Hirdetés
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
worxland
addikt
válasz Gróf... #8274 üzenetére
"A jólbevált számítási metodikát követve: dollár = ajró" - már nem. 1 dollár ~ 300 HUF, 1 EUR ~330, a dollár árban nincs benne az ÁFA, az eurósban viszont igen, tehát az cirka 20%-al több kell, legyen. Így hát a matek inkább: 1 USD-ból 1,1 EUR lesz.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
dkess
őstag
válasz Create. #8348 üzenetére
Egyfelől jeni által berakott kép egyértelműen cáfolja Őt - másfelől megerősíti azt, melyet ezen hozzászólásomban írtam: [link] .
A Dark Rock Pro 4 esetében X570 mellett egyébként az összes RAM slot -ot takarja felszerelt ventivel (igaz az utolsóra csak "félig" lóg rá) - venti nélkül csak a CPU foglalathoz legközelebb eső 1 RAM slotot takarja. Ezt a kombót én is most nézegetem magam mellett ...
Ugyanakkor mind a Dark Rock 4 esetén és mind a Dark Rock Pro 4 esetén igaz az, hogy a venti átrakható a baloldalra is - így meg mind a kettő BQ hűtő esetén teljes pompájukban élvezhetőek a LED -es RAM -ok ...
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Ebben téged miben erősít meg? Hiszen nem rendelkezel azzal a jelzett hűtővel!
Nekem nem ilyen hűtőm van, de:
A Dark Rock Pro 4 esetében X570 mellett egyébként az összes RAM slot -ot takarja felszerelt ventivel (igaz az utolsóra csak "félig" lóg rá)
Erről van valami videó vagy bármi anyag amit meglehet tekinteni összeszerelten?
Nálam a Dark Pro 3 esetén a gyári szerelésben csak az A1 slotra log rá!
A DARK PRO 4 esetén miért lenne igaz? Nem hinném,hogy a be quiet szándékosan az újabb 4 szériát direkt olyan szélesre vagy hosszra tervezte volna ,hogy az A1,az B1 és az A2 memória slotok takarásban legyenek a venti által!
Erre csak az tud tuti választ adni akinek pont ilyen alaplapja és hűtője van. A memóriáról még nem is beszéltünk.[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
Vagy hagyod a dark rockot, és veszel egy D15S-t 79 euróért, ami jobban is hűt, meg egyáltalán nem is lóg be a ram fölé, mert a két torony közötti 1db ventivel intézi a dolgát.
Valahogy így:
[ Szerkesztve ]
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
jeni
félisten
A Noctua mindig No.1 lesz.
Főleg a NH-D15 modell.
A D14 is nagyon jó. Ebből meglehet venni a használtat olcsóbban. Ha gáz van akár a venti nélkül is elviszi a gépedet passzív hűtéssel-persze tuning nélkül biztosan.
Amúgy ha a Dark Rock Pro 4 megveszed és gond lenne a mérettel,belógással akkor bármikor vissza viheted 14 napon elállással csak így a weben rendeld meg előbb.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Kedvesek vagytok, hogy segíteni szeretnétek, de nem a hűtéssel van bajom, mert azt a mugen 5 rev.b is tökéletesen elvégzi. Szeretném, ha vagy full fekete lenne vagy full fehér a hűtő, de a 160mm max korlátol benne, illetve a ramon ne takarja le az rgb-t. Lefesteném a mugent, csak lehet úgy sokat romlik a teljesítménye.
a dark rock pro 4 tuti nem jó, tettek be képet is, a 2. Ramslot felett van a venti.
[ Szerkesztve ]
-
dkess
őstag
Ahogy írtam is a legelső hozzászólásomban Dark Rock 4 hűtővel nem rendelkezem - viszont rendelkezésemre állt az internet, ahol akár nagyfelbontású képek formájában (több szögből - pl. pont felülről is) illetve YouTube videóból meg tudtam erről bizonyosodni még a hozzászólásom írását megelőzően.
A Dark Rock Pro 4 kérdéssel kapcsolatban. Amennyiben az adatlapomat megnézed, akkor láthatod, hogy pont ilyen hűtővel rendelkezem X570 lappal egyetemben. A hozzászólásom írásakor illetve most is pont magam mellett tudom nézni, hogy pontosan mi lóg rá mire. Egyébként igen - erről a hűtőről is számtalan kép illetve videó is fellelhető a net -en alaplapra készre szerelt változatban is.
Az eredeti kérdés tulajdonképpen csak azzal volt kapcsolatos, hogy esztétikai okokból az A2/B2 RAM slotok legyenek szabadon, hogy a led -es RAM -ok "teljes fényükben ragyoghassanak". A megoldási javaslatom az volt, hogy az is opció lehet, hogy a ventillátort átszereljük balra.
A Locotus által említett Noctua D15S méretben a Dark Rock Pro 4 -el majdnem ekvivalens (kicsit vékonyabb). Amennyiben a 2. ventit átszereljük balra, avagy fel se rakjuk (mint a hozzászólásában a képen), akkor ugyanazt az eredményt kapjuk. Noctua -nál inkább a "Dark Rock 4" megfelelőjének háza táján lenne érdemes nézelődni. Ez a NH-U14P lenne - ha lenne (esetleg NH-U12P - ez kisebb ventivel ...). A NH-U12S vagy NH-U14S mellett viszont ventilátorostul szabadon maradna a RAM és van feketében is. Ez, mint 'S' -es verzió ("slim") vékonyabb, de hűtés szempontjából megfelelő.
pH hír: [link]
Szerk.: Amennyiben akarunk bonyolítani ( ) - akkor ezeket a hűtőket lehet forgatva is felszerelni. Azaz pl. hogy felfele fújjon ...
[ Szerkesztve ]
-
mozso
senior tag
Érdekes jelenséget volt alkalmam most alaposan megfigyelni az Asus X570 - ROG Hero VIII alaplap és AMD 3900X viszonylatában.
Menjünk vissza picit az időben úgy 6 évet. Akkor Asus Z97 Deluxe alaplap + Intel 4790K rendszert használtam. Vízhűtés és all core tuning. Azt vettem észre, hogy más és más viselkedést tanusított a rendszer a gép bekapcsolásakor vagy újraindítás után. Főleg akkor, ha még a BIOS-ba is beléptem (de ott semmit sem változtattam).
Mivel az a rendszer tuningolva volt és rendesen ki is hegyeztem, a változó viselkedés egyik esetben tökéletes működést adott, másik esetben megfagyott a gép pl. Battlefield alatt.
Ezt sohasem tudtam bizonyítani magamnak sem, csak furcsa volt. Egyik nap megy 16 órát a PC, játék video-vágás, komoly terhelés, de semmi gond. Másnap meg elhasal 2 óra után ugyanazokkal a programokkal. Harmadik nap megint széthajthatom és stabil.
Mivel az AMD 3xxx sorozat rendesen be van szenzorozva és a HWInfo is sokat segít, most már mérni tudtam a jelenséget. A mostani rendszerem július óta atomstabil, soha nem hagyott cserben, igaz nem is tuningolom nagyon.VISZONT: a precízebben mérhető adatok miatt az látszik, hogy valóban kétféle viselkedés van:
1. gép elindul, HWInfo + CinebenchR20 összes magra:
- teszt indulásakor 4175MHz all core
- teszt nagy része alatt 4150MHz all core
- cpu hőfok max 72 tdie
- Cinebench R20 score 7420-7460 között
- max CPU freki 4.625GHz kis terhelésen
Akkor ez jó beállítás, restart, BIOS, save profile to USB, örülünk
2. gép elindul, HWInfo + CinebenchR20 összes magra:
- teszt indulásakor 4100MHz all core
- teszt nagy része alatt 4075MHz all core, néha 4100MHz-re felugrik
- cpu hőfok max 70 tdie
- Cinebench R20 score 7310-7330 között
- max CPU freki 4.550GHz kis terhelésen
Na ez most mi?!....gép kikapcs. Vár 5-8 percet majd...
3. gép elindul, HWInfo + CinebenchR20 összes magra:
- cpu hőfok max 72 tdie
- max CPU freki 4.625GHz kis terhelésen
Megcsináltam ezt vagy 10x. Azt gondolnám a proci hűtése lehetne a gond, de ez nálam kizárt a combos egyedi vízhűtés miatt. Hőmérséklet adatok is ezt igazolják.
Egyértelmű, hogy az Asus X570 ROG Hero VIII nem azonosan viselkedik az alábbi esetekben:
- hideg bekapcsolás
- sima restart
- BIOS-ba belépve állítok valamit majd restart
Pont, mint a régi Asus Z97 Deluxe esetén, csak akkor nem volt ilyen precíz mérőeszköz a bírtokomban.
Volt másAsus X570-es alaplap birtokosának hasonló tapasztalata? Szerintem ez Asus anomália, de nem olvastam ilyenről még sehol. -
veterán
Ebben benne van a W10 gyors indítás / leállítás funkciója is. RAM beállítások esetén nálam is van különbség, sokáig hideg indítás esetén mindig indult, de restartnál elhasalt. Az ErP bekapcsolása óta kattan a táp leállítás és restart esetén is, és mindig bootol szépen, igaz a POST lassabb lett. Az UEFI és az operációs rendszer mélyebb kapcsolata a magyarázat szvsz.
-
mozso
senior tag
Kikapcsoltam a fast boot opciot. Majd tömérdek restart.
Ugyan ott vagyok, gép bekapcsolás:
1. gép elindul, HWInfo + CinebenchR20 összes magra:
- cpu hőfok max 72 tdie
- max CPU freki 4.625GHz kis terhelésenRestart után és ezután 2-3-4-5 restart után is:
2. gép elindul, HWInfo + CinebenchR20 összes magra:
- teszt indulásakor 4100MHz all core
- teszt nagy része alatt 4075MHz all core, néha 4100MHz-re felugrik
- cpu hőfok max 70 tdie
- Cinebench R20 score 7310-7330 között
- max CPU freki 4.550GHz kis terhelésen -
veterán
Energia hatékonysággal kapcsolatos technológia, talán kvázi szabvány is. Elvileg zéró watt közeli kikapcsolt fogyasztás érhető el vele, persze ez táp függő is. Annyira összefügg itt már minden mindennel, hogy user legyen a talpán, aki talál egy stabil konfigot. Nálam például első körben az ErP bármely állapotában nem volt hajlandó lekapcsolni az USB portokat a lap, ezért állandóan világított. Nosza, kikapcsoltam a Windows gyorsindítást, ez a probléma megoldódott. Igen ám, de ettől kezdve atom lassú lett a coldboot. No problem, kikapcsoltam az ErP-t, rövidebb lett a POST, így a boot idő is valamelyest. Eltelt néhány UEFI verzió, és így már bekapcsolt gyorsindítás mellett is lekapcsolnak az USB portok, így visszalöktem az ErP-t is ON-ra, ami nem várt módon megoldotta a RAM problémákat is (XMP nem ment restartból, most meg megy), és ahogy olvasgattam, másnak is bevált ez.
Lassan fekete doboz szerű lesz egy-egy troubleshoot, mert a legváratlanabb dolgokon bukhat el a siker.
Mozso: hmm, akkor Nálad épp nem szólt bele, de többnyire ezen is múlik a startup viselkedés.
[ Szerkesztve ]
-
fasyrt
őstag
Szállingóznak a béta 1.0.0.4 biosok. +50MHz all-core boostot jelent állítólag. [link]
-
wwenigma
Jómunkásember
Wow, és még nincs benne az új SMU FW. :)
Steven: ugyanaz lesz ott is.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
'FCs
csendes tag
érdekes tapasztalat, az asus x570 prime pro-m még augusztusban lehalt, rendben lefutó bios frissítés után nem volt hajlandó semmire továbblépni az asus logonál. alzánál lett vásárolva /amikor vettem csak náluk volt/, most zárult a garancia, elutasítva: mechanikai sérülés/ sérült helytelen használattal.. természetesen semmi mechanikai sérülés nem volt rajta /mitől lenne/, rá is írták az átvételnél, bekapcsolt hiba ledek nélkül, volt kép. még kitalálom mit csinálok, de ezek alapján az alza NEM ajánlott..
-
wwenigma
Jómunkásember
-
Steven
addikt
Ha van papírod arról , hogy ők sérülés mentesen vették át (adtad át) alláírva le pecsételve akkor nem vagy kötelessséged elfogadni és hivatkozhatsz rá hogy te sérülésmentesen adtad át.
Panaszkönyvet mindig tölts , ha békéltető testület bekéri a papírokat azt is kéri...Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
szasanyi
félisten
válasz wwenigma #8378 üzenetére
Az semmit nem ér, a fogyasztóvédelem szintén (nem a vásárlókért vannak ezek, csak alibiből). Sajt tapasztalatom edigitálos elállás után pénz vissza nem fizetés (pontosabban 2 hónap utáni hajcihő) miatt.
Többre menne, ha csomagolás előtt (főleg akkor, sok részlettel) közben és után is lenne fotója (adatokkal a helyet és időpontot tekintve) mert azzal már lehet(ne) kezdeni vmit.fudi2002: nekem is volt "szerencsém" hozzájuk mailben, és telón is. Egy hajítófát nem érnek - sőt, konkrétan szégyan, hogy ASUS Magyarország Support néven léteznik olyan.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz fudi2002 #8380 üzenetére
Nicsak, egy Kolléga! Én is a szervizzel szerzett "jó tapasztalataim" miatt nem vettem 15 évig ASUS terméket, pedig előtte nagy rajongója voltam a márkának (mondjuk a B450F támogatását elnézve megint nem fogok néhány évig tőlük venni semmit, az biztos).
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Locutus #8383 üzenetére
Az lehet, viszont (eddig, kopp-kopp-kopp) nem volt szükségem az Asrock supportra, pedig AM2 óta volt/van pár lapom tőlük (jelenleg is Z170 OC Formula, Z270m-ITX/ac és B450 Pro 4).
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
szasanyi
félisten
Az alaplapok esetén fontos a 8+4PIN alaplapi tápcsati vagy az extreme tuning kivételével elegendő a 8PIN? Ahogyan a Z390 lapok esetén is...
B450 és X570 esetében is érdekel, főként úgy ha van aki nem min2t használja. -
Whysperer
addikt
Srácok,ha vszek egy 2700-t egy ilyen lappal mondjuk [link] 40.000 Ft x470 Giga Arous vagy egy B450 ROG strix ,majd egy 3700x vagy egy X nélküli 65 wattos 3900-ra váltani. megfelelő?
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Pro!Petya
addikt
válasz fudi2002 #8380 üzenetére
Nekem a német asus supporttal csak jó tapasztalatom van..
Anno az előző strix1080-nál v4-es biossal hazavágtam és (bus interface beragadt) + egyik kompis takarításnál kitörtem asszem 3db lapátot az egyik ventiről és ezek ellenére 4 nap alatt küldték a zsír ujat (pedig akkor még 900 eur környékén mentek) -
szasanyi
félisten
Ez csak esetleges elállási szándék esetén lényeges, e tekinttben nem. Itt a lényeg az, hogy tudod-e bizinytíni a visszaküldéskori sérülésmentes állapotot (ahogy írtam korábban). Merthogy nekik minden bizonnyal van szervizes szakvéleményük arról, hogy sérült...
Az érdekes az, hogy tőled ezt nem kérték. Nálam egy RTX2080 döglött meg, és kérték a gondos csomagoláson kívül, hogy a termék állapotáról készítsek fotókat és küldjem is el nekik. Nálam nem vol gond, 11 nap múlva visszautalták a vételárat.
[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
-
Whysperer
addikt
válasz Create. #8394 üzenetére
B450: Remek ár/érték arányú alaplapcsalád amelly megbírkózik a legtöbb 3. generációs Ryzen processzorral, illetve egyes esetekben a 3900X alá is alkalmazható.
(3000-3400Mhz-s memória kitek mellé ajánlott alaplapcsalád)
X470: A nagyobb 3. generációs Ryzen processzorok alá, a legtöbb esetben ajánlott alaplapcsalád,akár tuningról, akár extra funkciókról legyen szó.
(3000-3700Mhz-s memória kitek mellé ajánlott alaplapcsalád)Ez az összefoglaló . Szóval a B450 ASUS ROG strix is elég a 3900x alá. és a x470 is nagyon jó a overclock teszt szerint.
akkor akár mi a teverm ASUS X570 TUF alá ne menjek.[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
szasanyi
félisten
válasz Create. #8395 üzenetére
Ez az, hogy szerintem akkor pont nem. Van pár webshop (pölö PCX) akikonkrétan úgy tünteti fel a garit, hogy 1+x év. Ez azt jelenti, hogy a hazai jogszabály miatt 1 év teljeskörű jótállást a forgalmazó köteles vállalni, de töbet nem - és itt +x év a gyártói garit jelöli, ami már nem teljesen egyezik meg azzal.
És ha a saját szervíz azt állapította meg hibában ami a gyártónál is kizáró ok (pölö szakszerűntel kezelés és használat következtében keletkezett sérülés) akkor nem is küldi tovább, mert minek hiszen emiatt ott is elutasítják a garanciális igényt. -
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft