- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Légies iPhone halvány színei
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz
hakos1987 #38185 üzenetére
Igazából ennek nagyon örülök, mert mindig cf-fel kacérkodtam, csak sosem voltam elég bátor hozzá. Az X2 pedig túlképpen maga a CF egy kártyán megvalósítva. A mostani bestbuy 3850 OC mellé 1 év után beszerzek egy ugyanilyet még olcsóbban és szevasz. Addigra csak normalizálódik a helyzet.
Egyébként folyamatosan figyelem a catalystek chengelog-jait, és mindehol cf növekedésről számolnak be. Bizakodom, bizakodom. -
Sera26
aktív tag
-
butcher eu
senior tag
válasz
hakos1987 #37358 üzenetére
RESPEKT
én is nagyon sajnálom szegényt, mert idén nagyon jól ment neki. a redbull renaultnak meg nem ment a masina. de ha azzal is ügyeskedik akkor végképp egy jó autóban a helye.
de szerintem ezt már eddíg is sikeresen bizonytotta.NEM TOM KI HOGY VAN VELE, de nekem ez az FC2 sokkal jobban tetszik nekem, mint a Crisys fele gépigény, kétszeres játékélmény.
De persze ez csak az én véleményem, és nem vita tárgya.. -
butcher eu
senior tag
válasz
hakos1987 #37350 üzenetére
hali kollega
feltetted a hotfixet amit ajánlottak hozzá?
a játék támogatja a dx10.1-et az alapból úgy megy, v be kell vhol állítani?
nekem dx10-ben nem jelentkezett semmi gond az FC2-ben. mondjuk én csak 1280x1024-ben tudom tolni, mert ennyit bír a monitorom. de minden fullon 38-45 FPS-en megy. nem volt még olyan h megakadjon.JA és a rendszer faja. 6 óra game után 42°-os a proci.
És az előzőkhöz: Pákó szerintem sem érdemelte meg a VB címet, de ez van. Én majdnem elsírtam magam először örömömben, maj bánatomban. Mindegy majd jövőre. lehet még meglepi a többi csapatnál is: BMW, REANULT
-
honda23
aktív tag
válasz
hakos1987 #37351 üzenetére
Sajnálom, én Massát utálom
Mindenki másnak szurkol.
Kiváncsi vagyok mi lesz jövőre a szabályváltozások miatt.
Meg kellene egy kis segítség:
A hd 3ezres meg 4ezres széria nem támogatja a return to castel wolfenstein futását:
(ati2dvag végtelen ciklus).
Az az érdekes, hogy más quake3-as motorral írt játék simán elindul.
Opengl-el sincs gond.
Játék elindítása után (új játék indítása) ventillátor megáll( 20%), és szétesik a kép.
Ha rivatunerrel monitorozom, lefagy a gép.
Ha nem indítom el a rivatunert, vpu recover hibával áll le, de nem fagy le.
Szűz win xp sp3 van alatta, régi atik simán vitték... -
TomBoy1986
veterán
válasz
hakos1987 #37217 üzenetére
Csak időnként idenézek, de nincs kedvem nagyon beleszólni, mert erre nincs időm, de!
"amúgy lehet, hogy játszható fps-t kapsz egy 4850-el egy gyenge rendszerbe, de akkor minek veszel 4850-et?! egy 2600XT-vel is játszható fps-eket kapnál ugyanabba a rendszerbe!"
Ez nemes egyszerűséggel hülyeség. A 2600XT-mel (még CF-ben sem) tudtam úgy játszani pl. a TDU-val, mint a 3870-emmel:
-
Májsztró
addikt
válasz
hakos1987 #37219 üzenetére
törölve mert ban lesz ....
Köszönöm , leülök én magamtól is
katt777: mivel a nénikém újgazdag, ezért megbocsátok
Egyébként semmi bajom nem lenne ,ha nem olyan stílusba oltanád a népet amilyenbe. Értelmes ember(nek tűnsz
) vagy , gondolom én. Akkor úgy is kéne hozzáállni az emberhez .... és ha még 3xis visszakérdez(ek) akkor sem rámmorrantani ,hogy mivan... nem fogtam fel , ennyi.
-
katt777
félisten
válasz
hakos1987 #37030 üzenetére
Igen, én a vásárláskor meózok.
De erre születni kell.
Amit min. 2x kicseréltem (pl. akár egy 1szerű ventilátor
), az ált. már jó szokott lenni. Na ezért is igyexem minden aspektusukban kiismerni a hardvereimet.
Ez a link már fél napos.
Basszus, már több mint egy hete nem jött ki új ATT!!!
-
katt777
félisten
válasz
hakos1987 #37023 üzenetére
Mit tettem én tönkre?
Ha megnézed, eddig ált. olyasmit publikáltam, mit hogyan kell befejezni a gyártók helyett. A Daciánál ezt az egyre általánosabb, "hazaviszed, és +1x összerakod" filozófiát már 30 éve is vallották, ergo tény, hogy a szocializmus volt a fejlettebb, és 30 évvel megelőzte a dekadens nyugatot...
-
katt777
félisten
válasz
hakos1987 #36852 üzenetére
Tévedsz: a lapomat a nyáron vettem, a VGA-mat 2 hete. Előbbi 5%-kal drágább most, az utóbbi 20-szal.
A procim most annyi, amennyiért tavasszal vettem, de remélhetőleg rohad még a forint, ha már úgysem tudok házat cserélni, mert az 2 hét alatt drágult 15%-ot.
ollie: Francot, 48xx karikhoz van.
-
-
katt777
félisten
válasz
hakos1987 #36274 üzenetére
és Ollie: Elég megnézni a PhysX-et támogató játékok egyre bővülő listáját. Az már más kérdés, hogy egy értelmes sincs köztük.
Az összehasonlítást illetően valóban értelmetlen, nem is állítottam hogy az lenne. Ezért vannak kitiltva az ilyen tesztek a toplistából is. Egyébként önmagában nem értelmetlen, mert 2 PhysX-es konfigot össze lehet hasonlítani vele.
TTomax: Anyagilag nem éri meg. De logout-on volt cikk róla, hogy valaki megcsinálta ATI mellett nV-val a PhysX-et, szóval funkcionalitásban lehet értelme, már ha valaki hajlandó annyit nyűglődni vele.
-
katt777
félisten
válasz
hakos1987 #36250 üzenetére
Elmentettem a honlapomra is, de látom, már itt a link.
Nálam már régen csinálta ezt az ugrálást, asszem mondtam is, már nem emléxem, bios-mod vagy mi a fene csinálta.
Ha csak 1x is feltelepítetted a CCC-t, már hiába szeded le, ATT nem lesz tökéletes. pl. egyben lesz az OGL és a D3D beállítás ablaka, kevesebb lehetőséggel. -
katt777
félisten
válasz
hakos1987 #36180 üzenetére
Én értem, hogy mit írtam, sztem olvasd át még egyszer.
Mellesleg az első 2 3D teszt használ 2 magot, de csak 60%-40%-ban mozog ide oda (és még csak véletlenül sem terhel jobban hiába limites a rendszer), a 2 másik 3D teszt csak 1 CPU magot használ, de azt 100%-on. nyilván nem véletlenül. CPU-Control sem segített rajta. -
mert_csokis
senior tag
válasz
hakos1987 #36075 üzenetére
Elég komoly kakaó van abban a kariban hallod. Persze vízhűtéssel bátrabban próbálkozik az ember
Ne kínozd szegényt, normál használat alatt úgysem fogod max órajeleken járatni. Csak teszt erejéig
"Ez a melyik kártya az erősebb" dolog meg már annyira unalmassá válik lassan. Az tény, hogy a 4800-as sorozatban több fantázia van még, hiszen a későbbiekben fog még csiszolódni. Bár ordas különbségekre már ott sem kell számítani szerintem. Egyszerűen el kell fogadni, hogy a 3870 X2 erősebb mint a 4850-es. Az hogy ki milyen proci alatt szeretné őket hajtani, és hogy mennyit fogyaszt, meg nem tudom én micsoda...az részletkérdés
Azt mindenkinek magának kell átlátnia és meggondolnia, hogy az adott rendszeréhez melyik passzolna jobban. Ott vannak a tesztek egy vagonnal, a számok ugye nem hazudnak. Egy-két kirívó eset van, amikor beéri az X2-t. Általában a nyomában sincs, mert csúnyán elkalapálja
És azzal sem lehet igazán érvelni, hogy hát nem mindig működik a belső CF, meg mit tudom én. Általában csak régi...és tényleg réginek számító játékoknál van bajban. Nyílván akkoriban nem vették számításba a multi gpu-t, mint jövőbeli megoldást. Így azok a játékmotorok nincsenek felkészítve erre, így nem is tudnak belőle profitálni
De azért az ember általában szeretne az újabb fejlesztésekkel játszani, azokat kipróbálni. Nem pedig az ezerszer végigjátszott játékot fogja elővenni folyamatosan
Az X2 támogatása meg egyszerűen létkérdés az ATI-nak, de nem csak neki, hanem a fejlesztőknek is. A felhasználók részéről is nagy a nyomás, XY nem azért fog például egy 4870 X2-be invesztálni, hogy aztán ne tudja kihasználni a két magot amit a kártyára pakoltak
És igen, ha már a puszta teljesítményt nézzük, akkor igenis a 4870-es közelében van az X2. Valahol az egyik, valahol a másik kerül fölénybe. De mindenképp minimálisan
Persze ha mindkét kari egy árban lenne, és is a 4870-est választanám. Mert újabb fejlesztés, és nyílván a driver-t író csapat számára is kitüntetett figyelmet kap
Csak az a gond, hogy nagyon nincs egy árban. Mert X2-t már lassan 35k környékén is kapni használtan. Egy 4870 meg még nem igazán sanszos használt formában. Szóval... -
katt777
félisten
válasz
hakos1987 #36075 üzenetére
OK, csak azt akartam érzékeltetni, hogy játékokban nem lesz olyan gyors, mint a 4870. Nem tudom, nálad működnek-e a - profilok, de én 3870-nel is csináltam egy 1.174V-os, 499/999MHz-es profilt, amellyel minden játék zökkenőmentesen futott, és a kari is hűs maradt, mivel nem nagyon fogyasztott. Tényleg csak pár játékhoz kell az a teljesítmény, ami amúgy benne van a 3870-ben vagy a 4870-ben.
Jut eszembe: 3DVantage-ben 1680 EQ beállításokkal a 4870 126%-kal volt gyorsabb az elődjénél!
Többször is teszteltem, de még mindig nem tudom elhinni. 3D06-ban (DX9, ugye), "csak" 78%-os volt a gyorsulás. Szóval ezeknek a kártyáknak KELL a minél nagyobb igénybevétel, mert alapon, ahol még kihajtva se nagyon vannak, messze nem ekkora a gyorsulás.
-
katt777
félisten
válasz
hakos1987 #36050 üzenetére
Igazság vagyon a szavaidban (végre helyreállt a netem), csakhogy túlzás az X2-t a 4870 ellenfelének beállítani. 3DMark06-ban 2-3%-kal gyorsabb, de mint tudjuk, a tesztprogiban tökéletesen műxik a multiGPU, míg a játékokban nem. Tehát a 4870 gyorsabb. Viszont a 3870X2 "zóccsóbb".
Az is tuti, hogy a 48xx karik gyorsulni fognak, mert olyan hibákat produkál, mint anno a 3870, amikor a fejemet akarták itt venni, hogy a tesztem rossz, aztán a 8.5-ös Catalyst-től csak jó lett.
Ja, tényleg nem éri meg 4870-re váltanod, már ha minden játékod 100%-ban támogatja a 2 GPU-t.
Különben villoghatsz a Vantage pontszámoddal az éjszakában...
4.1GHz-en, jól meghajtott VGA-val...
3.3GHz-en 8077 pontot tudok felmutatni. Összehasonlítás végett egy Vantage Extreme Quality teszt (1680x1050 16XAF 8XAA @ 3.3GHz): CPU: 6736 GPU: 3899 (3.0GHz-en csak 3499 volt a GPU, ennyit a kihajtott VGA-król)
Már nézheted a honlapomat, csak egyrészt a grafikonok még nem készültek el, másrészt fél órája kínlódok az állandóan megszakadó freewebbel, ileltve a föltöltéssel.
Baszki, azért +67-78% nem semmi...
-
FeRRaR1
őstag
válasz
hakos1987 #36050 üzenetére
Az ok, de az X2 már nem nagyon fog gyorsulni, viszont a HD 4850...
És a késöbbi játékokban is jobb lehet, persze nem a HD 3870 X2 est akartam ezzel lehúzni, csak tanácsot adtam
És inkább az én problémámon segítsen valaki végre
Meg 1 a lényeg h mind a 4850 est ajánlottuk, és jó szabályzással, nem olyan rossz az /hűtés/
-
katt777
félisten
válasz
hakos1987 #35932 üzenetére
A latintudásodat nem ártana csiszolni, mielőtt az arcoddal teszi valaki.
De legalább nem vagyok csupaszmajom, mint a Földön élő humanoid létformák túlnyomó többsége, amelyek, vegetatív létüket leplezendő, gondolkodó lénynek titulálják magukat anélkül, hogy erre a legcsekélyebb bizonyítékkal szolgálnának. -
-
katt777
félisten
válasz
hakos1987 #35927 üzenetére
Magokat csak egyszerre érdemes tuningolni, mert ez is CF, a gyengébb lesz a mérvadó.
3870 vsz. a GDDR4 miatt nem tuningolható jobban (+szinkron), lehet, annál is le kéne venni a RAM-okat 900-ra, és akkor többet vinne a GPU, de én inkább beérem 876/1276-os órajelekkel, mert ekkora RAM-tuning rendesen megdobja a grafikus teljesítményt. Azaz az X2 nem lesz 2X olyan gyors, mint a 3870, már ha a multigpu szar hatékonyságát nem is nézem. Persze attól még jóval gyorsabb lesz, mint egy szimpla 3870, ha éppen támogatja az adott játék. De mivel a jobb játékok régebbiek, nálam továbbra is marad az 1GPU-s megoldás, amely nemsokára egy 4870-ben fog megtestesülni. -
katt777
félisten
válasz
hakos1987 #35912 üzenetére
2D-s bios beállítást elmented 2D profilba, 3D-nek meg csinálsz sajátot, és beteszed ezt a 2-t auto váltásba.
Én kidobtam az összes ATT-t, annyira szarok már, de X2-höz a frisset javaslom. Viszont előtte a régebbiből másold ki a magyarítás-fájlt, mert most már az sincs benne, nem csak a képbeállítási lehetőségek.Picturemaker: Részletkérdés, mert ahhoz is kell, sőt, PCMark-hoz is. De Vantage-hez nem.
-
mert_csokis
senior tag
válasz
hakos1987 #35895 üzenetére
Valahogy ezért nem mertem soha felrakni "lelkes" külsős csapatok által kreált cuccokat a gépre. Próbálgatni meg nincs hozzá türelmem, marad a gyári megoldás. Most 8.9 van a gépen, nem tudom a végleges 8.10-et érdemes lesz-e felrakni
Ha más nem, majd a frissített játékprofilok meg optimalizációk miatt... -
XoZ
aktív tag
válasz
hakos1987 #35797 üzenetére
A consolba írd be ezt:
con_restricted = 0
ez engedélyezi a speciális parancsokat (pl. a cheat parancsokat is).
Ha esetleg így sem menne, akkor így indítsd a Crysist:
"...\Bin32\Crysis.exe" -DEVMODE
és ezután mehet az előbbi parancs (ami egyébként valamelyik config fájlba is belerakhatsz, pl. a ...\Game\Config könyvtárban létrehozott autoexec.cfg fájlba)Egyébként Crysis Warhead esetén CF-hez való optimalizációhoz "r_multiGPU = 2" parancs kell (és alapban "r_multiGPU = 1" van beállítva, ami az SLI-hez van, ez utóbbi információk Abu85 fórumtársunktól származnak). Azt mondjuk nem tudom, hogy a sima Crysis esetén is így kell-e
-
katt777
félisten
válasz
hakos1987 #35203 üzenetére
A CoD "szintje" alatt ugye nem a 4-est érted?
Mert ahhoz felfelé csak 2 program kapaszkodhat: az Airborne meg a Men of Valor.
Ha csak graf, akkor nem szóltam, de azért az UT3 motornál vannak jobbak.
Valami esetleg megpróbálhatná elérni az ósdi Oblivion felmodolt, DX9-es grafikáját, de sztem reménytelen.
FC2-re nagyon kíváncsi vagyok. -
katt777
félisten
válasz
hakos1987 #35201 üzenetére
NEM. Nem optimalizálták. Úgy szaggat most egy jobb hardveren, jobb driverrel, mint régen. Ebből következően minden optimlizációról szóló híresztelés kamu. Az meg már hadd ne érdekeljen, hogy 8 FPS, vagy "optimalizálták", ezért 8.3 FPS...
A netkapcsolatomat is optimalizálhatná valaki, mindjárt megint totál leáll. -
katt777
félisten
válasz
hakos1987 #34954 üzenetére
Hát, 3D06 defaultban az 5600+ eleve kevés hozzá, most meg még a procid is gyorsabb egy "kicsit", egyrészt az Intel, másrészt annak is az új generációja, szóval várható volt a teljesítmény-növekedés. Játékokban persze kérdéses a dolog, de a kihajtással már no problemo.
-
zozoz1
aktív tag
válasz
hakos1987 #34952 üzenetére
Nem tudom milyen az a hangszóró. Aktív hangfal?
Sok mindentől lehet. Ha a hangszóró Illesztő trafóval van hidegítve akkor a tekercs szedhet össze valami külső indukációt. Úgy viselkedik mint egy antenna. Ha felhangosítod elhallgat mert nagy áramok folynak rajta, és elnyomja a külső zajforrást. ha lehalkítod, akkor terheletlenűl antanna ként viselkedik. Lehet hogy test gondod van amúgy, mert akkor csinálnak ilyen zajgyűjtést a hangfalak....
Nincs valami közeli átjátszó ahol lax? -
katt777
félisten
-
zsoltbo
csendes tag
válasz
hakos1987 #34705 üzenetére
Szia bocs hogy igy eltüntem,de közben beszart a jó kis CoolerMaster tápom el is vittem
gariztatni az iponékhoz de sajnos 1-1.5 hetet várnom kell rájuk.
Kaptam 1 csere tápot tőlük örültem is neki még haza nem értem vele,mivel 20tüs és nekem 24tüs kellene és PCI-s táp csati sincs a VGA-hoz.
Ugy hogy megoldódnak ezek a számomra bosszantó problémák akkor jövök vissza a hü....
vga-s kérdéseimmel persze ha nem gond.! -
katt777
félisten
válasz
hakos1987 #34727 üzenetére
Játszottam, de gagyira sikerült.
Hát hogy van az, hogy ÉN teremtek, elkezdem fejleszteni a lényemet, és hirtelen megjelennek már kifejlődött, sokkal nagyobbak? És hogy nem tudom a megtervezett lényemet használni?
twine: Innen nézd, vagy a honlapomon. Inkább utóbbi, mert logoutomon nincs a RivaTuner. Érdekes.
Honlapomon nem értem, miért nem találod: Segítségek: RivaTuner. Power user beállítások a Letöltéseknél, ezt reggeled, aztán a hűtésnél csak bele kell (dupla)kattintgatnod a megfelelő mezőkbe hőt és fordulatot állítani.
Na, az a jelszavas szarság nekem is bejött (régen nem volt), asszem kiveszem, aztán átteszem a Rivatuneres leírásomat ide.
Igen, az a megoldás, de ez is ott van a honlapomon.A poweruser-ben csak sok más is be van állítva, egyebek között a tuningolhatóság végett.
-
zsoltbo
csendes tag
válasz
hakos1987 #34656 üzenetére
Köszi,de közben hallotam olyat is,hogy a monitorral(SAMSUNG SyncMaster 2032BW)a Herz-ek körül vagy a 2D-ről a 3D-re való váltás lehet a gond.Lehet,hogy a driver-be kéne egy pipát betenni (catalyst control center-ben)?Nem értek,hozzá,holnap még kísérletezek,a videókártyát is átrakom másik gépbe.Ha sikerül,ha nem leírom.Köszi még egyszer!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- EAFC 25
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Túra és kirándulás topic
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Akciókamerák
- Kuponkunyeráló
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest