Hirdetés
- Be is futott a Honor GT Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Ismerős a CMF Phone 2 Pro kamerarendszere
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hujikolp
őstag
Kijött az OS2
-
Hujikolp
őstag
Jött egy frissítés
-
hito
nagyúr
HyperOS-t ugyanúgy frissítek nyitott BL-rel, mint MIUI-t? Tehát letöltöm a sok GB-os legújabb OS-t, fastbootban összekötöm PC-vel és indítom az install-t? Ugyanúgy megmarad minden és nem fog kelleni wipe sem?
-
-
Atomgeszi
nagyúr
Ja akkor még MIUI14-gyen vagy fent. Az viszont A13 alapokon van, ahhoz van stabil TWRP.
Igen, megkérdezi, de nem fog végig menni.
TWRP azért kell, mert nyitott BL és custom ROM van fent.
De mivel Te fastboot-os telepítést választottál, így marad a frissítés is fastboot módon.
Hybrid ROM
TWRP vagy Fastboot - mivel custom ROM és a MiRecovery csak gyári ROM-hoz jó.
-
hito
nagyúr
válasz
Atomgeszi #290 üzenetére
Akkor jól emlékeztem
Mondjuk az a furcsa, hogy amikor bementem a frissítés menübe, megkérdezte, hogy van-e a készüléken TWRP és aszerint kellett választani. Mintegy azt sugallva, hogy mindkét esetben lehet frissíteni, csak a megfelelő opciót kell hozzá választani.
EU Stabil van fenn.
-
-
hito
nagyúr
Szabad frissíteni a rendszert OTA-n keresztül úgy hogy nincs TWRP recovery a készüléken? Valahol azt olvastam még régebben, hogy tilos.
Frissítés ellenőrzésénél felajánl egy Google Pay fix-et, illetve ha azt elnyomom akkor egy 6GB-os teljes rendszerfrissítést. Előző önmagában egy javítás és nem új firmware? Vagy a kettő egy és ugyanaz?
-
Hujikolp
őstag
Nagyon idegesítő ez a folytonos zöld pötty a jobb sarokban
Az Android 14el bejött ez a sensitive permission reminder dolog, amit nem tudok kikapcsolni
A maps-ban van aktív hely megosztás a családban, btw. Ha lekapcsolom a maps értesítéseit, ugyan ott van... -
Hujikolp
őstag
válasz
brainticket #282 üzenetére
Nekem is ma feldobta, csurog le
(Nincs nyitva) -
Hujikolp
őstag
válasz
brainticket #282 üzenetére
Eddig is HyperOs-en voltál?
-
Atomgeszi
nagyúr
Új featuret vettem észre a Galériában.
Ha van egy közös kép valakivel, hosszan nyomod az ujjad az embereken, akkor körbe vágja, és be tudod illeszteni más háttérrel stb
Ha szöveges dokumentumot fényképezek le, vagy van rajta szöveg, azt is ki tudom másolni, ha hosszan nyomom az ujjam.
-
brainticket
aktív tag
Tegnap feldobta nekem a frissítést, teljesen hivatalos global-on vagyok
-
Hujikolp
őstag
A HyperOs és a MIUI ROM között mi a különbség? Ugyan azok készítik? (Mind a kettő "hivatalos" vagy a Hyper egyéni?)
Kell nyitni hozzá? -
Hujikolp
őstag
Képernyő cast-olása megy valakinek rendesen? LG tv-re menne a kép, de azt írja a tv, h a xiaomi ultra 13 stopped. ugyan azon a wifin vannak...
-
hito
nagyúr
Érdekes dolgot tapasztaltam átköltözésnél. Mi Mover a Documents elemre 56GB-ot írt. Nézem is, hogy ez mégis mi lehet. Fájlkezelőben a Documents mappát megnyitva összesen nem volt 100MB-nyi fájl benne. Mit sorol ide a rendszer? Miért ír 56GB-ot a dokumentumok elemre, amikor összesen nincs 100MB fájlkezelő szerint?
-
hito
nagyúr
Egyik 13U-ról költöznék a másikra Mi Mover-rel. Tök jól működik, csak az a gond, hogy 40perc alatt 4%-ig tudott eljutni. Igaz, van vagy 300GB-nyi kép, videó rajta, de ez így holnapig el fog tartani.
Be fog ez gyorsulni vajon, vagy jobb lenne ha megszakítanám és Galéria nélkül újrakezdeném az átköltözést, majd utána USB-n húznám át PC-re a képeket, videókat?
-
Atomgeszi
nagyúr
Kijött a legújabb dev HyperOS [ 23.11.27]
CHANGELOG
System
Fix - When opening the power menu and turning off the screen, it remained on the screen when turning the screen on
Fix - Tapping the weather widget in notification center opened both Weather and Calendar apps when using old Control center style
Fix - Brightness bar was not working well in the old Control center style
Fix - Brightness and volume bars in Control center were missing in some third-party styles
Fix - Animation stuck when switching between Control center and Notification shade
Lock screen
Fix - System UI crashed when a side panel shortcut was being tapped
Home screen
Fix - Abnormal enlargement of app icons when opening them in different scenarios
Status bar
Fix - Sometimes notification icons appeared in color
Fix - the issue where the Amap taxi icon in the status bar could not be cleared
Floating windows
Fix - Black screen after opening floating window in some scenes
Camera
Fix - "Shutter sound" toggle was missing in settings [Camera app versions 5.1.x only]
If you will have some apps crashing after update (it is random issue, therefore OTA is not pushed), run these adb commands via PC
Code:adb shell pm compile -a -f -r cmdline pm compile -f -r cmdline --secondary-dex com.google.android.gms exit
Regarding Google Pay
We have implemented our own solution how to update fix in case Google BAN it again, without rebuilding whole ROM or using ROOT/Magisk
This ROM version already includes our GPay fix
If GPay doesnt work for you on this ROM version, install this apk manuallyHyper OS telepítése a készülékre nyitott bootloaderrel
Installing with Fastboot:
Download Xiaomi.eu ROM zip file
Extract the ROM zip to a new folder
Power off your device Boot your device in Fastboot mode (Hold volume down + power buttons)
Connect to PC via USB cable Run one of the installation scripts (according to your PC operating system):
- first_install_with_data_format - with data wipe, if you're flashing Xiaomi.eu ROM for the first time or downgrading.
- update_rom - without data wipe, if you're updating from an older Xiaomi.eu ROM. Done!Magyarul:
Letöltjük az aktuális ishtar ROM-ot.
Jelen pillanatban ez:
xiaomi.eu_multi_ISHTAR_OS1.0.23.11.27.DEV_os1-14.zipEzt kicsomagoljuk a számítógépünkre.
Fastboot módban csatlakoztatjuk a készüléket a géphez(Figyelem FONTOS AZ EREDETI GYÁRI USB KÁBELLEL TÖRTÉNŐ CSATLAKOZTATÁS),
Majd indítjuk a következő bat fájlok egyikét, attól függően, hogy mit szeretnénk
windows_fastboot_first_install_with_data_format.bat
Ez, mint a nevében is olvasható FIRST install... tehát ez mindent gyalul a készülékről.Amennyiben már előzőleg voltunk HyperOS verzión, úgy felrakhatjuk simán frissítésként
windows_fastboot_update_rom.bat
fájlra kattintva.Ez szépen mindent megcsinál a háttérben
-
Atomgeszi
nagyúr
BL(Bootloader nyitás folyamat)
1. Megveszed a telefont amin gyári ROM-van.
2. Belépsz a Mi Fiókoddal a MIUI-ba (ha nincs még fiókod létrehozol egyet, mert BL-t nyitni, csak fiókkal belépve lehet!)
3. Előhozod a Fejlesztői menüt (A telefonról menüben sokszor megérinted a MIUI-verzió sorát), majd a Fejlesztői menüben engedélyezed az USB debugging-ot (USB hibakeresés-t)
4. A Fejlesztői menüben a Mi Unlock állapot menüt megnyitod
5. A Mi Unlock állapot menü alján összebindeled (összekapcsolod) a telefont a Mi Fiókoddal (Ezt kizárólag mobilinternet képes SIM kártyával engedi, WIFI-n nem)
6. Az i.mi.com oldalon belépsz a Mi Fiókoddal, jobb felső sarok Avatarra kattintva belépsz az "Account-ba" és ellenőrzöd, hogy 100%-os e? (Ha nem azzá teszed a fiókodat)
7. Letöltöd a http://en.miui.com/unlock/download_en.html oldalról a Bootloader-nyitó alkalmazást.
8. MiUsbDriver.exe indítod, kérni fogja, hogy csatlakoztasd a telefonodat a számítógéphez/notebookhoz.
9. Telepíted a PC-dre a nyitóalkalmazást, elindítod a miflash_unlock.exe, belépsz a MI Fiókoddal.)
10. A telefonodon kapcsold ki a készülékkeresést, mind a Xiaomi félét és a Google félét is! Általában nem szokott gond lenni, ha bekapcsolva marad, de egy esetleges hiba esetén csak EDL módban lehet újra telepíteni a telefont, ami egy speciális engedély és nem sok embernek van az országban ilyen engedélye
10. A telefonodat fastboot módban a PC-re kötöd (fastboot mód elérése: kikapcsolt telefont úgy kapcsolod be, hogy nem csak a bekapcsoló gombot nyomod, hanem a hangerő lefelét is, míg a Fastboot mód meg nem jelenik)
11. A BL-nyitó felismeri a telefonodat, ellenőrzi, hogy össze van-e kapcsolva a Mi Unlock állapot menüben a telefon és a Mi Fiók, majd lefuttatod a a bootloader nyitást (párszor meg fogja kérdezni, hogy biztos akarod-e és hogy ez mindent töröl a telefonról)
Amennyiben nem lesz vastagon szedve az UNLOCk felirat, akkor a https://xiaomidriver.com/xiaomi-13-ultra oldalon található ADB és Qualcomm drivert kézileg kell felrakni. Leírás a linkelt oldalon található.12. ...és nagyon figyelsz, hogy sikerrel lefut, vagy hogy milyen hibaüzenetet ír ki!!!! (A hibaüzenet ismeretében tudunk segíteni) 99.9%, hogy 168 órát kell várni a nyitásra.
1 hét múlva viszont le fog futni hibamentesen a BL nyitás, és mehet fel a kívánt ROM.
(A leírás alapja ez volt [link] kiegészítve mai készülékspecifikus dolgokkal
-
Atomgeszi
nagyúr
Bár itt nincs Pilot Tester, de kijött az első stabil china alapokon
[link]
Magyarán, aki Pilot Testernek jelentkezett, az tudja telepíteni. -
hito
nagyúr
Na ez igazi Darwin díjas kérdés lesz, de akkor is felteszem, inkább minthogy elölről kelljen kezdeni
Ha elindítottam a BL nyitást, a sim kártyát nem kell benne tartani nyitásig, ugye? Kivehetem?
-
Atomgeszi
nagyúr
De amíg erre várunk, itt egy kép a macskámról.
[link] -
Atomgeszi
nagyúr
A CN ROM zárt BL-re akarod felrakni BL nyitás nélkül?
Arra szerintem csak CN HyperOS-t tudsz felrakni, mást nem.
Persze, ugyanannyira magyar, mint a global, és ugyanannyira angol, mint amennyire a xiaomi.eu.
Kár, hogy vagyuláék már nem foglalkoznak ezzel, simán lehetne magyarítani, bár igazából meg lehet érteni, amennyit meg kell érteni még annak is, aki nem perfekt angol.
-
Atomgeszi
nagyúr
Nyilván ez ugye csak addig működik, amíg Xiaomi-ról Xiaomi-ra költözöl..
Egyébként a Google-nak is van valami mentése, mert amikor bejelentkeztem, akkor egyből kérdezte, hogy akarom-e a google cuccaim átmenteni az új telefonra.. egyrészt, másrészt meg amikor bekapcsoltam először a telefont, akkor feldobta, hogy kábellel kössem össze az előző telefonnal és átszív mindent.. de mivel akkor BL nyitásra vártam, így nem próbáltam ki, hogy működik-e.
-
Atomgeszi
nagyúr
Én a Xiaomi saját mentését szoktam.
Mivel mindenből gyárit használok, így a hívásnapló, sms, jegyzetek, naptár, wifi bejelentkezesek, Bluetooth párosítások, képernyő elrendezés minden átkerült eddig.
Még az a nagyon régi belügyes sms is megvan, amikor át kellett ülni másik autóba havazás idején.
.
Saját fájlok egyébként célszerű gépen lehúzni, az a biztos.
Képekre a Google fotók gyorsabb.
-
hito
nagyúr
Tudok olyan mentést csinálni a rendszerről TWRP nélkül, ami mindent ment? Saját fájlok, beállítások, alkalmazások, egyszóval tényleg minden.
-
-
Atomgeszi
nagyúr
--
PixelExperience Plus based on Android 13 for MI 13 Ultra (ISHTAR) !
Changelog: (13.11.2023)
- Fixed some zram denials
- Updated kernel to MIUI V14.0.20.0.TMACNXM
- Updates blobs and modules to MIUI V14.0.20.0.TMACNXM. This brings some small camera improvements.
Note: Make sure to be on V14.0.20.0.TMACNXM firmware
PS: Huge thanks to @IPSBHANGU for helping me out and on such an amazing collaboration)
Download (Pixel Experience Markakash - Browse /Ishtar at SourceForge.net)
Donation (Akash Srivastava Geld mit PayPal.Me senden)------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Paranoid Android Uvite based on Android 14 for MI 13 Ultra (ISHTAR) !
Changelog:
- Initial build of Android 14
- Updated blobs to HyperOS V816.0.23.11.19.DEV. It was a pain to update
- User build
- Selinux enforcing
- Includes MIUI Camera
- Huge improvements to haptic feedback. Its same as on MIUI.
- Added tap to wake
- Added raise to wake
Bugs:
- Dolby Vision recording is broken. Its source side issue.
Note: Make sure to be on V816.0.23.11.19.DEV firmware
- CLEAN flash is required. So backup before flashing
Flashing Instructions:
- Boot into bootloader aka fastboot
- fastboot -w
- fastboot update aospa_ishtar-img-eng.markakash.zip
It will flash and boot into system.
Download (paranoidandroid-markakash - Browse /Ishtar at SourceForge.net)
Download flashable firmware: fw_ishtar_miui_ISHTAR_OS1.0.23.11.19.DEV
Donation (Akash Srivastava Geld mit PayPal.Me senden) -
Atomgeszi
nagyúr
Na, felugrott a Hyper OS
-
Hujikolp
őstag
Megszakadt az izzó. Volt egy kis optikai segítségem a fotózáshoz, azért jó a makró
Pont optimális a kamera elrendezés, mert a szélétől egyenlő távolságra van a lencse közepe. -
hito
nagyúr
Szerintetek mi a fenéért írja ezt? Netflixet szerettem volna telepíteni.
-
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Elit3Zotya #234 üzenetére
Köszönöm.
Hanyatló nyugaton Franciaországban mi storeban volt iszonyat jó akció. 1179 euró, plusz egy redmi tablet ajándékba..
Ennyiért még németben se találtam használtan. Iszonyat elszállt az ára, hogy bemutatták a 14 prot és gyakorlatilag lehetetlen beszerezni. Főleg a nemzetközi verziót
-
-
Atomgeszi
nagyúr
Ma végre csatlakoztam egy táborhoz egy International verzióval.
Brutál jó telefon.
Mi9 volt előtte. Már az is rendkívül minőségi darab volt, de ez valami elképesztő.Épp az imént sikerült a BL nyitást megigényelni. 168 óra.
-
Hujikolp
őstag
Ma dobta fel. -
Atomgeszi
nagyúr
Fastboot rom-hoz nem. De ez csak china rom esetén érvényes. Legalábbis A leírás első mondata szerint. Akkor viszont mindig Fastbootban kell telepíteni frissítést is.
Twrp-hez még ezt találtam. [link]
Ugyanaz a metódus, amit fentebb írtál a két paranccsal.
Az általad említett kétsoros paranccsal működnie kell.
(twrp-t én azért találom célszerűbbnek, mert akkor egy telefonon tárolt zipben gyakorlatilag bármikor újra tudod rakni, bármi hiba esetén. Fastbootnal ez kiesik, mert pc-hez vagy kötve)
-
hito
nagyúr
BL nyitás pipa, viszont van is egy kérdésem: TWRP-t hogy telepítem? Csillió leírást találtam a neten. Ez alapján csak annyi, hogy fastboot módban összekötöm, majd az alábbi parancssorok:
fastboot flash recovery_ab recovery.img
fastboot reboot recovery
A recovery.img helyére gondolom annak a fájlnak a neve kell, amit letöltöttem, vagy átnevezem azt recovery.img-re.
-
Atomgeszi
nagyúr
Azért használ mindenki global romot, mert az a hivatalos.
(plusz ez ugye az átverés sok eladasnal, hogy global rom =/= international version)Xiaomi.eu nem volt hivatalos, csak hivatalos china romra épülő.
Van rá xiaomi.eu rom. Fent van az oldalukon.
A ROM nevében benne van a kód név ISHTAR
Így nyilván az ISHTAR nevű mappát kell keresned.
-
hito
nagyúr
Most állnék neki BL nyitásnak és utána az EU rom telepítésnek, de nem világos minden:
- 13U-hoz van már egyáltalán EU rom? Mindenki Globalt használ, biztos okkal. Én néztem el és nincs még hozzá EU, csak Global rom? Ezt töltöttem le, ez egy 13U EU Stable rom?
xiaomi.eu_multi_ISHTAR_V14.0.20.0.TMACNXM_v14-13.zip
- innen kéne elvileg letölteni egy recovery img-t, de lövésem nincs, hogy melyiket. Azt mondja töltsem le innen a készülékemnek megfelelőt, de ezek a furcsa nevű mappák nekem semmit nem mondanak. Melyiket kéne letöltenem a 13U-hoz?
-
hito
nagyúr
Jött egy frissítés, de akkor most gondolom ne nyomjak rá a folyamatban lévő BL nyitás miatt
Más: gondolom az nem baj, hogy másik PC-n fogom elvégezni a BL nyitást, mint amin elindítottam, ha lejárt a 168 óra.
-
joey04
titán
válasz
Elit3Zotya #207 üzenetére
nem szeretek telefonálni, de ha muszáj, akkor imessage vagy fb messenger hívás.
-
-
joey04
titán
válasz
Elit3Zotya #205 üzenetére
Nekem a hívás mindegy, nem telefonálok
de ahol a 13 még tartotta a 4g-t ott ez már eldobja. meg alapvetően gyengébb, több órát szabtam el az életemből erre, hogy folyamatosan mértem a sebességet felváltva. a méréseknél 90%-ban a 13 volt a gyorsabb.
-
Mondjuk 14 nem volt nekem csak 13, lehet az volt "túl jó"?
Szerintem csak a 15 pro a gyengébb, mert nálam az összes többin sokkal jobbat mutat, de mondom, nekem így sem volt bajom a hívás minőségével, pedig 1-es volt nálam a térerő itthon, igaz ugyan itt a 13 ultra 4-es b20 nélkül..(Tisza Tó) -
joey04
titán
válasz
Elit3Zotya #203 üzenetére
érdekes, mert redditen olvastam erről, de máshol nem. máshol meg a wifire panaszkodnak, de még ki is emelik, hogy a mobilnet meg a vétel mennyivel jobb, mint az elődön. Mondjuk 14 nem volt nekem csak 13, lehet az volt "túl jó"?
-
Írtam is, hogy nekem sem volt a legjobb a jelerőssége, de a hívás minőségével nem volt így sem gondom.
Szóval azt el sem tudom képzelni, hogy olyan készüléket használjak, ami nem ismer minden EU-ban elterjedt sávot.
Ez érthető, szerencsére nekem ezzel nem sok problémám volt, nekem ezzel együtt is összességében, egy sokkal jobb telefon, mint a 15 pro.#198hito Hát igen, a jó kis 168 óra..
De legalább van rá lehetőség, mix fold 3 nál sajnos nincs global vagy eu rom.. -
Atomgeszi
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Új kihívó fenyegeti a kameratelefonos trónt, csak kár, hogy nem ebben az országban.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Filmvilág
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Be is futott a Honor GT Pro
- Nintendo Switch 2
- Házimozi belépő szinten
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest