- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
PAtr0n
addikt
válasz
The DJ #17730 üzenetére
Könnyedén ki lehet mérni, ha van egy mezei multimétered. Lehet gyorsan megvan, ha hozzáférhető helyen van a mikrokapcsi.
Blue Eagle:
Ki tudja abban a szériában milyen gyártó mikrokapcsolóját alkalmazták, lehet olvasni olyan ipari hulladékokról amik pár száz lenyomás után telibefosták magukat. Nyilván nem egy OMRON csinál ilyet, de azokról is hallani már rosszakat, legalábbis azokról amiket nem Japánban pattintottak össze. -
PAtr0n
addikt
válasz
The DJ #17727 üzenetére
Szia!
A CMOS elem simán produkálhat ilyet, első körben annak javallott a cseréje, filléres dolog. Viszont akár a mikro kapcsoló is szarakodhat, azt meg ki lehet mérni, hogy megnyomáskor összezár e. Persze ezt is csak szétszedett állapotban. Az alaplap hibát tenném utoljára, mert az a legvalószínűtlenebb esetedben, meg azt nehezebb is kideríteni. Javaslom add be valahová, vagy ha bátor vagy, és nem vagy hozzá túl laikus, ezeket mind te magad is meg tudnád csinálni.
-
PAtr0n
addikt
válasz
balbekk12 #17710 üzenetére
Akkor bizony a töltőáramkör döglött meg a laposban. Valamennyit csurgat az aksiba, de az tölteni nem igazán elég, ellátni a lapost meg pláne. Tehát amikor valamennyit visszatöltött, be tudod kapcsolni ha benne az aksi, de azt meg hamar leszívja, és magáról a tápról meg képtelen életben tartani a lapost. Szervíz.
-
PAtr0n
addikt
válasz
balbekk12 #17698 üzenetére
Tipikus ha egy akksi döglődik. Túl sok áramot kap fel (akár cellazárlat), ami elveszi a géptől a szuflát,ami miatt az nem kapcsol be. Próbáld ki egy autónál ha fullra lemerült/szar akksit teszel bele (és sikerül mondjuk bikáról beindítani), alig akar járni a motor, a világítást meg felejtsd is el egy ideig. Ugyanis a mélykisült akksi potenciális fogyasztó a körben!
-
PAtr0n
addikt
válasz
SeniorTilla #17668 üzenetére
Na pont erre gondoltam én is, csak te jobban megfogalmaztad, köszi
-
PAtr0n
addikt
válasz
hobizoli #17651 üzenetére
szerintem ez hujeseg, nem NiCD akkuk vannak ezekben, ez a le kell meriteni aztan ujratolteni egy akkori idoszakbol rossz mar-mar beidegzodes
Nem azt írtam, hogy feltétlen le kell meríteni, hanem hogy néha le kell, azaz dolgoztatni kell. Az meg kifejezetten káros rá nézve, ha pl. valami energiazabáló dolgot futtatsz, pl. játszol közben, mert ilyenkor ugyanúgy aksiról kajál a rendszer, csak persze az elektronika tölti is közben.
Sok ismerősnek fingott már így ki, hogy állandóan töltőn lógatta, valószínűleg elektronika válogatja, hogy behelyezett akkunál töltés közben mennyire terhelődnek a cellák. -
PAtr0n
addikt
válasz
Blue Eagle #17642 üzenetére
Így van, gamelni is szigorúan csak bedugott táppal érdemes, azt is úgy, hogy aksi nincs bent.
Amúgy érdemes megfogadni azt a tanácsot, hogy huzamosabb ideig nem szabad 100%-ra töltött aksi mellett, töltőről használni a gépet, mert az árt neki a legjobban. Hagyni kell szépen merülni is, aztán ha 15-20% körül van feltölteni. Több mint 2 éves a laposom, az előbbi technikával (plusz azzal, hogy sokszor van kivéve 100% töltöttséggel az aksi), még mindig 87%-os a telep Aida meg Everest szerint. Kiegyensúlyozott módban, wifivel, zenehalgatással, 50% fényerővel, a 2 és fél óra üzemidő nem ritka még most sem.
-
-
PAtr0n
addikt
válasz
laposonly11 #17559 üzenetére
Azért nem egészen ilyen egyszerű a dolog, az USB-s csatolás meg egyenlőre eléggé gyerekcipőben jár.
Tessék ezt a topicot olvasgatni: eGPU -
PAtr0n
addikt
Végre megcsináltam a notim (N53SV), a 2 hónappal ezelőtti szétzúzásból végre új életre kelt
Kapott új kijelzőt, új bill-t, és egy úttal egy Kingston V300 SSD-t, plusz optibay-ben egy 500Gb-s Seagate HDD-t. Nem semmi mennyivel gyorsabb a rendszer, az asztali gépemben is SSD van (Samsung 830), de a noti most azt is lepörgi. Mondjuk az asztali csak Sata2-t tud, a noti meg 3-mat, ez érződik is, ill. a benchmark eredmények (Crystal Disk Mark) is alátámasztják. Viszont aki hosszú távon SSD beszerelésén gondolkodik, ha a Kingston mellett teszi le a voksát, inkább KC300-as szériát tegyen bele, annak jobbak a fogyasztási mutatói, direkt laposokhoz van optimalizálva. -
PAtr0n
addikt
válasz
KillHates #17497 üzenetére
Persze nyilván lehetnek benne jó dolgok, nem is azt mondom, csak az erőltetés nem szép dolog. Fordítva kellene működnie a dolgoknak. Kiadnak egy új Wint, legyenek benne minimális változások, de ne nyúljanak már ahhoz amit már megszokott az ember. A csempés lószar legyen opcionálisan beállítható pölö, és így tovább...
Ez kábé olyan mint amikor anyám kérdezés nélkül átrendezi a szobámat, betesz még 3 cserép virágot, de azt is a szoba közepére. De szerencsére ilyen még nem volt
Ha tényleg vállalható fejlődést akarnak, miért nem kérdezik meg az usereket mit szeretnének? Anno a Vistát és a Win7-et üdvözítően fogadtam az XP után, de ezt már nem nyomják le a torkomon. Ismerek amúgy olyan usert, aki meg a Win7-et fikázza, képtelen XP-ről váltani rá, pedig egy nagyon jó rendszer lett. -
PAtr0n
addikt
válasz
laposonly11 #17491 üzenetére
Kérlek sorold fel az a megannyi extra szolgáltatást ami Win8 alá jön...
Ha már itt tartunk, undorító a Microsoft politikája, elég csak az office 2007-re gondolni, én a mai napig nem tudom megszokni bent a cégnél ezt a csomagot, "look a like"-ban használom mind az excell-t min a word-ot, mert egyszerűen hányadék az "új" office. Miért kellett egy teljesen jól működő felületet teljesen átszabni?
Ugyanez a Win 8. Ki a faszom kérte őket, hogy csempés gecikkel hánnyák tele a képernyőt? Neked ez hiányzott? Egy rakás fos az egész, aki ezt megeszi, egészségére, remélem akkora epés hányást okádik tőle, mint a szar. Elnézést a vulgaritásért, de aki a Win 8-at előrelépésnek tartja, az egy abberált liberális idióta f@sz. -
PAtr0n
addikt
Tudnátok olcsó optibay-t ajánlani N53SV notihoz? Max 3500 körül gondoltam...
Köszi!
-
PAtr0n
addikt
válasz
albi31 #17394 üzenetére
Milyen metódus??? Minden stock Asus notinak 5 karmos lefogatása van a felső résznél, tehát alulról akad be az egész klaviatúra, felül lehet a körmök kiakasztása után kiemelni. Még egy laikusnak sem bonyolult. Ezért vigye szervízbe? Amit javasoltak neki, simán lecsekkolhatja otthon is, ha nem javul, utána vigye esetleg.
Alpachino:
Tele vele a youtube, csak egy a sok közül, a bill. kivételt illetően:
youtube -
PAtr0n
addikt
válasz
Impressa #17351 üzenetére
Ismerős amiket írsz, a régi sortrafós képcsöves TV-knél alap a folytonos 15Khz hallása, bár az idősebb korosztály általában nemigen hallja, mert ugye a magas hangok kihallásával évről évre rosszabbul állnak
Volt egy Sapphire HD4850 VGA-m, annak a táp részében a "ferrite core choke"-ok játszottak dallamot, már új korban is.SeniorTilla:
Nekem a N53-ban szerencsére nincs ilyen probléma, még csökkentett órajel mellett sem. Mellesleg ez lehet a baj barátnőm notijával is. Amikor a képernyőt elhalványul, csökkenti az órajelet is.Mr.Skynet:
Ledes az már szinte mindegyikben... szerencsére, mai a fogyasztásra is jó hatással van. A rendes számítógép tápnak is van hangja, bár az enyémnek nem nagyon hallani, pedig szuper jó a fülem -
PAtr0n
addikt
válasz
rolii21 #17341 üzenetére
Milyen ASUS notiról van szó? Barátnőm K52-ese új kora óta sípol, de csak akkor, amikor a Win7 lejjebb veszi a fényerőt ha nem használjuk. Nem értem mi az összefüggés, bár lehet hogy olyankor csökkenti a HDD pörgési sebességét, ami azon a fordulaton besípol. Hátha tud valaki erre gyógyírt....
-
PAtr0n
addikt
válasz
rolii21 #17339 üzenetére
Persze rá lehet faragni, épp a minap Apródoztam egy 750Gb-s 3.5"-ös HDD-t asztali gépbe 6900-ért, eddig jónak tűnik, jelenleg is folyik rá nagy állományok másolása. Nem azt mondom, hogy tuti a használt, de manapság már az újban sem bízhat az ember, némely cucc biza pont a gari idő letelte után 1-2 hónappal döglik be. Haver járt így VGA-val és monitorral is. Egyik 5 nappal a gari után, másik 1 hónappal utána döglött be. Használt laptopot meg maximum 1 éveset szabad venni, a 2 évesek nagy százalékával már gondok vannak.
-
PAtr0n
addikt
válasz
Blue Eagle #17322 üzenetére
Akkor egyet értünk
-
PAtr0n
addikt
válasz
Blue Eagle #17320 üzenetére
Persze az is igaz, jól is gondolod, de alapértelmezés szerint desktop feladatokra az intelt, grafikus feladatokra az nVidia-t fogja alkalmazni
-
PAtr0n
addikt
válasz
Blue Eagle #17318 üzenetére
2. Alapértelmezett driver szerint úgy kellene működnie, ahogy felvázoltam
-
PAtr0n
addikt
válasz
LemPeti #17316 üzenetére
Na álljunk meg egy pillanatra. Ha minden driver ok, akkor az intelt csak desktop használatkor üzemelteti, de amint elindítasz valami 3D-s cuccot, akkor indul a 720M. Driver nem meglétekor létrejöhetnek olyan anomáliák amiket leírtál, de ha minden smakkol, akkor a fent felvázolt állapot, érvényesül. Frissíts minden drivert!
-
PAtr0n
addikt
válasz
nussa5 #17205 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, leköteleztél!
Még 1 kérdés: kicsit magas miért kell 2 külön kábel csak azért mert nagyobb felbontású a kijelző? csak mert úgy gondolom mint egy normál monitort, aminél dsub, vagy dvi csati van, tehát minden videókarival jó. Persze itt magát a tápot is a szalagkábel viszi, de akkor is magas. Fordítva se működne? Tehát ha full HD kábelre a sima wxga kijelzőt kötném (persze ha a csatlakozó engedi)
Persze minden esetre rendelek kábelt is, nem kötözködni akarok. -
PAtr0n
addikt
Sziasztok!
Adott egy N53SV lapos. (altípus asszem SX619) Sajnos a hétvégén több baja is lett egyszerre. Első sorban kijelzőt kellene benne cserélni (berepedt teljesen), néztem e-bayen van a hozzá valóból egy rahedli (wxga 1366x768), de találtam szinte ugyanabban az árban 1 eladótól full HD panelt is. Szépen le van fotózva a hátulja, tehát össze tudom hasonlítani az enyémmel miután szétszedtem. Az én laposom tipusa is meg van adva, tehát elviekben beletehető a nagyobb felbontású panel, ha a szalagkábel csati hossza, és lábainak száma megegyezik? Belevághatok bátran a cserébe? Amúgy angliai top seller az eladó.
Más: Kell hozzá billentyüzet is, itthon 15 alatt nem kapok, azt is néztem, de kint sincs 9000 (+posta) alatt, ezért más tipusú laposhoz néztem, asszem x54c-hez, méretre/beppatintó fülek helyzete/szalagkábel hossz, helyzete alapján szinte egyforma az enyémmel. Fotó alapján a szalagkábel érintkezőinek száma is megegyezik az enyémmel. A lényeg, hogy ez postával együtt lenne 5k. Persze angol, de majd felmatricázom. Erről vélemény? Ez így működni fog?Minden segítséget köszönök!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Futás, futópályák
- sziku69: Szólánc.
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Philips LCD és LED TV-k
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Jogász topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Energiaital topic
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest