- Mobil flották
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- iPhone topik
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Új hozzászólás Aktív témák
-
trebron86
tag
pár napja csak 75 fps-t kaptam, és amit te írtál /com_maxfps 999
ezt már be írtam
sajnos nem változott, az viszont mikor feltelepítettem 60hz-en volt a beállítás, és 60fps-t is kaptam, miután át állítottam 85hz(ez a max) azután 85fps lett az érték se több se kevesebb.
a procim meg 2magos 2.7 7750 black edition -
katt777
félisten
Mert Jézus úgy akarja.
Amúgy kérdezd meg az AMD-t, hogy miért nem képesek egy olyan drivert írni, mint az nV szokott, hogy bármi normálisan fut rajta. Persze 1-1 baki ott is becsúszik, de legalább nem állandó szolgáltatás a bug-csomag. ATI-nál meg ahogy kijön egy új játék, máris szólnak, hogy majd a következő meghajtó fogja rendesen futtatni (mert ugye nincs komplex driver, ezért hozzá kell csapni pár kódot a cumóhoz, amitől persze a régebbi alkalmazásokban lesznek bibik). Persze, nem kell secperc minden új játékot lewarezolni, és akkor semmi gond, mert mire kaphatók lesznek a boltban, úgyis lesz újabb meghajtó.
Az érdekes még, hogy bizonyos konfigokon jelentkeznek ezek a hibák, másokon meg nem, pl. a 10.1-es egér-bugja HD5xxx specifikus (AMD vs. Intel ellentétekről nem is szólva), és akkor is mákod van, ha csak olyan játékokat használsz, amelyeknél nem jön elő semmi hiba. -
sagit
veterán
nah minden megy, de nemértem ezt a ventibeállítós dolgot... ott van az a 2 érték... mit és hogy adjak meg?
közben találtam 1 jó kis progit (MSI afterburner)
vele beállítottam hogy ameddig 45° alatt van a VGA 2% on tekerjen a venti (ilyenkor hangtalan) és net+filmezés közben így is marad.. csak game közben megy fel 50% ra ( így sem érem el a 60°-ot)
ez így jó csak hát szoftveres.. a BIOS-ba kellene ilyen beállítás nekem csak nemértem a progit sajna ami a linken szerepel... -
R̲e̲m̲
senior tag
Hali!
valaki tudja, hogy meik a legtutibb driver a 3870x2-re win7 alá?
az a bajom, hogy a driver néha megfagy és összehal az egész gép. f@sza kis kékhalált produkál, CoD-ozni, vagy mass effect-ezni max fél órát tudok, és megfagy.
nem táp, és nem túlmelegedési gebasz. amikor sikerült elkapni, egy atixxxxx.dll-re hivatkozott.
a másik, amikor a vga driver has stopped working. aztán restart runtime és megin megy.köszi a helpet előre is
Üdv!
-
mrkyelo
csendes tag
-
mrkyelo
csendes tag
Előtte X800GTO-m volt, de már nagyon harmatos volt. Ati honlapról szedtem le a drivert+CCC-t, 9.9-es. Csak 1 giga ramom van (533ddr2) ez lehet tényező? Colink 500-as táp sztem nem lehet gond ezzel.
Mondjuk mondasz valamit, elég lámán csináltam, GTO ki 3870 be, WIN felállt, új driver letölt, feltesz restart. Kellett volna először uninstallálnom a régi drivert? Nem tapasztalok semmilyen akadást meg ilyeneket minden okés, nagyot gyorsult a cucc, Death to Spies eddig csak lowon ment jól, de most fullon is szalad, de csak 1024-ben. 1280-on az egész mintha 8 bites színmélységben lenne, csúnya. Call of Juarez 2-ben pedig elindul a pálya, és kb 10-15 mp múlva mintha a sötét toronyból szóltak volna, hogy nem kell fény, a horizont felett teljesen sötét lesz, alatta jó de felette semmi sem látszik.
-
persil
nagyúr
Köszönöm mind a kettőtöknek!
Természetesen nekem is eszembe jutott a táp is többek közt.
Az érdekes az egészben, hogy pl a crysis, ami lényegesen több kraftot(és így gondolom áramfelvétel+hő is megnőhet) igényel, mint a bioshock(pl) és a crysis alatt semmi ilyen nem volt. Ment azzal a laza 25-30 fps-el, ahogy kb ezen a konfigon kell neki és semmi gondja nem volt.
Ez a VPU recovery egyébként pontosan mit is csinál? Elolvastam ccc-ben, de, hogy gyakorlatban hogy néz ez ki, mit csinál pontosan, azt nem tudom.
A kártya egyébként ccc szerint idle-ben 40 fok környékén van, játékok közben pedig 60nál feljebb nem nagyon megy, konkrétan kézzel is tudom fogdosni, tehát, ha nem is mér pontosan a ccc, akkor sem lehet olyan szörnyen forró.Persze ki tudja, hogy neki mi a 'sok'...A chipset-re is azért nem gyanakodnék, mert ugye X másik programnál semmi gondom és nem az ezer éves játékokra gondolok, hanem újabb címek is. Mirrors Egde, Crysis, UT3, új Tomb Raider és persze még sorolhatnám. Szóval vajon miért "csak" ezeknél... ? Egyelőre ez a három program csinálta, de ugye, ha már 3 játéknál tapasztalom, beállításoktól függetlenül, akkor tuti a gép a ludas, és nem a játékok
Mindenesetre megpróbálom akkor csökkenteni az áramfelvételt, illetve kölcsöntápot intézni.
Ha még ötlet, javaslat akár nektek vagy bárkinek eszébe jut, azt szívesen fogadom.
Köszi -
Mikee868
tag
-
popey37
addikt
totál igazad van, csak amig vizsgálgatják a vga-t ami állitásod szerint rossz, addig nincs másik, tehát nincs géped
ez eltarthat akár 2-3 honapig is.
ja és járhatsz ugy is, hogy a szerviz azt mondja, hogy nincs semmi baja, a náluk lévő géppel tökéletesen futott. / ez sajnos tapasztalatból mondom. két honapig nem volt gépem, mert bevittem a sajátomat a szervizbe./De tényleg gariztatni kell, ha rossz
-
Mikee868
tag
Igen erre én is gondoltam leehtne buherálni de nem szeretném a gari miatt meg amúgy se.
De ez a legkisebb gond a baj az hogy nem megy rendesen most is winxp csökkentett módjából írok. Csökkentett módban gpu-z és az ati programja se hajlandó menni így nem tudok hőmérsékletet mondani. De mi a fenéért halt be mikor eddig jól ment a kari én nem húztam soha. DVI-on még mindig nem hajlandó kijönni jel. -
popey37
addikt
tényleg le van irva minden, ezen már tul vagyok, de kinek van a gépében a XXI. században floppy meghajtója?
az enyémben kb. 4 éve nincs" és akkor csinálj boot floppyt"különben a bios buhera a garancia automatikus elvesztésével jár. igy nem ajánlott müvelet a garis vga-hoz.
-
Dj Dekko!
őstag
Én ezt máshogy látom. Ha előveszünk egy 3DMark programot és neki esünk. Tudnunk kell a programról hogy föleg a textúrázó és pixel számláló egységekre támaszkodik.
Amiből még egy 9800 GTX nek is 64 darab van ... az amd 40 körüli értékéhez képest... Persze... Én úgy mondanám hogy a 3DMark lehet jobban üzemel az nvidiákon... de nem azért mert az nvidia azért fizet a futuremark* fejlesztőknek hogy ... tudjanak vagizni a dmarkal. -
breiner
aktív tag
értem de te el olvastad? mert minden gyári beállításon meg szerintem az is számít h neked a procid amd az meg intel és a program csak nem ugyan úgy kezeli a két procit mert össze vethetetlenek és nagyon nem szeretem az amd-t meg nem is értek hozzá deh szerintem a pont különbség a proci miatt van meg neki 4gb ram van meg win7 neked meg 2gb ram xp nem tudom mitől deh mondom nem lehet össze vetni a két procit pl: neki ott van h 3440mhz-re állította a procit és többet mutatott neki 3871 és gondolom nem is ment neki 1,424v on főleg h csak 3440 állította.
-
Sweet Lou 6
addikt
Huh, ez a 666. szakmai hsz.-em
-
bakosgabor57
őstag
Jó (és jogos)kérdés...szerintem sose fog kiderülni,nálam és másoknál is csinálja...és CCC-ben is.Vannak bizonyos órajelek,amik kimaradnak a GPU életéből...
Bár lehet a GPU-Z a hunyó.Például CCC-ben vagy Rivával 855MHz-et,vagy 860MHz-et beállítva GPU-Z 850MHz-et mutat,pedig a pontszám nő valamennyit. -
kriszbon
őstag
Nem is kell széthajtani azt a jó kis kártyát, és én nem is azért írtam hogy 24/7-ben kell úgy használni, csak a kisördög meg a kíváncsiság szólt belőlem
Sokmindenhez elég az alapon is, ha meg ésszerű határok között van meghúzva akkor sokszor simábban futnak a dolgok és ennyi
Tudtam én hogy megy az többet is, és az Sm pontokon meg is látszik
-
Alister71
nagyúr
Elég sok feszkót kap a proci, kevesebbel nem megy? Lapodon a legfrissebb bios van? Ha jól tudom minden gyártó adott ki friss biost az új Phenomok miatt. Haveromnak is 1.3-at adott az Asus a Phenom 2-nek, biosfrissítés után pedig csal 1.1-et. (alapórajelen, ha tuningol persze kell a kakaó)
-
pintyo68
csendes tag
Szia TasiA + a többi hozzámszóló néztem a hőfokokat az szerintem nem normális hogy a CPU 60-68 fokos
A vid.kari az normális szerintem 50-57 fok cod-ozás közben.1280x1024.Valószinűleg a proci a bünös,nagyon felmelegszik. Most már többször volt hogy megállt az egész gép a hang meg recsegett és csak a reset maradt
Szar ez az AMD 3200+ ugyis ki lessz rúúgva. -
pintyo68
csendes tag
Szia!
A kifagyás nem jellemző csak egyszer fordult elő.Másik gépben kipróbálni nincs lehetőség.
néztem az alaplaphoz biost de nincs a mostaninál frissebb-most a 1013 van rajta.
Ami lényeges lenne az a cod uo multi azzal szoktam játszani "ennek a játéknak nincs nagy rendszer követelménye".Valószínűleg vissza rakom egy darabig az x800-at aztán ha össze jött a zsé akkor beruházok valami éppkézlábrendszerre a kártyához.Jó lenne az x2 939be csak annyiért már kapok modernebbet is.
Ehhez az órajel variáláshoz nem értek tehát marad minden ugy ahogy van
A melegedéssel kapcs.ban olvasgattam hogy ez a kari elmegy akár 70-80 c.fokig is majd valahogy megpróbálom meg nézni mennyire melegszik.Az értköszi a tippeket
Nekem az már naon jó lenne ha a cod uo jól működne.De ebbe is azaz érdekes hogy csak a multi részével csinálja a singlplayer az megy hibátlanul.
-
alibaba78
őstag
S.O.S. Vki tudja mitol lehet az, hogy osszeraktam a gepet, minden bedugva, belepek a biosba, hogy beallitsam, es latom, hogy emelkedik a systemtemperature. A videokartya (3870x2) elkezd egettszagot kibocsatani, es tuzforro. Felmegy az egesz 50 fokra, gondolom a videokartya vagy 100 fokos, aztan szetesik a kep. Na most ilyenkor mi van?
-
sklopp
őstag
... és amint megvan az erősebb kártya, ott is jön a szokásos gond, gyenge a gyári hűtő. A Zafi 3850 megérdemel egy jobb hűtőt, nálam nagyon bejött a Twin Turbo, a gyári hűtőhőz képest kb. 45% hőfok csökkenés és semmi hang. Egy későbbi kártya csere esetén pedig tovább vihető az új kártyára.
-
Molnárka007
tag
Nm,de mivel kevés a x2 és a gx2-es kari,igy csak x2 a gyengébbeknél meg az erősebbeknél játszik...
Ez esetben a 3870x2 a gyengébb a 4870x2 az meg nagyon erős....
M1, majd máskor megpróbálom külön milyen vga-t vegyek totyikban ezt megkérdezni vagy Pü-ben és akkor nemfog járni a lehúzóknak a keze az ellenemvaló gépelésnél,totyikbaírásnál...-.-" -
szasanyi
félisten
Te kérdeztél fölöslegesen egy evidens dolgot...
Igen, azt is tudom, ezért írtam, hogy ehhez a kártyához, és nem akármelyik típusú MSI 3850-hez. Bár sztem jó lenne, mert a RAMok 870Mhz-ig stabilak, de nem kockáztatok feleslegesen. Természetesen ha nem lesz a pontos típusnak megfelelő újabb BIOS, akkor ez marad, és ennek fogom módosítani a VRAM frekvenciáját.
-
Molnárka007
tag
No hát tényleg majd inkább magam döntök,mert itt ám hallani rosszatis,jótis mind a 3870x2-ről mind a 4850-ről....
De most azon gondolkodom h ha sikerül eladni a Gigabyte x48-as deszkám,akkor veszek helyette egy Asus crosfilex-et és abban jóhelye lesz két asus 3870x2-nek és igy akkor nemlenne már a döntésben meg a lelkiismeretemnek oylan problémája h kételkedem h a Gigabyte lapban nemjó a Sapphire 3870x2...
De abban már kevésbé fogok kételkedni h az Asus lap-ban rossz helye lenne két Asus 3870x2nek...
Am is szerintem jobb márka az Asus mint a sapphire és azért szerintem csak jobb párosítás Asus lapban az Asus 3870x2 mint egy Gigabyte lapban két 3870x2 Sapphire...
Hátha az Asus nemmelegszik anynira mint a Sapphire és hátha nemannyira jönnek elő a bugok a saját márkáját is "képviselő" lapban....
No már csak elkő odáig jutni h eltuggyam adni a lapot és tuggyak venni két Asus 3870x2-t.... -
bazsazs1990
csendes tag
Köszi srácok de ö nem enged belöle ...
Ö órajel alapján nézi a VGA-kat...
És én nagyon köszönöm neketek ezt a kis drágaságot a 4830személyébe....
amugy belinkeltem neki a linkeket...
de azok csak grafikonok szerinte semmit nem érnek és az éne2180 @2.7GHz megy majd vele egy 8500GT szintjét fogja megközeliteni...
köszönöm az együt érzést! -
kriszbon
őstag
Ez a 6 éves Márk mikor megjelent és te esetleg kipróbáltad, utána rívafakadtál hogy milyen sz@r is a géped, mert atommód szaggat rajta
Azt hogy baj van e veled azt csak te tudhatod
Rekordra nem vágyom, főleg nem az újakban, mert ott nagyon sokat számít az erős proci, ebben nem annyira számít(nem lehet annyira virítani velük), és ahogy észrevettem a VGA dolgozik többet! Játszani én is szoktam néha, ha van időm! Az engem is érdekelt hogy miért is nem jegyzik, mikor a 2001-et meg igen, pedig az aztán Tré a javából(szerinted miért nem?)
Tudom hogy gondolod, azért nekem van humorérzékem nem mint egyeseknek a veszekedős topikokban
Ja és szerintem jobban alkalmas beállítani a gépet mint a többi, és persze ez csak az én zizim! -
gfefe
őstag
Mondjuk csak azért néztem 03 al és 05 el mert a 06 nem megy vistán és a vantaget 25KB os nettel nem egy jó dolog letölteni.
Amúgy meg a crysis is egy benchmark végül is és azzal pocsék a játék....
Viszonyitási alapnak meg az általam beírt hozzávetőleges 3dmark03 is megteszi. (szerintem)De kioktatás helyett vmi tanács is jöhetne
-
TasiA
senior tag
Na levettem procit 1600mhz-re, drivert optimálisra állítottam (ez a gyári) Nincs szűrés semmilyen, game 1024*768. mindent kikapcsoltam, vagy low-ra raktam, sound medium.
SRTIKE pálya 16 fővel nagyrészt 120 körül mozog az átlag(min olyan kb 70, max 160. Ugyan ez a pálya 2650MHZ-en 180 az átlag(min a 130 max a 205). Ennyit számít a proci sebessége. Aztán ugyan ez a pálya marad 2650-en a proci, d hihg a textúrák, gaméban max szűrések , árnyék ,finom köd, dinamikus fények kikapcs, a többi maxon 130 az átlag FPS és hát mérföldekkel szebb, mint LOW-on. -
Attila14
aktív tag
engem az átlag fps érdekelne teljesen minimum grafon ugyanis én versenyzésre használom a cod4-et!
Májsztró : ide is elfelejtettem leirni hogy nem ebbe a konfigba lesz a kártya, van egy másik gépem abban egy amd athlon64 le1600 van (ami kb 3500+ nak felel meg) elöbb utóbb akarok egy procit is, csak most a kártya fontosabb!
-
Vitus
őstag
Igen de az már valami problémára utal mert alapban jó dolog az az a.i. sokat gyorsít a kártyán álltalában, ha ki kell kapcsolni akkor ott van valami más bibi is. Pl. egyes 3870x2-nél ha a 6+8-as tápon kap feszkót akkor meghülyül de ha 6+6-on akkor meg jó és még gyorsabb is. Egyébbként a driverben az overdrive + a.i. okozhat egyes kártyáknál gubancokat valami oknál fogva. Normál esetben nincs vele semmi gond.
-
gtasystem
őstag
más: 9921 3dmark!!!! az új fasza kis mini házam csúcsrajáratja a prockómat..
és még az uccsó venti bent sincs!!!
és 30-32 fokos a proci! ez ám a az űberpipec..ez már nem is processzor hanem pröcesszer..
kíváncsi leszek hogy fogja bírni a 3850 mert alíg bírtam mindent bepakolni a házba.. -
katt777
félisten
Csak rólad, és megértően:
Bagoly a verébnek?Ha te úgy érzed, ahogy érzel, a te bajod, én nem érzem úgy.
A kedves barátod leparasztozni próbált, és nekem szólsz, hogy miért vágok vissza rá?Röhejes.
Az nem kevésbé, hogy még a nickemet sem tudod leírni, és még fel vagy háborodva.
Én soha nem parasztoztam le senkit, még ha az volt is, és más efféle jelzőktől is tartózkodom, mert ez az ilyeneket használóakat minősíti. Senki stílusát sem minősítettem soha (viszont gyakran válaszolok annak a stílusában, aki úgy szólít meg). Amikor régen rám szóltak, hogy miért nem használom a keresőt, mert az adott kérdést már többen megválaszolták, elnézést kértem és megkerestem, nem vertem a nyálam, hogy "mit szóltok be, parasztok, én kérdeztem, és most rögtön mondjátok meg a választ".
Milyen nézetemet akartam és kire ráerőltetni? Halvány fogalmad sincs róla, mert sosem tettem ilyet. Ha valaki egy tesztekkel megalapozott véleményemet, ill. ennek következetes képviseletét "ráerőltetésnek" tartja, az nem az én problémám.
Érdekes, hogy ebben a topicban van 2-3 nick (olyanok is, akik régebben más nicken utaztak, de még régebben e topic közelében sem jártak, és akkor teljesen normálisan lehetett beszélgetni), és csak engem találnak meg, és pont 1-1 hsz kapcsán, miközben 30 rendes hsz-on keresztül nyomuk sincs. Ez egyenesen szánalmas.Az még inkább, hogy építő hsz-uk szinte egy szál se.
Bármely más topicban bárkivel normálisan lehet kommunikálni, de ha én itt felvetem, hogy olvasni is kéne a topicot, pár embernek rögtön megalázó meg lekezelő vagyok. Mulattat az ilyen mérhetetlen frusztráció és kisebbrendűségű komplexus.
Köszönöm a hölgyismerőseim iránti érdeklődésedet, és ezúton kívánlak megnyugtatni, hogy semmi problémám (nekik sem velem), még csak nem is kell a családban keresgélnem.
Párkapcsolati és egyéb problémáik azoknak vannak, akik a tiédhez hasonló jellegű üzeneteket nem privátban küldik, hanem a topicot szennyezik velük (ráadásul még off-ba sem képesek tenni, annyira fontosnak tartják magukat), így muszáj ott válaszolnom rájuk.
Szóval flémeljétek magatokat nyugodtan nyilvánosan, részemről az értelmetlen kommunikációt nyilvánosan lezárom. -
katt777
félisten
Sajnos, attól tartok, hogy ez gyakorlatilag lehetetlen.
A Catalyst nagyon erőforrás igényes, már ATT-szal is jobb eredményt kapok tuningban, mint azzal. Egyébként is alapból megváltoztatja az alap driver beállításokat, így akkor hozza a driver beállításait, ha a "magas minőség"-et szimplán "minőség"-re teszed. Próbáld ki!
Remélem, valamit azért segítettem!
Nem kell hálálkodni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mobil flották
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- Reklámblokkolók topikja
- Sorozatok
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Új FULL HD webkamera + Számla
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest