- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzseron
csendes tag
Sziasztok!
Háát,hogyan is kezdjem....Végre megvan,hogy mi (volt) a Hd3870-es karimnak a baja,hogy miért melegedett annyira
.Én mindvégig szoftverhibára gyanakodtam közben a hiba egész más.Amikor kivettem a karit a slottbol alig látszódott ki a ventilátorja a piszoktól!
Totál be volt rakodva a venti meg a hütőbordák. A levegő nem is birt rendessen áramlani a sok piszoktól és persze ezért is forrósodott a kari.Alig egy hónap alatt annyi kosz gyült össze benne ami normál körülmények közöt fél év alatt jönne össze.
Szóval lebőgtem srácok nem láttam a fát az erdőtöl.Sürgőssen towert kell cserélnem amin rendes szellőzés van és akkor nem fordul elő ilyen szitu.
A mostani toweromon 2 coolmaster venti van 1 elől meg 1 hátul de nem bizonyul elégnek mert a belseje is nagyon poros.Az egyik gondom megoldódott de a másik megmaradt.
Továbbra is állandóan kidob a játékokból az OP.Végigpróbáltam a 8.5 Catalyst verziótol felfelé az összeset de eredménytelenül.Arra gondolok,hogy valami programm összeférhetetlenség lehet a gond talán egy win ujra install segitene.
Lehet,hogy TomBoy-nak igaza lesz,hogy a Rivatuner meg az Att nem komálják egymást és ily módon manifesztálódik a jelenség.
Most leinstalozom mind a kettőt és megpróbálom ujra.Néztem a MSI honlapját a 8.5 driver 160 Mb.Letöltöm és megnézem,hogy azzal hogy mükxik.És ettől ujabb verzió nincs.
Ez van. -
dzseron
csendes tag
válasz
TomBoy1986 #39441 üzenetére
Azért kérdem mert én elinditottam a progit és amikor elérte a 100 Celzius fokot
(és még mindig ment a programm)akkor leállitottam. Attól féltem,hogy hazavágja a karit.
Szerintem(laikus vélemény) ez elég nagy hőfok ahhoz,hogy tartós vagy teljes károsodást okozzon.Nem? -
dzseron
csendes tag
válasz
TomBoy1986 #39432 üzenetére
Köszi!
-
dzseron
csendes tag
válasz
katt777 #39420 üzenetére
Szia!
Köszi ismét,hogy időt szakitottál rám.
Az az igazság,hogy én még nem használtam a Radeon Bios Editort.
Kicsit átrágom magam előtte,hogy hogyan kell használni a progit.
A Futurmark06 már használtam de nem jelzett hibát.Vagy nem jól használtam?
1 kérdés:MSI-os az alaplapom meg a karim is.Akkor is kell BIOS frissités?
Megpróbálom a tanácsokat amit irt(atok)ál és majd jelentkezem,hogy sikerült-e valami javulást elérnem.Köszönöm mindenkinek a tanácsokat!
-
dzseron
csendes tag
válasz
TomBoy1986 #39426 üzenetére
Hali!
Azt nem értem,hogy miért kezdi el 60 fok fellett 100%-ssan forgatni a kártya ventillátorát a táp.
Amikor már 40 fok alá esik a hőmérséklet a venti akkor is maxon forog mintha még mindig túl forrónak érezné a kártyát.Van amikor csak a reset gombbal birom normális működésre birni a gépet.A GPU Ambient 4 fokkal "hidegebb" mint a kari.
A végén tényleg gyári hibás lesz.
Amikor kidob a játékból 44-45 fok meleg a kari tehát a túlmelegedés szerintem nem lehet az ok.
Köszi a tippet! -
dzseron
csendes tag
Hali!
MSI RX3870 512 Radeonom van.
Elöszőr a ventillátor gondommal jelentkeztem ide.Állandóan "túráztatja" a ventit a karim.
Felraktam a Riva tunert meg az Ati Tray Toolst.Irtam később katt-nak,hogy sikerült megoldanom a bajt.
De elkiabáltam mert kb 15 perc játék(amikor 60 fok fölé megy a kártya) után felpörög és annyi.
Biztos,hogy jól beállitottam a Rivatunert meg az ATT is.
A másik bajom meg,hogy minden játékból kidob egy idő után.
8.11-es Catalyst van fenn.Olvastam,hogy ajánlottátok a 8.7-es verziót.
Driver hiba lehet vagy biztos,hogy a köcsög 520 -as trust tápom a rossz?
Egyébként bánom,hogy MSI-os karit vettem mert olvastam 1 pár véleményt amely szerint ez a gyártó elég gáz.
Nem lehet,hogy gyári hibás?
Esetleg van-e olyan programm amely megtudja állapitani ha gyári hibás a kari?
Bocs ha unalmas vagyok de szeretnék a végére jutni a dolognak.
Talán legjobb lenne lecserélni. -
dzseron
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap irtam,hogy az a gondom,hogy a videokarimon a venti állandóan fel és le zúg.Nem egy bizonyos fordulatszámon mükxik.A játék közben úgy túráztatja a kártya a ventillátort mint a crosszmotorosok a mocijukat a versenyen.
Felraktam a Rivatuner2.2 progit.A leirtak alapján levettem a fan speed-et 25%-ra.
Elmentettem,restartoltam a gépet.Majd elinditottam a Tomb Raider Underworld játékot.
Kb 2-3 percig néma csendben dolgozott a kártyám,már kezdtem örülni.
És egyszer a venti felpörgött mint a állat de olyan hangossan,hogy azt hittem mindjárt lerepül a kártyáról.És most egyfolytában zúg mint az őrült max fordulaton.
A rivaprogiban megnéztem,hogy az én beállitásom eltünt és a progi vagy a windows 100%-ra nyomta fel a speedet.Megint visszaállitottam 25%-ra és 1 kis idő után a nagy Ő megint felnyomta 100-ra!
Kezdek komolyan kibukni már arra gondoltam,hogy túladok a kártyán.Én vagyok a gyik,hogy nem tudom beállitani,valamit nem jól csináltam vagy más baj lehet?Megtörténhet-e az ,hogy gyenge a tápom(520w trust) és azért erőlködik a karim?
Help wanted!
-
dzseron
csendes tag
Sziasztok! Nemrégen vásároltam 1 MSI ATI Radeon HD 3870 512MB videokarit.
Két problémám van.1.A videokari ventillátora állandóan fel és le zúg játék közben.Eleiben nem zavart de most már nagyon idegesit.
Ez természetes dolog ezeknél a kártyáknál?Még soha nem volt radeonos karim.Valami gond lehet a kártyával esetleg gyenge a tápom?
Hallottam.olvastam,hogy vannak progik amelykkel lehet állitani a ventillátor fordulatszámát.Nincs tunningolva a kiscsávó gyári beállitás.2.Játékokból kidob és ezt irja:xy.exe is encountered a problem an must close this programm.Sorry for blablabla
8.11-es driver van fenn. 520W Trust tápom van.
AThlon Dual Core 6000+Windsor procim van 2Gb Kingston ram800Mhz+ 2 vinyó+1 dvd iró és MSI NEO V3 alaplap.Somebody help please
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kerékpársportok
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gyúrósok ide!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest