Új hozzászólás Aktív témák
-
Blue Eagle
őstag
Én azért kissé felelőtlen döntésnek tartom azt, amikor valaki véglegesen, vissza nem állítható módon törli a gyári helyreállító partíciót. Bár ez ma már kezd meginogni a Win10 esetében, ugyanis Recovery után ki tudja hány Build-del "elmaradt" rendszert kapunk.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
.•°>RAZER<°• #30321 üzenetére
Szerintem külön vezérlő van sata és usb perifériákhoz.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
.•°>RAZER<°• #30319 üzenetére
Üdv!
BIOS sem mutatja?
-
-
Blue Eagle
őstag
válasz
BLUE TORNADO #30247 üzenetére
A Win10, de még a Win8.1 sem fog menni ezeken a régi Asus gépeken. Mikrokód teszi lehetetlenné az újabb OS-ek működését.
-
Blue Eagle
őstag
Ezen a Turion 64 X2 vason, a 2GB RAM-mal viszonylag szépen el fog muzsikálni a Win7. Semmit nem kell külön a BIOS-ban állítani, sőt állítsd az egészet Deafult-ba (BIOS belépés= F2).
A Win7 egyik kiváltsága, hogy gond nélkül telepítheted USB-s eszközről is. Természetesen optakai meghajtóról is.
Ha a gép bekapcsolása után (preboot közben) vadul nyomkodod az ESC gombot, akkor megjelenik egy lista ahol kiválaszthatod azt a bootolható médiával ellátott meghajtót, ahonnét indítani akarsz (bármit, pl. Win telepítőt).Ahogy előttem is írják a Vista driverei jók lesznek. Ha mégsem, akkor kompatibilitási módban menni fog az adott eszközillesztő telepítő varázsló.
Fontos, hogy NE! 64 bites Win7-et telepíts erre a gépre!
-
Blue Eagle
őstag
Sziasztok! Van egy régi A6F masinám. Ahogy csökkentem a fényerőt, úgy egyre jobban kezd villogni a kijelző háttérfény. Mi okozhatja? Inverter probléma?
-
Blue Eagle
őstag
-
Blue Eagle
őstag
Urak!
Ha az Asus szerviz (FIXDIRECT KFT) bármilyen kicsi belső törést (rögzítőcsavarnak a műanyagban lévő rézanyája kitört) talál, akkor garanciának lőttek?(#17918) teratti
Köszi!
-
Blue Eagle
őstag
Valaki már küldött vissza lapost gariba futárral?
Valóban igaz, hogy amibe csomagolom, mondjuk a gyári csomagolás, akkor azt már többet én nem látom? Mert más csomagolóban fogják visszaküldeni? -
Blue Eagle
őstag
válasz
kraftwerkhu #17886 üzenetére
Természetesen van USB3 a gépemen, 2 is.
-
Blue Eagle
őstag
Sziasztok !
Win 8 van a gépemen. Miért van az, hogy az USB 3-as pendrájvomat lassan írja? Max 10 MB/sec. -
Blue Eagle
őstag
válasz
Blue Eagle #17845 üzenetére
Ja! Ezt nem a tudás, teljesítmény különbség miatt kérdezem, hanem a megbízhatóság terén.
-
Blue Eagle
őstag
Szevasztok!
Elsősorban a régebbi motorosokat kérdezném használt laptop vásárlás kapcsán.
Melyiket ajánlatosabb választani? F5N vagy A6F -
Blue Eagle
őstag
válasz
Mr.Skynet #17823 üzenetére
Igazad lehet, mert nálam (K55VJ) Mobile DualCore Intel Core i3-3110M, 2400 MHz (24 x 100) CPU van és GeForce GT 635M 128bit. Ezzel a kombinációval a bekapcsolt nVidia, dupla teljesítményt nyújt mint csak a fent említett i3 CPU.
Igaz, nagy játékos nem vagyok. Amit néha futtatok ahhoz meg elég a csak a i3 is, úgyhogy az nVidia GPU állandóra ki van kapcsolva. Az nekem ne csináljon plusz hőt!
-
Blue Eagle
őstag
válasz
rosszqtya71 #17722 üzenetére
A kamera fordított képére itt a megoldás.
A billentyűzetnek meg gondolom hardveres bánata van, majd talán mond rá valaki választ. Nem kizárt, hogy cserés. -
Blue Eagle
őstag
válasz
Black&White #17720 üzenetére
Keresőt prószáltad? Nézz körül itt: [link]
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Black&White #17718 üzenetére
Szia!
Parancsolj, itt a terméktámogatás az F5N-hez. A BIOS 213 az utolsó amit kiadtak hozzá.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
SoulReaver #17707 üzenetére
Az én laposomhoz sincs az Asus supportján win7 driver. A driver lemezen amit kaptam a géphez, azon meg van. Igaz, csak úgy található meg rajta, ha intézővel kutatjuk fel a könyvtárakat, mert autoplayben csak win8 alatt működik.
Nekem a gépem freedosos volt. Egy 32 bites win 7 -em volt csak először. Simán felment. -
Blue Eagle
őstag
válasz
SoulReaver #17704 üzenetére
Mert, miért nem lehet felrakni rá a win7-et? Próbáltad már?
Előre telepített a win 8?
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Lacces #17675 üzenetére
Az nem igaz, hogy kártevők vannak abban a bizonyos winben, amit onnét letöltesz. Oda van írva mindegyikhez pontosan a részletekbe, hogy milyen verzió. Sokszor már a puszta név is sugallja. Olyat kell letölteni, ami mentes a buherától, és kész. A hologrammos matricád meg adott a legalizáláshoz.
-
Blue Eagle
őstag
Mindenkinek BÚÉK!!!
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Doky586 #17656 üzenetére
Az enyém az itt van, és működik.
A példámban szereplő A6M itt van. Ez is jó.
...csak jól kell keresni, jó helyen.
Nekem adtak a gépemhez frankó drájv CD-t. A win7 is rajta van, de alapból win8 optimalizált.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Doky586 #17652 üzenetére
Így van, ezek nem NiCd akkuk, hogy teljesen le kell meríteni. Sőt! Ezeknek nem is jó a csutka lemerítés, és úgy tudom az sem jó nekik ha 100%-os feltöltöttséggel van elrakva a szekrénybe. 40%-ig előbb merítsük le és úgy tegyük álomba.
Nem tudom, mert pl. az Asus A6M lapost rég nem árulják és simán le tudom tölteni a drájvokat hozzá.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
SeniorTilla #17650 üzenetére
Igazad van! Bocs.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Rottenbiller #17646 üzenetére
Lejelszavaszták a BIOSt. CMOS Clear kell neki, vagy BIOS elemet kivenni kis időre. Aztán azt is elfelejti honnan jött.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
teratti #17633 üzenetére
Nem vagyok teljesen biztos benne, de szerintem nincs a CPU foglalatozva. Az az idő elmúlt sajnos amikor az "olcsóbb" kategória is úgymond így igényesen meg volt csinálva. Fogyasztói társadalom van, ha elromlik egy valami ne tudd csak azt cserélni, dobd ki az egészet, vegyél újat.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
teratti #17624 üzenetére
Szerintem nem igazán fejleszthető, mert minden amit cserélnél a fejlesztés miatt, forrasztva van az alaplapra. Asszem még a CPU is, a GPU az forrasztva van az 100%. A meghajtók és a memória az, ami gond nélkül cserélhető/bővíthető.
(#17625) sznorbert86
Ez teljesen normális hőmérséklet (sajnos). Hogy ez mennyire ártalmas? Ez önmagában nem ártalmas, hanem a sok felmelegedés-lehűlés okozta delta t miatti hőtágulás, ami a forrasztások elfáradásához, "eltöréséhez" vezet majd idővel. Ez kontakthibát, üzemzavart okoz, amit jó esetben újraforrasztással tudnak orvosolni.
Egy szó mint száz, ezek a gépek nem szeretik a sok játékot. -
Blue Eagle
őstag
válasz
magyarchris #17616 üzenetére
Akkor nem véletlenül van ez a bazi nagy meleg! Nálam most, hogy 50 fok van kb. így megy a cooler 2100 ford/perc.
Sürgősen meg kell nézni a ventidet hogyan szalad! Lehet, hogy megszakadt a kenés a csapágyában. Részlegesen szorulhat esetleg.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
magyarchris #17612 üzenetére
Mennyivel pörög? Mert százat (100) írtál!
-
Blue Eagle
őstag
válasz
magyarchris #17610 üzenetére
Ez a nagy hő erőforrásigényes feladat közben jön létre vagy pedig jelentkezik Idle állapotban is? Mert ha igen, ez nagyon nem normális! Nálam Idle közben max 45 fok van.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
magyarchris #17608 üzenetére
Miért, nem jár Full közeliben a venti ekkora hőmérsékleten? Ekkora mért hőfokon már elég szép meleget fújkál kifelé magából. Ez jól érzékelhető tapintással a kifújt levegő útjában? Újrapasztázás az biztos nem ártana.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
teratti #17603 üzenetére
Egyszóval olyan mintha le lenne véve az akku a gépről. Nem görbült el véletlen az egyik csatlakozó lemezke (ha jól tudom) a kilenc közül? Mikor vetted a lapost?
(#17604) Roland93
Mikor veszi vissza a fényerőt? Munka közben vagy inaktív állapotban akkor amikorra az be van állítva? Külső optikai egeret használsz?
-
Blue Eagle
őstag
válasz
kovaripeti #17599 üzenetére
Ez Acer nem pedig Asus, persze ez most nem annyira lényeges. Elég súlyos a dolog amint látni. A porszívó gégecsöve ekkorát üt?? Hüü...
-
Blue Eagle
őstag
(#17588) Roland93
Nekem K55VJ notim van, Qualcomm Atheros AR9485WB-EG Wireless Network Adapter kiséretében. Ezt a Win 7 gond nélkül felismerte és kezelte magától. (ha jól emlékszem. már régóta Win 8 van.)
Minden kedves fórumtársnak Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok!
-
Blue Eagle
őstag
válasz
laposonly11 #17542 üzenetére
A moddingot kevesen kultiválják.
-
Blue Eagle
őstag
A Win sok videó vezérlőt el tud kezelni, mert a driver kabinetben megvan az adott meghajtó. De ez az elkezelés a teljesség igénye nélkül tud csak megtörténni. Éppen azért, hogy ilyen dolgokat mint a TV kimenet maradék nélküli kihasználása is megvalósíthatóvá váljon, szükség van a gyári, azaz a gyártó (jelen esetben a Sys-es) driverére. Ekkor általában egy interaktív felületen tudod elérni a vezérlő valamennyi beállításait, köztük a TV kimenetét.
Az, hogy telepítéskor az nyehegi ki a Win, hogy a telepítendő régebbi a meglévőnél, azzal ne foglalkozz! Folytasd a telepítést nyugodtan.bye
Blue Eagle -
Blue Eagle
őstag
válasz
mabandi1 #17377 üzenetére
Az, hogy a nvidia grafikus vezérlést rendel minden programhoz és azt teszi alapértelmezetté, az nagyon felesleges és balga cselekedet. Kérdezd meg tőle, hogy ez mire jó?
Itt pont az a lényeg, hogy a gép amikor csak lehet, pianóban menjen a kisebb fogyasztás és hőtermelés érdekében. Pont az nvidia GPU az ami főként tud izzadni a többi hardverelemhez képest, s valjuk be ez a notebookok esetében nem igazán pozitívum. Ha a gépét minél előbb meg akarja sütni, akkor jó úton halad.
Én még a játékokról is leszoktattam magam (csak ritkán, keveset elv maradt), annyira féltem a sajátomat. Két évente nem tudok venni 150-200 ezres kütyüket. Hiába ez nem asztali gép, ennek így kell megfizetni az árát... -
Blue Eagle
őstag
válasz
LemPeti #17316 üzenetére
1., NVIDIA drivert telepíteni,
2., NVIDIA Vezérlőpultot megnyitani, azon belül 3D Beállítások kezelése. Na itt lehet kiválasztani mikor melyik grafikus meghajtó működjön.Szerk.: Alapból úgy van beállítva, hogy csak a 3D alkalmazásoknál lép életbe az nVidia GPU!
Minden driver legyen telepítve ez természetes!!!
-
Blue Eagle
őstag
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Succli #17270 üzenetére
Aida64-gyel nézted már az érzékelő értékeit? Próbáld azzal is. Hátha...
A helyzet az, hogy elsőre arra gondoltam nem jó a hőátadás a hűtőre, ill. nagyon poros belül. Aztán íod, hogy újra van pasztázva. Gondolom ki is van takarítva.
Arra még kíváncsi lennék, ha lebök a program, meg netán a cooler is felpörög, mekkora a CPU kihasználtság? Nincs e esetleg 100%-ra kiakadva? -
Blue Eagle
őstag
válasz
Blue Eagle #17268 üzenetére
Bocsánat! Ill. ATI grafikus vezérlő az nVidia helyett! Mindegy a lényeg ugyanaz.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Succli #17262 üzenetére
"de a gép nem melegszik" - ezt honnan tudod? Tapintással vagy hőmérséklet figyelő szoftver révén?
Talán nem véletlenül pörög fel a proci!Innentől kezdve olvass bele a topikba , meglesz a válasz! (17239. hsz-től)
Nem is volt olyan messze. Igaz?
-
Blue Eagle
őstag
válasz
mabandi1 #17255 üzenetére
ASUS X550C Review / Bemutató by mabandi1
Csak a teljesség kedvéért. Ja, és jó a videó!
-
-
Blue Eagle
őstag
válasz
fkenny #17200 üzenetére
Csak nehogy a csavarfej lefúrása legyen ebből! Mondjuk az sem túl gázos dolog. Csakhát csakhát...
(#17198) Satis :
És mi a helyzet egy mp3-mal? Vagy WMA-val? Stb? Valahogy kodek, ill. szűrő problémára saccolok. Milyen idős a telepített OP rendszered?
Ha kódek telepítésről van szó, akkor én csakEZT használom. A telepítés végén az Install Codek jelölőnégyzetbe pipát tenni! Ez mindent tud amit kell! -
Blue Eagle
őstag
válasz
aszti93 #17197 üzenetére
Az említett laptopod BIOS rendszerének felépítését nem ismerem sajnos. Két esélyes a történet. Ha nincs állítási lehetőség, akkor dinamikusan kiosztja a memóriát az adott alkalmazáshoz mérten. Pl. netezéshez 10 megát, játékhoz akár 128 megát. Nagyobb az esélyed erre, ha a rendszermemóriát növeled!
-
Blue Eagle
őstag
válasz
mabandi1 #17196 üzenetére
A BlueTooth és a kamera meglévőségét az eszközkezelőben ellenőrizd! Ez legyen az első!
Ilyesminek illik lennie:Ahhoz, hogy a fn+V bill. kombinációval bekapcsold a kamerát, nem elegendő maga csak a driver. Telepíteni kell pl. az ASUS LifeFrame3 alkalmazást is. Az Asus honlapjáról, a megfelelő operációs rendszerre letölthető, ill. mellékelve van a noti telepítő CD-n is.
Ez igaz minden funkció gombokra. Telepíteni kell a hozzájuk tartozó, nekik szánt alkalmazásokat, hogy működjenek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Horgász topik
- Építő/felújító topik
- Nintendo Switch
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- SZÜNETMENTES TÁPOK
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged