Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
mabandi1 #17681 üzenetére
Hali!
Nem kell sorjában, egyből mehet fel a legújabb verzió.
Változás nem biztos, hogy lesz, sőt ha nem volt semmi problémád a géppel, akkor igazából az a jó, ha nem jön elő egy új hiba a frissítés után
Elvileg rosszabb nem lehet az újabb mint a régi volt, ezt azt csiszolgattak valamin az újban, aminek jótékony hatását vagy észreveszünk vagy nem.
Nálam a 216-os volt gyárilag a gépen, a 217-esnél picit aggódtam, hogy mivel már nekem is (ahogy Neked is) Hynix 4GB modul van a gépben féltem, hogy majd valami baj lesz, mert az új bios-hoz ez van infónak csak "Update 4G Hynix SPD" talán én értem félre, de szerintem ez a memó időzítéseivel kapcsolatos valami javítás lehet. Memó sebesség mérés eredmények változatlanok, memó időzítések ugyan azok frissítés után és a géppel sincs semmi probléma nálam.Frissítés menete:
- tedd fel töltőre a notit és a biztonság kedvéért az akku is legyen a gépben, nehogy áramszünet legyen update közben, mert akkor aztán nagy sírás lesz a vége.
- a biztonság kedvéért amennyire lehet ne fusson semmi más program
- letöltöd a 217-es bios fájlt és kicsomagolod, a továbbiakban a fájlt ne piszkáld!
- a Windows BIOS Flash Utility programot letöltöd, kicsomagolod és telepíted.
- a telepített progit elindítod, szépen betallózod neki a korábban kicsomagolt bios fájlt és ki is fogja írni a progi, hogy melyik verzió van a gépeden és melyiket fogja feltenni. Van asszem 3 állapot jelző csík is, ne foglalkozz vele, ha esetleg valamelyiknél nagyon sokáig elakad xy %-nál, hagyd szépen dolgozni!
- ha esetleg már ég a lakás, akkor se szakítsd meg a frissítést, inkább szaladj ki a házból...
- ha a frissítést befejezte, egy kikapcs-bekapcs fog kelleni asszem. Frissítés után az első indulásnál nálam legalább 6-8sec volt mire bevillant az Asus logó, szóval mindig mindent csak türelmesen... -
Blue Eagle
őstag
válasz
mabandi1 #17377 üzenetére
Az, hogy a nvidia grafikus vezérlést rendel minden programhoz és azt teszi alapértelmezetté, az nagyon felesleges és balga cselekedet. Kérdezd meg tőle, hogy ez mire jó?
Itt pont az a lényeg, hogy a gép amikor csak lehet, pianóban menjen a kisebb fogyasztás és hőtermelés érdekében. Pont az nvidia GPU az ami főként tud izzadni a többi hardverelemhez képest, s valjuk be ez a notebookok esetében nem igazán pozitívum. Ha a gépét minél előbb meg akarja sütni, akkor jó úton halad.
Én még a játékokról is leszoktattam magam (csak ritkán, keveset elv maradt), annyira féltem a sajátomat. Két évente nem tudok venni 150-200 ezres kütyüket. Hiába ez nem asztali gép, ennek így kell megfizetni az árát... -
válasz
mabandi1 #17373 üzenetére
Én nem tenném, mert alaplapra integrált a CPU. Aztán ha megsül, akkor mehet az egész gép a kukába.
10% teljesítmény növekedéshez, kb 30%-al kell emelned az órajelet. Ez még egy asztali konfigban elmegy ahol orbitális nagy hűtők vannak beépítve, de egy határértékre méretezett hűtéssel és tápáramkörrel nem kísérleteznék... -
-
Blue Eagle
őstag
válasz
mabandi1 #17255 üzenetére
ASUS X550C Review / Bemutató by mabandi1
Csak a teljesség kedvéért. Ja, és jó a videó!
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
mabandi1 #17252 üzenetére
Én az akkuval kapcsolatosan nem azt vontam kétségbe, hogy a videó adatai rosszak, csak azt akartam sugallni, hogy többek között az akku adatokat is rosszul adja meg az Asus a gyári spec. adatoknál. Meg szerintük csomó termékük nem is létezik
Persze azért ha sokat keres az ember, mint pl. én is átnéztem vagy 15 ország Asus honlapját, akkor a K550 gépeket is megtaláltam nagy nehezen
De végül is mindegy, mert a gyári adatoknál nem kisebb az akku a valóságban, hanem nagyobb, szóval így gondolom senki sem panaszkodik.Igazából már jó ideje nem változtak a hardver igényeim, főleg ha grafikáról van szó. Nálam notikban a HD3650 számított mérföldkőnek, ez nekem a mai napig elég lenne, picit többet tudott az újabb, de kategóriájában gyengébb HD5470 is. Ezt most elnézve kb. már ugyan ennyit tud a HD4000 is, de ha azt mondom, hogy jelenleg egy kölcsön kért notiról írok és egy Intel GMA950-el elvagyok, akkor szerintem tisztán látható, hogy grafika téren teljesen igénytelen vagyok
CPU téren azért már morcosabb szoktam lenni, nem sorolom miért, de i3 alá nem adom, itt a volt i3-350m procim a mérce, ennél gyengébb nem lehet.
Nem szeretnék sokat off-olni, sem untatni a társaságot, szóval küldtem Neked egy privit is mabandi1 kolléga, hogy mi az ami nekem a grafikánál sokkal inkább fájó pont rengeteg notiban. Szerencsére az Asus 99%-ban ezeket a dolgokat nem hibázza el, főként a bill. kialakítás és csatlakozók elrendezésére gondolok.
A videót előre is köszönjük
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
mabandi1 #17238 üzenetére
mabandi1!
Sajnos legközelebb ~50km-re van tőlem MM, de a szintén Asus memo pd hd 7 miatt amúgy is el kéne hozzájuk mennem, szóval majd megnézem a fehéret is.Én a helyi Euronics-ben néztem nem rég, mondjuk nem fehér volt, talán már eléggé megviselt lehetett, vagy 10-ből 1 ami épp nem volt a helyzet magaslatán, de tényleg kiábrándító volt.
Megnéztem a videót is, a srác azt mondja, hogy 2950mAh 44Wh akku van az x550cc-ben, a gyártói oldal szerint 2600mAh 37Wh ez már most érdekes. x550cc gyártói spec. infó
Szerintem az Asus mint gyártó, sose volt túl pontos az honlapjukon közölt adataik alapján, mert még anno a K52 gépem vásárlása előtt volt valami más, talán egy X52 vagy A52 gép már nem is emlékszem, ami egyáltalán nem létezett a gyártói oldal szerintTovábbá volt egy régi S478-as Asus S-X-EAYZ alaplapom is, erről még az asus support sem hallott mikor mailt írtam nekik pár éve.
Természetesen a múlt talán ismétli önmagát (picit lentebb).
Tény ami tény, nincs szükségem N550 full alu házas minőségre meg full hd kijelzőre, bár egyszer azért majd szeretnék ilyen szép világítós bill.-t is, sőt majd meg veszek érte, nem is értem 100db apró smd led ~10dolcsi, miért csak 200-300 rugós gépekbe tehető világítós bill.. A Sony még talán egész olcsón adja az ilyen világítós bill-es gépeket, csak ott meg a hardver / ár arány sajnos elég harmatos szokott lenni.
Ugye itt van még a K56 ami már csak részben fém és más téren is elmarad az N550-től, de ez sem túl olcsó, viszont jó lenne nekem az X550 is, csak picit lehetne masszívabb. Gondoltam ha szinte mindenből van X, K, N széria és az 550-ből miért ne lehetne, rákerestem a K550-re, láss csodát van ilyen is, csak hát megint ez az Asus-os káosz. Az olasz Asus oldalon nagy nehezen megtaláltam
Asus K550CA
Erről tud valaki bármit ?
Ez talán pont az az aranyközépút lehetne amit én keresek.
nussa5: köszi a tesztet, rajta vagyok!
-
-
Blue Eagle
őstag
válasz
mabandi1 #17196 üzenetére
A BlueTooth és a kamera meglévőségét az eszközkezelőben ellenőrizd! Ez legyen az első!
Ilyesminek illik lennie:Ahhoz, hogy a fn+V bill. kombinációval bekapcsold a kamerát, nem elegendő maga csak a driver. Telepíteni kell pl. az ASUS LifeFrame3 alkalmazást is. Az Asus honlapjáról, a megfelelő operációs rendszerre letölthető, ill. mellékelve van a noti telepítő CD-n is.
Ez igaz minden funkció gombokra. Telepíteni kell a hozzájuk tartozó, nekik szánt alkalmazásokat, hogy működjenek.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
mabandi1 #17194 üzenetére
Szia!
Legismertebb a 3DMark valamelyik verziója a VGA benchmarkingolására. [link]
Kiválasztani, hogy egy adott alkalmazáshoz melyik grafikus vezérlőt akarod használni, az NVidia vezérlőpult, 3D beállítások alatt lehet.CPU benchmarking többféle elnevezésű van. Én sosem használtam ilyet. Viszont a 3DMARK nem ismeretlen előttem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 5400, 14" FHD Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia
- LOQ 15ARP9 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4060 32GB 512GB NVMe gar
- Hp Elitebook 840 G8 CSAK 1DB POFÁTLAN ÁRON ÚJ KIJELZŐ!!!!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest