- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
Necc
addikt
válasz
darvinya #40398 üzenetére
Mondatom első fele: "ha normálisan meg van írva" és bár nem tettem, de ezt erősen kellett volna nyomatékosítanom.
Az ilyen ismeretlen fejlesztőknél, vagy magánemberek hobbiból megírt alkalmazásainál (amiből azért dögivel van marketen, sőt a market 90%-a ilyenből áll, aka "tákolmányokból") pedig garantáltan előfordul ilyen aksileszívásos történet, vagy pislogsz hogy 1 nap után több 100 megát forgalmaz a telefon, "mítikus módon" bekapcsolgat a GPS lokalizáció, rootot igénylő alkalmazásoknál újraindulgat vagy érthetetlenül belassul a telefon, ritkább esetben téglásodik, stb...
Még a legmegbízhatóbb(nak) tartott fejlesztőknél is előfordul hogy valamit optimalizálatlanul dobnak ki, számomra a mai napig a legtipikusabb példa az IM+ progi, ami még lekapcsolt adathálózat mellett (wifi, mobilnet tiltva) is leszívja fél nap alatt az aksit mert "kifelejtették" belőle az ilyen jellegű energiatakarékos funkciókat.
Szóval igen, nagyon meg kell néznie az embernek mit is telepít a marketről, az esetek túlnyomó többségénél nem a hardverrel vagy az OS-el van a probléma, hanem a "szoftverrel", azaz a tákolmánnyal, és erős tapasztalatból tudom, hogy a live wallpaperek legjava pont ilyen tákolmány és nem is csodálom emiatt hogy a legtöbb emberben ki is alakult az a tévhit hogy a "live wallpaper lezabálja az aksit".
Hab a tortán hogy rengeteg esetben ilyen tákolmányokért sokaknak még van bőr a pofájukon pénzt is elkérni, de ez már off.
-
TRob1
veterán
válasz
darvinya #40398 üzenetére
Tehát az már egy "komplett" játék, ami állandóan fut.
Egyébként mindig vannak kivételek, de sztem el lehet mondani hogy általában nem jellemző a kiemelkedő akkuidő csökkenés (persze vmennyi töblet azért biztos van, csak nem igazán észrevehető). Karácsonytól új évig is használtam 1et (fenyő, hóesés...stb), de ott se vettem észre többletfogyasztást.
Természetesen ha vki azt bámulja órákon át, akkor azért megugorhat a fogyasztás... ahogy minden más alkalmazásnál is, ami használva van. -
Necc
addikt
válasz
darvinya #40394 üzenetére
Ha normálisan meg van írva a live wallpaper, és a megfelelő hardver is alatta van (azaz OpenGL(ES) wallpaperhez 3D gyorsító is van és nem szoftveresen erőlködik valamit a rendszer) akkor az egyetlen dolog amit "fogyaszt" az valamennyi plusz RAM, amúgy észre nem vehető az üzemidő, vagy a rendszer általános sebességén bekövetkező csökkenés.
Viszont ha kevés a RAM akkor a live wallpaper visszatöltése hatással van a rendszer válaszidejére. Más hátránya nincs.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
darvinya #40361 üzenetére
get-et kipróbálom.
volt egy facroty reset ha erre gondolsz.
(#40363) Polllen: root nincs, alap ICS.
egyszerűen és nagyszerűen vagy nem találja a programot Play-en, vagy appbrain-ből megtalálva inkompatibilitás miatt nem lehet telepíteni.
a tablet-ben nincs bluetooth, GPS, 3G, de ezeket nem igénylő programokkal is ugyan ez a helyzet.
pl.: SoundCloud
-
fatal`
titán
válasz
darvinya #39887 üzenetére
4.0.3 letesztelve már az emulátorral, köszi.
Egyedül a Froyo maradt ki, de még nincs teljesen tesztelhető állapotban a cucc, megkeresem majd Melack-ot. De köszi a segítséget.
(#39886) Imy: Elsőre az elvison féle Battery Widget a legjobb szerintem (a widgetje is szép, de azt nem használom, csak az értesítőjét). Másodikra meg felesleges task killert használni, a rendszer majd kilövi, ha szükséges. Illetve, ahogy lelődözöl olyanokat, amiknek szolgáltatása fut a háttérben, azokat a rendszer újra elindítja így egy csomó energiát pocsékolnál.
De egyébként pl. Go Launcherben van beépítve task killer, vagy erre a kulcsszóra keresve a marketen jópárat találsz.
-
-
barnam_
nagyúr
válasz
darvinya #39619 üzenetére
Ezt tettem fel: Windows Media Audio for MP3-Player 1.0
Látja hogy Removable disk (H), de belépve csak egy "_" van. -
fatal`
titán
válasz
darvinya #39547 üzenetére
Egy izzó kiégését egy kép cseréjéhez, vagy szövegek fordításához lehet hasonlítani, nem jogvédett kódokban való túrkálást. A kocsid fedélzeti számítógépének hibáit sem kezded el otthon forrasztgatni, meg heggeszteni a szoftverét. De még ez is megoldható, csak épp nem legális tehát itt még tiltott is.
-
Kakumix
senior tag
válasz
darvinya #39502 üzenetére
Minden, ami a fejlesztéshez kell.
SDK, link az Eclipse-hez, tutorialok, dokumentáció, stb. -
Narxis
nagyúr
válasz
darvinya #39493 üzenetére
Én azért kerestem ilyen appot mert custom ROM-ot használok(Defy WIUI) és abban MIUI launcher van ami nekem teljesen elég, de mivel nincs app drawer így ömlesztve vannak az appok ikonjai. Mivel sok app van fent, telepítési sorrendben így nincs kedvem átrendezni hanem inkább kiraknék pár appot status bar-ba ahol van egy csomó hely. Ennyi.
-
fatal`
titán
válasz
darvinya #39495 üzenetére
Mi a szarnak raknád az összes appot? 2-3 gyakran használt appot. Össze-vissza írkálsz hülyeséget.
Nem akad össze a rendszerrel, csak GB alatt nincsen jogosultsága kapcsolgatni / appot indítani, ha olyan a gyári ROM. Márpedig a sonykon olyan. ICS alatt nem lesz probléma (elvileg).
Engem nem érint, nem használom, de miért kötözködsz? Onnan indít appot, ahonnan akar. Ha azt akarná, hogy mondják meg neki, hogy mit csináljon akkor venne iPhonet / WP7-et.
-
fatal`
titán
válasz
darvinya #39489 üzenetére
Ki beszélt külön appról? Az elixirről volt szó.
Külön app sem kell, elég a SystemUI.apk cseréje. Legalább olvasd el, amire válaszolok.
(#39493) darvinya: Pl. azért, mert kényelmesebb és bárhonnan eléri, nem kell az asztalra mászkálni. Ez már egyéni preferencia kérdése.
-
punky10
addikt
válasz
darvinya #39489 üzenetére
De itt csak kapcsolokat lehet elhelyezni.Az alapkérdés arra vonatkozott,hogy alkalmazásokat lehet-e statusbarba rakni.Erre jött az Elixir,ami viszont SE telokon az imént leirt modon müködik...Hunfatal arra irta,hogy beszélt Tamással,és ö is megerösitette,hogy igy van...
-
atillaahun
veterán
válasz
darvinya #39179 üzenetére
A mért adatokat, hogy ne a legutóbbi boot óta mérjen, hanem onnantól amikortól én akarok. Mert csak így lehet programokat tesztelni. Csak tudnám erről a fejlesztők miért feledkeznek meg általában.
Ami a pontosságot illeti, a legtöbb program nem képes (pontosabban szerintem egyik sem) korrekt adatokat kinyerni a VOIP jellegű app-ok forgalmából, a (zene/videó) stream-elésekből, meg általában a Youtube forgalmát is félremérik.
Ritkán ezeket a készítő elismeri, és a leírásokban is megjegyzi, általában viszont hallgatnak róla, néhányan a felhasználó bénaságára, vagy az adott telefontípusra fogják.
Szerintem egyszerűen az Android rendszer hiányossága, defektje, ahogyan sok minden más is. -
Rickazoid
addikt
válasz
darvinya #39057 üzenetére
Csakhogy a varázslók nem léteznek, ahogy az adatforgalom figyeléséből neked sem lesz fizikai hozzáférésed semmihez.
(#39058) mandras81:
"ne ringasd magad olyan tévhitbe, hogy egy vírusírtó megvéd téged bármitől is"
Kivétel az összes ismert malware. A hülyének bélyegezésre nem reagálnék, csak hogy olvasd el miket írtam.(#39084) jackbacsi87: csak chatre ott a Messanger, nálam működik. A kérdés persze hogy asztali gépen mit használsz, mert ha nem teljesen kompatibilis klienst (felteszem van ilyen), akkor előfordulhat, hogy az nem menti az előzményeket a Facebook szervereire, mert normál esetben minden ott tárolódik, nem az alkalmazásokban.
-
Mr X
veterán
válasz
darvinya #39060 üzenetére
Előbb inkább a telefonja típusát kérdezd meg, nem kell mindegyiknél bootloaderrel szórakozni.
RBJ:
Általában megéri a custom rom, gyorsabb, tisztább, több funkcióval. A romok típusspecifikusak, csak az adott típusra készült romot teheted fel, ami sok típusnál kernelt is cserél.
-
fatal`
titán
válasz
darvinya #38978 üzenetére
Minek kéne su joga lenni? Felrakott egy appot, ami dobálta a reklámot. Rányomott a reklámra, felrakott (volna) egy appot, aminek van joga sms-t küldeni. Nincs itt semmi roothoz közeli dolog.
És a beállításokhoz sem kell su jog, főleg, hogy a gyári appokban benne van, hogy tud beállítást módosítani a telefonon, így küldi a szolgáltató a cuccokat.
Nincs is rajta a su bináris gyárilag a telefonon, anélkül nehézkesen kapsz te root jogot bármire is.
-
AXisBOLD
addikt
-
GrandeP
addikt
válasz
darvinya #38430 üzenetére
Háááát, így elsőre, sztem, megküldi túlfesszel és az az egység győz, amelyik tovább bírja....
Gondolom a tévé elkezdi tölteni a telót, ha jobb tévé és nem droidos teló, akkor talán még pendriveként is érzékeli... más nem fog történni..
Régi nokiám, n95, az is jacken, tolta ki rca-ra a jelet... de usb?! Sztem esélyteln...
-
-
RBJ
addikt
válasz
darvinya #38222 üzenetére
van noti sima lan upc nettel. arra gondoltam, hogy ha usb rádugom a telót a noti ra akkor a telo a gépen keresztül tud netezni, hogy telepítsek pár dolgot mert offline nem minden alkalmazás van meg apk ban.
noti n wifi nuku mert nincs rá driver linux alá.
de az asszonynak a netbookján a linux alatt van wifi tipp?
de most esik le ha lenne wifi routerem/ amit nemrég adtam el/ egyszerűen meg lenne oldva.
-
stefi68
addikt
válasz
darvinya #38017 üzenetére
Nos azt kell mondanom ez a Scientific Calculator a legjobb eddig
Ami hiányzik belőle az a DEC, BIN, OCT átváltás, de azt úgy is ritkán használom.
Azonkívül kár, hogy az előzőleg bevitt formulákat nem lehet előhívni mint a Panecal-nál (v. csak nem jöttem rá még hogyan kell) -
stefi68
addikt
válasz
darvinya #38008 üzenetére
Nyilván nem tudom letölteni, mivel ahogy Lasy is írta tablet-re készült.
Mivel volt már olyan, hogy az arra készült alkalmazás futott telefonon is, gondoltam kipróbálom.... Egyébként meg roppant szimpatikus kinézetében és funkcióibanSzerk.
Most látom csak, tabletből is 1024x600-as felbontás kell neki.... -
TRob1
veterán
válasz
darvinya #37951 üzenetére
Na légyszíves kezdd el olvasni a #37943-tól, de jól figyelve, értelmezve minden egyes betűt...
ui: Egyébként Te a zenelejátszót nézed, vagy hallgatod rajta a zenét??? (Ne válaszolj rá!!!)
(#37955) doddencs :
Nekem meg N9 (ami N7) nem jött be annyira használhatóságilag (pár napigjó volt az "eyecandy" album/borító ide oda mozgatás, oszt kifújt)
(#37953) molnarpeter :
Na a Neutron-t még sztem nem próbáltam... de sztem ki is marad már. -
TRob1
veterán
válasz
darvinya #37948 üzenetére
Most mit keversz?
Az előbb vmi gyáriról beszéltél, hogy az a legjobb... akkor most meg hogy jön ide az N7 player?És ha neked 1 telefon Hifi minőség (tökmind1 melyik telefonról beszélünk), akkor itt az idő meghallgatni vmi Hifit is.
(De hát végül is aki képernyőmérethez választ lejátszót, annál megértem.
)
szerk. a Mutass más kezdetű szerkesztésedre: Vazz! Neked tényleg vmi bajod van?
Nem érted amit írok????? Nem ismerem a Neo gyáriját, az albumváltás meg ha nem tűnt volna fel, másnak ment válaszba az N7 Playerre!!!!!
Nem használtad még a PH-t? Van 1 válasz gomb a nevek mellett (na én nem a te neved melletti válasz gombot nyomtam mikor albumváltásról beszéltem)
-
Adamis
őstag
-
GrandeP
addikt
válasz
darvinya #37720 üzenetére
Most vagy rosszul mondom, vagy csak ti nem értitek?!
Szóval... azzal van bajom, h telefonkönyv üres... a névjegyzékben meg, bent az összes emailcím... összeskeverve a telefonkönyv neveivel és számával...
Mivel az yx@ freemail.hu-t nehéz felhívni... így szeretném ha a telefonkönyvben újra a telefonszámok és mellette a nevek lennének...
-
GrandeP
addikt
válasz
darvinya #37717 üzenetére
Nem... még csévében sem..
Ilyenkor jó h van egy faparaszt telefon, faparaszt menüvel... meg egy múltheti mentés, azzal visszateszem a simre számokat...
De még mindig nem értem, h miért nem tudja elkülöníteni úgy mint elötte?!
Most bent van az összes életemben eddig elküldött email mint névjegyzék, de egy darab telefonszám sem, pedig abból is volt vagy 200 a sim kártyán.
-
fatal`
titán
válasz
darvinya #37516 üzenetére
Nem az Opera Mini tömörít, hanem az Opera szerverei és ezt a tömörített lapot kapod. Nem képet kapsz (fura lenne, mivel nem lennének linkek). Az Opera Mobile is ugyanígy működik, bekapcsolt turbó móddal, a helyben tömörítésnek semmi értelme nem lenne, mivel ugyanúgy letöltené a teljes tartalmat.
Aktív témák
Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Kés topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest