- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
szitaati #40384 üzenetére
Ez a legokosabb hozzáállás. Egyébként lassulás a downgrade-től lehet, upgrade-től inkább csak elmarad a gyorsulás. Visszaolvashatod a topicban, régebben volt szó róla, hogy többen nem tapasztalták a tesztekben bemutatott gyorsulást 1-1 újabb driverrel, aztán tisztán tették fel, és máris megvolt a +. Persze az is igaz, hogy ha úgyis min. 40FPS-szel mentek a játékaid, akkor tök fölösleges új drivert feltenni bármi módon.
Driverekkel ált. X2-esek szívnak, mert a CF-t még fejlesztik, a 38xx karikat meg nem, így aztán vagy lassabb megjelenést kapnak, vagy bugokat, számos alkalmazásban. Én anno azért szabadultam meg a CF-től, de részben még az AMD-s laptól is, mert 8.3-as (SB) drivertől elszállt a CF (mindenben lassabb volt 1 karinál), a 38xx karik első jó drivere meg a 8.5 volt. Na, mondtam, AMD ettől kezdve bekaphatja.
Miért kéne újratelepíteni? Az egész rendszerem, minden programmal és beállítással, el van mentve, így ha driver szarakodna, 10p alatt nyomok egy partíció visszaállítást, és minden OK.
-
proper
őstag
válasz
szitaati #39695 üzenetére
de ő 3850-re szeretné rakni ami közel sem füt annyira mint a 8800gt
még gagyi gyári hütövel is 35fok alapon, terhelve meg 60fok környéke
ezt böven elviszi passzivannekem galaxy 7900gs superen volt ami gyárilag vmodos és én még nyomtam rá vmodot igy kapott 1.5v-ot a mag és ezt is elvitte paszivan
3db 12cm venti van a házba + a táp
1 elöl. 1 hátul és 1 a procihütön igy volt a vga idle 35fok, terhelve 45-50 fok agyonhuzva mint állat, mig gyári hütövel verte a 100 fokot -
proper
őstag
válasz
szitaati #39681 üzenetére
nekem nincs bajom a kmplayerrel csak azért vettem ati-t mert ugye ennek jobbak a videolejátszási tulajdonságai, de valahogy rá kéne venni hogy a vga-t használja ne a cpu-t
találtam egy tutort hozzá de amikor beállitottam nem volt kép
nem is érdekelne nagyon hogy a procit használja de ez agyon van feszelve hogy menjen és igy melegszik is rendesen ezt szeretném kiküszöbölni ha már van hozzá vga-m -
gtasystem
őstag
-
katt777
félisten
válasz
szitaati #39380 üzenetére
Hát, rengeteg dologról. Játékok beállításáról és az aktuális driverekről (ahogy volt is rá példa). Vannak topicok, amelyeket nem duzzaszt senki fölöslegesen, az emberek olvasnak, és akkor, ha nem értenek valamit, kérdeznek, és választ kapnak.
Már nem megyek bele a vitába mert akkor újra és újra félszavakba fognak belekötni, hogy produkálják magukat. Valaki vagy megköszöni, hogy segítek, vagy nem, vagy tetszik neki a "stílusom", vagy nem, vagy érti, amit mondok, vagy nem. -
katt777
félisten
válasz
szitaati #39349 üzenetére
Ha valakit megbántok, bocsánatot kérek (megtettem már, nem esik le a korona a fejemről), de senki ne védjen meg másokat, főleg ne értelmezze át a mondandómat. Szíve joga mindenkinek azt gondolni, amit akar, ahogy ezt én is mondtam adorjantnak, de attól még tévedhet. Ezt én nem tartom "leoltásnak", elvégre nem lámpa.
Ezért tesztelek inkább, illetve alaposan átböngészem a netes teszteket, hogy lássam a turpisságokat bennük, így nem kell "valahogy gondolnom", mert van infóm.
Miért lenne bántó az, ha valaki azt mondja, a 3650 is mindent vitt, aztán vett 3850-et, én meg erre viccelődve azt mondom, hogy akkor maradhatott volna a réginél?
Egyébként nézd csak vissza bárhol, én mindig először segítek, és abba szoktak belekötni páran (nem sokan). Jelesül most abba, hogy az 512MB-os 3850 1680-as felbontástól sokkal gyorsabb a 256MB-osnál. Nem is annak volt baja a válasszal, akinek segítettem. Viszont vannak, akik kötözködnek, ha kell, ha nem, miközben messze nem bírnak rálátással egy adott kérdésre.
Van nekem diplomáciai érzékem, ahogy Darth Vadernek is volt.
A lényeg, én válaszoltam rendesen, gtas-nek megvolt a mai betevője kötözködésből, jót mulattam rajta, senki nem szenvedett semmilyen kárt. -
-
katt777
félisten
válasz
szitaati #39224 üzenetére
Semmi baj az S1-gyel, csak a Fridge-re 2x annyi venti fér.
Ráadásul ezek lelógnak (hátul is), így a VGA mögött keletkező hő elvezetésében is segítenek a háznak.
sklopp: De jó neked! Én is bontanék már pezsgőt a VGA-mra, ha 1 hónap után végre rendeznék a gart. Most azt találták ki, hogy hát pár alaplapban megy, másokban meg nem. Az, hogy az enyémben ment 1 hónapig, aztán meg nem ment, nem zavar senkit, meg az sem, hogy kizárólag PCI-E2.0X16 sávszélességen nem működik.
-
katt777
félisten
válasz
szitaati #38708 üzenetére
Nem szántam kioktatásnak
, csak lásd be, a legtöbben nem hogy a topicot nem nézik át, hanem az 1. hsz-t sem olvassák, pedig az sokat segítene, hiszen azért van. Részemről nyugodtan segíthet ő is, és meg is csinálhatja azt a bios-t, csak vannak már készek, amelyeket sokan használnak, vagy azok alapján megcsinálták a sajátjukat. Semmi baj azzal, ha több forrás is van.
-
katt777
félisten
válasz
szitaati #38505 üzenetére
Amilyen a játék-felhozatal, én jó darabig elleszek a mostanival (főleg hogy hosszabb távon csak kicsit régebbi játékokat nyomok, amelyeknek kell az órajel 1 v. 2 maghoz), max. majd ha 30k körül szórják az elavult Q9650-eket, majd lecserélem arra. De lényegében majd akkor akarok procit cserélni, ha alapból 4GHz-en mennek. Remélem, az i7-es szériát kibekkelhetem.
-
katt777
félisten
válasz
szitaati #38308 üzenetére
Miért nem lehet? F1C-ben, GTR-ekben, rFactorban is lehet. Én legalábbis ezeket értem "játék" alatt.
Repülni Stuntsban lehetett Indy kocsival. Ha elérted a top speed-et, kiakadt, és 300 mph-val repeszthettél körbe a pályán, no meg adott esetben olyan magasságokba lehetett repülni, hogy a kékségben elveszett lent a pálya...
s1ru2: TOCA? Te jó ég!
1 cm-re felmegyek a rázókőre, és elveszi a köridőmet, hogy levágtam a pályát! Ráadásul a belső nézete is gagyi, "csak hogy legyen". Persze, ha neked ez jön be...
Melyik Windows nem idegesítő?
Amúgy ha nem stabil a rendszer, nem OK a tuning, hiába megy le hiba nélkül egy Prime95, vagy más teszt. 1200-as Kingmaxokkal nem is lehet az.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
szitaati #38150 üzenetére
És a Noctua NH1-ről nem is szóltunk, amely az egyik legjobb, és nem is drága.
lizakattila: Ha légáteresztő, akkor OK, nekem műanyagból van bent hasonló, ami annyiból jó, hogy arra rá tudtam csavarozni a 12cm-es ventiket a VGA fölé, máskülönben fúrnom kellett volna a ház oldalát, mert azon nincs rögzítőhely, és a belső vázon (oldalt és fölül) is csak 8 cm-esnek.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
szitaati #38149 üzenetére
Na most akkor számold azt, hogy mennyit fizettél az MX2-ért, amit egyszer használhatsz fel, meg számold azt, hogyha a különbözetetet a hűtőre költöd, akkor valószínű, hogy többet nyersz...
[link] 4g és 1400HUF...
Az éppen annyit tesz, hogy elég a pénz egy Freezer Xtremere, vagy egy Gemini II S-re is. Gondold végig...
-
gtasystem
őstag
válasz
szitaati #36959 üzenetére
ebben tökéletesen igazad van..és ha ezt az egyszerű dolgot átlátod "hogy ilyen a számítástechnika" akkor azt is átláthatod hogy fikázni teljesen fölösleges..most is rengetegen játszanak 300mhz-es procijú pda-val és tök boldogok vele..és orbitálisan csúcsmenők..
dehát ugye ezeket a dolgokat nem mindenki látja át elsőre..
azoknak kell egy kis segítség..amit most megveszel csúcsként pár év múlva hűdeszar lesz..én ezért nézem inkább az ár/érték arányt.van akinek meg a csúcs kell de azonnal..ízlések és pofonok.
viszont egy 3850 tulaj kártyanyúzó tesztjét szivesen megnézném..
-
katt777
félisten
-
tzimash
őstag
válasz
szitaati #29597 üzenetére
mikor meglett a konfig napokig tesztelgettem, kerestem a tuning végét stb. a jólismert tesztprogikkal, akkor nem tapasztaltam effélét. mostanában sem fordult elő az emlitett tünetegyüttes, szóval annyira nem aggódok.
katt #29598:
nekem olyan nincsvagyis nincs bekapcsolva.
egyébként valami feszültség-ingadozásra gondolok a hálózatban, amire combat alatt érzékenyebb lehet a gép.
itt az albiban, ahol lakom venni kellett egy gyengébb teljesítményű porszívót mert az 1200w-osat használva az állandóan levágta a biztosítékot. ez régebben volt... azóta lett 4 gép a lakásban, és van hogy egyszerre mennek (2 db core 2, 1 db X2, és 1 db barton magos xp, plusz 2 db 3870, meg egy 2600xt... szóval a terhelés megvan)
ez okozhat ilyesmit? eléggé a határon lehet már az egész lakás energiaigénye, ha mindenki egyszerre game-el nem? -
katt777
félisten
válasz
szitaati #26448 üzenetére
és ko-ko82: Nem, 3,2-n kizárólag kevés lehet a proci kis felbontáson. Az éppen/majdnem elég az 1680x1050 + HDR + 8XAA + 16XAF beállításokra vonatkozik (tudom, teszteltem). Mivel pedig a játékok többsége mindezt nem tudja egyben, C2D kell oda (X2 alá), ez van.
Persze a játékok többsége képtelen kezelni a több GPU-t (magyarán az X2 egy szimpla 3870), vagy ha kezeli is, pocsék hatásfokkal, így a CPU-limit lejjebb száll, de ez a hemzsegő programhibáknak köszönhető, nem a CPU erősségének, magyarán jó programoknál megint ott van az ember, mint egy gyengébb kártyával. Ebből a szempontból (is) jobb volt a 8800GT, mert mindenben gyors, és tutira elég neki a 3GHz, AMD-vel meg 3,2. -
Produkció
senior tag
válasz
szitaati #21601 üzenetére
kérdezek 1 nagyobb hülyeséget
most 8800gts 320am van, és holnap veszek full hd lcd tv-t...amihez max felbontásnál játékhoz kevés lesz a régi 88gts, ezért 3870et tervezek bele áprilisba...de hdmi-hdmi kábellel szeretném összekötni, viszont a gtsen meg a 3870en is csak dvi kimenetet látok.....most akkor hogy van ez? gondolom adnak dvi-hdmi átalakítót...de miért nem lehetett egy dvi és egy hdmi kimenetet rakni rájuk?...a gtsemhez meg csak dvi-dsub átalakító van, most szerezzek be pár hét miatt egy átalakítót?
....nem nagyon van most keret a radeonra:S...csak ha vki megveszi 40be a gtsem
-
WildDaemon
aktív tag
válasz
szitaati #15099 üzenetére
Load-nál 47 fokra ment felé a proci max hőmérsékletem...
Ez miért olyan lehetetlen? megfogtam kézzel a procihűtő talpát és nem érzékeltem melegebnek a 47 foknál... 16fokos idle állapotban meg igencsak hideg volt....
heatpipe-os hűtésnél ez miért lehetetlen szerinted?..... -
-
leviske
veterán
válasz
szitaati #12710 üzenetére
AZ AMD részéről is ugyan ez megy (parasztvakítás)... de legalább ők az ember szemébe mondták.
Ha utána számol az ember, akkor elvileg az a 3-as a régi számozás szerint 2-es volna./Mert ugye a 3-as a PCI-e megjelenése óta eltelt generáció és a HD2000-es sorozat a 3. generáció azóta (1. X800, 2. X1900, 3. HD2900)/
Azt az egyet viszont nem tartom értelmesnek, hogy erre a 30/50/70/70X2 jelölésre váltottak a jól megszokott GTO/GT/PRO/XT/XTX helyett.
(#12714) rumkola : erre van valami hotfix...nem?
-
helkis
veterán
-
Pala
veterán
válasz
szitaati #10020 üzenetére
Szia, igen, először ezt próbáltam, de valamiért nem működött.
Érdekes módon ugyanez a beállítás már működött ATT-vel.
Gyanítom, hogy mivel a kártya másfél hónapja jelent meg, még nincsenek hozzá teljesen kiforrott driverek. Legalábbis Vista alatt nekem a 3DM06 már az üdvözlőképernyőnél kifagyott, a Crysis pedig hol elindult, hol nem, ha elindult, akkor csak ablakban, és nagyon sokszor kifagyott, vagy magától kilépett, de olyan is volt, hogy újraindult a gép (a GPU 70 fok körül volt max terhelésen, szóval emiatt nem lehet). Szóval egyelőre kénytelen vagyok XP-t használni, mert itt minden működik a 3DMark kivételével (az itt is kifagy...).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mini-ITX
- RAM topik
- Napelem
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Honor 200 Pro - mobilportré
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest