- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
Új hozzászólás Aktív témák
-
szitaati
aktív tag
válasz
Lacpac #40525 üzenetére
Nekem NV van, és Vista alatt nekem se enged mindent úgyanúgy állítani, mint Xp alatt. Szerintem ez Microfos koncepció: akkor lesz valami minél biztonságosabb, ha a kedves felhasználót minél jobban korlátozzuk.
Egyébként most nem értem, hogy clone-mód, színház-mód, vagy mi?
Javíts ki, ha tévedek, de nekem úgy rémlik (az otthoni gépem Ati-s) hogy a clone-mód esetén pontosan ugyanaz van a TV-n, mint a monitoron. Most akkor nem értem, hogy hogy tudsz TV-n filmezni és monitoron netezni egyszerre clone-ban.
Ezzel a színház-móddal meg teljesen összezavartál: az nem az, hogy ha valamilyen videót nézel az elsődleges monitoron, akkor azt automatikusan kiteszi teljes képernyőre a TV-re?,,A megjelenítők tulajdonságainál látszik, hogy a kettes megjelenítőt veszi alapértelmezett megjelenítőnek. (ennek ellenére az elsődleges megjelenító a monitor
)":
Ha Vistát telepítek és felteszem az Nv drivert, ugyanezt csinálja. Elődleges monitornak állítja a TV-t, és ott jelenik meg az asztal. Másodlagos monitor lesz a monitor, de mivel alapból nincs rá kiterjesztve az asztal, ezért rögtön a videokártya driver telepítés után ki is kapcsol, mivel nem kap jelet.
Próbáld meg letiltani a TV-t, beállítani úgy a rendszert, hogy elsődleges megjelenító legyen a monitor. Ha megvagy kapcsold vissza a TV-t, és próbáld beállítani színház-módra vagy ahogy jólesik. Egy tuti: a TV-nek max 1024*768-at lehet beállítani, slussz. Clone-ban ezért vált erre a monitorod. Amit írsz, hogy a monitor 1440×900 a TV meg 640*480 azt úgy tudod beálljtani, hogy két külön monitorként kezeli a rendszer a monitort és a TV-t, és a másodlagosra kiterjeszted az asztalt.
Kalappal -
szitaati
aktív tag
válasz
Laceeeee18 #40482 üzenetére
Szia!
Szerintem az lehet a gond, hogy a lapodban lévő integrált videokari van crossfirex-ben az egyik 3870-el. Sose volt crossfire rendszerem, de ha jól olvastam itt a Ph-s cikkekben akkor a crossfirex az ezt jelenti. Szerintem tiltsd le a biosban az alaplapi videokártyát, és utána mennie kell a 2. 3870-nek is.
Egyébként katt-nak igaza lesz abban, hogy a procit valószínű tuningolnod kell majd, hogy mindkét videokarit ki tudd használni (bár ez felbontás és játékfüggő erősen).Katt: ejnye no, hát ezzel a hozzászólással aztán sokat segítettél...
-
szitaati
aktív tag
válasz
katt777 #40383 üzenetére
Az az igazság, hogy lassulást még sose tapasztaltam újabb drivertől, igaz nem is cserélgettem őket havonta. Általában akkor szoktam drivert cserélni, ha valami újabb játék bugos (mert túl régi a driver), illetve ha pl. az a szitu, hogy van egy játék, ami épp elfut, és esetleg jön egy újabb driver amivel gyorsul(hat). Szóval csak ha muszáj akkor cserélek, ami működik azt nem kell bántani alapon
. Persze sose voltam 3DMark pontvadász, meg nem töltöttem el órákat különböző dolgok tesztelésével, úgyhogy kisebb eséllyel jönek elő nálam a hibák. (elvárások részemről: be lehessen lőni 1024*768-ban 100 Hz-et játék alá is, ebben a felbontásban menjen ,,minden maxon" és a TV-re kitett képet is be tudjam lőni igényeim szerint, és jegyezze is meg ezeket a beállításokat a driver. Asszem annyira nem sok)
Az tiszta sor, hogy az a ,,legtisztább" ha új rendszerre megy fel egy driver, de azért meglehetősen irreális elvárás minden drivercsere előtt újratelepíteni mindent. Még ha Ati, akkor isMATEO6600: ezt sztem nem nekem akartad címezni.
-
szitaati
aktív tag
válasz
MATEO6600 #40377 üzenetére
6. éve használok egy 9800Pro-t és soha nem tettem újra a windowst az ati driver miatt. Van ez az ati software remover v. mi, amit feltesz a ccc telepítésekor. Én azzal szoktam leszedni, újraindítok, aztán mehet az új driver + még egy restart. És ezzel a módszerrel még sosem volt gondom. Jó, amióta megvan az új gépem azóta nem cserélgettem drivert, de azért 5 évig játszottam a régivel is. Szóval én ezt tudom javasolni tapasztalat alapján. (aztán lehet, h az újabb kártyáknál nem így van, I don't know)
-
szitaati
aktív tag
-
-
szitaati
aktív tag
válasz
Hurkafej #40070 üzenetére
Szerintem az lehet a titok nyitja, hogy mégse színház módban vagy, hanem egyszerűen a TV-t is monitorként kezeli, és ki van rá terjesztve az asztal. Mivel nem húztál át rá semmi ikont ilyesmit, ezért csak a hátteret látod. CCC-ben tudod állítani ezeket, színház módban automatikusan kiteszi a vidót a TV-re, bár azt nem tudom, hogy mindegyik progival működik-e, mert én nem használtam sose színház módot.
Nekem ami bevált az a Bsplayer. itt szimplán áthúzod a videót egérrel a tvre, és kész. ráadásul a gépigénye is alacsony, és magától betölti a feliratot, ha a felirat neve megegyezik a filmével. -
szitaati
aktív tag
Véletlenül nincs tuningolva a géped? Ha igen próbáld meg visszatenni alap-ra. Az a furcsa, hogy reset-tel végül elindul a géped, szóval valami nem egészen stabil ottan sztem.
Valószínű a driver is ilyesmi miatt száll el. Arra kéne rájönni, mitől. De először én is a teljes Windóz újratelepítést csinálnám, hátha bejön. -
szitaati
aktív tag
válasz
proper #39689 üzenetére
Nekem 88Gt-n van S1. Először nekem is venti nélkül ment, aztán amikor szőrös fánk alatt felment 90 fokra a GPU, gondoltam azért mégse ártana rá... a gyári hűtővel 85 volt a max.
Hozzá kell tenni, hogy a házban volt elöl egy 12 centis venti, meg hátul egy 12-es, plusz a táp. Szóval nem árt rá az a venti.Egyébként ami elöl volt venti azt tettem rá, úgyhogy nem lett hangosabb a gép, csak a vinyóm lett 5 fokkal melegebb, amit nagyívben leszarok.
-
szitaati
aktív tag
válasz
proper #39666 üzenetére
KMPlayernél jobbat nem fogsz találni szvsz. Egyébként nem sok az a 30% véleményem szerint. És hogy érdemben is váaszoljak: CoreAVC-t szoktak használni.
Amúgy én sem rajongok a KMPlayer-ért, ezért én Bsplayer+ CoreAVC kombót használok, de vannak filmek, amiket csak a KMPlayer visz hiba nélkül. -
szitaati
aktív tag
Teljesen random néha csinálja nekem is. Nincs semmi para benne, mert később elindíthatod startmenüből. Amúgy nálam Xp-n fordul elő, szóval nem a Vista a szar. Eléggé leharcolt már egyébként szegény Xp-m, meg a Catalyst is elég régi (bár most ~70 km-re vagyok atól a géptől, de asszem 7.9-es van fenn.)
-
szitaati
aktív tag
válasz
katt777 #39343 üzenetére
,,Ez nyilvánvalóan egy tréfás smiley-val jelölt, ironikusan eltúlzott, ráadásul feltételes megjegyzés" - Ironikusan eltúlzott <= itt a lényeg. Elég sokszor vagy ilyen ironikusan eltúlzó, és ezzel meg is bánthatsz másokat. Ezt vedd figyelembe.
Más totyikban előbb segítenek, ha tudnak, aztán ha irtó marhaságot terjeszt a júzer, olyankor szokták leoltani ilyen ironikusan eltúlzott megjegyzésekkel. Oké, hogy Neked kicsit erősebb a stílusod, kerek-perec megmondod a frankót, csak a legtöbb embert ez bánthatja, mivel nincs ott a neved mellett a ,,használati útmutató katt-hoz" hogy értse, hogy csak a stílusod ilyen, amúgy segítőkész vagy. Szóval egy picit több diplomáciai érzék, szvsz.
Node nem akarok nagyon belefolyni, csak hát hakossal lassan hetente osztjátok egymást, és kicsit uncsi.... gondoltam akkor már ugassak bele én is.
-
szitaati
aktív tag
válasz
katt777 #39219 üzenetére
Nem tom ez a Thermalright T-rad mennyibe kerül itthon, árgépen nem láttam.
A.C. S1-et + 12 centis halk venti kombót kihagytátok az ajánlásból, pedig nem drága, és egy Noctuával hangját nem hallod. Nekem 88GT-t hűt, load max. 55 fok volt nyáron. Egy leszabályzott 12 centis Noctua van rajta, és így még a ventivezérléssel sem kell szenvedni. Sokan írták, hogy a memóriasünik hajlamosak potyogni, nekem szerencsére nem esett le egy sem (mondjuk bitang erővel nyomtam őket a helyükre)
Az egész kijön Noctuástól 7000-7200 pénzből, és szerintem a 4000-es szériát is simán elbírja később. Egyetlen hátránya, hogy sok helyet foglal. -
szitaati
aktív tag
válasz
Bali27 #39086 üzenetére
Szerintem próbálj meg egy oprendszer újratelepítést, tegyél fel egy natúr Ati oldaláról töltött drivert CCC-vel, és ha akkor se megy, akkor gari. Anno nekem is volt egy videokártyám, amin sehogy se ment a TV-out, pedig de szerettem volna! Sajna ez csak a gari lejárta után ütközött ki, mert addig nem volt TVm..
)
-
szitaati
aktív tag
válasz
mert_csokis #38958 üzenetére
Szedd ki a videokártyát, akkor biztosan kell sípolnia katt leírása szerint. Ha nem teszi, akkor bármi lehet: alaplap, proci, memória. Elvileg ezek miatt is kell sípolnia, de én már láttam sok mindent. Egy biztos: ha lehúzol mindent az alaplapról videokártyától a legutolsó cd-meghajtóig, kiveszed a ramokat, csak proci+alaplap, akkor tuti sípolnia kell mint atom. Ha nem teszi, vagy proci, vagy alaplap. Sanszosabb ilyenkor az alaplap (nekem is ez volt) de proci is lehet. Haveromnak pl. proci volt, és még egy alaplapot kinyírt, mire rájöttek a boltban...
-
szitaati
aktív tag
Előrevetítem, hogy fingom sincs mi lehet a gond
de azért van ötletem mit próbálj ki.Milyen driver van fenn? Asszem régebben Xp alatt csinálta valamelyik régebbi driver, hogy fura elszineződések voltak az ikonoknál, meg ilyenek. Ahogy elnézem itt mindenki a 8.10est preferálja, próbáld ki. Ha semmi, akkor még az ilyen ,,betűtípus simítása" dologra tudok gyanakodni, hátha. Amúgy natív felbontáson megy a monitor Pista alatt?
Ha semmi se jön be ezek közül, vedd vissza Pista kinézetét a minimumra, amikor olyan szép win95-ösen néz ki.Akkor elvileg kizárod a témák megjelenítéséből, aeróból fakadó hibákat. Ha ez se segít, vakard meg, nemtom
-
szitaati
aktív tag
válasz
szajmon101 #38677 üzenetére
Nem. Ennek oka, hogy a tápodban semmilyen logikai áramkör nincs, ami kommunikálna bármivel a gépedben. Pusztán áramot szolgáltat.
-
szitaati
aktív tag
válasz
s7evcsenko #38651 üzenetére
Katt logoutján találsz rivatuneres ventivezérlés-beállítást, az elvileg megoldja a gondod.
-
szitaati
aktív tag
válasz
creedszl #38642 üzenetére
Nekem is volt ilyesmim még 9800Pro-val
Túlhúztam a kártyát. Simán el tudom képzelni, hogy ugyanez előfordul a procival, memóriával is. Végülis ha belegondolsz egy tuning eléggé megterheli az északi hidat, ami a memóriakezelésért, meg az adatok prociba juttatásáért felel. Ha húzod a procit, változik az fsb, máshogy kell osztania a ram frekijét a prociéhoz, ha a ramot is húzod méginkább. Ez egy határon túl akár a visszájára is üthet, amikor több időt vesz igénybe a ram és a proci szinkronozálása, mint amennyivel nagyobb frekin megy a ramod. Végig kell játszani mi az a határ, amíg gyorsul a rendszer, és ami után már lassul.
-
szitaati
aktív tag
-
szitaati
aktív tag
válasz
bazsa0007 #38491 üzenetére
Nekem meg pont az NV-s driverrel nem megy 60 Hz fölé játékban...
Nemtom már pontosan hogy van a ccc-ben, de a monitor tulajdonságainál lesz egy olyan, hogy DRC, vagy vmi hasonló. Ha onnan kiszeded a pipát, akkor elvileg állíthatsz be magasabb frissítést is. B verziónak meg: Refreshlock -
szitaati
aktív tag
válasz
katt777 #38310 üzenetére
OK, Te ezeket érted játék alatt, nekem meg nincs kormányom
Én - ha autós játékról van szó - azokat szeretem, amiket a mezei billentyűzetemmel is képesek megírni úgy, hogy irányítható maradjon, és élvezzem is. Igen, ezek többnyire arcade dolgok, de azért mindent nem vesz be a gyomrom. Pl. NFSU 1-2 még elment, mert újdonság volt, meg szanaszét lehetett egymást szivatni multiban, de ez a sínen megy a kocsi dolog azóta nem jön be. Ezért is értettem egyet a Porschéval kapcsolatban. Az is arcade, mégis van mögötte fizika. Viszont se az újabb NFS-ekben, se a DIRT-ben, se a GRID-ben nem lehet elmenteni a visszajátszást. De ez nagyon OFF, ne arról beszéljünk kinek mi a játék. -
szitaati
aktív tag
válasz
Chaser #38303 üzenetére
Szerintem a Porsche nagyon ott volt. Én billentyűzettel toltam végig, de ennyire még egyik játékban sem éreztem a csúszáshatárt, me, hogy valóban fizika van az autó viselkedése mögött. Egészen addig, amíg el nem szállt a kocsi, mert akkor szó szerint elkezdett szállni: egészen hihetetlen repkedéseket lehetett benne produkálni. Egy időben azzal szórakoztunk, hogy mutogattuk egymásnak az ilyen repkedős-karambolos visszajátszásokat. Hja, régi szép idők...
Tényleg, ma miért nem lehet egyik játékban sem elmenteni a visszajátszást? -
szitaati
aktív tag
válasz
eclipse006 #38267 üzenetére
Xp-n próbálkozol? Ha igen, szedd le a refrshlock nevű progit, minden felbontáshoz/színmélységhez adhatsz meg frissítést, csak arra ügyelj, hogy jót adj meg, mert ha bekapcsolod nem áll vissza magától ha nem látsz semmit..
Ha Vistád van, próbáld ki a Powerstip nevű progit, nekem Vista alatt csak ez működött. Itt is be tudsz állítani frissítést felbontáshoz, meg tuningolni, meg Isten tudja mi mindent tudsz még vele, én csak a frissítéshez használtam. -
szitaati
aktív tag
válasz
eclipse006 #38247 üzenetére
Van egy olyan rész a ccc-ben, hogy 3D refresh override. (Nekem pl. pont ez hiányzik a 88Gt driveréből, szétfolyik a szemem 60 Hz-en) Ott nézd meg mi van beállítva. A 9800pro-hoz nálam még a régi 7.3-as driver van fenn, ebben a display options-nál találod, advanced nézetben.
-
szitaati
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #38152 üzenetére
Persze. Leszámítva, hogy a HyperTX2-nél nagyobb hűtő nem fér el a házban
Egyébként meg amilyen sűrűn kell használnom pár évig tuti elég lesz. Szóval alapjában véve igazad van, de nekem is egy kicsit -
szitaati
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #38140 üzenetére
Én kipróbáltam ezt az mx2-t. A HyperTX2 alján lévő gyárilag felvitt ezüstpasztához képest hozott 4 fokot, ami szerintem nem is rossz, ahhoz képest, hogy csak a pasztában van különbség, az összes venti, stb. maradt ugyanaz.
Hoppá, bocsánat a dualpost-ért
-
szitaati
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #38140 üzenetére
Én kipróbáltam ezt az mx2-t. A HyperTX2 alján lévő gyárilag felvitt ezüstpasztához képest hozott 4 fokot, ami szerintem nem is rossz, ahhoz képest, hogy csak a pasztában van különbség, az összes venti, stb. maradt ugyanaz.
-
szitaati
aktív tag
válasz
butcher eu #37606 üzenetére
Szerintem próbálj még ki pár játékot (pl. DIRT, GRID, ezek eléggé érzékenyek a tuningra, szóval ha valaminek melege van ezek alatt kijön, esetleg Crysis. Tudom nem írtad, hogy tuningolsz, de ezek akkor is jók szvsz.)
Ha ezek alatt is csinálja, akkor gebasz van a kártyéval. Ha nem, driver para.
Eteleg nézz be a Far Cry 2 topikba. Szerintem. -
szitaati
aktív tag
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy a ,,másik" oldalról jövök, de azért remélem segítetek, ha tudtok.
Probléma: Vista SP1 alatt játékok 60Hz, szemem meg kifolyik.
SP1 előtt ezt tudtam orvosolni refreshlock-kal, azóta viszont amint elindítom v. 60 Hz-re vált, vagy ha 85-re állítom, akkor csak játék alatt vált 60 Hz-re. Szóval szar.
Nem tudtok vmi megoldást? (Nvidia driver nem tudja a catalyst frissítés kényszerítése játékok alatt dolgát, vagy hogy hívják.) (Otthoni gépben azért még a jó öreg 9800Pro dolgozik)
köszi -
szitaati
aktív tag
válasz
eclipse006 #37007 üzenetére
Szerintem hülyeséget dob, legalábbis PH!-s tesztekben az enyémhez hasonló konfig jelentősen kevesebbet kajált. (398W-ot dobott)
-
szitaati
aktív tag
válasz
gtasystem #36948 üzenetére
Azt kéne észrevenni, hogy nem a C2D-t fikázza itt senki, meg nem is az X2-ket, csak leírják a tapasztalatukat. _Ők_ ezt tapasztalták, ki-ki hova írja le, logout-ra, vagy ide a topikba, lényegtelen. Attól, hogy valamitől már van jobb, az nem azt jeneti, hogy az a valami automatikusan szar lesz. Csak van már erősebb is nála, de hát ilyen ez a számítástechnika. Megveszel egy csúcs-hardvert, aztán egy év múlva már mainstream-ben lehet hasonló teljesítményűt kapni...
Respect. -
szitaati
aktív tag
válasz
Balinov #34011 üzenetére
Itt a Ph-n is van teszt az általad írt táp erősebb változatáról. Alapvetően jó kis táp az, én mégis ajánlanék a figyelmedbe egy másikat is: Corsair VX450. Szintén van róla teszt a Ph-n. Azért ajánlom, mert nincs megbontva rajta a 12V-os ág (33A max.) így ha később erősebb VGA-d lesz esetleg Quazánnal, nem lesz vele gondja. Seasonic a bele, és irtó halk, nekem is ilyen van. Picit (~2e Ft) drágább.
-
szitaati
aktív tag
válasz
- = Zk = - #30491 üzenetére
Állítólag költségcsökkentési okokból...
Freeman87: Szerintem a GDDR4-eset vedd. Szerintem -
szitaati
aktív tag
válasz
- = Zk = - #29633 üzenetére
Szerintem ez ugyan az, ami V1don kollegával volt, kb 2-3-hsz-al elébb.
-
szitaati
aktív tag
Na akkor:
1. Légyszi töltsd ki az adatlapod, hogy milyen alkatrészeid vannak, minimálisan milyen vidókártyád, és milyen TV tunered. (e nélkül hogy adjon itt tanácsot bárki is, ha azt se tudjuk milyen hw-hez kell a tanács)
2. Most akkor mi van? Ezek szerint a ,,TV-n nincs kép" az azt jelenti, hogy a TV tunerednek nem jelenik meg a képe? Tehát van egy, azaz 1 db monitorod, 'oszt slussz? Akkor tényleg hülyeséget írtam, ráadásul segíteni se tudok
3. Ha a WMP-nek sincs képe, az alapján viszont vmi codec-ra gyanakodnék. Milyen videokártyád van? Az újakban van ez az avivo, v. mi, ami videók hardveres lejátszását biztosítj a videokarin keresztül. Próbáld meg feltenni, vagy ha fent van leszedni. És nem tom milyen kodek-ek vannak fent, de az ilyen kodek pakkokat felejtsd elNálam már többször bekavartak, volt, hogy játék nem ment miattuk.
Na közben megelőztek
-
szitaati
aktív tag
CCC-ben kell állítgatni, az a baj,. hogy most nem Ati-s gépről írok, szóval nem tom Neked megmondani, h pontosan mi a beállítások neve, de több opció is létezik:
1. beállítod klón módba a TV-t és moncsit, ekkor a TV-n pontosan ugyanaz fog megjelenni, mint a monitoron
2. Be lehet konfigolni úgy is, hogy külön monitorként kezeli a TV-t is, és kiterjeszti rá a winfos asztalt is. Én ezt használom.
3. Van ez a theater-mód Atinál, ekkor minden videó automatikusan a TV-n jelenik meg full képernyőn, de asszem ezt is lehet állítgatni.Valaki aki meg tudja nézni a beállítások neveit javítson ki
(ha vmit rosszuil írtam akkor is) -
szitaati
aktív tag
válasz
zozoz1 #29016 üzenetére
az AGP 8X-os, a PCI-E meg 16!! - no és??? Ezek köszönőviszonyban sincsenek egymással! Az AGP önmagában talán még ma sem lenne akadálya a nagy teljesítménynek.
Nem mindegy, hogy mit szorzol fel 16-tal...
Szerintem ha van pénz belátható időn belül új gépet venni akkor tényleg nem éri meg a 3850.
Viszont ha jópár évig nem lesz új gép, akkor megfontolandó. Esetleg egy használt X1950XT, vagy hasonló kari, ami még olcsóbb is. Igaz nem DX10, de a később megjelenő DX10es játékokhoz úgy is kevés lenne a konfig, a maiak meg még eldöcögnek rajta. -
szitaati
aktív tag
válasz
Sutty66 #28993 üzenetére
Szia! Én anno a 9800-amat passziváltattam (hö, még, jó, hogy nem a félévemet
) és a mai napig rendben megy. Szerintem tedd vissza az oldallapot, és állítsd be a házventiket úgy, hogy elöl be, hátul ki. Ja, és szedj le minden vga-buzeráló progit, ATT, Rivatuner, meg mittomén mik vannak, állítólag hajlamosak megkavarni a kártya 2D-s üzemmódját.
Ha ezek után is szar a hőmérséklet, próbáld meg újrapasztázni esetleg. Ha ez se segít, a ház elejében lévő ventit tedd rá a bordára gyorskötözővel, v. amivel jólesik. (én is ezt tettem egyébként az S1-el.) Annyira nem lesz melehg a házadban miatta, a karid rendesen lehűl, és nem lesz plusz venti a házban, tehát csend kipipálva.És ingyé' van.
-
szitaati
aktív tag
válasz
Dj Dekko! #28487 üzenetére
Szerintem nem éri meg. Ahol gyorsabb a GX2, az azért van, mert Nv-re van optimalizálva a játék, egyébként meg max 1 hónap múlva itt lesz az új generáció mind2 oldalon, single GPU-s kártyák lesznek kb. olyan gyorsak, mint a mostani 2GPU-sak. Legalábbis azt rebesgetik.
Akkor már inkább egy hónap múlva ruházz be egy olyanra. Szvsz.
-
szitaati
aktív tag
válasz
Speed® #28429 üzenetére
Azért az az over 900Mhz GPU clock brutál alatta... gondolom nem alapfesszel ment ennyit...
Egyébként az S1 valóban kurva jó, de csak ventivel. Nekem egy Inno88Gt van, gyári cooler szőrös fánkkal volt 80 fok, S1 venti nélkül 90!!Igaz nem raktam fel a ház oldalát, szóval nem volt benne kereszthuzat (elöl be, hátul ki). Egy 5V-on járatott Noctuával viszont csak 54 fok szőrös fánk alatt, szóval tényleg jó, csak nem passzívan. Szerintem.
-
szitaati
aktív tag
válasz
Foglalt név #27256 üzenetére
A procid miért 1920 Mhz-en megy? Vagy csak én látom úgy?
-
szitaati
aktív tag
válasz
BullKoxa #26447 üzenetére
Szerintem arra gondol, hogy ha ,,kis" felbontásban játszol látványjavítók nélkül, akkor hiába teszel be mondjuk 2x erősebb videókártyát a gépedbe, nem lesznek gyorsabbak a játékok, mert a CPU nem tudja elég gyorsan adattal ellátni a videokarit. Erre mondják, hogy nem hajtja ki a kártyát, azaz CPU limit.
Nagyobb felbontásban és/vagy látványjavítókkal a videokártyának több számolnivalója akad, így eleve nem kell olyan gyorsan ,,adattal ellátni", tehát kevésbé jön ki a CPU (relatív)gyengesége, ezt hívják VGA limitnek.
Remélem így érthető.
Katt annyit mondott, hogy 3,2 Ghz-en az AMD proc. épp elég/kevés kis felbontáson kihajtani egy ilyen VGA-t, míg egy C2D ugyanilyen órajelen már elég lehet...OFF: de tényleg használhatnád a válasz gombot, nem kéne legózni rajta, hogy épp mire reagálsz...
-
szitaati
aktív tag
válasz
janos666 #19422 üzenetére
Hát, nemtom. Én most váltottam 7évnyi Ati után 88GT-re. Tulajdonképp kurvajó kártya, csak valahogy a driverekkel nem vagyok kibékülve, pl. egy-két progi úgy nyílik meg, hogy a fele a monitoron, a fele a TV-n... aztán az Ati-knak eleve szebb volt a TV-n a képük (nem vészes, csak ne lennék maximalista
)
Én azt mondanám a helyedben,hogy várjál egy picit még: egyelőre az a GTS sem olyan gyenge kártya, annyira a 3870sem erős, hogy megérje a váltást, ráadásul jönnek ugye az új karik. Ati-nak is lesz egy teljesen új generációja (nem ilyen X2-re gondolok) május körül, szóval addig sztem csak ráfizetnél a cserére. -
szitaati
aktív tag
válasz
WildDaemon #15091 üzenetére
Gyerekek ti tanultatok valaha hőtant?
Próbáltál már forrásban lévő vízzel jeget hűteni? Nem? Miért? Mert tudod, hogy a víz 100 fokos a jég meg 0 v. attól is hidegebb, és rájössz, hogy akkor az valószínűleg melegítené a jeget és nem hűtené? Akkor miért írtok ilyen hülyeségeket, hogy 35C-os szobahőmérséklet mellett 30C-os a proci?
Kb. ugyanaz minit az előbbi hülye példa. Meg 16C-os proci 21C-os szobában...
Ha belegondolsz egy picit rájössz, hogy lehetetlen. Alámér az alaplapod, ennyi. Hiába volt drága, meg márkás, meg minden, akkor is alámér. Véleményem szerint az ilyen 30-35C-os értékek is kevesek, de ezen mondjuk vitatkozhatunk.Gondoljatok bele ezek a procik még idle-ben is leadnak vagy 20-30W-nak megfelelő hőmennyiséget, ráadásul egy nagyon kis felületen, nem hiszem, hogy csak +4-5 fok lenne a szobahőmérséklethez képest.
No písz, nem akartam senkit megbántani, csak az elmúlt 2 napban itt futok bele harmadszor ebbe a témába...
-
szitaati
aktív tag
Nekem se volt velük évekig bajom. Aztán egy szép nyári nap az egyik tönkrement. Tudod mivel mennek az elektromos berendezések? Füsttel. Ha kijön a füst, többé nem mennek.
Szép kis túlfeszt adott a gépnek a táp, ment vele az alaplap, processzor, memóriák, cd-író, olvasó, videokártya.... DE! A floppy-m túlélte.
Aztóta egy másik hasonló ,,táp" is cserbenhagyott, bár szerencsére ez nem ölte meg a gépet (idejében kiszedtem) csak állandóan megálltak miatta a vinyóim.
Szóval érdemes szerintem normális tápot venni, de ez csak az én tapasztalatom, nem mindenki ilyen peches. -
szitaati
aktív tag
válasz
Tibord #14944 üzenetére
Volt itt egy teszt linkelve délután, ahol a PLX chip(Ez osztja szét a PCI E sávokat a két GPU-nak) kapcsán írták: ,,We inquired about PCI-Express 2.0 support, but AMD was quick to state that the performance difference between the two on this class of graphics card is going to be less than one percent, no matter what resolution is used. In other words, the tangible real-world performance benefit of a PCI-Express 2.0 switch is going to be absolutely nothing."
Aki nem tud angolul annak: Érdeklődtünk a PCI-E 2.0 támogatása felől, de az AMD gyorsan leszögezte: a teljesítménykülönbség a kettő között (1.1-2.0) egy ilyen osztályú videokártyánal kevesebb, mint egy százalék, felbontástől függetlenül. ... "
Szóval szvsz. a felvehető nagyobb teljesítményen kívül per pill semmi értelme sincs. -
szitaati
aktív tag
válasz
Zoli329 #13558 üzenetére
Egyelőre 4,5 éve egy 9800-at használok (frászt is kapok, hogy az új NV széria is 9xxx-lesz
) előtte egy 8500-am volt, mindkettőn kifogástalan a képminőség. Igazából nem vágom, hogy milyen különbségekre kell gondoljak amikor ezt a sorrendet felállítod. Játékok alatti képminőségre, vagy sima desktop-nál is van különbség? Élénkebb színek, vagy mi?
Vagy az Nvidiákon elmosódottabb a kép, mire kell gondolni? Leírnád a tapasztalatod, érdekelne...
Köszi! -
szitaati
aktív tag
válasz
Nowhere #12717 üzenetére
Szia!
Nagyobb felbontást állítottál be szerintem, mint amit a monitorod elbír, ezért amikor elindul a windows, a képet nem tudja megjeleníteni a monitor. A megoldás valóban a csökkentett mód, azt kéne tudni, melyik meghajtóról megy a win. Gondolom a C-ről, úgyhogy szerintem válaszd azt. Ha sikerül csökkentett módban indítani a win-t, akkor szerintem szedd le az Ati drivert és tedd fel újra. (évekkel ezelőtt volt utoljára ilyenem, azóta fejből tudom a monitorom paramétereit :-P úgyhogy ha valaki tud jobbat szóljon)
Sok sikert -
szitaati
aktív tag
válasz
leviske #12709 üzenetére
Azért Nvidia sem hülye, sőt: a 9-es széria pont abból a G92-ből fog állni, amiből a 88GT és az 512-es GTS... a csúcskari ott is egy kétmagos cucc, a 9600 és 9400-as karik meg a G92butított változatai... gyakorlatilag semmi fejlesztés, csak fejlettebb gyártástchnológia =>olcsóbb előállítás, és új néven lehet kiadni, amiről mindenki elhiszi, hogy jobb, mint az előző. Parasztvakításnak nem rossz szvsz
-
szitaati
aktív tag
válasz
Foglalt név #12336 üzenetére
Bár nekem nincs (még
) ilyen karim, de mért nem osztod meg velünk?
-
szitaati
aktív tag
Az a baj, hogy a procid marhára nem 3,6on megy szerintem.
Ha megnézed a CPU-Z-nél a CPU fület, akkor középtájt látod a procid alap órajeleit(E6750@2,66Ghz), meg, hogy miket támogat, stb...
Picit lejjebb a ,,Clocks (Core#0)"-nál láthatod, hogy a bus speed (fsb)450, a szorzó meg 6.
A kettő szorzata a core speed, ami 2700Mhz, azaz kb. alap órajelen megy a procid(2664Mhz vs. 2700), ezért kaptál ilyen eredményt.
(mondjuk én szívesen cserélnék veled ezzel az eredménnyel is
)
3DMark mindig a proci max szorzójával számol, és azt írja ki. Ez a 6750-nél 8, ezért írja ki, hogy 3600Mhz. -
szitaati
aktív tag
No hátha érdekel valakit: HD-3850 256MB SAPPHIRE PCIe 39.500+áfa
(47.400)
Nem nálam, a ready-nél. http://www.ready.hu/
-
szitaati
aktív tag
Sziasztok!
Én hétfőn rendeltem(na jó, kedd hajnalban, és ma igazolták vissza) readytől powercolor 3870-et, heti előrendelésben 50200-ért. Azt mondták ma telefonon, hogy raktárra is rendeltek, tehát jövő7en lesz náluk. Gondoltam szólok
Attila
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest