- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
szponzor
senior tag
válasz
kingabo #5651 üzenetére
Szerintem AMD E350 vagy D525-ös Atom. Ha AMD, akkor csak az Asrock lapját lehet egyenlőre kapni, ha Atom, akkor szerintem az Intel D525MW lap lehet megfelelő.
Ház meg függhet a HDD méretétől, de az LC Power házakat nézd meg szerintem. Itthon kapható, olcsó (10-12k) és adják hozzá a tápot. -
raidx
őstag
válasz
kingabo #5651 üzenetére
Most az Intel D510MO esetleg a D525 lapokat érdemes venni ilyen célra. Házak választéka elég jól kibővült, szinte már nehéz választani. Ha pár oldalt visszaolvasol itt a fórumba, elég sokat témáznak a különböző házakról. Biztos megtalálod a neked tetszőt. Áruk a cc. 10 000 Ft-tól a csillagos ég. Ja a D510 DDR2-vel megy a D525 meg DDR3-al. Különbség még az 1,66 GHz vs. 1,8 GHz proci sebesség.
-
atesss
addikt
válasz
kingabo #4559 üzenetére
Hát nekem DVB-T - és késöbb majd valoszeg DVB-S is - felvevőnek kellene elsősorban.
A programozott felvételek, és esetleg a netes stream-elés (elérjem bárhonnan az adást, ahol van net, akár ha veszek megfelelő mobilt / PDA-t, azzal is) miatt kellene, hogy állandóan bekapcsolva legyen.
Mondjuk annyit nem vennék fel, de akkor meg elfelejthetem bekapcsolni stb., szóval így lenne a legkönnyebb.
Bár a netes streamhez lehet nem bírná az átkodást az atom (bár a kétmagos inkább), úgyhogy az lehet nem lesz, mind1.
De felvenni meg lehet megjelenítés nélkül is a jobb DVB programokban, így a prociterhelés kb. 0.
Viszont az ütemezés miatt állandóan be lenne kapcsolva.Ja igen tudom, a gsejt a legjobb fogyasztásban.
Az Ionnak az lehetne az előnye, hogy akkor közvetlenül azzal a géppel lehetne nézni is.
De ha nem, akkor meg berakok egy másik gépet csak nézésre (ha csak SD kell, egy P4-es is jó - bár DXVA-s AGP-s kártyával akár HD is; csak azok meg ritkák és ezért elég drágák AGP-ben), és mivel csak akkor kell amikor tényleg nézem is a TV-t (/felvett műsort), így nem lenne az olyan sok fogyasztásban.WD-TV jó dolog, de ezt azért nem tudja.
Médialejátszásra tényleg nagyon jó, de ez azért bonyolultabb kicsit... -
Stoto
tag
válasz
kingabo #3106 üzenetére
Nyunyunak van igaza, rengeteg korábbi Java-ra írt alkalmazás nem fut 1.6 alatt. Ezért sok cégnél még mindig régi javát használnak, mert annak idején arra lett megírva a rendszerük.
Az meg, hogy valaki egyszercsak észreveszi hogy java update után nem megy a progi saját hibája. Ha fejleszti a környezetet (jelen esetben updateli a java-t) akkor igenis szóljon a fejlesztőknek, hogy nézzék meg.
1 verzióváltást követően még mindig futni fog, de már warningokkal bombáz (konzolban), hogy figyelj oda ez a függvény, osztály akármi következő verzióban már nem fog működni, helyette nézz utánna ennek.....
Ezek a tipikus Deprecated warningok, szerintem már mindenki látott ilyet fejlesztés közben -
nyunyu
félisten
válasz
kingabo #3098 üzenetére
Ettol meg nem kene lassabban futtatnia a MEGLEVO kodot.
Analog pelda: netan az aktualis JVM lassabban futtatja a regi progikat, mint az 5 evvel ezelotti?
Akkor a Sun mar reg lehuzhatta volna a Javat a WC-n, senki sem fejlesztene ra.
(Mielott nem ertened: Java kod ugyanugy real-time forditodik a futtato gep utasitaskeszletere, mint a flash) -
spidersoft
senior tag
válasz
kingabo #3072 üzenetére
Így tanul meg az ember kódot optimalizálni
Turbo Pascalban se hagynék embereket 386ostól erősebb gépen kódolni tanulni
Én biztosan elkoboznám a 3 évnél fiatalabb hardvert az adobe/microsoft/stb fejlesztőktől!
Az egyre erősebb procik csak ahhoz vezetnek, hogy egyre több mindent csinál a gép feleslegbe... "jó van az úgy is, erősek a gépek, elbírják"
-
spidersoft
senior tag
válasz
kingabo #3070 üzenetére
Ezek alapján a javaslatom szerint gebedjen meg az adobe
Nincs valami alternatív flash lejátszó?
azért az, hogy alig van streaming video, amit normálisan le tudnék játszani eléggé leradírozza a gépem homlokáról a "nettop" címet...
Van ami elég jól megy, a youtube történetesen még nézhető, ha nem hd, de a dailymotion pl. katasztrófa...)
-
válasz
kingabo #2945 üzenetére
Gondolom azért nincs más cuccokból hiány, mert ott nincs hiányzó alkatrész. Mikor kijöttek a gclf(2) lapok, intel is elismerte hogy akadozik a szállítás mert kevesebb cput tudnak gyártani mint amekkora az igény lenne.
Most meg egyre kevesebb 945 chipsettel szerelt netbook van. Már intel is adogatja a "csodachipsetjét" netbookba, és engedélyezte az ionokat is (volt valami botrány hogy intel csak chipsettel együtt adta az atomot sokáig). Gondolom ez meg azért, mert bejött a terve: kezd kiürülni a chipset a raktárakból, de ez magával hordozza azt is hogy gsejt hiány van, és egyszer csak eltűnik majd a polcokról végleg.
Aztán majd jön a gsejt2 új chipsettel.
-
-
-
duffbeer
őstag
válasz
kingabo #1988 üzenetére
Nekem van egy WDTVm és videólejátszásra szerintem nem kell jobb. Még az ISO-ba rippelt DVDt is lejátsza...
Egyetlen eddig tapasztalt "hiányosság", ami mellesleg könnyen orvosolható, hogy a dts hangsávot nem dekódolja, hanem 1:1-ben tolja ki optikán.
Szerk:
Ja és igen a WDTV 25k, amiből nehezen hozol ki egy említett konfigot. Ennek főleg úgy nincs szerintem értelme, hogy videó lejátszásra kell. -
válasz
kingabo #1967 üzenetére
16xos slotba 1x-es kártyát? Elvileg lehet, bár én még erre gyakorlati példát nem láttam. Nem lenne rossz ha olcsóbb lenne zotac, jah, de wifim állandósítva még nincs. Valószínűleg most se használnám, de a későbbiekben ez változhatna. A picopsut megkapná más a családban (másik atom lap)
-
válasz
kingabo #1960 üzenetére
Nem rossz nem rossz, de én maradok zotacnál az integrált táp, a wifi, és az esata miatt (ezen nem láttam). Az hogy sodimm foglalatos, meg pcie16x, és +1 sata van rajta nálam nem előny. Van itthon ddr2 ramom bőven, kisfogyasztású gépbe nem akarok nagy gpu-t rakni, és egy db háttértárt tervezek bele....csak legyen kapható
-
törölt tag
válasz
kingabo #1878 üzenetére
Itt is és a Zotac lapján is következetesen N230-as CPU-t említenek, de ilyet nem találok az Intel honlapján. Ez most nem egy 230-as akart lenni? Azért kérdezem mert 64 bites támogatást csak a 230 és 330 processzorok tudnak. Az Nxxx és Zxxx ATOM-ok nem. Nekem meg pl. fontos hogy 64 bites üzemmódban tudjak programozgatni...
-
duffbeer
őstag
válasz
kingabo #1868 üzenetére
Mint írtam nekem volt HTPCm és amióta megvan a WDTV egyre jobban kezdek beleszeretni. Ja és az ionhoz számold hozzá a távirányítót is.
Nagyon sok HTPC softot kipróbáltam, talám még a mediaportal volt a legjobb, bár az IMON iMedian HD sem rossz, csak buta. Szal sokat szívtam a szoftverekkel, kodekekkel, beállításokkal stb. A WDTV menüje meg olyan egyszerű mint egy pont. Az 1080-as videókba szinte úgy tekerek bele röccenésmentesen, mint anno egy videókazettába. Na ezt az ion semmiképpen sem fogja tudni. (SZERINTEM... aztán lehet)
Nem tudom mennyire néztél utána, de elég sok hackelt FW van hozzá mindenféle "jóval" telirakva. Mondjuk a gyári Western Digital sem rossz, amit szintén fejlesztenek folyamatosan.
Talán az egyetlen dolog ami hiányzik, az a hálózat, de olvastam, hogy a következőben lesz az is, csak persze gondolom nem 30k lesz. Mindenesetre a moddolt FW is működik USBs ethernettel, WiFivel, optikai meghajtóval stb. -
duffbeer
őstag
válasz
kingabo #1862 üzenetére
Hát az ciki.
Bár ha jobban belegondolok. Mit kezdenék vele? Home/NAS szervernek túl izmos és drága, HTPCt nem építenék belőle, PCnek gyenge, laptopnak nehéz...
Ez a nettop elnevezés viszont nevetséges. Azért egy nettopnál a maga 2 giga RAMjával, a 320-as HDDvel és a kétmagos atommal jóval komolyabb masina.
-
duffbeer
őstag
válasz
kingabo #1815 üzenetére
RipNAS hálózati adattároló SSD-kkel meghajtva - Atom 330-al.
-
duffbeer
őstag
-
duffbeer
őstag
válasz
kingabo #1797 üzenetére
Elég egyszerű a BIOS, nem hiszem, hogy bármit el lehetne állítani. Másrészt mint írtam, ha direktbe van kötve minden rendben. A BIOSban be van állítva minden ami az USBs boothoz kell... Na mindegy. Olyan sűrűn nincs szükségem optikai meghajtóra az Atomon, csak idegesít.
-
Sonek
tag
válasz
kingabo #1742 üzenetére
Jogos.
Megrendeltem a lapot meg a ModeCom Fell 202 házat, és ahogy nézem a felső lapon kialakított szellőző rácsba bele lehetne erőltetni a rezgésgátló gumibakokat, amire mehetne 1db letekert venti. Talán egy halk 92-es is elférne, és akkor az lenne az egyetlen aktív elem -
törölt tag
válasz
kingabo #1565 üzenetére
"A ht hatását teszteltem a spinhenge@home-mal 2magos atomon. (olyan mint a seti, hátha így ismerős). A lényeg annyi csomagot számol a gép ahány magosnak látja az oprendszer. Ami engem meglepett, hogy ht nélkül 2óra 5-15perc 2 csomag, míg ht-vel 2óra 45-50perc 4 csomag. Vagyis kb 30 perc veszteség árán nyerek 2 csomagot. Ami iszonyatos gyorsulás. Gondolom a lassú memóriának tudható be, amíg egyik szál vár az adatra addig a másik tud számolni aztán ugyanez visszafelé. Remélem Ákos erre jár és megmondja pontosan hogy is van ez."
Ha jól emlékszem, a Sphinhenge@Home kódja meglehetősen egyszerű, de tartalmaz egy X^Y utasítást, amit csak összetettebb FPU utasításokkak lehet megvalósítani. Valószínűleg ez a pont az ahol leginkább feltartja egymást a két szál.
-
válasz
kingabo #1565 üzenetére
Igazándiból nem értem milyen lassú memóriához kötöd az egészet, meg ahhoz hogy vár valamilyen szálra és visszafelé.
Mivel a virtuális két mag nem egyezik meg valós magokkal, így természetesen a virtuális mag sebessége sem egyezik meg egy valós mag sebességével.
Ahelyett hogy azt keressük hogy vajon a "lassú memória" okozza-e a 30 perc késést, szerintem érd be annyival hogy általában 50% fölé nem szokott menni a teljesítmény haszon ht esetében.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Autós kamerák
- Sorozatok
- NVIDIA® driverek topikja
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-roller topik
- További aktív témák...
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest