- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
scope2007
addikt
válasz
dangerzone #9589 üzenetére
ja ez nem saját gép.. egy régi netes ismerős gépe.. véletlenül akadtam rá egy külföldi fórumon
[pénzben biztos nem éri meg... mármint pénz - teljesítémny] -
törölt tag
válasz
dangerzone #9549 üzenetére
A COD2 egy tipikusan olyan játék, amit bármikor elő lehet venni, ha nincs más. Én már ki tudja, hányszor toltam végig az egyjátékos kampányt, a multit meg azért nem szeretem, mert a sok nagymenő egyből lever.
Volt idő, amikor mit nem adtam volna egy x1650xt-ért, úgyhogy azt hiszem, szerencsés vagy. -
törölt tag
válasz
dangerzone #9547 üzenetére
Hát nem irigyellek. Sajnos egyre több ilyen patkány van, akivel te most összefutottál.
-
scope2007
addikt
válasz
dangerzone #9544 üzenetére
üdv újra itt
-
nevo
aktív tag
válasz
dangerzone #9542 üzenetére
Ezt akartam mondani, legalább ment vele az idő és még a pénzednél is maradtál
-
nevo
aktív tag
válasz
dangerzone #9540 üzenetére
Amúgy fogsz bukni rajta hogy visszajössz vagy elhanyagolható? -
scope2007
addikt
válasz
dangerzone #9501 üzenetére
ehh sajnos még mindig nem próbáltam ki a crysis kettőt
majd ha bekövetkezne azért beírom milyen fpst produkált 1920x1080ban -
scope2007
addikt
válasz
dangerzone #9498 üzenetére
pont akartam kérdezni
lehet holnap rászánom magamat is feltelepítemmilyen driver van fent?
-
djcsefa
tag
válasz
dangerzone #9493 üzenetére
nekem is 9600gt
....ennyit a 9s szériáról
-
yakuza.tora
addikt
válasz
Nekem is!
ASUS 9600XT de jó kis kártya volt... -
Attici
őstag
válasz
dangerzone #9491 üzenetére
Én is csak azért váltottam, mert most még egész jól el lehetett adni.
Egyébként nekem sem volt vele semmi problémám! -
nevo
aktív tag
válasz
igen de nem hd-s
-
nevo
aktív tag
válasz
dangerzone #9491 üzenetére
Akkor már megéri a 9-es szériát is kivárni
-
mambo71
csendes tag
válasz
dangerzone #9473 üzenetére
megmondtátok a frankót... FullHD felbontáshoz akármilyen játékról is legyen szó, jobb az 5850... 30ér ment el, 34 ér jött... még jó hogy nem hagytam ki a lehetőséget
Mellesleg a 4890-en nem volt HDMI, ezen meg van.nevo: nem fogok veled vitatkozni
többiek már leírták azt amit én akartam.. neked milyen kártyád van?
-
MPowerPH
félisten
válasz
dangerzone #9313 üzenetére
Mindenki oda van a Vapor X-ekkel, pedig kemény 20MHz-s a tuning, manuallal meg alig lehet az 1000-et is elérni. GTA IV anno nálam is szaggatott, pedig 1040/1200-on próbálkoztam.
-
kittan
tag
válasz
dangerzone #9315 üzenetére
Ha jól emlékszek minden le volt véve szinte jó éátótávolság nem csutkára stb...
Hát 2giga rammal COD7 fullon ritkán megakadt kicsit.
COD6 fullon soha nem akadt (be is baszna ha akadna).
Mást nem nagyon próbáltam no mrg a Crysis Warhead azon is meglepődtem nem hozta a legjobb teljesítményt a kari.
Nektek milyen driver van fenn???
10.3-ra frissítettem mert azt írták h az új driverek nem a legjobbak. -
kittan
tag
válasz
dangerzone #9313 üzenetére
Hmm.
Hát de most komolyan 800*600-ban minden levéve és szaggatnia kell??
Ez nevetséges...
Tudja valaki, hogy mennyi volt a Vapor-x bolti ára?? -
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
dangerzone #9257 üzenetére
alapórajel -> 900/1000 húzni nagyon nem lehet, már 925ös gpu-val hibázik... memóriának 1125 a vége, de ez a 3dmark alapórajelen készült.
-
Dictator^
veterán
válasz
dangerzone #9245 üzenetére
(#9245) dangerzone: A ház azért szellőzik, ráadásul az oldala sincs rajta most, illetve az oldalán lévő venti épp a videókártyát fújja..
(#9243) Mr.Csizmás: eléggé érdekes szerintem is.
(#9244) nevo: Igen kezdetektől ennyi, akkor is fura volt.. mostmeg zavaró. rohadt hangos mellé, ha már 70fokot nyom. semmit nem piszkáltam, be lett rakva és használva van, húzva se volt..
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
dangerzone #9250 üzenetére
az 5850 gyengécske ehhez a cf-hez képest, ráadásul nekem nem kell dx11...
nem az alapfordulattal van a gond (nem vagyok kezdő ilyen téren), hanem ha terhelem, nagyon hamar felmászik 80fok köré és ott már 60%-on megy a hűtő. ott pedig hihetetlen lármás...
ezenkívül inventorban jóljön a 2gpu meg a 2giga ram.
valami alacsonyabbféle levegős megoldás kellene vagy marad a víz... -
nevo
aktív tag
válasz
dangerzone #9245 üzenetére
Ha ilyen alacsonyra vetted vissza a mag órajelet, akkor a memóriát miért hagytad ilyen magason? Ha azt is levennéd 200-300-ra 10 fokot esne a hőmérséklet is
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
dangerzone #9235 üzenetére
alapfesz, ati overdrive-vel zaklattam meg. de most 1150-en megy a heaven....lett is 1256 pontom
-
MPowerPH
félisten
válasz
dangerzone #9223 üzenetére
A 4890 GPU-ja 1.4v -ig mehet 24/7, a gyárilag 1000MHz-es GPU-val szerelt kártyákat is ezen a feszen járatják. Igazából itt jön a csavar, tesztek alatt további fesz emeléssel nem nagyon fogsz tudni több MHz-t kisajtolni belőle. Én 4 példánnyal próbáltam, mindegyiken 1.4v-ig volt MHz-ben eredmény, fölötte kakukk. Persze LN2 alatt lehet ez sem így lenne.
-
Daffni2
addikt
válasz
dangerzone #9017 üzenetére
Véleményem szerint az a biztonsági tartalék teljesen elfogadható, nem túlzó.
-
Gál István
senior tag
válasz
dangerzone #8989 üzenetére
Nekem 1030/4600 3óra CoD:MW2 stabil de 24/7 ben csak 1000/4400 ban járatom így is eszméletlen jó. Gondolom neked sincs panaszod teljesítmény terén
És a hűtésre sem lehet gondod neked sem ahogy olvasom.
-
Zoo123
senior tag
válasz
dangerzone #8900 üzenetére
Ezzel nem vitatkozom, csak az arányokat próbáltam érzékeltetni -hogy egyes játékokban 50%-al gyorsabb az 5850 a 4890-nél- amúgy élsimitás nélkül játszom úgy meg 30 fps vs 40-45 már nem mindegy!
Érdekes játék ez a Crysis, mert én 30 fps-el eljátszogatok vele, lehetne több, de nem érzem zavaróan szaggatónak. Viszont ha beesik 25 fps alá na akkor már zavar, 20fps környékén pedig már alig megy a célzás.
Remélem a Crysis 2 nem fog lényegesen rosszabbul futni az 1. résznél mert az valami katasztrófa lenne! -
scope2007
addikt
válasz
dangerzone #8794 üzenetére
nem hinném hogy sokkal jobban visszaveszi... ja és igen azt sem szabad elfelejteni hogy 960mhzen jár.. ahogy most is nálam
nézd: és még nincs is visszahelyezve a ház oldala amin van egy 230as venti
-
varsam
őstag
válasz
dangerzone #8794 üzenetére
Lehet jobban is visszaveszi, de magasabb órajelen és feszültségen is üzemel. Maga a hűtő is sokkal nagyobb, komolyabb. Toxic-on ugyanúgy megvan a vapor-x technológia, ami átveszi a hőt a gpu-ról és vram-okról, plusz még van 3 heatpipe és egy méretes borda, ami igen sokat számít. Sima vapor-x-en csak egy kis méretű borda van heatpipe-ok nélkül.
-
aclandiae
senior tag
válasz
dangerzone #8735 üzenetére
1. Ez nem jó.
2. Nem így értem, hanem mindegy hogy melyik gyártó ref. hűtéssel szerelt 4890-esére teszem a TTPro-t?
(egyszerűbben, amihez legolcsóbban hozzájutok, arra ráteszem az lesz olyan hatásfokú, mint pl. egy Vapor v. éppen egy Toxicon lévő hűtő?)3. A 4850-esemen lévő Vapor hangja engem nem zavar terhelés alatt. Nyilván hallható, hogy megugrik a venti fordulatszáma, de egyáltalán nem zavaró.
(ezért is vacillálok a váltáson)
(szvsz: ami működik és tetszik is azt nem szabad *lbaszni...) -
Laraxior
titán
válasz
dangerzone #8728 üzenetére
jaj ne is mondd...ez a két 4890...
csukott ajtóval úgy megy felfelé a hőmérő,ha gamelek,hogy meg lehet dögleni...
egyébként meg vizet fog kapni,nem lesz hőtermelés
ezekre sok lett volna a blokk ára,azért maradtam egynél -
1hijjanhusz
senior tag
válasz
dangerzone #8728 üzenetére
-
Zoo123
senior tag
válasz
dangerzone #8687 üzenetére
"A procidat azért ugye húzod mellé?
"
Naná, alapórajelen még sose ment, most is 3,4 GHz-en jár, eddig elég volt mindenre.
-
törölt tag
válasz
dangerzone #8670 üzenetére
valamit varázsolok a házhűtéssel majd énis. Aerocool AeroEngine II házam van, 2 12centis venti az oldalára nem ártana.
-
törölt tag
válasz
dangerzone #8663 üzenetére
énis így voltam vele. de nem tetszenek ezek a hőfokok
Idle:
DISPIO = 53 C
MEMIO = 64 C
SHADERCORE = 61 Cez még ok, viszont 2 perc FurMark után a következők a hőfokok:
DISPIO = 88 C
MEMIO = 101 C
SHADERCORE = 100.5 Csztem kicsit sok.... 100% ventivel olyan 10-15 fokot hül az egész.
ez normális? 870/1050-en megy a kártya (gyári vapor-x órajelek). Nem szemetel, nem fagy de zavaró.
-
Undoroid
őstag
válasz
dangerzone #8643 üzenetére
Szia!
" A program szabályozza az órajeleket. " Értem!Akkor autómatikusan nem "veszi vissza" magát a kártya?Nálam ezt alapból elvégzi,de csak (?) a GPU órajeleinél!Három lépésben működik:
1: 240/1000
2: 500/1000
3: 900/1000GPU/Memo
Remélem,hogy csak rosszul tudom!A memokat (feleslegesen) folyamatosan maxon járatja a kártya...
Most kikapom a helyéről a kártyát és megtakarítom a hűtését!Megpróbálom rendbehozni a hangos koptert is!Lövök pár képet róla ha kell?
-
Undoroid
őstag
válasz
dangerzone #8640 üzenetére
Szia!
Tehát,ha nem fut az az ATT-program,akkor nem fognak "életbe lépni" az elmentett profilok?Nem 'épül be' a kártya driverébe a módosítás?
Remélem,hogy nem kérdeztem túl nagy hülyeséget?!
* * *
szerk:
shadeofme!
Arról a szóban forgó tápcsatlakozóról tennél fel egy közeli képet?Biztos,hogy azt vetted,amire szükséged lenne?
-
Undoroid
őstag
válasz
dangerzone #8638 üzenetére
Egyenlőre az eredeti kopter kitakarításával és újrazsírozásával fogok próbálkozni!Kb. 2hónapja vettem meg a kártyát és azóta még nem poroltam ki...
Az eredeti hűtője 6hőcsővel rendelkezik...talán elegendő a kártya hűvösön tartására!
Azt az ATT-programot pedig gondosan tanulmányozni fogom!
Stimm!Én is fülest használok...
-
Undoroid
őstag
válasz
dangerzone #8636 üzenetére
A felsoroltak közül csak az X1950 volt korábban...abból is a PRO változat és ref-hűtéssel!Azt nem mertem megpiszkálni(legalább is negatív irányban nem
) a korábbi dolgok miatt!Nem volt túl forrófejű még alapon sem,jól szellőző házikóban volt!
Jelenleg a VGA-kártyám hűtőjének lehalkítása lesz soron,mert valami félelmetes hangja van a tápcsatlakozóhoz közelebbi ventinek!Pedig csak 20%-os fordulaton megy(GPU-Z szerint!)
-
Undoroid
őstag
válasz
dangerzone #8630 üzenetére
100%-ig biztos vagyok benne,hogy az volt a gáz...
Az akkori konfigom sem volt gagyinak nevezhető:
Mobo: Abit IC-7 G
CPU: Intel P4 3Ghz/1Mb/800FSB HTT
Cooler: Coolink U8-120-1600
Ram: 4x512Mb Kingston Pc3200
Vga: 9800pro
Táp: Ezt használom most is!Zalman 360APS....Kb. 1.5óra csökkentett órajelű működés(a TV-tuner kártyával vettem fel egy késő esti sorozatot a tv-ből) után adta fel a harcot...Totál lefagyott és csak reggel vettem észre,hogy baj van!Kép még volt rajta,de nem lehetett még resettel sem újraindítani!Kikapcsoltam a tápegységét és irány a meló...délután már be sem lehetett kapcsolni,mert kiírta,hogy VGA baj van...másik gépekben is megnéztem és azokban is pont ez volt vele!
Több Fórumban is olvastam róla,hogy ezt a fajta negatív tuningot elhalálozással "jutalmazzák" ezek (Ati9800-as sorozat) kártyák...Nem szeretném kivégezni a jelenlegit...
Túl sok szám volt az árcímkéjén...
-
zH.
senior tag
válasz
dangerzone #8621 üzenetére
üdv a klubban.
idle milyen hőfokaid vannak? szép kis eredmény.
én eddig jutottam 1x ,de aztán rájöttem ,hogy nem használom ki ,így visszatettem mindent alapra. így "hűvös" és halk.ha nem lenne tolj be a kártya elé egy 12cm-s ventit. nekem -10fokot segített idle . game közben még többet. hsz-eim között megtalálod a legújabb hőfokokat.
-
Undoroid
őstag
válasz
dangerzone #8627 üzenetére
Igen,ez világos!
Közben azért felmerült bennem egy komoly kérdés is!A legutóbbi ATI-kártyámat egy ilyen underclock vitte el az örök bitmezőkre...Sajnos későn tudtam meg,hogy az a GPU nagyon nem respektálta az ez irányú tevékenységet!Vajon az RV790-es GPU már jobban tűri ezt?
Ez a kérdés komolyabban is érdekelne!
szerk: " Nálad meg 9000/4000 "
-
Undoroid
őstag
válasz
dangerzone #8625 üzenetére
Szia!
" A ddr5-ös érték nekem is 800 effektíve. " Nekem ez az érték gyárilag 1000!Mivel ez egy HD4890 TOP
-
Undoroid
őstag
válasz
dangerzone #8623 üzenetére
Szia!
Leírnád,hogy hogyan csináltad?
Nekem alapból 240-re veszi le a GPU-t a kártya 2D-ben...de a memók továbbra is 1000-en pörgeti (?) VGA-kártyám---> klikk
Előre is köszi a választ!
-
Mika1227
őstag
válasz
dangerzone #8620 üzenetére
Nekem igaz HIS gyártmányú volt a 4890-em de 100/200-ra sikerült levinni a 2D-s órajeleit és jól is üzemelt vele! Ettől lentebb már nem volt okés!
-
boogie84
veterán
válasz
dangerzone #5570 üzenetére
Köszi!
Vajon melyik progi az amelyik nem látja jól? -
Bluegene
addikt
válasz
dangerzone #51 üzenetére
hidd el jobb ez így, rakasd át max senki se fog róla olvasni semmit te se, ha több ezer hsz-t kell átnyálazni h olvashass pár 4890-nel kapcsolatos hsz-t
a 4830as is külön van, más kártya jobb az úgy
azonkívűl így, akiknek4890ese van, külön kis klubjuk lesz és segíthetnek egymásnak és könnyű lesz visszaolvasni, különben is nem kér enni ha külön van a topic
-
Hakuoro
aktív tag
válasz
dangerzone #48 üzenetére
Ilyen alapon mehetne jópár nv kártya egy topikba. A GTX275 se sokban különbözik a GTX285-től.
-
Bluegene
addikt
válasz
dangerzone #48 üzenetére
olvasd el a #4 hsz-t
miért hova kéne rakni? h minden 200.-dik 4850/4870 hsz szóljon a 4890-ről? ha érdekel a kártya képtelenség kikeresni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest