Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mr.Skynet

senior tag

válasz drwho #12066 üzenetére

Hát tényleg elég kiábrándító értékeket írtál, nekem hasonló akkor van csak a wifi-vel mikor a 6-os war channel-re tévedek, ott olimpiáznak a szomszédaim :DDD Pár napja engem is párbajra hívott az egyik lakó, de az alábbi módszerrel sikerült meggyőznöm, hogy nem lesz megfelelő neki az általa használt channel id:
    - 7végén elutaztam vidékre, a routert nem kapcsoltam ki és biztos ami biztos alapon kitettem az ablakba a routert.
    - alapból ugye 20dBm=100mW a megengedett itthon, máshol EU-ban max 27dBm=500mW asszem, viszont ha az OpenWRT-nek megadom, hogy pl. Amcsi/Toronto akkor enged 30dBm=1000mW-ot is szóval ezt be is állítottam, + mellé a notit nonstop-ra seed-elni, hogy tuti legyen sok-sok forgalom is a levegőben.
    - távoli aszt. kapcs. beléptem néha a laptopra és láss csodát, 2. nap után meggondolta magát a zavaró szomszéd és csatornát váltott.

Most is csak, hogy szép legyen a képemen a jelszint :P poénból feltoltam 100-ról 500-ra a TX Powert, de nem tartom túl egészségesnek, hogy 5méterről grillezem az agyam szóval nem játszok ezzel gyakran / nontsop :B

Viszont "Az legalább 2x-es növekedés" szerintem egyáltalán nem garantált. Attól, hogy 2x akkora az elméleti max sávszél, még nem feltétlenül fog egyéb okok miatt több csomagod épségben célba érni, jó persze az 5Ghz és a csatorna dolgokban még lehet bízni ez tény :R

• Mr.Skynet

senior tag

válasz drwho #12055 üzenetére

Ebben az esetben, szeretnélek lebeszélni erről a cseréljünk wlan card-ot projektedről, mert szerintem egyáltalán nem éri meg :( TP-Link wr1043nd Gbit router + Fuji v3405 100Mbit lan -on összekötve másoltam wifi-n keresztül a k52jr gépemre 12Mb/sec-el stabilan 4-5 méterre a routertől, szerintem ez a 150Mbit kis Atheros ar9285 -től egyáltalán nem rossz eredmény és halkan jegyezném meg, hogy talán többel is mehetett volna, ha a másik notiban nem szabna határokat a 100Mbit lan.

A notid bontásáról nem találtam semmit, egy közeli rokonát a K42F-et találtam meg picit lebontva de a lényeg talán látszik a videón és a képeken is, innen jött az Intel 6200 tipp is. Szóval ha megnézed, összecsukod a géped, leteszed magaddal szemben fejjel lefelé úgy, hogy a gép eleje feléd nézzen, akkor a kártyaolvasódtól ~5-7cm-el jobbra lesz a bukrolat alatt a wifi. Megéri cserélni kolléga :F

Szerintem egyébként semmi extra infó nem kell egy noti bontásához, a létező összes csavart kiszeded a gép aljából figyelve, hogy el ne hagyd közbe a dvd íródat :DDD Pengetővel vagy "hitelkártyával" stb. eszközökkel körbe a notit szétpattogtatod és reménykedsz, hogy ennyivel le is emelhető a teljes alsó burkolat. Bár lehet (ahogy az szokott is lenni), hogy inkább a felső rész jön le, ilyenkor érdemes figyleni a touchpad és más dolgok, rövid és sérülékeny szalagkábeleire, főleg a kis csatijaikra! Az enyém pl. a billentyűzet alatt / felől is át van csavarozva az alsó burkolat felé, szóval elképzelhető, az egyetlen dolog amit nem kell szétszedned a wifi kártya cseréjhez az a kijelző kávája/burkolata. Garancia stb...... még mindig megéri wlan-t cserélni? :B

• Mr.Skynet

senior tag

válasz drwho #12053 üzenetére

Hi! Sorry, hogy kérdésre kérdéssel válaszolok, de szabad tudni mit tennél a gyári helyére és miért nem jó a gyári? A gyári véletlenül nem egy Intel 6200 vagy esetleg Atheros 9285 kártya :F

Új hozzászólás Aktív témák