom volt a MINIX lapommal is, de egy bios frissítés megoldotta a gondot.
n36l biztos leveszi az órajelet (üresbe 800-on fut), n40l ugyanaz az architektúra csak nagyobb órajel, így szvsz a nagyobb is tudja (ha a nagyobból mégsem tudja az nagy FAIL az AMD részéről
).
-
Honkydoo
őstag
válasz
Laca 012 #7408 üzenetére
Rendben van.
Ismét oda jukadtunk ki, hogy izlések és pofonok.A hangkártya nekem is fájó pont valóban. Mivel ez egy server ezért nincs benne.
És ha azt vesszük hogy nekem még venni kell hangkártyát is, az úgy már nem olyan olcsó.A végszó legyen az, hogy légy boldog a lapoddal!
Más:
Van egy régi dekóder házam, ha kell valakinek elvihető! -
Honkydoo
őstag
válasz
Laca 012 #7406 üzenetére
Mennyi is volt pontosan ez a lap?
Mert ha kb 30k, akkor a microserver már jobban megéri.Szolgáltatások: RAID, ECC ram, virtualizáció
A processzor ár/érték arányát ez alapján néztem: [link]
Itt néztem a teljesítményt: [link]
Szerelhetőség: Szerintem minden barkácsoló álma, hogy ne kelljen egyszer se hozzá nyúlni a géphez. De saját tapasztalat, hogy mindíg van valami fejleszteni való... Úgyhogy hidd le nekem fontos az.
Annyiban azért igazat adok, hogy a csak a fogyasztást nézzük, jobb az atomos lap.
Az is igaz, hogy azt már teszteltétek.
Nekem nincs még tapasztalatom microserver ügyben, de ha majd meglesz, szívesen állok rendelkezésetekre tesztelni.Peace!
-
Honkydoo
őstag
válasz
Laca 012 #7402 üzenetére
Csak a szerver nem ott kezdődik, hogy annak becézik..
A HP microserver irodák, és kis vállalatok számára lett kitalálva, nem föntebb.
Megközelítőleg ugyan olyan gép lesz a végeredmény.
Nem lesz. Számold ki mennyi a mocroserver akciós ára + a fogyasztása + a szolgáltatásai + a taljesítménye + a szerelhetősége.
És ezt hasonlítsd össze a magad épített géppel, kiszámoltam, ugyanolyan gépet mint a microserver kb 200 körül lehet kihozni.
És nem lesz benne ECC ram, meg a többi finomság... Egy normál PC lesz nem server.Csak úgy megjegyzem, a microserver eredeti ára 100.000 Ft körül van, mostanában azért ilyen olcsó mert akciós.
-
Honkydoo
őstag
válasz
Laca 012 #7395 üzenetére
Én komolyabb gépre gondoltam, nem egy kb ugyanolyan teljesítményű AMD-re...
Ezzel azért vitatkoznék...
Az N36L procinak is jóval nagyobb a teljesítménye mint egy atomnak, nem tudom hogy ez itt számít e, de nas+virtualizációra lett kitalálva, oda pedig azért kell a craft.N40L procija meg végképp.
Azt hallottam, hogy azon már 1080p-s HD filmeket is lehet nézni, pedig nincs benne HD gyorsítás. -
Honkydoo
őstag
válasz
Laca 012 #7380 üzenetére
Így, hogy viszont tényleg "drága hozzá minden", "mindenki eldönti maga" mit barkácsol..
Izlések és pofonok valóban!Jó ez a Sunnytech rack is, de 17eFt-ért ???
Drága.. Pedig egy fémdarab az egész..
2.5"-es lemezadapter
Ez jónak tűnik, de fogalmam sincs melyik lenne jó a microserverbe..LAN kártya
Nem próbáltam, de így tippre max 1-2w-ot ehet.
Nekem is szimpatikus, kíváncsi vagyok egy atomos lapból mit hozhat ki?UI.:
Nekem nem baj, ha hosszú egy hsz, annyit írsz amennyit akarsz. -
Honkydoo
őstag
válasz
Laca 012 #7346 üzenetére
Szép hosszú post valóban.
A válaszaim:
Nem tudom kapnék-e egyáltalán olyan Wifi kártyát, ami "sima" PCIe, 450Mb/s kapcsolati sebességre képes
Létezik Pci-e --> mini pci-e átalakítóLAN kártya
Mostanában beszéltek egy nagyon jó lan kártyáról a microserver topicban.
Ajánlom figelmedbe, már csak a kártya miatt is!Egyébként a microserver PCIe x1 és (x4-nek látszó) IPMI foglalata egymással egy sorban van, tehát fizikailag eleve egyszerre nem is használható
Ez valóban nagy negatívum, ami pozitív, hogy beszéltem a HP szervízzel, és elméletben lehet a két sínt külön-külön használni, csak nincs hely egy másik kártyának.Ha viszont az x16-os foglalat "véletlenül" nem kompatibilis visszafelé x1-ig
Legjobb tudomásom szerint kompatibilis visszafelé, de ha bizonytalan vagy teszteld le valakivel.hdd-imet mindenféle átalakítókkal kellene "belevarázsolnom" a rack keretekbe
tessékSzerintem nem is az a hátránya a microservernek, hogy nem kell benne barkácsolni, hanem hogy drága hozzá minden.
-
Sir Psycho
aktív tag
válasz
Laca 012 #7346 üzenetére
Szép hosszú post, egy ideje követem ezt a topikot is de 1-2 dolog nem állja meg a helyét:
Nyilván igények és ízlések kérdése az egész, de ezekhez kell még az alapos utánajárás is. Azt hiszem ebben egyetértünk.
- Ha már szóba került az építés (barkácsolás),miért ne lehetne micro szerverbe is barkácsolni? A gyári megoldás nem mindig zárja ki ezt.
Itt a pH-s emberek többségének ez nem jelenthet gondot. (gyári hp keretbe 2.5" meghajtó, MIMO-s WIFI, sharkoon rack-et használnak micro-ba is, stb)
- Linux támogatás van (hivatalos is), xbmc, nas szoft. mind megoldott (használják ZFS-el is jópáran)
- Bővíthetőség sem jelent gondot, akár memória (ecc-s gyárilag, de sima memóriával is megy), akár optikai vagy egyéb bővítő kártyák kellenek is.
- Ár: a széria felvásárlásban sem vagyok biztos (itt konkrétan a micro-ra gondolok, mert máshol nemláttam hasonlót), de a micro szerver elég kedvező áron beszerezhető (az előd n36l is ~kb. ilyen áron volt. N40L 2GB, DualCore 1.5GHz, 160GB HDD, ház+táp ~40K).
Ettől függetlenül mindenki döntse el maga.
No offense. -
-
atlagenber
csendes tag
válasz
Laca 012 #7319 üzenetére
No csináltam egy kis tesztet. Két fogyasztásmérővel:
DÜWI SilverCrest (Lidl)
(Monitor nélkül / Monitorral)Ubuntu idle 27 / 21 17 / 35
Win7 idle 27 / 17 17 / 35
Kikkapcsolva 6 / 12 1 / 3Két féle mérést végeztem. A mérések alkalmával kihúztam a monitort a konnektorból (a / jel előtti érték), ill. elvégeztem ma mérést monitorral is (a / jel utáni érték). Szerintem a DÜWI megpösszenhetett, mert kevesebbet mutat monitorral, mint monitor nélkül. Nem tévedés. Ezért gondolom, hogy a "Lidis" SilverCrest-tel mért adatok a valósághoz közelebb állhatnak.
Én is örülök, hogy a JetWay mellet döntöttem, mert ha emlékszel ezen az N2800-ason én is nagyon gondolkodtam. Mondjuk, abból (a Te tapasztalataidra alapozva) valszeg egy médiacentert csinálnék Win7-tel.
-
_BM_
senior tag
válasz
Laca 012 #7310 üzenetére
"Most akkor ne vegyek többé semmit ami Intel?"
Jogos a kérdés, de pont ezért jeleztem fent, hogy lehet, hogy csak én fogtam ki gyenge darabot.
Intel-Asus-MSI-Gigabyte alaplapban még soha nem csalódtam, de például Zotacban igen. A Zotac Synergy ITX lapom olyan szerteágazóan bugos, hogy nem is használom. Persze ettől még lehet a legjobb márka, és csak én fogtam ki az egyetlen szart. Nem tudom. -
atlagenber
csendes tag
válasz
Laca 012 #7180 üzenetére
Sziasztok!
Lassan megy ez a Jetway Project de azért halad.
Sajnos nem értek igazán a tápegységekhez, ezért segítséget szeretnék kérni a választáshoz. (Most rendelném meg.)
Mi a főbb különbség az alábbi termékek között a teljesítményen kívül?
PicoPSU-90 12V DC-DC ATX
PicoPSU-120 12V DC-DC ATX
A külső táp természetesen a többek szerint olcsó és jó LC PSU ITX75W External PSU lesz.
A teljesítménye szerint elég lenne a 90-es, de későbbi "kitudjamithozazélet" felhasználás miatt gondolkodom a nagyobban. Ja és persze most a nagyobb akciós ára kevesebb mint a kisebbé. Érdemes-e a nagyobb tápot választanom ilyen teljesítménynél, vagy esetleg a teljesítménye miatt rosszabb lesz a hatásfoka? -
canniball
nagyúr
válasz
Laca 012 #7287 üzenetére
Köszi! Érdekes hogy frissítés előtt valami olyasmit írt hogy Realtek RTL8168D/8111, most meg csak annyit hogy Realtek PCIe GBE...
hati!
Azért ez mert ezt tudtam lőni MSDNAA-ról; az XP és a W7 már "foglalt" volt, Vistát meg nem akartam. Amúgy ~5GB-on elvan, valamint tűzfalastul kb. 5% CPU-t és 380MB RAM-ot eszik, úgyhogy emiatt egy rossz szavam nem lehet rá.
Csak sajna a hálózati részen valami el van kefélődve nálam, a sebesség nagyon harmatos jó ideje, azon kéne kalapálnom. A driver csere lett volna a legegyszerűbb de az nem segített... -
Csicsóka
őstag
válasz
Laca 012 #7274 üzenetére
Jelenleg az eredeti Intel hűtő van rajta, más venti nincs is a házban. Több óra használat után is minden hideg benne, csak a H61 fűt kicsit. Nagyon jó a venti szabályzása ennek az olcsó Giga lapnak, alig van valami hangja. Rá van most dugva egy 40 colos TV-re d-sub-on, (nincs hdmi a lapon) 2 méter távolságból már nincs is látható minőségromlás a HDMI-hez képest. XBMC csak úgy repeszt rajta. Ezen tapasztalatok után nekem már Brazos sem kellene. Ha később még is idegesítene az Intel 24p-s vacakolása, akkor is van megoldás. Egy alacsony profilú Nvidia VGA simán belefér ebbe a házba.
A Jetway lap nagyon tuti megoldás szervernek, csak tudásához mérten kicsit drága.
-
Csicsóka
őstag
válasz
Laca 012 #7269 üzenetére
Ezek után nem hiszem hogy bárki is fog hozzá normális xorg drivert faragni.
Igazán kár pedig érte...
Csak annak örülök, hogy még időben kiderültek a negatív tulajdonságok, és nem ő lett a gsejt utódja, hanem egy Intel G530, és Ez a lap, ebben a házban.
A tápot kiszerelve a házból belefért a mATX lap + paneltáp. Futó Ubuntu grafikus felülettel üresben fogyaszt 1 db. SSD + bill +egér 15W-ot. Még 2 db wifi + felépült gigabit lan 18W. Elég barátságos értékek ezek szerintem. -
canniball
nagyúr
válasz
Laca 012 #7252 üzenetére
"Én úgy tudom, hogy szoftveresen csak alvó állapotból lehet feléleszteni a gépet..."
Pont azt szeretné: "készenlétből egy megadott időben, automatikusan". -
Kitakat
aktív tag
-
Csicsóka
őstag
válasz
Laca 012 #7210 üzenetére
65W közelében sem jár az egész komplett G620-as gép. 100% terhelésen mind két mag 44W-ot eszik, egy XBMC forrásból fordítása alatt pld. VAAPI támogatás tökéletesen megy mindenféle hegesztés nélkül, ekkor a full hd lejátszás alatt fogyaszt az egész gép 29W-ot. Négy szál meg minek, amikor így is egy brutális erőgép mindenféle atom és brazos cucchoz viszonyítva. Közepesen felszerelt mATX lap + G530 24 ezer, ITX + G530 28 ezer, ITX + távirányító / vevő + N-es wifi + antenna 34eFt. Lehet h még sem olyan rossz az a megoldás?
-
nemdan
senior tag
válasz
Laca 012 #7210 üzenetére
Igen ilyenre, esetleg az 1.8-as kisebb testvérére..De ha nem küldöm meg akkor ez sem fogyaszt többet 25, max. 30 wattnál egy ssd-vel( vinyó leállítva) ,wifi kártyával..Nekem a Gsejten is csak samba fut+ transmission..az kb 15-16W így..Egyébként még az egyéb dolgok miatt is szeretnék egy kis pluszt, mint pl. videoszerkesztés, stb..Na de ez még a jövő kérdése, addig kitudja milyen lapok jelennek még meg a piacon..
Mellesleg ha valaki tud segíteni abban, hogy webkamera képet hogyan tudnék streamelni úgy, hogy nem csak belső hálózatról tudom elérni az írhatna.. synapticban van egy CamStream nevezetű app ami elvileg pont ezt tudja, de elindítás után teljes fagyás rögtön..
-
Warter
addikt
válasz
Laca 012 #7191 üzenetére
Hát ez vicc, pont az lenne a lényeg, hogy ne kelljen venni hozzá crystalt, mert, hogy elvileg benne van egy chip ami ezért felelős. Úgy látom marad nálam is a régi DGLCF2 és várom a következő generációt. Úgy látom, hogy nem éri meg ebbe egy fillért sem fektetni. Szerintem is vidd vissza és próbáld meg visszaszerezni az árát. Vettél egy lapot, ami csak félig működik.
-
tassika
csendes tag
válasz
Laca 012 #7178 üzenetére
Hello!
Hát sajnálattal olvasom a hektikusra sikerült próbádat. Igen ezt már máshol is olvastam, hogy nem volt egy főnyeremény ez a PowerVR házasság. Hmmm... Nem is tudom, lehet meg kell várnom a következő generációs atom-ot. Gondolom, nem egy hamar lesz belőle valami.
Elég szánalmas ez a driver dolog. Azért az intel nem egy kis presztízsű cég, hogy ilyet megengedhessen. Én azért titkon reménykedem, hogy csak megoldódik valahogy ez a probléma.
Amúgy a jetway-nek is van már N2800-as lapja. És nem olcsóbb mint az inteles deszka. :-/ -
Csicsóka
őstag
válasz
Laca 012 #7181 üzenetére
Itt az Intel UEFI megvalósításával lehet vmi baj, mert az Asrock UEFI-vel nics semmi baja egyik disztró grub-nak sem. Az Intel VGA driverhez inkább nem is szólok semmit, nem tűrné a nyomda festéket....
Nagy kár pedig, már azt hittem meglesz az első "normális" alacsony fogyasztású atomos lap ami megállja a helyét Linux alatt mint htpc/server.
-
atlagenber
csendes tag
válasz
Laca 012 #7144 üzenetére
A fogyasztás mérésre visszatérve...
Egyelőre ATX táppal hajtom meg a Jetway-t és 39 Watt körül mutat az én fogyasztásmérőm. (Düwi márkájú) Ha a Jetway laphoz adott MyGuard progival beállítom (Win7 alatt), hogy ne a Bios szabályozza a CPU és a SysFan1-et, hanem pörögjön a két ventillátor ezerrel, akkor meg lemegy a pillanatnyi fogyasztás 19 Watt-ra! Heeeee???!!!Teccikérteni!? Mer' én nem! Bár nem is vagyok villamosmérnök.
-
Laca 012
őstag
válasz
Laca 012 #7178 üzenetére
Az új bios-szal (2012.03.23.-ban kiadott, szóval elég friss) sem lehet kikapcsolni azt a tetű uefi-t...
Mi a fenének teszik akkor bele a menübe egyáltalán? vagy akkor miért nem szürke??
Akkor most itt feladom egy kicsit azt hiszem..Az rendben van, hogy szerverhez elvileg nem kell a grafikus kártya, de azért már ne másik gépen kelljen ubuntut telepítenem, hogy a grub is működjön..
Ráadásul nem mélyedtem bele igazán ebbe az UEFI dologba, de tudtommal ez ott indult, hogy grafikus lesz a bios nem?? (A brazos-nál pl. az is és ki is lehet kapcsolni az uefi boot-ot..)Ez meg ugyan úgy karakteres és egértámogatás nélküli mint régen, csak az ezzel telepített ubuntu "invalid arch independent elf magic" hibát dob és csak a "grub rescue" jön be.. Kezd tele lenni a hócipőm ezzel a lappal...
-
hati
addikt
válasz
Laca 012 #7133 üzenetére
Nálam a GSEJT + 2GB ram 12-13W-ot eszik, így lehet, hogy nem egyformán mérnek ezek a mérők!
Az említett DNS-320 tud 80MB/s-el olvasni? Ha nem, akkor ne hasonlítsd sztem a GSEJT-hez, hiszen nem egy kategória.
A WR1043ND az tényleg remek router, egy időben én is használtam NAS/letöltőnek, csak kevésnek bizonyult a CPU-ja, pedig az enyében 64MB ram van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Autós topik
- BestBuy topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Proxmox VE
- One mobilszolgáltatások
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Intel Core i7-12700 12-Core 3.6GHz LGA1700 (25M Cache, up to 4.90 GHz) Processzor!
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- Intel Core I5-8600K
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3100, 100% Akkumulátor
- DELL WD19 / WD19S dokkoló + 130W töltő
- Új Samsung 15 GalaxyBook 3 FHD IPS i5-1335U 4.6Ghz 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest