Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
New Age
csendes tag
Sziasztok!
Keresgélek a neten jó ideje, de nem találok MiniITX-es Atom 330-al szerelt alaplapot amin dual gigabit-es háló van.
Létezik egyátalán ilyen?NA
-
nyunyu
félisten
Ha a haz tapjat bele tudod dugni a SEJTen levo 2.5mm-es csatiba, akkor sima ugy. (van ra esely, Morex hazak kulso tapjan is 2.5mm-es csati van, ha jol emlekszem)
Ha nem, akkor meg mindig tudod etetni a lapot az ATX12V-n keresztul. (felteve, ha a hazba epitett DC/DC cuccon van olyan csati, ha nincs, akkor barkacs, lasd topik eleje.)
-
quby
őstag
Ezt a giga házat hogy lehet összeházasitani a SEJT-el? Ott a hátlapon van a tápcsati, itt meg külön kivezetése van a házra. Mert a házhoz járó táp jó lenne neki. Vagy a lapon lévő táp jack mögötti csatin is lehet neki adni a tápot??
-
duffbeer
őstag
Tervezem lecserélni a GCLF-et SEJT-re. Vannak már tényleges tapasztalatok? Engem a GigabitLAN és az N270 teljesítménye érdekelne. Mennyivel marad el a GCLF-től?
-
quby
őstag
Ezaz m350 magyarhonban nem kapható valahol? Jól számolta itt nekem a shippig cost-ot 130USD-nek
ugye csakbéna vok?? -
Alex91
félisten
-
quby
őstag
Járatlan vagyok ebben a ACDC témában. Ha monnyuk veszek egy ilyen intel féle "BIO" lapot akkor ahhoz csak egy külsö adapter kell?? Pl a windem tápja jó lenne hozzá? vagy bármilyen notitáp? Mindegy milyen kimeneti feszültségeüt használok, a lapon lévö PSU kezeli?? Homályositsatok fel plz, mer most naon megeteccett ez a kis egysejtűű!

-
nyunyu
félisten
-
DBob
őstag
Hát igen...persze jó lenne tudni hogy a szórakozóhelyen milyen körülmények közt ment.
Mi is szoktunk kirakni iparban rendes pc-t. Szokott is baj lenni belőle. Nem véletlenül ipariak az ipari dolgok. Márpedig a gclf(2) meg egyéb kisfogyasztású minitx dolgok kifejezetten csábítóak...Ami picit (sokkal) jobban megnövelt mtbf értékkel rendelkezik, az egyedül a gsejt. De az láthatóan embedded vonalra van kialakítva, mint sem desktop. -
nyunyu
félisten
Most hivott exkollega, hogy a tavaly nyaron egy szorakozohelyre lerakott 8 D945GCLF-bol mar az otodik szallt el, most csereli.

(Na, nem mintha az Epia megbizhatobb lenne, tegnap vett 2 Epia5000-bol az egyik fagyogat.
) -
duffbeer
őstag
-
duffbeer
őstag
Meghalta magát a PicoPSU-m majdnem másfél év 24/7 üzem után... Csatlakoztatom, világít a lapon a standby LED, majd bekapcs után, illetve a gomb nyomása közben nyekereg az alaplap (!!!????), valami hangot ad ki magából.
Ja és villogni kezd a LED...
Mielőtt valaki megkérdezi, nem nincs rádugva HDD és PC speaker sincs.
Ha lesz időm, majd bekapcsolom önmagában a PicoPSU-t és ráméregetek a fesz-ekre, hátha. Mondjuk, lehet, hogy a AC/DC adapter halt meg, vagy nem tudja már az ampereket....
Most egy 1000 éves csapágyas 400wattos traktorról üzemel, ami egyrészt akkora mint az egész gép, másrészt hangos mint a pusztulat.
Nem találkozott valaki véletlenül ilyesmivel?
Esetleg valami ötlet? -
Ironskin
csendes tag
Azért van olcsóbban is nekem spec. 20 nap alatt szállították le, de megérte

CF adapter 500Ft házhoz szállítással! -
canniball
nagyúr
"...7000ből jönne ki egy cf+adapter."
No de az sem mindegy ezért mekkora tárhelyet (hány GB-s az a CF) kapsz... A CF-nek egyetlen előnyét látom: néma."...PATA -s noti winyót..."
Annak ráadásul más is a csatija, mint a 3,5" HDD-knek."Azért van benn ennyi winyó mert kell a hely..."
Korábban írtad hogy van/lesz 500GB-s vinyód is. Ez már kellő méretű, én tuti azt csinálnám hogy erre menne a rendszer és még így is marad "pár" GB mellette, a többit pedig bedobnám rackbe - így nincs gond sem a fogyasztással sem a zajjal. Persze ez erősen szvsz.
-
Stoto
tag
válasz
canniball
üzenetére
Ha jól számoltam akkor kb olyan 7000ből jönne ki egy cf+adapter.
A noti winyóval az a baj, hogy PATA -s noti winyót újan 7000 vagy alatta nem láttam sehol.
A 2 sata port pedig le van már foglalva. Azért van benn ennyi winyó mert kell a hely és költségtakarékossági okoból olyan winyók vannak benn amik elfekvőben voltak.
Ha meg új winyókat vennék bele akkor meg kapna 2 db min 640es winyót és RAIDben menne. Persze ez csak álom, maradnak a régi winyók.
-
Stoto
tag
válasz
canniball
üzenetére
Gondoltam én is pendrivera, de a sebesség és proci használat miatt jobb lenne egy cf kártya ide átalakítóval. Legallább a használaton kívüli ide csatorna is ki lenne használva.
A lapból sajna kiszállt a füst. Valahol a mem foglalat és a south bridge között döntött úgy egy dióda, hogy szénné válik ismeretlen okokból.
-
DBob
őstag
Nekem cf kártyáról elég sok rendszerem ment, főképp routerek. Volt, hogy még xp is ment egy 512mbos cf kártyáról.
Most aktívan egy 4gbos microdriveot használok. Igazándiból jobb mint cf kártya, opsys célra.Ahogy canniball írta, cf helyett pendrive...én inkább cf-et használnák. pendriveok usbsek...és nagy, állandó forgalom az usb-n eléggé igénybeveszi a procit. udma-s cf kártya meg szinte tehermentesen dolgozik. De még a nem udma-s cf is jobb....szerintem. Ki kell próbálni.
mod: nekem gsejtnél usb-re rápakolt ubuntu netbook remix egész tűrhetően ment. kissé lassan bootolt, de utána nem volt annyira feltűnő a különbség. Esetleg annyi, hogy az usb-s rendszer miatt visszább volt fogva a cpu...talán.
-
Stoto
tag
Akkor az 1 perces standby valóban nemjó, mert az a standby amire én gondolok le is állítja a lemez pörgetését. Mondjuk 20 percre állítva a standby időt, már legrosszabb esetben is óránként 3x történik meg.
A cf kártyás dologhoz mit szólsz? Megéri, vagy felesleges pénzkidobás?
-
DBob
őstag
Attól függ standby alatt mit értesz. Ha azt, hogy notebook hdd-ben a fejet parkolópályára állítja ha idle a drive x másodpercig...az nem gyilkolja. Ha állandóan felpörgeted-leállítod, az igen. Eszi a csapágyazást, illetve a folytonos felmelegedés-lehűlés is anyagfáradáshoz vezet.
Persze, ha ez naponta 1x játszódik le, az természetes. Ha óránként 5-8x, az már kevésbé.
-
Stoto
tag
Nekem sajna most szervízben van gclf2-m, de amint visszaér új terveim vannak vele. Eddig 2 satás winyóval ment a kicsike, egy öreg 80assal és egy 3 éves 300assal ami ráadásul 7200as. Úgy terveztem, hogy amint visszatér hozzánk kap még egy 500as usbs winyót is ami szintén 7200as. Így 3 nem energiatakarékos winyóval már szépen fogyasztana, így a kövekező ötlettel álltam elő:
Az egyik winyó már most is úgy van állítva hogy ha nincs használatban akkor 1 perc után leáll. A tervem az lenne, hogy az összes winyó leállna ha nincs használatban és a rendszer pedig egy cf kártyáról futna cf-->IDE adapterrel.
Nézegettem ilyen adaptereket lehet már kapni 1500-2500 forint környékén. A kérdés már csak az, hogy mekkora cf kártyára lenne szükségem. A mostani rendszer egy elégé nagy debian lett, szóval az első dolog az lenne, hogy egy megfelelően kicsi debian rendszert előállítani.Gondoltam még olyanra is, hogy /tmp /var/log és egyéb sűrűn írt könyvtárakat az induláskor létrehozott ramdiskben helyezek el, amit lekapcsoláskor kiírna a kártyára bekapcsoláskor pedig létrehozza a ramdisket és felmásolja.
Így el lehetne érni, hogy az idő 90%ban parkolópályán legyen az összes winyó.
-
canniball
nagyúr
"...a 0dB zajhoz képest a minimális, mondjuk 15dB-es zaj is sok."
Ez tény. Ugyanakkor véleményem szerint már egy olyan gép is "kielégítő" tud lenni, amiben leszabályozott venti és notiHDD van...ha nem az arcod előtt tartod. Persze ízlések és fotonok..."Csak a hdd-k "zajonganak"."
SSD-t neki!
-
DBob
őstag
válasz
canniball
üzenetére
Engem se a ventilátor fogyasztása, mint inkább a zaja zavar, és a tény hogy telefújja porral az eszközt. A nagyfokú meleg miatt átraktam az elemet a túloldalra. Ez az egyik nagy negatív pontja a gsejtnek nálam...hogy ilyen befóliázott elem van rajta...lol.
De most épp jól jött. -
DBob
őstag
-
canniball
nagyúr
A "külön" szót jelen esetben (passzív lap lévén) nem tudom hová tenni, de ha úgy érted hogy van-e a lap mellett venti akkor a válaszom: még nincs, de tervbe van véve. Egyszer megtapogattam, úgy éreztem elég melegek a bordák. De több külföldi "tesztben" is hűtés nélkül mutatják (pl. az általad eredetileg kinézett házzal), így könnyen előfordulhat hogy vígan megvan anélkül is.
-
DBob
őstag
Valaki szerelt-e a gsejt mellé külön ventilátort?
-
DarkByte
addikt
Teljesen külön operációs rendszert használ a két rész, külön HDD -t igényelnek. Hangban, USB portokban, ethernet -ben és feszültségben vannak részben közösítve ahogyan én látom. Valahogyan nem látom értelmét. Problémás lenne állandóan szinkronizálni őket; inkább akkor már egy normális Atom -os deszka külön, így ha kell függetlenedni tud a "gémer" PC -től.
-
törölt tag
Gondolom ha letöltesz, vagy filmet nézel, akkor az ionos részt használod, ha meg valami számításigényes dolgot csinálsz (pl játszol) akkor meg a másikat.
Ezzel csak egy baj van, hogy mindkét rész ugyanarról a tápról megy és bizony a nagy tápok elég rossz hatásfokkal üzemelnek kis fogyasztás alatt.
Szerk.: Bár végül is még rossz hatásfokkal is jobb mintha a nagy gépet használná az ember.
-
Stoto
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Ennek mi értelme?
-
shabbarulez
őstag
Egy érdekes hibrid prototípus koncepció. Egy Atom+ION és egy Core2+P45 rendszer egyetlen alaplapon összeolvasztva. [link]
-
DBob
őstag
Úgy látszik a probléma forrása....hogy a gsejt már nem dos kompatibilis...lol

Vagy legalábbis a felhasznált laptop chipset / cpu. 32 bites opsyst bebootol pendriveról. -
DBob
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Ha neked is van gsejted próbáld ki, kérlek. Azt hogy mit kéne tennie, tudom jól.
Másik gép bootol róla.
Attól függően hogy fixed vagy removeable drivenak állítom, attól függően fagy le kompletten, vagy írja ki hogy szarban van az 1024 cylinder átlépése miatt, és nem látja a pendriveon lévő particiót.usb-s cd tökéletesen megy róla.
Én arra gondolok....hogy ilyen ez a gsejt. Ez már elő van készítve az intel becsavarozható usb-s ssdjére / pendrivejára...és lehet gyári kibaszás hogy azt használd ha usb-ről akarsz dolgozni, ne mást.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Pedig annak mennie kéne. Próbáltad ugyanazt a pendrive-ot másik gépen? Másik gép bootol róla?
-
DBob
őstag
Nos, érdekes.
Bootolható pendriveról nem tud bootolni a gsejt. Elvérzik. Vagy lefagy, vagy hibákat dob ki.
USB-re kötött külső cdromról is csak az xp installt látta, a hirens-es cd-t már nem. Érdekes.Most újra kiírom hirens cd-t, majd ha nem okés, akkor megpróbálok rágyömöszölni egy újabb biost. Elég régi, márciusi dekkol rajta.
-
heno68
tag
Sziasztok
Mi a fene az a SEJT alapú lap ? Konyítok egy keveset a gépekhez, de ez most teljesen új...
Valaki világosítson fel, ha van pár fölös karaktere...
Előre is köszi
Üdv
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
canniball
üzenetére
Kiszámoltam mennyire érné meg nekem lecserélni a 2magos Atomot SEJT lapra.
Úgy számoltam, hogy a jelenlegi config évente 10000 Ft-ot fogyaszt, ha SEJT lenne, akkor kb 5000 Ft-ot.
25000 a SEJT lap ára, esetleg eladhatnám a mostanit 10000-ért, akkor ha jól számolom 3 év alatt jönne be az ára a lapnak. -
nyunyu
félisten
válasz
szabi__memo
üzenetére
Ennek meg mi koze van az Atom temahoz?
Laphoz hozzaszolva: nem tudom Viaek meddig akarjak meg a nepet vakitani az ezereves C7 procival. Atom felkezzel leveri, mint vak a poharat, raadasul sokkal olcsobb.
Ahelyett, hogy az Atommal partiban levo Nanora koncentralnanak.
-
szabi__memo
nagyúr
-
nyunyu
félisten
válasz
shabbarulez
üzenetére
Na jo, de mire mennek vele, ha nem x86 kompatibilis?
Alig van oprendszer ARM-ra (Windows Embedded CE 6.0 R2? Par Linux? Meg a Chrome OS-t igergetik, de az erosen jovo ido), meg a szokasos PCs alkalmazasok sem futnak rajta, mig az Atomon igen...
R=1 juzer ugyis olyan netbookot fog venni, amire felmaszik a lopott XP vagy a Win7 Starter.
[szerk:]Hopp, most olvasom, hogy mar van OpenSolaris port ARM-ra, de azt sem ismeri az atlag Pistike.
-
kingabo
őstag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Miért? Egy sima gclf + picopsu van legalább ennyi, viszont az alacsonyabb fogyasztású északi híd miatt hosszútávon mindenképpen jól jársz.
-
DarkByte
addikt
Ha az alacsony fogyasztás és a ventilátor mentes (vagy legalább is egy nagy házventilátoros) megvalósítás a cél akkor egyik legjobb választás, főleg hogy ez idehaza is kapható. Na meg persze az alacsony magassága is lehet előnyös. Illetve azt is vedd figyelembe hogy ezen ráépítve van DC-DC táp, ha egy PicoPSU -t külön meg kell még venni akkor nem jössz ki olcsóbban D945GCLF2 -vel sem, sőt. Illetve mondjuk NAS célra a két magos Atom az esetek nagy részében amúgy is lehet feles.
-
kingabo
őstag
A mobil proci és gch van rajta így alig fogyaszt valamit, dvi kimenet, rajta van a táp a lapon... Specifikáció
-
DBob
őstag
Nah, megjött gsejtem ebolt.hu-ba ha minden igaz...majd kiderül nemsokára

-
shabbarulez
őstag
"The time gap between the CPU and SoC processes is shrinking, to an expected six months for the 32 nm generation, Bohr said. At the 45 nm node, the SoC process lagged the CPU process by a year. At 22 nm, Intel hopes to cut the gap to three months, Bohr said.' [link]
-
canniball
nagyúr
Ismét kapható PClandéknál a gsejt (továbbra is Intel i945GSE Express + iAtom N270 néven)!
-
tsabus
tag
Upsz... Kétszer ment.
-
tsabus
tag
Nekem is van egy eladó NAGYON PICI Ion-os barebone.
[link]Érdekel valakit ?
-
DBob
őstag
válasz
spidersoft
üzenetére
Gondolom adobe az új flasheket sorra elbassza. Amióta 2005-ben megvették macromediát, egyre nagyobb gépigény kell a flashes cuccokhoz. Csak dobálják bele az új fícsöröket, de optimalizálni basznak a kódot.
-
spidersoft
senior tag
Nektek is belassult a flash videók megjelenítése? Mindegy, hogy FF vagy IE, lassú mint a dög. HD gombot kell nyomni jutúbban is legtöbbször... 1-2 hónapja van így kb...
GCLF2-m van. eleinte szépen mentek a HD flashek is (vimeoról, stb).
-
kelzsoca
félisten
Eladóvá vált Asrock Ion kisgépem, ha esetleg valakit érdekelne: [link]
-
Gercsa
senior tag
Köszönöm
-
Gercsa
senior tag
Sziasztok!
945GCLF2D és 945GCLF2 között mi a különbség?
Én a hivatalos specifikációban nem találok semmi eltérőt, de lehet csak elkerülte a figyelmemet.
(de ugye mindkettő kétmagos atommal van ??!!)
-
DBob
őstag
Továbbra se lát senki gsejtet? Átlapoztam ma a dolgokat, de nem láttam.
-
DBob
őstag
A Milyen NETbookot vegyek? topicban hamarabb tudnak segíteni szerintem
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
, akkor mar tul jo lenne, arrol nem is beszelve, ha egy 4 lemezes RAID is kerulne ra...

ugye csakbéna vok??
Ez nagyon 5letes! Ha korábban jött volna, ilyenem lenne szerintem. 

)