Hirdetés
- Elindult a One UI 8.5 béta program
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Megvan, mikor gyónja meg a Vivo az iPhone-másolást
- Milyen okostelefont vegyek?
- Máris megvásárolható az Ulefone új RugKing szériája
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
Új hozzászólás Aktív témák
-
peti85
senior tag
válasz
Rover623
üzenetére
SmartTube-ról jut eszembe: egy 10 perces video alatt 2-3x is előfordul, hogy egy fél másodpercre elnémul a hang. Még nem jöttem rá hogy konkrétan hol a hiba (A SHIELD egy soundbarra van kötve HDMIvel és onnan megy tovább a jel a TV-be), de a SmartTube-ra gyanakszom, mert Kodi alatt sosincs ilyen. Próbáltam hangformátumot váltani a progiban, de nem változott semmi.
-
Rover623
félisten
Angol. nyelven használom (mint gyakorlatilag mindent...a magyar fordítások tapasztalatom szerint szarok...nem csoda, hiszen alacsony példányszámban kelnek el nálunk a műszaki cikkek, nem éri meg több körben ellenőriztetett preciz fordításokkal bíbelődni) és angolul is ír(t) mindent.
Nekem egy állandó problémám van: SmartTube-ot használok, ami időről-időre kicsinálja a hangrendszert és csk újraindítással jön rendbe. 1-2 hetente van reboot...amúgy hétköznap 6-7 órát megy, hétvégén meg 0-24-ben, most már harmadik éve. -
peti85
senior tag
Nekem (eddig) nem volt még Bluetooth/WiFi problémám a frissítés után és előtte sem. Valóban semmi érdemleges nincs ebben az ipdate-ben.
Van viszont egy apró, de engem legalábbis kicsit bosszantó dolog a frissítésekkel: Amikor jön egy új, akkor a "What's new" mögött nem magyarul és nem is angolul írja ki a változáslistát, hanem talán finn nyelven. Ez csak nálam van így vagy mindenkinél aki magyar nyelvre állítva használja a Shield-et? -
intuicio
aktív tag
válasz
Rover623
üzenetére
Kb semmi értelme ennek a 9.2.2 frissítésnek..
Már vagy 3 éve kaptam tőlük egy csere darabot, mert érdekesen működött az előző shield (alzás vétel volt) a wifi, elvesztette folyamatosan a Bluetooth kapcsolatot, stb.
De most megint érdeke anomáliákat csinál.. Ha bekapcsoljuk a shildet, van hogy nincs videó jel, elfelejti a távirányítót, és ilyenkor ki kell húzni a tápból, várni 1 percet, majd vissza nyomi, és megjavul. Imádom ezt a terméket, le nem cserélném másra, de ez egyszerűen szégyen, hogy ilyen sokszor behal.. Most megint küldjem vissza nekik?
-
lasse001
senior tag
Én nekem ma hozzák az Amazontól 217€ ért az újat. 65000 ért láttam a jófogáson a több éveseket. Gondoltam akkor már inkább az új.
-
Rover623
félisten
Most telepszik a 9.2.2
-
Tommy-1998
tag
Ez meg az én személyes kedvencem, teljes irányítás bármilyen okoseszközel amiben van Bluetooth, és gépelni is lehet vele: Bluetooth Keyboard & Mouse
-
-
atyec7
tag
Az Nvidia Shield Tv Pro (2019) készülékhez beszerezhető valahonnan még távirányító? Eredeti, használt, utángyártott, "noname", eladó valakié stb. Volt egy kis balesetem vele. Köszi a tippeket!
-
intuicio
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. NVIDIA Shield PRO-n Kodi 21.2 (Omega) fut. A gondom az, hogy amikor bezárom a Kodit, a Shield lefagy / újraindul, és utána nem indul újra rendesen. Csak akkor tudom ismét elindítani, ha teljesen áramtalanítom az eszközt (kihúzom a konnektorból, majd visszadugom).
Ez minden egyes kilépésnél előfordul. Maga a Kodi futása közben stabilnak tűnik, csak kilépéskor omlik össze az egész rendszer.
Az nem tiszta nekem ennél a hibánál, hogy ez most Kodi bug, vagy Shield bug.
Van esetleg másnak is ilyen problémája? Tudtok javasolni valamilyen megoldást vagy kerülőutat?
Előre is köszi! -
Mendark
csendes tag
Sziasztok! végül mégis csak beruháztam egyre és egy percig sem bántam meg, pedig hajtom mostanában rendesen a szettet
(kettő hét alatt egyszer kellett restartolnom, a youtube miatt). Viszont ami nagyon nagy problémám, hogy már sehol nem kapok hozzá stand-et. Van tippetek hogy honnan tudnék hozzá jutni egyhez? Az sem baj ha 2nd hand, csak ne ezek a 100forintos kinyomtatott izléstelenségek legyenek (utángyártott is játszik)...Kurvajó cucc, zenére is filmre is!
-
peti85
senior tag
válasz
Gabesz87
üzenetére
Megerősítem, én is vettem használtan egy SHILED PRO 2019-et nem működő ethernet porttal. Írtam a supportnak hogy mit lehet csinálni, visszaírtak hogy bár nem garis, de kivételt tesznek és kicserélik, csak küldjem el a számla másolatát. Na az nem volt, meg, ezt meg is írtam nekik, azt válsazolták, hogy akkor nem fontos. Küldtek futárt, majd 2 hét múlva jött az új.
-
szika87
aktív tag
válasz
Gabesz87
üzenetére
Köszönöm hogy próbáltál segíteni, végül megoldódott
Elfelejtettem, hogy tönkrement a gyári távirányító néhány hete, ezért egy USB-s bluetooth vevős utángyártott távirányítóval kezeltem. Amint ki vettem a bluetooth vevőt a shieldből sokkal rövidebb időre akadtak meg a filmek, nem gondoltam hogy ez ilyen szinten tudja zavarni a jelet. Majd elkezdtem a router beállításaiban gépészkedni, bandwidth channel-t fixre 80mhz-re állítottam a (20/40/80mhz helyett) a csatornát pedig auto helyett fix 48-ra állítottam, illetve QoS-t aktiváltam és beállítottam hogy a média stream legyen az elsődleges prioritás, legvégül pedig a shielden belül kikapcsoltam a wifi roaming funkciót. Nem tudom, hogy ezek közül végül melyik dobott rajta a legtöbbet, de mostmár akadásmentesen visz mindent újra. Az érdekes az egészbe, hogy a távirányítón kívül semmi sem változott, és mégis, most minden sz@rságon állítanom kellett hogy újra jó legyen...ki érti ezt. Mindegy, hátha másnak segítség lesz ez a történet a jövőben. -
Gabesz87
veterán
válasz
szika87
üzenetére
Még eszembe jutott, hogy én anno a Maven Kodit használtam, és azzal docogott néha. Majd az official, Store -bol letoltott Kodival talán jobb volt. De sosem szerettem a Kodit, Plexet használok.
Megprobalkozhatsz amúgy az Nvidia Supporttal, pláne ha nem jó az Ethernet port. Elég korrektek, nekem tápot küldtek újat, pár hónapja azzal volt egy kis gondom. Pedig nem is volt garis, használtam vettem. -
szika87
aktív tag
válasz
Gabesz87
üzenetére
Igen olvastam olyat hogy a csöves típus valamivel gyengébb, talán kevesebb ram, meg x32es rendszer? Már nem emlékszem, de ez sima 2017-es shield. Hardverügyileg azt gondolom el kéne bírnia, egy egy 1080p filmet akkoris ha nagy bitrátájú, hiszen a 4K-t is viszi a másik szobába a 2015 shield, csak ott kábelen van rá csatlakoztatva. Utána azzal voltam kevés a sávszélesség, na de ugyanaz az internetünk mint korábban, és a router is.
Tegnap este egyébként csináltam egy gyári visszaállítást, mondván hogy az sokmindenre gyógyír, hát erre nem volt az, teljesen szűz rendszer, és mégis, bizonyos típusú már 1080p filmek is akadnak. Hülyét kapok, pedig anno direkt azért vettem őket, mert ezek számítanak/számítottak a leg erősebb médiaboxnak, és azt olvastam Kodival együtt mindent megesznek. Mielőtt még valaki írná hogy próbáljam ki úgy hogy rá van kötve kábelre, sajnos nem tudom, mert az Ethernet csatlakozója évek óta nem működik azon a shielden amin akadnak a filmek. De ahogy korábban is írtam, ezeket vitte régebben vezetéknélkül akadásmentesen. -
szika87
aktív tag
Sziasztok!
Egyik napról a másikra, a 2017es shieldem 1080p és 4K videókat úgy játsza le, hogy minden 10mp után tölt vagy 20mp-et. Otthon egy 1000gbit/s internet van, wifi6 os routerrel, 5ghz-en kapcsolódik a shield, tehát elvileg ennyit bírnia kéne vezetéknélküli, de csak a 720p vagy az alatti sd videókat játsza le töltés nélkül. Jellyfinen keresztül szoktam nézni a tartalmakat úgy hogy a külső lejátszónak a Kodit adtam meg.
Nem változtattam semmit, nem csináltam semmit, egyszerűen egyik a napról a másikra ilyen szaggatva mennek, ez normális a Shield esetében hogy egyszer csak nem lehet filmet nézni mert folyton streameli és tölt közbe? -
morfondőr
addikt
Sziasztok!
Eljött az idő, hogy a gyerekeket kicsit bekorlátozzam, mert túl sokat ülnek a TV előtt. Mivel úgy látom gyárilag nincs benne szülői felügyelet, valaki talált olyan megoldást, ami jól működik a Shield-en?
Előre is köszi a tippeket! -
morfondőr
addikt
Nálam egy régebbi Tube volt úgy, hogy folyamatosan pörgött szinte maxon a venti, szétszedtem, természetesen a hővezető paszta teljesen ki volt száradva, kapott egy adag MX-4-et és utána csak alkalmanként halottam a venti zaját. Szerintem ezt nézd meg te is, valamint ha nem hallod a ventit, akkor az is lehet, hogy az ment tönkre.
-
tomp
félisten
Szobában 24fok van. Netflix 4K alatt megsül a lejátszó. A rendszerben a hűtés "Cool" opcióra van állítva azaz aktívan kellene mennie a hűtésnek mégsem teszi.
Majd csak a leégés határán fog felpörögni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- World of Tanks - MMO
- Elindult a One UI 8.5 béta program
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Spórolós topik
- Automata kávégépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R9 3900X 32GB DDR4 500GB SSD RX 7800XT 16GB Corsair 4000D Cooler Master 750W
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3889
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Macbook Pro M1 Pro 32/512GB // Számla // Garancia //
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

, csak jeleztem hogy nálam sem kerek ez a Kodi - Shield viszony, pedig több Kodi verziót próbáltam.
mivel néhány hónappal ezelőtt, egy tönkrement töltő miatt írtam nekik, és kaptam újat 2 héten belül.