- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Légies iPhone halvány színei
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
Új hozzászólás Aktív témák
-
rollins
őstag
munky, lsc:
munkynak nemsokára küldöm a mailt.
Most néztem a mailem, úgy látszik csak a winflash-t kaptam.
bios.sb a bios neve, nevezd át bios.rom -ra. AtiWinflash -t használni pofon egyszerű, én win xp-n használtam.:
Load Image, majd Program -> itt nem fog válaszolni kb 10 mp-ig, addig ne csinálj semmit.
Ha befejzte, kiírja hogy sikerült. Windows legyen stabil és ne legyen áramszünet. Ha valami gigszer van, én nem vállalok felelőséget! -
rollins
őstag
Ha vga-d hátulján látsz olyan matricát amin ez van PN: 102-B34003-01-AT SKU: 21121-00, akkor el tudom küldeni mailben a biost és az atiflash, winflash programokat amit kaptam. Én a winflash-t használtam, ami kényelmes, egyszerű.
Ezenkívűl csak egy bios van a Sapphire HD3850 256MB PCI-E -hez, a PN : 102-B34003-00-AT SKU: 21121-00 -hez (látszik csak 00 az eltérés). Ha ilyen matrica van a vga-án, akkor neked kell kérni mailben, (majd leírom hogyan, kitől, stb)
Nálam jól működik és másnál is, de láttam valaki írta a zafír fórumban, hogy neki meg ugyan úgy melegszik, de lehet nem jó biost kért, ezt nem tudom. -
rollins
őstag
Igen, egész jó lett az auto fan speed control ezzel a biosszal. Rivatuner már nem is kell nekem a szabályzásra, de monitoroztam vele a gpu hőm.-ét és a venti sebességét. Kb 64%-on forgott max ha jól emlékszem, ott már azért van hangja, de sztem nem vészes és játék alatt úgy sem hallom. De majd megnézem még1x. Nekem már nagyon kellet ez a bios, most már linux alatt sem melegszik.
-
rollins
őstag
Úgy látszik rám is hatással van a marketing, hogy így rohantam volna venni pénz nélkül. Mondjuk az is közrejátszott, hogy jobb gyári hűtést akartam. Szó ami szó, 30-ért a 3850-en kívűl sehol nem találnák most ilyen vga-t, amivel azért szépen el lehet lenni még egy jó darabig. Később meg ki tudja mi lesz.
edeleny: Tuning ellenére nekem sem emelkedett 06-ban, én sem értem. De játékokban azért emelkedett valamit az átlag fps, a minimum fps viszont nem, de ezt is játék válogatja. 780mhz-es gpu már nagyon jónak mondható, ha stabil, ami inkább játék alatt fog kiderülni, pl cod4. -
Bundás22
őstag
nálam 1027X2=2054-en az ati overdrive szerint
lehet menne többet is csak nincs kedvem vacakolni vele, a lényeg a GPU órajel a mem órajeltől nem fog gyorsulni csak hanygyaf*sznyit ez a tapasztalat
gpu 759mhz ati overdrive szerint(persze bios miatt), de 770-es értéket láttam a háttérben -
TomBoy1986
veterán
Ilyen beállítások mellett készültek a tesztek:
1
2
És itt:
I.
II.
III.Remélem, hogy másnál jobb eredmények jönnek ki, mert akkor valszeg egy formázás nálam is javít a dolgon. Ha kellenek bővebb eredmények (minden fájlt elmentettem, amit a fraps kiadott, s amit screenshotként lehetett), akkor tudok mondani.
(#17888) TTomax:
Ennél egy pöttyet számomra árnyaltabb a kép, mert előfordul olyan, hogy a játék egy pillanatra megakad, mert rossz napja van, vagy ilyesmi, s akkor már is nyer a jóval gyengébb kártya, aki alatt nem volt rossz napja. Nekem az átlag mondja a legtöbbet, s term. fontos a min. is, de nem a legfontosabb - szerintem te sem úgy gondoltad.
-
rollins
őstag
Mikor X1950GT-m volt, ott is azt mondták hogy kéne már az 512MB. Mostmár tényleg úgy néz ki, több tesztben is, hogy fog kelleni. Bár a PH 38XX teszteknél meg nem volt nagy jelentősege. Ati RV770 -e is lesz 1 éven belül (480 sp nem semmi, tmu nem tudom fog -e változni), vagy hamarabb. Szvsz addig simán ki lehet húzni a 256 -sal is, remélem.
-
Dubmaster
aktív tag
Bocs mindenkitől a topictól eltérő témáért!!!
De amit Munky kollega leírt, az maga a valóság!
Látom csornai vagy, így gondolom Te is tapasztalod, milyen árakat alkalmaznak kiskerekben VIDÉKEN!!! ( persze van kivétel)
pl. 8800GT (nem BFG, eVGA szint) 75K, 8600GT: 39900, 3870: 59000 X2: 127000
Ezeket most néztem le egy helyi szt bolt weboldaláról.
Sajnos a srác adatlapjából nem derült ki, hol lakik, de gyanítom beleszaladt valami hasonlóba.
-
katt777
félisten
Van ismerősöm más topicból, aki szerint szintén nincs különbség a 8-as széria és az új ATI-k között. VISZONT: a képalkotási metódus miatt az SLI a büdős életben nem fog olyan minőségű látványt nyújtani, mint a CF. Ráadásul önmagában a CF gyorsabb is, mert ált. csökken a különbség a kétkaris rendszerekben az 1 VGA-sokhoz képest.
-
rollins
őstag
Ez engem is érdekelne. Pár hete kerestem zafírhoz, de nem találtam sehol. 100 botütés nekik, hogy ilyen idióta módon állították be a hűtést. Terheletlenül kb 20%-on forog és így felmegy 70 fokra, forró lesz az egész vga, ez viccnek is rossz. Ok, lehet windowson szabályozni Rivatunerrel, de másik oprendszer alatt esélyem sincs.
-
Pala
veterán
Így van....szerintem is elég, még Vista alatt is... ha kevés a vram, az hasonló akadozást eredményez, mintha a rendszermemória lenne kevés. Nálam nem akadt semmi 1280x1024-ben...se Bioshock, se Crysis, pedig utóbbi azért zabálja a vramot rendesen.
mod: viszont ugyanebben a felbontásban az élsimítást már nem bírja, ott már kevés a 256 mega.
-
vsz
tag
nincs meg túl régóta nekem sem, 2 napja használom, de jók a benyomásaim. a hűtése teljesen eltér a referenciahűtéstől, szerintem nagyon jól sikerült darab. a hangját nem nagyon hallom, most néztem kb. 50 perc játék után a gpu hőmérsékletét, 60 fokot mutatott a control center.
-
nofi
addikt
-
pisti
őstag
Az miért olyan meglepő, hogy a 3850 512 kb ugyanazt tudja mint a 3870? Ugyanaz a mag.
Az egyik linkelt tesztben ahol írták a százalékos különbséget sebességben gyönyörűen látszott, hogy pontosan akkora a különbség a két kártya között teljesítményben mint a GPU órajeleik közti különbség: 775 Mhz / 680 Mhz =~ 1,14 és ha megnézed épp ilyen pluszokat kapott (13-14%) a 3870.mod:
Ez volt az. 3870 vs 3850 összehasonlítás. A legnagyobb különbség is ~17% - ott ad egy kis pluszt még a gyorsabb memória is, de nagyon keveset. -
Moddingfan
senior tag
Én is válaszoltnék, mert nekem is dettó ilyen volt a váltás...röviden, tömören: nagggyon megérte váltani, Isten ez a kari (Sapphire 3850/256MB), minden spiel koxon megy 1680x1050-ben
A kari Nekem 39K-ba fájt, ennyit sztem simán megért
Nekem legalábbis meg
AA és AF mehet a csillagos egekbe, bírja....csak ajánlani tudom
-
rollins
őstag
zacskóst vettem 29k-ért (31k postával), nem volt hozzá semmi, kellet vennem hozzá tápkábelt, ennyit megért
szerk:meg dvi-vga átalakítót is vettem, bár feleslegesen, mert közbe megtarthattam 1db-ot ami az előző, eladott vga-hoz való volt, szval aki teheti vegyen dobozost, de ilyen olcsón nem nagyon lehet most hozzájutni, bár nemsoká lemyegy az ára állítólag -
rollins
őstag
Igazából nem sok játékot próbáltam, ráadásul csak 17"-os crt-m, úgyhogy itt az 1024x768 az alap.
bf2 meg se kottyan neki, mondjuk ez nem is csoda, nem is melegszik alatta.
crysis-hoz szvsz kevés, ill össze-vissza, vhol meglepően jól megy, hol meg egyszerűen játszhatatlanul szaggat nálam, zabálja a memóriát, egyre jobban belassúl és reboot kell (médiumban nem vagyok vele hajlandó)
e.t.:quake wars -nál úgy éreztem sokat gyorsult (bár az opengl). Ki kéne még próbálni jó pár gamet, hogy teljes képem legyen róla. -
Manitou
veterán
PCI express 2.0 is not compatible with 1.0/1.0a, only 1.1
Chipsätze mit PCIe 1.1/2.0
Nvidia
nForce5201.1
nForce560 1.1
nForce 570 1.1
nForce 610 1.1
nForce 630a/i 1.1
nForce 4 1.0a
nForce 4 Ultra 1.0a
nForce 4 SLI 1.0a
nForce 4 SLI XE 1.0a
nForce 4 SLI-X16 1.0a
nForce 500 1.0a
nForce 500 Ultra 1.0a
nForce 500 SLI 1.0a
nForce 550 1.0
nForce 570 1.0
nForce 590a/i 1.0
nForce 650i 1.0
nForce 680a/i 1.0 -
rollins
őstag
holland [link] vagy milyen nyelven írta van 3850 + nf 430 -a , ha jól értem a spdif -fel, hanggal van gondja, de mintha nem azt írná hogy nem megy a vga, persze most csak a ködben tapogatózok.
sok helyen tényleg azt írják csak pci-e 2.0 csak pci-e 1.1 kompat., grr naaa majd meglátom élőben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest