- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Azért ez nem feltétlenül van így, lásd feljebb, ill. az említett tesztet, ahol pl. ha a 4870 40%-kal veri a 3870X2-t, akkor a nála 20-25%-kal gyengébb 4850 is durván ütni fogja. Dx9-ben meg mind2 esélytelen az X2 ellen, de továbbra is csak akkor, ha annak megvan a támogatása, máskülönben egy dupla fogyasztású 3870, nem több.
-
DigitXT
félisten
Így van, írtam is, meg azt is hogy monitor nincs a szünetmentesen.
Igen, csak az eredeti kérdés a VGA fogyasztására vonatkozott, szóval
ezzel a két mérési eredménnyel nem mondtál túl sokat arról.(Ill.
a monitor tovább rontotta volna a helyzetet ebből a szempontból...)
Természetesen macerás lenne a VGA csatinál mérni az átfolyó
teljesítményt és abban is igazad van, hogy a PCI-E sín felől is
elég sok áramot fel tud venni (ha jól emlékszem max. 75W-ot*),
azt meg mégmacerásabb mérni: én egy egyszerű számításra
gondoltam, miszerint leméred a gépet csak a procit terhelve is,
meg leméred a VGA-t terhelve, de úgy, hogy a proci terhelést
pontosan tudod (egy mag teljesen kihasználva a Furmarkkal).
(Az affinitás beállításokkal tudsz pontosan egy magot terhelni.)Ezen két mérés különbségéből lehet következtetni a VGA maximális
fogyasztására, ahogy azt más már beírta, ez max. 105W körül lehet.
Mérési hiba természetesen lesz benne, pl. a szünetmenetes eleve
csak egy százalékos értéket ad vissza a terheltségére vonatkozóan,
amit a maximális terheltséghez viszonyítva lehet Wattba átszámítani
(ezt nálad a proggi meg is teszi), tehát egy 300W-os UPS 3W-onként
fog változást jelenteni. Persze nagyobb gond, hogy a táp hatásfokát
sem tudjuk, tehát ha mondjuk 0,8-cal beszorozzuk a kapott értéket,
akkor lehetünk nagyjábaól a valós terhelésnél (átlagos tápot nézve).* azt nem tudom hirtelen, hogy csak 12V-on, vagy 5V-on is,
tehát Amper értéket végképp nem tudok hozzá mondani... -
katt777
félisten
Csak regeled, ennyi.
Viszont ha akár csak 1x is volt már fönt CCC, akkor nem válik szét ATT-ban az OGL és a D3D, a 4-ből 2 fület összemos, azaz 3 lesz 1 alatt. Na, ez most érthető volt.
Természetesen lehet optimalizálni a saját rendszeredre is, ha valamivel nem lennél elégedett.
Azért nem árthat, ha az ember saját maga is megtanulja, de tény, hogy könnyebb egy kész megoldásból kiindulni. Remélem, a 3870-es beállítást tetted fel.ollie: "Crysis is játszható 1280-ban, feltéve, ha nem használok AA-t. természetesen gyorsabb, mint a Crysis"
De azért értjük.
Csak meg ne nézd a FC2-t, mert elküldöd a Crytek-eseket a jó anyjukba.
-
norbee2244
senior tag
én is voltam 256os kártya tulaja(hd2600xt) engem kiszolgált
nem vitatkozásképp írom teljesen igazad van aki 1280x1024 felbontás felett akar játszani vegyen inkább 512mb-st
a szaggatás az mikor offline szaggat a játék a laggolást pedig akkor használják mikor online a net sebessége miatt szaggat a játékos
-
TasiA
senior tag
AZ a laggolás az mi a rák? Valami szaggatás féle? CSak, hogy értsem, mee én magyar ember vagyok.
-
TasiA
senior tag
Teljesen jó a 256-os is, ha nem nagyon megy űber brutál felbontásba. Nem rég linkeltem a tesztet, ahol a 256 VS 512 volt Szinte minimális a külömbség. Nekem egy gagyi 600W-os táp visz mindent, amire apróbetűvel az van írva, hogy real power 300w. Szal a 400-as sokáig jó lesz.
Nálam a COD4 nem megy 100FPS-el. 1024*768 minden maxon DX9-ben. mAxi szűrés, maxi símítás, minden bekapcs+minden ultra. Olyan 65-95-között ingadozik.
-
Hát, ha máshogy nem:
0. uninstallálod a CCC-t, ha fel van telepítve, esetleg a drivert is, bár lehet, hogy újraindítás után automatikusan telepedik a régi
1. elindítod a catalyst telepítőt
2. amint megjelenik az első ablak, kilépsz a telepítőből (itt már ki van tömörítve a driver, mely a C:\ATI könyvtáron belül lesz valahol)
3. belépsz a hardverkezelőbe, megkeresed a vga-t, majd katt az update driver-re
4. megadod neki kézzel az elérési útvonalát annak a drivernek, ami telepíteni akarsz (C:\ATI\......stb)
5. voilá -
TasiA
senior tag
-
katt777
félisten
ATT tényleg nem szeretzi a CCC-t, arról nem is szólva, hogy ha csak 1x is fent volt az utóbbi a rendszerben, akkor már hiába pucolod, pl. nem lesz külön az OGL és a D3D ATT-ban.
Monitorozáshoz monitorozást használj (grafikonok), ne OSD-t, ez két külön dolog (tekintve, hogy a "monitorozás"-nak e szempontból semmi köze a "monitor"-hoz). Az OSD drasztikusan lassítja a megjelenítést.
Én csak javasoltam, hogyan állítgasd a rendszert, hogy a jelenlegi konfigoddal is kihozd az elérhető maximumot a kariból. -
katt777
félisten
Milyen novemberi DX-et tettél te föl?
Még az októberi sem jött ki, legfrissebb a 2008. aug.-i.
8.7XG perfekt lesz.
Pontszám gyöngus, de majd lesz procicsere, gondolom. Kihajtva ilyesmit kéne kapnod:
C2D 3.3 HD3870 777/1126 8.10b : 11191 (4626/5077/3112)
A 3D pontok a fontosak. 3GHz-es proci (Wolfi), pontosabban szólva 2800 körüli CPU-score azért elég neki, mert a fenti értékektől nincs sokkal elmaradva azon sem, csak ez az, aminél nem lesz már gyorsabb (legalábbis VGA-tuning nélkül, de a te rendszeredben ennek nincs értelme).
Ne aggódj, játékokban jobban állsz, mert 3D06 alapból nem használ szűrőket, te meg tuti fogsz ezzel a kártyával. Célszerű lenne szűrős teszteket tolnod (vagy legalább egyet), és azokat az eredményeket összehasonlítani az enyémekkel az oldalamon, nem lesz ilyen nagy a lemaradás. Persze az 1950Pro után így is hawaii van, gondolom.
Everest jól mutatja a 2D-t, a hőfok is normális (50°C körül semmi gáz, a lapot sem hevíti, mint a 4870-esem), max pár fokkal hűvösebb lehet szellőzéstől függően. Halk 2D üzemmódra van belőve a kártya, terhelés alatt meg jól fog hűteni, nekem elhiheted.
ATT tud magyarul, de a 3870-eket valamiért +2-4°C-kal túlfűti. Monitorozásra jó, magyarul is tud (ha letöltöd az oldalamról, mert az újabb verziókban megint nincs benn), csak a hardvert ne vezéreld vele, mert akkor jön a fűtés. Van fönt egyébként ilyen ATT beállításom profilok nélkül 3870-hez.
Amúgy örülök, hogy gyorsan megkaptad, és minden rendben van vele. Lődd be, aztán játssz kilóra, ne csak tesztelgess.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Filmvilág
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ford topik
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- További aktív témák...
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- MSI Gaming X Trio 3060
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest