- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz
katt777 #39362 üzenetére
Mizu katt777 menstruálsz?
Egyébként engem is irritál a nyelvtani igénytelenség egy fórumon. Msn-en én is rövidítek a jóízlés határain belül a gyorsaság kedvéért, de egy komment megírásakor van ideje az embernek megformálni a szavait.
Igaz én csak ritkán lovaglok az ilyenen.Egyébként a Dirt-tel tesztelni tényleg szenvedés. Olyan mintha néha nem érdekelné a progit, hogy milyen grafikai beállításokat alkalmaztam épp, beragadnak a beállítások, stb.
Most felpeccseltem a játékot, tán ez megoldotta. -
aleister
veterán
Skacok a Dirt-ös, benchmarkos kérdésemre semmi válasz? Nincsen nekije beépített timedemo-ja?
Katt:
Tudtommal nálad is voltak Dirt tesztek, azokat külső progival mérted? -
aleister
veterán
Szerintem is magas lesz a ram freki. 1050-nél nagyobbra csak a mákos kártyák képesek.
Bocsánat az Uraktól, kissé megcsúsztam a beígért MSI 3850OC teszttel az irl meló miatt. Kárpótlásul beleteszek egy Grid tesztet is, ha elmondjátok, hogy miképp tudom elérni a beépített benchmarkot...már ha van ilyen. Nem vagyok nagy szimós, nem vágom, csakhát ez van itthon jogtisztán.
-
aleister
veterán
gtasystem, kat777:
Természetesen bárminemű tanácsot és tippet szívesen veszek. Sajnos mivel a cikk nagyrészt már megvan, biztos, hogy nem fogom tudni újramérni (a 3dmark06 kivételével), de legközelebb biztos fel fogom tudni használni őket az ötleteket.
Őszintém megvallva nem tudom, hogy van e értelme a cpu testnek. Pl 3dmark06 alatt a tesztek fele alap, másik fele húzott fsb-vel fog megtörténni. Jelenleg az előbbi ment le, ami nem meglepő módon ugyanannyi cpu score-t hozott jó sokszor. Az OC cpu órajellel holnap feltehetően egy magasabb mért cpu score fog kijönni ugyanannyiszor. Szóval egy másodlagos, és előre várható eredmény miatt kénytelen az ember plusz teszteket futtatni, és nem értem, hogy erre miért van szükség? 05 alatt simán számolt a progi 3dmark score-t, 06 alatt miért nem? -
aleister
veterán
válasz
gtasystem #38549 üzenetére
Ahogy már más is mondta, be lehet állítani egy checkbox sorozattal, hogy milyen tesztek fussanak le. Egyébként 4 stádiumban teszteltem a konfigot: alap, tuningolt vga, tuningolt cpu, tuningolt vga+cpu. Ebből lehet majd látni milyen cpu kell egy 3850 OC kihajtásához. Van 3dmark05, 3dmark06, furmark és egy Company of Heroes dx9 teszt.
kat777:
A cpu teszt mindig nagyon lassan fut le. Tudtommal ilyenkor az egész teszt grafikai megjelenítését a cpu végzi, ezért aztán pár fps lesz a max sebesség. Mondjuk 3dmark06 alatt még nem próbáltam, ott lehet, hogy másképp működik.Akkor elvégzem újra a teszteket, és holnap publikálom Nektek.
-
aleister
veterán
Skacok, csináltam egy jó kis MSI hd3850 tesztsorozatot + cikket. Hamarosan közkincsé is teszem, de egy dolog nem hagy nyugodni. 3dMark06 alatt ugyebár kétféle eredményt kaptam (SM2, SM3 ). Emlékeim szerint itt meg egy számot szoktatok közé tenni. Mivel én kihagytam a cpu teszteket, feltehetően ezért nem is kaptam 3dmark pontszámot. A fenti 2 értékből lehet valahogy származtatni ezt? Ugye nem kell újramérnem a tesztsorozatot?
-
aleister
veterán
válasz
hakos1987 #38185 üzenetére
Igazából ennek nagyon örülök, mert mindig cf-fel kacérkodtam, csak sosem voltam elég bátor hozzá. Az X2 pedig túlképpen maga a CF egy kártyán megvalósítva. A mostani bestbuy 3850 OC mellé 1 év után beszerzek egy ugyanilyet még olcsóbban és szevasz. Addigra csak normalizálódik a helyzet.
Egyébként folyamatosan figyelem a catalystek chengelog-jait, és mindehol cf növekedésről számolnak be. Bizakodom, bizakodom. -
aleister
veterán
Köszi szépen a választ! CCC-ben hol lehet állítani a Vsync-et? Én így konkrétan leírva sehol nem találtam, csak az ikonján jobb gombot nyomva van vmi olyasmi, hogy vertical refresh. Ez lesz az?
Egyébként ez a Vsync mit csinál? Megnézi hogy mennyi a képfrissítés a monitoron, és arra maximalizálja a vga-t? -
aleister
veterán
Ez a maximalizált fps hol elérhető? Élnék a gyanúperrel, hogy erről van szó. Amd BE 5000+ x2 alapon (2,6 ghz) és húzva (3,2 ghz) ugyanazt az fpst adja. 3850 alapon és húzva (770/2000) ugyanazt adja. A maximális fps minden felbontásban 63. Egyetlen egyszer ment efölé, de az gondolom programhiba volt.
-
aleister
veterán
válasz
lizakattila #37760 üzenetére
Isten vagy embör! A 06-os pecsnél kiírta ugyan, hogy már fel van telepítve, de azért ráinstalláltam. Ám ez a hotfix szerintem rendbe tette mindkét benchmarkot. Méricskéltem is egész délután.
Köszke!
Valaki esetleg játszik rajtam kívül a Company of Heroes-zal? Csak mert úgy vettem észre, hogy se a cpu, se gpu tuning nem hozott számottevő fps növekedést. -
aleister
veterán
válasz
lizakattila #37760 üzenetére
Köszi a választ (és Lacpacnak is)!
Nem tudom mennyire követtétek figyelemmel, de az előző alkalommal írtam, hogy volt a 05 esetén feltettem az 1.1-es hotfixet és az 1.2-es peccset is. A régi karival ment is a progi, az újjal nem. Felrakom a 8.11-es catalystet, meg megnézem a linkeket, hátha itt más stuff van.
A 06-os nekem alapból 1.1-es. Ugyanezt linkeltem Kabu kollegának is, akinek ugyanilyen karival megy.
Ja, az Xp full friss, emiatt raktam újra. -
aleister
veterán
Hát skacok a bokámat lefosom.
Már írtam régebben, de azóta sem találtam rá megoldást. Tapasztalt már valaki olyat, hogy rögtön az elején fagy a 3dmark? Bejön először a logós nyitóoldal középre, kis töltés, majd se kép-se hang, csak feladatkezelőből tudom bezárni a nem válaszoló progit.
Előtte ugyanezzel a konfiggal, csak egy x1650XT-vel lefutott rendben ugyanez a progi.
Se a 2005, se a 2006-os verzió nem indul el.
Mi kell egyébként ezekhez? DirectX, Net2.0, stb? -
aleister
veterán
válasz
gtasystem #37718 üzenetére
Nekem ugyanilyen dobozom van, és volt is benne 2 gamma.
-
aleister
veterán
válasz
lizakattila #37701 üzenetére
Elméletileg 2009 2.-3. negyedévében. Rá egy hónapra jön a magyar kiadás. Szerintem ha Karácsonyra a fa alatt lesz a W7 hun, annak már örülni fogok.
-
aleister
veterán
Azt én sem.
Szerintem egyébként azért jobb tán ez a nyákos megoldás, mert itt a ramokat is hűti az MSI-féle cooler. Tehát ha nem kap plusz feszültséget a kártya, akkor tökéletesen húzható minden. A tápkörre is megy némi luft a lamellák kialakítási miatt, ezért kis többletfeszültséget is elvisel szvsz a kari. De ez csak spekuláció, a hozzáértők majd kijavítanak. -
aleister
veterán
Na most ezt nézzétek meg skacok!
Az oké, hogy van az MSI hd3850 256MB OC-ből referencia és MSI hűtős, de arra lettem figyelmes, hogy MSI hűtősből is kétféle van.
Caleb cucca: Itt láthatóak a ramok a kártya jobb szélén.
Csorba cucca: Itt ugyanazon a helyen valami tekercsféleségek vannak. Gondolom a tápkör, VRM lesz az.
Na most ezek mik? -
aleister
veterán
Skacok aki 8.10-es catalystet használ, beírná, hogy a CCC mit ír ki a különböző driververziókra? Jó egy screenshot is a CCC information center-ről.
Előre is köszi!
-
aleister
veterán
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Azért jó érzés, hogy ennyien próbáltok segíteni!
Időközben felkerült egy friss xp, és kaptam egy 450 wattos tápot is. Igaz ez Deer és jóval rosszabb, mint a 350-es FSP, de legalább teljesítem a gyártó előírását a minimum teljesítményre.
1. A 3dmark2005 ugyanúgy fagy. Azért nem hinném, hogy rosszul patcheltem, mert amikor visszaraktam az előző kártyámat (1650xt), azzal tökéletesen ment. Meg már rutinból rakom fel, alapprogi, 1.1-es hotfix, 1.2-es patch.
2. Nevetni fogtok, de a Furmark stabilan lefut. 10 percig teszteltem. A kártyához adott régi driverrel 44 fps-es eredményt hozott a benchmarkon.
3. Nagyon szépen muzsikál már a CoH is.
4. A ccc automata húzásával felment szépen 700/1114(2228)-re. Alapfeszen. Tátva maradt a szám.
Sajna nem stabil játék alatt, csak még nem tudom melyik része. Én a memóriára gyanakszom. Most felrakom az AMD dualCore optimizert, meg a 8.10-es catalystet (az eddigi azt hiszem 6.14-es volt, már ha reális a 2007.decemberi dátum erre).Szóval Kabu azt hiszem nem csinálsz rossz vételt ezzel a kártyával. Tulképpen 15k-ért kapsz egy 3870-est.
Egyébként én az MSI-s hűtésűt kaptam.
mohoyoyo, GRaul: Nektek milyen frekvenciáig ment fel stabilan? -
aleister
veterán
válasz
Májsztró #37532 üzenetére
2d-ben megy normálisan, tehát bátran lehtne vele vördözgetni.
Igazából, amint elindítom a felpeccselt 3dmarkot, a kezdő logó után nem történik semmi (fagy). Csak feladatkezelőből tudom bezárni.
CoH esetén egyrészt lassú, másrészt pl füstnél világoskék téglalapok jelennek meg. Más esetekben transzparens szürkék. Egyszer kékhalállal elszállt a gém.
Hwsw-n tanácsolták a cmos resetet, onnét kezdve az xp fel sem állt.Az a baj, hogy holnapra át kell adnom a tulajnak, és így eléggé necces a dolog.
Egyébként kaptam kölcsönbe egy új 450-es tápot, hátha azzal megy, bár több fórumita egybehangzó véleménye, hogy egy 350-es fsp-nek ki kell tudnia hajtania. -
aleister
veterán
Sziasztok!
Beszereztem az MSI HD3850 OC 256MB kártyát. Holnap viszem el a tulajhoz, de addig is gondoltam megnézem mit bír. Hát nem örülünk. A 3dMark 2005 el sem indul, rögtön fagy. Az egyetlen játék alatt, ami fent van (Company of Heroes) a füst és pár textúra helyett kék, szürke téglalapok jelennek meg. A játék beépített benchmarkjában rosszabbul teljesít, mint az én 1650xt-m, továbbá játék közben akad, és fél óra múlva kék halál.
Ez táp(1.) vagy driver(2.) probléma lehet?
1. 350-es FSP tápom van. A gyártó szerint az ajánlot 400-450 watt. A tesztek alapján viszont nem kell neki sok: http://prohardver.hu/teszt/pastra_lepnek_a...fogyasztas.html
2. Az 1650xt-vel a 8.10-es catalystet használtam (ami simán rá volt telepítve valami régebbi catalystre). Simán beraktam a 3850-est, de újra fel kellett raknom a 8.10-est. Miután nem volt okés, driver reinstall, ccleaner, aztán felraktam a kártyához adott régebbi drivert. Azzal is ugyanezt csinálta.Az én 1650xt-met visszarakva teljesen okés minden. A 3dmark2005 hotfixelve, peccselve van.
Szerintetek mi lehet a baj?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest