- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Légies iPhone halvány színei
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
varga911 #29607 üzenetére
Tudom rég, de azért kösz.
(A megjelenés volt a kérdés.) ATI-s nyilván nem teszi föl a patchet, ennyi az egész, az nV tulajoknak meg miért ne segítsenek akkor? Mondjuk igazi gamer meg nem is játszik vele, de ezért meg úgyis kapok majd a fejemre.
Joshi: Gyűjtöttem, erre meghalt az egyik vinyóm.
Gyűjtögetek tovább, mert még semmihez nem kell, ti. ami legalább viszonylag normális játék megjelent mostanában, az is UT3 motoros volt (Bioshock, Turok), C-n meg már rég túl vagyok. Valahogy meg a felchillázott 3870-emet nincs szívem bagóért eladni, akkor már később, akkor kevesebbet bukok, mert több lesz az 1 hónapra eső használati díja.
-
zozoz1
aktív tag
válasz
varga911 #27363 üzenetére
450W or greater power supply. Ezt ajálnja a HIS. Nekem HIS 3870 iceQ van.
550w watt for Ati CrossFireX. Ezt meg erre ajánlja.
Persze ráhagyással gondolom, mert azt miníg szoktak.
Van egy mondás. Ami forrón él, rövid életű. Nekem több haverom használ "kis tápot". Mendnek forrón jár. Aki nagy tápot használ, annak mind hideget fúj. Nem véletlen forrók a kis tápok terhelten.
De ha a HIS ajánlását elolvasod, talán elgondolkodtató. Nem hülyékDe minek vitázom, nekem teljesen mindegy. Csak nem akarom hogy bárki úgy járjon mint a keresztfiam. Elszállt a táptól az egész konfig. 350W-os volt...
De mindenki azt használ amit akar. Szíve joga. Én nem tenném.... Más teszi...
Ennyi -
katt777
félisten
válasz
varga911 #25456 üzenetére
Alvin-nek van igaza. CF-nek nem a beüzemelésével van baj, hanem magával a CF-rel. És ha visszaolvasol, X2 "beüzemelésével" legalább ennyi embernek volt baja. Tesztekben az X2 a CF szintjén teljesít (Alvin mondta, miért), és a több GPU-t nem támogató játékokban a 3870 alatt teljesít valamivel (nem tudod full kikapcsolni a fél kártyát). Szóval X2 sem az a tuti ász, csak mert válogatott tesztekben, megfelelően kiválasztott programokban gyorsnak tűnik (ahol nem véletlenül hagyják ki a szimpla 3870 eredményeit, mert akkor ugyanúgy látszana a nem megfelelő gyorsulás, mint CF-ben, még a túlzó teszteredményeket nézve is).
A lapot illetően viszont igazad van, csakhogy abból sem feltétlenül jó egy szerényebb kiépítésű, nem véletlenül a csúcs-lapokban érik el a magasabb teszteredményeket. Szóval, ha relatíve maximális teljesítményt akarunk kihozni CF-ből, X2-ből, ahhoz megfelelő lap és proci is kell (és tuti nem 580X-es, amellyel én szívtam, pedig anno az is csúcs volt).
-
R.B.Riddick
csendes tag
válasz
varga911 #22433 üzenetére
És? Gondolod, hogy eddig nem olvastam a topicokat PH-n? Volt több ATI kártyám is, nVidia meg még annál is több, egyik sem ciripelt, füttyögött, vagy ilyesmi. Valaki esetleg megkínozta már azt a kártyát, amit vettél. Amúgy meg a cég felelőssége (szakértelme), milyen beszállítókkal dolgozik. Ennek persze semmi köze a hsz-emhez, mert a értelemszerűen a belinkelt cikkre reagáltam, abban pedig az szerepelt, hogy megválnak a fejlesztési csoportért felelős vezetőtől, magyarul attól, aki a gyenge VGA-kért felelős. Az pedig a mérnökök szakértelmének kérdése, hogy képesek-e a konkurenciánál erősebb hardvert fejleszteni.
-
Bundás22
őstag
válasz
varga911 #16749 üzenetére
[link]drága alaplapot felesleges venni - ezt inkább nem is kommentálnám miért átlagembernek minek? azt mond meg mennyivel gyorsul egy ugyanolyan premium alaplap a simáéhoz? lol
3870X-et írt 3870-re gondoltam ami elmegy annyi pénzért bár nem a legjobbb
Q6600: komolyan ilyet nem vennék, drága és egy 8400 lenyomja a legtöbb programban(nem 3dmarkban), pláne 4 ghz felett és nem zabál nem melegszik annyira, azért szar, minden relatív -
válasz
varga911 #13647 üzenetére
De az hogyan lehetséges,hogy tegnap előtt minden rendben volt??? 7.12 driver volt fent és minden 3DMARK teszt lement egymás után! Majd később megpróbálom visszarakni a 7.12-es drivert és úgy tesztelni még egyszer, de akkor is azt gyanítom, hogy túlmelegedett a kártya(eddigi olvasataim szerint)! Hogyan tudok játék, vagy program alatt GPU hőfokot nézni?
-
Pala
veterán
válasz
varga911 #13120 üzenetére
Jóvanna!
Én gyakorlati oldalról közelítem meg a dolgot, futnak a dolgok korrektül és nekem ennyi elég.
De a legmeglepőbb viszont az, hogy nem egy játéknál tapasztaltam, hogy Vista alatt gyorsult valamelyest. Persze szigorúan csak dx9-ben, mert a dx10 sebesség még mindig lényegesen lassabb.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
varga911 #12701 üzenetére
Sokfelé írják, hogy tapeout állapotban van már, habár nagynevű oldal nincs még köztük, 23-án szerintem kapunk egy további roadmapet is, majd meglátjuk.
Inkább Fud-nál jelen esetben a 3 hónap a nagyon kérdéses, inkább júliusra, augusztusra várható legkorábban, vagy az X2-nek nem lenne sok értelme. -
Tombi
őstag
válasz
varga911 #12571 üzenetére
Hammontól megrendeltem a procit, E8400-es Wolfdale a kicsike 3 GHz !!!
Ehhez milyen lapot tudnál ajánlani? Sima DS3 elég neki?
Viszont ahogy néztem az 533-as ddr2 ramjaim nem lesznek jók, mivel nem támogatja az alaplap. Szóval valami olcsó 2*1 giga fog jönniszerk: régi gépemet hirdetem majd a forumon, hátha valakinek kéne
-
Pala
veterán
válasz
varga911 #11855 üzenetére
Én nem az energiatakarékosság, inkább a hőmérséklet miatt csinálom. Ha a tuningolt órajeleken megy végig (ugyebár a Rivatuner csak így képes húzni a karit), akkor windows alatt 60 fokos, és ez nem tetszett nekem. Most CCC-vel húzva 2d-ben visszavett órajelekkel csak 45 fok, ez már tetszik.
Nekem meg igazából tökmindegy, hogy mivel húzom, ebben a Rivatuner sem tud többet a CCC-nél. Ventiszabályozásra és monitorozásra viszont tökéletes! -
Pala
veterán
-
pisti
őstag
válasz
varga911 #10744 üzenetére
Szerintem azért van a PC-s játékoknak nagy gépigénye mert iszonyat gyorsan cserélődnek a hardverek ÉS a szoftverek, a programozók nem tudnak megtanulni igazán jó kódot írni, mert egyszerűen nincs rá elég idejük. De ugyanez elmondható a játékok fejlesztésénél is, nincs elég idő.
Idővel szerintem a patchekkel a Crysis gépigénye is enyhülni fog valamelyest, hiszem biztos maradt még a kódon optimalizálni való és most hogy lesz még némi idejük csiszolgatni, várhatóan meg is teszik. Főleg ha jönnek a további epizódok. -
vsz
tag
válasz
varga911 #10043 üzenetére
olyan magától értetődően mondod ezt, hogy az 512-es nem éri meg, próbáltad esetleg személyesen mind a kettőt? itt, kb. 100 hozzászóláson belül volt linkelve egy teszt, ahol egyértelműen az volt a konklúzió, hogy nagy felbontásoknál igenis jól jön az az 512 MB ram. tehát én azt mondom, aki 1024-ben vagy 1280-ban játszik annak elég lehet a 256-os, de akinek mondjuk 20, 22-es wide tft-je van (1680x1050-es natív felbontással), annak jó alternatíva az 512-es verzió. én is azt vettem, és egy percig sem bántam meg.
-
Foglalt név
addikt
válasz
varga911 #7972 üzenetére
Neked is 22" wide-od és 3850 256MB-od van? Vagy mire alapozol? 256MB és 256 bit egyetlen helyen jön ki és ez az AA. Ott viszont rendesen. Jericho pl. 30 fps körül produkált full grafon, ha ráraktam az AA-t akkor teljesen megbutult, 8x-al, közel 1-2 fps volt menüben...
NFS PS viszont még AA-val is tökéletesen ment full grafon. Crysis ugye nem kérdés, mert 1440 felett vége volt high beállításokkal. Ezeket próbáltam hirtelenjében. Szerintem felesleges +5-7k kiadni a ramért, ha csak 1680ban játszik -
törölt tag
válasz
varga911 #7358 üzenetére
LoL. Láttál működni egyáltalán G92-őt? Leveri az összes GTX-et, sőt, még az ultrát is megfelelő tuninggal. Ha pedig beállítom a "kiváló minőség"-et a driverben, akkor egyszerűen csodaszép minden game. No bug, nincs kinlódás a driverekkel! Az NV alapesetben csak "minőség" beállításban van. Négyféle beállítás van, és még ott a finomhangolás.
-
törölt tag
válasz
varga911 #7352 üzenetére
Ti még mindíg ezen lovagoltok?
Nem tök mindegy, hogy melyik kártyán megy a diavetítés?
Bármikor megismételhető egyazon kártyával is, mindössze a drivert kell állítani. De nagyon fake szagú, mivel a high, és very high is pont ekkora különbséget hoz.
Aki pedig nem tudja beállítani az NV drivert, az eléggé default user lehet....No offense
-
papsZa
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest