- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bluegene
addikt
válasz
silverlightx #44501 üzenetére
[link] olvasd el az első oldalt
szal teljesítményben hasionlók, de sokkal európaibb a 3850(nekem is volt régen)
-
Bluegene
addikt
válasz
logitech G5 #40647 üzenetére
lol, kapcsold be a frapsot
-
Bluegene
addikt
Performance Improvements
The following performance gains are noticed with this release of Catalyst™
• 3DMark Vantage DX10 – performance gains of up to 5% for Single and
Crossfire mode. Performance gains were noticed on HD46xx, HD4550 and
HD4350.
• Call of Duty: World at War DX9 – performance gains of up to 21% for Single
and Crossfire mode. Performance gains were noticed on all Radeon HD48xx.
• Crysis DX10 – performance gains of up to 25% for Single and Crossfire
mode. Performance gains were noticed on all Radeon HD4xxx.
• Crysis Warhead DX10 – performance gains of up to 13% for Single card
mode and up to 16% for Crossfire mode. Performance gains were noticed on
all Radeon HD4xxx.
• Devil May Cry 4 DX10– performance gains of up to 6% for Single and
Crossfire mode. Performance gains were noticed on all Radeon HD4xxx and
HD38xx.
• Fallout 3 – performance gains of up to 15% for Single card mode.
• Far Cry 2 DX10 – performance gains of up to 10% for Single card mode and
up to 57% in Crossfire mode. Performance gains were noticed on all Radeon
HD4xxx and HD38xx.
• FEAR DX9 – performance gains of up to 6% for Single and Crossfire mode.
Performance gains were noticed on Radeon HD4870X2 and HD4870.
• Hellgate: London DX10 – performance gains of up to 6% for Single card
mode and up to 10% for Crossfire mode. Performance gains were noticed on
all Radeon HD4xxx.
Left 4 Dead DX9– performance gains of up to 10% for Single card mode and
up to 5% for Crossfire mode. Performance gains were noticed on all Radeon
HD4870 series.
• Lost Planet Colonies DX10 – performance gains of up to 10% for Single and
Crossfire mode. Performance gains were noticed on all Radeon HD4xxx and
HD38xx.
• Prey OGL – performance gains of up to 15% for Crossfire mode. Performance
gains were noticed on Radeon HD4870 1GB products, HD46xx,
HD45xx.
• S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky – performance gains of up to 10% for Crossfire
mode. Performance gains were noticed on all Radeon HD4xxx and HD38xx.
• Unreal Tournament 3 DX9 – performance gains of up to 18% for Single
card mode and up to 15% in Crossfire mode, especially in cases where AA is
enabled. Performance gains were noticed on all Radeon HD4xxx and
HD38xx.
nagyon jó driver, nem hiába dolgoztak rajta -
Bluegene
addikt
hátha a kártya topicjában síri csend honol
-
Bluegene
addikt
nem akarok a kártya ellen szólni, csak felhívom a figyelmet hogy 25K-ért bolondság megvenni, 29K-ért már kapsz rendes 4850-est ami ugye 2Xolyan erős[link]
(vhol olvastam h 25-ért vette valaki a 4670-est
)
mod: a 4670-es topicba szántam
de 3870est is ostobaság 25-ért venni
-
Bluegene
addikt
na jó de egy 4870X2-es hol van a 3850-eshez
tény és váló a kártyák nagyon lehagyták a processorokat, valószínűleg a kártyák még több dolgot kénytelenek átvenni a CPU-tól(physics, havok)
ha 1280-as mnonitorod van nem is érdemes 4850-estől nagyobbat venni annyira megfogja a CPU, 1600X1200-ban szinte ugyannyit tud nálam mint 1280-ban(crysist kivéve persze
)
ami látszik h mennyire gyengék az AMD-k, fene se fog ezután AMD-t venni, hisz a fejlesztőket megveszi az intel, ekkora különbség nincs
-
Bluegene
addikt
válasz
katt777 #34569 üzenetére
jó akkor ha X2-est van alatta, mondjuk 85-90%-ban ki van hajtva, tehát folyékonyan fut a játék, picit visszafogja, de bőven játszható és nem ér meg 30-40K-t hogy 100%-ig ki legyen hajtva, ezért beszéltük le (azt majd később vesz egy teljesen új gépet)
de ezt hagyhatjuk, látszik hogy jobb téma nincs
-
Bluegene
addikt
a célszerű felhasználást (jó ár/érték arány), és a költséghatékony felhasználást (legjobb ár/érték arány)én erre szoktam törekedni, ezért se javasoltam hogy cserélje le az X2-est
Szerintem külön kell választanunk a teljes kihajtást (költség nem számít alapon)van aki a topicba így gondolja, de szerintem ez nem helyes(ill függ mennyi pénzed van, ha korlátlan akkor lehet)
-
-
Bluegene
addikt
amíg újraindul a topic
nézzétek meg írásomat, hátha segítblog-omra kattints
-
Bluegene
addikt
a kihajtja nem kihajtsa dologhoz annyit hogy 3,2ghz+4870-en érdekes módon jobban mennek a játékok mint 3,6ghz+4850-esemen(E2000-res és E5000-es)
-
Bluegene
addikt
áhh ne cseréld le, én csak azért cseréltem E5200-ra, mert az tovább húzható ill mert 4850esem van
a trend úgyis az hogy a videókártyát terhelik játékoknál és nem a procit, szal sokat nem nyernél(pár fps-t), olyan úgyse lesz h a dual core-ral szaggat az E8000-essel glattul megy, olyan nem lesz
rybank: nem nyersz sokat ha váltasz hidd el, tapasztalat, egyébként ha s939-esed van akkor viszont megéri eladni egy E2140-es 8K egy s939 X2 16K, ddr1 es is magasabb áron van mint ddr2
, szal akár még pénzt is nyerhetsz(tisztában vok azért h a core a gyorsabb)
-
Bluegene
addikt
válasz
katt777 #34452 üzenetére
igazából egyikőtöknek sincs teljesen igaza, asszem én mondhatom mert pont (s939) 4200+-om volt@2,64ghz, ill utána lecseréltem E2160@3,2ghz-re 3850-essel
nem különösebben érzékelhető de volt gyorsulás(olyan 10-15%), szal igaz is meg nem is, egyrészt volt gyorsulás, másrészt ha nem méred igazából nem érzékeled
szal játékélmény szempontjából tök mind1, nyugodtan rakd az amd mellé, fölösleges plussz pénzt pazarolonod
-
Bluegene
addikt
válasz
laca000 #34358 üzenetére
tiszta játékfüggő és felbontásfüggő ez a kihajtás dolog
nincs olyan hogy 4850-es alá 3,4 ghz es allendale kell, mert nincsnéhol az sem elég, esetleg másik pályán sok, ugyanabban a játékban(például leomlik egy sziklafal 10 mp-es jelenet és a processor számol, vagy sok a robbanás akkor belassul a proci miatt "processorlimit", de más különben a pálya más részein teljesen elég a processor, akkor most kihajtja? felesleges ezzel foglalkozni, a 3800asok alá egy 3ghz-es c2d-t rakj a 4800asok alá inkább wolfit ennyi)
és még a felbontással is lehet variálni
(sóhaj) ez egy végtelen vita, max olyat lehet írni hogy mi "illik" alá, a PH-s tesztben is így fogalmaztak, máskülönben már rég mhz pontosan le lenne írva mit kell alárakni, van ahol az AMD is elég, sőt egy egymagos San diego is(nagyfelbontáson AA-val, régebbi játékban), szal hiába teszteltek napokat, heteket az igazságot úgyse lelitek
-
Bluegene
addikt
válasz
#19617792 #32662 üzenetére
teljesen helyes azt használni h Ati, az a neve a terméknek fügetlenül attól h ki a tulaj
a dobozra az van írva h Ati 4850, nem az h AMD 4850, biza, nevezzük nevén a dolgokat nyugodtan, ennyi erővel a Skoda-t hívd volkswagen-nek, a Jaguar-t opedig BMW-nek mert az a tulajdonos
-
Bluegene
addikt
válasz
fekeandras #32540 üzenetére
tudnál fényképet küldeni a 3750-esedről? minket nagyon érdekelne...
-
Bluegene
addikt
válasz
butcher eu #31740 üzenetére
ebay-en
-
Bluegene
addikt
válasz
Beowulf_78 #30379 üzenetére
szerintem nem azért gyorsabb a négymagos mert támogatnák a játékok, hanem mert a háttérben futó windowsos szolgáltatások+progik, illesztőprogramok egyebek futtattását átveszi a négy magból 1-2, így a kétmagra optimaizált játékban gyorsabban tud dolgozni a megmaradt két mag, persze van már négymagos játék is
ellenben sok szolgáltatást ki lehet kapcsolni msconfigból csökkentve a kétmagos terhelheltségét így gyorsul
-
Bluegene
addikt
válasz
smithbandi #30352 üzenetére
bandi, lehet kifogtál egy selejtet, mellesleg szép kerek mondatokat írj
-
Bluegene
addikt
Hát akkor asszem veszek egy újat. Bár nem szívesen adok ki lóvét még egy olcsóra sem. Olyan unfairnek tartom, hogy az ember megveszi a vadiúj videokártyát 40k-ért (ennyi volt még tavaly december végén), amin végülis van egy új hűtő, de a hűtési teljesítményét tekintve olyan, mintha ott se lenne. ezzel nem értek egyet. abban igazad van hogy lehetne jobb is a 3850es hűtője, de halk és megteszi. Érdekes én is szarrá tunningoltam a kártyámat a legnagyobb melegben nyomta a crysis-t fölhúzva(persze a venti fordulatot is növeltem), és semmi baja a 3850esemnek nem lett, és aki rendeltetésszerűen használta a kártyát azzal se nagyon volt gond(igazából nem nagyon mennek tönkre, tegye föl a kezét akinek megfőtt játék közbe alapon, ilyen szvsz nincs), legrosszabb esetben a "VPU recover"(ez önvédelem a hő ellen) kilép, de ilyen is csak akkor fordult elő ha meleg volt és tunningoltam, alapon üzemi hőmérsékleten tartja a gyári, ha neki 90 fok hát 90 fok szvsz, ez gép nem ember
-
Bluegene
addikt
CF építéshez a PH legolcsóbb 3800-as kártyája: [link]
-
Bluegene
addikt
ez tápgyanús sztem a 2900pro topicban pont ilyennek írták le ha szaraxik a táp
a táp elég 850W, de lehet h hibás példány és megbízhatatlan én előszőr a tápot garizatnám le, aztán a lapot mi más baja lehet? a videókártya ezek szerint jó
ráadásul a tápod mint látom kisszériás, spéci, mind1 rakj bele egy másikat azt ha akkor jó megvan a hunyó -
Bluegene
addikt
válasz
katt777 #29531 üzenetére
http://www.guru3d.com/article/amd-ati-radeon-hd-4850-review-force-3d--powercolor/3
sztem pedig olyan mértékben fog gyorsulni az új driverekkel mint a 2900XT, az is vadiúj dolog volt és szépen csendben megelőzte a g80-as 88gts-t, mind1
sztem jelenlegi lassúsága a 4850nek abból fakad h nincsen megfelelően kihasználva/optzimalizálva a 800sp és a 40TMU, szal lehet h van amelyik nem dolgozik vagy a játék csak 16TMu-t "lát"(á lá rv670) és driverből kell ezt megoldani
úgy gondolom a cod4-nél már úrrá lettek a problémán és hozza a kétszeres+ gyorsulást ami várható(2,5X annyi textúrázó, 2,5X annyi strem proc.), ez a 2X gyorsulás lehet h csak decemberben lesz meg az 3800-asokhoz képest, de meglesz oldva
egy szó mint száz van benne potenciál, és jóval gyorsabb lesz a 20%-nál hiába mondod most h nem, később majd ez be fog jönni
2. a 3800-asok már azért nem gyorsulnak jelentősen mert lényegében hasonló az r600-hoz, viszont az gyorsult nem keveset megjelenése ótaa másik az hogy te szoktad mondani hogy a 3870-eshez egy 3ghz-es core illik különben már visszafogná a teljesítményét, nos mivel ez számolási kapacitásban 2X olyan gyors mint egy 3870(ez tény), nem gondolod h egy 4ghz-es core is kevés neki?, tehát vicces h te csak ennyit látsz benne
-
Bluegene
addikt
válasz
katt777 #29521 üzenetére
egy 6400+X2 csinál kábé 2500 3dmark score-t
az én E2160@3,2ghzes c2d-m csinál 2770-et
tessék ott a tíz százalékos különbség a windsor és az E2000-resek között, de mint a PH-s tesztből is látszik a E6000-esek néhol 30%-kal jobbak azonos órajelen, de minimum 20%, tehát nem éppen helytálló a 10%, szal ezt többé ne, félrevezetőa 4850 pedig sokkal jobb lesz a 8800gt-től, csak várni kell, hiába ugyanannyi a 3dtrémark pont, ott fogja hagyni, vagy proci nem elég neki a 1280-as felbontásba, vagy nem foglalkoztak vele az ati driver részlege, tuti jobb lesz ráadásul olcsó, 1tflops áhhh jól hangzik
lsc: igen valószínűleg véletlen h a 320sp-s 3870-nél több mint 2X olyan gyors a 4850 COD4-ben guru3d, amíg a driverek kezdetleges stádiumban vannak rákoncentrálnak 1-2 népszerű címre hogy megmutassák a hozzáértőknek a foga fehérjét, végülis 800sp vs 320sp azért van ott kraft, röhej lenne ha 10%-kal lenne gyorsabb mint azt a jó öreg 3dtrémark mutatja, ott látszik h nyers erőben 2X a különbség(COD4-ben, ill 1tflops vs 0,46tflops)
-
Bluegene
addikt
válasz
katt777 #29515 üzenetére
na látod, az amd x2 4600+(2,4ghz) és a E6600(2,4ghz) között nem éppen 10% a különbség mindenki tudja rajtad kívűl h kábé 20-25%, hiába írod le 1000X akkor is[link]
esetleg az E2000-esek és a windsorok(2X1024 cache) között lehet 10%, hogy legyen némi igazad
annyit a 4850-ről hogy 800 sp-vel rendelkezik, a 3870 pedig 320-szal tehát például COD4-ben kijön ez, a többi játékban sztem csak azért nem mert nincsen optimalizálva, a 3dmark06ban sem, talán optimalizálatlanság, talán kevés neki a processor, de ott sem jön ki, szal nem kéne leszólni
Alapon, kihajtva 11000 pont felett teljesít a 3870-em, ami kerekítve 11k, nem 10.a guru3d tesztben nem a te géped szerepel
-
Bluegene
addikt
válasz
katt777 #29464 üzenetére
sztem te nem tudod miről beszélsz ember
a 8800GT 500 gigaflops körül tud számolni 112 sp-vel
a 4850 pedig 1000 gigaflops felett számol 800 sp-vel
légy büszke a 8800GT-re, az hogy driver nélkül mit hoz 3Dmarkba egy olyan procival ami visszafogja, hát nem éppen releváns
ez olyan beszólás h amikor X2-es procid volt hogy csak 10%-kal marad le a C2D-től, most h inteled van ilyet nem hallunk
-
Bluegene
addikt
válasz
FeRRaR1 #29359 üzenetére
Az A4 tech egérbe nekem be vált nagyon! és a Sony Ericsson is
nem is vennék más telót v még nokiát esetleg a többi nem teló....
a Samsung, Iphone akkor mi? elárulom neked h a samsung technikailag fejlettebb a nokiánál meg a sony-nál is és minóségben is
a Samsung már akkor 7mpixeles telefont csinált mikor a nokiánál 3.2 mpixel volt a csúcs, van bankkártya vékonyságú és méretű színes kijelzős telójuk Koreában a tégla nokiák a közelébe se szagolnak
mind1 ez off volt -
-
Bluegene
addikt
válasz
katt777 #29044 üzenetére
jó de még a crysis-nál se gyorsult semennyit, pedig ott érzékelhető(ugyanúgy 19Fps ultra fokozaton 1280-ban, akár AMD akár intel volt alatta), szal a gyakorlatban halálmind1 AMD v intel van e a 3850-es alatt sztem, elméletben lehet némi előnye az intelnek, de a gyakorlatban nemnagyon
(bár az is igaz h nulla forint volt nekem váltani, hisz az s939 x2-esek elég drágák meg a ddr1-es ramok is, az E2000-esekhez meg a ddr2-esek hiába jobbak mégis olcsóbbak), szal trawn kábé -2000FT-ból vehetne intelt de mind1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Honda topik
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest