- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Fotók, videók mobillal
- Légies iPhone halvány színei
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
aleister #39363 üzenetére
Nem én.
Csak érdekesnek találom, hogy egy segítségért, meg némi figyelmeztetésért cserébe lecsesznek, holott éppen az illetőnek lenne jobb, ha legközelebb gyorsabban találna választ ahelyett, hogy várnia kéne a kiszolgálásra. Ha meg már belém kötnek, akkor azt minimum úgy tegyék, hogy abba ne lehessen belekötni, mert így elég ciki.
De mint mondtam, van ilyen, nem izgat.
Patcheket feltettem, de azóta sem játszottam vele.
Állítólag holnap végre kapok egy csere VGA-t (egy refet a fasza hűtésű helyett
), de még semmi közelebbi.
-
katt777
félisten
válasz
aleister #39342 üzenetére
Fraps-szel. De sajnos nem nagyon voltak különbségek, akkor a driver még erősen nem tudott mit kezdeni a programmal, illetve azért is hanyagoltam, mert néha gondolt egyet, és lezuhant 8-10FPS-re, és úgy is maradt (miközben fullon is szépen vitte a 3870), hiába töltöttem be mentést, vagy állítottam át a beállításokat. Szóval anno a játék tökéletesen alkalmatlan volt normális tesztelésre.
-
katt777
félisten
válasz
aleister #38577 üzenetére
Azért, mert a full tesztet fogadják el mindenütt hitelesnek, hiába írod oda, hogy pedig így meg úgy volt, persze, mindenki tudja, hogy a CPU pontszámok nagyon hasonlóak azonos CPU-val (azaz hibahatáron belüliek az eltérések). Sőt, az adott topicokban még egyéb rendszer-adatokat tartalmazó ablakocskákat is kérnek a képekre. Előfordul ugyanis, hogy ha pl. más szorzót állítasz be egy CPU-tuninghoz, akkor más CPU sebességet mér a DMark is, vagy pl. az eltérő RAM-sebességek és időzítések módosíthatják pl. a 3D eredményt is.
Szóval a hiteles teszten (képmentés) van 3DMark eredmény-ablak, GPU-Z, CPU-Z (procival és RAm-beállításokkal is), stb. De tényleg ne csináld ezért újra mindet, nekünk elég lesz az eredmény, csak írd oda, hogy az adott 3D pontszámokat milyen sebességű CPU-val érted el.
06 nem számol, mi több, a Vantage már akkor sem számol összpontszámot, ha nem default tesztet futtatsz, ami azért nem kicsit szánalmas, hiszen pont a default teszt nem terheli le fullban a rendszert. -
katt777
félisten
válasz
aleister #38564 üzenetére
Hát, az tényleg lassan fut le, de csak így lehet látni, milyen teljesítményt produkál a CPU, és ehhez lehet viszonyítani a 3D pontszámokat. Így tudod belőni a rendszert optimális teljesítményre. Ezt hívják kihajtási szintnek, persze ehhez már nem default beállításokkal kell tesztelgetni. Pl. ha meg akarod tudni, milyen proci elegendő a VGA-d alá, akkor feltolsz minden grafikai beállítást maximumra az általad elérhető legnagyobb felbontásban, és ahol a VGA pontszám már nem emelkedik a processzor órajelének növelésével, ott optimális a rendszered. Ennél akkor érdemes jobban túlhajtani a procit, ha nem tudod az összes szűrőt használni (pl. UE3 motoros játékokban nincs AA, tehát vastagon CPU-limites leszel egy maximumra belőtt beállítással), ekkor persze a teszteket is hasonló beállításokkal kell futtatni, pl. max. felbontás marad, de csak 2XAA, 4XAF, ilyesmire jók a szint. tesztek, nem pontszám-vadászatra.
Tesztelni csak modernebb tesztekkel érdemes, a többi nem is méri a VGA minden tudását.
-
TasiA
senior tag
-
válasz
aleister #38085 üzenetére
Az az, vertical refresh. Ez tulajdonképpen a monitor másodpercenkénti frissítéseinek száma (mint az FPS). Ha ezt bekapcsolod, akkor a driver mindig megvárja, amíg kirajzolódik egy teljes kép, és csak az után engedélyezi kirajzolni a következő frame-t, így maximalizálva az FPS-t. Ezzel el lehet kerülni a kép "megtörését/elcsúszását" is.
-
-
válasz
aleister #37794 üzenetére
A Company of Heroes márpedig nagyon szereti a CPU tuningot, radikális FPS változásokat lehet elérni. Lásd a blogomban az Intel gyorsítótár csatát. Persze ha be van kapcsolva a vsync vagy maximalizálva van a játékban az fps, akkor tök mindegy mit csinálsz, mindenesetre a demó változata nagyon érzékeny a CPU órajelre.
-
lizakattila
senior tag
válasz
aleister #37758 üzenetére
Alapvető hiba általában a következők hiánya:
Patch 1.1.0 for 3DMark 06
Hotfix for 3DMark 06(Már megint megelőztek
)
-
Chaser
legenda
válasz
aleister #37696 üzenetére
Nekem is az első van, az ref NYÁK akárhogy is nézem, a másik már nem, olyat még nem is láttam...minek az a sok kondi és hol vannak a FET-ek? CF híd senkinek nem volt benne?
Az enyém amúgy eladó, túl nagy a micro cuccomhoz
szerk:#37688 ati05: Érdemes lenne inkább azt a procit kicsit megrángatni, nekem 1280-ban E5200@2.5G, 2 MB cache úgyahogy elég neki alapon, de a 2 proci messze nem 1 kategória.
-
용 Bob
senior tag
válasz
aleister #37548 üzenetére
Én csak simán CCC-re hagytam az autó tuningot(690/1656 @720/1998)
Nekem több mint 1 óra Colinmcrae Dirt után max beállításon(átlag 40 FPS) egyszer sem lépett ki.
Nekem ennyi elég.Közben a géppel több időm ment el mire megtaláltam a megfelelő tuning beállításokat.Majd ha lesz időm még szórakozok vele. -
proci985
MODERÁTOR
-
WesTM
őstag
válasz
aleister #37533 üzenetére
Ez nem kártya hiba...
1. Rosszul patchelted meg a 3dmarkot, mert akor fagy így, szóval valamit nem jól csináltál.CoH val pedig driver hibád lesz, vagy nem "szűz" oprendszered volt,és valami régi driver is ottmaradt, vagy nem a legújabbat használod. 350 fsp elég hozzá. Tuti nem a kártya a hibás szvsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Windows 10
- Subnautica 2 - Csak jövőre jön a korai kiadás
- Futás, futópályák
- Fotók, videók mobillal
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Fűnyíró topik
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest