- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Légies iPhone halvány színei
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csusza`
senior tag
válasz
Gorneck #10131 üzenetére
Na jó,de nem biztos hogy mindenki Vistára akar váltani.Tényleg sokan panaszkodnak a sebesség miatt XP vs Vistánál. De van akinél semmi gond, sőt Vista jobban teker. Ezvajonmévan...
Nálam csak Vista van 2-2 és fél hónapja, XP alatt még alkalmam ssem volt kipróbálni Crysist, UT-t stb...De megnézném, mert UT néha laggol, és ez nagyon zavar.
-
BigBear
senior tag
válasz
Gorneck #9780 üzenetére
Igen és igen. Igaz, nekem csak egy 3850-em vanik, de ami azon van, az a tüskés bigyó nem valami hűde cuccos. Membordáim pedig vannak, mind AC, mind Zalman, mind pedig Thermalright. Az mondjuk igaz, hogy a kis ragacs nem az igazi, a legjobb lenne csavarozva. Ezért kezdtem el agyalni a Zalman chipsethűtőjén. Kissé meg kell nyirbálni, de jó lehet...
(Mondjuk esetemben tuti nem esne le a kártyáról semmi, tekintve, hogy fordítva van a házban, felfelé néz a GPU oldal.
A házikó amúgy egy Lian-Li A05.)
-
BigBear
senior tag
válasz
Gorneck #9764 üzenetére
Már miért is lenne vicc amit kreáltak? Azoknak a kis bordácskáknak (ilyesmiket adnak mellesleg a 8800-as kártyákhoz is, gyak. mint a kis rambordák) a felülete messze nagyobb, mint a gyári tüskés bigyóé a 3850 esetén, de gyanítom, hogy a sima 3870-es bordáénál is, vagyis a hőleadása még jobb is lehet.
-
TTomax
félisten
válasz
Gorneck #9751 üzenetére
persze hogy van már rá rendes hütö [Thermalright HR-03 GT 6 H-pipe Heat sink] szerintem benne van a FET hütés is,azt nem tudom otthon lehet-e már kapni
-
rollins
őstag
válasz
Gorneck #9657 üzenetére
Ha tolong a sok ferdeszemű
gondolom XP-n akkor is valamivel jobban menne. Crysis -ban eddig csak fringsquad -on láttam hogy megy x2 vagy c2-vel: [link] (már csomószor linkeltem) itt úgy látszik szinte tökmindegy.
2 (2x60%-on) vagy 4 (4x25%-on) mag, tökmindegy.
Amd k8 -nál L2 1mb bőven elég, mivel van imc, gyorsabban fér hozzá. Intel ezt a nagyobb L2-vel oldja meg.
lacafaca # 9673: ennyire frusztrál a core2 fényében? :> -
pisti
őstag
válasz
Gorneck #9591 üzenetére
Jó de, akkor most hogy figyelembe veszed a memóriát, akkor meg a gyári iceq hűtésről feledkezel meg?
Azt a hűtést kétlem, hogy cserélni kéne, ráadásul sztem ezek a karik picit több feszt is kapnak, a gagyibb hűtéseseknél és tovább lehet őket tuningolni. Ha valaki nem akar moddolni a kártyáján semmit, sem hűtést, sem biost, akkor elég jó vétel az, szerintem. Persze az árak esni fognak, dehát ez mindig így megy. -
pisti
őstag
válasz
Gorneck #9586 üzenetére
Azt se ártana figyelembe venni, hogy a tied 256-os ez meg amit linkelt 512-es, úgy már szerintem nagyjából jónak mondható az ár.
Ace: A memóriát nem a nagy felbontáshoz kell főleg, hanem a textúrák tárolásához. Crysis High/Very High textúrákkal pl. szerintem simán megfingat egy 256-ost, alacsony felbontásban is.
-
rollins
őstag
válasz
Gorneck #8675 üzenetére
Fps mennyire növekszik általában nálad játékokban (nem low beállításra gondolok), pl ha 2.4 helyett 2.8 ghz-en megy?
Sajna nálam X2 -nél majdnem édes mindegy, max +300mhz-et tudok adni, nem vettem észre hogy jobban menne, kb olyan +3 fps. Bár mindent nem próbáltam. DiRT demónál csak azt hittem sokkal jobb, de ott elronottam, mert véletlenül be lett kapcsolva (lassabb cpu-nál) az élsimítás. -
eXodus
őstag
-
Sundesz
addikt
válasz
Gorneck #8474 üzenetére
Én is annyit keresgéltem ilyen karit, összes jobb budapesti bolt árlistáját átböngésztem és mindenhol 50 körül volt. Aztán Baján (ahol lakom) megnéztem egy ottani bolt árlistáját teljesen más okból és nem hittem a szememnek, volt Sapphire HD 3850 43K-ért, és ráadásul több darab is.
-
-
-
lacafaca
addikt
válasz
Gorneck #8152 üzenetére
sarkallatos pontja ez a hűtéscserének...sajna még mindig az én megoldásom a legjobb, persze akinek garis a vga-ja annak én sem ajánlom szétmetélni a gyári coolert
az a gond, hogy ezek a FETek domborúak minimálisan, így se ragasztani, se pasztázni nem lehet. a gyári hűtőt ha leveszed, látod majd, hogy egy érdekes gittszerű puha hőátadó van itt is és a memóknál is...ebbe szépen belesüppednek a FETek. szóval azokat megkenni sem lesz egyszerű...ezüstössel neki se állj...talán még a fehér paszta ami jó lehet, az nem folyik.
-
pisti
őstag
válasz
Gorneck #8105 üzenetére
Ha ezt úgy akarod rárakni, ahogy gondolom, hogy akarod, akkor nem fog rámenni.
Azok a szürke alkatrészek (talán ellenállások) magasabbak mint a FET-ek.Najó, persze meg is lehet vágni azt a bordát, az igaz. Úgy még jó is lehet. Kérdés, hogy mekkora a térköz a két lyuk között a bordán meg a VGA-n a furatok között a lyuktávolság.
-
lacafaca
addikt
válasz
Gorneck #8087 üzenetére
szerintem ha passzívan gondolod megoldani, akkor előfordulhat hogy fölizzik...de nem vennék rá mérget. éd a biztonság kedvéért szétgányoltam a gyárit és fölraktam...
ja a borda fölragasztását felejtsd el, nem ragad rá a zalman borda
elég buznyák domború műanyag a borítása...semmi nem ragad rá
-
d_Gabesz007
csendes tag
válasz
Gorneck #8044 üzenetére
Az hogy a CoD4 1024*768-ba 25-30 fps környékén rohangál és valamilért nagyon ronda a képe :S
8600GT-vel többet vitt, ezért gondolom hogy driver hiba
mod: Szerintem rossz sorrendben tettem fel vagy nem tudom, mert instal közben is kiírt valamit ,hogy nem lehet ,mert valami korábbi van fenn, de én a 8600 GT driverét leszedtem
-
-
djadji
senior tag
válasz
Gorneck #7852 üzenetére
Szerintetek megéri egyáltalán a 3870? egyre inkább úgy érzem, hogy a 3850es is majdnem ugyanazt tudja. NAgy felbontás.. sztem 90%ban max 1280ban használják a monitorokat...
Szval... 48-ért 3850 (256MB)vagy 65ért 3870? Sztem ennyivel nem ér többet...UI: hűtés nem fontos.. vízhűtést használok.. tehát tökmindegy.. ugyis le lesz cserélve..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest