- A HMD visszalép az USA piacáról
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Fotók, videók mobillal
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bluegene
addikt
Hát akkor asszem veszek egy újat. Bár nem szívesen adok ki lóvét még egy olcsóra sem. Olyan unfairnek tartom, hogy az ember megveszi a vadiúj videokártyát 40k-ért (ennyi volt még tavaly december végén), amin végülis van egy új hűtő, de a hűtési teljesítményét tekintve olyan, mintha ott se lenne. ezzel nem értek egyet. abban igazad van hogy lehetne jobb is a 3850es hűtője, de halk és megteszi. Érdekes én is szarrá tunningoltam a kártyámat a legnagyobb melegben nyomta a crysis-t fölhúzva(persze a venti fordulatot is növeltem), és semmi baja a 3850esemnek nem lett, és aki rendeltetésszerűen használta a kártyát azzal se nagyon volt gond(igazából nem nagyon mennek tönkre, tegye föl a kezét akinek megfőtt játék közbe alapon, ilyen szvsz nincs), legrosszabb esetben a "VPU recover"(ez önvédelem a hő ellen) kilép, de ilyen is csak akkor fordult elő ha meleg volt és tunningoltam, alapon üzemi hőmérsékleten tartja a gyári, ha neki 90 fok hát 90 fok szvsz, ez gép nem ember
-
FeRRaR1
őstag
Nézd meg a LogOutomat!
Nem bánnád meg az S1 et
Pixmából meg ne rendelj mert ha gar os be szoptad, te fizeted a postát.....
IO1
Tényleg elég sovány a konfigod ha tudsz szerezni 2x 512 Mb ramot és fel tudod húzni a procidat 3-3,5 Ghz re akkor talán lenne esélyed 3850 el de neked jobban megfelelne 1 HD 3650 ez is veri a 2600Xt t és egálba lenne a konfigoddal.
-
Beowulf_78
addikt
Van hangja...de valamit valamiért.Inkább legyen hűvös és ne dögöljön meg a tartós, több hónapon át tartó kánikulától. A ventijeim ford. sz. szabályzósak tehát 1200rpm-4500rpm között bírják. Kb. 3000rpm-ig még elviselhető hosszútávon is.4500rpm-et extrém melegben használom és csak ha játszom.Bár tény hogy a tv-t nem lehet rendesen hallani akkor...
Vizes rendszer elvből nem kell, tehát marad a "generált szellő", de mint azt az esetem mutatja, elég ez is.
-
DigitXT
félisten
A HR-03 b*szott drága, viszont iszonyat a teljesíménye: 3850-re felesleges.
Az S1 sokkal olcsóbb, viszont csak egyféleképpen lehet felszerelni: hely kell.
(Emelett viszont jól hűt. Viszont mindekettő önmagában csak egy borda ám!)
Szerk: a Coolink GFX Chilla viszont dupla 8-as ventivel szerelt, mégis kevés hely kell neki, és nagyon halk, emellett az ára sem vészes. Ezt is megfontolnám a helyedben.
Szerk #30333-ra: passzívan sok jóra ne számíts (bár a ház szellőzése függvényében lehet esélye, ha pl. egy házventi ráfújja a friss levegőt
). De ha ráfogatsz egy halk ventit, ott vagy, mint a Chillával.
Ha van hely, tökmindegy szerintem. (De ez most csak szubjektív, most nem kezdek el teszteket keresni, ami a Chilla és az S1 hatékonyságát veti össze, pláne egy kis HR-03-mal fűszerezve.
)
-
Beowulf_78
addikt
Ebben a melegben minden VGA szenved...persze jobb ha 10-15 fokkal kevesebb hőfokon szenvedne.A ház ventiből 1 db qurvára kevés.
Nekem 3 szív elől hátul meg 2 fúj.És még ezt is keveslem.
Most 40% ventivel idle 40 fokos a GPU-m, pedig ez X2 gyári hűtővel. Load max. 60-63 fok.
Ennyit számít a ház szellőzése. -
DeSanto
őstag
Csináltam alapórajelest.
Egy érdekesség van benne hogy a húzott órajelen kevesebb a min fps mint az alapon. -
orbano
félisten
jézusom ahhoz kifejezetten szánalmasan kellett megírniuk, mivel az akadást a VRAM túlfutása okozza. na most mondjuk 512vram és 2gb dram mellett egy mostani videokártya feldolgozóképességét nézve igencsak el kell qrni a dolgot, hogy beakadjon ak esselés (anno 128-as vgaval es 512 rammal streameltettek egyes enginek 800mb körüli scene-eket röccenésmentesen)
-
a FEAR beakadása nem a kevés memória miatt van, hanem azért, mert az alatta lévő engine-ben a textúra-feltöltés túlzottan optimista feltételezésekkel él és nem elég rugalmas.
amúgy rosszul éppen nincs megírva: a legelső béta CrossfireX driverrel 85%-kal gyorsabb 2 X2-vel, mint 1-gyel
-
Bundás22
őstag
jó lehet van pár játék amihez feltétlenül kell azokat kihagyom, de krájsziszhoz nem kell XP-hez, bár lehet nagyobb felbontáson igen 1024X768-ba nem kellett
sztem nálad nem a memória mennyisége miatt akad, más ott a gond(talán fut a háttérben néhány plusz progi vagy spyware), az nem lehet h 2 gigával de 3-mal is svappol, géped is túl jó a fear-hez16906: sztem a krájszisz dinamikusan használja a ram-ot(úgy mint a vista), ha 2X1gb-ot érzékel többet használ gyorsításra, ha 1gb-ot akkor azzal gazdálkodik(persze csak XPnél hisz a fejlesztők ezt igérték), nekem nem svappolt pedig végigtoltam XP alatt
-
katt777
félisten
Mivel állítólag a DX10.1 az igazi DX10, reménykedem, hogy az ATI-k lemaradása csökkenni fog, amikor végre szükség lesz a tudásukra. Elvégre ha nem használja ki egy progi a lehetséges extra utasításokat (ahogy nem is teszi szinte egyik sem), akkor nyilván nem jön ki belőle a maximum, a tudatlanabb nV karik meg száguldhatnak az ő utasításkészletükre írt játékokkal.
-
CimbiX
aktív tag
-
katt777
félisten
Gyárilag ezek sem ventisek, csak úgy nem hűtenek le egy nagy teljesítményű VGA-t. Kisebb helyre (3 slot) asszem befér a DuoOrb, és jól is hűt. Nekem ezekkel csak a kifúvás hiánya a bajom, magyarán kevergetik a meleget, ahelyett hogy kinyomnák, és a házventi által benyomott frissel hűtenének tovább.
-
katt777
félisten
Teljesítményben pont nem tud többet, csak szolgáltatásban, legalábbis hasonló chipsettel szerelve. Ésszerűen jobb alaplapért érdemes kifizetni extra pénzt, hogy ne fogja vissza egy teljes rendszert teljesítményben, de a sallangokért fölösleges fizetni, ha úgysem használod őket. De pl. Tomboy 20k-ért vett új AM2-es lapot mindennel, ami kellett neki, szóval ésszel kell vásárolni.
-
floxet
tag
asusnak speckó hűtője van ami a házba szórja szét a hűt. Msi-nek az eredeti hőtője van, a grafikus processzort emelték csak meg 25mhz-el a memória órajele maradt 900. ja és asusnak 4 dvi kimenete van msi-nek 2. ennyi a kül a kettő közöt. megbízhatóság szempontjából szerintem majdnem egyre megy, dvi csatik nem fontosak 4 monitort sosem fogok rádugni, hűtés nem tom hatékonyabb e ha a házba nyomja szét, az emelt 25mhz meg fingom sincsen mennyire számít. szóval ugyan ott tartok. gőzöm sincsen mit kéne venni
-
katt777
félisten
A 3870 is kijött már tavaly novemberben, és még nincs is hozzá megfelelő ATT. 3850-hez lehet, hogy közelebb áll, azért működik neked valamennyire. Ennél még az AT is többet tud nálam (mármint nem nálam, hanem a konfigommal), viszont hűtést meg csak a RT szabályoz, úgyhogy nincs sok választásom. Persze CF-fel ez is szívás lesz.
-
leviske
veterán
Elég nagyot dobott volna az áron...így jelenleg két HD3850 árából kitudják hozni és, ha a nV véletlenül árversenyt akar a GX2-vel indítani, akkor az ATi nem lesz bajban.
Bár engem picit zavar, hogy majd pont annyi, mintha két HD3870-et vennék...és azok még halkabbak is lennének.
-
pisti
őstag
Szerinted mindenhova le kéne írnom, hogy a 36W-nyi felvett többlet teljesítmény az ami hővé alakul? Így rövidítve is tökéletesen érthető volt hogy miről beszélek. Sőt arányaiban így látható csak igazán, hogy milyen sokat is jelent az a kis plusz feszültség meg extra órajel melegedés szempontjából.
-
Gaboman
nagyúr
Ez így van annak idején az ATi nagyon jó szériát tudhatott magáénak az 1900 és 1950-es kártyákkal az NV nem tudott mit kezdeni velük csak a GX2 volt jobb az ATI zászlóhajós 1950XTX-nél.
És most 2.5-év múlva pont megfordul a helyzet az ATi kell csinálni 2GPUs kártyát ahoz hogy befogja a NV csúcskártyáját.
Nem baj ez mert legalább a 2 kártyás karik esetében is történt előrelépés,és ha hozzátesszük hogy jó áron lesz kapható,és nem kell hozzá CF lap akkor nagyon jó dolog fog ebből kisülni. -
DeSanto
őstag
Ez azért fura dolog.
Alaplapunk ugyan az.A proci nálam 2,2-n megy nálad 2,6-on.
Ramok tekintetében nálam 800-on nálad nem tudom.
Nekem 4giga van neked 3.Vga tök ugyan az.
Nálad semmi ilyen nincs?
Igaz hogy én 64bitest használok.Nem tudom ez az oka ennek hogy akadoznak a játékok? -
Lazsa Boy
aktív tag
Köszi, azzal indultam neki. Utánna raktam új wint, az se segített. Próbálkoztam vagy 4 fajtával de semmi. Majdan 20x gosztoltam újra a legigéretesebb alap wint és mindíg megpóbáltam valahogy máshogy felrakni, de mindíg ugyan az, hogy folyton lehalt minden, se 3D se control center. Kártyát amúgy egy hónapja vettem. De csak vistaval tudtam beüzemelni.
Kris87: köszi, majd megpróbálom
-
rumkola
nagyúr
Azt mondja meg nekem valaki, hogy miért rángat, sőőőőt, 1FPS-t kapok néhány játéknál a MENÜBEN!
Pl. Crysis ill. Lost Planet.
A menüben 1 azaz EGY frame-et lök a kártya, alig tudok játékot indítani. Ha az megvan akkor már minden flottul megy, hasít. Sőt, ha játék közben ESC-el kilépek a menübe akkor ott is jó minden. De játékból kilépve majd újraindítva újra iszonyatos szaggatás a menüben ill. a bevezető videó alatt...
MIÉRT?7.10-7.11-7.12-8.1 kipróbálva, Cata állítgatva stbstb. Nincs változás.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest