- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Mobilhasználat külföldön
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
nagyúr
válasz
sanyek2 #21013 üzenetére
Szia!
Ennél a típusnál az a probléma forrása, hogy a chipset szarul/hibásan lett legyártva az Asus meg beletolta 2 szériába is (K52, A52).
A probléma úgy nyilvánul meg, hogy ha olyanja van akár már kis vinyóigényes feladatnál is ki tud fagyni, de ha indítasz egy HD filmet vagy játékot akkor 80% eséllyel előbb vagy utóbb kifagy ott is.
Ez ellen nem lehet mit tenni... legalábbis én nem találtam rá megoldást, de más sem emlékeim szerint.
A gép ezzel a hibával max azoknak jó akik internetezgetnek néha... vagy fel sem tűnik nekik ha kifagy a gép.Üdv
Puma -
Puma K
nagyúr
Az Asus laptopok BIOS mesterjelszava az micsoda, vagy mi alapján generálódik?
Nézegettem neten, de nem találtam használhatót... meg elég sok a régi topic-hozzászólás.
-
Puma K
nagyúr
Helló!
Van egy Asus X51 típusú laptop aminek az a problémája, hogy elfelejti az időt így jelszavat kér a Windows boot-olása előtt.
Az elemet kicseréltem egy újra, a régi pasztát is eltávolítottam és újrapasztáztam MX4-gyel valamint alaposan kitakarítottam.A kérdésem azaz, hogy hogyan tudnék a BIOS-ba belépni és beállítani az időt?
Mert nem enged semmit csinálni csak F1 és F2 lehetőségek vannak de mindegyik a Windows boot-olását folytatja.Üdv
Puma -
Puma K
nagyúr
válasz
Mr.Skynet #12617 üzenetére
Szervusz!
A mostani sebessége nem kielégítő a számomra... már-már bosszantó.
SSD drága valamint igazándiból, nekem hely is kéne és nem akarok USB-s vinyókkal szenvedni... Viszont azt mondták nekem, hogy a 7200 rpm-es vinyók rezonálnak nagyon, valamint hangosak. Ezért gondoltam az 5400-asra.... de a mostani 320 GB-os 5400 rpm-es vinyómat elnézve... aggályaim vannak... és lehet nem érdekelne a vinyó hangja és a rezonancia sem ha egyszer normális sebességet kapok.
Üdv
Puma -
Puma K
nagyúr
Hali!
Szerintetek érdemes venni egy 5200 rpm-mel működő 1 TB-os vinyót?
Nem lesz az lassú a mostani (320 GB WD3200BEVT) 5400 rpm-mel működőhöz képest? Steam bejelnetkezése közben/után csinálja néha azt (közben sok program szokott menni), hogy a másodperc tört részére bereccen, majd utána tökéletesen megy tovább mintha mi sem történt volna.
Valakinek van valami tapasztalata?
Üdv
Puma -
Puma K
nagyúr
Hali!
Használat működés közben ki lehet venni az akkut? Vagy inkább kapcsoljam ki és utána vegyem ki?
-
-
Puma K
nagyúr
Az összes ATK fent van (kettőt lehet letölteni az Asus oldaláról) de az alkalmazások közül nincs mindegyik feltéve, mert van amit feleslegesnek tartok. Vagy szedjem le az összeset, majd ha megy a kamera is akkor pedig törölgessem le azokat az Asus programokat amiket nem használok/feleslegesnek tartok?
-
Puma K
nagyúr
válasz
Puma K #12193 üzenetére
Valaki esetleg erre tud megoldást?
(#12193) Puma K
Hali!
Van egy Asus A52JE típusú laptopom, amiben nem tudom bekapcsolni a funkciógomb és a megfelelő jelű gombok kombójával aktiválni.
Azurewave Camera Driver Version V5.8.54000.205 drivert feltettem, de nem igazán tudom még mindig bekapcsolni...
-
Puma K
nagyúr
Hali!
Van egy Asus A52JE típusú laptopom, amiben nem tudom bekapcsolni a funkciógomb és a megfelelő jelű gombok kombójával aktiválni.
Azurewave Camera Driver Version V5.8.54000.205 drivert feltettem, de nem igazán tudom még mindig bekapcsolni...
-
Puma K
nagyúr
Hali!
Megtetszett az Asus K42JV jelölésű laptop, a következő felállásban:
- kijelző: 14" LED 1366x768-as felbontás
- proci: Intel Core i3-370M (2,4 GHz)
- vinyó: 320 GB (5400 RPM)
- memória: 1 + 2 GB DDR3 / 1066 Mhz
- VGA : NVIDIA GeForce GT335M 1GB
- WLAN : b/g/n
- webkamera : 0,3 megapixel
- kártyaolvasó
- USB : 3 x USB 2.0
- kimenet: 1x VGA, HDMI 1x HDMI
- akkumulátor 6 cellás
- adapter : 90 W
- nettó súly 2,2 kg
- méret 349 x 238 x 36,5 mmAzért tetszett meg mert sokat vinném magammal minden fele és ez a pici méret tökéletes. Az alkatrészek is nagyon jók! Modern, erős alacsony fogyasztású proci, elegendő memória mennyiség, jó VGA kártya és a többi hasznos dolog.
Egy dologra viszont nem tudtam fényt deríteni... hogy működik-e rajta az Nvidia féle Optimus és a igen akkor miért nincs feltüntetve az Asus oldalán, és ha nem működik akkor meg miért nem? Elvégre benne van a processzorban az integrált VGA, ehhez jön még a viszonylag friss Nvidia VGA szóval mehetne, de semmi hasznos infót nem találok a neten.
Asus oldalán nincs feltüntetve az Nvidia Optimus logó: [link]
Nvidia blogjában ír, hogy 20 Optimusos gép jelent meg az Asus-tól, de nincs a listában a K42JV: [link] (ekkor jelent meg a K42JV is)
Viszont itthoni kereskedőknél a gép leírásánál szerepel sok helyen hogy "Optimus technológia"
Lambdacomputer: [link]
A4team: [link]
User's: [link]
A topicban kerestem a "K42JV" kifejezést de nem jutottam előbbre. Remélem tudtok segíteni.
Üdv Puma
-
Puma K
nagyúr
Üdv!
Felmerült egy kis probléma az Asus X51R típusú laptoppal.
Ma reggel bekapcsoltam nézem a kijelzőjét és villogott. Kirohantam a biztosítékhoz és hallom hogy az meg cizereg. Vissza rohantam a géphez és kihúztam a tápkábelét majd ki is kapcsoltam. Mikor vissza próbáltam kapcsolni akkor BIOS szintű jelszót kért. Ami foggalmam sincs hogy mi lehet. Utána néztem interneten és nem kevés embernek volt hasonló problémája valamint itt (Darkwood) kollégának is (írtam is neki ezügyben privátot).
A dolog lényege az, hogy ha elvileg az alaplapon lévő kis elem elkezd merülni akkor csinál hasonló aranyos dolgokat. Rengetegszer próbálgattam, hátha valahogy meg tudom oldani. A BIOS-ba nem lehet bejutni mert nem engedi. Valamint a neten is keresgéltem, és az AMI BIOS-hoz való backdoor jelszavakat találtam és azokat is próbálgattam, de azok se jók. Egyszer valami módon be bootolt és a rendszer is felállt és használni is lehetett. Egy rendszer vissza állítással próbáltam (tegnapi nap) de mikor újra akart volna indulni akkor nem csinált semmit csak fekete volt a képernyő. Gondolom megint a BIOS szintű jelszó akadályozta meg hogy be bootoljon és érvényesüljön a rendszer visszaállítás... Most ott vagyok hogy már közel 1 órája kivettem az akkuját és hátha megint jó lesz.
Ha bárki találkozott hasonló gonddal kérem írjon PM-et vagy akár itt is megírhatja. Teljesen tanácstalan vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- Eladó ASUS TUF F15 Gaming laptop i7-11800H RTX 3050 Ti 32GB 1.5TB SSD
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest