Új hozzászólás Aktív témák
-
tabrev
aktív tag
-
beszizoli2
tag
válasz
NTonee #29205 üzenetére
Csak mert driver az Asus oldalán semmi sincs,de természetesen ne okoz problémát keresni csak megéri-e vele foglalkozni!Amúgy nincs gondom a géppel mert nagyon penge kis gép csak egy picit lehetne bizonyos dolgoknál fürgébb!De akkor tolom rá a Win10-et!Nagyon köszi mindent!
-
jk_spaceman
csendes tag
válasz
NTonee #29098 üzenetére
Igen, letöltöttem az Asus oldaláról a legfrissebbet amit találtam, de sajnos nem oldotta meg a problémát.
Az egyik fele szépen szól ahogy kell, a másik viszont nagyobb hangerőnél olyan mintha nem lenne rendesen rögzítve és rezonálna. Nagyon bosszantó hogy egy ilyen kategóriájú gépnek (egyrészt 0 perces korában bármi baja van, másrészt) másodszor is ugyanúgy a bal oldali hangszórójával van baj. Ezért kezdek gyanakodni a szériahibára. -
choco01
addikt
válasz
NTonee #29075 üzenetére
1 éve volt karbantartva, de nem vol koszos, mondom nem volt sokat használva.
Érdekes számomra hogy az egész k53s széria melegszik, ahogy olvasom vissza a kommenteket sokan panaszkodnak a forróságra, ebből gondoltam hogy lehet hogy a ice cool dolog miatt van hogy leszigetelik a touch pad körüli részt így nehezebben távozik a hő..
-
bayay
csendes tag
válasz
NTonee #29058 üzenetére
Köszönöm a magyarázatot, megint tanultam valamit! Annak idején mikor átépítettem még arról ment a vita, hogy a HDD-nek nem jó ha kimegy a caddybe, mert megszűnik a rezgésvédelme, az SSD-nek pedig ez mindegy, ezek szerint azóta lettek új tapasztalatok, vagy én siklottam el felette akkor. No mindegy nekem már így marad, megy ameddig megy
-
Ianbond
csendes tag
válasz
NTonee #29033 üzenetére
Igen pont ezért nézegettem utána mert semmi konkrétumot nem írt senki, ajánlani meg pláne [itt a kép] Nézegetem mit lehet kihozni 250K-300K között és eddig ennél jobbat nem találtam (a lenovo y520, meg az acer aspire vx5 ugyan ez a kategória kb) csak én naívan azt gondoltam vki biztos tud vmi jó és használható tanácsot adni, de tévedtem.
-
tothjani81
senior tag
-
DarkChild
senior tag
válasz
NTonee #28959 üzenetére
Ezen a képen is jól látszik a 2.5 HDD helye, bár más az SKU (GV238T helyett GV028T), de a modell ugyanaz. Szóval 99% hogy van benne
-
LittleSami
csendes tag
-
TeebyKay
őstag
válasz
NTonee #25964 üzenetére
Értem köszi. Csak ugye a weboldalon szereplő driverek között szerepelnek ezek a utility meg egyéb progik is, és volt nekem anno ami jóformán használhatatlanná tette a laptopot, már nem emlékszem melyik volt, ezért fel se szoktam rakni őket, de gondoltam rákérdezek hátha van köztük amelyik hasznos.
-
Tomi_Sci
őstag
-
szabonagyur
félisten
válasz
NTonee #25397 üzenetére
Nem az első eset, és kérdés akkor is vizsgálták volna e ha nem kerül fel hírnek...
Egy ilyen esetnek megtörténnie sem szabad, nemhogy hírnek felkerülnie.(#25398) bandi0000: valószínűleg nem minden megvett Asus X gép megy napi 16 órát, így amik hobbi gépek már nyernek rajta, meg alapból elég nagy a nyereség a legolcsóbb gépükön is (meg ki tudja a háttérben nekik is milyen biztosítás van vagy szerződés a gyártókkal).
-
TheProb
veterán
válasz
NTonee #25342 üzenetére
Meglesem köszi, olyat hallottam még, hogy az nvidia steamer service-t érdemes lelőn, mert zabálja az erőforrásokat.
Egyébként unokatesómnak G551JK-ja van, abban 850M van. Elvileg ez minimálisan jobb csak az én 760M-nél és neki simán megy mediumon a játék. Ezért is furcsállom, mert az azért elég nagy difi, hogy nála médium simán megy, nekem meg full low-on, 1600x900-ban is hugy.
Bár az is fura, hogy egyébként 30-40 fps-em azért van, mégis minden a játék csak nem smooth és élvezhető.
-
tapppeeer
tag
válasz
NTonee #25250 üzenetére
Köszi a választ, nem hallottam még róla.
(#25251) Gergosz2: a problémák ott kezdődnek, hogy a gép nem támogatja a Win7-et.
Attól függ, mit értünk azalatt, hogy nem támogatja a Win7-et. Igen, hivatalos Asus oldalon valóban nincsenek fent Win7-es driverek, de szerencsére mindegyik win8.1-hez ajánlott driver 'unified' volt, tökéletesen telepített mindent win7 alá, és megy is minden, a lényeget (GTX960M) leszámítva.
-
-
Peterson_
addikt
válasz
NTonee #25107 üzenetére
Nyilván valamilyen szinten érthető, de azért itt elég egyértelmű hiba, ugyan miért nyúlnának az adatokhoz?
Más jellegű hibánál valószínűleg én is próbáltam volna menteni mielőtt egyáltalán odaviszem...
A HTC szervizt nem kell bemutatni, annak idején rengeteget szívtam egy One X-szel, kb összesen két hónapot volt szervizben.
A Samsung telókat is a Telemax intézi, nekem soha nem volt velük gondom, igaz, az én telefonomhoz házhoz jöttek mindig. -
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
NTonee #24790 üzenetére
azóta ment rá egy win10, driverek felrakva, ugyanezt csinálja. táskából előveszem, összecsukva (tehát küső behatás nem nagyon érheti, amire be kéne kapcsolnia), tiszta meleg a gép, és alig van töltés az akkuban. este felvittem galériára, kicsit nyomkodtam, lecsuktam, leraktam az éjjeliszekrényre alvó állapotban, reggelre az akku nullán.
ha feltételezzük, hogy megint user error, hogy magától bekapcsol a gép, akkor azt mondja meg nekem valaki, hogy melyik drivert kell ehhez megcsapkodni? -
Sordoran
addikt
válasz
NTonee #25024 üzenetére
N552-ről van youtube-on már review, és az alapján a hűtése nem vészes az i7 variánsnak se, ellenben (vagy talán pont ezért!?) a 3 cm vastagság, és a kopogós műanyag alja, ami mögött van hely, mivel kopog/"kong" nagyon elvette tőle a kedvem. A GL552VW-nek meg a műanyag fedlapos verziójának a kijelzőjét rossz nézni mennyire meg lehet hajlítani. Tehát úgy néz ki a minőségen spóroltak, cserébe a korszerű hardverért.
-
Sordoran
addikt
válasz
NTonee #25021 üzenetére
Ez a Dell 7559 érdekesnek ígérkezik, kíváncsi leszek tesztekre, illetve az árára. Bár most 330 ezerért előrendelhető, de amazonon pl. 800 dollárért van, ami a K501UX ottani ára, vagyis ha még itthon több is lesz, pár hónap múlva pl. 250ezerért elég bestbuy gyanús lenne az alap modell (oprendszer és SSHD nélkül). N552 és GL552VW eddig elég vegyes fogadtatást kapott, szóval Dell ezzel meg tudja szorítani az Asus-t érzésem szerint ebben a kategóriában.
-
Malachi
veterán
válasz
NTonee #24798 üzenetére
mikor utoljára nézem a Notebook FanControlt, még nem volt benne a K501. hátha nemsokára benne lesz, csak a fickó szorgalmán múlik.
nem lehet értelmes oka, láttad az adatokat a képen. felesleges egy 40 fokos i3-at (nekem az van) 4100 rpm-es orkánnal nyomatni. úgy képzeld, hogy áll a gép az asztalon, töknémán, aztán egyszer csak csutka fordulaton felpörög az APU hűtő, megy fél percet, kikapcsol. fél perc múlva megint be, ugyanígy. nekem a fokozatosság hiányzik, tudod. a normális thermal management. menjen alapjáraton 30%-on, aztán mit bánom én, ha FHD filmezés vagy játék közben felpörög - bár az FHD filmek is csak 15%-on terhelik kb. az APU-t. az egy másik érdekesség, hogy nem megy az nVidia kártya filmezés közben sem, (nem lehet beállítani, tiltva van) hanem az APU-t izzasztja a gép. hát, mindegy utóbbi tényleg nem gond, mert eddig mindent megevett erőlködés nélkül, a legvadabb bitrátájú .mkv-kat is. csak szintén ésszerűtlen, amikor a "bika" VGA meg ott pihen mellette kihasználatlanul.
-
Malachi
veterán
válasz
NTonee #24796 üzenetére
őszintén szólva annyira nem zavar, mert folyton bedugott füllel dolgozom, viszont a tudat zavar, hogy ennek nem így kellene működnie és egy ilyen pofoengyeszerű dolog hiányzik csak, mint egy normális BIOS. én továbbra is úgy gondolom, hogy ez nem szervízes gond - egyszerűen ilyen és majd jön rá javítás. sok éve volt egy Dell netbookunk, azzal ugyanez volt, csak hogy arra volt okos külső progi direkt a Dellhez, és megszűnt tőle a visító ventihang. itt se lenne baj, ha legalább a Rivatunert vagy Fanspeedet engedné használni a gép, de mintha teljesen tiltva lenne az összes hőmérséklet és venti beállítás, semmivel nem lehet hozzáférni.
-
Malachi
veterán
válasz
NTonee #24792 üzenetére
szervíz? akkor én is vigyem szervízbe? mert nekem pontosan ugyanezt csinálja, ugyanilyen adatokkal, akár az én gépemről is készülhetett volna a screenshot. ez szerintem tök általános a K501 sorozatnál, vagy annak is az LX változatánál. külföldi fórumokon is olvastam a gondról.
-
-
Dictator^
veterán
válasz
NTonee #24612 üzenetére
Remélem tényleg jó a memória...
Amikor örülten nyomkodtam az F2-t, de lekéstem a biosba lépést.. a Windows 10 töltőképernyője volt, de persze idegből tovább nyomkodtam.. aztán a töltőképernyőn pár vertikálisan látható pötty felvillant a windows jel mellett.. (vertikálisan) -
Dictator^
veterán
válasz
NTonee #24607 üzenetére
Szóval ha beleraktam a HyperX Impact RAMokat, az tuti 1.35V-n megy.. és nem lesz semmi gond?
Nézek majd egy memtestet is azért.Semmi memóriával meg CPUval való beállítás nincs és nem is lesz a biosban?
Elég sok helyen olvastam, hogy a Throttlingnál lévő hőfokot változtatták, bár lehet, hogy azt a biost külön küldte ki úgy az Asus..? -
tothi_87
tag
válasz
NTonee #24523 üzenetére
Én is pár napja vettem a laptopom meert váratlanul tönkre ment a régi, néztem az összes tipusú laptopot újat és használtat boltban és kéz alól is. Annyi volt az elvárásom hogy 130ezerig a legjobb hardwert találjam meg. A használt laptopoknak magas az áruk, csak pislogtam hogy mit adnak 100ezerért. Újban pedig más márkából 4005u és 820m van bennük, esetleg radeon R7 265m. Ezért esett az X555lb XO053D-re a választásom.
-
Dictator^
veterán
válasz
NTonee #24462 üzenetére
hogy ellenőrizzem le? a weboldalukon ez van fent
kingston hyperxTotal kit capacity is 16GB.
Each module kit has been tested to run at DDR3L-1600 at a
low latency timing of 9-9-9 at 1.35V or 1.5V.
• JEDEC standard 1.35V (1.28V ~ 1.45V) and 1.5V (1.425V ~
1.575V) Power Supply
• VDDQ = 1.35V (1.28V ~ 1.45V) and 1.5V (1.425V ~ 1.575V) -
ITjunior
tag
válasz
NTonee #24467 üzenetére
Konkrét tapasztalat? boltba nézegettem így is úgy is és nem igazán lehetett szemrevételezéssel megállapítani, hogy most akkor mennyire vesz vissza a lehajtott kijelző, mert úgy is maradt kb. ugyanannyi helye. Csak a kérdés, hogy merre fúj, teljesen fölfele? Mondjuk ez aztán részlet kérdés, max nem hajtom le. A játékok közben viselkedés, hőmérsékletek és személyes tapasztalatok jobban érdekelnek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Hálózati / IP kamera
- PlayStation 5
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- World of Tanks - MMO
- Yettel topik
- Macska topik
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- Hp Elitebook 840 G8 CSAK 1DB POFÁTLAN ÁRON ÚJ KIJELZŐ!!!!
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest