- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mszl
aktív tag
válasz
duffbeer #7852 üzenetére
Szia!
Hozzászólva a media - ZENE lejátszó gondolathoz
Nálam egy Logitech squeezebox server fut egy cubieboardon és usb dac-al a squeezelite és kisérleti jelleggel feldobtam a letöltőgépre is a squeezlite player progit.
A cubieboardon kb 6 óra múlva megáll a lejászás és ugyanez igaz az RPi-re is több fórumon itt-ott olvasva után, de simán újra indítható ha nked nemfontos a megállás nélküli lejátszás vagy elviseled ezt a kis kellemetlenséged.Most a letöltőgépem egy atom330 ezen lassan több mint 3 napja meg egy usb-dac így itt nem jön elő a kb. 6 órás határ. Persze így is használható a cubi, mert nem lefagy v. akármi csak nics hang. Szerintem valami energia gazdálkodási cuuc lesz, ha nincs piszkálva akkor lehet elvesz a portokról az áramot vagy csökkenti. Mert a lejátszóprogi úgy viselkedik mintha semmi probléma nem lenne, csak éppen hang nem jön ki a torkán.
Nagyon ajánlom a squeezebox platformot nekem nagyon bejött PC-n, Androidon, Almán, Linuxon mindegyiken találsz lejátszó alkalmazást és mindegyik vezérelhető a másik készülékről.
Bánom, hogy anno nem szereztem be egy BOOM BOX-ot.Viszont Squeezebox servernek tökéletes a CUBIE.
Teszt jellegel 6 lejátszóprogit indítottam és 10-30% CPU terheltséggel kiszolgálta a SATA portra kötött vinyóról. Most is ezt a Squeeze server megy egy 500GB-i zenével megtöltve + a netrádikók + a mysqueezebox fiókról a kedvencek......stbA zene szervert akarsz akkor szerintem a Squeeze platform!!
Saját tapasztalat!!!
-
canniball
nagyúr
válasz
duffbeer #7854 üzenetére
Én is gondolkoztam rajta, ezért beleolvastam a mánüelbe, de ott csak wifi kártyát írnak a slotba. Aztán mivel ez számomra ismeretlen terület gugliztam kicsit és azt olvastam, hogy a mPCIe eléggé fiatal foglalat, a kezdetekkor (a netbookok megjelenésekor, kb. ekkori a GSEJT is) még nem volt szabványosítva, így nem 100 százalékos a kompatibilitás.
Ezért lenne jó egy tapasztalat ezügyben. Mert ebben a listában nem szerepel a lap. -
Laca 012
őstag
válasz
duffbeer #7842 üzenetére
Hát nekem már lassan egy éve pihen a GSEJT, mert a Jetway n550 et használom szervernek...
Igazából gondolkodtam, hogy el kellene adni, csak sajnálom, amennyi munkában benne volt a ház, meg a többi kiegészítő. Ráadásul innen horror árban van valamit Magyarországra postázni.
Lehet eBay lesz a vége, hátha valami hasonlóan fanatikus megszállot(tak) valami jó árat adn(án)ak érte. Bár itt a villanyszámla nem bír jelentőséggel az egyéb (pl. Albérleti) díjakhoz képest, szóval nem figyeli senki mi az energiatakarékosabb, maximum a méret/zaj és a routerekhez képest magas szolgáltatások lehetnek a döntő tulajdonságok (esetleg az egyedisége) ami miatt valaki beleszerethet.. -
-
gurabli
őstag
válasz
duffbeer #6379 üzenetére
Sziasztok!
Én most rakom majd össze az atomos konfigot, egy Intel D945GCLF2 Atom 330 lap + 3,5 320 GB WD 7200 HDD + 3,5 1,5TB WD EARS HDD + DVB-C PCI tuner. Ennek a max fogyasztása full terhelésnél nem lehet több, mint 68W, mért adatok és specifikációk szerint.
Egy 80W-os paneltáppal hajtom meg (igen tudom, jobb lenne 120W, de a 80W is elég kell, hogy legyen).
A paneltápon csak 20-as ATX csatlakozó van, a lapon viszont 24-es + a P4.
Láttam, hogy többen használják 20-al gond nélkül. Érdemes egy 20-24 átalakítót vennem vagy teljesen felesleges?
A P4-es csatlakozást egy molex->molex + P4 átalakítóval oldom meg, ott nem hiszem, hogy gond lenne.
Szerintetek? -
vrbst
tag
válasz
duffbeer #6379 üzenetére
Persze, ezekkel tisztaban vagyok, de mar az 50-60W is sok lenne.
Gondolom a 3,5-os hdd 7-8W-javal mar nem tud elegendo aramot felvenni a lap a 20 pin-es csatin. Az abrakat koszi, jol johetnek meg.
radix!
En is elkezdtem nyalazni az ebay-t, csak sajna nem irjak oda egzaktul, hogy melyik tipusu 4-es csatirol van szo. Keprol meg nehez megallapitani. Mondjuk a bekotesbol meg lehetne... Korbekerdezek majd ismerosok kozott halott tap ugyben is.
-
vrbst
tag
válasz
duffbeer #6377 üzenetére
Sziasztok!
Koszi a valaszokat! Az atalakito tenyleg nem rossz otlet, de igy meg kellene oldani a psu rogziteset, tehat talan egyszerubb lenne egy plusz 4-es csatit rafabrikalni. Persze ha nem talalok ilyet, akkor ez marad. A psu-m elvileg 120W-os nekem is (bar ezt ranezesre nem tudom hogy lehetne megallapitani, en 120W-osnak vettem...) Az alaplap forrasztgatasat a garancia megtartasa miatt elvetnem. Inkabb folulrol kellene megtaplalni a csatin keresztul, de ahogy neztem a kulon allo 4-es csati (gondolom amiatt, hogy ne lehessen osszekeverni) teljesen mas. Pedig olyat konnyu lenne szerezni, sot olyanom lenne is.
Remelem amugy csak bootolaskor vesz fol ilyen nagy aramot a lap, bar meg nem mertem, de nem szeretnem ha sokat fogyasztana. A 3,5-es hdd emiatt le is kapcsol 5 perc tetlenseg utan.Ilyen jellegu csavarokat altalaban nem tartanak a csavarboltok sajna. Lehet, hogy valami pc bontot kellene megtamadnom ezugyben.
-
raidx
őstag
válasz
duffbeer #6375 üzenetére
Ezt furcsálom én is!
Az én D520MO lapom simán megy 20 pines tápról 120W-os.
A leírtak alapján a a tápot tippelném kicsinek, de hogy a 300-as táp sem viszi így érthetetlen.
A 20/24-es átalakító a jó ötlet és nem is drága!
A csavart csavarboltban nem annyira jó ötlet. Az esetek több mint 90%-ában nem metrikus, hanem colos menetek vannak a kütyükbe. Inkább számtek boltba kellene szétnézni. De ajánlatos vinni a mintát. Egyébként megnéztem az én lapomat és ott patent tüsik vannak nem csavarhelyek. Nézd meg alaposabban nagyítóval. Enyémnél csak rá kell nyomni a tüsikre, szétszedésnél meg a tüsit kell összenyomni (ha hozzáférsz cél szerszám nélkül) és úgy jön le.
Persze lehet ennyi különbség a két lap között! -
duffbeer
őstag
válasz
duffbeer #6362 üzenetére
Eddigi gyors tapasztalatok:
Ugyanazzal a rendszerrel érezhetően izmosabb (nyilván), erre már tényleg azt mondom, hogy átlag felhasználónak tökéletes PC. RAR kicsomagolás 7zip-el sokkal gyorsabb, asszem gsejt 3-4MB/s-el végezte(nem emlékszem pontosan), ez 11-13. De ami a legfontosabb, LAN-on is jóval többet tud, kb 60-65MB/s stabilan, igaz abszolút tömör állományoknál, majd meglátjuk széttöredezett HDDnél. Hozzátartozik, hogy egy 320GB-os 7200-as 2,5"-os SATA2 Toshiba HDD-vel használom, ami HDtune alapján másfélszeresét tudja, mint amit PCmben használok 3,5"-os.
Lehet lecserélem azt is egy ilyenre...
-
raidx
őstag
válasz
duffbeer #6350 üzenetére
Otthoni használatra a barkács CNC-knél M8, M10, M12-es menetes szárakat szoktak használni különböző megoldásokkal megfeszítve 2 anyát vagy hasított danamidba vágott menet amit utána összeszorítanak. Persze a pontosság kb. 0,2 mm. Ha golyósorsóba gondolkodtál ott a 0,05 mm-es pontosságú is horror árba van. Nem barkács kategória. Valamikor dolgoztam a Szerszámgépipari műveknél, ahol az orsókat és a revolverfejeket gyártották. Akkor tudtam volna szerezni megfelelő orsókat De miután fel akarták számolni a rendszerváltás után, a dolgozók megvették és világhírű céget csináltak belőle. Viszont már nem lehet tőlük csak legálisan orsóhoz jutni!
-
Laca 012
őstag
válasz
duffbeer #6348 üzenetére
Köszi szépen, de igazából plexi vágás-marás-gravírozás miatt kellene, oda meg lézer kell!
Igazából már van pár címem-elérhetőségem, csak előbb megrajzolom AutoCAD 2012-ben, aztán mondanak rá árat. (legtöbb helyen ez az ár nagy része, ha már megvan vektorosan, akkor az, hogy végigfut a cnc, az már nem nagy meló)
Már elkezdtem, csak kicsit nehézkes, mert évente kb .2-3x használok AutoCAD-et. Lehet Corel X5-ben (2D-ben) könnyebb lenne, majd meglátom.. Csak idővel én sem vagyok túlságosan eleresztve sajnos.. -
Laca 012
őstag
válasz
duffbeer #6346 üzenetére
Javasolták ezt a gépet már az egyik NASos fórumban is. Ott azt írták, hogy Win2008 Server, XP HomeServer, de alternatíva a Linux is..
A fogyasztásár én is kíváncsi lennék, de sejtésem szerint nem Atom/Brazos/Arm nagyságrendű lehet annak ellenére, hogy a CPU "csak" 15W-ot eszik..
Nekem úgy tűnik, hogy az elején mindenki keresi a kis fogyasztású gépeket non-stop seed/fájlszerver-nek. Aztán mivel az Atom "fejlődése" is egy helyben topog, meg az alaplapgyártók sem erőltetik meg magukat, ezért egy-egy ilyen cél hardver ámulatba ejtő lehet.
Bár ne felejtsük el, hogy a gyári Hardveres Raid vezérlők pl. azért lehetnek veszélyesek, mert ha megdöglik a gép, akkor lehet keresgélhetsz egy ugyan ilyet ahhoz, hogy le tudd menteni róla az adatokat. Nem minden esetben, de főleg egy HP esetében, ami köztudottan még a laptopjaiban is pl a RAM, WIFI...stb. modulokból is csak a saját márkajelzéssel ellátott darabokat fogadja el, könnyen elképzelhető ilyen malőr..Szóval szépen össze van rakva az biztos, meg az árát is jó helyre találták ki, biztos sokat adnak el belőle!
Én is egyhelyben topogok a Brazos-sal. Ha szép házat akarok, akkor cnc-lézeres embert kell szereznem aki nem horror áron dolgozik, vagy nézni egy normál kocka házat, beleszórni, aztán használni..
-
birrbert
tag
válasz
duffbeer #6302 üzenetére
Köszi a tippeket. Most már tisztábban látok. Először azt hittem, hogy maga a kijelző a drága, de mint kiderült, nem. Ha az ember magának szeretné összerakni, akkor a controller kerül sokba, és nem az LCD panel. És sajnos még akkor is gondban lehet az ember, ha talál LCD panelt, mert nem talál akármilyen controller akármilyen panelhez. Írja is a belinkelt VGA+2AV Driver board, hogy "for 7" LCD--AT070TN83V.1 only."
Szóval eléggé haldoklik ez az "építs magadnak kicsi LCD kijelzőt VGA portra olcsón" projekt. Sajna a D510MO deszkán nincs LVDS port, úgyhogy még azzal sem lehet fantáziálgatni. Létezik ugyan egy D510MOV, de hogy hol lehet azt kapni, nem tudom (a romániai kereskedőknél biztosan nem).
Több nyűgöm is van, tudom: helyszűkében is szenvedek, nem is akarok sokat költeni rá, prioritás, hogy oprendszer újratelepítésére tudjam használni, de ha már meglenne, akkor nem csak. Frankó kis kütyük a Lilliput kijelzői, de amennyit elkérnek értük az szerintem már szemtelenség.
Az USB-s kicsi kijelzőkkel semmiképp nem lehet megoldani, hogy újra lehessen telepíteni egy oprendszert? Laca, az Ubisync-ed USB-s.
-
raidx
őstag
válasz
duffbeer #6298 üzenetére
"UI.: a ledes monitor még kevesebbet fogyaszt(hat). Nekem egy Samsung 23"-os LED monitorom van, az csak 26 wattot fogyaszt az adatlapja szerint és a mérőm szerint is!"
Az enyém LG W2243S
Fogyasztás - Működés közben 22W
Teljesítmény felvétel készenlétben 0.3W
Képernyő kikapcsolt állapotában 0.3W
Papírforma szerint!Ez egy 22,5" Wide monitor és régebbi típus. Azt hittem a ledes háttérvilágításúak lényegesen kevesebbet fogyasztanak.
-
canniball
nagyúr
válasz
duffbeer #6295 üzenetére
Dehogy szőrszálhasogatás. Mindegyiknek megvan a maga "szerepe", csak tudni kell hogy melyik mire való. De mint látható néha a hozzáértőket is meg tudja viccelni (bocs Laca
).
"...5 watt eltérés évi 2000 forint..."
Az első óccsó mérőm pl. pont 5-6W-t mutatott a (ténylegesen) kikapcsolt TV-re (ekkor kezdtem el elgondolkodni), a Voltcraft ugyanerre 0W-t. Miután átolvastam az első útmutatóját kiderült hogy ekkora tévedés belefér... Ha 4-5 készüléken van ekkora difi az épp egy drágább mérő ára.Persze ha valaki csak szeretné összehasonlítani az otthoni gépeket, vagy olyan (nagy)fogyasztókat mér ahol 4-5W különbség nem oszt nem szoroz annak jó lehet a harmad/negyed ennyibe kerülő kütyü is.
A gond inkább az hogy a gyártók nem tüntetik fel a dobozon hogy milyen hibával dolgozik a mérő, így az emberek többsége szerintem nem is tudja hogy ez is benne van a pakliban... -
Laca 012
őstag
válasz
duffbeer #6277 üzenetére
Az AC-DC táp hatásfokát is hozzászámolva 90W-os terhelésen még lejön 5-6% szóval kb. 90%-os a PicoPSU-s megoldás..
Ezek szerint viszont a Delux jó esetben 50-60% között lehet...
Mivel szedtem már szét (és javítottam) Enermax, Thermaltake és más márkásabb 4-500W-os tápokat is és ugyan ez a kapcsolás volt azokban is (talán a kondenzátorok voltak nagyobb kapacitásúak és jobb minőségűek, meg a ventilátorok kicsit jobbak, de szinte a nyák is ugyan az) , nem hiszem, hogy közelébe érnének még egy sima paneltáp hatásfokának sem, nem hogy egy ilyen PicoPSU-s megoldásnak..Azért az teljesen érthetetlen, hogy a technológia adott ahhoz, hogy az AC-DC táp hatásfokát is hozzászámolva kb. 80-85% hatásfokú tápokat gyártsanak, még az előállítása sem kerülne többe szerintem, mégis a régi szabvány dobozba ezeket a 10-15 évvel ezelőtti kapcsolású elektronikákat teszik..(konkrétan van még Vargánéék által gyártott 199x-ben készült 235W-os ATX tápom valahol, amiben ugyan ez a NyÁK van apró eltérésekkel, de ugyan azzal a 2 fet-tel, ugyan azokkal a diódahidakkal, ugyan azzal a TL494-es IC-vel...stb.)
Ráadásul elvileg mindenhol "zöldülünk", (WD Green, PicoPSU Green..stb) csak épp a sima ATX dobozokba adják ugyan azt a rossz hatásfokú megoldást legkevesebb 15éve..
Íme a tesztem is bizonyítja, hogy ha mindenki ezt a megoldást használná a világon, akkor a világ számítógépeinek a fogyasztását le lehetne csökkenteni közel a felére..Azért az nem 1-2kWh ugye??
Azt sem értem, hogy miért nem gyártanak 3-400W-os PicoPSU-kat. Persze lehet, hogy ennél a teljesítménynél már azok sem "annyira" rosszak.
Minden esetre az tuti, hogy az irodába most raktam össze egy i3+H67-es gépet, meg egy fél éve egy E2160+i945-ös gépet. Mindegyik 100W alatt fogyaszt, úgyhogy akkor általánosíthatunk úgy, hogy a világ irodai gépeinek többségének fogyasztását lehetne felére csökkenteni...Na jó, megint elkalandoztam.. Közben megjött a 2x2,5"-os rack-em is.. szuper kis megoldás, így már menet közben lehet hdd-t cserélni akár...
Lassan úgy érzem összeáll a ház terve is a fejemben, bár nem lesz egyszerű. Mindenképp valami olyan céget kell találnom akik CNC-vel vágnak-gravíroznak élvilágítós plexit...Remélem nem lesz túl nekéz ilyet keríteni.. Akkor már csak valami vektoros formátumban megrajzolom és már készül is..
-
canniball
nagyúr
válasz
duffbeer #6104 üzenetére
"Gondolom a PC-d hangját hallod vissza..."
Ahogy mondod."...a PC-n maxra felnyomod a hangerőt és a monitoron halkítod vissza."
Így próbálkoztam vele, de engem így is zavar...azt hiszem túl érzékeny a fülem."Ha nem akarsz zúgást, vegyél normális erősítőt..."
No ennyit értettem az előbb is és nekem ez bőven elég, azért köszönöm a konyhanyelvi magyarázatot.Amúgy a Z3-t azért húztam le, mert a másik gépre került át.
raidx!
Monitorról van szó, ami ráadásul nem is egy mai darab, annyit nem ér az egész hogy szerelőhöz rohangáljak vele. Azt hittem valami egyszerű eszközzel megoldható a dolog, de ha nem hát így marad, amúgy is csak átmeneti állapotról van szó.Mindkettőtöknek köszönöm a segítséget!
-
raidx
őstag
válasz
duffbeer #6104 üzenetére
A ferritgyűrű inkább a hálózatba kivűlről bekerülő zajokat képes szűrni. A legjobb megoldás, ha már nem garis a TV, keresni egy megbízható TV-szerelő szakit aki megszünteti a földhurkot. Vagyis a TV bemeneten leválasztja a GND-t a közös pontról (fém részek, stb).
Hangtechnikánál nagyon lényeges, hogy csak egy közös GND pont lehet a rendszerbe! A többi úgymond lebegő állapotba van mindaddig míg az az egység nincs csatlakoztatva ami adja a közös GND pontot. A többiek csak azt adják tovább a láncba, vagy semmit. Hangtechnikába ez álltalába az első fokozat (bemenő) privilégiuma, a többi eszköz és erősítő, végfok mind innen veszi a közös GND pontot. Sajnos a TV-ket nem ilyen elven tervezik. Ha van lehetőség a számítógép és TV között digitális kapcsolat kialakítására megszűnik a gondod. Analóg kapcsolat esetén marad a külön erősítő vagy a jó szerelő. -
Laca 012
őstag
válasz
duffbeer #6079 üzenetére
Hát ja, 8-16 réteg kb..(Egy két ilyen nyákot terveztem is Orcad-del anno, meg gyártattam is, LED-es fényreklámok vezérlőihez..)
Viszont ez az elv amit mondasz szerintem nem feltétlenül lenne jó megoldás, mert a rétegek számától függetlenül, ha egy rétegen csak egyféle táp mehetne az alkatrészekig, akkor más nem is igazán tudna elmenni már azokon a rétegeken, mert keresztezésnél útban lennének egymásnak és az áramerősség miatt nagyon széles sávoknak is kellene lenniük.. Pláne ezen az elven a 3 feszültség és a GND kapásból elfoglalna 4 réteget..
A belső rétegek ráadásul általában vékonyabbak is és az áramerősségekkel emiatt is probléma lenne.
Ezen kívül az árnyékolásokról gondoskodó GND potenciálú fóliák sem töltenék be a szerepüket, ha csak egy rétegen lennének.
Szerintem itt a tápcsatlakozó környékén több rétegen is közösítve vannak, különben nem is tudnák elvinni azt az áramerősséget, ami ott folyik.
Ha megnézed a képet egyébként a legalsó fólián ami látszik a fényképen, kapásból meg is található a 3féle +tápfesz és a gnd is.Ettől függetlenül valóban nem kizárt, hogy másik rétegen, akár a felsőn, akár a közbülsőkön össze van közösítve, sőt nekem is az a furcsa, hogy az eddigi tapasztalatom egyre inkább megdőlni látszik miszerint össze is szokták kötni...
De ez hamarosan kiderül, mert ha 24pólussal elindul a lap, 20pólussal meg nem, akkor be kell látnom, hogy létezik ilyen lap..
(Azt persze senki nem fogja megfejteni, hogy ha raidx-nek nem indult, akkor birrbert-nek hogyan indult 5hónapon keresztül..De már kezdem megszokni a csodákat.. Anno a céges Asus WL500gP routeren üzemelt egy CoolerMaster Xcraft 360-as külső USB-s házban egy hdd..
2 év után egy újraindítást követően nem ismerte fel többet.. Akkor még itthon is WL500-am volt, meg volt 2db tartalék, azokkal sem ment..
A külső ház a mai napig meg van (most már összesen 4 éves körüli) és próba képpen mindenre (routerek, gépek, laptopok) rádugom, és mindennel működik is, linux-XP-Win7.. tök mindegy neki..
Vegyük azt, hogy nem kompatibilis valamiért a WL500gP-vel.. De 2 évig meg az volt???
Ezt fejtse meg valaki!!! -
mszl
aktív tag
válasz
duffbeer #6013 üzenetére
Szia!
Miközben melóra rajzolgatok (Corel draw, stb..), közben megy a film v. a zene "háttárben"v kis ablakban BSPLAYER-el.
A videó nézés végül is saját magamnak csak háttér zörej, de kell, hogy valami szóljon.....és ha ugrik a hang is az idegesítő....hmmm
MOndhatnád azt is hogy konvertáld, de akkor minden sok példányba lene meg..
Nem vagyok egyszerű eset ezen nen gondolkozz, tudnék én is jó ötleteket, de ....
Így ebből láthatod, hogy nem a videó lejátszás az elsődleges számomra, inkább a többi és nincs kedvem ki-be kapcsolgatni a másik gépet....
Ez alapfeltétel számomra, mint a BRAZOS vélemény is saját, de nem írtam le a BRAZOST, mert tervezgetek egy Sapphire-t venni, ha nem találok megfelelő D525-t az év végéig, és addig még sok minden előkerülhet az AMD vs.INTEL csatából. -
misimagaki
aktív tag
válasz
duffbeer #5999 üzenetére
A 20 W-os érték az milyen hardver összeállításra vonatkozik az Atom esetében?
Az Intel lapban nagy volt a bizodalom, mert a tulaja állította, hogy minimális a fogyasztása, aztán amikor szembesült a 40 W-tal, akkor meglepődött.
A 40 W az napi 1 kWh, havi 30. A háztartás átlagban 5 kWh-t fogyaszt. Havi 150, tehát 20% emelné a villanyszámlát. Az meg sok... -
misimagaki
aktív tag
-
misimagaki
aktív tag
válasz
duffbeer #5999 üzenetére
Igen.Ezzel:
[VOLTCRAFT ENERGY CHECK 3000 ENERGIAFOGYASZTÁS MÉRŐ] Ilyet tudtam szerezni:
Szerinted nem tünik reálisnak az érték? Ez egy vinyóval mért érték.Egy Intel D201GLY2-t is mértem ugyanígy két diskkel, USB-ről futattot FrenAs-sal az is 40 W körül alakult....Celeron 1200, 256 MB RAM. Codegen táppal. Utána egy chieftec 360-as táppal is. A fogyasztás ugyanannyi volt, de ott a táp felvett kikapcsolva 6 W-t.
Ezek közül a lapok amiket soroltál szerinted mind bekapcsolható Wake On Lan-on keresztül?
A D201GLY2-t nem sikerült távolról bekapcsolni, a Compaq-t meg simán
Fontos lenne, mert pillanatnyilag nem megy mindig, de a Compaq bekapcsolható távolról... -
raidx
őstag
válasz
duffbeer #5990 üzenetére
Már a 720-as is akadhat ha trehányan rippeltek! Én az Atom lapot beraktam a szerverbe, Asrock 4 Giga rammal 64 bites Win 7-tel lett a napi használatos. Full HD filmnél is találkoztam olyannal ami akadt néha az Asrock lapon. Nagyon nem mindegy a csomagolás minősége. Eredti vagy ISO szépen megy! Az Intel nagyon bekontrázott a gyenge VGA-val az atomoknál!
-
brugo
aktív tag
válasz
duffbeer #5987 üzenetére
Koszonom vallaszaidat !
-Nekem is csak altalanos celra kene es reg szemezgetek a D525MW-vel de azert neha megneznek 1filmet ; nem lehet video kartyat beletenni ?
-az AMD Fusionnak nem latok soros portot ( RS232 ) es arra feltetlenul szuksegem lenne.
-Koszonom a PicoPSU ajalatodat de En kulfoldon elek.
-En is ugy gondoltam,hogy ventilator feltetlenul kell, de akkor legalabb egy 12cm-es, de sajnos ilyen dobozt nem talaltam -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
duffbeer #5981 üzenetére
Dehogynem.
De mi köze a tápnak a GSEJT-hez?
-
-
mtade
aktív tag
válasz
duffbeer #5953 üzenetére
Igen, van szivacs a procihűtőn is. SMD cucc nem emléxem van-e rajta, szerintem nincs, de a magok viszonylag magasak.
Csináltam róla képet, otthonról fel tudom majd rakni...Szerk.
Igazából már gondolkodom rajta, visszaviszem gariban nekik, aztán kínlódjon vele, aki pénzt keresett vele. Mami ígyis szipog, hogy van PCje 2 hete, mégsem tudja használni... -
mtade
aktív tag
válasz
duffbeer #5928 üzenetére
Köszönöm a választ.
Van egy 80mm-es AC rendszerhűtő benne.
A pasztacsekkoláshoz először szerzek be friss pasztát, igazából nemigen bütyköltem még ilyesmit...
Az újrapasztázás sérti az IPONos garit?A táp valami saját barkács lehet, a bővítőkártya mérete passz. Csináltam képeket, holnap délután felteszem őket.
Egyébként alapvetően nem jött be a házikó.
A hozzáadott rendszerhűtő 2 madzagos, nem jelzi vissza a fordulatszámot. A DVD írót nem lehet gombbal becsukni, mert a fedél rányílik a gombra. Mondjuk dizájnra csillagos ötös, a HDD led a bekapcsológomb körüli kék sáv alját festi pirosra, alapvetően elég hely van benn a madzagoknak. -
raidx
őstag
válasz
duffbeer #5916 üzenetére
Ha már a formázás megvolt és nincs változás, nem sok tippem van.
Álltalában a megosztás beállításakor szoktak kvótát és egyéb korlátozást beállítani. Meg az FTP progikba.
Nem csak a biztonság miatt, de a Windows nyűgösködésének elkerülése miatt is célszerű felhasználói névvel és jelszóval elérni a hálózati erőforrásokat. A bejelentkezési adatokat meg lehet a rendszerrel jegyeztetni, így csak egyszer kell megadni.
-
ViZion
félisten
válasz
duffbeer #5910 üzenetére
Nem az para hogy meglátják, olyasmivel nem foglalkozom, menteni meg főleg felesleges ilyen filmeket, mikor a net tele van vele...
Személyes képek (gyerek, család, stb...) és munkák vannak (.psd és a források, hirdetések, szórólapok, logók), párom munkái (ne kérdezd, ilyen iskolai projektek meg a fene tudja mik a röpdoga kérdésektől a szakdolgozatig).
Online tárhely 200 GB-hez drágaság lenne szvsz, de egy külső HDD időnként frissítve megteszi.
Egyébként a VIA Nano-ról mi a vélemény? A régi időkből még emlékszem a Via chipsetekkel mennyi baj volt, minden AMD-hez SIS vagy nForce volt a jobb...
Ahogy olvasom fogyasztásban rosszabb az Atomnál. Azért durva, hogy 12k-ért egy "kész" PC-t lehet venni, anno 4 MB ram-ot vettem ennyiért... -
ViZion
félisten
válasz
duffbeer #5903 üzenetére
sok Giga lapom volt, relative problémamentesen. Ezen van HW raid 2 sata, +2 sata ha bővítenék... mondjuk a fene tudja, utóbbi 6-7 évben nem halt meg HDD-m, ami meghalt az első héten feladta...
Kb. 200 GB-nyi adat van (munka és családi fotók), amit biztonságban szeretnék tudni, erre lehet veszek egy külső racket, és elrakom vmi régebbi HDD-n is.Linux eredetileg belső USB-re dugott stickről futna, sebességben nem tudom mennyivel lenne jobb egy IDE-CF kártyáról... mondjuk az intel lapba a 2. sata-ra meg lehet ócó használt 8-16 GB ssd-t dugni, gondolom az a leggyorsabb...
Így végiggondolva igazad van...
Alszom még rá párat, nézelődök-olvasgatok-érdeklődök. Köszönöm! -
canniball
nagyúr
válasz
duffbeer #5895 üzenetére
"...PicoPSU+adapter "csomag""
Annyival kiegészíteném, hogy ebayen ezekhez (legalábbis amit láttam) "amerikás végű kábel" van, tehát nem elfelejteni hogy gondoskodni kell megfelelő kábelről/átalakítóról is."Az ilyen kínai házakhoz adott tápok jók lehetnek, de a hatásfokuk bőven nem éri el szerintem a 80%-ot."
A Modecom Feel 202 házamhoz kapott paneltáp+adapter párossal (bár igaz az azt hiszem nem kínai hanem talán lengyel) ugyanazon rendszer kb. 4W-tal evett többet, mint a jelenlegi picopsu+3kHuf-os külső adapter kombóval. Hogy a paneltáp vagy a külső volt a ludas azt meg nem mondom...
-
ViZion
félisten
-
ViZion
félisten
válasz
duffbeer #5882 üzenetére
Hmm... ahogy elnézem igazad van:
a linkeden a lap 15900 Ft+1 GB noti DDR3 3200 Ft -> 19.100 Ft
510-es lap Ipon-nál ua. árban, a ram meg drágább... hmm.
OS-nek linux lesz az biztos. Vagy egy Ubuntut átszabok némileg, vagy vmi spéci médiacenter disztrót kap, netezni ezekkel is lehet. Köszönöm! Meggondolom mit lehetne.Tápra van vmi javaslat? Nézegettem házakat táppal, mint ez és ez. csak azért egy FSP 350 W-os tápban jobban bíznék...
-
ViZion
félisten
-
canniball
nagyúr
válasz
duffbeer #5856 üzenetére
Nekem is van media playerem, de közel sem vagyok vele annyira elégedett mint egy HTPC-vel lennék. Hogy csak egy alapvető dolgot említsek: DVD lemezek lejátszása (a "régi" lemezeimet azért nem fogom kidobni, két (három) eszköz meg nem tetszik a TV mellett).
Persze ha valaki csak ripeket néz/hallgat, annak tökéletes alternatíva lehet. -
szponzor
senior tag
válasz
duffbeer #5851 üzenetére
Vagy veheted a sima 2100-as procit is, az kicsit többet fogyaszt, de több erő is van benne, árban kicsit olcsóbb (kb. 26-27). Alaplap szempontjából én Giga párti vagyok, a Gigabyte H67N-USB3 kb. 25 körül van.
ODD-ből én slimet javasolnék, a PicoPSU-hoz vagy paneltáphoz meg szükséged lesz egy átalakítóra, mert ha jól tudom, akkor azon csak egy SATA tápcsatlakozó van.
Mi miatt kell a RAID? Mert a 2 3,5"-os vinyó miatt majdnem az összes ITX ház kiesik, de pl. az enyémbe mehet egy 3,5"-os meg egy 2,5"-os (SilverStone SG06).
Érdemes lenne amúgy érdeklődnöd a miniITX topikban is, user137-nek van egy eladó Lian Li háza. Abba talán belemegy a 2 HDD és a ház is szép szerintem.Ami járható út lehetne még, hogy egy nagy borda a procira, ami közel lenne a táp ventijéhez. A táp 12 centis ventije meg szívná a prociról a levegőt.
(nem tudom, hogy a Sandy-ket lehet-e alulfeszelni, de a tuning az le van tiltva)
-
fgordon
senior tag
válasz
duffbeer #5849 üzenetére
szponzor, duffbeer!
Köszönöm az infóitokat. A keretbe belefér az i5, és úgy tervezem, hogy sokáig nem kell majd a géphez nyúlni, 3-5 évre gondoltam, azért i5.
Komolyabb dolgokra is fogom használni azt a HTPC-t, de azért hívom így, mert csendesnek akarom és maximum micro méretű házban.Ha jól tudom a dolgokat, ki lehet ebből hozni: lesz egy alaplap, abban i5, a prociban van grafikus mag, rakok bele 2x2 gb-ot, 2 hdd-t raid mirror üzemmódban, meg dvd írót. Ennyi.
Ez úgy néz ki, kb 1 hónap múlva, kb májusban lesz megvásárolva, majd konkrét vásárlás előtt újra kérdezni fogok, hogy amit találtam, annál tudtok-e jobbat.
Amit viszont nem találtam még megfelelőt: olyan ház, amin van 1 db 5,25-ös hely a dvd írónak, valamint amibe egy normálisabb, csendes táp is belefér.
A másik, a processzor hűtő, hogy mi lehet az, ami ki fog bírni 3-5 évet. Passzívban gondolkozom, csak a passzív nem-e lesz túl magas a micro házhoz... Meg eleve lehet-e passzívan i5-öt hűteni, ez is kérdéses...
-
szponzor
senior tag
válasz
duffbeer #5847 üzenetére
Tény, hogy a Brazos elég arra, amire kell, de Sandy-ből is lehet jó HTPC-t építeni. Most jött ki a 2100T processzor, ami 2,5 GHz-en üzemel, 2 mag + HT, közben a max TDP-je 35W. Ebben biztos, hogy több erő van, mint a Brazos-ban, és nem is nagyon melegedhet/fogyaszthat.
Az én első generációs i5 661-em fogyaszt prime95 teszt alatt kis alulfeszeléssel 85 W-ot, idle kb. 39 W.
Ha kell egy kis plusz erő, akkor én biztos, hogy a 2100T-t venném. Ha nem, akkor Brazos, de abból csak az AsRock-ot, mert szerintem az a lap az, ami megéri az árát. Azon van egy 4 centis hűtő, ami egy idő után zavaró lehet, de pl. egy LC Power 1360Mi háznál én készítenék egy új oldallapot, amire fúrnék fel egy 12 centis ventinek helyet, a 4 centiset meg leszedném az alaplapról. 12 centis venti 700-as fordulaton szerintem abszolút nem zavaró, mégis megvan a légáramlás.
Persze az sem mindegy, hogy a 2100T+lap jó, ha megvan 60-ból, míg az AsRock lapja kb. 25 procival együtt. -
fgordon
senior tag
válasz
duffbeer #5845 üzenetére
Köszönöm duffbeer az infóid, látom Te képben vagy ezekről.
A tesztet nem olvastam még, de már átnéztem.
Engem a Sandy Bridge-es megoldás is érdekel 1155-ös tokozással, ezt ki lehet hozni úgy, hogy ne legyen túl hangos? Lehet, furán hangzik, de a fogyasztás nem érdekel, a melegedés sem, ha üzembiztos... Ha kicsit zúg nagy terhelésnél, az sem katasztrófa, de alapból jó lenne, ha csendes lenne.
-
Laca 012
őstag
válasz
duffbeer #5836 üzenetére
Szerintem kicsit elbeszéltek egymás mellett..
Szerintem csak azt mondja, hogy mszl amit linkelt, abban az intel D525-tel szerelt lap ION-os..Viszont aminél meg Te állítottad, hogy szó sem volt ION-os lapról azt mszl már másodjára linkelte...
Szóval szerintem nem egyről beszéltek..
-
Brogyi
őstag
válasz
duffbeer #5784 üzenetére
A GSEJT valóban lekezel 100 aktív torrentet akár egy 80/25-ös vonalon is.Sőt még többet is.De bizony a filmnézés közben meg-meg akad a film.Világosan látszik a samba áldásos müködése.A kedvedért szinte mindent megállítottam, és csak egy nagy file-t másoltam.A szerver terhelése 1 lett. A proci kb. 90% ugrott.Erről beszéltem.Ez egy ubi szerver változat.
Most akkor nem értem miről beszélsz?A torrentnél szinte soha nem éri el a 20%-ot.Nézd meg jól azt a képet.Ezért nem értem én a te sebességedet.Nem tudom min mérted,és mivel de nem hiszem hogy GSEJT volt. -
Brogyi
őstag
válasz
duffbeer #5772 üzenetére
"NAS-nak nem kell atomreaktor"
Ez akkor igaz ha nem érdekel az írás-olvasás sebessége, valamint nincs windows a belső hálón.Néztél már proci terhelést, és sebsséget mikor sambázol, és padlógázzal teker a transmission ,vagy akár rtorrent? Azért ne állítsunk valótlan dolgokat. -
Laca 012
őstag
válasz
duffbeer #5749 üzenetére
Holnap telepítem, aztán meglátjuk.. Win7 megy rá.
2GB ram, meg a régi 500-as noti hdd-mmel megy egy ugyan oyan Spire házba, amibe anno a GCLF2-t raktam..
Fogyasztásra is kíváncsi leszek. idle is, meg egy fullhd youtube video mellett is..Alapban a P3-asok idején foglalkoztam elég rövid ideig AMD-vel, akkor "el is rúgták a pöttyöst elég messzire" a sokat fogyasztó forró CPU-ikkal, amikre olyan hűtő kellett, hogy majd megsüketültél, mégis megégetett ha hozzáértél..
Most kapnak egy lehetőséget és bizonyíthatnak így 10év után.. -
DavidDay
csendes tag
válasz
duffbeer #5745 üzenetére
Igaz. Lehet, hogy az ilyen téma jobban menne ebbe a fórumba. Bár nem tűnik túl aktívnak.
birrbert,
A 67-68 portokat a DHCP használja emlékeim szerint. Egyiken fogadja a DHCPREQUEST-et a klienstől, a másikon pedig küldi a DHCPACK - ot feltéve, hogy a kliensnek jár ip cím az adott host-tól. Ha letiltod őket, jó eséllyel nem fog menni a dnsmasq. Az 53-mas pedig a DNS a név alapján
iptables nem egyszerű, de néhány alap rule-t érdemes beállítani.
itt van néhány link, ezeket nézd át és találd ki neked mi kell belőle.http://www.linuxconfig.org/collection-of-basic-linux-firewall-iptables-rules
http://www.techrepublic.com/blog/10things/10-iptables-rules-to-help-secure-your-linux-box/539
http://rg03.wordpress.com/2010/04/01/iptables-rules-for-desktop-computers/Érdemes lesz utánanézni valami komolyabb tűzfalnak. pl Csicsóka 5416 - os hozzászólása.
-
Laca 012
őstag
válasz
duffbeer #5745 üzenetére
Az hagyján...
A héten vettem egy Asrock E350M1 lapot és ezzel a lépéssel kicsit "megcsaltam" az Atomot..
Persze nem magamnak lesz, csak egy ismerősömnek netezős youtube videózós gépnek.
De ha egyszer Atom háza táján semmi hír..
Az utolsó fejlesztésük az volt, hogy a nettopomban is működő N550-est megtuningolták 1,5-ről 1,6GHz-re, aztán kiadták N570 néven...
Lassan lehet ki is hal az Atom, bár szerintem lenne benne még fantázia..
Minden esetre jó lenne ha az Intel összekapná magát, mert a Sandi Bridge SATA vezérlő hibája igen lebőgés volt, az Atomot, meg a szegmens nagy részében "agyonverte" a Fusion..
Szóval valamit alkothatnának.Ettől függetlenül lehet átmehetnénk az erre szánt topicba linuxozni-szerverezni, bár akkor meg fele itt, fele ott..
Nincs az a moderátor, aki ezt átpakolná nekünk, mert anno pár átfedéssel kezdődött, aztán egyre tovább... Tényleg nem tudom mit lehetne, mit érdemes tenni..
-
birrbert
tag
válasz
duffbeer #5721 üzenetére
Igen... az a de, ha nem lenne...
Nem fogtam fel annak idején, hogy mire vállalkoztam. Effektív nulla háttérrel indultam, és mivel nincsenek megfelelő Linux ismereteim, így nagyon stresszes minden egyes probléma megoldása. Ezért is írtam, hogy képtelen vagyok diagnosztizálni. Másfelől, megvettem az alkatrészeket jó pénzért, és szeretném élvezni a használatukat. Szerencsére bármikor értékesíthető bármelyik darab.
Épp a tegnap gondolkodtam el, hogy kell ez nekem? Amúgy is van elég sz@r a fejemben a meló miatt, meg egyebek miatt is, szóval nem biztos, hogy hiányzik a plusz idegeskedés. Mindennek alapja pedig az, hogy én, mint modern ember, elvárom, hogy non-stop legyen Internet kapcsolat a fenekem alatt. Az a router, ami ezelőtt volt, annyira jól ment, hogy hozzá szoktatott (egy évben max. háromszor állt le), és most rosszul esik, ha nem tudok befejezni egy DotA partit
Ezen persze lehetne vitatkozni, hogy mit várhatok el egy olyan helyzetben, amikor én építem ki a rendszert, és nem a boltból veszem meg készen. Nincs kinek reklamálni, az biztos.
Fogalmam sincs mi legyen a következő lépés... Attól félek, hogy a probléma valahol a driver-ekben gyökeredzik, nem elég kiforrott a szoftver és a hardver közti kommunikáció, vagy csak egyszerűen ennyire Linux ellenes ez a vas. Nagy kár, hogy csak találgatni tudok.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
duffbeer #5598 üzenetére
Pl. NAS-os eléréshez szükséges dolgokra gondoltam. Samba, a wifi AP-ként való használatához valami okosság. Igazából nem is gondoltam át, hogy hirtelen mi kellhet, de még ma kéne telepitenem egy ismerős gépére pár dolgot ilyen célbóól, és mivel csak mobilnetje van gondoltam nálam letöltök mindent addig ami fontos.
Bármi ami szóbajöhet és nem túl erőforrásigényes, de szükség lehet rá egy otthoni kis htpc+nas gépnél. -
bumi
tag
válasz
duffbeer #5567 üzenetére
Köszi a választ!
A honlapon azt írják, hogy 44,1khz-ról konvertáljunk mindent 192khz-ra. Bárki bármit is mond! Ehhez kell a nagy teljesítményű CPU. Nagy cache-el. 2MB+
WAV,Fack. A honlapon az alaplap H55, első generációs i3-mal. MicroATX.
1db ramot ír, 1GB. Gondoltam a 4GB-ből nem lesz baj. Win7 x64.
Azt is tudom, hogy a számítástechnikában a 2db ramot ajánlják.
Ezt írja, hasonlóan szeretném megépíteni.De, hogy atom is legyen
, ha minden jól megy ,a jövő héten belepasszírozok egy 510 Magyar Országot egy ilyen házba.
Netezni, levelezni, stb. . -
duffbeer
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Azonnali fotós kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- Yettel topik
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen processzort vegyek?
- Android szakmai topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Musk feloszlatta a Tesla Dojo szuperszámítógépes részlegét
- További aktív témák...
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel I5-9400F / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest