- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
HolyFire
aktív tag
ahogy mondod... iszonyat módon elszaladtak az árak...
de én már lassan kinőttem a mindig új és minél jobb hadver vételéből.....anno megvettem a Gigabyte (amit nem tudom miért de sokan szidnak hogy szar) 965P-DS3 lapom egy E6320-al, adeszkára toltam egy új biost, 10 000ft-ot rádobtam az E6320-ra és lett egy E8300-am....jahh és remekül tuningolható is a lapomba....egy olyan lapban ami elvileg nem is támogat Wolfdale-t.....játszani jó nekem a használt cucc is....azt úgyis eladom a rákba mielőtt még bedöglene és kapok érte némi pénzt és relatíve minimális ráfizetéssel tudok helyette venni mást....
Ezt csak azért írom ha már az árakról beszél mindenki...legalábbis sok helyen...szerintem írtó jó konfigot lehet összerakni viszonylag olcsón....csak kell egy jó alaplap ami kiszolgál évekig....mint a 965-öm....
Annyi az egész hogy utána kell olvasni, járni...és nem bedőlni a sok elvakult márkabuzinak valamint cionista marketing fogásoknak amikkel csak lehúzzák az embereket....
-
person
senior tag
Nálam is elsőre indul a GRID javítás nélkül Vistán és nagyon szépen megy.
De ez az új nfs ez valami borzalom. Hiába veszek vissza mindent akkor is rendesen
akadozik pedig szerintem a GRID-hez képest grafikailag nagy nulla.(amúgy is)
Akkor mire a gépigény? Vagy ezt csak én tapasztalom?
Vagy várjuk a javítást meg a catalystot? -
katt777
félisten
2részt ahol a játék tudja, célszerű onnan állítani, másrészt a CCC-ből sem mindegy, hogyan kényszeríted. Pl. Ha Oblivion-ra akarok élelmosást és anizo. szűrést tenni, mert a játékból HDR-t lehet csak, és akkor ezeket nem, ez esetben csak és kizárólag akkor működik a kényszerítés, ha a Catalyst AI alacsony-on van. Ha kikapcsolom, vagy magasra állítom, akkor semmi hatás. Ezzel lehet még játszani, hogy melyik játéknál melyik beállítással jön össze, de pl. UE3 motoros játékoknál sehogy sem megy. NFS-t nem tudom, az 5. rész óta nem igazán érdekel.
s1ru2: Eredeti játékkal próbáltad?
-
törölt tag
Igen, az a karim van amit linkeltél. A 40%-os ventifordulat nálad az alap, vagy vissza van húzva? Azért kédem, mert nekem 50-ről indul és mintha ugyanaz a biosunk lenne, a High 3D Clocks nálam 1070. Belinkelek egy képet az alapbeállításokról, "megszakértené" egy nálam hozzáértőbb, hogy minden ok a biosommal? Kép
Kösz -
törölt tag
Kösz!
SAPPHIRE HD 3870 512MB GDDR4 LITE ez a hivatalos megnevezése. Elvileg csak a grátisz szoftverek hiányoznak a dobozból ( nekem nem ), semmi más különbség nincs egy full, és ezen verzió között. Én is 2 slotos verziót akartam, de később tudták volna hozni én meg nagyon türelmetlen vagyok -
FeRRaR1
őstag
Hát mire használod a kártyádat?
Ha HD filmeket akarsz gyorsítani, konvertálni, meg ilyen multimédiás cuccokat használni, akkor fel teheted, 1 ébként felesleges, én se használom....
asszem
Mod
De ahhoz már nagy prőőő nek kell leni, hogy vágjad, mit hogyan akarsz renderelni, megjeleníteni......., ill hogy akarod gyorsítani a lejátszást....
-
danntora
tag
-
katt777
félisten
Ha AMD, akkor má3 6000+ AM2, mert a Phenom semmire nem jó, ráadásul nem is 50-es, de akkor is max 4850, az is csak akkor, ha 1600 felett használod, mert különben CPU limites leszel bármilyen AMD procival. 4850-ek 2.4GHz alatti AMD-kkel gyengébben teljesítenek, mint a 3870-em.
Mercutio_: A képek nem mérvadóak. Amúgy a Full és a Lite között tényleg a program-támogatás a különbség.
-
FeRRaR1
őstag
Mindenképpen 4850 est vegyél de proci téren azt kell h mondjam h 1 ik se, ha phenomot veszel akkor xx50 es legyen a vége, mert az már mentes a TLB hibától, ami elő se jön de akkoris.... a 9750 es x4 es se sokkal drágább 2-3 E, de sokkal jobb és ezt választanám, viszont amiket te írtál azok közül is talán a phenomot, ha tuningolsz is, csak a régiek amik 00 ra végződnek a tuningot se bírják annyira...
-
katt777
félisten
Igen és nem. Vsz. a régi képet rakták be, mert a Sapphire Edition-ön nem ilyen hűtés van. Volt, aki ezzel is kapta: 4 hőcső. bordák végig a karin, középen egy nagy, fekete venti. Most sehol nem találok róla képet! Na, csak megvan!
-
katt777
félisten
A Lite-hoz csak driver van, extra lemezek, progik nincsenek. Viszont a te konfigodban a 4850 sem fog jobban menni, mint egy 3870 (még úgy se, ezt láttam már 48xx topicban), szóval 4850-et csak akkor vegyél, ha tudsz hozzá lapot és procit fejleszteni, ugyanis C2D kell oda, monitorfelbontástól függően legalább 3GHz-en. 1280-hoz inkább 3.5GHz, legalábbis pár 4850-tulaj szerint akik már tesztelték. Amúgy egy GFX Chilla megoldja a gondot. Én a Sapphire 3870-et javaslom, ha jól rémlik, ehhez elég baró kis hőcsöves hűtő jár, amely a RAM-okat is fedi (simában a RAM-ok a hűtőn kívül vannak).
-
katt777
félisten
Ha nincs keret 4850-re, akkor 3870. Mondanám, hogy HIS, de ugye... Mindenesetre HIS X3870 IceQ3 turbo egy bios helyreállítás után tökéletes minden mai játékhoz (kivéve a gyevi bírót, alias Crysis). Vagy ez a PowerColor, csak sztem a HIS egyszerűbben beszerezhető. Nekem egyébiránt a Sapphire 3870 is bejött a fenti HIS kari javított bios-ával. A konfigodhoz mindenesetre a 3870 is csak akkor jó, ha megtuningolod kicsit azt a procit, mondjuk 3 GHz-re.
-
DemonDani
addikt
-
-
ricsy888
senior tag
És biztos, hogy a VGA "ciripel"? Csak azért kérdezem, mert nekem egyszer volt egy 300W-os Spire tápom egy 2400+-os procival meg 7300GT-vel (vagy 7600GT??!! nem tudom már
) és nem bírta a megpróbáltatásokat táp
. Önmagában nem adott ki semmilyen furcsa hangot, de ha leterheltem a gépet elkezte ezt a "ciripelést". Kíváncsi voltam mitől lehet aztán kiderült, hogy valamelyik 12V-os ág nem bírta. Cseréltem jobb tápra és semmi baj nem volt.
De persze lehet, hogy hülyeség.Szerk: most látom, hogy Coolink 450-es tápod van. Nem hinném akkor, hogy ez a baj. Vidd vissza.
-
DigitXT
félisten
Katt777 két okból "téved".
Nekem a legolcsóbb HIS van (csak semmi turbo, különbenis 4xPCI-E-ben van
), másrészt korábban vetted.
Btw. kérdeztem a srácokat, hogy mi a valószínűsége, hogy a cserekari is ciripelni fog, de nem tudták megmondani, mivel eddig még nem vitte más ezzel a hibával vissza. Nos gondolom azért lehetett ez, mert a cserekari már jó (vmi 6-tal tér el a sorozatszám, ráadásul a cserekarinak kisebb!), szóval az adott példány, ami olyan b*szotthangosan ciripelt, csak egy rosszabbul sikerült darab volt.
Ezek szerint viszont van ilyen a TurboX esetében is? Ha tényleg hangos, én visszavinném, és csere...
-
katt777
félisten
10500 körül lennél kihajtva. 3GHz (C2D, nem holmi AMD, annak inkább 3.2-3.3), ahogy lsc mondta. És persze egy jó rendszer. Az alacsony CPU pontszámért az AMD SB driver a felelős, én is sz.ptam ezzel 8.3-as Catalyst-től a régi lapomban. A 6000+ 3.2GHz-en produkált 1700-as CPU-score-okat. Egy tiszta install talán segít, de nálam az sem működött, igaz, még SB600 volt. Nálam a platformváltás megoldotta a problémát.
-
-
katt777
félisten
A sok és hangos ciripelésért ált. visszavisszük. Az nem tartozik a rendes működésbe. De tényleg tesztelj előbb. Ha a bios-ra gondolsz, azt a problémát már írtam előbb.
FeRRaR1: Gondolom, nem véletlenül van ilyen szar képen linkelve, különben erősen gyanús lenne a 6000 körüli CPU score. Legalábbis akörül homálylik.
(Mintha 6337 lenne. És ha megnézed a 3D pontokat, hát, valahogy már nem is olyan szép a leányzó fekvése.)
-
katt777
félisten
Itt van Hardver/ATI bios szerkesztés menüpont alatt. Linkek a letöltéseknél. Eredeti bios lementése szintén WinFlash-sel, SAVE gombbal.
Azt a biost tedd fel, amit lsc-nek feltettünk. Az teljesen rendben van, az a 010.075-ös. Az a szar, amit belinkeltél, az van a VGA-don, láthatod is, ha megnézed az órajeleket.
Ciripelés nem jó. Csak böngésző és görgetés?
p3rgam3nt: Na, kíváncsi vagyok, hányszor linkelitek be ezt megint újra és újra.
-
katt777
félisten
Valójában az órajelek csak irányadóak, gyakorlatilag valamivel lassabban dolgoznak a GPU és a VRAM-ok is. Hix kártyákon a 2D mód hiánya miatt kell biost cserélni. Pár napja volt szó róla. Driverből mindenképpen 8.5-öst tegyél föl, HIS-hez asszem csak ref.-t tudsz, de az is jó.
-
katt777
félisten
Érdeklődhetsz, mert mást meg az X2 nem érdekel, mivel kevés.
Fölösleges extra meg OC karit venni, mert csak azt éred el vele, hogy nehezebben találsz hozzá biost, v. azt ismerő segédprogramot, ráadásul OC fölé húzhatod bármelyik ref. 3870-est. Sapphire-höz még segédprogram, extra hűtés sem kell, még mindig van hozzá megfelelő szabályozású bios. De ez csak az én, már jó párszor leírt véleményem (kb. minden másnap valakinek, aki nem olvas vissza a topicban). -
lsc
nagyúr
"Sokan vannak még agp-n." Igen tudom , csak írtam a korlátokat is .
A tervezésnél én sem mondtam , hogy akkora költség , viszont az is plusz költség .# 10490 Herr Z : "A haszon pont azon van amit a másik nem csinál:
Nvidiának semmilyen DX10-es vga-ja nincsen nemhogy értelmes sebességű
így a HD2600 és HD3850 totális egyeduralkodó a kategóriájában
(amúsz sztem az a powercolor kari vagy 55k körül fog nyitni -ergo 10-15k plussz a gyártónak)" Igazad van , csak egymagos proci mellett van értelme ? Mint írtam , én nem látom ezt akkora piacnak , hogy nagy haszon lenne rajta , a csekély darabszám miatt . Az már egy másik kérdés , hogy 55 körül ki fogja megvenni . -
lsc
nagyúr
Ezt mind értem , csak Te is ahhoz a 2%-hoz tartozol , akiknek még megéri agp-ben .
Viszont a tesztek és a felhasználók alapján már a 3850-hez is egy 3 gigás kétmagos proci kell , tehát neked is tuningolni , vagy procit cserélni kell majd , amennyiben ki akarod hajtani a kártyát . .
Egyébként azért nem értem az atit , mert ezt ki kellet fejleszteni , legyártatni , és szerintem nem nagy piaci részesedés , tehát sok haszon nem lehet rajta , legalábbis szerintem ."Szerintem a 3850 agp-s változata 30k környékén lesz / bízom benne /." Erre annyit , hogy az 1950 pro agp 512-t fél éve 46-ért vettem , és még most is 40 körűl van , ahol lehet kapni .
Viszont kívánom legyen igazad .#10484 Herr Z : Természetesen nem általánosítani akartam a pénzhiánnyal /ha félreérthető voltam akkor bocs mindenkitől / viszont ez "hanem akik éppen tudnak úgy váltani hogy ne kelljen pci-e-re átállni" gondolom szerinted sem a többségre vonatkozik .
-
lsc
nagyúr
Az "AGP hűségnél " gondolom Te is arra gondolsz , hogy általában akik kitartanak , azoknak valószínüleg nincs rá pénzük . A logikád mentén akkor meg felettébb valószínűtlen , hogy 50-60 ezer FT-os videokártyát fognak venni ezek az emberek , én ezt nem értem . Ez egyébként nem leszólás , az egyik gépünk nekünk is agp-s , ráadásul egymagos procival ,1950 PRO-val , a fiam szerint elég .
-
törölt tag
1et értek veled
miért éri meg a gyártónak? kérdésre a választ pedig a felhasználókban kell keresni, azokban, akik nem hajlandóak a gyártók kedvére platformokat váltogatni. ha nem gyártanak nekik, nem veszik meg az új fejlesztést. ha nem veszik meg, kevesebbet tudnak eladni, ezzel növekszik a megtérülési időszak
-
deniro2
senior tag
Nem hurrogok és nem szólok le én senkit/semmit, a kérdés arra vonatkozott, hogy miért tartanak ki a gyártók az agp mellett még most is, holott a gyakorlat a részükről az, hogy piszok gyorsan ellehetlenítik a régebbi technológiákat. Ennyi.
Amúgy pedig hidd el, hogy világszinten még a magyarországinál is kisebb az agp-s platformok aránya, ezért kérdés, hogy miért jönnek ki az új kártyák is erre a csatolóra, hiszen a piac kis töredékét képezik, ill. ezek a gépek többségükben kihasználni sem tudják az új kártyákat.
És nem az agp-sek örömét akartam ezzel elrontani, elhiszed? -
rocket
nagyúr
-
Komplikato
veterán
nakkernettó
HD 3850 256 MB - 35 160 Ft
HD 3850 512 MB - 38 610 Ft
HD 3870 512 MB - 47 470 Ft(ne kérdezd melyik, csak másoltam!)
Szerk.: Ezek az árak abszolute nem barátiak szerintem, azért nem kéne a nagykerárnak ennyivel felette lennie más országok kiskeráránál.
Egyetlen tippem, hogy itthoni nagykerek olyan kis tételben vásárolnak, hogy ennyibe fáj nekik, bár ennek ellentmondanak a Szlovák árak.
Annak fényében, hogy valaki linkelt német online shopot 190 euros HD3870 kiskerárral ... hát izé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest