- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Redmi Note 13 5G - fogyókúra után
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Skynet
senior tag
Húha, talán néhányan félreértették amit írtam. Biztos ami biztos kifejtősebb leszek:
Csupán arra gondoltam, hogy feleslegesnek tartok egy olyan dedikált nvida megoldást egy gépben, ami alapjáraton gyengébb, mint ami már amúgy is benne van a prociban --> erre utaltam, hogy csak egy felesleges plusz hőtermelő / fogyasztó az a 610m, nem az i7 -nek a 45W TDP-jével van bajom.
Nem azt mondom, hogy ne i7-et vegyen játékos felhasználásra, meg nem is azt, hogy ne vegyen dedikált vga-s gépet, mondván az i7-be integrált HD4000 mindenre elég, szó sincs erről.
Én csak azt mondom, hogy a dedikált nvidia 610m megléte teljesen értelmetlen (raktárseprésnek biztos jó a gyártóknak ) egy olyan gépbe, amiben van egy i7-es procc és az abban lévő HD4000 tuti körbealázza a 610m-et. Már csak azért is, mert simán a DC memória is 128bit lesz amit megkap az a HD4000, az ilyen 610-710-720 stb Nvidiák meg gyengélkednek a 64bit memó busz miatt is miközben szegények a hajukra kenhetik az 1-2GB dedikált memójukat is. Erről korábban írtam is egy kis szösszenetet, hogy mennyit dob a DC megléte a HD4000 megoldásokon. Pedig nálam ez csak egy kis gagyi i3-3217u procival lett próbálva, nem egy értelmes 4 magos i7-el, amiben ugye az integrált igp is erősebb.
Én egyébként simán elégnek tartanék egy 2 magos i7-et vagy egy korrektebb i5 procis notit, mondjuk minimum egy 740m-el ha már eddig csak nvidiáról beszéltünk. Nem vagyok AMD barát, de ott talán még jobb párosítások is kijöhetnek vga teljesítményt tekintve.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest