- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- MuziX blog: Kipróbáltuk a GGMM multiroom rendszerét
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
Új hozzászólás Aktív témák
-
commanDOS
senior tag
Köszi, akkor barkácsolok egy átalakítót és figyelem a hőmérsékleteket, ha minden okés és csendes is akkor nyertünk
Köszi srácok!
-
commanDOS
senior tag
válasz
monosz #42105 üzenetére
A CCC szerint 38 fokos. Durván olyan 25fok van a szobában.
Az 5 vagy 7 V-ra kötés biztosan megoldaná a dolgot, csakhogy az ugye fix, és ha jobban meghajtom túlmelegedhet a GPU. Potival is megoldható lenne szerintem, de v.mi szoftveres lenne a legjobb.Az a baj, hogy sokszor még a 3tűs aljzatokat sem lehet szabályozni, a ház ventilátor is direkt 3 tűs, és 3-mas csatira is van kötve, de az nem pwm-es,
mert az csak a cpu hűtőnek jár...
Ha lejárt a garija lehet széjjel kapom, de lehet van is átalakítóm hozzá és akkor nem kell vezetéket vagdosni -
commanDOS
senior tag
Hali!
Van egy gigabyte hd3850-es vga-m. Az lenne vele a probléma, hogy a nyári zalmi hűtő picit hangos, és ami nagyobb baj: nem szabályozható.
Kerestem már rá pár megoldást, de szoftveresen nem megoldható a fordulatszám csökkentése. Kérdés, hogy hűtőcserén kívül lehet-e ezzel valamit kezdeni?
Bár lehet a hűtőcsere sem megoldás ha a venti tápcsatiján csak két láb van a nyákra forrasztva -
commanDOS
senior tag
válasz
Bundás22 #18841 üzenetére
Nálam meg nem műxik, ennyi.
Van ezerféle konfig meg kismillió beállítás, nálam nem akar összejönni, kész.
XP alatt a 9600xt-n ugyanezzel a monitorral belőttem a képfrissítést még amikor összeraktam a gépet, utána már azt se tudtam hol kell beállítani, mert sose volt vele gond.
Itt meg érdekes módon az összes lehetséges helyen be van állítva, le van fixálva, és mégis az összes 3D-s alkalmazás szarik rá. Aztán hol jól megy, hol nem. Nemhinném, hogy bennem lenne a hiba jelen esetben, de erről nem akarok vitát nyitni.Mike32: Kössz a tippet, megnézem ezt is, hátha. Elméletileg 160hz-et tud a monitor 1024*768-as felbontásban 32 bites színnel. Nekem a 100Hz már bőven jó lenne, eddig is így futott minden... ezért is érthetetlen számomra.
-
commanDOS
senior tag
válasz
commanDOS #18814 üzenetére
Ez kész...
Nem is tudom mit mondjak. Itt örülök, mint majom a farkának, hogy bevált a dolog.
Erre indítom másodjára a játékot (igazából akármelyiket) és 60Hz....
Nem sok kelett, hogy leborítsam a monitort az asztalrólAti Tray Tools-ban van egy 3D fül, itt van egy olyan pont, hogy Refresh Rate Overdrive.
Itt is lehetne állítani, de nem engedi, pontosabban nem menti el. -
commanDOS
senior tag
Nu...
Ati Tray Tools volt a megoldás
Most már minden okés.
Köszi még 1x! -
commanDOS
senior tag
Fent van a monitor drivere, RefreshLock is volt fent, nem működött, sőt ki is ütötte a monitort, azóta nem tudom elindítani, mert egyből átmegy Stand By-ba.
Egyébként az ablakban futó alkalmazásokkal semmi gond. A full képernyős cuccok csinálják ezt.
Egyébként jah..Vista... egy újabb ficsör -
commanDOS
senior tag
Tudnátok még v.mi tanácsot adni, megpróbáltam már pár dolgot, de nem jött be semmi.
T.nap írtam ezt a képfrissítéses gebaszt.. és azóta sem akar működni.
60hz-en szépen elketyeg az összes gém, gyakorlatilag 10 percnél tovább nem lehet játszani, mert a fejem is fáj
Rivatuner-ben be van állítva, fut is minden indításnál...és mintha ott sem lenne ugyanúgy 60hz 100 helyett. T.nap épp a BioShock-ból léptem ki, amikor a monitort átment stand by-ba és egy Hz felirat jelent meg rajta. Fogalmam nincs mitől... reboot megoldotta a gondott és ezután láss csodát a játék 100hz-en kezdett el futkosni. De csak ez az egy
Ma elindítom és minden megint a régi. Semmi logikát nem vélek felfedezni a dologban, mintha teljesen ötletszerűen váltogatná a képfrissítési frekit. -
commanDOS
senior tag
Képfrissítési problémára v.ki?
-
commanDOS
senior tag
válasz
rumkola #18629 üzenetére
Hát ez tuti megint v.mi vista ficsör. Nem hajlandó működni.
Belőttem Rivatunerben is, fut win indításnál, lent van ikonban bal oldalt és semmi.
Pl BioShock-ban is 60hz. próbáltam lejjebb állítgatni a felbontást a játék menüjében, de semmi hatással nincs rá és a képernyőt se tölti ki teljesen. -
commanDOS
senior tag
Üdv!
Múltkor említettem, h van egy kis gondom a képfrissítéssel játékok alat, ezt még mindig nem sikerült megoldanom. Win ablakban minden fut szépen 100Hz-es frissítéssel, ahogy az be van állítva, fent van a monitor drivere is, CCC-ben mindenhol bevan lőve, hogy csak a 100hz-et engedélyezze. Ennek ellenére szinte az összes játék 60hz-en fut. Kicsit idegesítő, mert néha már fáj tőle a szemem. Leszedtem a Refreshlock nevű progit, ez értelemszerűen felülbírálja a dolgokat és csak a beállított frissítési frekin engedi járatni a monitort, viszont ez sem használt. Egyedül a COD4 fut rendesen, azis csak azért mert az options menüben lehet állítani a refresh rate-et
-
commanDOS
senior tag
Üdv!
Tudja v.ki, hogy mitől van az a jelenség, hogy beállítom a vga-n, hogy a monitor1024*768-as felbontásban 100Hz-en menjen és némelyik játék változatlan felbontás mellett mégis 60hz-re veszi vissza a frissítést? A monitor bírná, mert ebben a felbontásban maximum 105hz-et tud (syncmaster 795mb). Az asztalon, és a legtöbb alkalmazásban meg is marad a 100hz-es beállított érték, de sok játék figyelmbe se veszi. Hol lehetne ezt lefixálni? Elvileg csak a 100hz-es mód van bepipálva...
-
commanDOS
senior tag
Heló!
Pénteken megjött a Giga 3850 512MB kari +a többi cumó.
Még nem sikerült meghajtani, épp, hogy sikerült átköltöznöm az új konfigra. Viszont a hűtés nagyon tetszik, 7centis Zalmi AL-CU Szerintem az egész gépben a leghalkabb hűtő.
Eddig teljesen megvagyok vele elégeve, így ezzel a hűtővel + az fél giga memóriával aztmonodm megérte ez a kari. Majd később kiderül valóban, megért-e a pénzét -
commanDOS
senior tag
Heló!
Gigabyte 3850 512 hűtése mennyire jó?
Mert kb 41-42Kilóért tudnék hozzájutni, viszont a legtöbb gyártó 256megás 3850-ese referencia hűtssel 40K körül mozog. Jobb-e annyival 1024*768 / 1280*1024-ben az 512mega + a hűtés, hogy megérje? Tudom furcsa, h 1-2 ezer forint difi miatt aggódok, de nem ez volt az eredeti koncepció. 47K-ért tudnék használtan, 2év garral egy 8800GTS-hez (320mb) jutni, de pont most nincs rá annyiVagy mindenképp megérné a 7ezer forint többletkiadást az a kártya? Tudom, hogy ATI topic, de azért érdekelne, hogy mennyivel jobb ez az nvidia kártya...
-
commanDOS
senior tag
Heló!
Kéne egy kis segítség...
Van egy PowerColor 3850 512 vga de nem tudom kideríteni, hogy PCS verzió-e vagy sem.
Ha jól tudom, akkor a PCS verzió a jobb hűtésen kívül némileg emelt órajelekkel dolgozik.
Adatlap alapján ez megvan, de hogy ez tényleg az-e....márka: PowerColor
terméknév: HD3850
Specifikáció:
csatoló felület PCI-E
chip órajel 720MHz
memória méret 512MB
memória tipus GDDR3
memória órajel 1800MHz
maximális felbontás 2048x1536
kimenetek DUAL DVI / TV-Out
További információk:
• 666 million transistors on 55nm fabrication process
• PCI Express 2.0 x16 bus interface -
commanDOS
senior tag
Érdekelne engem is, h a dupla memória megéri-e tényleg, általában 1024*768-ba játszok, esetleg 1280*1024 maximum...
-
commanDOS
senior tag
válasz
TSanya #13795 üzenetére
Akkor kb 43-ért nem annyira vészes...
Az 512-es ről beszélsz igaz? PCS verzió (f@sza hűtés)?
Mik a tapasztalataid megérte a dupla annyi memória? Ki lehet használni?
Nemtudom eldönteni mit vegyek.. van egy Sapphire 512 is, azért ők elég megbízható referencia kártyákat gyártanak, viszont a hűtés is gyári... de olcsóbb kb 4-5 ezerrel. -
commanDOS
senior tag
válasz
commanDOS #13679 üzenetére
Sikerült találni PowerColor 3850 karit 512-vel, nemtudom milyen a hűtője, de elméletileg a jobbik fajta, mert ennek magasabbak az órajelei, ahogy láttam.
chip órajel 720MHz
memória méret 512MB
memória tipus GDDR3
memória órajel 1800MHz
(668/828x2 az eredeti, ref. hűtős)
Viszont 44K....Vagy akad még sapphire 512 40k környékén.
Nemtudom mit vegyek. -
commanDOS
senior tag
válasz
Sickboy25 #13676 üzenetére
Bocsi, nem láttam, most néztem meg. Olcsónak olcsó, csak postával/futárral együtt már minimális a különbség, mivel a gigabyte 512mb 3850 helyben 42kiló.
Bár való igaz, hogy a gyengébb hűtéssel. Asus lenne talán egy ezressel drágábban, előfordulhat, hogy az jobb, de még nem tudtam megkérdezni a típust...
Jah igen, lehet, hogy hülye érvek, de nekem jóval egyszerűbb, bevinni az esetlegesen elromlott cuccost a helyi boltba, mint postázgatni pestre+ vissza..
futár ugyan csak egyszeri költség, de ha lehet elkerülném. -
commanDOS
senior tag
Passz...
Ezek vannak jelenleg, megpróbálok utánanézni, hogy milyen hűtés van rajtuk.
Viszont ennek most nagyon megörültem, itt számolgatom, hogy hogy tudnék kijönni olcsóbban, erre...ATI RADEON HD 3850 512 MB PCI-E GIGABYTE DDR3
ATI RADEON RX 3850 256 MB PCI-E GIGABYTE
ATI RADEON RX 3850 256 MB PCI-E ASUS
ATI RADEON RX 3850 512 MB PCI-E ASUS -
commanDOS
senior tag
Besz@rás...
Most frissült a lista és 37K a 3850 256 és 43k az 512 -
commanDOS
senior tag
válasz
katt777 #13653 üzenetére
Úgy hallottam ,hogy még az RV670 is megfekszik ott, ahol már értelme lenne az 512mega memóriának...
Sajnos a 3870 durván 57K-ba kerül, a 3850 512 meg 50K környékén van
Nem szívesen rendelnék pestről, drága a futár+ ha gariztatni kell, akkor szívásVagyis bocs, lenne egy gigabyte 3850 512 46-ért...
-
commanDOS
senior tag
Üdv!
Szeretnék beruházni egy 3850-es Radeon-ra.
Itt egyelőre egy boltot találtam, ahol van, méghozzá Powercolor márkájú 256megás 3850.
Nem sokat hallottam még a powercolorról, mik a tapasztalatok? mennyire megbízhatóak, mennyire egyedi vagy éppen referencia cuccok a kártyáik?
Illetve, hogy megér-e cca 41K-t?
Esetleg maximum ennyi pénzért tudtok-e jobbat ajánlani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kerékpársportok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Légies iPhone halvány színei
- Óvodások homokozója
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest