- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gtasystem
őstag
válasz
norbalia87 #38477 üzenetére
valamelyik topikban hozták fel érdekességképpen..mindenesetre elgondolkoztató..
most nézem egy intel core 2 duo x6800 239,880ft.vagy egy xeon 5140 127,296ft..ez 2 év múlva nagy valószínűséggel a tizede lesz..
amit most éri meg venni az a kifutó x2-esekből a 6000+ vagy a 6400+ $77 és $87
-
gtasystem
őstag
válasz
norbalia87 #38475 üzenetére
kérdezd Oliverdát tőle származik az adat..
de nincs elírás szerintem sem..épp ma néztem egy régi tesztet ahol úgy vezetik fel az x2 5000+-t mint a "valaha nálunk járt leggyorsabb processzor"..és 188e az csak 940$..most is annyi egy csúcsprocesszor..az két év alatt elérheti a 100$-os árat..ilyen ütemű a leértékelődés..
mondom ez kocsiknál lenne jó.. kinézem a sportmercit 30 millásat, várok 2 évet és rendelek 1-újat 3 milláért..nem is lenne rossz..
-
válasz
norbalia87 #38468 üzenetére
igen, a pentium dual core 2x annyit eszik, mint egy core 2 duo
-
rumkola
nagyúr
válasz
norbalia87 #38463 üzenetére
350pnf jobb mint 400pnr tudtommal
-
South Velen
addikt
válasz
norbalia87 #38463 üzenetére
írja oda, mert nem mindegy
-
sambora
csendes tag
válasz
norbalia87 #38458 üzenetére
köszönöm szépen!!!
akkor röviden ez a konfig jó és nem lesz gond a videókarival?
DualCore Intel Pentium D 930, 3000 MHz (15 x 200)
2gb ram
200gb vinyó(186 gb-ot enged kihasználni)
350W táp
PowerColor Radeon HD 3870 SCS3 512MB DDR4 -
válasz
norbalia87 #38434 üzenetére
Nana, az a 2 magos intel lehet akár Pentium D is...
-
válasz
norbalia87 #38435 üzenetére
lol, én AMD párt vagyok..(most egy E4300-al
)
-
katt777
félisten
válasz
norbalia87 #38365 üzenetére
Majd játssz olyan játékkal, amely max. grafikán Intelen tud 30 FPS-t, AMD-n meg 20-at. De én nem beszéllek rá. Részemről olyan tévhitekbe ringatod magad, amilyenbe akarod.
Én pont azt írtam, ha figyelmesen olvastál volna, hogy az én konfigomat NINCS mivel összehasonlítani AMD-s oldalon. Ez nem leszólás, hanem tény. Van pár ember, akik csak egy E5200-ra váltottak egy P35-ös lapban, és csak néznek és örvendeznek vala, hogy hasít nekik minden játék (amelyek erősen köhécseltek AMD-s konfigban előtte, akár még egy 5600+-szal is), és némi tuninggal még egy 4870-eshez is elég nekik. Lappal együtt mindez kb. 35-40.000 Ft-ért. 6000+-om volt, tuninggal használtam, azt cseréltem le, úgyhogy eléggé tudom, miről beszélek. Te nem fogod mindezt megtapasztalni. Ez van.
gtasystem: Bocs, de te tényleg semmit nem tudsz az Intelről. Az a doboz ugyanis világos kék!
-
katt777
félisten
válasz
norbalia87 #38357 üzenetére
Szegény, csak nehogy meglásd, hogyan mennek gond nélkül azok a játékok a "sötét" (miért is?) oldalon, amelyekkel te kínlódva is csak szaggatást, vagy butított megjelenést kapsz. Megmondom őszintén, hogy ha az új Phenomok tényleg olyan jók lesznek, mint amilyennek kikiáltják őket (de az előzőek sem lettek azok), akkor, ha majd valamikor aktuálissá lesz a váltás, én lehet, hogy megint bevállalom (bár a chipsetjük nagyon erős ellenérv), de addig jól elvagyok egy nem túl drága, és nagy teljesítményű konfiggal, amilyent AMD-ből még csak kapni sem lehet. És ez akár 2 évig is kitart nálam.
-
WesTM
őstag
válasz
norbalia87 #38359 üzenetére
Például. Aztán hagy szóljon a tuning.
-
WesTM
őstag
válasz
norbalia87 #38357 üzenetére
Ha ez oldalról nézzük igazad van.
A lényeg hogy ragadjon a bélyeg. Én sem hajtom maxon a procimat még nincs rá szükségem.
De phenomra váltanod tényleg felesleges.
-
WesTM
őstag
válasz
norbalia87 #38355 üzenetére
38** széria miatt nem érdemes procit váltanod, majd ha feljebb lépsz akkor érdemes intel oldalra a váltás. Amd-re való váltást semmi képen nem javasolok.
-
gtasystem
őstag
válasz
norbalia87 #38339 üzenetére
de ugye nem a norton ghost-ról van szó potom $69,99-ért?
mert akkor inkább most nem partícionálok egy darabig..
najó ezen még elmorfondírozok..na igen a passziánsz csodákra képes..
és hogy ne legyen teljesen off..megjött az új ár/teljesítmény bajnok..pedig még csak most vettem a 3850-esemet
-
gtasystem
őstag
válasz
norbalia87 #38330 üzenetére
ez igen jó trükk..
de újratelepítést akkor nem csinálhatsz..csak javítást.. vagy igen?azért kérdezem mert én múltkor 2 napig szöszöltem mire visszatettem mindent ami kell..ebbe a partícionálásba nem mertem belevágni..#38332:
-
katt777
félisten
válasz
norbalia87 #38335 üzenetére
Szemét, ami bizony kell?
A szemét azt jelenti: olyan valami, ami már nem kell.
-
katt777
félisten
válasz
norbalia87 #38333 üzenetére
Ja, hát én nem spóroltam a 3.600 Ft-os RAM-okon (és még mindig nem tudom megérteni azokat, akik ezt a +2GB-ot kihagyják a gépből), így semmi lapozófájl, semmi hiberfül (és nem pofázik egy szarul optimalizált program sem
), ráadásul az SP-k cuccait is maradéktalanul törlöm a rendszerekből, nem beszélve a fölöslegesen teletöltött dllcache könyvtárról XP alatt, és hasonlovakról. Notin meg milyen játék fut, amelynek nem elég 2GB RAM?
-
katt777
félisten
válasz
norbalia87 #38330 üzenetére
Vista x64 Ultimate SP1 FULL 9GB. Minden progit felpakolva, amit használok, a teljes Vista rendszerem nincs 12GB. Akkor mi eszik micsodát?
XP SP3 780MB, minden programot felinstallálva 5 GB.
Ha bármelyikkel gond van, a partíciómentés 5-15p alatt helyreállítja a rendszert. Sosem kell újra rakni sok-sok órás melóval (telepítések, beállítások, finomhangolás, stb.) egyiket sem.
Amúgy én is így csinálom: 2 rendszer, a játékok meg egy 3. partíción, így bármelyikből elérhetőek (feltéve, hogy az ember átviszi a beállításokat az egyik rendszerről a másikra).
4. partíción meg az image-fájlok, installálóprogramok, stb., amelyeknek nem kell a gyors elérés. -
gtasystem
őstag
válasz
norbalia87 #38328 üzenetére
ezt hogy csinálod ezt a "néha xp-t"? két ugyanolyan konfig áll nálad egymás mellett, vagy néha "csak úgy" oprendszert cserélsz a gépen..?
vagy esetleg felosztod a vinyót?
ezt fejtsd már ki mert nekem ez misztikus.. -
katt777
félisten
válasz
norbalia87 #38165 üzenetére
38xx karikon nem jelzi azt semmi, ilyet utoljára 19xx XT-ken láttam. 48xx karikon is csak GPU IO-kat mutat. Spéci kártyákon lehet, hogy van, mintha ASUS vmelyik modelljén lenne, de nem tudom biztosan, már rég olvastam róla.
-
válasz
norbalia87 #38165 üzenetére
VGA memória hőmérsékletét? Van egyáltalán valami, ami kijelzi? Próbálkozz ATT-vel, ha az sem jelzi ki, akkor semmi sem fogja.
-
rumkola
nagyúr
válasz
norbalia87 #38061 üzenetére
én speciel ráköpök egy pzs-re, aztán dörzsölöm....
-
Teaway
veterán
válasz
Izopropil-alkoholt használok mindenfajta tisztításhoz, ami a NYÁK-kal és alkatrészeivel kapcsolatos.
-
gtasystem
őstag
válasz
szerintem mi nem pucoljuk alkohol nélküli tisztítószerrel a memet ill. gpu-t..
na jó én..
ez már tényleg fanatizmus egy kicsit..vagy nem?..
igaz nem moddolok.akkor biztos számítana ez is..
én porszívóval szoktam a házat kitakarítani belülről néha..a légörvény mindíg egy helyre tereli a port..ha van. -
katt777
félisten
válasz
A vegyszer nem tesz jót semmilyen hardvernek. Vannak természetes anyagokból készült tisztítókendők (pl. impregnált papírtörlő), vagy folyadékok.
-
plaszy
őstag
válasz
norbalia87 #38037 üzenetére
Eddig is a gyári volt rajta, csak most nekiálltam a géptisztításnak, és mindent le-kicsavaroztam kifújattam sűritett levegővel és kicserélnem az elhasználódott részeket, és most a párnácskák kellenének.
Egyébként ide csak valami szilárd anyag jó, mert a folyékony vagy zsír kifolyna a csavarozásnál. -
katt777
félisten
válasz
norbalia87 #38037 üzenetére
Használj pasztát, az megtartja, és a hőt is vezeti.
plaszy: Én amikor anno leszeretlem a RAM-bordát, leszedtem vele a párnácskákat, és rájuk tettem a RAM sünik fóliáit, és szépen eltettem mindent a VGA dobozába. Aztán amikor vissza kellett tenni, simán fel tudtam pakolni. Nem fogsz tudni ilyeneket venni egyébként.
-
plaszy
őstag
válasz
norbalia87 #38026 üzenetére
Szia!
Látom te is VGA hűtést cserélsz. Azokat a "párnácskákat" mivel pótolod? Mert nekem a gyári hűtést kellene visszatennem, de a régi párnácskák helyett valamit kikéne találni mert azok már 1 évesek és elég ramatyok. Hol lehet ilyet újonan vanni, nem tudod esetleg? Vagy mi ennek a hivatalos neve, amire rálehetne keresni?
Köszi előre is, aki segít. -
katt777
félisten
válasz
Mindenféle ragasztót/pasztát szedj le, és pucold le a felületüket alkoholmentes tisztítószerrel, aztán mehetnek a bordák a saját ragasztójukkal.
-
WesTM
őstag
válasz
A "kis párnákat" le kell venni,és memó süniket kell rá tenni, a gpu ról pedig óvatosan, valami oldó anyaggal leszedni a pasztát,és újra kell pasztázni.
gtasystem: Griddel vannak problémák. Patchet fel kell hozzá tenni,különben elég instabil tud lenni. Minden kártyán.
katt777:#38028#: Hát én semmi képpen nem vennék 260+-t sem mert erről tudod hogy soha nem fűt oda a 280-nak, de a 4870 elég sokszor megveri még a 280at is. Az a baj ezekkel a karikkal, mint az elő szériás autókkal. Sok bennük a konstrukciós hiba. 38**sorozat kijövetelekor is milyen sok baj volt, ahogy a 8800gt-knél is, de a mostaniakkal 1-2 átlagos kivételtől eltekintve nincs baj.
Need for Speed nálam elásta magát. Utoljára az UG-2-vel voltam képes huzamosabb ideig játszani. Gtr1-2,és Gtl-el hattalmas multi partykat csináltunk itthon. Izzottak a lap-topok,meg a hozzájuk csatolt logitechek.
Az f1 challenge meg a mai napig klasszikus. Csak aztán átszoktam az rfactorra, mert szeretek modolgatni,meg kocsikat átírogatni hogy jobban tetszenek nekem, valóságosabban gyorsuljanak stb. Need4 már csak a 8--9 meg a 12-13 éves korosztálynak való. Nekik még a nejoncső meg a ge@o' 22es kerék számít nem a fizika.
-
Májsztró
addikt
válasz
norbalia87 #37867 üzenetére
1024-be ? Monitor miatt ? Vagy miért ? 1024-be erősen procilimitet kapsz ahogy látom 5200+-od van
-
person
senior tag
válasz
norbalia87 #37806 üzenetére
Hát ez igaz embere válogatja,én nem vagyok nagy játékos simán meglennék kari nélkül is egy ideig.(azért nem vágyom rá)
Ha megtetszett a hűtő az már más. Néha én is vagyok így sőt nekem is tetszene ha a karin ott virítana valami szépség de már sajnálom rá a lét és nem igazán indokolt. -
gtasystem
őstag
válasz
norbalia87 #37797 üzenetére
sztem tedd fel a 8,11-es ccc-t az még a 8,10-eshez képest is javít valamit a teljesítményen..a 8,5-öshöz képest pedig komoly teljesítményjavulás lehetséges.
Az ilyen "alsókategóriás a procid" meg ilyen beszólásokat pedig nem kell komolyan venni..sajnos ez egy ilyen 'inteles' topik lett, és egy csomó marhaságot összehordanak itt csak hogy lejárassák az AMD-t..
ez van ezt el kell fogadni..
-
válasz
norbalia87 #37796 üzenetére
A Crysis még csúcskártyákon is beszaggat időnként, olyankor tölti a textúrákat. De, mivel neked középkategóriás VGA-d van (a CPU-d meg már talán alsókategóriának számít), ezért ne csodálkozz.
-
katt777
félisten
válasz
norbalia87 #37769 üzenetére
Vagy az iponosok fejéhez vágni. GFX Chilla vagy S1 + venti megteszi. Előbbiről Tomboy1986-nak van remek bemutatója logout-on, és nekem is ilyen hűtőm volt.
Egyébként meg adják vissza az árát, ha nem azt adták, amit rendeltél, még a kártya maga is más, mert a kék Sapphire Edition, te meg sima HD3870-et rendeltél. Tehát szándékosan átvágtak, javaslom a Fogy. Védelmet., de min. a hivatkozást, hogy oda mész, ha nem cserélik, vagy adják vissza a pénzt.Lásd alább: össze is állhattok, az még hatásosabb.
-
gtasystem
őstag
válasz
norbalia87 #37771 üzenetére
azt is mondhatod hogy nem fér a gépedbe..ami lehet igaz is..hogy pont arra a verzióra van szükséged mint ami a képen volt. mert micro pc-t építesz..erre nem mondhatnak semmit..ha igen akkor tényleg fogyasztóvédelem.
-
butcher eu
senior tag
válasz
norbalia87 #37771 üzenetére
mást nem tudok mondani, csak h FOGYASZTÓVÉDELEM.
az álltalában segít. néha az is elég ha csak fenyegetőzöl, és ha nem, akkor ténylegesen lépni kell. a vásárló szándékos megtévesztése. büntetendőszerintem ennyit érdemes megpróbálni, nem veszthetsz semmit.
amúgy a gyártó oldalán nem szerepel ilyen típusjelzésű termék, mint amit ők hírdetnek. ez is lehet támadási felület.
-
butcher eu
senior tag
válasz
norbalia87 #37766 üzenetére
linkeld be nekem az ipon-ról azt a típust amit rendeltél. (a webshop képet)
szerk: már le is vették a képeket.
-
katt777
félisten
válasz
norbalia87 #37746 üzenetére
Szar a hűtése a kéknek. Sürgősen cseréltesd ki. Másnak is cserélték, csak újra és újra bepróbálkoznak a készlet leépítésével, hátha nem szól a delikvens, mert esetleg nem ért hozzá, nem is nézi a hőfokokat.
Cuccaid nincsenek kitöltve, de a hőértékek alapján kétlem, hogy olyan proci lenne alatta, amely megfelelően meghajtja.
A 2 slotos hűtése hűtőcsere nélkül is jól beállítható, erre több módszer is van (1. hsz, honlapom, logout-om). -
butcher eu
senior tag
válasz
norbalia87 #37748 üzenetére
az iponon történt már ilyen máskor is. volt már oyan h sokkal komolyabb cuccot küldtek mint amit rendeltek. Már csak az a kérdés h a számlán mi szerepel, mert garancia miatt fontos lehet. nehogy azt mondjók h nem ezt vetted tőlük.
-
butcher eu
senior tag
válasz
adataiban semmi különbség nincs, max a hűtő eltérésse miatt lehet hőmérséklet különbség, és ebből adódhat h valamelyik kevésbé húzható.
-
gtasystem
őstag
válasz
véletlenül nem a pclandban vetted?
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
norbalia87 #37636 üzenetére
egy csöppet.
de link -
katt777
félisten
válasz
Főleg, hogy nem is PCI-E2.0-s.
-
válasz
Ha aranyból van a hűtőbordája, akkor nem.
-
katt777
félisten
válasz
norbalia87 #37617 üzenetére
Ezért kell mondjuk az én tesztjeimet megnézni. De ha egy játékban minden szűrőt maximumra teszel, 3GHz-en már kihajtod egy AMD-vel is (noha C2D-vel a kihajtási szint ennél magasabb lenne), csak esetleg ezekkel a beállításokkal nem lesz játszható az adott játék. Ezért kell erősebb proci.
-
lsc
nagyúr
válasz
Nézd át ezt, egy 3 gigás x2-vel még nem számottevő a különbség a 3 gigás core 2-höz képest . Természetesen gyengébb, de ahol az amd-vel 78 az fps a core 2-vel 87 . Tehát gyengébb de elmegy vele, hozzáteszem az x2-nek 3 gigán vagy feljebb kell mennie .
-
Májsztró
addikt
válasz
most írom , hogy egy 3ghz-re húzott 5200+ X2-t nem hajtja ki a 3850-et .... ha intelt tennél alája ... akkor meg lehet hogy másfélszer olyan gyorsan is menne
-
válasz
5200+ elég gyenge teljesítményűnek számít manapság, ennyi az egész.
-
katt777
félisten
válasz
norbalia87 #37613 üzenetére
Vastagon CPU-limites leszel, nem kell aggódnod.
-
Picturemaker
őstag
válasz
norbalia87 #37534 üzenetére
Üdv!
Viszonylag jó az a hűtés rajta. Az egyik gépemben nekem is ilyen kártya van.
A CRT monitorokat nem szereti (nálam kettővel is problémázott), de TFT-vel nincs baja.
Crysis minden HIGH-on, 1280*1024-ben szépen megy vele, persze élsimítás nélkül. -
katt777
félisten
válasz
norbalia87 #37478 üzenetére
Nem egészen uazok a hűtések.
Melyik ref. hűtésre gondolsz?Csak mert variáltak ám a bios-ban is.
De erről is ott az 1. hsz és a 3870 ref.-hűtés tesztem. -
lsc
nagyúr
válasz
norbalia87 #37478 üzenetére
Amennyiben melegszik akkor teszel rá új bioszt vagy szabályozod ATT-vel . A 3xxx szérián is szabályozni kell a referenciahűtést, azt rontotta el az ati, maga a hűtés nem rossz . A 4850-re nem lett volna szabad rakni a 3850-ét, ahhoz már gyenge A 4870-en is még elmegy ha szabályozod .
-
lsc
nagyúr
válasz
norbalia87 #37472 üzenetére
[link] Amennyiben ilyen mint a fotón .
-
válasz
norbalia87 #37427 üzenetére
Nekem Crysisben az átlag 30-35 FPS, 1280-ban és minden high-on (persze AA és AF nélkül). De hozzátenném, hogy elég tápos proci ketyeg a gépemben (E8400).
-
katt777
félisten
válasz
norbalia87 #37438 üzenetére
Elképzelhető, hogy ha megnézed a honlapomon a HD3870 vs. 8800GT tesztet, akkor százalékosan pontos formában látni fogod, mennyit javult a Catalyst a 8.4-ről a 8.5-re váltva (ami miatt a 8800GT-met adtam el). Régi teszteknek csupán annyi értelmük, hogy kiválóan mutatják, milyen szar szoftverrel látja el az ATI a hardveresen amúgy erős kártyáit.
-
zsolt1129
addikt
válasz
norbalia87 #37429 üzenetére
Igen. Ha minimum 21 max 55,az olyan átlag 40,ami már eggyáltalán nem zavaró,sőt elég a folyamatos játékmenethez.
-
zsolt1129
addikt
válasz
norbalia87 #37427 üzenetére
Ezekre a beállitásokra elég lesz. A 21 FPS még nem annyra zavaró,de ha veszel vissza az effektekből még feljebb is tornászható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bluetooth hangszórók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- E-roller topik
- További aktív témák...
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest