Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danecay
addikt
válasz
palfitom #22557 üzenetére
Úgy látom ez mégsem az én napom. Megrendeltem a memóriákat és a lapot, elutatltam az árat majd később kaptam egy értesítés miszerint alaplap még sincs
ill. van csak drágábbak valamint 2 olyan amitől az eredeti vásárlója elállt és ezeket használtként ideadnák kedvezménnyel. Az egyik a korábban tárgyalt B450M DS3H, a másik egy B450 AORUS ELITE, gondolom szintén GIGABYTE. Az utóbbihoz mit szóltok? Ilyen körülmények között mennyire és mennyiért lenne ez jó vétel?
-
válasz
palfitom #16347 üzenetére
Ráadásul Budapesten lakik, kb kevesebb idő csak a lapot bevinni frissíttetni bármelyik boltba, még ha pár ezerbe bele is kerül a frissítés. Mert még ha vidéki azt mondom lehet nehézkes, ha nincs normális számtek bolt a környéken (bár akkor is vennék vmit használtan olcsón, aztán tovább adom, ha már balfasz voltam). De Budapesten?
-
törölt tag
válasz
palfitom #15894 üzenetére
Értem én, csak azt nem értem, hogy ez miért baj? A beszélgetés verbálisan is így zajlik, kisebb-nagyobb kitérőkkel, mellékvágányokkal. Miért lenne ez leírva más?
Régen volt értelme, mert erősen limitáltak voltak a hardverek, mondhatni betelt volna a szerver, meg belassult volna.
De ma, a mai hardverek sebessége, és kapacitása, több ezerszeresen meghaladják a szükségeset. Akkor?Na de mindegy. Szerintem hasznos lett volna a topik, abban a formában is, de mivel nem vagyok a témában kompetens, meg amúgy is, már megvettem a cuccot, így elengedem a témát. Csak egy vélemény volt.
-
prokxy
veterán
válasz
palfitom #15884 üzenetére
Ok, akkor vissza lehet olvasni, íme, nagyon sok az OFF, húha...
Ne értsd félre, persze, ha sok az off téma, akkor takarítani kell, de itt nem volt annyi.
Végre egy hely, ahol a 2 héten belül megjelenő procikkal kapcsolatban lehet kérdezni, tudakozódni, teszteket megosztani, stb. Erre bezárják. Értem én, hogy a topicgazdának néha nehéz a dolga, de akkor ne az legyen, h nabazzeg, bezárom azt kész...nekem is vannak még félinfóim, kérdéseim, most ide tegyem fel?
Akkor az is off, ahogy ez is, bezárják ezt is, hagyjuk már ezt a hülyeséget.Én is befejeztem, bocs Sector.
-
Ragnar_
addikt
válasz
palfitom #15774 üzenetére
Azért ez már más kategória, mint mikor a magszám/órajel/ár kombókról jöttek a találgatások/pletykák. A hivatalos debutnek szerintem már valamyelyest lehet hinni, nyilván lehet még ezeket is ignorálni amíg független tesztek nem jönnek, még ezeket sem kell feltétlenül tényként kezelni.
-
R3nts
senior tag
válasz
palfitom #15199 üzenetére
Megpróbálok keresni valakit itt a környékemen,Aki foglalkozik PC-vel,és megnézetem. Az nagyon gáz,ha alapból(semmi sem megy,csak netezek egy böngészővel) 42 fokot ír a procira az Aida64... ?
A Zalman Z1Neo Black házban megy a 3 12cm-es venti, a WDS500GB-os NVMe SSD-je is 40 fok körül van mindig, de a procinak, nem gáz,szinte "üresjáratban" ez a hőfok? kinn van az asztalon az Aida64 OSD-je...ugrál 1-2 mp-enként a CPU hőfok, 43-42-50-48.... tuti valami gáz van...
-
-
-vitya-
őstag
válasz
palfitom #14418 üzenetére
bevallom egy fél éve már elhatároztam magam, de akkor úgy döntöttem, hogy kivárom, míg megjelenik a következő széria. De basszus, minek vacakoljak? Eleve valszeg ez is piszok erős lesz, ha meg rám jön az 5 perc, csak CPUt is cserélhetem....
Szóval mivel minden olcsó, nem várok tovább.
-
vallas
őstag
-
Albigator
őstag
válasz
palfitom #13054 üzenetére
Tudom h DC egyenesen ajánlott nem így értettem. Single és quad channel nem olyan hatékony persze.
Hanem akinek nem elég a 32 GB RAM.
Nem tudok ilyen példát konkrétan de biztos van, pl munka, programozás, videovágás közben mást is csinál a háttérben.
Nekem és a letöbb embernek 4 slot van a lapján, 64 GB maximális kapacitással de valószínű nem soknak van ez fullra kihasználva. -
micafighter
nagyúr
válasz
palfitom #10917 üzenetére
Most már szerintem X-es procihoz is nyugodtan ajánlható MSI lap, bios updattel kaptak offsetet is és a tapasztalatok szerint müködik is, igy procitol függetlenül szvsz a Mortar/ tomahawk/gaming plus/gaming pro Best buyok.
Mondjuk APUhoz nem biztos hogy MSI-t vennék, mert régebben hiányzott az MSI BIOSbol (B450/X470) az IGP tuning, de ez ugye ezt a topikot nem igazán érinti.
-
-
micafighter
nagyúr
válasz
palfitom #9313 üzenetére
Errol nem jött infó forumtarsaktol.
Azt mondták páran MSI lappal hogy kaptak offset vcore-t, csak nem mindenkinek működik.
Asus tudtommal eddig is volt a legtöbb lapnál, ASRocknal nem tudom, de ha van is, nem biztos hogy működik. Giganal meg eddig hol volt, hol nem volt (lapja válogatja, és nem csak arkategotiratol fugg).
Ryzen masterben amugy tudsz állítani fix vcore-t akkor is, ha a lap biosa nem tudja.
-
Alcsi69
senior tag
válasz
palfitom #9140 üzenetére
Köszi.
Akkor az X nélküli lesz.
Még egy kérdés. Olvastam az összefoglalóban, hogy a Corsair LPX 3000 C15-ös kitje nem ajánlott. Nekem pont ilyen kitem van, V5.30-as. Miért nem ajánlott? Nem feltétlenül fogja tudni a 2933MHz-et? Érdemes lenne cserélni? Vagy nézzem meg először hogy mit alkot? -
chros
őstag
válasz
palfitom #9030 üzenetére
Egyaltalan nem biztos, hogy kamu
Ami biztos, hogy AM4 foglalatba jon a Zen2 es ez volt az egyik hihetetlen dolog szamomra eloszor.
Csak 1 procirol beszeltek, 8C/16T, de ahogy fentebb micafighter is emlitette, ez nem biztos, hogy a legerosebb CPU, sot!!! En egyre inkabb hiszek azoknak a leakelt tablazatoknakLehet, hogy nem teljes mertekben helytallo (pl. arak, a Radeon VII arat nezve
), de nagyreszben igen. Lesz itt 12C/24T CPU is!
Kivancsi vagyok Jim mit gondol majd.Masik dolog: videokarik.
Az nVidianak teljesen elgurult a gyogyszerEgyre kisebb a teljesitmenybeli kulonbseg egy-egy generacio kozott (raytracing ide-vagy-oda), az ar kulonbseg viszont no ekozben! wtf?!
Es, hogy az AMD "csak" 100-al olcsobban akarja adni az ovet, hat, ez nem tudom mennyiben segit -
-
snake1977
őstag
válasz
palfitom #8811 üzenetére
Most már csak memóriát kell vadásszak, és le is adhatom a rendelést.
Ebben is tudtok segíteni? Első körben 2x4GB elég lenne, viszont olyat vennék amiből később ha veszek még 2x4gb-ot ne legyen gond ha melléteszem. Azt hiszem itt számít az egy vagy kétoldalas megoldás. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
palfitom #8713 üzenetére
semmi nem stimmel azzal a tablazattal.
az NV a meregdraga RTX kartyat inkabb 12nm -re tervezte le, mert gondolom szerintuk is draga a 7nm gyartas.
pedig naluk aztan van profit boven,
itt meg mindenki 100 dolcsis procit var, ami korbehugyozza a konkurrenciat, de azt olyan tekknologian gyartjak, aminel ha mindent beleszamolunk az eloallitasi koltseg tobbre jon ki. -
-
mergesmate
tag
válasz
palfitom #7944 üzenetére
Kipróbáltam tegnap, kb. 5 percig bírta 3200Mhz-nél, és jött a kékhalál. (2933-at még nem próbáltam)
Frissítek BIOS-t és megnézem majd, hogy így mi lesz a helyzet.Más: Azt nem nagyon értem, hogy a Windows-ba, a Ryzen energiaséma, alapértelmezetten miért 90%-ra állítja a Minimális processzorteljesítményt. Visszaállítottam 10%-ra. Egyébként van értelme,előnye ezt használni vagy jó a sima kiegyensúlyozott is?
(#7951) mackosajt:
Nálam simán túlélte (Egy Phenom II X4 konfigot váltott). Annyira beindítottam, hogy újraaktiváljam a Win10-et és utána ment is neki a tiszta telepítés. De újratelepítés nélkül is bőven használhatónak tűnt.
-
rii
nagyúr
válasz
palfitom #6773 üzenetére
igen, elnézést
a használat jellege miatt szerettem volna inkább itt választ kapni ...
lehet jobb lesz tényleg 15-ért egy léghűtő mint ugyannyiért egy vizes .. de a vizes tényeleg nagyon baráti árú .... köszönöm a segítséget!
(#6774) micafighter:
OC-zve nem lesz ..
de akkor kap léghűtést .. csak szálltásnál nem örülök h az alaplapra merlőegesen van 500-900g.
leszerelgetni meg nem szeretném .. bár ez amd, nem skylake -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
palfitom #6314 üzenetére
A VRM kör az egy jól kitalált step-down konverter, több ágra bontva. Igazából a jellegéből adódóan teljesen mindegy neki, hogy éppen mit állítasz be az oprendszerben, egy dolgot érez meg, az pedig a pillanatnyi leadott teljesítmény ami egy procinál impulzus jellegű, de ezt és az egyéb dolgokat a visszacsatolás révén kezeli.
A leadott veszteségi teljesítményt meg csak elfűteni tudja a VRM kör, így az egyetlen dolog ami tényleg befolyásolja az élettartamát az a melegedése, de azt meg normálisan kialakított alaplappal és jól szellőző gépházzal simán lehet kezelni. Ha visszagondolsz az FX-es időkre, a Ryzenénél jelentősen nagyobb fogyasztás kezelése se okozott gondot az AM3+ lapok vrm köreinek és azok már pár évet kiszolgáltak, némelyikben ráadásul a tényleg zabáló 9000-es FX procikkal.
Szóval röviden összefoglalva, ezek a dolgok méretezve vannak, teljesen felesleges fixálni a magórajeleket maximumon, csak az üresjárati fogyasztásod fog egy kicsit növekedni miatta.
-
kago akira
tag
válasz
palfitom #6314 üzenetére
Biztos hogy az állandó fesz és hőfok sokkal jobb lenne viszont itt az alkatrészek több 1000 vagy akár 10 000 órás müködésre vannak tervezve. Személyes tapasztalatból mondod hogy neked volt ezzel gond? - mert nekem több 10éves cuccom van ami köszöni szépen jól elvan még így is
Satnya forrasztás rossz anyagok, rossz alkatrész illesztések persze előfordulnak de az ellen nem sokat ér az sem amit mondasz.
-
törölt tag
válasz
palfitom #6246 üzenetére
Nem olvastam utánna csak a 2 mag lepett meg mert már az első apu is 4 magos volt. Ezért gondoltam hogy már nem fejlesztették tovább az Igp-t hanem csak kidobtak egy 2magos procit irodai használatra ahova egyébként sem kell a dvga. De azért még most sem értem a 2 magos igp-t ha egyre erősebbet akarnak kiadni. De biztos meg van rá a tuti magyarázat. Csak nekem volt furi.
-
H_András
tag
válasz
palfitom #6051 üzenetére
Biztosat az jelent, tehát azt is venném meg, nekem ez azt jelenti, az a biztos ha azt választom, ezt is teszem.. te értesz hozzá, én nem, azért kérdezek
nem feléd irányuló kritikaként írtam, csak amikor idejöttem olvasgatni, az összefoglalóban már benne van, hogy csak irányadó. na nekem az nem biztos..
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
palfitom #4721 üzenetére
Látod, vélemény. Neki is van neked is van, nem kell tovabb ragozni. Majd kiderül kinek lesz "igaza" de az messze van még mire valós tesztek lesznek 7nm-ről. Az én véleményem az hogy amig az nV fixfunkciós futószalagokat tokoz "élj a mának" alapon, addig mindegy AMD hány nm-en gyárt. A jelenlegi helyzetet meg mindenki a sajat szajize szerint tudja ertelmezni proci téren. A jövőt illetőleg ez egyértelmű merre tart ha csökken a csikszelesseg, remelem nem ryzen1-féle LP node lesz megint igy a frekvenciákkal se lenne gond.
vargistv: az tény, ezért sem csökkentenek árat mert a látszatot fenn kell tartani hogy nincs itt semmi baj és igy is megveszik. Egyetlenegy helyzetben tudom elkepzelni amikor nem szamit az hogy +5%-ot +30-40%-kal drágábban kapok, mégpedig akkor ha pénzt keresek vele azaz munkára kell. De akkor is van egy ésszerű határ, lásd intel 5GHz-es 2,5KW-os demója.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
palfitom #4719 üzenetére
Ez az ő magánVÉLEMÉNYe, nem cicomázta egymillió smiley-val meg ilyenek. Ugyanakkor kerdem en, egy AMD-s topikban leirva hány intelest zavar? Téged? Akkó mivan....
VÉLEMÉNY.
De elemezzünk.
1. mondat: jelenlegi helyzetben a "lemaradas" mértéke miatt igaza van mert minimális, persze delidelsz, garanciat eldobsz akkor bőven nagyobb meg persze ha olyan alaplapot hasznalsz ami automatikusan nem emeli meg a TDP-t hanem betartja a szabalyokat intel procinal... utobbirol is rendszeresen elfeledkeztek mert nem mindegy mibe rakod. Ár-értéket figyelembe véve pedig még súlyosabb a helyzet...
2-3 mondat: majd kiderül, jelenleg a pletykák alapjan van rá esély (megint
)
Lehet jönni nagybetűs "szakmailag" dologgal meg trollnak kikiáltani mert ő igy látja és NEKED nem tetszik ez (akarom mondani a stilus, mert igy jobban hangzik
), lelked rajta... de ha nem tetszik menj el mellette és ne szaporitsd a szót, a VÉLEMÉNYe meg majd elsüllyed.
Ha ugyanezt smiley sormintaval betolja intel topikba, akkor lehet jogosan savazni. Jelenleg megy a zabhegyezés mert nem tetszik a VÉLEMÉNYe.
ui: probaltam kideriteni hogy ha mar feljött hogy SZAKMAILAG neked milyen tapasztalatod van Ryzen téren de három topikban keresve sem talaltam referenciat errol...teszteket meg én is tudok olvasgatni. Nekem intelekkel kapcsolatban nincs tapasztalatom, nem is megyek olyan topikba pedig neha odakeveredek es azert van ott probléma idonkent.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
palfitom #4713 üzenetére
Nem kéne beleállni a kollegába szerintem, egyetértek azzal amit mondott különösképpen akkor ha figyelembe veszed a jelenlegi árakat. Rohadtul nem flamelni jött ide, akkor ment volna intel topikba es teljesen mas hangsúllyal...
Csupán csak olvasott egy cikket amit meg akart osztani velunk...
-
Albigator
őstag
válasz
palfitom #4549 üzenetére
Nem az a bajom, h meleg a kártya, hanem ez: [link]
Nem találtam még rá megoldást csak azt, ha én vezérlem. Most úgy van beállítva, h 50 foknál bekapcsol (az összes venti!) és ha lehűl 42 fokra kikapcsol. Így nincs az állandóan felpörgés és leállás ami csak 1 ventit érint.
Vki írta h hibás a kártyám de találtam egy ugyanilyet YT-on is, úgyhogy nem gondolom.
-
Archttila
veterán
válasz
palfitom #4139 üzenetére
Szerintem elbeszélünk egymás mellett!
(peace vettem a poént) csak szeretnék kilépni az Intel féle vegyél mindenhez egy új lapot őrületből. Most minimális befektetéssel hosszútávra lenne egy sokmagos rendszerem vagy tévedek?
Intelnél lassan már hetente változnak a tervek a csíkszélességet és a jövőt illetően...
De ha lebeszéltek róla legyen, nekem tökéletesen elég most a 7700K csak gondoltam most hogy drágább mint amikor vettem jó alkalom lenne a switch-re.
-
Archttila
veterán
válasz
palfitom #4136 üzenetére
Nos pont ez az, hogy nem tudom azért kérdezlek benenteket.
Így első blikkre hosszútávra jobb befektetés lenne már csak azért is mert könnyen upgradelhetek az új CPU-ra és ahogy elnézem az Intel 10nm vergődését ott sem lesz rózsás a helyzet.(#4135) hokuszpk
Corsair, de délután megnézem averziószámot is.
-
Puma K
nagyúr
válasz
palfitom #2171 üzenetére
Próbáltam elérni az iPon-t a mai nap folyamán, de nem veszik fel a megadott mobiltelefonszámot csörgetve...
Asus Prime B350 Plus-szal kapcsolatban kérdetem volna őket, hogy rendelésnél ha beleírjuk, hogy nézzék meg a BIOS verziószámát és ha nem támogatja az R5 2600-zat akkor frissítsék le ha van rá mód.
Ezzel mármint az iPonnal kapcsolatban azaz BIOS frissítéssel esetén van tapasztalat?
Ezért nézegetem a B450-tel szerelt alaplapokat... mert azzal meg nem lenne gond a 2600 esetén, de a rendelés már le van adva és csütörtökön át is lehet venni az alkatrészeket (komplett gépet rakok össze ismerősnek).
Valamint ha az alaplapon lévő PWM-es ventilátorcsatlakozóra egy betáp nélküli Y elosztóval rákötök 2, 4 vagy 6db ARCTIC COOLING F12 PWM-et akkor az gond-e a csatlakozónak...?
Azt látom, hogy a CPU_FAN 1A/12W-ot le tud adni, de vajon a többi csatlakozónál ez lehet-e gond?
(PRIME B350-PLUS-nál az Asus oldala be sem hozza a kézikönyvet...
)
-
jeni
félisten
válasz
palfitom #1976 üzenetére
A apa111 társunk hívta fel a figyelmet erre,hogy kamu vagy sem?
Neki jár a köszönet eme észrevételéért!
Megtehette volna,hogy magának megveszi az összeset és az akció lejárta után meg eladja jelentős haszonnal, de nem tette meg hanem jelzett a fórumban!
-
MaxxDamage
félisten
válasz
palfitom #1450 üzenetére
Tegnap rendeltem meg (Du.) és most hívtak, hogy most adják át a csomagot (indítják útjára, hozzám) és küldik ki mailben is az állapot változást és holnap érkezik hozzám a csomag. Szóval gyorsak voltak és korrektek!
Holnap itt is a pack..talán Hétvégén össze is dobom...(ha lesz rá időm
) alsó fürdő szét van bombázva(full felújítás) és ott is akad mit csinálni/segíteni. (vizes ma van itt, holnap is jön, tenap meg kőműves brigád volt itt és verte szét a régi burkolatot, csepmét, stb..)
MD
L -
Új hozzászólás Aktív témák
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest