- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hívószám-hamisítás
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Nokia 8 Sirocco - tudja, honnan fúj a szél
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
Aktív témák
-
-
St3ven
addikt
válasz
St3ven #16909 üzenetére
Látom, ma sokkal többen vagyunk, mint a hétvégén, úgyhogy megismétlem a kérdésem, hátha valaki tud segíteni:
Kollégák, egy kis brainstormingra hívnám az érdeklődőket, naptár témában.
Cél: SMS-ben értesüljek a kedvenc focicsapatom eredményeiről.
(Nem, nem akarok ezért külön appot feltenni, mert abba be kéne lépni, helyet foglal, akksit fogyaszt, stb., meg engem csak a végeredmény érdekel, legalábbis a telómon.)
Rendelkezésre álló eszközök:
¤ Google Calendar a neten - ahol ugyebár fel lehet iratkozni egyes csapatok naptárjaira, amiben megtalálható a kezdési időpont, és ami a legfontosabb, a meccs végeztével módosul a bejegyzés oly módon, hogy tartalmazza a végeredményt.
¤ Business Calendar Free - amennyiben szükség lenne rá a megoldáshoz
Ameddig eljutottam:
A naptárbejegyzésekről lehet ingyenes SMS emlékeztetőt kérni, de ahogy néztem, csak az esemény kezdete előtt. Namármost ez logikus is, de nem lehetne valahogy a bejegyzés módosulásáról is sms-t kérni?
Esetleg összekombinálni a dolgot a Business Calendarral? Bár már azt sem tudtam megoldani, hogy a csapatnaptárat lássa...
-
atillaahun
veterán
válasz
St3ven #17012 üzenetére
Ha az egyszerűség ekkora előny a plusz tudással szemben végülis érthető, hogy terjed a program.
Én valószínűleg ott tévedtem el, amikor azt hittem azért vesz magának valaki okostelefont, mert ki tudja-, de legalább szeretné használni a számtalan lehetőségét.
De most már látom, a túl sok fórumozás negatívan befolyásolja a józan ítélőképességet.Azt egyébként elismerem, hogy a Skype valóban nem volt a legjobb példa, mert mint írtad zabálja az akksit, és nem mellesleg az adatforgalmat is, Mobilneten pl. nagyon gyilkos.
A videótelefonálás még mindig csak néhány készüléken támogatott, a VOIP percdíjai pofátlanul magasak és igen, a kontaktok státuszát sem szereti túl gyakran frissíteni. Ráadásul ki sem lehet kapcsolni. Egyébként ha már itt tartunk a Fring is ilyen, mármint ez utóbbi beállítását tekintve.
Úgyhogy én sem használom egyiket sem. Igazából nem hiszem, hogy az olyan típusú programoknak, amik csak saját magukkal tudnak kommunikálni nagy jövője lenne. -
atillaahun
veterán
válasz
St3ven #17005 üzenetére
"Jogos a kérdés, de valószínűleg a folyamat egyszerűsége az oka ennek, és szerintem pont ezért is terjed annyira.
Gondolj bele, az egyszerű android felhasználónak, aki nem jár fórumra, a marketről is csak úgy véletlenül hallott fél éves androidos lét után, csak annyit kell tennie, hogy egy appot feltelepít, beírja a telszámát, és ingyen beszélgethet az ismerőseivel."
Skype-on meg a felhasználónevedet kell beírni ugyanehhez. Ráadásul mivel elterjedtebb, több ismerőst találsz rajta, tud videóhívást, és VOIP-ot is, ha kell. Meg ugye van PC-s változata is.
"Ennyire még a barátnőm meg a szüleim is ráveszik magukat; nem kell regizni a VoIP szolgáltató oldalán, creditet vásárolni, emailben aktiváló linkre kattintani (brrr), a progiban beállítani a SIP-et, vagy megkérni mindezekre valakit. Ez mind csupa olyan dolog, ami neked és nekem megvan kb. 2 perc alatt, de más erre azt mondja, hogy én ezzel nem fogok szórakozni."
Azért gondolom azt te is tudod, hogy Viber-ral csak olyat hívhatsz, akinek szintén fel van telepítve a program, SIP/VOIP alapon pedig feltétel nélkül bármilyen telefonszámot, akár külön telepített program nélkül is (2.3.4). Így lehet nem túl reális e két dolog összehasonlítása.
-
ben11
őstag
-
atillaahun
veterán
válasz
St3ven #16996 üzenetére
Akkor viszont nem egészen értem, hogy mi ez a nagy felhajtás körülötte. Itt most nem csak a te hozzászólásodra gondolok, olvastam már pár helyen, hogy dicsérik.
Pedig ilyen program már eddig is volt egy halom, és azok már régóta tudnak videótelefonálást akár csoportosan is, plusz SIP/VOIP hívást is. Csak, hogy egyet mondjak Fring, ez meg ha jól értem egyiket se. -
PrinczA
őstag
válasz
St3ven #16551 üzenetére
Nekem a köpönyeg.hu jön be.
-
-
Mr X
veterán
válasz
St3ven #13671 üzenetére
Pont ezért néztem a legkisebbet, T-nél 30MB, 590Ft. Nem akarok töltögetni meg youtube-ozni vele, arra ott a wifi. Arra kell, hogy ha hirtelen házon kívül kell net, legyen, illetve ha véletlen valahogy felmászik hálózatra (bár elvileg ez lehetetlen, minden létező módon tiltottam), ne menjen rá a gatyám.
-
Canonfan
senior tag
válasz
St3ven #13578 üzenetére
Köszi szépen az infót!
Kipróbáltam a Zeam-et, már be is állítottam ugyanúgy a képernyőket mint a GO-nál, elsőre kissé szokatlan volt mert puritánabb mint a GO, de tényleg nagyon gyors, úgyhogy már kezdek hozzászokni, valóban szerethető launcher ez is.
Még annyit szeretnék megkérdezni a vírusirtó témában, hogy androidon a vírusírtó appok uninstal után mennyi szemetet hagyhatnak a rendszerben?
Konkrétan a Lookoutra gondolok, mert ezt az appot már leszedtem, mert gyakran újratöltődött miatta a GO Launcher nálam, de ennek ellenére meg voltam vele elégedve, és most szeretnék egy utolsó próbát tenni vele, a Zeam Launcher kevesebb memóriaigénye miatt, csak nem tudom, hogy lehet-e ebből gond...Az most a terv, hogy a Zeam-mel kipróbálnám újra a Lookoutot, használnám így 1-2 napig, és ha most gördülékenyebben elbírná a telefon, akkor maradna így, de ha nem, akkor viszont nem próbálkozok tovább, leszedem a Zeam-et és a Lookoutot is, és visszatérek a GO-hoz...
Bocs ha hülye a kérdés, bármilyen infót előre is köszi szépen!
-
pingwin011
aktív tag
válasz
St3ven #12388 üzenetére
Ahogy sejtettem, nem azt veszi alapul, hogy más mobilhálózat vagy sem, hanem az időszakokat sajnos. Így nekem ez nem fog soha pontos adatot mutatni sajnos, csak smsnél. Mondjuk nem vagyok programozó, de egy ilyet szerintem nem olyan nehéz összetákolni, ha valaki ért hozzá. De ez egy alapvető hiányossága a programnak szerintem.
-
pingwin011
aktív tag
válasz
St3ven #12388 üzenetére
Köszönöm!
Mondjuk eddig is használtam, de csak a számláló része miatt. Nézegettem a tarifa beállítási részét is, de valahogy engem nem győzött meg. Rendben, tud 2 tarifa szerint számolni. De mondjuk honnan tudja, hogy mi az a 2 különböző tarifa? Megadtam névnek, hogy T-Mobile, a másiknak pedig hogy más mobilhálózatok, de ebből nem hiszem, hogy tudja, hogy a 2. tarifa a más mobilhálózatokra vonatkozik. vonatkozhat akár hangpostára, akár külföldi hívásra is, szóval nem vagyok benne biztos, hogy ez teljesen egyezik a valósággal, de majd persze kiderül
Még valami. videó hívás program, ha már van előlapi kamerám. Van olyan szoftver (miután gyárilag kimaradt), amivel lehet? De nem a fringre, és társaira gondolok, amivel akkor tudok videótelefonálni, ha másnak is fent van a szoftver, és éppen fent is van, hanem offline, névjegyzéket használó programra. Leszedtem egy sereg alkalmazást, de min ilyen skypeszerű volt.
Köszönöm a sok segítséget!
-
-
-
atillaahun
veterán
válasz
St3ven #12149 üzenetére
A kijelzett telefonszám hiányát nem érzem akkora hátránynak, esetleg üzleti körökben. Tudom, hogy van aki eleve fel se veszi ha ismeretlen számról hívják, főleg még ha titkos (gondolom akként jelenne meg) is, de szerintem ezt azért nem csinálják olyan sokan.
A hangminőség már tényleg aggasztóbb dolog, de a program által használt tömörítési arányon/módszeren kívül még mitől függhet?Ahogy nézegettem a szolgáltatókat még mindig a túlforgalmazási díjas mobilnetek vannak többségben, egyedül a Tré tűnik korrektnek e tekintetben, ők mintha ha az összes csomagukra megszüntették volna.
Ami a 100 megán túli telefonálást illeti szintén érdekes a dolog, mert ugye általában 32 kbit/s-re lassítanak hivatalosan, ami 4 kbyte/s-et jelent. Ha a Fringe 10 MB-ot, tehát 10.000 kbyte-ot eszik óránként, akkor percenként 167-et, másodpercenként, pedig közel 3 kbyte-ot, ami még ugye korláton belül van. Bár ez nyilván egy nagy átlagot jelent, így nehéz megmondani, hogy az esetleges csomagméretbeli ingadozások milyen mértékűek lehetnek, és mennyire befolyásolják a hívás minőségét.
Más.
AnySoft legújabb verziójában úgy tudom már nem lehet kikapcsolni a dupla érintéses ékezetes betű írást, régebbiekben mintha még választható lett volna.Skype-olni én általában fülhallgatóval szoktam a Blade-emen, egyébként tényleg csak kihangosítani lehet. Az egyetlen dolog, amit nagyon szerettem benne, hogy a Blade alap tárcsázóval keményen elbaszott mikrofonját olyan szinten felerősítette, hogy még egy méterrel is tisztán lehetett hallani mit mondok normál hangerővel.
-
Luissimo
veterán
válasz
St3ven #12154 üzenetére
ötletként, egy probát megér:
a keyboard beállításoknál kapcsold be a hungarian qwerty-t (3 row) és a hungarian qwertz-tabletet.
hátha ééééééééé betűket ír a gyors pöttyökre :-) :-)
nálam bejött.amugy énis pingpongoztam már husvágódeszkával, sőt strandpapuccsal is :-) :-)
lehetezzel távolbabeszélgetni, igaz, de a fülhallgató csakjobb azér :-) :-) :-) -
Luissimo
veterán
válasz
St3ven #12152 üzenetére
hm, hm.
tableten fülessel használom, furcsalenne ez a kenyérvágódeszka a fülemhez emelve közben. :-)
de a bléden megy, nemhangosodik ki.az anysoft előző verzioja nemcsinált ilyen hülyeséget a magyar csomaggal sem.
persze van benne logika, de ígyakkor feleslges a teljes ékezetes billentyű, ha két gyors gombnyomással is megoldhato. -
Luissimo
veterán
válasz
St3ven #12149 üzenetére
mivel a skype nem ment a2.1-es tableten, ezért kiprobáltam énis a fringet, anno.
működött ésmég a videohívásokkal sem volt gond.
de aztán felkerült a honeycomb a dropadra és nagyon ügyesen viszonyult a skype-hoz, igazhogy nemmegy a videotelefonálás, de az nemis létfontosságú, lényeg hogy lehessen rendesen dumálni vele.a blade-en is megy szépen a skype, sokkal jobb, mint gsm-en társalogni, hamár ugyis van 5 giga szabadon felhasználható mobilnet.
ja, és a sörözőből is megy wifin :-)apropopó,
mitkell tenni az anysoft-al, hogy neirjon hosszu magánhangzot a két egymásutáni gyorsklikkre ? ? -
atillaahun
veterán
válasz
St3ven #12140 üzenetére
Ez így tényleg komolyan hangzik. Eleinte én is Skype-ot használtam Android-on, ugye a videótelefonálás rész ki van belőle spórolva, így csak szimplán beszélgettem rajta, de a Traffic Stats szerint sok száz MB-ot forgalmazott óránként, ráadásul beszélgetésen kívül is folyton töltött valamit.
Akkor még azt hittem ez természetes, aztán kipróbáltam a Vtok - Google VoiceChat-et, és meglepve tapasztaltam, hogy videótelefonálással is töredéknyi adatot forgalmaz a Skype-hoz képest.
Most, hogy említetted a Fring adatforgalmát, úgy tűnik ez a normális, a Skype meg valamiért nagyon defektes.Na de a lényeg, - ami halovány gondolatként már többször átsuhant az agyamon, de aztán mindig arra jutottam, hogy hülyeség - lehet-e mobilinternettel + külön programmal olcsóbban telefonálni havonta, mint bármely előfizetéssel vagy feltöltőkártyás megoldással?
Teszem azt feltöltőkártyás vagyok a Djuice-nál, veszek tőlük egy 100 MB-os mobilnetet 500 Ft-ért, akkor az a Fring adatforgalmát nézve olyan 10 óra beszélgetést jelent, ami rengeteg. Erre jön még ugye a 16 Ft-os mobil percdíjuk, ami a honlapjukon lévő részletek hiányát tekintve gondolom minden szolgáltatóra, és minden időszakra vonatkozik.
Ha azt vesszük, hogy átlagosan mondjuk 3000 Ft-ot költök telefonálásra - az egyszerűség kedvéért alapul véve, hogy feltöltőkártyásan 29 Ft-ért hívok mindenkit, mindenkor - akkor ~100 percet beszélek havonta.
Ha a 3000 Ft-ból levonom a mobilinternet díját, akkor marad 2500 Ft, ami 16 Ft-os percdíjon 156 perc beszélgetést jelent. Tehát kicsit több mint másfélszer annyit, mint a hagyományos módszerrel.
Vagy ha úgy tetszik 100 perc beszélgetés már nem 3000 forintomba kerül, csak 2100-ba, ami ~30% megtakarítást jelent.Plusz ha csak 100 percet telefonáltam, tehát ~17 MB-ot forgalmaztam, még a mobilinternetemnek is megmarad több mint a 80%-a.
Mindebbe persze nincs belekalkulálva, hogy mennyire megbízható, és milyen minőségű a Fring mobilhálózatba való hívása, de asszem én adok egy próbát a dolognak.
Így utólag belegondolva egyébként azért sem lehet ez akkora hülyeség mint először gondoltam, mert ahogy olvasgattam, pár szolgáltató szűri/tiltja/korlátozza a VOIP és/vagy torrent forgalmat a mobilnetben. Lehet, hogy van miért aggódniuk?
Van aki már komolyabban foglalkozott a témával? -
Luissimo
veterán
válasz
St3ven #11950 üzenetére
ha hosszan rányomsz, akkor felugrik a választhato karakterkollekció, amiből egy x-el kiszállhatsz.
nekem a vesszőrenyomva, egy egy zárójel ugrik még fel :-)deazombanellenben,
az idegesít,hogyha gyorsan kétszer ráböksz véletlenül az a betűre, akkor magától á betűt ír,és ez engem idegesít, főleg ha van a billentyűzetemen á betű is direkt nekem :-) :-) -
-
Kakumix
senior tag
válasz
St3ven #11772 üzenetére
Nekem ez új! Nincs hitelkártyám (credit card) csak sima bankkártyám (debit card) van és tudok vásárolni már nagyon régóta a market-en. Nem lehet, hogy az internet-es vásárlás le van tiltva a kártyádon, vagy nem is alkalmas rá? Elég sok hülyeséget képesek elkövetni a bankok ez ügyben, bár az tény, hogy ha nem teszik lehetővé az internetes vásárlást akkor nem is nagyon tudnak róla pénzt illetéktelenül lenyúlni. Pl. az axa bankos kártyám semmilyen védelmmel nem bír az internetes vásárlásokhoz (vagyis van napi limit), tudnám is mindenhol használni csak nem nagyon merem, inkább PayPal-on vagy Checkout-on keresztül használom. Illetve megpróbáltam még a Szerencsejáték Rt-nél a számlámra feltölteni vele pénzt, de ott nem működött. Hogy a kártyával vagy a fizetés megvalósításával volt-e gond azt nem tudom.
Cholard: igen, a szerverről is törlődik a levél (átkerül a törölt elemek közé)
-
RootRulez
félisten
válasz
St3ven #11518 üzenetére
Én is erre esküszöm.
átlátszó is lehet és a szöveg színe fekete, így nem gáz világos háttérnél, hogy átlátszó a háttér... Más apropóból töltöttem fel a képet, de itt látszik, nálam hogy fest a SIMI a két szélső kicsi.
-
bozont
veterán
válasz
St3ven #11442 üzenetére
Üzeneteket vagy pedig az alap sms program is kirakja a jelzést? A GO sms beállításoknál írja is, hogy az alap programnál ki kell kapcsolni az értesítést. Én még sosem kaptam meg kétszer vagy többször ugyanazt az sms-t a GO-val.
(#11451) Luissimo
Én Opera Mobile-t használok, de eddig minden wifi hálózatra felcsatlakozott ahol akartam, mekiben is. -
FeRkE
őstag
válasz
St3ven #10650 üzenetére
A 2ik az biztosan, bár én voipstuntot használok egyenlőre, de ugyanaz a kettő kb.
(le kell még beszélnem a korábbi kreditem, aztán váltok actionvoipra)
A hangminőség jó, ha nem tetű a sávszélesség. Bár ritkán használom,
úgyhogy egy tapasztaltabb felhasználót lenne érdemes megkérdezni. -
FeRkE
őstag
válasz
St3ven #10648 üzenetére
Van olcsóbb is, ActionVOIP
Bármilyen SIP-et támogató cuccal használható.
Aktív témák
Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Videószerkesztés
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
- BestBuy topik
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest