- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Mr.Skynet #17823 üzenetére
Igazad lehet, mert nálam (K55VJ) Mobile DualCore Intel Core i3-3110M, 2400 MHz (24 x 100) CPU van és GeForce GT 635M 128bit. Ezzel a kombinációval a bekapcsolt nVidia, dupla teljesítményt nyújt mint csak a fent említett i3 CPU.
Igaz, nagy játékos nem vagyok. Amit néha futtatok ahhoz meg elég a csak a i3 is, úgyhogy az nVidia GPU állandóra ki van kapcsolva. Az nekem ne csináljon plusz hőt!
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Mr.Skynet #17684 üzenetére
Kész - elegem lett, ma reggel kicsapta a biztosítékot a gombocska
most biztos páran fogják majd a fejüket, de még mindig jobb megoldásnak találtam az alábbi módosítást, mint, hogy egy óvatlan pillanatban én vagy a párom letörjük a fenébe az egész dvd írót a gépről. Próbáltam szoftveresen megoldani, letiltani a dvd írót az eszközök között, bios-ban mókolni stb. de az eredmény eléggé 50%-os volt, szóval nem maradt más választásom.
Tálca kinyit - gép kikapcs - fejre fodít - akku kiszed - dvd írón a nagy fém takaró lemezke eltávolításához tűhegyes csavarhúzó erősen ajánlott, ha nem akarunk szerelési nyomokat hagyni a csavarokon (gari!) az 5db csavart szépen ki kell csavarni, a kis fém takaró lemezt (nagyon vékony) nagyon óvatosan el kell távolítani, majd 3 pici + 1 nagyobb karmocska tartja a tálca előlapját. Az előlap levétele után a gombocska óvatos pici mozgatásokkal kipattintható a helyéről. Majd vissza mindent ugyan így.
Ha valaki ugyan ezt megcsinálná esetleg, akkor fokozottan figyeljen a tálca nyitó nyomógomb panelja mögötti apró mechanika nehogy széthulljon, továbbá az optikának a kis lencséire, tükreire még csak rá se szuszogjon, biztos ami biztos én tettem fölé egy kis celluxot, nehogy hozzáérjek vagy valami szennyeződés érje, míg szerelgetem.
Míg nem megy a Win, addig most egy fogpiszkálóval tudom nyitni a tálcámat, egyébként pedig a win asztalra tettem egy tálca nyitó kis scrip-et, így nem kell a gombokkal szívni a jövőben.
Set ovladani = CreateObject("WMPlayer.OCX.7" )
Set mechaniky = ovladani.cdromCollection
If mechaniky.Count Then
For i = 0 To mechaniky.Count - 1
mechaniky.Item(i).Eject
Next
End IfEzt kell mondjuk jegyzettömbbe bemásolni és elmenteni vbs kiterjesztésű fájlként. Ikont kitenni az asztalra és dupla klikk, voálá tálca kinyílik. Én legfeljebb havi 1x használom a dvd-rom -ot, szóval eredetileg ki akartam venni az egész meghajtót, csak ugye itt szét kellene szedni az egész gépet, tehát az 1 csavart kiszedem és kihúzom az egész meghajtót, sajnos ennél a típusnál nem megoldható.
teratti: nekem semmi problémám azzal, hogy 2db usb van csak, igaz az előző notimon 3db volt, de 3 év alatt talán 2x használtam egyszerre mind3-at. Azt mondjuk picit sajnálom, hogy ha már 2db usb van, akkor miért nem a gép 1-1 oldalán vannak, miért egymás mellett 1 oldalon. Jobb-bal kezeseknek is biztos jobb lenne, továbbá így a vaskos/széles usb cuccok egymás mellett el sem férnek.
NTonee: biztos meg lehetne találni a középutat
, csak sz.rtak rá. Nálad szenvedni kell vele, nálam pedig a dvd író élete a tét. A fenti script-et Neked is javaslom, így nem kell szenvedned a tálca nyitó gomboddal, elég kényelmesen mondjuk az asztalon lévő ikonra kattintani.
-
-
válasz
Mr.Skynet #17421 üzenetére
"Aztán, hogy elfogult is legyek kicsit, a szóban forgó gépben nem is az a ramaty AMD chipset van amire rá mertek írni 2-3W TDP-t közbe meg elfűt vagy 6-8W -ot, jó hogy idővel sz.rrá megy a chip forrasztása a brutális hőingástól..."
van az 20 Watt is teljes terhelésen
Főleg akkor amikorra már elfoss@ magát a tápellátó (VRM) áramköre, a sok peak-től. AMD rulez!
-
Dani182
csendes tag
válasz
Mr.Skynet #17417 üzenetére
Köszi a választ!
2 hónapos a gép, hivatalos asus garis, szóval még 1 év 10 hónap van rá
A leharcoltságával kapcsolatban nincs infóm, de akkor pénteken elmegyek és megnézem, milyen állapotban van, tulaja szerint összesen 5 ször volt bekapcsolva. Köszönöm a véleményt, ha szép állapotú lesz akkor valószínű megvesszük -
-
luigi106
tag
válasz
Mr.Skynet #12739 üzenetére
Köszi.
A 64bit-re én is erre gondoltam csak nem voltam benne biztos.
Ami a particiókat illeti,nem azzal van problémám hogy két particióm van, hanem az asus felrak egy recovery particiót,és arra lettem volna kiváncsi hogy azt más használja-e.
Azért köszi a gyors választ. -
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Mr.Skynet #12676 üzenetére
Noh szóval...
Sokat olvasgattam az Asus jótálási feltételes dolgokat és mivel volt egy ilyen rész:
"Jótállási felelősség nem áll fenn, ha a kereskedő, vagy a jótállási javítások elvégzésével megbízott szerviz bizonyítja, hogy a hiba:
- külső elektromos zavar, baleset, elemi kár vagy egyéb, a vásárlás után keletkezett okból
következett be."
Így hát felvettem a kapcsolatot a biztosítómmal, elég idétlenül álltak hozzám (Aegon) majd várhattam a szakértőjükre, hogy megvizsgálja a gépemet. Laza 1,5 hét alatt ma meg is érkezett és meglepően segítőkész / korrekt volt a faszi. Most úgy állunk, hogy 100% kártérítést ad a biztosító a gépemre, a gépem max értékét 125K-ban állapította meg, tehát max ennyit hajlandóak fizetni. Most az van, hogy vigyem szervizbe a gépemet, ha jótállás keretein belül nem javítják mondjuk a fent idézett rész miatt, akkor javítási árajánlatot kell kérnem a gépről, azt el kell küldenem a biztosítónak. És itt lepődtem meg, mert a biztosító nem kötelez rá, hogy a gépet megjavítsák, ez egy összeg a káromról és kifizetik nekem. Az már az én dolgom, hogy a gépet megjavíttatom-e a tőlük kapott összegből vagy marad félig hibásan.Szóval úgy tervezem a dolgot, hogy vinném szervizbe a notimat, ott nem is tagadnám, hogy bekapta a villámot, ezzel valószínű, hogy ugrik is a garim és most kicsit vicces, de nekem az lenne a jó, ha a szerviz minél kevésbé akarná javítani a gépemet (ők is így járnának jól) vagy legalább egy igen komoly összeget kérnének a javításért.
Kérdésem az, hogy mindegy melyik szervizbe viszem a gépet
- "FixDirect Kft. 1133 Budapest, Véső utca 7."
- "Cordon Electronics Kft. 1045 Budapest. Széchenyi tér 9. "Illetve van nekik ez a "+36-1-505-4561" számuk is, szólnom kell nekik, hogy vinném a gépet? Lehetne teljesen személyesen intézni a dolgokat (?), futár se kell meg hasonlók viszem én, csak minél gyorsabban haladjunk a dolgokkal. Mert ez a hibabejelentős oldaluk is érdekes, kezdve azzal, hogy nincs is K52 szériára lehetőségem szóval nem szeretnék neten levelezgetni velük 1 hétig mire történik valami
Help Me
Köszönöm!
-
Puma K
nagyúr
válasz
Mr.Skynet #12617 üzenetére
Szervusz!
A mostani sebessége nem kielégítő a számomra... már-már bosszantó.
SSD drága valamint igazándiból, nekem hely is kéne és nem akarok USB-s vinyókkal szenvedni... Viszont azt mondták nekem, hogy a 7200 rpm-es vinyók rezonálnak nagyon, valamint hangosak. Ezért gondoltam az 5400-asra.... de a mostani 320 GB-os 5400 rpm-es vinyómat elnézve... aggályaim vannak... és lehet nem érdekelne a vinyó hangja és a rezonancia sem ha egyszer normális sebességet kapok.
Üdv
Puma -
blaca83
őstag
válasz
Mr.Skynet #12605 üzenetére
Köszi a választ...
Sajnos pont ezt szerettem volna elkerülni, hogy minden egyes chipsethez külön-külön vadászni a drivereket!
Az a bosszantó, hogy a google több helyen jelzi, hogy van komplett gyári driver DE annyira elavult az oldal,hogy mire a megfelelő helyre eljuttat a link ott sajna már nincs!!!
A wifi és a Vga az amit még nem sikerült felélesztenem!!
Ha van valakinek még ötlete azt szívesen meghallgatom!
Köszi!
-
zelitomi
csendes tag
válasz
Mr.Skynet #12601 üzenetére
Szia!Jól emlékszel két kártya van a gépben biosba be lehet állíítani ,hogy csak 1 kártyát használjon a gép vagy kettőt nálam az utobbi van beállítva így akkor váltok a két kártya között amikor akarok. Kitisztítottam a gépet ahogy mondtad és mikor bekapcsoltam rögtön lefuttattam az elöbbi tesztet
Majd kicsit játszottam vele és újból megtettem:
Letöltöttem Furmarkot még a tisztogatás elött 90 fok felett indult a gpu hőmérséklete utána pedig (játék után) 86ról indult. Hogy érted a kép hibákat? csak pár másodpercig hagyom a tesztet mert hamar felmegy 90 fölé. Az animáció akadva megy ha erre gondolsz. Lehet ,hogy a ventilátorral van baj? -
válasz
Mr.Skynet #12525 üzenetére
ááá, csak lennék ügyvéd, de jó is lenne...
az igaz, hogy naponta sokszor leírom a § jelet, de kicsit más területen dolgozom! ellenben intézhetnél némi jutalékot az asus illetékesénél, ha te úgy látod, hogy kiérdemeltem...
a gyártó(ka)t nem mindig védem, volt már nekem is problémám makacs szerivzessel, aki fajankónak próbált nézni, de aránylag egyszerűen megoldódott a dolog, miután megmutattam neki a gyakorlatban, hogy hardveres hiba az, amit ő szoftveresnek állít be!
inkább csak szeretem olvasni, hogy eztán senki sem vesz majd asus notit, visszaesik majd bevétel, jól beperelik/feljelentik majd gyártót...stb! ezeken szoktam mosolyogni, mivel sok embert még a problémák sokasága után - miután elmondtam és megmutattam nekik a fórumokon leírt hibákat - is nehéz eltántorítani attól, hogy megvegyék az általuk kinézett notit, amely szériánál elég sok a hibás darab! -
bkadar1
tag
válasz
Mr.Skynet #12529 üzenetére
Szia köszi a választ! Ez már egy jó jel, hogy kezeli a SATA2-est, mert most egy SATA 1(.5)-ös 120 gigás seagate van benne (ST9120822AS). Na ezt szeretném minél jobban bővíteni, ha jól látom SATA1 csak 160 gigáig van onnan minden SATA2. A bepróbálós felajánlást is köszönöm, a logisztikája nem a leg1xűbb, de ha alulmarad a kockáztatási kedvem akkor felkereslek!
-
villamos
őstag
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Mr.Skynet #12284 üzenetére
Noh, végre végeztem a dolgaimmal és elkezdtem szadulni a K52JR -t az új bios-al:
- lemerítettem a notit, megint 15-20% közt szabálytalanul kikapcsolt 2 próbából 2x.
- hdmi-re kötöttem egy monitort, összecsuktam a gépet, fejjel lefelé letettem 1 órára az asztalra semmit nem csinált a gép, energiatakarékos mód stb. minden minimumra véve, gpu-t megint lehűtötte már a béka segge alá 35-36fokra, cpu is 31-38közt volt mind3 cpu hőfok, a venti pedig a szokásos 2200-2300közt pörgött és nem volt hajlandó megállni.
- #12288 comegetsome1: engem csak az zavart, hogy minek hűti le ennyire, a ventimet meg nem kapcsolta lepedig felőlem 70fokig is felmehetne mire bekapcsol a venti, a paszta meg cserélhető dolog
Egyébként azért gyanakodtam a gpu hőfokos dolgokra, mert a procimat gyakran látom 40 fok alatt, de a gpu-mat szinte soha, pedig ugye ez van közelebb a bordához és a ventihez.
- #12289 kali barátunk viszont ismét okosat mondottsose csináltam még update után default bios-t, mostanáig nem volt belőle semmi bajom (user error
). Default mindenre újra beállít és minden hibátlan!
De már csak azért is elkezdetem szórakozni, hogy mi mikor hogyan kapcsolgat, játszottam is vele egy darabig:
- GPU 46fokon venti meg se moccan = 100rpm, 47fokon elindul és majd csak akkor kapcsol le, ha 42fok alá megy.
- meg rájöttem, hogy a hűtés kivitelezés - elrendezés kicsit lámán van megoldva: egy 40cm-es heatpipe cső végére tenni a legtöbbet fűtő hardvert ami a 35W tdp cpu, ettől 10centire a ~15W tdp gpu-t és ezektől 25cm-re kezdődik a bordázat és a venti a cső másik végén, hát mit ne mondjak ultragáz. Ha rájön az ember, hogy mi milyen hőfoknál kapcsolja a ventit ki-be, akkor simán be lehet szopatni a rendszert olyan szinten, hogy már Throttling-ol a proci (85-90közt kezdi el) egy meleg nyári napon, talán ki is kapcsol a gép. K53-ba már remélem egy U alakú cső van közepén a ventivel, mert az 520-540m-et így nem fogják lehűteni az fix. Ha mégis, akkor le a kalappal. -
törölt tag
válasz
Mr.Skynet #12284 üzenetére
nem hiszem, hogy beletúrtak, nekem p6100+hd5470 41-42fokra megy le üresjáratban, ilyenkor 100RPM en van a venti ami sztem a minimum.
43-55 : 2300RPM
56-62: 2700RPM
63-64+: 3100RPM
Meg jó ha megy a venti, lassabban szárad ki a pasztaAmúgy nekem szerencsére sok bajom nincs a géppel, akksija pl kíváló
47280/47300mWh 0% elhasználódás.
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Mr.Skynet #12276 üzenetére
Délután frissítettem a K52JR-em bios-át és nem tudom eldönteni, hogy képzelődöm
vagy tényleg beletúrtak a venti és hőfok szabályzásos dolgokba. A ventim az update óta szerintem még 5sec-re sem állt le, illetve a gpu-mat utoljára akkor láttam 38 fok alatt, mikor -7fokban gépeztem 5-7percig míg írtam egy mail-t, hogy a telóm lemerült, a vonatom meg 90percet késik... (HM5470 és Core i3-350m + utoljára 3-4 hónapja tisztogattam ki a hűtőjét)
X-akta: este megint vonatozgattam és lestem a kedvenc sorozataimat, 15%-nál figyelmeztetnie kellett volna a Win-nek, hogy merülök, 10%-nál el kellett volna mennie aludni, ehhez képest mikor néztem az akksit, még volt 18%-om ohh mondom még van 3perc a filmből simán kibírja ( 720p hd avi volt), majd ~fél perc múlva kérdezés nélkül paff kikapcsolt a gép, én meg csak pislogtam mint hal a szatyorban, mondom he? wtf? mit csinálsz te roncs. Ezt most nemtom mire vélni, ilyet most csinált először, akksi elhasználódás 1%, remélem csak valami kontakt gond volt az akksival vagy hasonló, még a Win se panaszkodott, hogy szabálytalanul állt le. Gyanús ez a bios, ha felkeltem kicsit szórakozok majd a dolgokkal, hűtés, fűtés, akksi merítés...
-
Moonwolf
senior tag
válasz
Mr.Skynet #12255 üzenetére
ez lenne a másik
http://www.usanotebook.hu/dell-inspiron-n5010/P23561
egyébként azért is kérdeztem rá, mert volt aki azt mondta pontosabban egy ilyen számítás technikával foglalkozó boltban mondták azt hogy jó kis gép ez és azért csak rákerestem, meg hogy majd 20k val drágább mint a neten (ezt az asus k52je re értem)
-
lacko22
aktív tag
válasz
Mr.Skynet #12119 üzenetére
Szia.
Nekem K52JE-EX225-ös gépem 'volt' de ha bármikor is elírtam akkor bocsi. Itt a fórumon beszélgettem pár emberkével privátban és mindenki akinek ezek a fagyások voltak K52JE sorozatúval volt baja. Látom az Asus fórumát is nézegetik, tehát a probléma nem egyedi csak kevesen írnak bele a fórumba. Sokan meg sztem tapasztalják ezt a fagyást csak nem tudják mi van, laikusak, azt hiszik a windows a rossz vagy ki tudja és természetesnek veszik, hogy hát lehet ez ilyen így kell elfogadni. De nekem ez hiba, ezt meg kell oldaniuk. De tudja sztem a szervíz is hogy valami nem stimmt ezekkel. De lehet csak kifogjuk, de pl. Spanyollnak kettőből kettő ugyanazt míveli az már tényleg gáz. Lehet földrengés volt Taiwanon mikor nyomtatták az áramkört. -
Neo*
csendes tag
válasz
Mr.Skynet #12119 üzenetére
Én nem nézek le senkit, csak próbálok megoldást keresni a dologra...különben mint tudjuk az alaplap csere nem segít, mégis cserélgetik, sőt vkinek visszaadták h semmi baja, pedig fagy rendre az is....szóval magukat minősítik sztem.
Szerk.:főként pedig azért foglalkoztat ez a téma, mert ilyen gépet akarok venni, eddig meg voltam elégedve az Asus termékekkel; idegesít, hogy pont ezzel van gond mit kinéztem magamnak.
-
rox1818
csendes tag
válasz
Mr.Skynet #12100 üzenetére
Ebben teljesen igazad van. De akkor azt mondd meg, hogy a haverjaim notebookainál miért nincsenek ekkora hézagok? Náluk szinte teljesen hozzásimul az LCD-hez.(Acer, MSI), s az előző ASUS notebookomnál se tapasztaltam ekkora hézagokat. Nálam a mikrofon könyékén van a hézag, akkora hogy belátok az LCD és a LCD körül levő műanyag keret közé. Szerintem az egyik műagyag csatlakozó vagy eltörött az összeillesztéskor vagy hibás.Most jutott az eszembe, hogy a kamera melletti 2 csavar alatt is totál eláll az a műanyag keret. Ezeket az esztétikai hibákat vettem észre. Gondolkodtam , hogy leveszem azt a műanyag keretet, de félek, hogy még eltörném.
petike4ever -nek pedig az a gondja, hogy a keret egész alsó része eláll 5-6 cm-rel a LCD-től.
Szerintem 5-6 cm-re nem lehet azt mondani, hogy hajlás vagy csavarodás miatt van. Le kéne fényképezni a problémás részt, sokat segitene! -
drwho
tag
válasz
Mr.Skynet #12068 üzenetére
Na kicserélték az asus szervízben, gariba
Most próbálgattam, elsőre 7-8mb/sec az 5ghz- csatin.
Nézegettem az inSSIDer 2.0 -vel a hálózatot. Itt én vagyok egyedül
Azt mondom, így most 1 fokkal jobb, de még nézegetem a router és a wlan kártya beállításokat. Azért jó lenne 10-12mb/sec sebességet elérni. -
drwho
tag
válasz
Mr.Skynet #12064 üzenetére
Nekem a háló úgy néz ki, hogy dlink nas - netgear wndr3700-as router és a notebook.
Sajna lakóparkban lakom, rengeteg wifi van a környéken (több mint 20), akkora a zaj, hogy a 2,4ghz-n a másolási sebesség 2,5-4mb/sec max. 12 mb-et akkor láttam másolásnál amikor gb-s kábellel összekötöttemA régi tplink g/100mbit-es routeremmel a vezetékes sebesség volt 6-8mb/sec, a vezeték nélküli meg 1-2,5.
Ezért szeretném az 5ghz-s sávot használni.
Mivel a nason tartom a dolgaimat, 1 dvd másolása is legalább 15-18 perc ilyen sebességen.
Nekem, amúgy csak 75mb-et ír sebességnek a windows.
Úgy gondolom, hogy a 300as kártyával, ha elérem a 8-10mb/sec-et akkor már jó vagyok.
Az legalább 2x-es növekedés.Amúgy arra gondoltam, hogy elviszem a hrp-be a hivatalos szervízbe. Hátha megcsinálják garivesztés nélkül.
hát ezért cserélném
-
válasz
Mr.Skynet #12031 üzenetére
nem védem őket, nekem is csak annyi közöm van hozzájuk, hogy van és volt asus notim!
mellesleg engem sem kényszerítettek, hogy asus notit (is) vagyek, így gondolom mást sem... kockázat minden gyártónál van, tudni kell választani!
az ő dolguk, hogy mi éri meg nekik jobban, számukra elenyésző számú elégedetlen ügyfél, vagy elismert és gyorsan kezelt szériahiba - mondjuk más régióban esetlegesen másként - rugalmasabban - kezelik a hasonló hibákat, de erre már cáloztam korábban!
a memória...stb bővítése igen is lutri, szinte minden notihoz tudok mondani olyan típusú modult, amivel nem megy megfelelően - és ez nem csak asus esetében van így, sőt! az asus ilyen szempontból még toleráns is, sok más gyártó levédi garis matricával még a memória cseréjét/bővíthetőségét is! ja, arra meg pláne nincs garancia, hogy a notiban gyárilag lévő memóriához kell párnak egy másik gyártó mudulja, mert ott még több a hibalehetőség! továbbá az is érdemes megemlíteni, hogy az esetek egy részénél nem a noti hibás hardveresen, hanem szoftveres és/vagy felhasználói hiba okozza a problémát, de a nem hozzáértő tulajdonos viszi szervizbe a notit, mert hallotta, hogy egy szériával gond van - bár néha még azt sem tudja biztosan, hogy melyik szériáról van szó...stb!
lehet cifrázni a dolgot, de ilyen szempontból sajnos a gyártó diktál, a vevő meg eldönti, hogy mit vesz és kitől... én például gyártóban nem tudok csalódni, mert ha egy szériája problémás, attól van még sok más szériája, ami jó! szerviz szintén, mivel az egyik szerződéses szerviz korrekt, amíg a másik nem! jól megnézem, hogy mikor, kitől és mit veszek, és esetlegesen mikor kivel és hol javíttatom! -
válasz
Mr.Skynet #12017 üzenetére
ahány bios/chipset verzió, annyi módon reagálja le a dolgot, hol nem látja a merevlemezt, hol meg különböző - néha részint értékelhetetlen - hibaüziket dobál...
a nagyobb baj az, hogy sok bios verzióban nincs lehetőség ide módba kapcsolni az átvitelt, és az xp telepítőjével kell gányolni! -
asusnoti
csendes tag
válasz
Mr.Skynet #11983 üzenetére
Először gyors tesztet csináltam az error scannal, ami nem talált hibát, utána pedig normálban kezdtem el futtatni a tesztet. Kb. a harmadáig jutottam a tesztnek, mert olyan sűrűn akadt, hogy erre meg én akadtam ki és fejeztem be az egész. Amíg az ellenőrzés elkészült, hibátlan volt a lemez. Egyébként a vinchester használatot figyelő ablakban az akadások idejére semmilyen használatot nem jelzett a program. Ez most vagy azt jelenti, hogy tényleg nem volt kapcsolat arra az időtartamra a hdd-vel, vagy pedig az akadás miatt a program nem működött megfelelően.
-
asusnoti
csendes tag
válasz
Mr.Skynet #11981 üzenetére
A HD Tune Pro 4.00-át futtatva a következő eredményt kaptam:
Healt fül: (C7) Ultra DMA CRC error count - status: warning
Description: Number of interface communication errors: 1685
Status: There were communication errors. This may be caused by a damaged cable.
(Minden más ok.)Ez sehogy sem hangzik jól... Vagyis vagy a vinyó a ludas, vagy pedig az alaplap nem képes a megfelelő adatkapcsolatra. Javaslom minden kedves érdeklődőnek, hogy ne vegyen ilyen szériás gépet addig, amíg valami előrelépés nem lesz. Holnap asszem felhívom a szervízt.
-
Kroni1
veterán
-
válasz
Mr.Skynet #11934 üzenetére
igen, de legalább is nem egyszerű és gyors a magyar kiosztású beszerzése - de ezt a garis feltételeknél is külön jelzik! általában helyi és - ha nem angol a helyi, akkor - angol kiosztásút kínálnak fel, ami általában raktáron szokott lenni! itthon aztán lehet majd variálni, és esetlegesen (vissza)cseréltetni magyarra!
-
Rellind
senior tag
válasz
Mr.Skynet #11733 üzenetére
Az a baj hogy sajnos ez nem így van...A vga nagyon problémás.Mivel a Ta verzióban 2db videokártya van egy HD2600 és HD3650 nagyon nehéz működésre bírni őket.A 2600 aksi üzemmódban működik,a 3650 meg tápról.Főleg ha projektort dugtam rá na akkor össze vissza ment...Szóval...én azt ajánlom Knight78-nak lesd meg a Asus vip fórumot.
-
Kroni1
veterán
válasz
Mr.Skynet #11658 üzenetére
ezt mondom én is, de lelkileg tud bosszantó lenni mikor az van kiirva hogy csak 3.86gb usable, mig AMD-nél nincs ilyen. Az amd memvezérlői már jóideje a prociba integrálva készülnek, ezen a téren mindig is gyorsabb volt az amd az intelnél, ezért is gondolom, hogy a miatt is jobb a ram kezelése a turion2 nek a core i3-nál. de az intel procija maga azért joval erősebb..
-
Bedepi
tag
válasz
Mr.Skynet #11620 üzenetére
Mr.Skynet
Köszönöm a gyors választ. Akkor nem hiszem h nagyon bolygatni fogom a masinát
Nem tudtam, h ezeket a hűtéseket nem tervezik túl egy kicsit. Gondolm cserélni meg nem nagyon lehet. Mindenesetre ilyen alapon a memóriát sem fogom cserélni benne szerintem, mert nem hiszem h érdemben annyit dobna a játékteljesitményen
Mindenesetre nagyon köszönöm a felajánlást
Akkor majd valamikor új gép után nézek, ezt a kis gépet, meg megtartom másodlagosnak, mert eladni meg sajnálnám, főleg úgy h nem kapnék érte annyit amennyit szerintem érdemben ér. Mégegyszer köszönöm a gyors választ
-
-
psg5
veterán
válasz
Mr.Skynet #11574 üzenetére
Valóban elírtam a hz-et...Igaz.
Igen erről a notiról van szó annyi, hogy a graf vezérlő nálam egy sis M760GX.
Szóval gyenge a gép a külső megjelenítéshez?Nem néztem még, hogy a cpu használtsága mennyi, de csak gyorsabb kameramozgásoknál van,nem állandóan. (most megnéztem és 10-20% között ugrál a cpu.)
Mit érdemes lejebb venni, hogy esetleg megbírkozzon vele? Vagy tán ez lesz a maximum elvárható? -
Shrek16
csendes tag
válasz
Mr.Skynet #11551 üzenetére
Nekem most már inkább az audio driver a gyanús, mert a hangerőszabályzó meg némítógombon kívül minden fn-es kombináció működik, illetve minél többet hallgatom annál inkább úgy tűnik, hogy dobozhangja van a gépnek. Az asus honlapjáról leszedtem az SRS Reatlek audio drivert, ekkor meg indulásnál feldob egy ablakot, hogy "Unable to find SRS Audio Device".:S
-
Medical
aktív tag
válasz
Mr.Skynet #11544 üzenetére
Nos, vegyük sorjában: elő járóban tisztázzuk, ÉN csak felhasználó vagyok, vagy is laikus, nem értek a számítógép rejtelmihez. Ezért fordulok hozzátok.
Operációs rendszer, Windows 7 64bites.
A laptopom típusa, ASUS K52F SX244D, lásd lábjegyzet.
CPU: Core i5-450M
HDD: 500GB (ami nekem elég, mellette van egy külső 160GB)Mért nem lesz gyorsabb a gépem + 4GB esetén, hiszen egy adott adat mennyiséget gyorsabban kajálja meg, vagy mégsem?
Laptopomat, az Interneten rendeltem meg, előtte 2-3 hétig csak az után kutattam, hogy az ASUS -on belül melyiket, illetve 200E Ft. ból kijöjjek. Szóval jól meg néztem hol a legolcsóbb és akkor a 196E Ft volt a legolcsóbb!
Mr.Skynet: nagyon figyelemre méltó és tanulságos az írásod. Megfontolandó!
Nekem sincs millióim, hogy kidobjam a pénzt, de most van 40E pénzem, amit rá költhetek a gépemre. Javaslataitokat, ötleteiteket szívesen veszem.A kíváncsiságomat felkeltetted az SSD vel, utána néztem, gyerekcipőben jár még a kapacitás/ár, enyhén szólva durva. Én csak akkor veszek, ha kb. 500GB/50E Ft árban lesz kapható.
Igen azt szeretném, minél többet hozzak ki a gépből, ahogy írtad.....Win 7 10sec alatt töltene be, nem pedig 1 - 1,5 perc alatt, plusz talán egy Total Commander megnyitására sem kell 1sec-ig várnod, csak 0,1sec-ig, vagy a Mozzillád 6-7sec helyett 1sec alatt jönne be.
Nem tudom a procit, mely Core i5 540M mire cserélhetném le.
Memóriára visszatérve, nem tudom azt a használtat, melyet belinkeltél egyáltalán jó ebbe az a gépembe, illetve érdemes e használtat bele tenni.
Mért nem javaslod?.....akkor meg már Corsair de abból meg nem Value szóval...), szóval a Corsair Value típust.
További ötletek?...........központ a már említett Laptopom extra tuningolása. -
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Mr.Skynet #11544 üzenetére
Sorry, nem Kingmax-ról volt szó hanem Kingston-ról.
Remélem sosem lesz valami brutális szerver alaplapod, amire mondjuk 4db Intel xeon 7500 szériás procit tudsz pakolni, meg bele mondjuk 128Gb ddr3 ecc memót, meg mellé 1-2-3RAID kártyával 50db legalább SAS-os vinyót... Biztos faszán töltene be rajta pár Youtube videó, de talán hasznosabb lenne venni az árából egy tip-top lakást, annak legalább jópár évig csak nőni fog az értéke... oké... megnyugodtam, lehet törlni a hsz-eimet
-
Medical
aktív tag
válasz
Mr.Skynet #11538 üzenetére
Sziasztok!
Először is köszönöm a segítségeteket. Amint írtam is a gépet kb. 2 hónapja vettem 196 eFt. ért.
Igen én is gondoltam rá, de itt mifelénk (Szabolcsban) nem biztos, hogy annyira lehet turkálni a RAM okban!
Kérdezitek, mért fontos bele 8GB RAM, nos, nem tudok semmi olyat mondani, hogy fontos lenne. Nem játszom, nem munkához, nincs semmi extrém. Még is miért, furcsának fogjátok találni, de ez az igazság. Akkor leírom! Én olyan vagyok, hogy szeretem a lehetőséget miben kihasználni, illetve mindent fúllon járatni. A használati leírásban az áll, hogy a gépet 8GB RAM ig lehet bővíteni, nos, kíváncsi vagyok gyorsabb lesz tőle a gép vagy nem. Ennyi. Van e még valami ötletetek, milyen fajtát, márkát keressek, ami meg bízható és bele rakható. -
Zanik
addikt
válasz
Mr.Skynet #11524 üzenetére
A DDR1 333Mhz még stimmel, viszont a memóriát nem az alján, hanem a billentyűzet alatt kell keresni!
longjoe: Le kell venni a billentyűzet feletti műanyag elemet (jobb hangszórónyílástól balra lévő kis lyukba kell bedugni egy kis csavarhúzót, aztán jobbra eltolni az egészet). Ezután ki kell pattintani a klavitúrát tartó pöcköket és felfelé eltolni a billentyűzetet, majd óvatosan visszahajtani a csuklótámaszra úgy, hogy a kábele ne sérüljön. Lesz egy fémlemez alatta, annak a rögzítőcsavarját kell kitekerni (szokatlanul hosszú kiscsavar!), és voilá ott lesznek a memóriafoglalatok! Én 2x512MB-ot raktam egy SiS M650 chipset-es A2-esbe, gond nélkül felismerte őket. Visszarakásnál figyelj a billentyűzet helyes behelyezésére, mert ha rosszul illeszted vissza, akkor púpos lesz! Csak ügyesen.
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Mr.Skynet #11505 üzenetére
Jelentem a frissítés sikeres volt x-akták nélkül, csak épp semilyen változást nem tudok mérni és nem is tapasztalok. Ebben a hirdetésben, az eladónak update után +1000Mb/sec-el nőtt a memó másolása. Nemtom melyik verzióról frissített, de nekem update előtt és után is ugyan olyan értékeim vannak/voltak mint neki update után
Csayszi: bár sok értelme nincs, de esetleg más dvd lemezzel vagy bármilyen újraírható lemezzel is fenáll a hiba?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Touch , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11 ( olvasd végig )
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11
- DELL Latitude 5520 Intel Core I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET!
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest