- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kitakat
aktív tag
Szia
Hat a szerverben nem 100 as halokartya vanamibe a wd my book world II van bedugva.
Egy jetway NC9C-550-LF a szerverlap.
Bar lehet a kabel csak 100 as lenne, bar kétlen egy zöld kábel ugy emlékszem hogy cat5-os.
Na meglesem a kabelt illetve szerver lshw -C networkEzek alapjan a kabel is gb is vagy nem?
KItakat
-
duffbeer
őstag
Köszi. Megvan már mindenre a megoldás és a kiszemelt áldozatok, csak a költségvetés nem engedi.
Egyébként 90%, hogy ez a ház lesz.
-
Laca 012
őstag
Áááá! Azért annyira nem... Saccom szerint ha az 500GB-os hdd-t levonom ami ugye 20e körüli, az egész 35-40eFt-körül van.
Az más kérdés, hogy vettem pár wifi kártyát feleslegesen, meg egy 1portos IDE-SATA átalakítót, tápot...stb, de azok minimális veszteséggel értékesíthetőek.. Ami megfizethetetlen, az a több hónapon keresztül húzódó munka....
De talán megérte!(ha lesz időm a linuxakadémia után összeszámolom kíváncsiságból az anyagköltséget..)
-
Laca 012
őstag
"Mert sok penze van elverni, es valoszinuleg a router projectje miatt... "
Ebből sajnos az eleje nem igaz, de valóban volt pár vakvágány a project közben..
Emiatt jelenleg kicsit több az összköltség, de talán pénzé tehetők a céljaimhoz nem megfelelő de egyébként eredeti funkciójukra tökéletesen alkalmas eszközök.. -
-
kingabo
őstag
Ja csak, amikor az atomban lévő szenzor */- 20fokot téved, az északi hídban lévő ennyit talán nem, akkor nehéz a lapra bízni a vezérlést pláne, ha csak 1 ventit tud vezérelni.
(gclf2-vel én ezt tapasztaltam) Ekkora házba meg még egy ventivezérlőt is belepréselni, hááát....
Illetve ha jól sejtem nem is 4cm-es venti tesz a Te gépedben szolgálatot, így könnyű halknak lenni. -
Laca 012
őstag
Nem rossz, de kicsit nagyocska..
(#4230) Iga007: Köszi!
(#3914) canniball:
Vettem egy ilyen "óccsó" LC-Power tápot. Kevesebbet eszik, mint a LED-ekhez készült 4A-es táp (4W vs. 6W) ,de az általad mért 1,5W-ot (terhelés nélkül) még mindíg nem tudom űberelni..
Ami még nem szimpatikus annyira, az a fizikai mérete.. sokkal szélesebb mint a 4A-es táp... -
sanzi89
addikt
P1-es gépen raktunk össze Slackware-ből FTP/MAIL/IRC szervert, osztott netet, volt SQL+PHP amit csak kívánsz. Igaz olyan lassó volt, hogy egy kernel forgatás tartottcirka 5 óráig, de ha a tetű lassúságot leszámítjuk nagyon is tudott a kicsike.
Az Atom-os gépnek is valami ilyet szánunk, csak ott már a használhatóság is fontos tényező, nem csak az, hogy be tudtuk állítani, de már használni nem emberi sebességen.
-
canniball
nagyúr
"Ja, mert keszre kapod ra a szoftvert is, ugye?"
Aki össze tud rakni egy PC-t az biztos meg tudja oldani a szoftveres részét is. Aki nem az vegyen NAS-t."Azert meg kell nezni, hogy mit tudnak ezek a NAS-ok..."
Elhiszem hogy sokat tudnak, de gondolom abban nem lesz köztünk vita hogy annyit biztosan nem, mint egy PC. -
canniball
nagyúr
"Es o irta, hogy mar 80k-nal tart."
Egyrészt ezért írtam hogy "ha nincsenek extra igények". Ha vannak akkor azok nyilvánvalóan megdobják az árat, én pl. ha HDD-t raktam volna a gépbe az ingyen lett volna (mivel van itthon tartalékban) de nekem SSD kellett, így ~23k-val többre jöttem ki.
Másrészt ő gondolom ebbe már beleszámolta a HDD árát is, azzal neked is számolnod kell (gondolom az 50k-ban nincs benne a 4 vinyó ára) így máris más "a leányzó fekvése".
Félre ne érts, nem lebeszélni akarlak, ha neked NAS kell vegyél azt. Egy viszont biztos: ha két hasonló áru eszköz közül az egyik jóval többet tud én tuti azt választanám (és választottam is), ha nincs is szükség a plusz funkciókra később még jól jöhet ez az "előny". -
zso79
őstag
Én 100k-ban vagyok két 1,5 terrás lemezzel RAID1-ben, rengeteg torrenttel, ftp-vel, 60MB/s -es másolással, szinte hangtalanul és közben megy rajta 1080p film amit távirányítóval vezérlek...
Ezek persze az én igényeim, ezt NAS + médialejátszó combóval sem tudtam volna megoldani, pláne nem ennyiért. Rengeteg tesztet, review-t átrágva még mindig tartom, hogy elég gyengécske NAS-t kapsz 50k-ért. Hogy konkrét példát mondjak, a Synology DS210j (54k) pl. max 20 torrentet kezel ha nem hackeled szét és hálózati téren sem szélsebes.
Ja és a Codegen MX31-A2 házba befér 4 lemez, csak ki kell dobni a tápot
-
canniball
nagyúr
-
Laca 012
őstag
Hát igen.. Ha még hozzáteszem, hogy (Sanzi89-hez hasonlóan) nekem sincs TV-m... Viszont tunerkártyám van a laptophoz, meg egy 24"-os monitor kicsit nagyobb mint 1080p HD felbontással...(1920x1200)
(bár tv-t félévente nézek, de ez más történet)De tényleg ez az "univerzális gép"..
Én sem értem, hogy emberek miért ragaszkodnak a régi hifi-hez, CRT TV-k-hez...kazettára rögzítő videomegfigyelő rendszerhez..stb.
(Egy csöves erősítő bakelit lejátszóval persze más.. Kivétel erősíti a szabályt)
De az meg az ő döntésük..A mai világban 1gép szabályozhatja a fűtést, ha besötétedik leengedheti a redőnyt és ha feltámad a szél behúzza a napvitorlát..stb. És még e-mailt is küld erről, vagy mi is vezérelhetjük távolról ezeket akár webes felületen..
canniball: Szerintem sok ilyen "marha" van mint én
(mert belegondolva tényleg gáz, hogy egy kép, vagy egy váza helyett nekem ez a dísz) , de a "sorstársaimnak" készítették pl ezt a routert úgyhogy valószínű elég sokan vagyunk, ha ennek piaca van manapság..
-
Laca 012
őstag
Ja, csak akkor most PC-t epitesz, vagy NAS-t?
Miért zárná ki egymást a kettő (még hacsak a kettő!!)?
Amit szertné(n)k:
ROUTER-NAS-WEBSZERVER-LETÖLTŐ(FELTÖLTÖ)GÉP-GYENGÉBB MÉDIALEJÁTSZÓ...stb...
Amire ha rádugok egy monitort, akkor akár nezezhetek, vagy még divx-et is nézhetek, de ha lehúzom róla, meg a billentyűzetet-egeret is akár, akkor alacsony fogyasztással töltöget-kiszolgál éjjel is csendben..
Monitor nélküli verzióban mindezeket megcsinálja a WL500gP-m:
Torrentezik,
Webszerverként kiszolgál(PHP-MySQL...stb)
SAMBA-n megoszt állományokat,
Osztja a netet(routol),
A rádugott USB-s hangkártyával szól a Webrádió...stbMindezt egy 300MHz-es procival 128MB RAM-mal..
Ezt váltaná le az atom úgy, hogy a lehetőségek kihasználásával még többletszolgáltatásokhoz is jussunk..
Mi akadályát látja ennek bárki??
-
sanzi89
addikt
Nem így állok hozzá a kérdéshez. Én nem NAS-t, PC-t, Routert vagy HTPC-t akarok venni, én egy olyan "mindenes" kütyüt ami szolgáltatásaiban lefedi azokat az igényeket, amiket támasztok irányába. Erre még okkal-móddal elég lenne egy NAS is, de ha ugyan abból a összegből egy komplett Atom-os konfigot tudok építeni - ha esetleg beszarik a laptopom kibekkelni azt az időt, vagy ha egyszer 2000 év múlva veszek egy TV-t filmezni, stb. Perpill biztos nem használnám, de nem baj, ha van pár tartalék lehetőség a tarsolyba.
u.i.: Erről a HD gyorsítókártyáról mit lehet tudni amit bele lehetne aplikálni a GSEJT-be? Bevallom átsiklottam a kommentek felett.
-
sanzi89
addikt
Csak - szerintem, de javíts ki ha tévedek - egy olyan teljesítményű NAS, mint egy Atom-os PC nagyon drága. Más felöl az Atom-os PC csak egy PC, kicsit tágabbak a lehetőségek, mint egy Nas-sal.
@duffbeer
Valami olyasmire gondoltam, de tény, hogy nem a legolcsóbb megoldás.@Steve-0
Én is gondoltam rá, de egy olyan képkeret aminek mondjuk 640*... felbontása lenne, és nem az egekben van az ára, csak USB csatlakozóval van ellátva. Lehet ha szétberhelném meg lehetne oldani a kérdést, de ezzel azt hiszem még ráérek. -
Oyabun
tag
Intel D410 Minimum power consumption @12V 1.591 A 19.092 W
Intel D510 Minimum power consumption @12V 1.737 A 20.844 WTerhelve az 510 50w fölött eszik az Intel saját doskija szerint - ami a GSEJT esetében is kicsit lefele hazudott. Ezek az értékek sajnos elég messze vannak a GSEJT 12W felvételéhez képest. :-(
Ráadásul a 410-en csak 10/100-as LAN van. Mi ez? Az Intel butítja a lapjait? -
Laca 012
őstag
Mert abból indultunk ki, hogy Sanzi89 kollégának mindenes gépre lenne szüksége..24/7 üzem, viszont HTPC..
Mondjuk ettől függetlenül ha HTPC-t építenék akkor is nézném a fogyasztását, főleg ha napi rendszerességgel azon TV-znék...stb, de ott nyílván erősebb szempont, hogy ne akadjon a HD..
-
Laca 012
őstag
Ha tényleg ez van benne mint ahogy írják..:
Processzor: Intel® Atom™ Processor 330
Alaplap: Asrock A330GC + Intel 945GC miniITX + ATOM Dual Core 330 1,6 GHz
18-19.000Ft
Memória: 1024 MB, DDR2
3500Ft-tól
Merevlemez: 3,5” 500GB vagy 2*500GB, 7200rpm S-ATAII HDD, 16MB cache
10-12000Ft/db
Ház: Cube mini-ITX case
7-8000Ft táppal
Operációs rendszer: Microsoft Windows Home Server
??
19.000
3.500
12.000/24000
8.000
-------------------
42.500/54.500Ehez képest a T:
60.000/88000Persze ebben bent van a win server..
(Látom megelőztek, bár én árgép alapján számoltam.. Az alaplap pár hónapja tényleg csak 15-16eFt volt, csak azóta kicsit változott az euró árfolyam, meg bejött a karácsonyi "őrültekháza..)
Mondjuk azt akkor sem értem, hogy az 1TB-osban a második hdd hogyan kerül 22.000Ft-ba!!
Az OS, pedig gondolom OEM, ami jó esetben 5-10.000Ft-ot jelenthet, ha a gyártó a géppel adja..
-
Mercutio_
félisten
Valami nem kerek ennek a háznak a méretadataival
De a gyári adatlap is fura, mATXnek írja és 10x34x42 cm méretűnek, miközben jól láthatóan közel kocka az eleje -
Laca 012
őstag
És milyen wifi térerőt produkál, mert az ismerősömnél a sima G-s elég gyengén muzsikál ezekkel a ( valójában kölcségcsökkentésből) design-nak publikált rejtett antennákkal..
A régi WRT54- még az udvaron 40-50m-re is használható jelet produkált, míg ez az új már a házkörül sem mindenhol működik.. és erre még nagyobb nyereségű antennát sem tudtunk venni..
Remélem ennek az n-es verziónak legalább erősebb a jele és érzékenyebb a vevője.. -
Laca 012
őstag
A routere gyenge, nem tudja a net sebesseget atvinni. (Mondjuk van egy 60 Mbit-es nete, azt a router a LAN-ra kinyom 40-et belole.)
Ígéretek szerint 80/25-ös TopNet lesz egy hét múlva és akinek DIGI-je van, az panaszkodik, hogy max 60-at tud használni, a PPPoE miatt. Aki nem így, csatlakozik, annak elvileg mehet többet kicsivel..
De a wifi is már lassú, én abszolút nem szeretek kábelt használni. Az eddigi 8/1-es Net-hez nyilván elég volt a 802.11g-s szabvány, bár azért hálózaton belül sosem ártott volna kicsit nagyobb sebesség. -
canniball
nagyúr
Igen: Media-Tech, Trust. A csatlakozót ugyan sajna nem írják, de ennyi között csak akad 2,5mm-s is...
Mod. Szívesebben vettem volna nem univerzálisat, de feladtam a keresgélést.
Közben megvilágosodtam: a füles csatija is 2,5mm, belepróbáltam a már megvásárolt tápba de az sem ment bele, úgyhogy tuti elírás lesz és ez 2,1mm-s.
-
-
BigBear
senior tag
Nem, nem kell pitizni, meg nem rizsázunk, nem ülünk az infón, csak éppen van itt egy szabályzat, amiből idéznék:
"amit tiltunk fórumunkban:
* szakmai topikokban való hirdetést, saját apróhirdetés, vagy bolt linkelését, vagy bármilyen termék eladásra kínálását."Ennyi. Próbálok ennek megfelelni. Tény, hogy én is butaságnak tartom, hiszen ahogy mondtad, azért fórum a fórum, hogy segítsünk egymásnak. Ennek megfelelően püben szépen küldözgettük is az infót aki rákérdezett. A linkkel én valójában megsérthettem a szabályzatot, amiért szankcionálhatnak, ezért is írtam, hogy semmi közöm a bolthoz. Így már elvileg oké a dolog... Remélem...
No de mindegy, most már ott a név, a link, s ez a lényeg.
Azért érdekelne valami PH-s véleménye, hogy valójában hogy is van ez a dolog a linkekkel. Mert a szabályzat alapján rá lehet fogni az emberre egy-egy bolt linkelésénél, hogy ahhoz érdeke fűződik, ezért írta be.Amúgy a lapot sok-sok guglizás után a lehető legegyszerűbb módon leltem meg itthon. Intel oldalára fel, hazai forgalmazók megnéz, jött is a nagyker, majd az ő oldalukon elkezdtem böngészni a viszonteladóik között. Nem volt 5 perc se.
-
canniball
nagyúr
Én pedig azért nem írtam ki honnan rendeltem hogy ne nézzétek már hülyének őket amiért nem tudják még a pontos nevét sem...bár (egy telefon után) úgy tűnik hogy ők csak azt írják amit a beszállítójuk...
Amúgy a számos pü. után már azon gondolkoztam felhívom őket hogy járna nekem egy kis kedvezmény; meg persze BigBear kollégának is valami ajándék féle. -
canniball
nagyúr
"bar watt-ot nem irnak."
Gondolom 60W-os (12Vx5A), csak a csatlakozója nem jó: 2,1mm-s, nekem pedig 2,5mm-s kell."szerintem ez kell neked"
Régebben jártam már ezen az oldalon, de most eszembe nem jutott volna ilyen helyen keresni...Jónak tűnik, csak valami hozzáértő erősítse meg.
Illetve két dolog:
1. a csatlakozó 2,5mm-s belső mérete szoros összefüggésben van-e a külső 5,5mm-s mértettel (ti. ilyen kéne), avagy attól hogy belül 2,5mm kívül lehet 5,5mm-től eltérő?
2. a polaritás; a manual szerint: "The rear 12 VDC jack accepts plugs with an inner diameter (ID) of 2.5 mm and an outer diameter (OD) of 5.5 mm, where the inner contact is 12 V and the shell is GND." - jól értem hogy olyan csatit kell keresnem, amelynek a belső érintkezője a 12V (gondolom a +) a külső pedig a föld (gondolom a -)? -
canniball
nagyúr
"...valami ilyesmi nem jo?"
Jó lenne, csak elég lenne fele ekkora teljesítményű, mondjuk fele ekkora áron.(#2078) DarkByte!
"...ha csak egy noti vinyóval szeretné használni..."
3,5" HDD lesz, de így is bőven elég lenne egy 60W-os darab, az is túl lenne méretezve."Amire még érdemes figyelni az a polaritás, ezeket megint csak lehet variálni általában és a lap nem fog örülni a fordítottnak"
Ezt kifejtenéd bővebben, nem igazán értem...illetve honnan tudom meg milyen kell a lapnak és milyen a tápé? -
DarkByte
addikt
Ez az adapter szerintem jócskán túllő a célon ha csak egy noti vinyóval szeretné használni, a fenti leírásban az szerepel hogy 12V mellett képesnek kell lennie az adapternek elviselni 5A terhelést, legalább is ez javasolt. Én Kecskeméten vettem - igaz nem egy márkásnak tűnő - adaptert, 12V/6A -es, azt hiszem 6500ft volt. Igaz az én gépemnek csak 3A kell, főleg hogy csak Flash drive -ról tölt be, max. a 3G modem ami még dob 0.5A körül. Persze nem árt ha egy kicsit többet tud a táp, kevésbé izzad ha nonstop menni fog, élettartam szempontjából nem árt a tartalék. Érdemes univerzálisat venni amelyhez jár mindenféle DC dugó fej, hogy biztosan passzoljon a gépbe. Amire még érdemes figyelni az a polaritás, ezeket megint csak lehet variálni általában és a lap nem fog örülni a fordítottnak
-
marcias
őstag
Nem csak arra van a szerver. Ha sambás, akkor az cool. A szervert most is használom nagy mennyiségű film tárolására, adatmentésre, ide-oda másolgatok a gépek között. Hát az atomos cucc 4 SATA és 2 IDE HDD-t tud majd kezelni, de nem akarok bene 3 HDD-nél többet, +1 SSD rendszernek. Használaton kívüli HDD-k megállnak majd.
Az ár pedig attól függ mennyire akarok komoly házikót köré, mert maga a rendszer-rész olcsó, 20k-val számolva a lapot, 3-4k 1GB memória, és kész. HDD-k megvannak, esetleg egy terrásat még berakok, akkor is 45k-nál tartok éppen.
Igazából kéne nekem egy olyan ház, amiben nincsenek 5,25-ös helyek, csak 4 3,5-ös, a HDDknek, illetve ATX-nél kisebb tápot fogad, mert gondolkozom egy 90W-os molex táp használatában. De ilyen házat én nem igazán ismerek, nem lepődnék meg, ha nem is létezne. -
New Age
csendes tag
Végülis meg lehet venni a gépet. Mire ideér (külföldi megrendelésből pláne) a zotac féle ion alaplap ugyanennyi lesz.
Az ion lapot kiveszem belőle és a GCLF2-t belerakom és odaadom vmelyik rokonnak netezni. Az itthoni szerverben meg jó lesz az ion lap.
Kérdés van-e rajta eSATA, mert én főleg azt hiányolom a GCLF2-ről.edit: nincs eSATA :-(
-
törölt tag
Már mint mit látok én is úgy mint te?
Mert ha az Atom-ra gondoltál, akkor kétlem hogy egyformán látnánk a dolgot.
Legalábbis az én véleményem szerint míg sokan azt hiszik az Atom azért került gyártásba mert hogy egy hűde kicsi fogyasztású processzor, addig a valóság az hogy az Atom nem más mint egy nagyon nagyon olcsón gyártható processzor. Vagyis egy bomba üzlet az Intel számára. Olcsón adja, viszik mint a cukrot mégis nagy rajta a profit...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest