-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
zsida.kornel
tag
Hali!
Egy kis segítségre lenne szükségem:
Sehogy sem bírom működésre patriot (steel series 3200mhz cl16 2x8gb) ramomat 3600x melett asus rog b450m deszkámban.
- Ha az ajánlott slotokba teszem(a2-b2), vagy a alap órajelen megy, vagy ha emelem akármennyit (gyári docp profil frekvenciájáig) a frekvenciát akkor vagy be sem bootol a windows, vagy kékhalál, vagy elindul de a memtest ontja a hibákat.
- A másik slotokban elindul, de 3000mhzig tudom csak emelni a frekvenciát, fölötte autómatikusan visszaáll 2133-ra. Ha ebben a slotban indítom, akkor pár másodpercre felpörög venti, majd kattan egyet a gép (mint amikor kinyomom szándékosan power gombot hosszan nyomva) pár másodperc mulva indul megint és bootol rendesen, játékok futnak, memtest nem szemetel, kékhalál nincs. viszont az a ki be kapcsolás az eléjén zavró, na meg ilyenkor nem jó helyen van a ram, és gondolom nem is tesz jót a cuccoknak.(időzítéseket, dram/soc feszültséget nyilván állítottam, dram calculatoros értékeket beírva semelyik slotban sem indul, a biosig sem nagyon jutok el, világít folyamatosan a sárga ram debug lámpa, ha nem docp profilt használok ugyanez, csak akkor töbszöri újraindulás után beáll 2133-ra)
Ha tudtok adni valami ötletet, mit kéne beállítáni a biosban hogy jó legyen, ne tartsátok magatokban, ha nem tudom megoldani, megy vissza a boltba a ram, és veszek valami olyant ami jobban kompatibilis(ugyanitt ki mit ajánl emellé a kombó mellé elfogadható áron?).
-
törölt tag
3 hét után sincs hír az elárazott 3400G-ről, így csak fehérváron tudok segíteni egyelőre. Még azt használom, de elvileg holnap (szerk.: ma) kikerült a gépből 3600 miatt, amit délután hoznak.
Alapvetően az elárazott 3400G-hez kötöttem a dolgot, de tudom nélkülözni később. -
MPowerPH
félisten
Topikbol nezz mar ra a linkelt eredmenyekre. Hiaba probalsz kotekedni, nem fog menni.
SECTORnooB: Mielott butawagozol, erdemes lenne olvasni is a topikot, nem csak nezni. Butasag az, hogy nem latod az itteni friss userek altal linkelt meresek mekkora mertekben elternek attol, amit a teszteken lehetett latni. Szerencsere itt nem lehet mellebeszelni.
-
KAMELOT
titán
Lehet te nem tapasztaltált semmit én viszont +2 maggal nagyon is sokat. Tudod sajnos amit én használok kevésnek van és a teszt oldalak sem foglalkoznak vele nagyon. Mid-rangre összpontosítanak.
4930k--5820k--7820x mindben tapasztaltam elég nagy ugrást.Feriboy: az mit jelent, hogy ilyen? Így kezeli a ramokat a zen2??
-
Johni5
őstag
Én most pont azzal szívtam.Multi vga-t nem viszi a ryzen 3600-al.2 rx 570 nem megy benne.Hol az egyiket látja,hol a másikat.Egyszerre a kettőt soha.Amint visszateszem a 2700-as procit,minden oké.Úgy berágtam,elmentem vettem egy 5700 xt-t. xd.Írtam Assrockéknak,csináljanak normális bioszt.
-
vaakuum
addikt
A 2700x gyári ledes hűtőjét kapta, mert bár topflow, de a párhuzamos lamellázás miatt csak előre-hátra fúj, így arra gondoltam hátha kapna a vrm is belőle jobban (meg ott van a hátsó ventinek is a helye, ha gyorsabban kell elvinni a meleget), illetve talán így hatékonyabb lesz az oldallapra (vagy tetejére, attól függ hogy áll a ház) rakott nagyventi kiegészítés, mert az így pont belefújja a hűtőventibe a friss levegőt, mintha egy toronyhűtőnek a tetejét fújná, és kavarogna össze-vissza a levegő. a vga meg blower, azzal így nem kell foglalkozni, mert nagyrészt kiviszi a házból, amit termel. Mondjuk nyilván a hátlap is meleg kicsit, de nem annyira, mintha egyedi 3 ventis hűtés keverné a házban a vga melegét is.
Ram adott volt, ennyi volt a régi gépében is, és akinek menet a gép, annak 16 kellett bele és azon a lapon is csak 2 slot van, úgyhogy ez megmaradt. Játszani szerintem neki még elég.
-
Sirandrish
legenda
Én is azt terveztem venni, de aztán megnéztem a teszteket, és játékba (amire én használnám) szinte nulla előnye van a 3700x-hez képest.
Viszont minden másban, tömörítés, vágás, renderelés, meg a franc tudja mi még(ben) óriási előnye van a 8 magos CPU-kkal szemben, szóval ha játékon kívül mást is csinálna, akkor megérheti.
Ha videóznék vagy valami fent említett dolgot csinálnék gyakran, akkor én is azt választottam volna.Szóval ha tippelnem kéne akkor valami ilyesmiről lehet szó, de majd elmondja ő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Yettel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- Medence topik
- Óvodások homokozója
- iPhone topik
- PlayStation 1 / 2
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged